توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : کرفس
moji5
19th October 2009, 02:18 AM
خبرگزاري فارس: يك متخصص تغذيه گفت: كرفس ضد التهاب مفاصل است و يك وعده غذاي آن بوي بد دهان را از بين ميبرد.
مسعود كيمياگر در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس افزود: كرفس سرشار از ويتامين a و c است و ميتواند تأمين كننده بخشي ازنيازهاي بدن به اين 2 ويتامين باشد. كرفس بسيار كم كالري است و حجم آن در معده زياد ميشود. يك ليوان آب كرفس 20 كالري و يك ليوان آب پرتقال 150 كالري دارد.
وي گفت: در بين مردم رايج شده است كه كرفس يا آب آن انسان را لاغر ميكند ولي اشتباه است. در كرفس تركيبي وجود ندارد كه لاغر كننده باشد.
اين متخصص تغذيه اضافه كرد: كرفس سبزي زيبا خوش عطر و پرخاصيتي است و در تغذيه مردم ميتواند جا داشته باشد. يك وعده غذاي كرفس دار بوي بد دهان را از بين ميبرد. احتمالاً موادي كه در معده توليد ميشوند با مواد معطر كرفس تركيب شده و از بوي بد دهان جلوگيري ميكند. 2 تا 3 درصد اسانس يا عطر دارد.
كيمياگر گفت:كرفس تقويت كننده معده، تقويت كننده اعصاب، ضد التهاب مفاصل، ضد باكتري، ضد افسردگي، ضد نفخ، هضم كننده، كاهش دهنده فشار خون، كاهش دهنده چربي خون و ادرار آور است.
وي فزود: كرفس گياهي است علفي به ارتفاع 20 تا 60 سانتي متر كه ساقهاي منشعب دارد. برگهاي آن شفابخش، ضخيم، گلهاي آن كوچك و به رنگ سفيد يا سفيد مايل به سبز است. قسمت مورد استفاده اين سبزي قسمتهاي مختلف آن به ويژه ريشه و برگ آن است.
آبجی
26th January 2010, 11:09 AM
http://www.pezeshk.us/ads/adlog.php?bannerid=1&clientid=2&zoneid=1&source=&block=0&capping=0&cb=cfddcaad84ce36d422c2afdbcb11238f
آشنایی با گیاه كرفس و خواص دارویی و درمانی آن
(javascript:void(0))
گیاه شناسی
كرفس گیاهی است علفی، به ارتفاع ۲۰ تا ۶۰ سانتی متر كه ساقه ای منشعب دارد . برگ های آن شفابخش و ضخیم و گلهای آن كوچك و به رنگ سفید یا سفید مایل به سبز است . قسمت مورد استفاده این سبزی قسمتهای مختلف آن به ویژه ریشه و برگ آن است .
اگرچه کرفس را میتوان در هر فصلی پیدا کرد اما بهترین طعم را در فصل تابستان دارد. رشد کرفس به اندازه ۳۰ تا ۴۰ سانتیمتر است و از برگهایی تشکیل شده است که بوسیله ساقه به هم متصل شده است و شکلی خرطومیپیدا میکند. کرفس گیاهی دو ساله است که متعلق به خانواده آمبلیفریا میباشد و گیاهانی مانند هویج، رازیانه، جعفری و شوید نیز به آن تعلق دارند.
اگرچه همه از ساقه کرفس استفاده میکنند اما برگ، ریشه و دانههای آن نیز میتوانند بعنوان غذا و همچنین درمانهای طبیعی استفاده گردند.
* فواید کرفس
کرفس حاوی ویتامین c و مواد دیگری است که سلامت را تقویت میکنند موادی مانند فالیدز(phalides)، که باعث کاهش کلسترول میشود و کومارینز(Coumarrins) که از ابتلا به سرطان جلوگیری میکند.
(javascript:void(0))
مواد موجود در ۱۰۰ گرم کرفس
در بسیاری از مناطق ایران از جمله در سیستان ، خوی و بند عباس می روید.
پزشكان ميگويند: دانه كرفس ضد رماتيسم، آرام بخش، ضد عفوني كننده سيستم ادراري، افزاينده دفع اسيد اوريك، كاهنده فشار خون، تا اندازهاي ضد بيماري قارچي، ادرارآور، ضددرد، ضدالتهاب، دفع مسموميت، ضد اسپاسم، ضد باكتري، قاعده آور، شيرافزا، ضد انقباض، ضد تشنج، مقوي معده و بادشكن است.
مدارك علمي نشان ميدهد كه ممكن است دانه كرفس، از سرطان پيشگيري كمك كند. كرفس اثر تصفيه كننده خون، ضد رماتيسم و نقرس و ضد عفوني كننده دارد و به علاوه لاغر كننده است. چون دانه كرفس موجب سقط جنين ميشود و به همين دليل در آبستني منع كاربرد دارد.
خوردن كرفس براي بيماران مبتلا به صرع مضر است زيرا حملات آنها را تحريك ميكند. همچنين اشخاصي كه به ورم كليه مبتلا هستند نبايد آن را مصرف كنند.
كرفس مواد مضر را دفع می كند
كرفس كلیه و مثانه را تمیز می كند . از تولید سنگ كلیه و مثانه جلوگیری می كند و ملین است .
دانشمندان بر این عقیده اند كه كرفس بهترین ماده غذایی است برای عفونت مجاری ادرار و اسید اوریك بالا از طریق تمیز كردن كلیه و مجاری ادرار.
ترپین ماده معطر كرفس كه مانع ماندن سنگ كلیه در مجاری ادرار و یا آلودگی میكروبی و درد می شود .
علاوه بر آن پتاسیم در غده و تنه آن جریان ادرار را تحریك و كلیه و مثانه را تمیز می كند. بیش ازهمه برای بیماران نقرسی مفید است .زیرا در خون این افراد اسید اوریك با غلظت بالا غالباً دیده می شود . روغن اتری كه در كرفس وجود دارد باعث گشاد شدن مجاری كلیه می شود بطوریكه اسید اوریك بهتر دفع میگردد. آلودگی میكربی ضعیف درروده نیز در اثر ترپین از بین می رود . كرفس باعث تحریك شدیدتر روده شده و سایر ناراحتی هایی از این قبیل دراثر خوردن كرفس بهبود می یابند .
كرفس بوی بد دهان را ازبین می برد
تجربه نشان داده است كه یك وعده غذا ی كرفس دار بوی بد دهان را از بین می برد. احتمالاً موادی كه در معده تولید می شوند با مواد معطر كرفس تركیب شده و از بوی بد دهان جلوگیری می كند. كسانی كه از بوی بد دهان رنج می برند باید هرروز مقداری كرفس میل كنند، در صورتی كه نتیجه ای نداد بایستی به پزشك مراجعه كرد . از قدیم گفته اند كه كرفس باعث شادی و شادابی می شود.
علم امروز تا كنون نتوانسته است این مسئله را روشن كند. بعضی از مردان اظهار می كنند كه كرفس باعث تقویت نیروی جنسی آنان شده است ولی این اظهار تا كنون از طریق علمی ثابت نشده است . البته ویتامینB۶ و اسید پانتوتنیك اثر روانی دارد و مواد معدنی منیزیم و كلسیم به ما هیچه ها نیرو می دهند و در راحت شدن ورلكس كمك می كنند .
* عصاره كرفس به عنوان ملین
برای اینكه به روده های خسته و پیر كمك شود ، توصیه می شود كه هر روز یك لیوان عصاره كرفس مصرف شود . از این طریق روده به روش طبیعی تخلیه می شود .
( برگها را همیشه مصرف كنید )
نسخه :
یك پرس كرفس
بوته یك كرفس را تمیز كرده و در آب زیادی آنرا بجوشانید . پوست خارجی آن را بگیرید . بوته را بصورت صفحات نازك ببرید . وسط آنها را با یك چنگال جدا كرده درآرد و تخم مرغ و فلفل آنها را آغشته كنید و در روغن داغ دو طرف آنها را كمی سرخ كنید با سالاد كاهو یا سالاد فصل میل كنید.
محققین آمریكایی ثابت كرده اند كه كرفس جزء ده ماده غذایی است كه می تواند با سرطان مبارزه كند.
* از دیگر خواص كرفس می توان به موارد زیر اشاره كرد:
تقویت كننده معده
تقویت كننده اعصاب
آب كرفس خام در مان خوبی برای گرفتگی صداست .
خوردن كرفس حافظه را زیاد و قلب را پاك می كند و دیوانگی ، جذام و پیسی را برطرف می كند.
كرفس به علت دارا بودن فسفر زیاد ، در ازدیاد هوش مؤثر است .
كرفس در افزایش شیر مادر مؤثر است .
همچنين ريشه كرفس داراي اثرات ادرار آور، صفرا بر، مقوي معده، ضد كمبود ويتامين، ضد اسكوربوت و تب بر است. اين گياه در موارد التهاب مفصل و انقباض عضلاني ماهيچه كاربرد دارد. ريشه كرفس قرنهاست در موارد آب آوردن نسوج، نقرس، رماتيسم، سنگ كليه، يرقان، آسم، سرماخوردگيهاي ششي، ضعف اعصاب، زياد شدن اسيد اوريك خون، ضعف اعمال دستگاه گوارش، نفخ و ناراحتيهاي مثانه استفاده ميشود. آب كرفس به صورت غرغره براي گلو دردهاي خشك، به دليل اثر ضد عفوني كنندهاش مفيد است.
همچنين تخم كرفس حاوي كلسيم بالاست كه ممكن است نقش مهمي در كاهش فشار خون ايفا كند. تخم كرفس ادرار آور بوده و بهترين دارو براي تميز كردن بدن از اسيد اوريك است. بنابراين براي درمان نقرس، آرتروز و رماتيسم مناسب است.
منبعی از ویتامین C
کرفس منبعی غنی از ویتامین C میباشد که از سیستم ایمنی حمایت میکند. موادی که غنی از ویتامین C هستند مانند کرفس به کاهش علائم سرماخوردگی و همچنین سرماخوردگیهای سخت کمک میکنند. بیشتر از ۲۰ مطالعه تحقیقاتی نشان دادهاند که ویتامین C با سرماخوردگی مبارزه میکند. علاوه بر این ویتامین C از تخریب رادیکالهای آزاد که باعث التهاب میشوند جلوگیری میکنند و همچنین سختی التهابات در بیماریهایی نظیر آسم و آرتروز را کاهش میدهد. ویتامین C از وجود رادیکالهای آزاد که با اکسید کردن کلسترول و هدایت آن به سمت پلاکهای خونی باعث حمله قلبی و سکته میشوند جلوگیری مینمایند. ویتامین C برای تقویت سلامت سیستم قلبی ـ عروقی مفید میباشد. با این همه خواصی که ویتامین C دارد هیچ جای تعجبی نیست که مصرف سبزیجات و میوههایی که غنی از این ویتامین هستند باعث کاهش مرگ و میر بوسیله بیماریهای قلبی، سکته و سرطان میگردد.
(javascript:void(0))
تاثیر بر فشار خون
کرفس حاوی موادی است که به آن سالیدس(Pthalides) میگویند و به آرام شدن (Relax) ماهیچههای اطراف رگها کمک میکند و باعث گشاد شدن رگها میگردد. با فضاهایی که در رگها بوجود میآید خون میتواند با فشار کمتری حرکت کند و فشار خون بالا کاهش مییابد. سالیدس، استرس را نیز کاهش میدهد.( استرس عامل انقباض رگها میباشد.) کرفس حاوی سدیم بالا نیز میباشد.
کاهش دهنده کلسترول
در مطالعهای که بر روی حیواناتی با کلسترول بالا انجام گرفت، مشخص شد که کرفس کلسترول خون را کاهش میدهد.
ادرار آور بودن
دانههای کرفس و خانواده آن که در اطراف مدیترانه یافت میشوند به عنوان مادهای ادرار آور استفاده میشوند. امروزه ما میدانیم که کرفس به دلیل وجود پتاسیم و سدیم که مواد معدنی بسیار مهمیدر حفظ تعادل در ادرار و تحریک آن هستند، بعنوان گیاهی ادرار آور مصرف میشود.
بالا بردن سلامتی
کرفس حاوی مادهای است بنام کومارین(Coumarins) که از تخریب سلولها بوسیله رادیکالهای آزاد جلوگیری میکند، بنابراین باعث کاهش تغییراتی میشود که افزایش آنها موجب سرطانی شدن سلولها میگردد. همچنین کومارین فعالیت گلبولهای سفید، که مدافعان سیستم ایمنی هستند و سلولهای غیر طبیعی که سلولهای سرطانی از آن جمله میباشند را مورد هدف قرار میدهد را افزایش میدهد. ماده دیگری که وجود دارد استیلنیک(Acetylenics) است که مشاهده شده است در متوقف نمودن رشد سلولهای سرطانی موثر است.
دانشمندان بر اين عقيدهاند كه كرفس بهترين ماده غذايي براي برطرف كردن عفونت مجاري ادرار و اسيد اوريك بالا از طريق ضدعفوني مجاري ادراري است، همچنين وجود روغنهاي فرار در كرفس علاوه بر ايجاد عطر خوشايند اين گياه، باعث گشاد شدن مجاري كليه ميشوند و دفع اسيد اوريك را تسهيل ميكند.
تجربه نشان داده است كه كرفس و غذاهاي حاوي آن بوي بد دهان را از بين ميبرد كه احتمالاً به دليل تركيب موادي كه در معده توليد ميشوند با مواد معطر كرفس است. اين گياه حاوي ويتامين (ث) زيادي است و به همين دليل مصرف آن به تقويت لثه ها كمك كرده و از بروز بيماري اسكوربوت پيشگيري ميكند. مصرف كرفس همچنين به افراد كم خون، توصيه ميشود.
اسيدهاي چرب فرار موجود در اين گياه، محرك اشتهاست. پتاسيم موجود در كرفس علاوه بر تحريك ادرار باعث كاهش فشار خون ميشود و به همراه گوگرد موجود در آن بيش از همه براي بيماران مبتلا به نقرس و افرادي كه از دردهاي مفصلي و روماتيسم رنج مي برند، توصيه ميشود.
اين گياه داراي خاصيت ضدميكروبي است و در بهبود آسم و سرماخوردگيهاي ريوي مناسب است. آب كرفس به صورت غرغره براي رفع گلو دردهاي خشك به دليل خاصيت ضدعفوني كننده اش مفيد است. همچنين آلودگي ميكروبي ضعيف در روده نيز در اثر تريپين از بين ميرود.
اين گياه حاوي درصد بالايي فيبر است، بنابراين ملين بسيار مناسبي به شمار ميآيد و مصرف برگ و ساقه هاي كرفس در مورد كساني كه از ناراحتي هاي گوارشي نظير يبوست رنج ميبرند بسيار نافع است.
كرفس همچنين ضد نفخ است و تب را پايين ميآورد. مصرف آن به خصوص به افراد درگير با بيماريهاي قلب و عروق و بالا بودن چربيهاي خون بسيار توصيه ميشود، اين گياه از تصلب شرائين جلوگيري ميكند.
ويتامين B۶ و اسيد پانتوتنيك موجود در آن به همراه منيزيوم و كلسيم اثر مثبتي در تقويت ماهيچه ها داشته و داراي اثرات شگرف در آرامش رواني است.
نقش بسيار موثر ديگر اين گياه، تاثير آن در كاهش وزن است؛ به حدي كه افرادي كه از ۱ ليوان عصاره كرفس به همراه ليموترش به شكل هر روزه يا يك روز در ميان در زمان استفاده از رژيمهاي كاهش وزن، بهره بردهاند، يك تا دو كيلوگرم كاهش وزن علاوه بر ميزان عادي داشته اند.
در برخي از متون به اثرات مثبت كرفس در تقويت نيروي جنسي مردان اشاره شده است، البته اين موضوع تاكنون به اثبات نرسيده است.
اين گياه به دليل دارا بودن مقدار زيادي آنتي اكسيدان از سوي محققين آمريكايي به عنوان يكي از ده ماده غذايي كه مي تواند با سرطان مقابله كند، نام برده شده است. همچنين مصرف آن به شدت به افراد درگير با سنگ كليه و سنگ هاي مجاري ادراري توصيه ميشود.
جوشانده اين گياه، گرفتگي صدا را درمان ميكند و براي سرمازدگي مفيد است. اين گياه حاوي فسفر بوده و در تقويت حافظه و ازدياد هوش كارآمد است. در نسخ قديمي به نقش افزايش دهنده شير مادر، توسط اين گياه اشاره شده است.
تخم كرفس نيز داراي خواص مفيد بي شماري است. تخم اين گياه حاوي كلسيم بالاست كه ممكن است نقش مهمي در كاهش فشار خون ايفا كند، اين تخم ادرارآور بوده و يكي از بهترين داروها براي پاك كردن اسيد اوريك در بدن است؛ از اين رو براي درمان نقرس و آرتروز و روماتيسم مناسب است. البته دانه كرفس در مواردي موجب سقط جنين مي شود و به همين دليل در دوران بارداري منع مصرف دارد.
خوردن كرفس براي بيماران مبتلا به صرع نيز مضر است زيرا حملات آنها را تحريك ميكند. همچنين در افرادي كه به ورم كليه مبتلا هستند، منع مصرف دارد.
انواع كوهي اين گياه علاوه بر خاصيت ضددرد و التهاب، اثر كاهنده اي بر ترشح اسيدهاي معده دارد. دانشمندان دريافته اند كه مصرف گياه كرفس كوهي ترشح اسيد معده را كاهش مي دهد و توصيه ميكنند كه افرادي كه از ترشح زياد اسيد معده رنج ميبرند و به اصطلاح به زخم معده دچار هستند با وجودي كه منع مصرف سبزيجات خام وجود دارد، به مصرف كرفس كوهي بپردازند.
دانشمندان بر اين باورند كه كرفس بهترين ماده غذايي براي پاک كردن كليه ها و مجاري ادرار و در نتیجه داروی مناسبی برای درمان عفونت های ادراري ، و بالا بودن اسيد اوريك خون است .
ترپين ، ماده معطر كرفس، مانع از باقي ماندن سنگ كليه در مجاري ادراري و يا آلودگي ميكروبي و درد ميشود.
پتاسيم موجود در غده و تنه كرفس جريان ادرار را تحريك و كليه و مثانه را تميز ميكند و بيش از همه براي بيماران نقرسي مفيد است زيرا در خون اين افراد اسيداوريك با غلظت بالا غالباً ديده ميشود .
روغن اتري كه در كرفس وجود دارد باعث گشاد شدن مجاري كليه مي شود به طوري كه اسيد اوريك بهتر دفع ميگردد. آلودگي ميكروبي ضعيف درروده نيز در اثر ترپين از بين مي رود.
كرفس باعث تحريك شديدتر روده شده و ساير ناراحتي هايي از اين قبيل بر اثر خوردن كرفس بهبود مي يابند.
تجربه نشان داده است كه يك وعده غذاي كرفس بوي بد دهان را از بين ميبرد. احتمالا موادي كه در معده توليد ميشوند با مواد معطر كرفس تركيب شده و از بوي بد دهان جلوگيري مي كند.
كساني كه از بوي بد دهان رنج مي برند بايد هرروز مقداري كرفس ميل كنند، در صورتي كه نتيجه اي نداد بايستي به پزشك مراجعه كرد . از قديم گفته اند كه كرفس باعث شادي و شادابي مي شود.
براي اينكه به رودههاي خسته و پير كمك شود ، توصيه مي شود كه هر روز يك ليوان عصاره كرفس مصرف شود. از اين طريق روده به روش طبيعي تخليه ميشود.
كرفس در تقويت معده و اعصاب موثر است.
آب كرفس خام درمان خوبي براي گرفتگي صداست.
خوردن كرفس حافظه را زياد و قلب را پاك مي كند و ديوانگي ، جذام و پيسي را برطرف مي كند.
كرفس به علت دارا بودن فسفر زياد ، در ازدياد هوش و افزايش شير مادر مؤثر است .
چگونه کرفسی تهیه کنیم و چگونه آن را ذخیره نماییم
کرفسهایی را انتخاب نمایید که ترد و خشک باشند و بتوان به راحتی آنها را از هم جدا نمود. ساقههای کرفس باید در کنار هم و متصل باشند و جدا از هم نباشند. برگهایش باید سبز شاداب باشند و عاری از برگهای زرد و قهوهای باشد.
بعضی مواقع در کرفس قسمتهای سیاهی دیده میشود که به آن قلب سیاه گفته میشود و توسط حشرات در آن بوجود میآید. برای مطمئن شدن از خراب نبودن کرفس بین ساقههای آن را نگاه کنید که نقطههای قهوهای و سیاه در آن دیده نشود.
برای نگهداری کرفس آن را در ظرفهای دردار بگذارید و یا بصورت خرد شده در کیسه گذاشته و در فریزر نگه داری نمایید. برای نگهداری کرفس مطمئن باشید که کرفس خشک است زیرا حتی مقدار کم آب در کرفس، مواد مغذی آن را از بین میبرد.
آبجی
26th January 2010, 11:19 AM
http://www.pezeshk.us/ads/adlog.php?bannerid=16&clientid=2&zoneid=1&source=&block=0&capping=0&cb=c0bff4f7e5e5e7bd6230d9276b6dd9fe
تخم كرفس Celery Seed
تخم كرفس، كه طعم تند و نشاط آور آنرا مي توانيد هنگام مصرف انواع ترشيها يا كلم شور بچشيد، داروي گياهي مفيدي نيز محسوب مي شود. تخم كرفس در طول قرنهاي متمادي، در سرتاسر جهان كاربردهاي متنوعي داشته است.
بررسيهاي اخير علمي نشان داده است كه برخي مواد شيميايي موجود در تخم كرفس واقعاً مي تواند در درمان مشكلاتي نظير فشارخون بالا، ورم مفاصل و اضطراب مؤثر واقع شود. تخم كرفس در پيشگيري از سرطان نيز مؤثر است. تخم كرفس ازديرباز براي درمان ورم مفاصل و اسپاسم عضله مورد استفاده بوده است. وجود چندين عنصر شيميايي در تخم كرفس از التهاب جلوگيري مي كند و درد را تسكين مي بخشد. ساير مواد شيميايي موجود، عضلات موجود در اسپاسم را آزاد مي كنند.
تخم كرفس حاوي كلسيم است كه در شل كردن گرفتگيهاي عضله كمك مي كند. برخي مواد شيميايي موجود در تخم كرفس خاصيت ضد باكتري دارد در حاليكه برخي ديگر ادرارآور است، بدين معنا كه به تخليه آب بدن در قالب ادرار كمك مي كند.
اين كار باكتريها و مواد معدني را كه سبب تشكيل انواع سنگهاي مثانه و كليه ميشوند، شستشو مي دهد. برخي از عناصر شيميايي موجود در اين گياه خاصيت كاهش فشار شديد رگها را دارند، بدين معنا كه در كاهش فشار خون مفيد واقع ميشود. تخمهاي كرفس حاوي مقدار معتنابهي كلسيم است كه اين عنصر نيز فشار خون را پائين مي آورد. مصرف اين گياه در طب سنتي براي درمان نقرس و سنگهاي كليه سابقه طولاني دارد. اين ماده ميزان اسيد اوريك بدن را كاهش مي دهد.
تحقيقات بعمل آمده روي حيوانات آزمايشگاهي نشان مي دهد كه تخم كرفس از آسيب كبدي ناشي از مواد شيميايي سمي پيشگيري مي كند. اين ماده در طول قرنهاي متمادي بعنوان تونيك كبد مورد استفاده قرار گرفته است. تخم كرفس عضلات رحمي را تقويت مي كند كه به افزايش جريان خون قاعدگي منجر ميشود.
ماده اي ديگر در اين گياه “ليمونين” است كه به عنوان يك آرامبخش خفيف عمل مي كند. كلسيم موجود در تخم كرفس اعصاب تحت فشار را آرام مي بخشد. اين گياه همچنين از ابتلا به سرطان پيشگيري مي كند. به عنوان مثال يكسري از عناصر شيميايي موجود در تخم كرفس از توليد تومور ها در حيواناتي كه در معرض مواد سرطان زا قرار گرفته بودند، جلوگيري نمود.
(javascript:void(0))
معرفي گياه
تخم كرفس، از همان گياهي تهيه ميشود كه شاخ و برگ آنرا مصرف مي كنيم يا در طبخ غذا استفاده مي كنيم. اگر هرگز شاخ و برگ آنرا در زيستگاه طبيعي اش مشاهده نكرده ايد بايد خاطر نشان ساخت كه كرفس نوعي گياه نازك و كشيده است كه طول آن به دو تا سه پا مي رسد.
اين گياه داراي سه تا پنج برگ متشكل از بخشهاي متعدد و گلهايي داراي گلبرگهاي سفيد ريز است. تخم هاي كرفس از گلهاي اين گياه تهيه و خيلي ريز با رنگ قهوه اي سير با بوي قوي و خوشايند است.
تركيبات گياه
تركيبات اين گياه عبارتند از: روغنهاي سيال (از جمله آپول)، فلاونيدها، بورون، كلسيم، آهن، ليمونين، سديم، روي، ان-بوتيل، فاتاليد ۳، اسيد آلفالينولنيك، b ادوسمول، گواكول، ايزوايمپراتورين، P - سايمين، ترپنين - ۴- ال و آمبليفرون.
اشكال موجود
تخمهاي تازه يا خشك، انواع قرص، انواع كپسول، حاوي روغن تخم كرفس، عصاره تخم كرفس كه عناصر و تركيبات فعال آن بوسيله الكل يا گليسيرين استخراج شده است.
نحوه مصرف
* كپسول يا قرص روغن تخم كرفس: روزانه سه بار يك يا دو كپسول يا قرص، بنا به تجويز و دستور پزشك معالج.
* عصاره تخم كرفس: روزانه سه بار ۱/۴ تا۱/۲ قاشق چايخوري يا طبق دستور پزشك معالج (هميشه آنرا به هنگام مصرف غذا با انواع مايعات يا با آب مصرف كنيد، مگر اينكه پزشك معالج طور ديگري توصيه كرده باشد.)
* خود تخمهاي كرفس: براي تهيه چاي كرفس مقداري آب جوش روي يك قاشق چايخوري تخم تازه كوبيده شده بريزيد. قبل از خوردن بگذاريد به مدت ۱۰ تا ۲۰ دقيقه خوب دم بكشد. روزي سه بار آنرا ميل كنيد. نكات احتياطي
(javascript:void(0))
* اگر باردار هستيد يا احتمال آنرا مي دهيد، از مصرف اين گياه بپرهيزيد.
* تخم كرفس، گياه طبي بي خطري است. اما بايد يك نكته را مدنظر قرار داد كه اگر از آن بعنوان ادرار آور استفاده مي كنيد، ابتدا با پزشك خود مشورت كنيد. مواد و داروهاي ادرار آور مي توانند پتاسيم بدن شما را كه ماده مقوي ضروري است، خالي كنند.
* همچنين، تخم كرفس را كه مستقيماً از مزرعه مي چينند مصرف نكنيد. اغلب تخم ها كه به قصد تكثير گياه بفروش مي رسند آغشته به مواد و عناصر شيميايي است و نبايد مصرف داخلي داشته باشد.
تداخل هاي احتمالي
تاكنون هيچ عارضه اي شناخته نشده است
*مرتضی
10th February 2010, 06:47 PM
http://mprn.ir/attach/4091.jpg
خبرگزاري فارس: يك متخصص تغذيه گفت: كرفس تصفيه كننده خون است و مصرف آن باعث برطرف شدن آكنه و جوش ميشود.
مريم مراداف در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس، افزود: كرفس حاوي ويتامين C است كه به تقويت سيستم ايمني بدن كمك ميكند.
وي گفت: كرفس حاوي مادهاي به نام فاليدز(phalides) است، كه باعث كاهش كلسترول خون ميشود و مادهاي به نام كومارينز(Coumarrins) دارد كه از ابتلا به سرطان جلوگيري ميكند.
اين متخصص تغذيه اضافه كرد: كرفس حاوي موادي به نام ساليدس(Pthalides) است كه به آرام شدن ماهيچههاي اطراف رگها كمك ميكند و باعث گشاد شدن رگها ميشود. با فضاهايي كه در رگها به وجود ميآيد، خون ميتواند با فشار كمتري حركت كند و فشار خون بالا كاهش پيدا ميكند. ساليدس، استرس را نيز كاهش ميدهد.
مراداف گفت: كرفس حاوي مادهاي است به نام كومارين(Coumarins) كه از تخريب سلولها به وسيله راديكالهاي آزاد جلوگيري ميكند و همچنين كومارين فعاليت گلبولهاي سفيد، كه مدافعان سيستم ايمني هستند و سلولهاي غير طبيعي كه سلولهاي سرطاني از آن جمله است، مورد هدف قرار ميدهد، را افزايش ميدهد.
وي اضافه كرد: ماده ديگري كه به نام استيلنيك(Acetylenics) است كه در متوقف نمودن رشد سلولهاي سرطاني مؤثر است.
مراداف گفت: مصرف كرفس به علت خاصيت تصفيه كنندگي خون براي برطرف كردن آكنه و جوش مفيد است. كساني كه كرفس مصرف كردهاند از قرار گرفتن طولاني مدت در نورخورشيد خودداري كنند زيرا وجود مادهاي به نام پسورالن كه در كرفس وجود دارد، باعث واكنش به نور آفتاب ميشود.
استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است
استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.