سلوى
22nd December 2009, 08:38 PM
هر عسلی را با عنوان عسل طبیعی نخرید
یک عضو کمیسیون تخصصی بهداشت و درمان زنبورعسل و کرم ابریشم با بیان اینکه استاندارد عسلهای تولیدی کشور با آن چیزی که در بروشور استاندارد ملی ایران تعریف شده بسیار متفاوت است، افزود: این بروشور ترجمهای از کدکسهای خارجی بوده ولی شرایط آب و هوایی کشور ما متفاوت است و نمیتوان کدکسهای اروپایی را ترجمه و معیاری برای تولید عسل ایران قرار دهیم
دکتر سعیده هاشمی در گفتوگو با خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: در این خصوص پیشنهادی را به نظام دامپزشکی کشور دادیم که یک طرح تحقیقاتی در سطح کشور انجام بدهند به این ترتیب که پنج منطقه آب و هوایی را انتخاب و بطور مداوم طی دو سال از این مناطق نمونهبرداری و عسل تولید این مناطق در پنج آزمایشگاه مرجع کشور بررسی و آزمایش شود تابراساس این آزمایشها، استاندارد جدیدی تدوین کنیم.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر نمیتوانیم برای هیچ یک از عسلهای تولید کشور مهر استاندارد دریافت کنیم، ادامه داد: عسلهای داخل کشور به هیچ وجه با استاندارد تدوین شده مطابقت ندارند.
سیف هاشمی به قیمت پایین عسل در کشورمان اشاره کرد و افزود: وقتی عسل زنبورداران با قیمتهای پایین خریداری میشود آنها نیز برای تغذیه مناسب زنبورها به دنبال مکانهای مناسب برای زیست و تعذیه نمیگردند و از روی ناچار زنبورهای خود را با شکر و غذاهای مصنوعی تغذیه میکند.
وی با بیان اینکه زنبورداری کشور رو به انقراض است، گفت: با وضعیت فعلی کمتر کسی برای زنبورداری رغبت نشان میدهد و چنانچه این رویه طی شود زنبورداری کشور کاملا از بین میرود.
این عضو کمیته تخصصی بهداشت و درمان زنبورعسل و کرم ابریشم با تاکید بر اینکه وضعیت عسل در کشور ما نیاز به یک بررسی کلی و اساسی دارد، افزود: باید مصرف کنندگان را آگاه کرد تا هر عسلی را به عنوان عسل طبیعی خریداری و مصرف نکنند.
وی تاکید کرد: با تغییر استاندارد فعلی و در صورتی که کارخانههای بستهبندی عسل براساس بروشور ایران مهر استاندارد بگیرند حداقل مصرف کنندگان از خرید عسل طبیعی مطمئن میشوند.
سیف هاشمی با اشاره به اینکه هیچگاه نمیتوان عسل طبیعی را از روی خصوصیات ظاهری آن تشخیص داد، گفت: در حال حاضر حتی از سیبزمینی و اسید عسلهایی ساخته میشود که به هیچ وجه قابل تشخیص برای مصرف کنندگان نیست و در عین حال دارای عوارضی برای مصرفکنندگان نیز است.
وی با مخاطب قراردادن مصرف کنندگان عسل گفت: بهتر است از عسلهایی در کشور استفاده شود که دارای پروانه بستهبندی از وزارت بهداشت و درمان باشند. در حال حاضر کمیته هایی در نظام دامپزشکی کشور بنام کمیته تخصصی زنبورعسل و کرم ابریشم تشکیل شده که کار این کمیته مدتی تعطیل بود ولی در چند روز گذشته فعالیت خود را مجدد آغاز و هدف اولیه خود را تدوین این بروشور قرار داده است.
این عضو کمیته تخصصی بهداشت و درمان زنبورعسل و کرم ابریشم در پایان خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم تحقیقات مناسبی در این زمینه انجام و بروشور مناسبی نیز نوشته شود تدوین این استاندارد حداقل دو سال به طول میانجامد
یک عضو کمیسیون تخصصی بهداشت و درمان زنبورعسل و کرم ابریشم با بیان اینکه استاندارد عسلهای تولیدی کشور با آن چیزی که در بروشور استاندارد ملی ایران تعریف شده بسیار متفاوت است، افزود: این بروشور ترجمهای از کدکسهای خارجی بوده ولی شرایط آب و هوایی کشور ما متفاوت است و نمیتوان کدکسهای اروپایی را ترجمه و معیاری برای تولید عسل ایران قرار دهیم
دکتر سعیده هاشمی در گفتوگو با خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: در این خصوص پیشنهادی را به نظام دامپزشکی کشور دادیم که یک طرح تحقیقاتی در سطح کشور انجام بدهند به این ترتیب که پنج منطقه آب و هوایی را انتخاب و بطور مداوم طی دو سال از این مناطق نمونهبرداری و عسل تولید این مناطق در پنج آزمایشگاه مرجع کشور بررسی و آزمایش شود تابراساس این آزمایشها، استاندارد جدیدی تدوین کنیم.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر نمیتوانیم برای هیچ یک از عسلهای تولید کشور مهر استاندارد دریافت کنیم، ادامه داد: عسلهای داخل کشور به هیچ وجه با استاندارد تدوین شده مطابقت ندارند.
سیف هاشمی به قیمت پایین عسل در کشورمان اشاره کرد و افزود: وقتی عسل زنبورداران با قیمتهای پایین خریداری میشود آنها نیز برای تغذیه مناسب زنبورها به دنبال مکانهای مناسب برای زیست و تعذیه نمیگردند و از روی ناچار زنبورهای خود را با شکر و غذاهای مصنوعی تغذیه میکند.
وی با بیان اینکه زنبورداری کشور رو به انقراض است، گفت: با وضعیت فعلی کمتر کسی برای زنبورداری رغبت نشان میدهد و چنانچه این رویه طی شود زنبورداری کشور کاملا از بین میرود.
این عضو کمیته تخصصی بهداشت و درمان زنبورعسل و کرم ابریشم با تاکید بر اینکه وضعیت عسل در کشور ما نیاز به یک بررسی کلی و اساسی دارد، افزود: باید مصرف کنندگان را آگاه کرد تا هر عسلی را به عنوان عسل طبیعی خریداری و مصرف نکنند.
وی تاکید کرد: با تغییر استاندارد فعلی و در صورتی که کارخانههای بستهبندی عسل براساس بروشور ایران مهر استاندارد بگیرند حداقل مصرف کنندگان از خرید عسل طبیعی مطمئن میشوند.
سیف هاشمی با اشاره به اینکه هیچگاه نمیتوان عسل طبیعی را از روی خصوصیات ظاهری آن تشخیص داد، گفت: در حال حاضر حتی از سیبزمینی و اسید عسلهایی ساخته میشود که به هیچ وجه قابل تشخیص برای مصرف کنندگان نیست و در عین حال دارای عوارضی برای مصرفکنندگان نیز است.
وی با مخاطب قراردادن مصرف کنندگان عسل گفت: بهتر است از عسلهایی در کشور استفاده شود که دارای پروانه بستهبندی از وزارت بهداشت و درمان باشند. در حال حاضر کمیته هایی در نظام دامپزشکی کشور بنام کمیته تخصصی زنبورعسل و کرم ابریشم تشکیل شده که کار این کمیته مدتی تعطیل بود ولی در چند روز گذشته فعالیت خود را مجدد آغاز و هدف اولیه خود را تدوین این بروشور قرار داده است.
این عضو کمیته تخصصی بهداشت و درمان زنبورعسل و کرم ابریشم در پایان خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم تحقیقات مناسبی در این زمینه انجام و بروشور مناسبی نیز نوشته شود تدوین این استاندارد حداقل دو سال به طول میانجامد