PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : تغذيه مناسب براي پيشگيري از آنفولانزاي نوع آ



AvAstiN
19th December 2009, 10:14 PM
برای اینکه سیستم ایمنی بدن بهترین کارایی را داشته باشد نیاز به یک برنامه غذایی صحیح دارد.

پوست و سیستم لنفاوی (غدد لنفاوی، غده تیموس و طحال) اولین مدافعین بدن در مقابل بیماریها هستند که در اثر تغذیه نامناسب تضعیف میگردند. در اثر کمبود مواد غذایی تعداد سلولهای T، که با ویروسها، قارچ ها و انگلها و حتی برخی باکتریها مبارزه میکنند، کاهش یافته و تعداد کمتری از این سلولها برای مقابله با عفونت در بدن وجود خواهد داشت. در افرادی که رژیم غذایی صحیحی دارند، شدت سرما خوردگی و تعداد دفعات آن به مراتب کمتر، و دورهی بیماری کوتاهتر است.

در کنترل این بیماری، رژیم غذایی مناسب، شستن مکرر دست ها، ورزش متعادل و مکرر، استراحت و خواب کافی و واکسیناسیون هم مانع از ابتلا میشوند و هم بهبودی را تسریع می نمایند.

یک برنامه غذایی صحیح چیست؟

1. مصرف گوشت های کم چرب مانند مرغ و ماهی که حاوی پروتئین هستند، سبب تقویت سیستم ایمنی می­شوند.

2. مصرف روغنهای خوب، که فعالیت سلولها را بهبود میبخشند. روغنهای مایع انعطاف سلولها را بیشتر میکنند، درحالیکه روغنهای جامد با رسوب در دیواره سلولها، باعث سخت شدن آن شده و کارایی سلول را کاهش میدهند. روغن زیتون، روغن کانولا و روغن مغز دانهها، روغنهای بسیار مفیدی هستند، و البته زیاده روی در مصرف آنها سبب چاقی خواهد شد.

3. مصرف میوهها، سبزیها و غلات کامل در رژیم غذایی ضروری است. این مواد حاوی ویتامینها، مواد معدنی و آنتی اکسیدانهای ضروری هستند که مختصراً شرح داده خواهند شد.

ویتامین C

این ویتامین علاوه بر تقویت گلبول های سفید، سبب افزایش تعداد آنتی بادیهای اینترفرون شده که به سیستم دفاعی بدن کمک میکند. گوجه فرنگی، مرکبات، کیوی، توت فرنگی، سیب زمینی، فلفل و کلم ها از منابع غنی این ویتامین هستند. در صورت عدم مصرف به میزان لازم، میتوان از مکملها استفاده نمود. در افرادی که مستعد سنگ کلیه هستند، دوزهای بالای این ویتامین منجر به تشکیل سنگهای اگزالاتی میشود و بنابراین در این افراد مصرف روزانه نباید بیش از 100 میلیگرم باشد.

ویتامین D

این ویتامین با کمک در تولید عوامل ضد میکروبی، نقش اساسی در دفاع بدن در مقابل بیماریها دارد.

به دلیل انطباق شیوع آنفولانزا با فصل سرما، استفاده مردم از پوشش زمستانه،ومحدود بودن زمان قرار گرفتن در محیط های باز و به تبع آن عدم تابش مستقیم نور آفتاب به بدن، مصرف این ویتامین ضروریتر به نظر می رسد. متاسفانه این ویتامین منابع غذایی متنوعی ندارد و محدود به روغن کبد ماهی،وبه میزان کمتر زرده تخم مرغ، کره و خامه
میباشد که بدلیل چربی بالای این مواد برای همه قابل استفاده نیستند. بنابراین مصرف مواد غذایی که بوسیله این ویتامین غنی شده باشند، توصیه میشود و در غیر این صورت مصرف مکملهای این ویتامین ضروری است.

ویتامین A

این ویتامین سبب تقویت سیستم ایمنی میشود، اما میزان بالای ویتامین میتواند سمی باشد. بهتر است از منابع غذایی این ویتامین استفاده شود که عبارتند از هویج، طالبی، میوهها و سبزیهای رنگی (زنان باردار باید مراقب باشند چون مقادیر بالای این ویتامین میتواند باعث نقص جنین شود).


روی (Zn)

روی ماده حیاتی برای سیستم ایمنی بدن است. این ماده حیاتی قادر است طول دوره سرماخوردگی را کوتاهتر ساخته و بهبودی را تسریع بخشد. منابع غذایی اصلی روی عبارتند از، گوشت قرمز، غذاهای دریایی، گوشت ماکیان، پنیر، ماست، لوبیای خشک، مغزها، غلات کامل، غلات صبحانه که با روی غنی شده باشند. یادآوری می­شود میزان جذب روی از منابع حیوانی به مراتب بیشتر از منابع گیاهی است. در صورت عدم دریافت کافی روی از منابع غذایی، میتوان از مکمل روی نیز استفاده نمود.

به یاد داشته باشید همهی ویتامینها، مواد معدنی، روغنهای خوب، پروتئینهای کم چرب، همه و همه باید در حد اعتدال مصرف شوند و کمبود و یا زیاده روی در مصرف آنها باعث آسیب رسیدن به بدن میشوند.

بیوفلاوونوییدها:

این ترکیبات آنتی اکسیدانهایی طبیعی هستند که محل گیرندههای سلول را محافظت میکنند تا عامل بیماری وارد سلول نشود. این مواد به وفور در چای سبز، و در گیاهانی مانند فلفل، سیر، پیاز، زغال اخته و مرکبات یافت میشوند.

استراحت و خواب کافی

مطالعات نشان داده است که خواب کافی تکه دیگری از پازل سلامتی است و تاثیر عمیقی بر استرس، وزن، و میزان انرژی هر فرد دارد. میزان خواب توصیه شده برای بزرگسالان 7-8 ساعت و برای کودکان و نوجوانان 9-10 ساعت در شبانه روز میباشد.

فعالیت و ورزش

میزان ابتلا در افراد کم تحرک بالاتر است. افرادی که 30 تا 60 دقیقه فعالیت ملایم تا متوسط در اغلب روزهای هفته دارند، در بدن خود سیستم ایمنی قوی تر داشته و کمتر به آنفولانزا مبتلا میشوند. باید توجه داشت که فعالیت شدید و زیاد نیز فرد را مستعد بیماری میسازد.


باید توجه داشت که متاسفانه همواره افراد سودجویی یافت میشوند که میخواهند از آب گل آلود ماهی بگیرند. پس قبل از مصرف هر غذا، دارو و مکمل های غذایی از استاندارد بودن و صحت و سلامت آن اطمینان حاصل کنید و فریب تبلیغ های رنگارنگ وگول زننده را نخورید .



مترجم :فخری موبد منابع:cnn,ehow,mayoclinic

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد