آبجی
9th January 2010, 09:48 AM
http://www.jamejamonline.ir/Media/images/1388/06/04/100915733664.jpg
افرادی که از سکته قلبی جان سالم به در بردهاند چنانچه 2 بار یا بیشتر در هفته شکلات بخورند، خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی در آنها نسبت به کسانی که شکلات مصرف نمیکنند 3 برابر کمتر میشود.مقدار مصرف کمتر تاثیر کمتری دارد، اما از هیچ چیز بهتر است. تحقیقات قبلی رابطهای قوی بین مصرف ترکیبات کاکائودار با کاهش فشار خون یا بهبود در شدت جریان خون نشان داده بود.
تحقیقات همچنین نشان میدهد شکلات باعث کاهش میزان مرگ ناشی از بیماریهای قلبی در مردان مسن و زنان پس از یائسگی میشود.
تحقیقات جدید در انستیتوی کارولینسکای استکهلم نشان میدهد شکلات میتواند از عواقب وحشتناک در افرادی که مبتلا به انفارکتوس میوکارد یا همان سکته قلبی هستند، جلوگیری کند. این ویژگی مخصوص شکلات است و در شیرینیهای دیگر وجود ندارد.
به نظر میرسد آنتیاکسیدانهای موجود در کاکائو باعث این خاصیت باشند. آنتیاکسیدانها ترکیباتی هستند که بدن را در مقابل رادیکالهای آزاد محافظت میکنند.
رادیکالهای آزاد مولکولهایی هستند که طی زمان در بدن انباشته شدهاند و به سلولها آسیب میرسانند. گمان میرود این مولکولها در بیماریهای قلبی، سرطان و سالخوردگی نقش داشته باشند.
محققان در آزمایشی، عادت غذایی تعدادی از افراد مبتلا به سکته قلبی را در بیمارستان و پیش از ترخیص مورد ارزیابی قرار دادند تا بدانند هر فرد قبلا چه مقدار شکلات مصرف میکرده است. سپس به مدت 3 ماه برای آنها یک برنامه سلامت گذاشتند و طی 8 سال آنها را تحت نظر داشتند.
بررسیها نشان میدهد میزان بروز حملات قلبی کشنده، رابطهای عکس با میزان مصرف شکلات دارد. شواهد زیادی نشان میدهد شکلات یک منبع غنی از ترکیبات بیواکتیو سودمند است.
بررسیها نشاندهنده صحت این مطلب در میان مردان و زنان در تمام گروههای سنی بود. فاکتورهای دیگری مانند میزان مصرف الکل، چاقی و سیگار کشیدن که ممکن بود در نتایج آزمایش تاثیرگذار باشد هم در نظر گرفته شد.
اگر بخواهیم صادق باشیم باید با احتیاط بیشتری شکلات مصرف کنیم، چرا که ممکن است با مشکل اضافهوزن روبهرو شویم. اما کسانی که به دنبال یک پیشغذای مناسب میگردند، پیشنهاد میشود مصرف کمی شکلات را در برنامه قرار دهند
افرادی که از سکته قلبی جان سالم به در بردهاند چنانچه 2 بار یا بیشتر در هفته شکلات بخورند، خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی در آنها نسبت به کسانی که شکلات مصرف نمیکنند 3 برابر کمتر میشود.مقدار مصرف کمتر تاثیر کمتری دارد، اما از هیچ چیز بهتر است. تحقیقات قبلی رابطهای قوی بین مصرف ترکیبات کاکائودار با کاهش فشار خون یا بهبود در شدت جریان خون نشان داده بود.
تحقیقات همچنین نشان میدهد شکلات باعث کاهش میزان مرگ ناشی از بیماریهای قلبی در مردان مسن و زنان پس از یائسگی میشود.
تحقیقات جدید در انستیتوی کارولینسکای استکهلم نشان میدهد شکلات میتواند از عواقب وحشتناک در افرادی که مبتلا به انفارکتوس میوکارد یا همان سکته قلبی هستند، جلوگیری کند. این ویژگی مخصوص شکلات است و در شیرینیهای دیگر وجود ندارد.
به نظر میرسد آنتیاکسیدانهای موجود در کاکائو باعث این خاصیت باشند. آنتیاکسیدانها ترکیباتی هستند که بدن را در مقابل رادیکالهای آزاد محافظت میکنند.
رادیکالهای آزاد مولکولهایی هستند که طی زمان در بدن انباشته شدهاند و به سلولها آسیب میرسانند. گمان میرود این مولکولها در بیماریهای قلبی، سرطان و سالخوردگی نقش داشته باشند.
محققان در آزمایشی، عادت غذایی تعدادی از افراد مبتلا به سکته قلبی را در بیمارستان و پیش از ترخیص مورد ارزیابی قرار دادند تا بدانند هر فرد قبلا چه مقدار شکلات مصرف میکرده است. سپس به مدت 3 ماه برای آنها یک برنامه سلامت گذاشتند و طی 8 سال آنها را تحت نظر داشتند.
بررسیها نشان میدهد میزان بروز حملات قلبی کشنده، رابطهای عکس با میزان مصرف شکلات دارد. شواهد زیادی نشان میدهد شکلات یک منبع غنی از ترکیبات بیواکتیو سودمند است.
بررسیها نشاندهنده صحت این مطلب در میان مردان و زنان در تمام گروههای سنی بود. فاکتورهای دیگری مانند میزان مصرف الکل، چاقی و سیگار کشیدن که ممکن بود در نتایج آزمایش تاثیرگذار باشد هم در نظر گرفته شد.
اگر بخواهیم صادق باشیم باید با احتیاط بیشتری شکلات مصرف کنیم، چرا که ممکن است با مشکل اضافهوزن روبهرو شویم. اما کسانی که به دنبال یک پیشغذای مناسب میگردند، پیشنهاد میشود مصرف کمی شکلات را در برنامه قرار دهند