PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : قارچ صدفي



آبجی
8th January 2010, 09:26 AM
قارچ صدفي


http://www.eshtehard.net/uploads/smartsection/images/item/yellow_oyster_small.jpg


کشت قارچ صدفي
از آنجايي که پرورش قارچها معمولاً در محيطي بسته انجام مي شود لذا قارچها ي صدفي رامي توان در هر منطقه جغرافيائي و با هر نوع آب و هوايي توليد کرد. قارچها ميتوانند اختلاف درجه حرارت 16 تا 30 درجه سانتيگراد را تحمل کنند .


ميزان توليد در مکاني به مساحت 80 متر مربع
در يک مکان سرپوشيده داراي سقف مناسب به مساحت 80 متر مربع بيش از يک تن قارچ توليد ميشود که زمان لازم براي انجام اين کار در حدود 2 ماه بوده و اولين برداشت پس از يک ماه بدست مي آيد . اين جزوه براي توليد قارچ صدفي در سطح محدود ( زير 80 متر مربع ) نوشته شده بديهي است جهت توليد در سطح وسيعتر دانش فني بيشتري مورد نياز مي باشد که در کلاسهاي تخصصي اين آموزشگاه بصورت تئوري و عملي ارائه خواهد شد .


فضاي مورد نياز
براي کشت قارچ صدفي ميتوان از يک اتاق ، زير زمين ، انباري و يا هر مکان خالي ديگر که داراي سقف باشد استفاده نمود . اين مکان بايد توانائي نگهداري هواي معتدل را داشته باشد بطوريکه تا حد امکان از اختلاف شديد درجه حرارت محيط جلوگيري شود .


محيط کشت قارچ صدفي
محيط کشت قارچ صدفي از کاه گندم ، کاه جو ، کاه برنج ، تراشه چوب صنوبر و غيره تهيه ميشود . در اين کشت از خاک و کود( حيواني يا شيميايي) استفاده نميشود بنابراين هيچگونه آلودگي زيست محيطي ندارد .


نحوه کشت قارچ صدفي
کاه خرد شده يک شب در آب قرار داده شده تا مرطوب شود سپس مدت 2 تا 3 ساعت در آب جوش پاستوريزه ميشود. براي اين کار ميتوان از يک بشکه خالي استفاده کرد . زمان پاستوريزه کردن از وقتي محاسبه مي شود که آب به نقطه جوش رسيده باشد . جهت اطمينان از شروع دماي پاستوريزه (حداقل70 درجه سانتيگراد) بهتر است از دماسنج الکلي استفاده شود . سپس کاه را آبکش کرده آنرا به حال خود رها ميکنند تا پس از چند ساعت خنک شود بطوريکه با لمس کردن کاه با پشت دست هيچگونه گرمايي احساس نشود.


بذر زني
پس از اينکه کاه کاملاً خنک شد با 3 تا 5 درصد بذر قارچ (اسپان) بذر زني ميشود به اين منظور براي هر 10 کيلو گرم کاه پاستوريزه شده مقدار 400 تا 500 گرم بذر قارچ اضافه و مخلوط ميشود . مخلوط حاصل درون کيسه هاي به قطر 45 تا 50 سانتيمتر با ارتفاع 80 تا 150 سانتيمتر ريخته مي شود و سطح آن کمي فشرده شده تا رطوبت کاه حفظ گردد . پس از بستن سر کيسه آنرا به محيطي که از قبل بعنوان سالن کشت در نظر گرفته انتقال داده و از سقف آويزان ميشود . ميتوان کيسه هاي کشت شده را روي زمين هم قرارداد .



کنترل دما و نور
از اولين روز کشت تا مدت 25 الي 30 روز دما روي 24 درجه سانتيگراد نگهداري شده و محيط را تاريک ميکنند زيرا تابش نور مستقيم خورشيد براي قارچ صدفي مناسب نيست.
پس از اينکه سطح کاه پوشيده از تارهاي سفيد رنگ و ظريف قارچ صدفي شد سوراخهايي به فاصله 20 تا 25 سانتيمتر و به قطر يک سانتيمتر در اطراف کيسه کشت شده ايجاد و با آب پاشي مداوم کف سالن رطوبت محيط را افزايش مي دهند در اين زمان دما به 20 درجه سانتيگراد کاهش داده ميشود .نور يک لامپ معمولي در اين زمان ضروري بوده و باعث افزايش محصول ميشود . قارچها پس از يک هفته ديگر قابل برداشت مي باشند .


آبياري
زماني که کيسه کشت پاره ميشود چنانچه رطوبت محيط پائين باشد سطح کاه خشک شده و بايستي با مقادير خيلي کم بصورت اسپري آب پاشي شوند . آبياري ممکن است روزي 2يا 3 بار انجام شود بايد توجه داشت که آبياري تا 48 ساعت قبل از برداشت قارچها متوقف شود پس از برداشت محصول ميتوان آبياري را ادامه داد .


ميزان توليد
ميزان توليد از هر کيسه طي 4 يا 5 چين يا بيشتر در حدود 2 تا 4 کيلوگرم قارچ تازه مي باشد .

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد