PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : حبه خرما با طعم های مختلف و ماندگاری طولانی تولید شد



آبجی
27th February 2010, 03:31 PM
محققان سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران موفق به تولید حبه های قندی خرما با طعم های مختلف شدند که می تواند خرمای با مرغوبیت پایین را به محصولی مشتری پسند با عمر طولانی تر تبدیل کند.
عضو هیات علمی سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا گفت: ایران جزو بزرگترین کشورهای تولید کننده خرما است که با تولید سالانه یک میلیون تن خرما مقام اول یا دوم را در جهان دارد.
علی اصغر بیطرفان افزود: با این حجم بالای تولید خرما می توان با انجام فراوری برروی آنها محصولات جدیدی را در قالب طعم ها و شکل های مختلف تولید کرد.
وی با اشاره به اینکه حدود ۴۰ درصد تولید خرما در کشور درجه یک و مشتری پسند است اظهار داشت: بیشترین درصد تولید خرماهای درجه دو ، سه و چهار است که به دلیل نداشتن ظاهر مطلوب ، چندان مورد پسند بازار و مشتری نیست.
وی ادامه داد: ازاین رو با انجام یک عملیات فرآوری می توان محصول بهتری را به بازار عرضه کرد. وی که خود مبتکر طرح جدید خرمای بسته بندی در قالب حبه ای با طعم های مختلف است، با اشاره به اینکه امروزه در دنیا با دو روش هسته های خرما را خارج می کنند گفت: اول خرما را خیس می کنند تا برای هسته گیری آماده شود و در روش دوم علاوه بر خیس کردن خرما حرارت داده می شود.
بیطرفان ادامه داد: هر دو روش زمینه رشد باکتری را در خرما فراهم می کند و در نهایت عمر آن را کاهش می دهد.
این مبتکر افزود: اما در روش جدید که در سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران ابداع شده برای خارج کردن هسته خرما نیازی به خیس و یا گرم کردن نیست و بدون هیچ کار اضافی روند هسته گیری خرما انجام می شود.
وی اظهارداشت: البته در روش قبل در ۸۰ تا ۹۰ درصد خرماها، عملیات هسته گیری انجام می شد، اما در این روش بیش از ۹۰ درصد خرماها هسته گیری می شود و کاملا هم طبیعی است.
عضو هیات علمی سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران افزود: بعد از عملیات هسته گیری خمیر خرمای بدست آمده در دستگاهی، یکنواخت می شود بطوری که پوست و گوشت خرما با هم مخلوط و یکدست شده و بعد از آن محصول به دست آمده قالب زنی می شود.
بیطرفان ادامه داد: بعد از آنکه خرما به شکل حبه های قند درآمد ، پودرهای طعم دهنده بر روی‌ آن پاشیده می شود و دراین زمان آماده بسته بندی است.
به گفته وی این خرماها از نظر شکل شبیه قند های حبه ای است، اما از نظر رنگ متفاوت است و پیش بینی می شود به مدت یکسال هم قابل نگهداری باشد. قیمت این خرمای حبه ای بیشتر از قند حبه موجود در بازار نیست.
بیطرفان اظهار داشت: این محصول با طعم های وانیلی، کاکائویی ، شکلاتی ، توت فرنگی و هل تهیه شده و طعم دارچینی آن نیز در حال بررسی است.
بیطرفان گفت: این طرح در دومین جشنواره ملی نوآوری و شکوفایی در مصلی امام خمینی (ره) که در ایام دهه فجر امسال برپا گردید، رونمایی شد.
وی در ادامه در خصوص فواید خرما در تغذیه و سلامت انسان گفت: مصرف این محصول طبیعی در پیشگیری از سرطان موثر است ، اما هنوز در حد نمونه آزمایشگاهی بوده و به تولید انبوه نرسیده است.
وی گفت: این قند حبه خرما دارای ویژگی‌هایی چون ضدسرطانی و ۱۰۰ درصد طبیعی بوده و برای بیماران دیابتی نیز قابل مصرف است. همچنین بدون هیچگونه افزودنی می‌توان این محصول را تهیه کرد.

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد