LaDy Ds DeMoNa
27th October 2009, 09:22 AM
http://www.seemorgh.com/DesktopModules/iContent2/Files/45641.jpg
یك متخصص تغذیه گفت: مصرف این دانه ی روغنی به دلیل داشتن پتاسیم، منیزیم، امگا3 و امگا6 باعث كاهش فشارخون و كلسترول بد میشود.
مریم مراداف، متخصص تغذیه افزود: تخم كدو همچنین منبع غنی پتاسیم، كلسیم، فسفر، منیزیم، روی و سلنیوم است و برای افراد دچار فشار خون مفید و جذب آهن و منیزیوم آن نیز خوب است.
وی گفت: تخم كدو دارای اسیدهای چرب اشباع نشده امگا3 و امگا6 است كه در بدن انسان به پروستاگلاندینها (prostaglandin) و سپس به هورمون ترمبوكزان ( thromboxan ) تبدیل میشود این هورمون از یك طرف باعث افزایش كلسترول خوب (HDL) و از طرف دیگر از رسوب چربی در سرخرگها و ایجاد پلاكت جلوگیری میكند.
مراداف اضافه كرد: امگا 6 و امگا3 از انسداد عروق و رسوب چربی در شریان (سكته قلبی) جلوگیری میكنند. تخم كدو حاوی فیبر و املاح و سرشار از ویتامینهای محلول در چربی ( ویتامینهایA،D،E ) است.
وی گفت: تخم كدو دارای سلنیوم یكی از قویترین آنتی اكسیدانها است كه ضد رادیكالهای آزاد عمل میكند و همراه ویتامین E اثر تشدید كننده در برابر رادیكالهای آزاد دارد.
وی افزود:سلنیوم باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و کمبود آن قدرت سیستم ایمنی را باعث میشود. كمبود سلنیوم باعث به وجود آمدن سرطان پروستات در مردان میشود و در عملكرد آنزیمهای بدن دخالت میكند كه در متابولیسم تبدیل هورمونهای تیروئیدی مؤثر است.
این متخصص تغذیه افزود: عدس، قلوه، آجیل، كشمش، تخم آفتابگردان، اسفناج، دارچین، گردو، بادام هندی، گوشت بوقلمون، زرده تخممرغ، جگر گوساله، میوهها و سبزیها منابع غنی از سلنیوم هستند.
مراداف ادامه داد: افزایش سلنیوم موجب مسمومیت میشود كه علائم كمبود آن سفتی قرنیه چشم و تورم است كه اغلب در محل اتصال انگشتان به وجود میآید و مسمومیت با سلنیوم میتواند تغییرات پوست، ریزش مو، افتادگی ناخنها، پوسیدگی ناخنها، تهوع و استفراغ ایجاد كند.
گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
یك متخصص تغذیه گفت: مصرف این دانه ی روغنی به دلیل داشتن پتاسیم، منیزیم، امگا3 و امگا6 باعث كاهش فشارخون و كلسترول بد میشود.
مریم مراداف، متخصص تغذیه افزود: تخم كدو همچنین منبع غنی پتاسیم، كلسیم، فسفر، منیزیم، روی و سلنیوم است و برای افراد دچار فشار خون مفید و جذب آهن و منیزیوم آن نیز خوب است.
وی گفت: تخم كدو دارای اسیدهای چرب اشباع نشده امگا3 و امگا6 است كه در بدن انسان به پروستاگلاندینها (prostaglandin) و سپس به هورمون ترمبوكزان ( thromboxan ) تبدیل میشود این هورمون از یك طرف باعث افزایش كلسترول خوب (HDL) و از طرف دیگر از رسوب چربی در سرخرگها و ایجاد پلاكت جلوگیری میكند.
مراداف اضافه كرد: امگا 6 و امگا3 از انسداد عروق و رسوب چربی در شریان (سكته قلبی) جلوگیری میكنند. تخم كدو حاوی فیبر و املاح و سرشار از ویتامینهای محلول در چربی ( ویتامینهایA،D،E ) است.
وی گفت: تخم كدو دارای سلنیوم یكی از قویترین آنتی اكسیدانها است كه ضد رادیكالهای آزاد عمل میكند و همراه ویتامین E اثر تشدید كننده در برابر رادیكالهای آزاد دارد.
وی افزود:سلنیوم باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و کمبود آن قدرت سیستم ایمنی را باعث میشود. كمبود سلنیوم باعث به وجود آمدن سرطان پروستات در مردان میشود و در عملكرد آنزیمهای بدن دخالت میكند كه در متابولیسم تبدیل هورمونهای تیروئیدی مؤثر است.
این متخصص تغذیه افزود: عدس، قلوه، آجیل، كشمش، تخم آفتابگردان، اسفناج، دارچین، گردو، بادام هندی، گوشت بوقلمون، زرده تخممرغ، جگر گوساله، میوهها و سبزیها منابع غنی از سلنیوم هستند.
مراداف ادامه داد: افزایش سلنیوم موجب مسمومیت میشود كه علائم كمبود آن سفتی قرنیه چشم و تورم است كه اغلب در محل اتصال انگشتان به وجود میآید و مسمومیت با سلنیوم میتواند تغییرات پوست، ریزش مو، افتادگی ناخنها، پوسیدگی ناخنها، تهوع و استفراغ ایجاد كند.
گردآوری: گروه سلامت سیمرغ