PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : كنجكاوی، پلی به خلاقیت

ØÑтRдŁ§
21st October 2009, 07:23 PM
سن و سالی ندارد. ۱۷ساله است با یك سبد ایده و یك دریا تلاش و پشتكار. برایش فرقی ندارد كه كجای این دنیا ایستاده است. برای او تنها و تنها عبور از موانعی مهم است كه سد راه انسان می شود.یاشار طیار، نوجوان ۱۷ساله ای است كه در استان گلستان زندگی می كند و دانش آموز سال سوم دبیرستان در رشته ریاضی است.او با همین روحیه توانسته است در مسابقات جهانی آلمان، مدال نقره مخترعین را به دست آورد.
● چه سالی بود كه ایده اختراع در ذهنت شكل گرفت؟
▪ از سال ۱۳۸۳ به صورت رسمی شروع به اختراع كردم.
● قبل از آن چطور؟
▪ طرح هایی داشتم اما چون سنم كم بود نمی توانستم به صورت رسمی دنبال كنم.
● اولین جرقه اختراع چه زمانی بود؟
▪ اولین جرقه سال اول راهنمایی بود كه توانستم دستگاه جوجه كشی را كامل تر و گرما و رطوبت آن را استاندارد كنم كه این دستگاه در استان اول شد.
● چرا دستگاه جوجه كشی؟
▪ آن موقع در كتاب فنی و حرفه ای ما در مورد این دستگاه مطالبی گفته شده بود و من می دانستم كه این دستگاه باعث می شود، تنفس كارگران دچار مشكل شود به همین دلیل دنبال تكمیل آن رفتم.
● بهترین مشوقت چه كسی بوده است؟
▪ من آنچنان مشوقی نداشتم اما مربیانم خیلی راهنمایی ام كردند.
● از اختراع و مدال نقره ات بگو؟
▪ قبلاً در زمینه پمپ ها زیاد كار كردم و بالاخره توانستم یك میكروپمپ كه اندازه خودكار است، بسازم. این دستگاه برای افزایش فشار خون هنگام عمل خوب است.
● برای ساخت این دستگاه با چه مشكلاتی مواجه شدی؟
▪ عمده ترین مشكلات من مالی بود.
● برای این اخترا ع چقدر هزینه كرده ای؟
▪ یك میلیون تومان.
● ساخت آن چقدر طول كشد؟
▪ حدوداً یك سال.
● مشكلات مالی ات را چطور حل می كردی؟
▪ تا حدی پدر و مادرم حمایت مالی می كردند و بعضی از طرح ها را مجبور می شدم به شركت های خصوصی بفروشم كه البته زیاد به صرفه نیست.
● شما چند طرح به شركت های خصوصی واگذار كردید؟
▪ دو طرح.
● خانواده ات چقدر حمایتت می كردند؟
▪ طبیعتاً زیاد از نظر علمی نمی توانستند چون پدرم شغل آزاد دارد و مادرم خانه دار است، اما از لحاظ مالی خیلی حمایت و تشویق می كردند. بیشتر سعی كردم روی پای خودم باشم.
● كار هم می كنی؟
▪ همان شركتی كه یكی از طرح های من را خرید ازخود من هم خواست تا به عنوان مهندس ناظر دستگاه تولیدشده خودم آنجا باشم.
● چند طرح ثبت شده دارید؟
▪ میكروپمپ، خشك كن در خلأ همراه با گاز ازن وكلاه ایمنی مجهز، بدون محدوده دید.
وقتی خشك كن در خلأ خود را به نمایش گذاشتی چند شركت خارجی پیشنهاد خرید آن را كردند.
دولت آلمان از من دعوت كرد در آنجا بمانم و آنها هم دستگاه را به صورت بین المللی تولیدكنند كه من نمی توانستم قبول كنم.
● الآن با چه مشكلاتی مواجه هستید؟
▪ خانواده ام آنقدر، از لحاظ مالی حمایتم كرده اند كه خسته شده اند، اما ذهن من پر از طرح و ایده است. این طرح ها بدون وسایل عملی نمی شود.
● چند طرح ثبت نشده داری؟
▪ طرح زیاد دارم امكان ثبت آنها به علت مشكلات نیست.
● چه توقعی از مسئولان داری؟
▪ خواهشم این است كه ما را حمایت كنند. یك مخترع وقتی وسیله ای را اختراع می كند، فقط به خاطر استفاده خلق خدا و از بین بردن یك مشكل بشری است و گرنه این اختراعات فقط و فقط برای رفع نیاز من نیست. اگر دولت ما را حمایت كند، ما هم دلسرد نمی شویم. امسال توسط رهبر معظم سال نوآوری و شكوفایی نام برده شده امیدوارم حمایت بیشتری از ما شود.
● آخرین پله؟
▪ فقط خدمت به خلق تا مردم جهان به راحتی زندگی كنند.
● بهترین هدیه ای كه برای اختراعات گرفتی چه بود؟
▪ پدرم هزینه سفرم به مسابقات سوئیس را داد.
● وقتی مدال را گرفتی چه احساسی داشتی؟
▪ به هدف های بزرگتر و بعدی فكر می كردم و خیلی خیلی خوشحال بودم، طوری كه نمی توانستم حرف بزنم.
● چه كسی بیشتر خوشحال شد؟
▪ فكر می كنم مادرم.
● چطور احساست را با او تقسیم كردی؟
▪ به منزلمان زنگ زدم و به مادرم گفتم مدال نقره مسابقات آلمان را گرفتم او به قدری خوشحال شدكه بدون خداحافظی گوشی را قطع كرد.
● فكر می كنی كجای دنیا ایستادی؟
▪ نمی دانم.
● مهم ترین دستمایه ات؟
▪ از بار علمی كه جمع آوری كردم توانستم استفاده كنم.
● بهترین مرحله زندگی؟
▪ فكر می كنم از وقتی كه به دنبال اختراعاتم بودم، چون زمان را هدر نداده ام.
● نقطه آغاز كجاست؟
▪ همان لحظه كه انسان كنجكاو می شود.
● بدترین خصوصیت؟
▪ خیلی با اطرافیانم رو دروایستی دارم.
● ماندگار ترین جمله؟
▪ آدم ها تا وقتی به چیزی نیاز نداشته باشند، به آن فكر نمی كنند.
● بیشترین تلاشی كه كرده ای؟
▪ فكر می كنم این كه بفهمم خودم كی هستم و شناخت از خودم.
● هدف بعدی؟
▪ حل مشكلات خلق خدا.
● اوقات فراغت؟
▪ یا با اختراعات خودم را سرگرم می كنم یا با دوستان نزدیك به تفریح می روم.
● به كدام هنر علاقه داری؟
▪ طراحی.
● كدام ورزش را دوست داری؟
▪ شنا.
● چقدر تنها هستید؟
▪ وقتی خدا هست، احساس تنهایی معنا ندارد.
● جنگل؟
▪ سبز.
● دریا؟
▪ بزرگ.
● كویر؟
▪ خودنما و مغرور.
● كوه؟
▪ استوار.
● و شما؟
▪ جنگل و دریا.
● زندگی بدون اختراع؟
▪ راكد و تكراری.
● آخرین خواسته؟
▪ كاری در راه رضای خدا انجام دهم.
● آرزو؟
▪ مطمئناً یك آرزوی متفاوت است كه نمی توانم بگویم.
● اگر پرنده بودی؟
▪ فقط به سوی اهدافم پرواز می كردم.
● حرف آخر؟
▪ از مسئولان می خواهم ما را حمایت كنند تا بتوانیم همیشه نام ایران و ایرانی را سرافراز كنیم.

زهرا ضربتی

مصاحبه : روزنامه ايران

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد