PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : سالم سازي سبزيجات



AvAstiN
8th December 2009, 01:45 PM
http://www.behdasht.gov.ir/includes/tm.aspx?s=Herbs_20896.jpg|1100011!1011!150!110!70! 150!!000000!20!13!ffffff!14!logosample.gif!4!13&m=bd5e8f75bd310b683e9
با عنايت به اينكه سبزيجات آلوده به ميكروب‌ها و تخم‌انگل‌ها مي‌توانند، زمينه ابتلا انسان به انواع بمياري هاي انگلي و روده‌اي مانند اسهال‌ها، حصبه، شبه حصبه، وبا، يرقان و غيره را فراهم نمايد، لذا به منظور پيشگيري از بيماري هاي فوق توجه عموم خانواده‌هاي محترم را به نحوه سالم‌سازي سبزيجات جلب مي‌نمايد.
سالم سازي سبزيجات شامل موارد زير مي‌باشد:
1- پاكسازي
2- انگل زدايي
3- گندزدايي و ميكروب كشي
4- شستشو

1- پاكسازي: ابتدا سبزيجات را بخوبي پاك كرده، شستشو دهيد تا مواد زائد، گل و لاي آن برطرف گردد.
2- انگل‌زدايي: سبزيجات پاكسازي شده را در يك ظرف 5 ليتري آب ريخته به ازاء هر ليتر آب 3 تا پنج قطره مايع ظرفشويي معمولي به آن اضافه كرده و قدري بهم بزنيد تا تمام سبزي داخل كفاب قرار گيرد. مدت پنج دقيقه سبزي را داخل كفاب نگه داشته و سپس سبزي را به آرامي با دست از كفاب جدا نموده، داخل سبد سبزي شوي ريخته و مجدداً با آب سالم شستشو دهيد تا تخم انگل‌ها جدا گردند و كفاب مذكور را در فاضلاب تخليه نماييد.
3- گندزدايي و ميكروب كشي: يك گرم يا نصف قاشق چايخوري پودر پركلرين 70 درصد را در ظرف پنج ليتري پرآب ريخته كاملاً حل كنيد تا محلول ضدعفوني كننده بدست آيد. سپس سبزي انگل‌زدايي شده را براي مدت پنج دقيقه در محلول ضدعفوني كننده مذكور قرار داده تا ميكروب‌هاي آن از بين برود.

توضيح:
اگر پودر پركلرين در دسترس نباشد مي‌توان از دو قاشق غذا خوري معمولي مايع سفيدكننده يا وايتكس (هيپوكلريت پنج درصد) در پنج ليتر آب به مدت پنج دقيقه يا هر ماده ضدعفوني كننده مجاز ديگر كه در داروخانه يا سوپرماركت و يا خواربارفروشي‌ها وجود دارد (طبق دستورالعمل مربوطه) استفاده گردد.

4- شستشو: سبزي ضدعفوني شده را مجدداً با آب سالم بشوييد تا كلر باقيمانده از آن جدا شده و سپس مصرف نماييد.

سالم‌سازي آب – گندزدايي و كلرزني آب با كلر مادر (يك درصد)
با كلرزني و گندزايي آب از شيوع بيماري‌هاي واگير پيشگيري نماييد.

طرز تهيه و استفاده از محلول كلر مادر (يك درصد)
1- تهيه محلول كلر مادر (يك درصد): در يك بطري يك ليتري تيره رنگ يا بطري كه اطراف آن پوشانده شود يك قاشق غذاخوري سرصاف پودر پركلرين 70 درصد (معادل 15 گرم) اضافه نموده تا محلول كلر مادر يك درصد تهيه شود.
2- كلرزني آب: از محلول فوق (محلول كلر مادر) با قطره چكان 7 قطره در يك ليتر آب و يا يك قاشق غذاخوري كه تقريباً معادل 140 قطره مي باشد، در 20 ليتر آب اضافه و مخلوط كرده، پس از نيم ساعت آب آشاميدني قابل مصرف مي‌باشد.

توجه:
1- پودر پركلرين پودر سفيد رنگ با بوي تند كلر مي‌باشد كه توصيه مي‌گردد از استنشاق آن به شدت خودداري شده و در محل خشك و تاريك و به دور از مواد قابل اشتعال (بنزين، نفت و غيره) نگه داري گردد.
2- در زمان طغيان و شيوع بيماري هاي واگير مي‌توان پودر پركلرين يا محلول كلر مادر را از مراكز بهداشتي و يا خانه‌هاي بهداشت تهيه نمود.

بوي كلر بوي سلامتي آب است.
رعايت دستورات بهداشتي تضمين كننده سلامت شما مي‌باشد.

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد