*میترا*
2nd November 2009, 12:14 PM
جام جم آنلاين: تحقيقات نشان داده است رژيم غذايي سرشار از فيبر خوراكي در حفظ سلامت و مراقبت از سيستم ايمني بدن نقش قابل توجهي دارد. محققان استراليايي در پژوهش جديدي دريافتهاند كه مصرف مواد غذايي غني از فيبرهاي خوراكي، سيستم ايمني بدن را قوي تر و سالمتر نگه ميدارد.
http://www.jamejamonline.ir/Media/images/1388/08/10/100921529967.jpg
اين محققان در اين رابطه مكانيسمي را تشريح كردهاند كه رژيم غذايي، باكتريهاي روده و سيستم ايمني بدن را به يكديگر مرتبط ميكند.
پروفسور چارلز ماكاي و دانشجوي دستيار وي از انستيتو تحقيقات پزشكي گاروان در استراليا مولكولي موسوم به43 GPR را شناسايي كردهاند كه توليد سلولهاي ايمني است و به عنوان يك گيرنده ضد التهابي عمل ميكند.
مجله علمي نيچر در گزارش جديدي به نقل از پروفسور ماكاي آورده است: پيش از اين توجه به رژيم غذايي و تاثيرات موثر آن روي واكنشهاي سيستم ايمني بدن يا روي بيماريهاي التهابي تا اين اندازه جدي گرفته نشده بود.
وي تصريح كرد: ما معتقديم كه تغييرات در رژيم غذايي به همراه الگوي زندگي غربي خطر ابتلا به آسم ، ديابت نوع اول و ساير بيماريهاي سيستم ايمني خودكار بدن را افزايش ميدهد و هم اكنون ما يك مكانيسم مولكولي را در اختيار داريم كه تشريح ميكند رژيم غذايي چطور روي سيستم ايمني بدن ما تاثير ميگذارد.
پروفسور ماكاي افزود: ما همچنين در آغاز درك اين فرآيند هستيم كه از بدو تولد كلونيهاي مختلف باكتريها در روده انسان از اهميت بسزايي برخوردار هستند. به گفته محققان؛ نقش تغذيه و باكتريهاي گوارشي روده در واكنشهاي سيستم ايمني يكي از موضوعات جالب و جديد در عرصه ايمونولوژي است.
در اصطلاح پزشكي به مخلوطي كه شامل سلولز، همي سلولز، لنين و پكتين است فيبر گفته ميشود. به همين علت استخراج فيبر از مواد طبيعي خوراكي براي مصارف پزشكي و درماني بسيار مشكل است. اغلب مواد خوراكي طبيعي مانند حبوبات، غلات كامل (گندم، سبوس و جوي سبوس دار)، دانهها، ميوهها و سبزيها داراي فيبر هستند كه از نظر درماني قابل بحث ميباشند.
فيبرهاي غذايي بخشي از گياهان هستند كه توسط آنزيمهاي موجود در دستگاه گوارش انسان قابل هضم نميباشد. فيبرهاي غذايي فوايد زيادي براي حفظ سلامتي انسان و جلوگيري از بيماريها دارند و به همين جهت امروزه نقش بسزايي در رژيمهاي درماني و پزشكي ايفا ميكنند. البته بايد توجه داشت كه استفاده از فيبرها فقط براي بيماران با بيماريهاي خاص توصيه نميشود و تمام افراد بايد روزانه به مقدار لازم از فيبرها استفاده كنند.
http://www.jamejamonline.ir/Media/images/1388/08/10/100921529967.jpg
اين محققان در اين رابطه مكانيسمي را تشريح كردهاند كه رژيم غذايي، باكتريهاي روده و سيستم ايمني بدن را به يكديگر مرتبط ميكند.
پروفسور چارلز ماكاي و دانشجوي دستيار وي از انستيتو تحقيقات پزشكي گاروان در استراليا مولكولي موسوم به43 GPR را شناسايي كردهاند كه توليد سلولهاي ايمني است و به عنوان يك گيرنده ضد التهابي عمل ميكند.
مجله علمي نيچر در گزارش جديدي به نقل از پروفسور ماكاي آورده است: پيش از اين توجه به رژيم غذايي و تاثيرات موثر آن روي واكنشهاي سيستم ايمني بدن يا روي بيماريهاي التهابي تا اين اندازه جدي گرفته نشده بود.
وي تصريح كرد: ما معتقديم كه تغييرات در رژيم غذايي به همراه الگوي زندگي غربي خطر ابتلا به آسم ، ديابت نوع اول و ساير بيماريهاي سيستم ايمني خودكار بدن را افزايش ميدهد و هم اكنون ما يك مكانيسم مولكولي را در اختيار داريم كه تشريح ميكند رژيم غذايي چطور روي سيستم ايمني بدن ما تاثير ميگذارد.
پروفسور ماكاي افزود: ما همچنين در آغاز درك اين فرآيند هستيم كه از بدو تولد كلونيهاي مختلف باكتريها در روده انسان از اهميت بسزايي برخوردار هستند. به گفته محققان؛ نقش تغذيه و باكتريهاي گوارشي روده در واكنشهاي سيستم ايمني يكي از موضوعات جالب و جديد در عرصه ايمونولوژي است.
در اصطلاح پزشكي به مخلوطي كه شامل سلولز، همي سلولز، لنين و پكتين است فيبر گفته ميشود. به همين علت استخراج فيبر از مواد طبيعي خوراكي براي مصارف پزشكي و درماني بسيار مشكل است. اغلب مواد خوراكي طبيعي مانند حبوبات، غلات كامل (گندم، سبوس و جوي سبوس دار)، دانهها، ميوهها و سبزيها داراي فيبر هستند كه از نظر درماني قابل بحث ميباشند.
فيبرهاي غذايي بخشي از گياهان هستند كه توسط آنزيمهاي موجود در دستگاه گوارش انسان قابل هضم نميباشد. فيبرهاي غذايي فوايد زيادي براي حفظ سلامتي انسان و جلوگيري از بيماريها دارند و به همين جهت امروزه نقش بسزايي در رژيمهاي درماني و پزشكي ايفا ميكنند. البته بايد توجه داشت كه استفاده از فيبرها فقط براي بيماران با بيماريهاي خاص توصيه نميشود و تمام افراد بايد روزانه به مقدار لازم از فيبرها استفاده كنند.