A.L.I
22nd February 2010, 09:16 AM
مصرف زياد مواد شيرين باعث خوابآلودگي ، كمطاقتي و بيحوصلگي ميشود و ولع افراد را به مصرف مواد قندي بيشتر ميكند. به گزارش ايسنا، دكتر ضياءالدين مظهري ، متخصص تغذيه و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي ايران با بيان اين مطلب اظهار كرد: انواع شيريني، كيك، آب نبات، نوشابه يا آبميوههاي شيرين شده، قهوه و كاكائو، سطح گلوكز خون را افزايش ميدهند. وي گفت: افزايش سطح گلوكز خون موجب تحريك و ترشح بيشتر انسولين ميشود كه با سرازير شدن انسولين به جريان خون سرعت انتقال گلوكز به درون سلولها بيشتر ميشود و باعث افت سطح قند خون و كاهش فشار خون ميشود. اين متخصص تغذيه اضافه كرد: افت سطح قند خون و كاهش فشارخون فرد را دچار خوابآلودگي، كمطاقتي و بيحوصلگي ميكند و ولع وي را به مصرف مواد قندي بيشتر ميكند كه اين موضوع نه تنها باعث كاهش يادگيري ميشود بلكه زمينه چاقي و افزايش وزن را در فرد ايجاد ميكند. عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي ايران يادآور شد: انجير، انگور، پرتقال، زغال اخته، زردآلود، سيب، شاتوت، توتفرنگي و خرما در عملكرد مغز، اعصاب و سلامت كلي جسم تاثيرگذار است. دكتر مظهري تصريح كرد: سبزيها در سلامت بدن، عملكرد مغز و اعصاب تأثيرگذار است و توصيه ميشود 500 تا 700 گرم يا 5 تا 7 واحد در روز به صورت خام يا پخته مصرف شود؛ ولي سبزيهايي مانند اسفناج، ريحان، نعناع، كاهو، گل كلم، پياز، چغندر، زنجبيل تازه، هويج، كرفس و شلغم اثر مؤثر و ويژهاي بر توان يادگيري دارد و باعث آرامش ميشود.
منبع : خبرگزاری جام جم آنلاین
منبع : خبرگزاری جام جم آنلاین