Mina_Mehr
23rd October 2009, 11:55 PM
مصرف قهوه در پيشگيري از پيشرفت بيماري كبد موثر است
محققان به تازگي دريافتهاند كه مصرف قهوه روند پيشرفت بيماري كبد را در بيماران مبتلا به هپاتيت c مزمن كاهش ميدهد.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، نتايج يك تحقيق جديد نشان داده است: در بيماران مبتلا به هپاتيت c مزمن كه روزانه سه فنجان يا بيشتر قهوه مينوشند خطر پيشرفت بيماري كبد 53 درصد كمتر از بيماراني است كه عادت به مصرف قهوه ندارند.
در اين پژوهش كه با مديريت نيل فريدمن متخصص انستيتو ملي سرطان در آمريكا صورت گرفت، 766 شركت كننده كه به فيبروز يا سيروز كبدي ناشي از هپاتيت c مبتلا بودند تحت مطالعه قرار گرفتند.
گفتني است، اين بيماران به درمانهاي استاندارد ضد ويروسي واكنش نشان ندادند.
در ابتداي اين پژوهش از بيماران خواسته شد كه به طور معمول تعداد دفعات و مقدار قهوه مصرفي خود در سال گذشته را گزارش دهند. همين گزارش در مورد مصرف چاي سبز و چاي سياه نيز از اين افراد تهيه شد.
دكتر فريدمن تاكيد كرد: اين اولين پژوهشي است كه در آن ارتباط بين پيشرفت بيماري كبد در بيماري هپاتيت c با مصرف قهوه نشان داده شده است.
در طول اين پژوهش 3 تا 8 ساله شركت كنندگان هر 3 ماه يكبار تحت معاينه و بررسي قرار گرفتند.
همچنين در اين مدت از كبد بيماران نمونه برداري شد تا نحوه و ميزان پيشرفت بيماري كبد در آنها مشخص شود.
محققان دريافتند: بر اساس نتايج بدست آمده نوشيدن 3 فنجان قهوه يا بيشتر در روز خطر پيشرفت بيماري كبد را در اين بيماران كاهش ميدهد اما از سوي ديگر معلوم شد كه مصرف چاي در اين زمينه تاثيري ندارد.
اين پژوهش در مجله هپاتولوژي منتشر شده است.
محققان به تازگي دريافتهاند كه مصرف قهوه روند پيشرفت بيماري كبد را در بيماران مبتلا به هپاتيت c مزمن كاهش ميدهد.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، نتايج يك تحقيق جديد نشان داده است: در بيماران مبتلا به هپاتيت c مزمن كه روزانه سه فنجان يا بيشتر قهوه مينوشند خطر پيشرفت بيماري كبد 53 درصد كمتر از بيماراني است كه عادت به مصرف قهوه ندارند.
در اين پژوهش كه با مديريت نيل فريدمن متخصص انستيتو ملي سرطان در آمريكا صورت گرفت، 766 شركت كننده كه به فيبروز يا سيروز كبدي ناشي از هپاتيت c مبتلا بودند تحت مطالعه قرار گرفتند.
گفتني است، اين بيماران به درمانهاي استاندارد ضد ويروسي واكنش نشان ندادند.
در ابتداي اين پژوهش از بيماران خواسته شد كه به طور معمول تعداد دفعات و مقدار قهوه مصرفي خود در سال گذشته را گزارش دهند. همين گزارش در مورد مصرف چاي سبز و چاي سياه نيز از اين افراد تهيه شد.
دكتر فريدمن تاكيد كرد: اين اولين پژوهشي است كه در آن ارتباط بين پيشرفت بيماري كبد در بيماري هپاتيت c با مصرف قهوه نشان داده شده است.
در طول اين پژوهش 3 تا 8 ساله شركت كنندگان هر 3 ماه يكبار تحت معاينه و بررسي قرار گرفتند.
همچنين در اين مدت از كبد بيماران نمونه برداري شد تا نحوه و ميزان پيشرفت بيماري كبد در آنها مشخص شود.
محققان دريافتند: بر اساس نتايج بدست آمده نوشيدن 3 فنجان قهوه يا بيشتر در روز خطر پيشرفت بيماري كبد را در اين بيماران كاهش ميدهد اما از سوي ديگر معلوم شد كه مصرف چاي در اين زمينه تاثيري ندارد.
اين پژوهش در مجله هپاتولوژي منتشر شده است.