PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : سرانه مصرف شير ايرانيان نصف ميانگين جهاني است



AvAstiN
23rd December 2009, 12:38 PM
خبرگزاري فارس: مشاور وزير بهداشت گفت: سرانه مصرف شير در بين ايرانيان نزديك به نصف سرانه مصرف جهاني است. توجه به سلامت شير در روند توليد نيز مهم است زيرا حتي آلودگي علوفه دام‌ها به سم آفلاتوكسين مي‌تواند باعث سرطان زايي شير شود.



http://media.farsnews.com/Media/8607/Images/jpg/A0337/A0337596.jpg

به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس حسن آقاجاني امروز در سمينار سلامت شيراز توليد تا مصرف اظهار داشت: در سال جاري، 9 ميليون و 556 هزار تن شير در كشور توليد شده است كه متأسفانه مصرف سرانه مواد لبني و شير در كشور 90 كيلوگرم است.
وي اضافه كرد: سرانه جهاني مصرف شير در جهان 155كيلوگرم به ازاي هر فرد در سال است كه متأسفانه كشور در اين زمينه اختلاف قابل توجهي با كشورهاي توسعه يافته دارد.
وي افزود: سهم گروه شير در سبد غذايي خانوار ايراني فقط 10درصد است و رتبه سوم را داراست.
آقاجاني تصريح كرد: ميانگين كلسيم دريافتي و مورد نياز مردم كشور نيز اختلاف قابل توجهي را با كشورهاي پيشرفته نشان مي‌دهد.
وي با بيان اينكه بايد با فرهنگ‌سازي مصرف اصلاح شود ادامه داد: در 90 درصد خانوارهاي كشور ميزان دريافت كلسيم مناسب نيست و اين مسئله با بيماري‌هايي كه زمينه ساز آنها كمبود كلسيم است ارتباط زيادي دارد.
وي گفت: ميزان ماست در تامين كلسيم مردم بيشتر از شير است و اين مطلوب نيست، همه مردم بايد اهميت مصرف شير را بدانند و هم عرضه آن بايد به درستي انجام شود.
مشاور وزير بهداشت يادآور شد: شير به علت ويژگي‌هايي كه دارد به سرعت در معرض آلودگي‌هاي گوناگون است و به سادگي موجب انتشار عوامل بيماري‌زا مي‌شود. لذا به بهداشت شير در مراحل مختلف توليد، جمع‌آوري و حمل و نقل، تغيير و تبديل در كارخانه‌ها و توزيع و مصرف بايد توجه ويژه‌اي صورت گيرد.
وي گفت: حتي علوفه‌هاي دام‌ها در توليد شير تاثير دارد و مشخص شده چنانچه اين علوفه‌ها به آفلاتوكسين آلوده باشد خاصيت سرطان‌زايي در شير ايجاد مي‌كند.
آقاجاني با بيان اينكه 70 درصد عفونت‌هاي نو پديد مشترك بين دام و انسان هستند ادامه داد: سالانه 17 هزار و 500 مورد جديد عفونت جديد در كشور گزارش مي‌شود در حالي كه اين ميزان يك دهم كشورهاي ديگر است.
وي همچنين با اشاره به چالش‌هاي جمع‌آوري شير گفت: پراكندگي سنتي و كمبود دامداري‌هاي صنعتي از مهمترين مشكلات است. چرا كه 60 درصد توليد شير از دامداران سنتي انجام مي‌شود و 5/2 ميليون تن صنعتي است. در حالي كه 5/3 ميليون تن مابقي سنتي است.
وي افزود: در كشورهايي كه سرانه مصرف شير بالايي دارند ميزان بيماري‌هايي چون پوكي استخوان بسيار كم است.

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد