AvAstiN
24th October 2008, 10:01 PM
جام جم آنلاين: يك كارشناس تغذيه گفت: مصرف برخي ميوهجات همچون پرتقال، خرمالو، انگور و توت فرنگي، در پيشگيري از ابتلا به بيماري پوكي استخوان موثر است.
مريم صفائي روز دوشنبه در گفتگو با ايرنا افزود: مصرف اين منابع غذايي و برخي سبزيجات از جمله كلم، شلغم، هويج، زيتون، جعفري، اسفناج، كرفس و غذاهاي دريايي بويژه ماهي به دليل دارا بودن كلسيم در پيشگيري از بروز پوكي استخوان مفيد هستند. وي اظهار داشت: فرآوردههاي لبني همچون شير، ماست، كشك، قره قوروت، پنير و نيز برخي خشكبار از جمله كشمش، بادام، پسته و گردو نيز از منابع مهم و بسيار خوب كلسيماند.
وي با اشاره به عوامل موثر در بروز پوكي استخوان افزود: عوامل خطرزاي غيرهورموني از جمله تغذيه نامناسب، نداشتن تحرك بدني كافي، كموزني و فعاليت بيش از حد در زنان در تسريع بروز پوكي استخوان نقش موثري دارند.
اين كارشناس اظهار داشت: كاهش هورمونهاي زنانه بويژه "استروژن" پس از يائسگي، مهمترين علت بروز اين بيماري است، اما با افزايش سن، كاهش سطح خوني برخي از هورمونها نيز كه به طور طبيعي در زنان كمتر از مردان است مي تواند بروز پوكي استخوان را تسريع كند.
صفائي افزود: پوكي استخوان توسط سازمان بهداشت جهاني به عنوان سومين معضل بهداشتي جهان تلقي شده و نام "بيماري خاموش" براي آن در نظر گرفته شده است.
وي پوكي استخوان را كاهش تراكم استخوان و كم شدن مقاومت آن در برابر فشار و ضربه دانست و با اشاره به پيامدهاي آن يادآور شد: مهمترين پيامد پوكي استخوان، شكستگي است كه بيشتر در ستون مهره ها، لگن، مچ دست ها و در قسمت فوقاني استخوان بازو ديده مي شود.
وي خاطر نشان كرد: درمان اين بيماري بايد توسط پزشك متخصص و از طريق تجويز داروي استروژن و يا داروهاي ضدبرداشت استخوان انجام شود.
مريم صفائي روز دوشنبه در گفتگو با ايرنا افزود: مصرف اين منابع غذايي و برخي سبزيجات از جمله كلم، شلغم، هويج، زيتون، جعفري، اسفناج، كرفس و غذاهاي دريايي بويژه ماهي به دليل دارا بودن كلسيم در پيشگيري از بروز پوكي استخوان مفيد هستند. وي اظهار داشت: فرآوردههاي لبني همچون شير، ماست، كشك، قره قوروت، پنير و نيز برخي خشكبار از جمله كشمش، بادام، پسته و گردو نيز از منابع مهم و بسيار خوب كلسيماند.
وي با اشاره به عوامل موثر در بروز پوكي استخوان افزود: عوامل خطرزاي غيرهورموني از جمله تغذيه نامناسب، نداشتن تحرك بدني كافي، كموزني و فعاليت بيش از حد در زنان در تسريع بروز پوكي استخوان نقش موثري دارند.
اين كارشناس اظهار داشت: كاهش هورمونهاي زنانه بويژه "استروژن" پس از يائسگي، مهمترين علت بروز اين بيماري است، اما با افزايش سن، كاهش سطح خوني برخي از هورمونها نيز كه به طور طبيعي در زنان كمتر از مردان است مي تواند بروز پوكي استخوان را تسريع كند.
صفائي افزود: پوكي استخوان توسط سازمان بهداشت جهاني به عنوان سومين معضل بهداشتي جهان تلقي شده و نام "بيماري خاموش" براي آن در نظر گرفته شده است.
وي پوكي استخوان را كاهش تراكم استخوان و كم شدن مقاومت آن در برابر فشار و ضربه دانست و با اشاره به پيامدهاي آن يادآور شد: مهمترين پيامد پوكي استخوان، شكستگي است كه بيشتر در ستون مهره ها، لگن، مچ دست ها و در قسمت فوقاني استخوان بازو ديده مي شود.
وي خاطر نشان كرد: درمان اين بيماري بايد توسط پزشك متخصص و از طريق تجويز داروي استروژن و يا داروهاي ضدبرداشت استخوان انجام شود.