s@ba
10th February 2010, 10:08 AM
عضو هيات مديره انجمن سرطان ايران با بيان اينكه فستفودها، دومين علت ايجاد سرطان پس از سيگار است، گفت: همچنين 30 درصد موارد بروز سرطانهاي پستان، پروستات و روده به طور مستقيم با تغذيه ارتباط دارد.
جام جم آنلاين: دكتر پيام آزاده ، با بيان اينكه بر اساس شواهد موجود، بروز سرطان پستان با عادات غذايي 10 سال نخست زندگي ارتباط مستقيمي دارد، افزود: در حالت غيرمستقيم افزايش دريافت كالري و انرژي باعث چاقي و به صورت غيرمستقيم باعث افزايش خطر بروز سرطان ميشود.
وي با بيان اينكه با تغيير سبك زندگي به سمت كار در خارج از منزل، افزايش زندگيهاي مجردي و بسياري از عوامل اجتماعي و اقتصادي امروزه افراد جامعه ناگزير به استفاده از فستفودها هستند، گفت: طعم خوب و قيمت مناسب هم طرفداراني براي آنها داشته است.
عضو هيات مديره انجمن سرطان ايران با بيان اين كه 98 درصد تبليغات محصولات غذايي در آمريكا حاوي چربي، شكر و سديم بالاتر از ميزان استاندارد است، گفت: فستفودها دشمن اصلي سلامت بشر هستند.
دكتر آزاده با تاكيد بر اين كه ذات اصلي فستفودها فرآوري اين ماده غذايي با چربي است، افزود: همه چربيها بويژه گوشتهاي فرآوري شده به جهشها و موتاسيونهاي ژنتيكي منجر ميشوند.
وي با اشاره به وجود نيترات سديم با كاربرد در نگهداري كالباس و سوسيس از اين ماده به عنوان شايعترين ماده نگهدارنده در فستفودها ياد كرد و گفت: نيترات سديم با ايجاد تركيباتي چون نيتروزآمين عامل انواع سرطانهاي گوارش بويژه معده هستند.
عضو هيات مديره انجمن سرطان ايران ، وجود نيترات در آبهاي مناطق شمالي كشور و شيوع سرطان در اين منطقه را نمونه ديگري از تاثير اين ماده شيميايي در بروز سرطانها برشمرد.
سرطانزاترين ماده
وي تصريح كرد: آكريلاميد، سرطانزاترين مادهاي است كه با هر نوع فرآوري گوشت، جوجهكباب، فرم برشته گوشت و تست بويژه در تركيبات غني از كربوهيدرات ايجاد ميشود.
دكتر آزاده با تاكيد بر اينكه توليد اين ماده شيميايي در طبخهاي سريع با دماي بالا بيشتر است، گفت: در حجم معيني از سيب زميني سرخ كرده، ميزان اين ماده 300 برابر حد استاندارد است.
وي با بيان اين كه سيگار علت سرطان ريه (شايعترين سرطان در دنيا) است، افزود: اين در حالي است كه رژيمهاي غذايي حاوي سبزي و ميوهجات تازه در برابر بروز سرطان ريه اثر محافظتي دارد كه البته اين موضوع درباره مكملها صدق نميكند.
عضو هيات مديره انجمن سرطان ايران با اشاره به وجود ارتباط بين هورمون استروژن و بروز سرطان پستان در زنان، گفت: بنا بر اعلام سازمان بهداشت جهاني، زنان چاق دو برابر زنان با وزن متوسط در معرض خطر ابتلا به سرطان پستان قرار دارند.
چربي، عامل سرطان
دكتر آزاده استفاده از چربي غيراشباع و مصرف روزانه بيش از 500 گرم ميوه و سبزي تازه را در پيشگيري از بروز سرطان پستان موثر برشمرد و افزود: دختراني كه در 10 سال نخست زندگي لاغراندام هستند، خطر بروز سرطان در ميانسالي آنان كاهش مييابد؛ اين در حالي است كه تمايل نوجوانان در دوران بلوغ به مصرف فستفودها، جوجه سوخاري و... بسيار است.
وي درباره سرطان پروستات، توضيح داد: غذاهاي حاوي چربي حيوانات با افزايش شيوع سرطان پروستات همراه است، حال آن كه مصرف سبزيجات تازه، سويا، گوجه فرنگي، هندوانه و توت فرنگي به علت وجود ليكوپن تا 30 درصد ميزان بروز سرطان پروستات را كاهش ميدهد.
عضو هيات مديره انجمن سرطان ايران با بيان اينكه 70 درصد موارد سرطان روده با تغيير سبك زندگي قابل پيشگيري است، گفت: كاهش وزن، افزايش فعاليت فيزيكي و مصرف غذاهاي حاوي سبزيجات فيبري در كاهش بروز سرطان روده سودمند است.
دكتر آزاده، هرگونه فرآوري گوشت اعم از سرخ و كباب كردن، نمك سود كردن يا نگهداري با مواد نگهدارنده را شامل محصولاتي چون هاتداگها، سوسيس و برگرها سرطان زا عنوان كرد و افزود: ميتوان به جاي اين مواد از گوشت سفيد نظير مرغ و ماهي، پنيرهاي كمچرب و گوشت پخته شده استفاده كرد. بررسيها نشان داده كه علت 3 برابر شدن بروز سرطان روده در فاصله سالهاي 1992 تا 2005 ميلادي رواج استفاده از فستفودها بوده است.
وي از پليسيكليك آروماتيك هيدروكربنها به عنوان سومين ماده سرطانزا ياد كرد و افزود: اين ماده سرطانزا بر اثر فرآوري محصولات و هر روش پخت سريع (درجه حرارت بالا و زمان كمنظير مايكروويو) ايجاد ميشود. در مقابل، طبخ به شيوه آبپز، بخارپز و دم كردن و طبخ در ظروف سفالي از روشهاي سالم و ايمن است.
عضو هيات مديره انجمن سرطان ايران همراه كردن دوغ، آب پرتقال و آب معمولي در كنار غذاهاي فستفودي را در كاهش ميزان خطرات بروز سرطان موثر برشمرد و يادآور شد: سعي كنيم از گوشت مرغ با حداقل پنير و نمك به همراه كاهو، گوجه فرنگي، سس قرمز تازه و سس خردل به جاي فستفودها استفاده كنيم.
به گفته وي، سالانه 7 ميليون نفر براثر سرطان جان خود را از دست ميدهند كه اين ميزان در سال 2020 به 10 ميليون نفر ميرسد، اين در حالي است كه ميزان بروز سالانه سرطان در دنيا 10 ميليون نفر است كه در سال 2020 دو برابر ميشود.
جام جم آنلاين
جام جم آنلاين: دكتر پيام آزاده ، با بيان اينكه بر اساس شواهد موجود، بروز سرطان پستان با عادات غذايي 10 سال نخست زندگي ارتباط مستقيمي دارد، افزود: در حالت غيرمستقيم افزايش دريافت كالري و انرژي باعث چاقي و به صورت غيرمستقيم باعث افزايش خطر بروز سرطان ميشود.
وي با بيان اينكه با تغيير سبك زندگي به سمت كار در خارج از منزل، افزايش زندگيهاي مجردي و بسياري از عوامل اجتماعي و اقتصادي امروزه افراد جامعه ناگزير به استفاده از فستفودها هستند، گفت: طعم خوب و قيمت مناسب هم طرفداراني براي آنها داشته است.
عضو هيات مديره انجمن سرطان ايران با بيان اين كه 98 درصد تبليغات محصولات غذايي در آمريكا حاوي چربي، شكر و سديم بالاتر از ميزان استاندارد است، گفت: فستفودها دشمن اصلي سلامت بشر هستند.
دكتر آزاده با تاكيد بر اين كه ذات اصلي فستفودها فرآوري اين ماده غذايي با چربي است، افزود: همه چربيها بويژه گوشتهاي فرآوري شده به جهشها و موتاسيونهاي ژنتيكي منجر ميشوند.
وي با اشاره به وجود نيترات سديم با كاربرد در نگهداري كالباس و سوسيس از اين ماده به عنوان شايعترين ماده نگهدارنده در فستفودها ياد كرد و گفت: نيترات سديم با ايجاد تركيباتي چون نيتروزآمين عامل انواع سرطانهاي گوارش بويژه معده هستند.
عضو هيات مديره انجمن سرطان ايران ، وجود نيترات در آبهاي مناطق شمالي كشور و شيوع سرطان در اين منطقه را نمونه ديگري از تاثير اين ماده شيميايي در بروز سرطانها برشمرد.
سرطانزاترين ماده
وي تصريح كرد: آكريلاميد، سرطانزاترين مادهاي است كه با هر نوع فرآوري گوشت، جوجهكباب، فرم برشته گوشت و تست بويژه در تركيبات غني از كربوهيدرات ايجاد ميشود.
دكتر آزاده با تاكيد بر اينكه توليد اين ماده شيميايي در طبخهاي سريع با دماي بالا بيشتر است، گفت: در حجم معيني از سيب زميني سرخ كرده، ميزان اين ماده 300 برابر حد استاندارد است.
وي با بيان اين كه سيگار علت سرطان ريه (شايعترين سرطان در دنيا) است، افزود: اين در حالي است كه رژيمهاي غذايي حاوي سبزي و ميوهجات تازه در برابر بروز سرطان ريه اثر محافظتي دارد كه البته اين موضوع درباره مكملها صدق نميكند.
عضو هيات مديره انجمن سرطان ايران با اشاره به وجود ارتباط بين هورمون استروژن و بروز سرطان پستان در زنان، گفت: بنا بر اعلام سازمان بهداشت جهاني، زنان چاق دو برابر زنان با وزن متوسط در معرض خطر ابتلا به سرطان پستان قرار دارند.
چربي، عامل سرطان
دكتر آزاده استفاده از چربي غيراشباع و مصرف روزانه بيش از 500 گرم ميوه و سبزي تازه را در پيشگيري از بروز سرطان پستان موثر برشمرد و افزود: دختراني كه در 10 سال نخست زندگي لاغراندام هستند، خطر بروز سرطان در ميانسالي آنان كاهش مييابد؛ اين در حالي است كه تمايل نوجوانان در دوران بلوغ به مصرف فستفودها، جوجه سوخاري و... بسيار است.
وي درباره سرطان پروستات، توضيح داد: غذاهاي حاوي چربي حيوانات با افزايش شيوع سرطان پروستات همراه است، حال آن كه مصرف سبزيجات تازه، سويا، گوجه فرنگي، هندوانه و توت فرنگي به علت وجود ليكوپن تا 30 درصد ميزان بروز سرطان پروستات را كاهش ميدهد.
عضو هيات مديره انجمن سرطان ايران با بيان اينكه 70 درصد موارد سرطان روده با تغيير سبك زندگي قابل پيشگيري است، گفت: كاهش وزن، افزايش فعاليت فيزيكي و مصرف غذاهاي حاوي سبزيجات فيبري در كاهش بروز سرطان روده سودمند است.
دكتر آزاده، هرگونه فرآوري گوشت اعم از سرخ و كباب كردن، نمك سود كردن يا نگهداري با مواد نگهدارنده را شامل محصولاتي چون هاتداگها، سوسيس و برگرها سرطان زا عنوان كرد و افزود: ميتوان به جاي اين مواد از گوشت سفيد نظير مرغ و ماهي، پنيرهاي كمچرب و گوشت پخته شده استفاده كرد. بررسيها نشان داده كه علت 3 برابر شدن بروز سرطان روده در فاصله سالهاي 1992 تا 2005 ميلادي رواج استفاده از فستفودها بوده است.
وي از پليسيكليك آروماتيك هيدروكربنها به عنوان سومين ماده سرطانزا ياد كرد و افزود: اين ماده سرطانزا بر اثر فرآوري محصولات و هر روش پخت سريع (درجه حرارت بالا و زمان كمنظير مايكروويو) ايجاد ميشود. در مقابل، طبخ به شيوه آبپز، بخارپز و دم كردن و طبخ در ظروف سفالي از روشهاي سالم و ايمن است.
عضو هيات مديره انجمن سرطان ايران همراه كردن دوغ، آب پرتقال و آب معمولي در كنار غذاهاي فستفودي را در كاهش ميزان خطرات بروز سرطان موثر برشمرد و يادآور شد: سعي كنيم از گوشت مرغ با حداقل پنير و نمك به همراه كاهو، گوجه فرنگي، سس قرمز تازه و سس خردل به جاي فستفودها استفاده كنيم.
به گفته وي، سالانه 7 ميليون نفر براثر سرطان جان خود را از دست ميدهند كه اين ميزان در سال 2020 به 10 ميليون نفر ميرسد، اين در حالي است كه ميزان بروز سالانه سرطان در دنيا 10 ميليون نفر است كه در سال 2020 دو برابر ميشود.
جام جم آنلاين