PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : کيک ها خوشمزه هستند ولي ...



MR_Jentelman
20th February 2010, 04:17 PM
کيک ‌ها از جمله شيريني‌ (http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=65905)هاي اشتها برانگيزي هستند که خوردن آن ها به همراه يک فنجان چاي (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/drinks/2006/12/26/30962.html)، شير (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/dairy_products/2009/6/13/94390.html) يا قهوه (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/drinks/2008/4/7/64482.html)در يک ميان وعده (http://www.tebyan.net/nutrition_health/food_plans/all_age_nutrition/adolescence/2009/9/30/103544.html)بسيار لذت بخش است.
معمولا اين محصول جزو فرآورده‌ هاي قنادي محسوب مي ‌شود و داراي انواع مختلف با کالري‌ هاي متفاوت است.
در 100 گرم کيک شکلاتي 400 کالري، در 100 گرم کيک ساده 350 کالري، در 100 گرم کيک اسفنجي 300 کالري و در يک عدد کيک يزدي متوسط 160 کالري انرژي نهفته است.
معمولا کالري بالاي انواع کيک‌ ها به دليل روغن (http://www.tebyan.net/nutrition_health/nutrients/fats/2010/1/3/111912.html)، آرد و شکري (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/spices/2006/2/26/15965.html) است که در آن ها استفاده مي ‌شود.
آردي که در اغلب کيک‌ ها به کار برده مي ‌شود، آرد گندم (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/cereals_legumes/2007/2/10/32572.html) سفيد است که متاسفانه علاوه بر کالري بالا و ارزش تغذيه ‌اي پايين، تنها از آرد الک شده ساده به دست نمي ‌آيد.
گاهي در ترکيب اين آردها براي افزايش کيفيت و سفيد رنگ کردن آرد از مواد شيميايي استفاده مي ‌شود. اين مواد به طور نسبي سمي بوده و به مرور در بدن تجمع يافته و در درازمدت منجر به مسموميت (http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=111572)در مصرف ‌کننده مي ‌شوند.
همچنين در بيشتر اين نوع محصولات به جاي خمير ترش از مواد عمل ‌آورنده و بهبود دهنده نظير بيکينگ پودر جهت تردي، ايجاد پف و ويژگي ‌هاي مطلوب در فرآيند پخت استفاده مي ‌شود.
http://img.tebyan.net/big/1388/11/16820834147189982303558515119956248119205.jpg
بد نيست بدانيد بيکينگ پودر از مخلوط جوش شيرين به همراه مواد اسيدي خوراکي و مواد کمکي مولد گاز انيدريد کربنيک تشکيل شده است. آزمايش ‌هاي انجام شده روي اين گونه مواد نشان داده است که اين مواد مي‌ توانند مولد زخم‌ هاي سخت معده و روده و تنش‌ هاي عصبي باشند و از همه مهم ‌تر آن که اثر عميقي روي غدد تناسلي زنان دارند که سبب کوچک شدن و ناکارايي تخمک‌ ها مي‌ شوند. از سوي ديگر اين مواد مي ‌توانند با کلسيم (http://www.tebyan.net/nutrition_health/nutrients/minerals/2003/2/10/1428.html)و آهن (http://www.tebyan.net/nutrition_health/dites/disease_dites/other_disease/2003/2/11/1435.html)موجود در بدن کمپلکس تشکيل داده و از جذب اين عناصر توسط بدن جلوگيري کنند. جوش شيرين(بي‌ کربنات سديم) موجود در بيکينگ پودر هم به علت دارا بودن مقادير زياد سديم(عنصر موثره نمک (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/spices/2008/2/19/61988.html)) براي بيماراني که مبتلا به فشار خون (http://www.tebyan.net/nutrition_health/diseases/heart/2008/9/25/75321.html) هستند، مضر است.
همچنين کيک‌ ها به دليل دارا بودن آرد گندم براي مبتلايان به سلياک (http://www.tebyan.net/nutrition_health/dites/disease_dites/digestive/2009/10/14/104902.html)که حساسيت به گلوتن گندم دارند توصيه نمي ‌شود.
در مورد تخم ‌مرغ اين محصول نيز بايد گفت، گرمايي که هنگام پخت به کيک داده مي ‌شود، ميکروب ‌ها و آلرژي‌ هاي موجود در تخم‌ مرغ را تا حدودي تعديل مي ‌کند. لذا مصرف اين محصول براي افرادي که به تخم ‌مرغ حساسيت دارند (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/otherfoods/2009/5/16/91696.html) با توجه به نظر پزشک مربوطه مضر نيست.
توجه


به طور کلي زمان ماندگاري کيک ‌ها بسيار کوتاه است و نگهداري نامناسب مي‌ تواند احتمال کپک ‌زدن و خراب شدن کيک را به مراتب بيشتر کند. از عوامل مهم بروز اين مشکل تنظيم نبودن رطوبت کيک است. بالا بودن رطوبت مي ‌تواند باعث کپک (http://www.tebyan.net/nutrition_health/nutrition_news/food_maintenance/2008/10/25/77241.html)و سفيدک روي کيک و پايين بودن آن مي‌ تواند منجر به خشک شدن محصول شود.
http://img.tebyan.net/big/1388/11/3624912114510384244114921301015739028.jpg
البته امروزه در کيک‌ هايي که در کارخانجات توليد مي ‌شود براي افزايش مدت زمان ماندگاري محصول از سوربات پتاسيم که يک ماده شيميايي و ضدکپک است، استفاده مي ‌شود. اگرچه اين نوع نگه دارنده مي‌ تواند بر عمر محصول بيفزايد، ولي مصرف مداوم آن براي افراد خصوصا کودکان بسيار مضر بوده و در دراز مدت منجر به بروز عوارض جانبي مي ‌شود.
از سوي ديگر طعم‌ هاي مختلفي که به اين نوع محصولات افزوده مي‌ شود، همگي مصنوعي بوده و مي ‌تواند باعث بروز حساسيت ‌هاي شديد و بيماري‌ هاي نامعلوم در کودکان (http://www.tebyan.net/nutrition_health/food_plans/all_age_nutrition/infants_childs/2006/9/30/24640.html)گردد. بنابراين بهتر است کيک را به دفعات کمتر و در منزل و به صورت کنترل شده تهيه نماييد. کيک ‌هاي حاوي روغن ‌هاي گياهي (http://www.tebyan.net/nutrition_health/nutrients/fats/2009/10/26/105858.html) را هر چه سريع‌ تر ميل کنيد؛ چرا که با گذشت زمان، روغن کيک تحت تاثير اکسيژن هوا اکسيد شده و محصول غيرقابل مصرف مي ‌شود.


منبع:

جام جم

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد