PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : خبر هميشه فيبر بخوريد



*میترا*
2nd November 2009, 12:14 PM
جام جم آنلاين: تحقيقات نشان داده است رژيم غذايي سرشار از فيبر خوراكي در حفظ سلامت و مراقبت از سيستم ايمني بدن نقش قابل توجهي دارد. محققان استراليايي در پژوهش جديدي دريافته‌اند كه مصرف مواد غذايي غني از فيبرهاي خوراكي، سيستم ايمني بدن را قوي تر و سالم‌تر نگه مي‌دارد.
http://www.jamejamonline.ir/Media/images/1388/08/10/100921529967.jpg
اين محققان در اين رابطه مكانيسمي را تشريح كرده‌اند كه رژيم غذايي، باكتري‌هاي روده و سيستم ايمني بدن را به يكديگر مرتبط مي‌كند.
پروفسور چارلز ماكاي و دانشجوي دستيار وي از انستيتو تحقيقات پزشكي گاروان در استراليا مولكولي موسوم به43 GPR را شناسايي كرده‌اند كه توليد سلول‌هاي ايمني است و به عنوان يك گيرنده ضد التهابي عمل مي‌كند.
مجله علمي نيچر در گزارش جديدي به نقل از پروفسور ماكاي آورده است: پيش از اين توجه به رژيم غذايي و تاثيرات موثر آن روي واكنش‌هاي سيستم ايمني بدن يا روي بيماري‌هاي التهابي تا اين اندازه جدي گرفته نشده بود.
وي تصريح كرد: ما معتقديم كه تغييرات در رژيم غذايي به همراه الگوي زندگي غربي خطر ابتلا به آسم ، ديابت نوع اول و ساير بيماري‌هاي سيستم ايمني خودكار بدن را افزايش مي‌دهد و هم اكنون ما يك مكانيسم مولكولي را در اختيار داريم كه تشريح مي‌كند رژيم غذايي چطور روي سيستم ايمني بدن ما تاثير مي‌گذارد.
پروفسور ماكاي افزود: ما همچنين در آغاز درك اين فرآيند هستيم كه از بدو تولد كلوني‌هاي مختلف باكتري‌ها در روده انسان از اهميت بسزايي برخوردار هستند. به گفته محققان؛ نقش تغذيه و باكتري‌هاي گوارشي روده در واكنش‌هاي سيستم ايمني يكي از موضوعات جالب و جديد در عرصه ايمونولوژي است.
در اصطلاح پزشكي به مخلوطي كه شامل سلولز، همي سلولز، لنين و پكتين است فيبر گفته مي‌شود. به همين علت استخراج فيبر از مواد طبيعي خوراكي براي مصارف پزشكي و درماني بسيار مشكل است. اغلب مواد خوراكي طبيعي مانند حبوبات، غلات كامل (گندم، سبوس و جوي سبوس دار)، دانه‌ها، ميوه‌ها و سبزي‌ها داراي فيبر هستند كه از نظر درماني قابل بحث مي‌باشند.
فيبرهاي غذايي بخشي از گياهان هستند كه توسط آنزيم‌هاي موجود در دستگاه گوارش انسان قابل هضم نمي‌باشد. فيبرهاي غذايي فوايد زيادي براي حفظ سلامتي انسان و جلوگيري از بيماري‌ها دارند و به همين جهت امروزه نقش بسزايي در رژيم‌هاي درماني و پزشكي ايفا مي‌كنند. البته بايد توجه داشت كه استفاده از فيبرها فقط براي بيماران با بيماري‌هاي خاص توصيه نمي‌شود و تمام افراد بايد روزانه به مقدار لازم از فيبرها استفاده كنند.

*میترا*
2nd November 2009, 12:17 PM
گروه سلامت: متخصصان تغذيه معتقدند فيبري كه در بيشتر ميوه‌ها و سبزيجات يافت مي‌شود، مي‌تواند در پيشگيري از سرطان موثر باشد.

پژوهش‌هاي اخير از سوي كارشناسان انستيتو تحقيقات غذايي در انگليس نشان داده است پكتين، فيبري است كه در هر نوع سبزي و ميوه از سيب‌زميني گرفته تا آلوها يافت مي‌شود و به گفته محققان در مقابله با سرطان نقش مفيد و قابل ملاحظه‌اي دارد.پروفسور ويك موريس، محقق اصلي پروژه مي‌گويد: تاثير بالقوه اين فيبر بدان معني است كه مردم نيازي به سوپرغذاهاي تازه به بازار آمده ندارند.
خوردني‌هايي چون توت‌ها و اسفناج منبعي از مواد سودمند و مفيد براي سلامت بدن و حفظ آن در برابر سرطان‌ها هستند.

با اين حال، پروفسور موريس تاكيد مي‌كند كه احتمالا مصرف طيف وسيعي از ميوه‌ها و سبزيجات مختلف بسيار بهتر و مفيدتر است.سخنگوي انجمن تغذيه انگليس اظهار كرد: هنوز تعداد زيادي از مردم 5 وعده مصرف سبزي و ميوه در شبانه‌روز را در رژيم غذايي خود ندارند.

*میترا*
2nd November 2009, 12:19 PM
گروه سلامت: يك كارشناس تغذيه با تاكيد بر مصرف ميوه در طول روز گفت: ساليانه 217 ميليون نفر در اثر مصرف كم ميوه در جهان مي‌ميرند.

عليرضا ابوالفضلي در اين خصوص اظهار كرد: از آنجا كه ميوه‌ها داراي فيبر و سرشار از املاح و ويتامين‌ها هستند، بنابراين توصيه مي‌شود روزانه 2 تا 4 واحد ميوه در طول روز مصرف شود، چراكه فيبر موجود در ميوه‌ها از بروز سرطان‌هاي كولون، روده و دستگاه گوارش جلوگيري مي‌كند.
وي با بيان اين كه بيماران ديابتي بايد در مصرف بيش از حد 3 ميوه از جمله انگور، موز و خربزه محتاط باشند، توصيه كرد: بيماران ديابتي مي‌توانند از سيب به لحاظ دارا بودن پكتين موجود در آن استفاده كنند.

وي خاطرنشان كرد: ميوه سيب به لحاظ داشتن فيبر خوراكي براي پيشگيري از بروز سرطان سينه و پروستات بسيار مفيد است.

ابوالفضلي توصيه كرد: بهتر است افراد سالاد را ترجيحا با مقداري آبليمو بعد از غذا ميل كنند.

اين كارشناس در ادامه تاكيد كرد:‌ بيماراني كه ناراحتي كليوي دارند از مصرف بيش از حد موز كه داراي مقدار بالاي پتاسيم است، اجتناب كنند.

مصرف كمپوت و سانديس براي افراد ديابتي مضر است.

استفاده از مركبات، توت فرنگي، گوجه فرنگي و خربزه در كودكان يك ساله باعث بروز آلرژي مي‌شود.

وي مصرف كمپوت و سانديس و آبميوه‌هاي تجاري را براي افراد ديابتي مضر دانست و تصريح كرد: ديابتي‌ها نبايد از اين ماده غذايي استفاده كنند؛ چراكه سبب افزايش قند خون در اين بيماران مي‌شود.

وي يادآور شد: مصرف ميوه هندوانه در كودكان زير يك سال به علت وجود رنگدانه‌هاي قرمز و همچنين ميوه‌هايي مثل مركبات، توت فرنگي، گوجه فرنگي و خربزه نيز در كودكان يك سال باعث بروز آلرژي و حساسيت شده و ممنوع است.

اين كارشناس تغذيه در پايان ضمن تاكيد بر اين كه افراد نبايد از آبميوه‌هاي تجاري به عنوان ميوه طبيعي و 100 درصد سالم استفاده كنند، توصيه كرد: اين آبميوه‌ها به لحاظ افزودني‌هاي موجود براي افراد چاق و مستعد اضافه وزن مضر بوده و در رديف نوشابه‌ها محسوب مي‌شوند.

*میترا*
2nd November 2009, 12:22 PM
فيبر غذايي به بخشي از گياهان اطلاق مي‌شود كه توسط آنزيم‌هاي دستگاه گوارش قابل هضم نبوده، اما داراي عملكردهاي فيزيولوژي مفيد در دستگاه گوارش و كاهش خطر بروز برخي بيماري‌ها هستند. اين گروه از مواد غذايي در كربوهيدرات‌هاي غيرقابل هضم طبقه‌بندي مي‌شوند و داراي انحلال‌پذيري متفاوتي هستند.
http://www.jamejamonline.ir/Media/images/1387/12/27/100901743848.jpg
فيبرهاي با محلوليت كمتر شامل سلولز، همي سلولز و ليگنين هستند. سلولز و همي سلولز در دانه غلات كامل (به‌همراه سبوس)، سبزيجاتي مثل هويج، كرفس، بروكلي و گندم كامل يافت مي‌شود و نقش عمده آنها افزايش ظرفيت نگهداري آب و در نهايت افزايش حجم مدفوع است.

ليگنين فيبر چوبي است كه در ساقه و دانه ميوه‌جات و سبزيجات و در لايه سبوس غلات يافت مي‌شود و با عمل تخمير توسط باكتري‌هاي مفيد روده توليد اسيدهاي چرب كوتاه زنجير مي‌كند و سرانجام باعث كاهش خطر تشكيل تومور مي‌شود.

فيبرهاي با محلوليت بيشتر مانند صمغ‌ها و پكتين اعمال متنوعي دارند. صمغ‌ها در جو، جودوسر و به‌طور كلي حبوبات يافت مي‌شوند و سبب تشكيل ژل شده و به فعاليت دستگاه گوارش كمك مي‌كند. اين فيبرها در فرآيند‌هاي غذايي مثل بستني‌سازي كاربرد دارند.

پكتين در سيب، توت فرنگي، هويج و مركبات يافت مي‌شود و با عناصر معدني، ليپيدها و اسيدهاي صفراوي پيوند يافته و دفع آنها را افزايش و كلسترول خون را كاهش مي‌دهند. افزايش دفع مواد معدني مفيدي چون كلسيم و غيره زنگ خطري است براي افزايش مصرف بي‌رويه فيبر و لزوم توجه به تعادل در مصرف تمام مواد مغذي.
كيتين و فروكتان از فيبرهاي جدا شده و به همراه جلبك‌ها و پسيليوم، كربوهيدرات‌هايي استخراج شده و غير قابل هضم هستند. كيتين در اسكلت خارجي بندپايان، حلزون، خرچنگ و ميگو ديده مي‌شود و كلسترول سرم را كاهش مي‌دهد. فروكتان (شامل اينولين و اليگوفروكتوزها) از گندم، كاسني، پياز، سير و موز استخراج مي‌شود و در گوجه فرنگي، جو، چاودار، مارچوبه و كنگر دارالسلامي نيز يافت مي‌شود.

اين فيبرها كالري كمي توليد كرده و در كاهش وزن موثرند و به علت شيريني بالا پذيرش بهتري دارند. اين مواد محيط غذايي مناسبي (به اصطلاح پره بيوتيكي) براي باكتري‌هاي مفيد روده بزرگ تشكيل داده و حتي به عنوان جانشين چربي استفاده مي‌شوند. پلي ساكاريدهاي جلبكي كه از جلبك و خزه جدا مي‌شوند نيز تشكيل ژل داده و به عنوان قوام‌دهنده و پايداركننده مي‌توانند استفاده شوند، اما از طرفي مقادير زيادشان ممكن است سمي باشد.
به طور كلي فيبرهاي كم محلول مانند سلولز سبب افزايش ظرفيت نگهداري آب مواد هضم نشده و افزايش حجم مدفوع به همراه كاهش زمان عبور مواد از مدفوع (افزايش دفعات عمل دفع) مي‌شود. از طرفي فيبرهاي محلول با توليد ژل و كاهش كلسترول خون به نگهداري سلامت كمك مي‌كنند.

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد