*میترا*
9th November 2009, 10:15 PM
اسپري زعفران با استفاده از فناوري نانو براي مصارف خوراكي به همت محققان ايراني ساخته شد.
http://www.jamejamonline.ir/Media/images/1388/08/18/100922220062.jpg
به گزارش فارس ، مهدي صادقي مجري اين طرح گفت: حدود 5 سال قبل به صورت اتفاقي به اين فكر افتادم كه مايع زعفران را در اسپري قرار دهم و با استفاده از اسپري اين مايع را روي برنج بپاشم ، به همين دليل مايع زعفران را درون شيشه پاككن ريختم و بعد آن را روي مواد غذايي پاشيدم.
وي اضافه كرد: بعد از 2 هفته ديدم كه رنگ زعفران كاملا محو شده بود و رنگ مايع زعفران همانند آب شده بود و از آن زمان كار مطالعه را براي حفظ ماندگاري رنگ زعفران آغاز كردم.
اين محقق افزود: با همكاري دانشكده كشاورزي دانشگاه صنعتي اصفهان توانستيم به ماندگاري 5 ماه براي مايع زعفران برسيم، اما براي كاربردي كردن آن و استفاده براي مواد غذايي با مشكل مواجه شديم و در تحقيقات بعدي ايمني آن را براي مصارف خوراكي مورد مطالعه قرار داديم و به ايمني 75 درصد و ماندگار 5 ماه رسيديم. با توجه به اينكه مهمترين ماده اوليه براي توليد اسپري زعفران خود زعفران بود، اين ايده به نظرمان رسيد كه شايد فناوري نانو بتواند در افزايش خواص زعفران مانند رنگ ، طعم و بو به ما كمك كند.
وي گفت: در مراحل اول تحقيقات با كاهش خواص مواجه شديم اما با ايجاد شرايط مناسب در
زمان انجام مطالعات توانستيم با استفاده از فناوري نانو به افزايش خواص مايع زعفران بين 15 تا 17 درصد برسيم و موفق به ساخت اسپري زعفران شديم. در اين اسپري يك گرم زعفران استفاده شده كه مشتري پول 2 گرم زعفران را ميدهد، اما كارايي آن بيش از 3 گرم زعفران خواهد بود.
صادقي با اشاره به اينكه اين طرح نانونماد را دريافت كرده است، اضافه كرد: اين طرح در مرحله تجاريسازي است و كارخانه براي توليد انبوه احداث شده و قسمتي از اين تجهيزات نيز تأمين شده، اما براي توليد آن نياز به اعتبارات بيشتري داريم.
منبع : جام جم
http://www.jamejamonline.ir/Media/images/1388/08/18/100922220062.jpg
به گزارش فارس ، مهدي صادقي مجري اين طرح گفت: حدود 5 سال قبل به صورت اتفاقي به اين فكر افتادم كه مايع زعفران را در اسپري قرار دهم و با استفاده از اسپري اين مايع را روي برنج بپاشم ، به همين دليل مايع زعفران را درون شيشه پاككن ريختم و بعد آن را روي مواد غذايي پاشيدم.
وي اضافه كرد: بعد از 2 هفته ديدم كه رنگ زعفران كاملا محو شده بود و رنگ مايع زعفران همانند آب شده بود و از آن زمان كار مطالعه را براي حفظ ماندگاري رنگ زعفران آغاز كردم.
اين محقق افزود: با همكاري دانشكده كشاورزي دانشگاه صنعتي اصفهان توانستيم به ماندگاري 5 ماه براي مايع زعفران برسيم، اما براي كاربردي كردن آن و استفاده براي مواد غذايي با مشكل مواجه شديم و در تحقيقات بعدي ايمني آن را براي مصارف خوراكي مورد مطالعه قرار داديم و به ايمني 75 درصد و ماندگار 5 ماه رسيديم. با توجه به اينكه مهمترين ماده اوليه براي توليد اسپري زعفران خود زعفران بود، اين ايده به نظرمان رسيد كه شايد فناوري نانو بتواند در افزايش خواص زعفران مانند رنگ ، طعم و بو به ما كمك كند.
وي گفت: در مراحل اول تحقيقات با كاهش خواص مواجه شديم اما با ايجاد شرايط مناسب در
زمان انجام مطالعات توانستيم با استفاده از فناوري نانو به افزايش خواص مايع زعفران بين 15 تا 17 درصد برسيم و موفق به ساخت اسپري زعفران شديم. در اين اسپري يك گرم زعفران استفاده شده كه مشتري پول 2 گرم زعفران را ميدهد، اما كارايي آن بيش از 3 گرم زعفران خواهد بود.
صادقي با اشاره به اينكه اين طرح نانونماد را دريافت كرده است، اضافه كرد: اين طرح در مرحله تجاريسازي است و كارخانه براي توليد انبوه احداث شده و قسمتي از اين تجهيزات نيز تأمين شده، اما براي توليد آن نياز به اعتبارات بيشتري داريم.
منبع : جام جم