سید لفته فردزاده
5th August 2015, 04:34 PM
بر اساس تحقیقات جدید، خوردن کیوی بعد از هر وعده غذایی به هضم غذا و پیشگیری
از نفخ کمک میکند.
دانشمندان دریافتند اکتینیدین (یک سیستین پروتئازبافرمول شیمیاییC۱۰H۱۳N )ترکیب منحصر به فرد کیوی به شکستن پروتئینهای موجود در گوشت قرمز، لبنیات و ماهی کمک میکند.
سرپرست این تحقیق دکتر Lovedeep Kaur از دانشگاه مسی در نیوزلند اظهارکرد: با افزایش پروتئین گوارشی بعد از خوردن کیوی میزان پروتئین کم روده افزایش مییابد و بر پروتئین کل بدن نیز موثر است.
هضم سریع و کامل پروتئینهای غذا به دلیل آنزیم منحصر به فرد موجود در کیوی رخ میدهد و فقط آنزیم منحصر به فرد کیوی حتی اگر دیگر پروتئینهای گوارش موجود نباشد موجب گوارش پروتئینهای موجود در غذا بخصوص غذاهایی مانند ماست، پنیر، ماهی تن و تخم مرغ خام میشود. به همین دلیل بعد از صرف وعدههای غذایی مواد غنی از پروتئین کیوی راهحل مناسبی برای هضم خواهد بود.
محققان اظهارکردند: ویتامین C کیوی از پرتقال نیز بیشتر است.
آنها اعلام کردند: نتایج این تحقیق روشن است که مصرف کیوی سبز رنگ موجب افزایش آنزیمهای گوارشی بخصوص در معده میشود و خالی شدن سریع معده به دلیل وجود اکتینیدین موجب کاهش احساس پری و نفخ بعد از صرف غذاهای غنی از پروتئین میشود.
نتایج این تحقیق در نشریه Advances in Food and Nutrition Research منتشر شده است.
هشدار:
اين ميوه از ميوههايی محسوب ميشود كه دارای اگزالات هستند. اگزالات تركيبی است كه وقتی وارد بدن ميشود ، در مايعات بدن باقی میماند و موجب بروز عارضه در اعضايی نظير كليهها و كيسه صفرا مي شود. به اين منظور اين ميوه براي افرادی كه مستعد سنگ كليه و سنگ كيسه صفرا هستند بايد با احتياط ميل شود. به علاوه، اگزالات موجود در اين ميوه، مانع جذب كلسيم میشود. به اين دليل نبايد حداقل 2 تا 3 ساعت قبل و بعد از مصرف لبنيات و حتی قرصهای كلسيم اين ميوه را تناول كرد تا مانع جذب اين ماده مغذی نشود.
از نفخ کمک میکند.
دانشمندان دریافتند اکتینیدین (یک سیستین پروتئازبافرمول شیمیاییC۱۰H۱۳N )ترکیب منحصر به فرد کیوی به شکستن پروتئینهای موجود در گوشت قرمز، لبنیات و ماهی کمک میکند.
سرپرست این تحقیق دکتر Lovedeep Kaur از دانشگاه مسی در نیوزلند اظهارکرد: با افزایش پروتئین گوارشی بعد از خوردن کیوی میزان پروتئین کم روده افزایش مییابد و بر پروتئین کل بدن نیز موثر است.
هضم سریع و کامل پروتئینهای غذا به دلیل آنزیم منحصر به فرد موجود در کیوی رخ میدهد و فقط آنزیم منحصر به فرد کیوی حتی اگر دیگر پروتئینهای گوارش موجود نباشد موجب گوارش پروتئینهای موجود در غذا بخصوص غذاهایی مانند ماست، پنیر، ماهی تن و تخم مرغ خام میشود. به همین دلیل بعد از صرف وعدههای غذایی مواد غنی از پروتئین کیوی راهحل مناسبی برای هضم خواهد بود.
محققان اظهارکردند: ویتامین C کیوی از پرتقال نیز بیشتر است.
آنها اعلام کردند: نتایج این تحقیق روشن است که مصرف کیوی سبز رنگ موجب افزایش آنزیمهای گوارشی بخصوص در معده میشود و خالی شدن سریع معده به دلیل وجود اکتینیدین موجب کاهش احساس پری و نفخ بعد از صرف غذاهای غنی از پروتئین میشود.
نتایج این تحقیق در نشریه Advances in Food and Nutrition Research منتشر شده است.
هشدار:
اين ميوه از ميوههايی محسوب ميشود كه دارای اگزالات هستند. اگزالات تركيبی است كه وقتی وارد بدن ميشود ، در مايعات بدن باقی میماند و موجب بروز عارضه در اعضايی نظير كليهها و كيسه صفرا مي شود. به اين منظور اين ميوه براي افرادی كه مستعد سنگ كليه و سنگ كيسه صفرا هستند بايد با احتياط ميل شود. به علاوه، اگزالات موجود در اين ميوه، مانع جذب كلسيم میشود. به اين دليل نبايد حداقل 2 تا 3 ساعت قبل و بعد از مصرف لبنيات و حتی قرصهای كلسيم اين ميوه را تناول كرد تا مانع جذب اين ماده مغذی نشود.