توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : نکاتی در مورد لوازم آشپزی
*مینا*
28th March 2009, 04:16 PM
نکات مهم در استفاده از مایکروفر
مایکروفر چگونه کار می کند ؟
اجاق مایکروفر دارای لامپ مگنترون می باشد که الکتریسیته را به امواج فرکانس بالای مایکروویو تبدیل می کند . مایکروویو شکلی از انرژی الکترومغناطیسی می باشد .مانند امواج نوری و امواج رادیویی و قسمتی از طیف الکترومعناطیس را در بر می گیرد . امواج مایکروویو موجب می شود که ملکول های غذا به شدت بلرزد و در نتیجه در اثر اصطکاک بوجود آمده که موجب ایجاد گرما می شود ، پخت غذا را به دنبال خواهد داشت . به مفهومی دیگر غذا پشخته شده در مایکروفر به سادگی امواج مایکروویو را جذب کرده و آنرا به شکل انرژی گرمایی تبدیل می کند و همین موجب پخته شدن غذا می شود . امواج مایکروویو ، بی بو ، بی رنگ ، بدون مزه بوده ودر عین حال موج رادیواکتیو نمی باشد . اجاق مایکروویو یکی از دستگاههای کارآمد صرفه جویی در وقت و انرژی می باشد که می توان آنرا خریداری نمود . بعنوان مثال پخت سیب زمینی در یک فر معمولی ۱۸ بار بیشتر از پخت در مایکروفر طول می کشد . و علاوه بر این در مایکروفر بیرون تا داخل غذا به طور کامل پخته می شود .پخت در مایکروفر برای بسیاری از کارهای آشپزی سریعتر است چرا که انرژی در غذا ایجاد می شود نه ظرف یا فر . ضمنا مایکروفر موجب گرم شدن آشپزخانه نمی شود ، مانند گرمایی که دیگر وسایل پخت ایجاد می کند .
چه زمانی مایکروفر برای اولین بار در پخت غذا استفاده شد ؟
مایکروویو در جنگ جهانی دوم بعنوان اساس رادار جهت تشخیص و مکان یابی هواپیماهای دشمن در مصافت های طولانی بکاربرده شد . در این زمان حدود ۱۹۴۵ بطور اتفاقی یک مهندس آمریکایی به نام پرسی لی بارون اسپنسر که در زمینه ابزار رادار کار می کرد ، متوجه شد مقداری شکلات که در جیب او بوده آب شده است . اسپنسر متوجه شد که این امواج مایکروویو بوده که موجب آب شدن شکلات و همچنین گرم شده او شده است. بعد از آن ، آنها به توانایی چنین کشفی پی بردند و اولین اجاق مایکروفر خانگی را ساختند .
آیا امواج مایکروویو مضر است ؟
مقدار کمی موج مایکروویو مضر نمی باشد . امواج مایکروویو بطور معمول اطراف ما را احاطه کرده است . امواج ارسالی ماهواره ها ، تلفن همراه و حتی بوسیله امواج حرارتی در اطراف ما مایکروویو می باشد . یک اجاق مایکروویوی که به درستی طراحی شده هیچ موج مایکروویوی را به بیرون منتقل نمی کند .
چرا از ظروف فلزی نمی توان در مایکروفر استفاده کرد؟
امواج مایکروویو موجب ورود جریان به فلز می شود ، این جریان ممکن است تا حدی فلز را گرم کند که موجب آتش سوزی شود . بنابراین ، استفاده از ظروف فلزی اصلا کار معقولی نیست .
همواره نکته های را در استفاده از مایکروفر به یاد داشته باشید:
* قبل از استفاده از مایکروفر دفترچه راهنمای استفاده از آن را به دقت و بطور کامل مطالعه نمایید .
* از ظروف و تابه های فلزی در مایکروفر استفاده نکنید .
* ظروف چینی که دارای حاشیه طلاکوب و براق می باشند ، ظرف مناسبی برای پخت نیست . همواره از ظروف چینی نشکن و مقاوم با دما Pirex که دارای رنگ شفاف می باشد استفاده نمایید .
* غذا زمانی بطور کامل پخته شده که کف ظرف در قسمت وسط گرم شده باشد .
* غذای کمتر را به مدت کمتری بپزید . زمانی که غذا در ظرف حدود ۵ سانتی متر قطر را اشغال کرده باید مدت زمان کمتری پخته شود چرا که نفوذ گرما از اطراف غذا سریعتر انجام می شود .
* برای جلوگیری از خشک شدن غذا ، در زمان پخت و یا گرم کردن غذا ، ظرف را با درپوش منفذ دار بپوشانید .
* در پخت مایکروفر مقدار کمتری نمک و ادویه استفاده کنید ، چرا که موجب از دست دادن رطوبت و سفت شدن غذا می شود . می توانید نمک را در مراحل پایانی پخت اضافه کنید .
* در پخت مایکروفر از مقدارکمتری آب استفاده کنید تا پخت سریعتر انجام شود .
* در پخت با اجاق مایکروویو بطور مرتب مایع را بهم بزنید ، این کار موجب پخت بهتر و سریعتر غذا می شود .
* غذاهای متراکم را برای مدت زمان بیشتر و با قدرت کمتر بپزید . چرا که غذاهای متراکم و فشرده آرام تر از غذاهای پرمنفذ پخته می شود .
* در چیدن غذاها قبل از پخت ، بخشی از غذا را که دارای پهنای بیشتر و ضخامت کمتر است در ظرف پهن کنید و گیاهان خرد شده را در اطراف ظرف قرار دهید و سعی کنید مواد در یک لایه در مایکروفر چیده شود .
* در صورت پخت تکه های بزرگ ، آنها را گه گاه زیر و رو کنید .
* غذای پخته شده در مایکروفر نیاز به زمان توقف بعد از پخت دارد ! از آنجا که بعد از اتمام کار دستگاه مایکروفر، گرمای داخلی غذا به پختن بیشتر آن کمک می کند ، لذا پیشنهاد می کنیم بعد از پخت در مایکروفر و خارج کردن غذا از دستگاه ، درب ظرف را روی آن بگذارید و یا آن را در ظرف هم اندازه در بسته قرار دهید تا گرمای خارج شده به خود غذا برگردد .
* دقت کنید که منافذ خروجی گرمای مایکروفر را نپوشانید تا به دستگاه آسیب نرسد . بر روی دستگاه مایکروفر چیزی نگذارید و فاصله مناسبی در پشت و اطراف دستگاه جهت خنک شدن قطعات دستگاه حفظ کنید .
توجه کنید : مایکروفر با ماکروفر تفاوت دارد! مایکرو پسوندی برای ریز و کوچک بودن است و ماکرو پسوندی برای بزرگ بودن .مایکروویو یعنی امواج ریزی که دارای فرکانس بالا و طول موج کم است این در حالی است که ماکروویو عکس آن است . پس مایکروفر و یا اجاق مایکروویو ، اجاق برقی است که از امواج مایکروویو جهت پخت استفاده می کند . بعضا به این دستگاه مایکروویو می گویند که این تنها نام امواج استفاده شده است و مانند این است که به اجاق گاز بگوییم گاز
*مینا*
28th March 2009, 04:19 PM
تنها در آشپزخانه
آشپزخانه مكانی است كه در آن آشپزی میكنیم. با این حال مسیر كوچكی كه در وسط اغلب آشپزخانهها وجود دارد، یادآور این موضوع است كه آشپزخانه فضایی فراتر از محل طبخ غذاست. مطبخهای سنتی امروزه تبدیل به فضاهای زنده و پرشور شده است...
سالها پیش وقتی هنوز فضایی در خانهها به نام آشپزخانه وجود نداشت، غذا در فضایی باز روی آتش آماده میشد. بعدها این آتش را به وسط كلبهها انتقال دادند و از آنجا كه در فصل سرما این آتش هم تنها گرمابخش خانه بود و هم وسیله طبخ غذا، تمامی اهل خانه برای ساعتی هم كه شده دور تا دور آن جمع میشدند و گفتگو میكردند. با پیدایش خانه سنگی، این آتشهای روباز تبدیل به كوره شد، كمی بعد مكانهایی به نام آشپزخانه به وجود آمد. در قدیم آشپزخانه و سالن غذاخوری از هم جدا بودند ولی با این حال از جمله مهمترین فضاهای خانه شمرده میشدند چون تنها مكانهایی بودند كه تمامی اعضای خانواده در ساعتی معین در آن جمع میشدند.
● آشپز و آشپزخانه
در خانههای قدیمی به طور معمول آشپزخانه فضایی جدا از اتاقها و بسیار بزرگ بود اما امروزه در خانههای مدرن، آشپزخانه دیگر فضایی دور از دید مهمانها نیست بلكه تقریبا تبدیل به مركز و محور خانهها شده است. امروز دیگر آتش را در محفظهای فرورفته در داخل دیوارها نمیسازند بلكه گاز به مكانی در وسط آشپزخانه انتقال یافته است.
به این ترتیب آشپز به راحتی با تمامی افراد خانه ارتباط برقرار میكند و در عین حال كه مهمانها در اتاق پذیرایی استراحت میكنند، وی در آشپزخانهای كه به اصطلاح امروزی به آن اوپن میگویند، آشپزی میكند. آشپز در آشپزخانههای مدرن قرن ۲۱نهتنها تمامی خانه بلكه بیرون را هم میتواند ببیند. در بیشتر ساختمانهای نوساز، از آشپزخانه و سالن غذاخوری پنجرهای به سمت بیرون باز شده تا آشپز یا دیگر اعضای خانواده بتوانند با محیط بیرون ارتباط برقرار كنند.
● زیبایی در كنار كارآمدی
بیشتر اوقات ما تلاش میكنیم تا فضایی كه در آن زندگی میكنیم، بهخصوص فضاهایی كه مدت بیشتری را در آنها میگذرانیم، طوری باشد كه علاوه بر زیبایی و كارآمدی، خستهكننده نباشند. آشپزخانه از جمله همین فضاها است.
از آنجایی كه در خانههای امروزی، آشپزخانه در دیدرس كامل است باید كاملا زیبا باشد، استفاده از اینوكس یا فلزهای اكسید نشدنی همچنان ازجمله پرطرفدارترین موادی است كه در ساخت دكور آشپزخانهها به كار میرود. گاهی رنگ به كار رفته در آشپزخانه كاملا متضاد با رنگ دیگر اتاقها است.
امروز دیگر افراد تنها به كارآمدبودن لوازم گازی و برقی داخل آشپزخانه فكر نمیكنند، زیبایی این وسایل نیز برای همگان ملاك است.
كارآمد بودن ابزار یعنی سازگاری آنها با امكانات انسانی. از آنجایی كه در عصر مدرن، وقت بخشی از سرمایه انسانها است، افراد به ابزاری توجه میكنند كه بتواند سریع و راحت نیاز آنها را برطرف كند.
● فضا در آشپزخانه مدرن
آشپزخانههای مدرن بهطور معمول دارای سه فضا هستند:
ـ فضای پختوپز: فضای پخته و پز به دو بخش آشپزخانه كثیف و تمیز تقسیم میشود. بهطور معمول آشپزخانه تمیز جلوی دید و كثیف در جایی دور از دیدرس قرار گرفته است. آشپزخانه تمیز فضای كوچكی است كه بیشتر برای تامین غذاهای آماده، چای و قهوه به كار میرود. آشپزخانه كثیف نیز مكانی برای پخت و پزهای طولانیتر و شست و شوی ظروف است.
ـ لاندری یا رختشویخانه: لاندری فضایی برای جادادن ماشین لباسشویی، لباسهای چرك و حتی ماشین ظرفشویی است.
ـ انبار كوچك: انبار نیز فضای كوچكی برای جادادن مواد فاسدنشدنی است كه البته در بسیاری خانهها لاندری و انبار یكی میشود.
از نظر نورپردازی، آشپزخانه باید دارای نور طبیعی باشد. از نور سقفی برای تامین روشنایی عمومی و از نورهای مصنوعی برای ایجاد توجه در قسمتهایی خاص مثل كانتر یا اوپن میتوان استفاده كرد. توصیه میشود رنگ چراغها؛ كابینتها و رنگ كف با هم همخوانی داشته باشد تا یك تركیب مكمل رنگی ایجاد شود.
نكته مهم دیگر درباره كف آشپزخانههاست كه امروزه اغلب از سرامیك است. سرامیك كفپوش مناسبی برای كف آشپزخانهها نیست. مناسبترین كفپوش روكشهای pvc است كه به وفور با رنگهای زیبا در بازار یافت میشود. این روكشها سطح اصطكاك بیشتری دارند و مثل سرامیك لیز نیستند و به راحتی نیز تمیز میشوند.
*مینا*
18th October 2009, 11:10 PM
راهنمای کاردهای آشپزخانه، تمام آنچه که نیاز دارید
http://www.seemorgh.com/DesktopModules/iContent2/Files/43467.jpg
برای شناخت بهتر کاردهای آشپزخانه و روش های نگه داری و استفاده از آنها، کسی بهتر از نورمن وینستین را -مدرس کار با کارد انستیتو آموزش آشپزی نیویورک - سراغ دارید؟
کارد همیشه یکی از ضروری ترین گجت ها و ابزار آشپزخانه بوده. برای شناخت بهتر کاردهای آشپزخانه و روش های نگه داری و استفاده از آنها، کسی بهتر از نورمن وینستین را -مدرس کار با کارد انستیتو آموزش آشپزی نیویورک - سراغ دارید؟ (البته با نورمن ویزدم اشتباه نشود!)
اندر انتخاب یک کارد
وینتستین می گویداگر برای دکور آشپزخانه تان به دنبال کارد می گردید، پس اصلا این مطلب را نخوانید.
برای دیدن مجموعه پیشنهادی آقای مدرس کارد نیویورکی به ادامه مطلب نگاهی بیاندازید.
کارد سرآشپز:
http://www.seemorgh.com/images/iContent/1388-5/Chefs_Knife_narenji_ir.jpg
این کاردی برای تمام کارهای شما است. خساست را کنار بگذارید و اصلا به فکر خرید یک کارد ارزان قیمت تقلبی نباشید. مراحل تولید این کارد بدین گونه است که با کوبیدن فلز داغ شده، آن را شکل می دهند. در حالی که کاردهای ارزان قیمت با برش فلز تولید می شوند. تیغه کارد سرآشپزی که وینستین پیشنهاد می کند، حداقل ۲۰ سانتی متر طول دارد. البته خود وی یک کارد با تیغه ۲۵ سانتی متری را ترجیح می دهد. به بهانه کوچک بودن دست و یا نداشتن تبحر لازم ، به سراغ کارد کوچک تر نروید. زیرا این کار باعث کاهش نیروی کارد شده و انجام کارها را چند برابر سخت تر می سازد.
انتخاب یک کارد سرآشپز مناسب کمی مشکل است، اما نکته کلیدی این است که به یاد داشته باشید تعادل و وزن مهمترین فاکتورهای این خرید اند، وینستین می گوید: باید به دنبال کاردی بود که دسته سنگین و یا تیغه سنگین نداشته باشد و تقریبا بالانس باشد. البته وزن کل آن هم چنان زیاد نباشد که سریع دست را خسته کند.
کارد پوست کنی:
http://www.seemorgh.com/images/iContent/1388-5/Paring_Knife_narenji_ir.jpg
تیغه این کارد ۵ تا ۱۰ سانتی متر طول دارد و برای کارهای بسیار ظریف به کار می رود. مثلا سر و کله زدن با توت و انگور و یا کندن پوست سیر و پیازچه، حسابی به دردتان می خورد.
کارد نان:
http://www.seemorgh.com/images/iContent/1388-5/Bread_Knife_narenji_ir.jpg
این یکی هم آخرین گزینه مطلقا ضروری هر آشپزخانه است. کاردی با تیغه ای بلند و مستقیم که تنها کارد دندانه دار مجموعه تان است. از آن می توانید برای ورقه کردن نان و یا خوراکی های ظریف و چسبناک مانند گوجه فرنگی استفاده کنید.
کارد همه کاره:
http://www.seemorgh.com/images/iContent/1388-5/Utillity_Knife_narenji_ir.jpg
تیغه این کارد نازک تر و کوتاه تر از کارد سرآشپز است و حدود ۱۵ سانتی متر طول دارد. سرآشپز وینستین به آن کارد تمام عیار میوه جات می گوید. البته ناگفته نماند که اگر بابت هزینه ها در مضیقه باشید، همان کارد پوست کنی از پس آشپزخانه شما بر می آید.
کارد فیله:
http://www.seemorgh.com/images/iContent/1388-5/slicing_carving_knives_narenji_ir.jpg
تیغه بلند و نازک این کارد، کارایی لازم برای آماده کردن برش های بزرگ و نازک گوشت را دارد. اگر طی آشپزی روزانه نیازمند تهیه چنین تکه گوشت هایی هستید، مطمئنا این کارد تخصصی و حرفه ای برای شما ساخته شده،
کارد جدا کننده گوشت از استخوان:
http://www.seemorgh.com/images/iContent/1388-5/Boning_Knife_narenji_ir.jpg
همانند کارد برش، این هم یک کارد حرفه ای اختصاصی است و البته ممکن است شما هم مانند بسیاری افراد نیازی به آن نداشته باشید. اما اگر دوست دارید که مجموعه کارد تان کامل باشد و یا مغازه قصابی دارید، به زودی در می یابید که این یکی، کاردی بس گران بها و کارآمد است. کارد استخوان تیغه نازک و انعطاف پذیری دارد که به طور اختصاصی جهت جدا کردن گوشت از استخوان مورد استفاده قرار می گیرد.
نگه داری کارد
به سلامتی شما یک کارد سرآشپز ۲۵ سانتی متری گرانقیمت برای آشپزخانه تان خریده اید. حالا نکته مهم این است که چگونه از آن نگه داری می کنید تا همیشه در بهترین وضعیت کاری دم دست تان آماده به خدمت باشد! هیچ چیز خطرناک تر از یک کارد کند نیست. یک کارد کند نه تنها راحت تر لیز می خورد و منحرف می شود، بلکه به صرف نیروی بیشتری هم برای برش مواد نیاز دارد. نیروی بیشتر هم معادل خطر زیادتر است. پیشنهاد سرآشپز چیست؟
از تیغه تیز کن فولادی استفاده کنید:
http://www.seemorgh.com/images/iContent/1388-5/honing_steel_narenji_ir.jpg
یک تیز کن فولادی, قطعه استوانه ای بلند فلزی است. این ابزار در حقیقت برای شکل دهی دوباره تیغه کارد به کار می رود. هر بار که می خواهید از کاردهای لبه صاف استفاده کنید، اول سراغ این ابزلر بیایید. هر بار استفاده از این ابزار تنها ۱۵ ثانیه وقت می برد. تیز کن همیشه باید روی کابینت آشپزخانه و دم دست تان باشد. هر دو سمت تیز تیغه کارد را با زاویه ۲۲ درجه بر روی تیز کن بکشید.
هیچ گاه از ماشین ظرف شویی استفاده نکنید. کاردها و تخته خردکن به روش مشابهی تمیز می شوند. بلافاصله بعد از استفاده آنها را با مایع ظرف شویی، اب گرم و یک اسکاچ که باعث ساییدگی نشود شستشو دهید. ابر بهترین ابزار برای انجام این کار است. به هیچ وجه کاردهای نازنین تان را داخل ماشین ظرف شویی نگذارید. فشار آب باعث کندی تیغه خواهد شد. همچنین گرمای درون ماشین ظرف شویی باعث انحنا و تغییر شکل تیغه کارد می گردد.
سراغ کارد تیز کن های حرفه ای بروید: تا حد امکان از ماشین های کارد تیز کنی خانگی استفاده نکنید و سالی یک بار کاردهای تان را به یک کارد تیزکن حرفه ای بسپارید. البته مواظب باشید که اشتباها سراغ افراد به اصطلاح حرفه ای که برای این کار از سنگ های ساب صنعتی استفاده می کنند نروید.
تحته خردکن
http://www.seemorgh.com/images/iContent/1388-5/cutting_board.jpg
انواع مختلفی از تخته خردکن ها در بازار موجود است که اغلب باعث سردرگمی ما می شوند. سرآشپز وینستین می گوید که تنها یک ماده برای ساخت این ابزار قابل قبول است: چوب. اصلا سراغ انواع پلاستیکی نروید، چون کاردهای شما را کند می کنند. تخته های بامبویی هم اصلا مناسب نیستند. چون از چوب محکم ترند و به کارد شما آسیب می زنند. سنگ هم که به هیچ وجه قابل قبول نیست. مگر عقل تان را از دست داده اید؟
اگر بتوانید یک تخته محکم از چوب افرا بیابید که دیگر جنس تان جور است و بهترین سرمایه آشپزخانه تان را به دست آورده اید ( البته بعد از یک کارد سرآشپز خوب). وینستین می گوید یک تخته خردکن خوب، یکی از میراث های تان خواهد بود. حتی اگر بعد از یک عملیات خرد کردن سخت و طاقت فرسا این تخته را بخراشید و شیار بیاندازید، تنها با یک سنباده و کمی روغن معدنی، دوباره یک تخته نو و خوش دست خواهید داشت.
فقط به هیچ وجه آن را درون ماشین ظرف شویی نگذارید. بلافاصله بعد از استفاده، آن را با یک تکه ابر، مایع شوینده و آب گرم بشویید و پس از خشک شدن، سطح آن را با روغن معدنی جلا دهید.
چگونه کارد را در دست بگیریم
اگر از گروه موجودات فیلم باز باشید، احتمالا پاسخ تان به این سوال تماشای چندین باره دار و دسته نیویورکی است. اما سرآشپز وینستین می گوید که تنها دستور العمل کار با کارد، راحتی و آرامش آشپز است. دست های تان را در راحت ترین وضعیت قرار دهید و دسته کارد را در دست تان کوتاه کنید. چهار انگشت و شست تان باید تیغه کارد را لمس کنند، نه اینکه تنها به دور دسته آن حلقه شده باشند. سرآشپزمان عقیده دارد که پیش از بریدن هر چیزی، ابتدا باید روش صحیح در دست گرفتن کارد را بیاموزیم.
حرکت اصلی کارد چیزی بیش از تحرک به دو طرف است. باید حرکت سیال و روان رفت و برگشتی و ضربان دار جزو عادات استفاده از کارد باشد. وینسین می گوید که این حرکت باید با آرامش و جدیت تمام ادامه یابد، درست همانند گلف یا تنیس.
نکاتی که اینجا مطرح می شوند، الفبای شروع کار هستند. هنگامی که زیربنای کار را آموختید، فقط و فقط باید به تمرین ادامه دهید. بارها و بارها این کار را تکرار کنید. صدها حبه سیر را ریز ریز کنید، یکی دو جین ساقه کرفس را خرد کنید.یک دسته بزرگ پباز را ورقه کنید. استفاده صحیح و حرفه ای از کارد، تا حد زیادی در وقت شما صرفه جویی می کند. انگشتان تان را سالم نگه دارید و مهارت آشپزی تان را افزایش دهید. سرآشپز وینستین، متشکریم!
نورمن وینستین: بیش از ۲۰ سال است که نورمن وینستین استاد انستیتو آموزش آشپزی نیویورک است و به آشپزهای آماتور و حرفه ای نحوه انتخاب و استفاده از کارد ها را آموزش می دهد. وی همچنین نویسنده کتاب استادی مهارت های کارد است.
*مینا*
18th October 2009, 11:19 PM
در چه قابلمههائی غذا میپزید و چگونه؟
http://www.seemorgh.com/DesktopModules/iContent2/Files/43508.jpg
وسایل و لوازم آشپزخانه هم، بهویژه قابلمهها و ظروفی که غذا در آن پخته میشود، از اهمیت زیادی برخوردار هستند.
تغذیه سالم تنها به کیفیت غذاها و نحوه صرف آن محدود نمیشود، بلکه مطمئناً به چگونگی طبخ نیز بستگی دارد. در واقع وسایل و لوازم آشپزخانه هم، بهویژه قابلمهها و ظروفی که غذا در آن پخته میشود، از اهمیت زیادی برخوردار هستند.
ظروف آلومینیومی:
دارای این اشکال هستند که از خود ذرات فلز آزاد میکنند. بهخصوص در مجاورت با غذاهای اسیدی (ترش مزه) به همین دلیل برای پخت خوراکیهائی مانند گوجهفرنگی مناسب نبوده و هرگز نباید برای نگهداری غذاها از آنها استفاده شود.
قابلمههای استیل:
احتمال چسبیدن غذا در این ظروف زیاد است، بهخصوص اگر ته آنها نازک باشد. اما برای جوش آوردن آب ایدهآل و از خود فلز پس نمیٔهد.
ظروف مسی:
خاصیت انتقال گرما در آنها عالی بوده و برای تهیه انواع مربا و سس بسیار مناسب هستند ولی از آنجائی که مس فلزی سمی است، جداره داخلی این ظروف بایستی حتماً قلع اندود شده باشد.
ظروف چدنی:
زیاده از حد داغ نمیشوند و حرارت را بهخوبی نگه میدارند، برای پخت و پزهای طولانی مناسب هستند.
قابلمههای آهنی:
در قدیمالایام از تابههای آهنی برای سرخ کردن خوراکیها استفاده میکردند و بهخاطر پیشگیری از زنگزدگی آنها را نمیشستند. امروزه میتوان گفت که بایستی از نوع لعابی آنها اجتناب نمود چون ذرات لعاب میتواند جدا شده و محتویات قابلمه را آلوده کنند. استفاده از سایر انواع آن مانعی ندارد.
قابلمههای نچسب (تفلون):
علاوه بر اینکه غذا به این ظروف نمیچسبد، دارای این مزیت نیز هستند که طبخ خوراکیها را بدون افزودن چربی (روغن - کره) ممکن میسازند. اشکال عمده آنها این است که در حرارتهای بالا پوشش نچسب داخلی میتواند مولکولهای زیانآوری را آزاد کند (با ایجاد خراشیدگی در این پوشش نیز احتمال آن زیاد است) به همین جهت تابههای سبک وزن آلومینیومی که با یک لایه نازک تفلون پوشیده شدهاند، مردود شناخته میشوند. بالعکس آنهائی که ته ضخیم دارند از ارجحیت برخوردار هستند. طبعاً برای پرهیز از ایجاد خراش در لایه داخلی باید از کفگیرهای چوبی استفاده کرد.
ظروف سفالی:
تقریباً کنار گذاشته شدهاند، اما از آنجا که سفال به کندی گرم شده و حرارت را بهطور یکنواخت به غذا میرساند، مطمئناً این ظروف بایستی مورد ارزشیابی مجدد قرار گیرند. ظروف سفالی برای خوراکیهائی مثل حبوبات و انواع آش که نیازمند طبخ طولانی میباشند، ایدهآل هستند. نباید مستقیم روی آتش قرار گیرند و به همین دلیل بایستی از شعله پخشکن کمک گرفت.
ظروف سرامیک:
از لحاظ قابلیت هدایت گرما، مشابه ظروف سفالی هستند. با این تفاوت که مقاومتر هستند و برای قرار گرفتن در فر مناسب هستند. البته باید توجه داشت که انتقال از یخچال به فر گرم یا برعکس، میتواند باعث شکستن آنها شود.
ظروف نشکن شیشهای (پیرکس):
از لحاظ حرارتی، ممکن است تغییرات ناگهانی دما (همان طور که در مورد سرامیک گفته شد) سبب شکستن آنها شود اما از حیث طبخ، برای قرار دادن در فر ایدهآل هستند. بهتر است از قرار دادن آنها بر روی شعله مستقیم خودداری شود.
چند نکته مهم در مورد مصرف ظروف آلومینیومی:
۱. تا حد امکان از سائیدن این ظروف خودداری کنید زیرا به سرعت سوراخ میشوند.
۲. مواد قلیائی به سرعت روی ظروف آلومینیومی اثر کرده و آن را سوراخ میکند.
۳. قابلمههای آلومینیومی در مقابل نمک طعام نیز مقاومت ندارند. در آنها برنج خیس نکنید و با آب نمک نگه ندارید.
۴. جوشاندن آب نیز سبب تیرگی رنگ این ظروف میشوند. برای برطرف کردن این حالت در هنگام پخت اضافه کردن چند قطره آب لیمو یا سرکه از سیاه شدن ظرف جلوگیری میکند. بعد از خارج کردن موادغذائی، اگر مقداری پودر لباسشوئی را با آب در آن بجوشانید دوباره رنگ ظرف روشن میشود.
گردآوری:گروه سبک زندگی سیمرغ
آبجی
11th December 2009, 02:13 PM
برای شستن لیوانها وفنجانهای شیشه ای خود که براثر خودرن چایی ، کدر وبد منظره شده اند می توانید هفته ای یکبار همه لیوان ها را در محلول سرکه ونمک خیسانده ، بعد شسته وآبکشی نمایید تا درخشندگی روز اول خود را پیدا کنند .
*مینا*
15th April 2010, 12:29 AM
درمایكروفر چه خبر است؟
مایكرووفرها چگونه كار میكنند؟ در این اجاقها، غذا به كمك اشعه مایكروویو پخته میشود. بیشتر مایكروفرهای خانگی با طول موج 2450 مگاهرتز در حالت موج پیوسته كار میكنند. اجاقهای بزرگتر كه در صنعت استفاده میشوند گاهی با 915 مگا هرتز كار میكنند. اشعه مایكروویو باعث میشود غذای درون اجاق گرم شود. گرما وقتی ایجاد میشود كه مولكولهای آب درون ماده غذایی با جذب اشعه مایكروویو با سرعتی بسیار بالا شروع به جنبش و لرزیدن میكنند. حركت مولكولها باعث ایجاد اصطكاك و در نتیجه تولید گرما (http://www.irannaz.com/) شود. این حرارت باعث پختن یا گرم كردن غذا میشود.
آیا ممكن است اشعه مایكروویو بیرون بیاید؟
در مدلهای قدیمی درزگیرهای كهنه یا درهای نامیزان باعث عبور این اشعهها و تابش آنها به فضای بیرون میشد. معمولا غلط كار كردن، جمع شدن چربی و كثیفی یا باز و بسته كردن بیش از حد در آن، باعث خراب شدن درزگیرها و بسته نشدن درست آن میشود. گرچه مقداری از این تابش، از طریق شیشه روی در آن صورت میگیرد. اما میزان آن بسیار ناچیز است.
چطور میزان اشعه مایكروویو را اندازه بگیریم؟
برای اندازهگیری میزان اشعه نیاز به ابزار خاصی داریم، اما معمولا سطح تابش این اشعه به فضای بیرون در حدود 2/0 میلیوات بر سانتیمتر مربع است، كه بسیار كمتر از حد تعیین شده توسط سازمان استاندارد جهانی است. هر چقدر از مایكروفر دورتر بایستید، اشعه كمتری به شما برخورد میكند. در حدود یك متری تقریبا اثری از آن باقی نمیماند.
تاثیرات اشعه مایكروویو بهروی سلامت چیست؟
تاكنون مقالات زیادی راجع به تاثیرات بیولوژیكی اشعه مایكروویو منتشر شده است. بهطور كلی، اگر در معرض مقدار زیادی اشعه مایكروویو قرار بگیرید باعث از دست دادن مقدار زیادی انرژی میشود. نقاط حساس بدن مثل چشمها و مغز نمیتوانند از شر گرمای ایجاد شده توسط این اشعهها خلاص شوند. اما اگر مقدار اشعه كم باشد یعنی در همان اندازه خانگی، آسیبی به این نقاط نمیرسد.
برخی آسیبهای بیولوژیكی را نیز نمیتوان به گرمای ایجاد شده توسط این اشعهها ربط داد. افرادی كه طولانی مدت در معرض مقدار زیاد این اشعه بودهاند، مشكلاتی نظیر سردرد، خستگی چشم، خستگی عمومی و اختلالات خواب ایجاد میكند. این تاثیرات بهدلیل تقابل میدان اشعه مایكروویو با سیستم مركزی اعصاب بدن بهوجود میآیند. برخی از این آسیبها بهخاطر گرمای شدید ایجاد شده توسط اشعه نیست. ممكن است این آسیبها بهدلیل قرار گرفتن طولانی مدت در معرض مقدار كم این اشعه هم باشد. البته هنوز شواهد علمی دالبر تاثیر مستقیم اشعه مایكروویو و ایجاد این مشكلات به دست نیامده است.
تاثیر مایكروویو روی باطری قلب چیست؟
در گذشته تداخل اشعه مایكروویو با سیگنالهایی كه دستگاه تنظیم كننده قلب میفرستند، تداخل پیدا میكرد و فرد دچار مشكلاتی میشد.
چون این دستگاه الكترونیكی بود، با دیگر منابع الكتریكی تداخل پیدا میكرد و بد كار میكرد و در نتیجه باعث رسیدن اطلاعات غلط به ماهیچههای قلب میشد. بهاین ترتیب برای دستگاهها تنظیم كننده ضربان قلب جدید، پوشش خاصی طراحی كردند. اما اگر از این دستگاه استفاده میكنید و البته یك اجاق مایكروویو هم در آشپزخانه دارید، حتما با پزشكتان راجع به آن مشورت كنید.
برخی هشدارهای ایمنی عمومی در مورد اجاقهای مایكروویو
پیشنهادهایی راجع به ایمنی عملكرد مایكروویوها:
وقتی دستگاه خالی است آن را روشن نكنید.
افرادی كه قلبشان با دستگاه تنظیم ضربان كار میكند، نباید نزدیك مایكروویو شوند.
پس از هربار استفاده كاملا درون دستگاه، در و درزگیرهای آن را تمیز كنید.
اجازه ندهید بچهها با آن كار كنند.
وقتی دستگاه در حال كار كردن است صورتتان را نزدیك در آن نگیرید.
پیشنهادهایی برای راهاندازی و نگهداری مایكروویوها:
هنگام بازوبسته كردن در مایكرویو مراقب باشید درزگیرها شل نشوند و دقت كنید در آن كاملا بسته شود.
قبل از باز كردن یا انجام هرگونه تعمیری مطمئن شوید كه دوشاخه آن را از پریز كشیدهاید.
از تخصص و مجرب بودن فردی كه دستگاه را تعمیر یا راه اندازی میكند كاملا مطمئن شوید.
تاثیرات مایكروویو روی غذا
بر سر تاثیر مایكروویو روی مواد غذایی همچنان بحث و مجادله وجود دارد و عدهای آن را بیتاثیر میدانند و برخی معتقدند طی این پروسه مواد لازم مورد نیاز بدن در غذا از بین میرود. طبق گفته برخی متخصصان گرم كردن و پخته شدن تغییراتی را در غذا ایجاد میكند و این عمل چه با اجاقهای مایكروویو صورت گیرد و چه با اجاق گازهای معمولی، تفاوتی نمیكند و فقط باید مراقب بود كه غذا بیش از اندازه گرم نشود. این درحالی است كه برخی دیگر معتقدند وقتی ما غذاهایی كه با مایكروویو درست میشوند را میخوریم درست مثل اینست كه غذای بیخاصیت یا در اصطلاح «غذای مرده» میخوریم. ممكن است طعم غذا خوب باشد اما هیچ ارزش غذایی ندارد.طرفداران مایكروویو آن را بیخطرترین نوع آشپزی میدانند، چون در آن خبری از سوختن و بریده شدن نیست و هرگز دمای آن بیش از اندازه زیاد نمیشود. غذا در این اجاقها دقیقا با همان نیرویی گرم یا پخته میشود كه در اشعه آفتاب وجود دارد. برخی از مردم فكر میكنند كه این اشعه رادیواكتیو است در حالیكه اینطور نیست و اشعه مایكروویو همان انرژی الكترومگنتیك است كه با جریان الكتریسیته تبدیل به اشعه كوتاه میشود.در بسیاری از موارد، فقط بخشی از غذا به این طریق پخته میشود، زیرا اشعه مایكروویو فقط تا عمق 5 سانتیمتری سطح ماده نفوذ میكند. بقیه گرما از طریق انتقال و پخش شدن به سراسر غذا میرسد، برای همین حركت كردن ظرف در مایكروویو اهمیت دارد و پس از گرم شدن و خاموش شدن مایكروویو باید چند دقیقه بگذاریم، غذا بماند. سرعتی كه مایكروویو در پخت غذا دارد نیز این نظریه را قویتر میكند كه در این مدل پخت ظاهر غذا تغییر نمیكند و بهخصوص رنگ گوشت در آن قهوهای نمیشود. یعنی گوشت قبل از اینكه قهوهای شود میپزد. بهاین ترتیب پخت گوشت در مایكروویو باعث میشود گوشت تروتازه و آبدار باشد و مواد مغزی خود را حفظ كند و البته مزه بهتری داشته باشد. در مورد سبزیجات هم پخت سریع آن در مقدار كمی آب باعث حفظ رنگ و خاصیت آن میشود و البته مزه بهتری هم دارد. بهطور خلاصه میتوان گفت: مایكروویو تنها برای گرم كردن باقیمانده غذا یا پخت دستور غذاهای تلویزیون نیست. در بسیاری از آشپزخانههای مدرن میتوان آن را یافت، گرچه بهطور كامل نمیتوان آن را جایگزین اجاق گازهای قدیمی كرد. حال اگر بهطور كلی بخواهیم بدانیم كه آیا پختن غذا با مایكروویو، ایمن است یا نه باید بگوییك كه تصمیم در این مورد به عهده شماست، اما استفاده متعادل از آن توصیه میشود.
پایگاه فرهنگی هنری تکناز
استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است
استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.