آبجی
27th February 2010, 03:34 PM
زنان در سنین بالا اغلب به پوكی استخوان مبتلا میشوند و از هر ۴ زن بهطور معمول یك نفر دچار از دست دادن توده استخوانی میشود.
متخصصان مركز تحقیقات پزشكی مایوكلینیك، ۶ روش ساده اما كارآمد برای تقویت استخوانها و نیز جلوگیری از تحلیل رفتن استخوانی ارائه كردهاند.
۱) سبزی بخورید
این محققان میگویند اولین راهكار این است كه به رژیم غذایی خود سبزی اضافه كنید. اغلب فرآوردههای دامی مانند شیر و پنیر دارای مواد غذایی لازم مانند كلسیم و پروتئین هستند اما هنگام مصرف شیر گاو و یا فرآورده آن، میزان بالای پروتئین موجود در آن، خون را اسیدی میكند و باعث میشود بدن برای برقراری تعادل، كلسیم را از استخوان دفع كند و نتیجه این میشود كه بیشتر از میزان كلسیمی كه مصرف میكنید، این ماده معدنی از بدن خارج میشود.
بعلاوه مولكولهای پروتئینی موجود در شیر نسبت به آن چه كه سیستم گوارشی انسان قادر به هضم آن است، بزرگتر هستند و در نتیجه سیستم دفاعی بدن، این مولكولهای پروتئینی را به عنوان یك جسم خارجی و یا آلرژیزا دفع میكند.
به همین علت است كه اغلب مردم پس از مصرف فرآوردههای لبنی احساس خستگی مفرط، كاهش در قدرت تمركز و تولید بیش از حد مخاط میكنند.
بدن بعضی افراد نیز فاقد آنزیمهای لازم برای هضم درست قند موجود در مواد لبنی است. مصرف فرآوردههای لبنی برای این افراد معده درد، نفخ و اسهال ایجاد میكند.
بنابراین بهترین روش جلوگیری از پوكی استخوان، استفاده از كلسیمهای قابل جذب موجود در سبزیهای برگدار، حبوبات و دانههای خوراكی است.
۲) آب پرتقال بنوشید
راهكار دوم این است كه آب پرتقال بنوشید. كلسیم و ویتامین d برای سلامت استخوانها لازم است. بهطور معمول شیر بهترین ماده غذایی برای داشتن استخوانهای مستحكم است اما بررسیهای اخیر نشان داده كه بدن قادر است، ویتامین c و d را به همان آسانی كه از شیر جذب میكند از آب پرتقال نیز جذب كند.
علاوه بر آن، آب پرتقال سرشار از ویتامین c است كه یك آنتی اكسیدان قوی است و در جذب كلسیم بدن كمك میكند. توجه داشته باشید از آن جا كه اسید استیك موجود در آبمیوه میتواند، مینای دندان را از بین ببرد، پس از مصرف این نوع آبمیوه، دندانهای خود را باید مسواك بزنید.
۳)آفتاب بگیرید
بهعنوان راهكار سوم محققان توصیه میكنند كه در ساعتهای اولیه و آخر روز آفتاب بگیرید. نور خورشید ویتامین دی تولید میكند كه برای سلامت استخوانها، عملكرد درست سیستم ایمنی و مقاومت در مقابل سرطان، لازم است.
برای بهرهمندی بهتر از نور خورشید قبل از ساعت ۹ صبح و پس از ساعت ۴ بعدازظهر در فصل تابستان و قبل از ۱۰ صبح و پس از ساعت ۳ بعدازظهر در فصل زمستان در معرض نورخورشید قرار بگیرید. اما اگر قصد دارید در وسط روز در معرض نور خورشید قرار بگیرید از كرم ضدآفتاب، كلاه و لباسهای پوشیده استفاده كنید.
۴) نوشابه گازدار ننوشید
چهارمین راه حل توجه به این نكته آن است كه نوشیدنیهای گازدار برای سلامت مضر هستند. درست است كه یك نوشیدنی خنك به خصوص اگر رژیمی هم باشد در یك روز گرم لذت بخش است و از این كه بدون كالری است، خیال شما راحت است اما كالری تنها اشكال این نوع نوشیدنیها نیست، بلكه اسید فسفریك موجود در آن، كلسیم استخوانها را كاهش میدهد. پس اگر خطر بالای پوكی استخوان شما را تهدید میكند، بهتر است كه از مصرف این نوع نوشیدنیها بپرهیزید.
۵) كلسیم را فراموش نكنید
در راهكار پنجم توصیه میشود كه مكملهای كلسیم را صحیح مصرف كنید. برای جلوگیری از پوكی استخوان از جوانی اقدام كنید. به طور منظم ورزشهای قدرتی انجام دهید و از ۳۵ سالگی مكملهای كلسیم را مصرف كنید.
۶) از ریزمغذیها غافل نشوید
نكته ششم، توجه به ارتباط بین ریزمغذیها با استخوانهای مستحكم است. كلسیم، منیزیم و ویتامین d املاحی هستند كه تاثیر زیادی در حفظ سلامت استخوانهای بدن دارند، درحالی كه اغلب ریزمغذیهای لازم برای تشكیل استخوان مانند منگنز، روی، مس و ویتامینd مورد بیتوجهی قرار میگیرد. ویتامینk موجود در سبزیهای برگ دار نیز برای استخوانسازی لازم است.
متخصصان مركز تحقیقات پزشكی مایوكلینیك، ۶ روش ساده اما كارآمد برای تقویت استخوانها و نیز جلوگیری از تحلیل رفتن استخوانی ارائه كردهاند.
۱) سبزی بخورید
این محققان میگویند اولین راهكار این است كه به رژیم غذایی خود سبزی اضافه كنید. اغلب فرآوردههای دامی مانند شیر و پنیر دارای مواد غذایی لازم مانند كلسیم و پروتئین هستند اما هنگام مصرف شیر گاو و یا فرآورده آن، میزان بالای پروتئین موجود در آن، خون را اسیدی میكند و باعث میشود بدن برای برقراری تعادل، كلسیم را از استخوان دفع كند و نتیجه این میشود كه بیشتر از میزان كلسیمی كه مصرف میكنید، این ماده معدنی از بدن خارج میشود.
بعلاوه مولكولهای پروتئینی موجود در شیر نسبت به آن چه كه سیستم گوارشی انسان قادر به هضم آن است، بزرگتر هستند و در نتیجه سیستم دفاعی بدن، این مولكولهای پروتئینی را به عنوان یك جسم خارجی و یا آلرژیزا دفع میكند.
به همین علت است كه اغلب مردم پس از مصرف فرآوردههای لبنی احساس خستگی مفرط، كاهش در قدرت تمركز و تولید بیش از حد مخاط میكنند.
بدن بعضی افراد نیز فاقد آنزیمهای لازم برای هضم درست قند موجود در مواد لبنی است. مصرف فرآوردههای لبنی برای این افراد معده درد، نفخ و اسهال ایجاد میكند.
بنابراین بهترین روش جلوگیری از پوكی استخوان، استفاده از كلسیمهای قابل جذب موجود در سبزیهای برگدار، حبوبات و دانههای خوراكی است.
۲) آب پرتقال بنوشید
راهكار دوم این است كه آب پرتقال بنوشید. كلسیم و ویتامین d برای سلامت استخوانها لازم است. بهطور معمول شیر بهترین ماده غذایی برای داشتن استخوانهای مستحكم است اما بررسیهای اخیر نشان داده كه بدن قادر است، ویتامین c و d را به همان آسانی كه از شیر جذب میكند از آب پرتقال نیز جذب كند.
علاوه بر آن، آب پرتقال سرشار از ویتامین c است كه یك آنتی اكسیدان قوی است و در جذب كلسیم بدن كمك میكند. توجه داشته باشید از آن جا كه اسید استیك موجود در آبمیوه میتواند، مینای دندان را از بین ببرد، پس از مصرف این نوع آبمیوه، دندانهای خود را باید مسواك بزنید.
۳)آفتاب بگیرید
بهعنوان راهكار سوم محققان توصیه میكنند كه در ساعتهای اولیه و آخر روز آفتاب بگیرید. نور خورشید ویتامین دی تولید میكند كه برای سلامت استخوانها، عملكرد درست سیستم ایمنی و مقاومت در مقابل سرطان، لازم است.
برای بهرهمندی بهتر از نور خورشید قبل از ساعت ۹ صبح و پس از ساعت ۴ بعدازظهر در فصل تابستان و قبل از ۱۰ صبح و پس از ساعت ۳ بعدازظهر در فصل زمستان در معرض نورخورشید قرار بگیرید. اما اگر قصد دارید در وسط روز در معرض نور خورشید قرار بگیرید از كرم ضدآفتاب، كلاه و لباسهای پوشیده استفاده كنید.
۴) نوشابه گازدار ننوشید
چهارمین راه حل توجه به این نكته آن است كه نوشیدنیهای گازدار برای سلامت مضر هستند. درست است كه یك نوشیدنی خنك به خصوص اگر رژیمی هم باشد در یك روز گرم لذت بخش است و از این كه بدون كالری است، خیال شما راحت است اما كالری تنها اشكال این نوع نوشیدنیها نیست، بلكه اسید فسفریك موجود در آن، كلسیم استخوانها را كاهش میدهد. پس اگر خطر بالای پوكی استخوان شما را تهدید میكند، بهتر است كه از مصرف این نوع نوشیدنیها بپرهیزید.
۵) كلسیم را فراموش نكنید
در راهكار پنجم توصیه میشود كه مكملهای كلسیم را صحیح مصرف كنید. برای جلوگیری از پوكی استخوان از جوانی اقدام كنید. به طور منظم ورزشهای قدرتی انجام دهید و از ۳۵ سالگی مكملهای كلسیم را مصرف كنید.
۶) از ریزمغذیها غافل نشوید
نكته ششم، توجه به ارتباط بین ریزمغذیها با استخوانهای مستحكم است. كلسیم، منیزیم و ویتامین d املاحی هستند كه تاثیر زیادی در حفظ سلامت استخوانهای بدن دارند، درحالی كه اغلب ریزمغذیهای لازم برای تشكیل استخوان مانند منگنز، روی، مس و ویتامینd مورد بیتوجهی قرار میگیرد. ویتامینk موجود در سبزیهای برگ دار نیز برای استخوانسازی لازم است.