*میترا*
8th November 2009, 08:53 PM
سيلياك يك بيماري بسيار مهم گوارش و كبد است كه كوتاهي در توجه به رژيم غذايي فاقد گلوتن اصلي ترين دليل ادامه علائم آن است.
سيدمؤيد علويان رئيس بيمارستان بقيه الله در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: بر اساس برآوردها حدود يك درصد از جمعيت ايران به بيماري سيلياك مبتلا هستند. اين بيماري به علت آگاهي نداشتن كاركنان بهداشتي و حتي به وسيله تستهاي تشخيص حساس و اختصاصي نيز تشخيص داده نمي شود، در نتيجه افزايش آگاهي از اين بيماري از طريق آموزش پزشكان،متخصصان تغذيه و ديگر كاركنان بهداشتي بسيار مهم و حياتي است.
وي افزود: ظهور بيماري همواره با اسهال و سوء تغذيه همراه نبوده و تظاهر علائم و نشانه هاي غيرمعمول بيماري مثل دل درد و نفخ معده از شيوع بالاتري برخوردار هستند.
علويان خاطرنشان كرد: گلوتن نبايد قبل از انجام تستهاي تشخيص از رژيم غذايي حذف شود، چراكه بدون وجود گلوتن در رژيم غذايي انجام تستهاي تشخيص غير ممكن خواهد بود در صورت تشخيص حذف گلوتن از رژيم غذايي تنها راه درمان بوده و اين عمل باعث بهبود سلامتيف كاهش سطح آنتي باديهاي مرتبط با بيماري و بازگشت مخاط روده به شكل طبيعي مي شود. حذف گلوتن از رژيم غذايي همچنين مي تواند باعث جلوگيري از پيشرفت بيماري شود.
وي خاطرنشان كرد: اگرچه رژيم غذايي فاقد گلوتن در حقيقت راحت ترين راه پيشگيري بيماري است، اما برخي فاكتورها مانند اتيكت نامرغوب محصولات،بودن گلوتن و نبود روشهاي تحليلي مناسب براي تعيين گلوتن،استفاده درست از رژيم را دچار اشكال مي كند. به هر حال رژيم متعادل غذايي در درمان اين بيماري مي تواند با خوردن غذاهاي طبيعي بدون گلوتن مانند سبزيها، ماهي، تخم مرغ و محصولات ويژه بدون گلوتن ايجاد شود.
علويان متذكر شد: اين بيماري مي تواند در هر سني ظاهر شود؛ اما معمولاً تمام علائم آن به صورت مشخص تظاهر نمي يابد، بنابراين نبايد هرگز بدون انجام بررسي هاي مرتبط با بيماري، رژيم غذايي بدون گلوتن را آغاز كرد./
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
سيدمؤيد علويان رئيس بيمارستان بقيه الله در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: بر اساس برآوردها حدود يك درصد از جمعيت ايران به بيماري سيلياك مبتلا هستند. اين بيماري به علت آگاهي نداشتن كاركنان بهداشتي و حتي به وسيله تستهاي تشخيص حساس و اختصاصي نيز تشخيص داده نمي شود، در نتيجه افزايش آگاهي از اين بيماري از طريق آموزش پزشكان،متخصصان تغذيه و ديگر كاركنان بهداشتي بسيار مهم و حياتي است.
وي افزود: ظهور بيماري همواره با اسهال و سوء تغذيه همراه نبوده و تظاهر علائم و نشانه هاي غيرمعمول بيماري مثل دل درد و نفخ معده از شيوع بالاتري برخوردار هستند.
علويان خاطرنشان كرد: گلوتن نبايد قبل از انجام تستهاي تشخيص از رژيم غذايي حذف شود، چراكه بدون وجود گلوتن در رژيم غذايي انجام تستهاي تشخيص غير ممكن خواهد بود در صورت تشخيص حذف گلوتن از رژيم غذايي تنها راه درمان بوده و اين عمل باعث بهبود سلامتيف كاهش سطح آنتي باديهاي مرتبط با بيماري و بازگشت مخاط روده به شكل طبيعي مي شود. حذف گلوتن از رژيم غذايي همچنين مي تواند باعث جلوگيري از پيشرفت بيماري شود.
وي خاطرنشان كرد: اگرچه رژيم غذايي فاقد گلوتن در حقيقت راحت ترين راه پيشگيري بيماري است، اما برخي فاكتورها مانند اتيكت نامرغوب محصولات،بودن گلوتن و نبود روشهاي تحليلي مناسب براي تعيين گلوتن،استفاده درست از رژيم را دچار اشكال مي كند. به هر حال رژيم متعادل غذايي در درمان اين بيماري مي تواند با خوردن غذاهاي طبيعي بدون گلوتن مانند سبزيها، ماهي، تخم مرغ و محصولات ويژه بدون گلوتن ايجاد شود.
علويان متذكر شد: اين بيماري مي تواند در هر سني ظاهر شود؛ اما معمولاً تمام علائم آن به صورت مشخص تظاهر نمي يابد، بنابراين نبايد هرگز بدون انجام بررسي هاي مرتبط با بيماري، رژيم غذايي بدون گلوتن را آغاز كرد./
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان