PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : خبر خرما ؛ موثر در پيشگيري از پوسيدگي دندان‌ها



*میترا*
10th November 2009, 10:33 AM
نتايج يك تحقيق در دانشگاه علوم پزشكي ياسوج نشان داد: مصرف خرما به عنوان يك ماده غذايي به دليل اثرات بازدارنده در رشد باكتري عامل پوسيدگي دندان در پيشگيري از بروز اين عارضه موثر است.
http://www.jamejamonline.ir/Media/images/1387/05/29/100946842363.jpg
به گزارش ايسنا، اين تحقيق با هدف تعيين تأثير عصاره خرما بر رشد استرپتوكوك ميوتانس عامل اصلي پوسيدگي دندان توسط دكتر اشرف سيدي ، متخصص پروتزهاي دنداني و استاديار دانشگاه علوم پزشكي ياسوج و جمعي از همكارانش انجام شده است.

پوسيدگي دندان شايع‌ترين عفونت باكتريايي در انسان است كه اصلي‌ترين عامل شروع‌كننده آن استرپتوكوك ميوتانس مي‌باشد.
نتايج تحقيقات قبلي نشان داده است كه بعضي از مواد غذايي مي‌توانند با جلوگيري از رشد استرپتوكوك ميوتانس مانع از ايجاد پوسيدگي دندان شوند.
اين مطالعه به صورت يك تحقيق تجربي در دانشكده پزشكي دانشگاه علوم پزشكي ياسوج با همكاري بخش ميكروبيولوژي دانشكده پزشكي دانشگاه علوم پزشكي شيراز انجام شد.
در اين مطالعه اثر خرما بر رشد استرپتوكوك ميوتانس در محيط آزمايشگاهي مورد
بررسي قرار گرفت براي انجام اين پژوهش پس از كشت استرپتوكوك ميوتانس، محيط‌هاي كشت حاوي خرما با استفاده از ميوه، شيره و عصاره خرما با غلظت‌هاي مختلف تهيه و ميكروارگانيسم استرپتوكوك ميوتانس در اين محيط‌ها كشت داده شد.
يافته‌ها حاكي از آن است كه پس از 24 ساعت استرپتوكوك ميوتانس در محيط‌هاي با غلظت كم خرما رشد اندكي داشت، ولي با افزايش غلظت خرما ميكروارگانيسم‌ها قادر به رشد در محيط كشت نبودند.
نتايج نشان مي‌دهد با توجه به نقش بازدارندگي خرما از رشد استرپتوكوك ميوتانس مي‌توان خرما را به عنوان يك ماده غذايي پيشگيري كننده از ايجاد پوسيدگي معرفي كرد.


منبع : جام جم

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد