توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : ------ از سير تا پياز روغن -------
AvAstiN
10th February 2010, 02:13 PM
سلام sh_omomi70
تو اين تاپيك مي خوايم به سوالاتي كه معمولا در مورد روغن تو ذهن خيليا هست ، جواب بديم و به معرفي انواع روغن ها بپردازيم
sh_omomi34sh_omomi34sh_omomi34sh_omomi34
پارمیدا72
10th February 2010, 03:13 PM
به نوع خودش مطلب جالبی است{wave}
AvAstiN
10th February 2010, 09:17 PM
از يك سو شنيديم كه يك سوم انرژي روزانه بايد از چربي ها باشه و چربي ها خواص متعددي از قبيل كمك به ساخت سلولهاي عصبي ، دارا بودن ويتامينهاي K , E , D , S ، تامين انرژي و ... دارند و از سوي ديگر گفته مي شود كه رسوب چربي در سرخرگها باعث تصلب شرايين و بروز سكته قلبي و مغزي مي شه . اين تناقص ها است كه گاهي اعتماد مردم رو به اين توصيه ها كم ميكنه . ما در اين تاپيك قصد داريم در ادامه ، اطلاعات و آگاهي لازم رو در اين ارتباط در اختيار شما قرار بديم sh_omomi70
AvAstiN
13th February 2010, 03:35 PM
انواع روغن :
در طبقه بندي گروه هاي غذايي روغن هاي خوراكي جز گروه چربيها ( ليپيد ها ) محسوب مي شوند . چربيها متراكم ترين منبع انرژي قابل استفاده براي بدن محسوب مي شن . هر گرم چربي 9 كيلو كالري انرژي در بدن توليد مي كند در حالي كه اين مقدار براي كربوهيدراتها و پروتئين ها 4 كيلوكالري است .
علاوه بر انرژي زايي ، روغن ها در تامين اسيدهاي چرب ضروري بدن و همچنين ويتامين هاي محلول در چربي اهميت به سزايي دارند . روغن ها علاوه بر اينكه بافت جذابي به غذا مي دهند سبب بهبود طعم و رنگ ، ايجاد ظاهر مطلوب و نيز افزايش كالري غذا مي شوند .
روغنهاي خوراكي در دو نوع حيواني و نباتي (گياهي ) وجود دارند .
AvAstiN
14th February 2010, 10:37 PM
روغن هاي نباتي :
منشا گياهي داشته و و از تخم ، مغز يا دانه گياهان استخراج مي گردند و معمولا در دماي محيط به صورت مايع هستند . مثل روغن آفتابگردان ، پنبه دانه ، سويا و ...
اكثر روغنهاي گياهي غير اشباع و بدون كلسترولند اما روغن نارگيل و روغن پالم و همچنين روغن گياهي كه به صورت جامد در مي آيد داراي اسيدهاي چرب اشباع بالا هستند .
روغن هاي حيواني :
از بافتهاي چربي حيوانات تهيه مي شوند و در دماي محيط معمولا به صورت جامد هستند مثل روغن زرد ( چربي حاصل از شير ) و روغن دنبه كه حاوي اسيد هاي چرب اشباع و كلسترول هستند . البته چربي لبنيات اسيد چرب كمتري دارند .
در صنايع غذايي انواع روغنهاي نباتي تهيه مي شوند كه جهت مصارف مختلف كاربرد دارند . از جمله روغن قنادي ، روغن جامد ( هيدروژنه ) ، روغن مايع ، روغن مخصوص سرخ كردني و ... كه هر كدام از يك و يا تركيب چند نوع روغن خام متفاوت تشكيل شده اند .
AvAstiN
15th February 2010, 11:58 AM
چرا روغن هاي جامد گياهي توصيه نمي شوند؟
روغنهاي با منشا گياهي معمولا در دماي محيط به صورت مايع هستند . روغن هاي نباتي جامد (هيدروژنه ) نيز در ابتدا به صورت مايع مي باشند كه تحت تاثير عمل هيدروژناسيون به صورت جامد در مي آيند . هيدروژناسيون نه تنها اسيدهاي چرب غير اشباع مفيد موجود در روغن رو به نوع اشباع تبديل مي كند ، بلكه باعث تبديل اسيدهاي چرب غير اشباع طبيعي كه به شكل سيس مي باشند به انواع ترانس مي گردد كه منجر به بروز ناراحتيهاي قلبي - عروقي و تصلب شرايين مي شوند .
AvAstiN
19th February 2010, 12:12 PM
روغن هاي حيواني مثل روغن زرد و دنبه براي چه افرادي بيشتر مضر است؟
مصرف روغن هاي حيواني نيز به دليل بالا بودن ميزان كلسترول و اسيدهاي چرب اشباع آن خصوصا در افرادي كه فعاليت بدني كافي نداشته و يا سابقه وراثتي در زمينه بيماريهاي قلبي - عروقي ، افزايش چربي خون و ديابت دارند ، توصيه نمي شود .
بانوثریا
20th February 2010, 04:56 PM
سلام
آیا این روغن های مایعی که الان درست می کنن قاطی نداره(منظورم روغن جامد هست روغن جامد قاطیش نمی کنن)
اگه نه پس چرا روغنو میزاری تو یخچال مثل روغن جامد میشه؟
اگه آره هم که دیگه هیچی
Shr776
20th February 2010, 05:28 PM
عالی بود
صبا محمدي
20th February 2010, 09:18 PM
سلام من جایی خوندم که اگه روغن مایع یه کمی بسوزه سرطانزا هست خوب ولی وقتی که میخواهیم چیزی رو سرخ کنیم ظرف باید گرم بشه در این مواقع همیشه کمی روغن میسوزه در کل در مواردی که روغن بسوزه ضرر روغن مایه بیشتر هست یا جامد ؟
paiiz
20th February 2010, 09:37 PM
سلام تاپیک جالبیه
مامان من یه مادر بزرگ داره که الان نزدیک 100 سالشه . همیشه هم از روغن حیوانی استفاده می کنه
جالبه که الان نه چربی خون داره نه ناراحتی قلبی نه کلسترول بالا
شاید از من سالم تر باشه(چشم نخوره) فعالیت انچنانیم نداره
خیلیم سر حاله
شاید تاثیر روغن حیوانی رو این آدم بر عکس بوده
دلیلش چیه این قدیمیا روغن هایی که ما استفاده می کنیم به مزاجشون خوش نمی اد؟
AvAstiN
21st February 2010, 12:56 PM
سلام
آیا این روغن های مایعی که الان درست می کنن قاطی نداره(منظورم روغن جامد هست روغن جامد قاطیش نمی کنن)
اگه نه پس چرا روغنو میزاری تو یخچال مثل روغن جامد میشه؟
اگه آره هم که دیگه هیچی
روغني كه حرارت مي دين رو مي ذارين تو يخچال ، جامد مي شه يا روغني كه از تو ظرف اصلي خارج كردين؟
AvAstiN
21st February 2010, 01:05 PM
سلام تاپیک جالبیه
مامان من یه مادر بزرگ داره که الان نزدیک 100 سالشه . همیشه هم از روغن حیوانی استفاده می کنه
جالبه که الان نه چربی خون داره نه ناراحتی قلبی نه کلسترول بالا
شاید از من سالم تر باشه(چشم نخوره) فعالیت انچنانیم نداره
خیلیم سر حاله
شاید تاثیر روغن حیوانی رو این آدم بر عکس بوده
دلیلش چیه این قدیمیا روغن هایی که ما استفاده می کنیم به مزاجشون خوش نمی اد؟
روغن حيواني ، كلسترول و اسيد چرب اشباعش بالايه .
بيشترين آسيب رو افرادي مي بينن كه اولا زمينه ارثي دارن و دوما فعاليت بدني شون زياد نيست .
خيلي از افراد قديمي كه روغن حيواني ( مخصوصا روغن زرد ) استفاده مي كردند و مي كنند ، چربي خون دارند ولي بدليل اينكه خيلي وقتا چكاپ هاي لازمه رو انجام نمي دن متوجه چربي خونشون نمي شن .
مادربزرگ خود من سالها روغن زرد مي خورد ، غذا هاشم خيلي چرب ( و البته خوشمزه ) بود ولي 3-4 ساله كه متوجه چربي خونش شده ، سعي مي كنه از روغن مايع و غذاهاي بخارپز شده بيشتر استفاده كنه و خوشبختانه چربي خونش هم كنترل شده
اين تصور درستي نيست كه هركي روغن زرد مي خوره ، انرژي اش بيشتره
يا روغن هاي مايع بي مزه اند و ما نمي خوريم
خيلي از قديميا چربي خون دارند يا بيمايهاي قلبي - عروقي مختلف
به نظر من هيچ چيز به اندازه سلامتي ارزش نداره
به اميد سلامتي همه شما عزيزان @};-
AvAstiN
21st February 2010, 01:10 PM
خب يه سوال ديگه كه شايد تو ذهن خيليا باشه اينه كه
آيا مي تونيم هر چي مي خوايم از روغنهاي مايع غير اشباع كه براي بدن ضرر ندارن استفاده كنيم يا نه ؟
جوابش منفيه
چون چربي هايي كه مي خوريم ، اگر بيشتر از نياز بدن باشه بايد ذخيره بشه در بدن و چربي ها فقط به صورت اشباع ذخيره مي شه
پس با خوردن بيش از نياز چربي هاي غير اشباع ، اونا رو در بدن به شكل اشباع در مياريم
بنابراين چربي هاي غير اشباع هم بايد به اندازه مصرف كنيم
schrodinger
21st February 2010, 01:14 PM
ولی به نظر من کلسترول موجود در روغن های حیوانی هیچ ضرری ندارن
کلسترول ها تا اونجاکه من اطلاع دارم 2 نوع مضر و مفید دارن (از لحاظ بیوشیمیایی نمی دونم چه فرقی دارن)
کلسترول موجود در زرده تخم مرغ از نوع مضر هستش که همین نوع کلسترول در رگها قابلیت رسوب داره
اما کلسترول موجود در روغن حیوانی برای بدن ضرر خاصی نداره (البته باید تحرک فرد مصرف کننده بالا باشه چون انرژی خیلی بالایی داره)
دلیل اینکه قدیمیا از این روغن استفاده می کردند و هیچیشونم نمی شد می تونه این باشه که تحرک بدنی اونها نسبت به نسل امروز خیلی بالا بود و حالا اگه در دوران پیری دچار این چنین مشکلات شدن به خاطر اینه که هم زندگی اونها تحت تاثیر زندگی امروزه تغییر کرده و هم به دلیل پیری تحرک بدنیشون پایین اومده اما مزاج قدیمی هنوز در وجودشون مونده ....
AvAstiN
21st February 2010, 01:46 PM
ولی به نظر من کلسترول موجود در روغن های حیوانی هیچ ضرری ندارن
کلسترول ها تا اونجاکه من اطلاع دارم 2 نوع مضر و مفید دارن (از لحاظ بیوشیمیایی نمی دونم چه فرقی دارن)
کلسترول موجود در زرده تخم مرغ از نوع مضر هستش که همین نوع کلسترول در رگها قابلیت رسوب داره
اما کلسترول موجود در روغن حیوانی برای بدن ضرر خاصی نداره (البته باید تحرک فرد مصرف کننده بالا باشه چون انرژی خیلی بالایی داره)
دلیل اینکه قدیمیا از این روغن استفاده می کردند و هیچیشونم نمی شد می تونه این باشه که تحرک بدنی اونها نسبت به نسل امروز خیلی بالا بود و حالا اگه در دوران پیری دچار این چنین مشکلات شدن به خاطر اینه که هم زندگی اونها تحت تاثیر زندگی امروزه تغییر کرده و هم به دلیل پیری تحرک بدنیشون پایین اومده اما مزاج قدیمی هنوز در وجودشون مونده ....
كلسترول در بدن به وسيله ليپو پروتئين ها حمل مي شه كه دو نوع اصلي ليپوپروتئين داريم :
Ldl( ليپو پروتئين با چگالي كم ) و hdl ( ليپو پروتئين با چگالي زياد)
ldl باعث چسبيدن كلسترول به جدار عروق و تنگ شدن اونا و بيماريهاي قلبي مي شه ولي hdl كلسترول رو از خون خارج مي كنه
اسيدهاي چرب ترانس و اسدهاي چرب اشباع باعث افزايش كلسترول خوب (hdl) و كلسترول بد (ldl) مي شن ولي كلسترول رو بد رو به مراتب بيشتر بالا ميبرند .
طي بررسي هاي انجام شده هم در افرادي كه بيماريهاي قلبي - عروقي داشتند ، ميزان كلسترول بد و اسيدهاي اشباع شون بالاتر از حد طبيعي بوده .
روغنهاي حيواني هم اسيدهاي چرب اشباع دارند
روغنهاي جامد هيدروژنه هم اسيدهاي چرب ترانس
پس خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي- عروقي رو بالا مي برن
بانوثریا
22nd February 2010, 01:18 PM
روغني كه حرارت مي دين رو مي ذارين تو يخچال ، جامد مي شه يا روغني كه از تو ظرف اصلي خارج كردين؟
عرضم به حضور با سعادتتون
نه همون روغنی که استفاده نشده رو می گم
AvAstiN
25th February 2010, 04:08 PM
چربي ها مركز سيري را در مغز فعال نمي كنند!
چربي ها باعث فعال شدن مركز سيري در مغز نمي شن ، در نتيجه شخص ناخودآگاه بيش از اندازه چربي مصرف مي كنه . ولي با كاهش تدريجي مصرف چربي در رژيم غذايي ، جوانه هاي چشايي به وضعيت قبلي برمي گردن و علاقه فرد به خوردن غذاهاي چرب كم مي شه .
فقط اولش يكم سخته ;)
AvAstiN
28th February 2010, 05:00 PM
امروز مي خوام چند تا نكته در ارتباط با سرخ كردن بگم :
- از روغن مخصوص سرخ كردني استفاده كنين براي سرخ كردن ، به قول يه مقاله اي " با روغن مايع سرخ كنين ، سرطان هديه بگيرين !"
- هنگام سرخ كردن ، شعله گاز رو زياد نكنين ، در هنگام سرخ كردن هم در ظرف رو نذارين و بذارين بخار ها از ظرف خارج بشه
- وجود رطوبت در ماده غذايي ، هم باعث مي شه كه روغن بيشتري به خودش جذب كنه هم اينكه باعث فساد روغن مي شه ، بنابراين قبل از سرخ كردن موادغذايي مثل سيب زميني ، كدو ، بادمجان و ... رطوبتشون رو بگيرين .
- اگه روغن تيره شد يا دود كرد ، آن را دور بريزيد .
- روغن رو در ظرف هاي غير شفاف و محيط تارك و دور از شعله گاز (مثل كابينت ) نگهداري كنين
- از روغن مخصوص سرخ كردني مي توان 2 يا 3 بار مجددا استفاده كرد ولي بايد بعد از هر بار سرخ كردن ، روغن را صاف كرده و باقيمانده مواد غذايي از آن خارج بشه و پس از سرد شدن در شيشه در دار مناسب ريخته بشه و در محل تاريك نگهداري بشه .
هيچ وقت روغن رو به ظرف اصليش بر نگردونين و روغن مصرف شده رو براي مدت طولاني نگه ندارين
- از خريد روغنهاي مايعي كه در مغازه ها در معرض نور شديد قرار گرفتند خودداري كنين
AvAstiN
3rd March 2010, 10:36 PM
حالا كه اين همه از مزيت روغنهاي گياهي گفتيم ، مي خوايم چند تا روغن گياهي رو كه بيشتر كاربرد داره ، رو باهم بيشتر بشناسيم 8->
روغن ذرت :
از دانه هاي ذرت تهيه مي شه و به طور عمده حاوي چربيهاي غير اشباع و همچنين حاوي مقادير زياد ويتامين e هست . در بين تمامي روغن هاي مايع براي مصارف سرخ كردن خانگي آن هم در دماي پايين مقاومتر است
AvAstiN
4th March 2010, 09:59 PM
روغن هسته انگور :
اين روغن از نظر خواص تغذيه اي با روغن زيتون قابل مقايسه است . اسيد لينولئيك روغن هسته انگور نيز باعث كاهش ldl و افزايش hdl مي گردد كه در پيشگيري بروز بيماريهاي قلبي و عروقي موثر است . در ضمن طعم آن براي افرادي كه طعم روغن زيتون برايشان مطلوب نيست قابل قبول تر است . تركيب اسيد هاي چرب اين روغن تا حدودي مشابه روغن آفتابگردان و گلرنگ است (به چز ميزان اسيد لينولنيك آن ). اين روغن سريع تر از ساير روغن ها اكسيده مي شود بنابراين براي مصارف سرخ كردني مناسب نيست . مصرف يكبار در هفته آن توصيه مي شود .
استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است
استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.