PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : بحث پدر ومادر

حسنعلی ابراهیمی سعید
31st July 2015, 09:20 PM
سلام
احقاف آیه 15
و ما انسان را به احسان در حق پدر و مادر سفارش کردیم.

قال امیر المؤمنین علی(ع):
بر الوالدین اکبر فریضة.
امیر المؤمنین علی(ع) فرمود:
بزرگترین و مهمترین تکلیف الهی نیکی به پدر و مادر است.
میزان الحکمة، ج 10، ص 709.

حسنعلی ابراهیمی سعید
31st July 2015, 09:21 PM
عظمت پدر و مادر

عن ابی الحسن الرضا(ع) قال:
ان الله عز و جل امر بثلاثة مقرون بها ثلاثة اخری: امر بالصلاة و الزکاة، فمن صلی و لم یزک لم تقبل منه صلاته و امر بالشکر له و للوالدین، فمن لم یشکر والدیه لم یشکر الله، و امر باتقاء الله و صلة الرحم، فمن لم یصل رحمه لم یتق الله عز و جل.
امام رضا(ع) فرمود:
خداوند متعال فرمان داده سه چیز همراه سه چیز دیگر انجام گیرد:
1 - به نماز همراه زکات فرمان داده است، پس کسی که نماز بخواند و زکات نپردازد نمازش نیز پذیرفته نمی شود.
2 - به سپاسگزاری از خودش و پدر و مادر فرمان داده است، پس کسی که از پدر و مادرش سپاسگزاری نکند، خدا را شکر نکرده است.
3 - به تقوای الهی فرمان داده و به صله رحم، پس کسی که صله رحم انجام ندهد تقوای الهی را هم بجا نیاورده است.
بحار الانوار، جلد 74، ص 77.

حسنعلی ابراهیمی سعید
31st July 2015, 09:39 PM
احترام پدر و مادر

قال الصادق(ع):
بر الوالدین من حسن معرفة العبد بالله اذ لا عبادة اسرع بلوغا بصاحبها الی رضی الله من حرمة الوالدین المسلمین لوجه الله تعالی.
امام صادق(ع) فرمود:
نیکی به پدر و مادر نشانه شناخت شایسته بنده خداست. زیرا هیچ عبادتی زودتر از رعایت حرمت پدر و مادر مسلمان به خاطر خدا انسان را به رضایت خدا نمی رساند.
بحار الانوار، ج 74، ص 77.

حسنعلی ابراهیمی سعید
31st July 2015, 09:47 PM
برترین اعمال

قال الصادق(ع):
افضل الاعمال الصلاة لوقتها، و بر الوالدین و الجهاد فی سبیل الله.
امام صادق(ع) فرمود:
برترین کارها عبارتست از: 1 - نماز در وقت 2 - نیکی به پدر و مادر 3 - جهاد در راه خدا.
بحار الانوار، ج 74، ص 85.

حسنعلی ابراهیمی سعید
31st July 2015, 09:52 PM
. نگاه به پدر و مادر

قال رسول الله(ص):
ما ولد بار نظر الی ابویه برحمة الا کان له بکل نظرة حجة مبرورة.
فقالوا: یا رسول الله و ان نظر فی کل یوم مائة نظرة؟
قال: نعم، الله اکبر و اطیب.
پیامبر خدا(ص) فرمود:
هر فرزند نیکو کاری که با مهربانی به پدر و مادرش نگاه کند در مقابل هر نگاه، ثواب یک حج کامل مقبول باو داده می شود، سؤال کردند، حتی اگر روزی صد مرتبه به آنها نگاه کند؟
فرمود: آری خداوند بزرگتر و پاکتر است.
بحار الانوار، ج 74، ص 73.

حسنعلی ابراهیمی سعید
31st July 2015, 09:56 PM
اطاعت از والدین

قال رسول الله(ص):
من اصبح مطیعا لله فی الوالدین اصبح له بابان مفتوحان من الجنة و ان کان واحدا فواحدا.
پیامبر خدا(ص) فرمود:
کسی که دستور الهی را در مورد پدر و مادر اطاعت کند، دو درب از بهشت برویش باز خواهد شد، اگر فرمان خدا را در مورد یکی از آنها انجام دهد یک درب گشوده می شود.
کنز العمال، ج 16، ص 467.

حسنعلی ابراهیمی سعید
31st July 2015, 10:00 PM
پرداخت بدهی والدین

عن رسول الله(ص):
من حج عن والدیه او قضی عنهما مغرما بعثه الله یوم القیامة مع الابرار.
رسول خدا(ص) فرمود:
کسی که به نیت پدر و مادرش حج انجام دهد یا بدهکاری آنها را بپردازد خداوند او را در روز قیامت با نیکان بر می انگیزد.
کنز العمال، ج 16، ص 468.

حسنعلی ابراهیمی سعید
31st July 2015, 10:04 PM
سفر برای نیکی به پدر و مادر

قال رسول الله(ص):
سر سنتین بر والدیک، سر سنة صل رحمک.
پیامبر خدا(ص) فرمود:
دو سال راه برو به پدر و مادرت نیکی کن، یکسال راه برو و صله رحم انجام بده، (یعنی اگر پدر و مادرت در فاصله دوری هستند که دو سال باید راه بروی تا به آنها برسی و نیکی کنی ارزش دارد).
بحار الانوار، ج 74، ص 83.

حسنعلی ابراهیمی سعید
31st July 2015, 10:07 PM
پدر و مادر و افزایش عمر و روزی

قال رسول الله(ص):
من احب ان یمد له فی عمره و ان یزاد فی رزقه فلیبر والدیه و لیصل رحمه.
پیامبر خدا(ص) فرمود:
کسی که دوست دارد عمرش طولانی و روزیش زیاد شود، نسبت به پدر و مادرش نیکی کند و صله رحم بجای آورد.
کنز العمال، ج 16، ص 475.

حسنعلی ابراهیمی سعید
31st July 2015, 10:09 PM
حق پدر

عن ابی الحسن موسی(ع) قال:
سال رجل رسول الله(ص): ما حق الوالد علی ولده؟ قال: لا یسمیه باسمه، و لا یمشی بین یدیه، و لا یجلس قبله و لا یستسب له.
از امام کاظم(ع) نقل شده که فرمود:
مردی از پیامبر خدا(ص) سؤال کرد: حق پدر بر فرزند چیست؟ حضرت فرمود: 1 - او را با نام صدا نکند 2 - در راه رفتن از او جلو نیفتند. 3 - قبل از او ننشیند. 4 - کاری انجام ندهد که مردم پدرش را فحش بدهند.
بحار الانوار، ج 74، ص 45.

حسنعلی ابراهیمی سعید
31st July 2015, 10:12 PM
رفتار با والدین

عن ابی ولاد الحناط قال:
سالت ابا عبد الله(ع) عن قول الله:
«و بالوالدین احسانا» (1)
فقال: الاحسان ان تحسن صحبتهما و لا تکلفهما ان یسالاک شیئا هما یحتاجان الیه.
ابی ولاد می گوید:
معنای آیه «و بالوالدین احسانا» را از امام صادق(ع) پرسیدم، فرمود:
احسان به پدر و مادر اینست که رفتارت را با آنها نیکو کنی و مجبورشان نکنی تا چیزی که نیاز دارند از تو بخواهند. «یعنی قبل از درخواست آنان » نیازشان را برطرف کنی ».
بحار الانوار، ج 74، ص 79.

حسنعلی ابراهیمی سعید
31st July 2015, 10:16 PM
مردي خدمت رسول اكرم(ص) عرض كرد من نذر كرده ام درب بهشت را ببوسم فرمود برو پاي مادر و پيشاني پدرت را ببوس. عرض كرد از دنيا رفته اند فرمود:قبر آنها را ببوس.

حسنعلی ابراهیمی سعید
31st July 2015, 10:19 PM
http://www.tavvabin.com/wp-content/uploads/2014/09/1.jpg

احادیث زیرراحتمامطالعه کنید:

پیامبر اکرم(ص) در پاسخ مردى که از حقوق والدین پرسیده بود, فرمود: (هما جنّتک و نارک . پدر و مادر, بهشت و جهنم تو هستند، بهشت در رضاى آنها و دوزخ در خشم آنهاست.)

پیامبر خدا (ص) فرمود: هر فرزند نیکوکاری که با مهربانی به پدر و مادرش نگاه کند در مقابل هر نگاه، ثواب یک حج کامل مقبول به او داده می‌شود، سؤال کردند، حتی اگر روزی صدمرتبه به آنها نگاه کند؟ فرمود: آری خداوند بزرگتر و پاکتر است.
بحارالانوار جلد ۷۴ صفحه ۷۳

امام علی (ع) : کسی که پدر و مادر خویش را غمگین سازد عاق والدین شده است.
بحار الانوار، ج ۷۴، ص ۶۴

در نوشته امام رضا(ع) به مأمون آمده که: نیکی به پدر و مادر واجب و لازم است اگر چه مشرک و کافر باشند، ولی در معصیت خدا نباید اطاعتشان کرد.
بحارالانوار جلد ۷۴ صفحه ۷۲

امام صادق(ع) فرمود: کسی که از روی نفرت به پدر و مادرش که به او ستم کرده‌اند نگاه کند، نمازش در درگاه الهی پذیرفته نمی‌شود.
اصول کافی جلد ۴ صفحه ۵۰

http://www.tavvabin.com/wp-content/uploads/2014/09/th.jpg

حسنعلی ابراهیمی سعید
31st July 2015, 10:24 PM
وظیفه در برابر والدین

قال ابو عبد الله(ع):
لا تملا عینیک من النظر الیهما الا برحمة و رقة، و لا ترفع صوتک فوق اصواتهما، و لا یدیک فوق ایدیهما و لا تتقدم قدامهما.
امام صادق(ع) فرمود:
چشمهایت را جز از روی دلسوزی و مهربانی با پدر و مادر خیره مکن و صدایت را بلندتر از صدای آنها نکن دستهایت را بالای دستهای آنها مبر، و جلوتر از آنان راه مرو.
بحار الانوار، ج 74، ص 79.

حسنعلی ابراهیمی سعید
31st July 2015, 10:26 PM
نیابت از پدر و مادر

قال ابو عبد الله(ع):
ما یمنع الرجل منکم ان یبر والدیه حیین او میتین، یصلی عنهما و یتصدق عنهما و یحج عنهما و له مثل ذلک، فیزیده الله(عز و جل) ببره و صلاته خیراً کثیراً.
امام صادق(ع) فرمود:
چه چیز مانع شخص می شود وقتی که پدر و مادرش زنده یا مرده اند به آنها نیکی کند، باین صورت که به نیت آنها نماز بخواند، صدقه بدهد، حج بجا بیاورد و روزه بگیرد، زیرا اگر چنین کند ثواب آنها به پدر و مادر می رسد و به خود شخص هم همانقدر ثواب داده می شود، به علاوه خداوند متعال به واسطه کارهای نیک و نماز او خیر زیادی به او عطا می کند.
بحار الانوار، ج 74، ص 46.

حسنعلی ابراهیمی سعید
31st July 2015, 10:29 PM
زیارت قبر والدین

عن رسول الله(ص) قال:
من زار قبر والدیه او احدهما فی کل جمعة مرة غفر الله له و کتب برا.
رسول خدا(ص) فرمود:
کسی که قبر پدر و مادر یا یکی از آندو را در هر جمعه یکبار زیارت کند خداوند او را می بخشد و او را نیکوکار می نویسد.
کنز العمال، ج 16، ص 468.

حسنعلی ابراهیمی سعید
31st July 2015, 10:34 PM
نگاه تیز به پدر و مادر

عن ابی عبد الله(ع) قال:
لو علم الله شیئا ادنی من اف لنهی عنه، و هو من ادنی العقوق و من العقوق ان ینظر الرجل الی والدیه فیحد النظر الیهما.
امام صادق(ع) فرمود:
اگر خداوند چیزی کمتر از اف (اوه) گفتن سراغ داشت از آن نهی می کرد: و اف گفتن از کمترین مراتب عاق شدن است. نوعی از عاق شدن اینست که انسان به پدر و مادرش تیز نگاه کند. (خیره شود).
اصول کافی، ج 4، ص 50.

حسنعلی ابراهیمی سعید
31st July 2015, 10:38 PM
محرومیت عاق والدین

قال رسول الله(ص):
ایاکم و عقوق الوالدین، فان ریح الجنة توجد من مسیرة الف عام و لا یجدها عاق و لا قاطع رحم.
پیامبر خدا(ص) فرمود:
از عاق والدین شدن بپرهیزید، زیرا با اینکه بوی بهشت از مسافت هزار سال به مشام می رسد، عاق والدین و کسی که قطع رحم کند آن بو را احساس نخواهد کرد. (یعنی بیش از هزار سال از بهشت فاصله دارد.)
بحار الانوار، ج 74، ص 62.

حسنعلی ابراهیمی سعید
31st July 2015, 10:41 PM
عاق والدین

عن ابی عبد الله(ع) قال:
الذنوب التی تظلم الهواء عقوق الوالدین.
امام صادق(ع) فرمود:
از گناهانی که هوا را تیره و تار می کند عاق والدین شدن است.
بحار الانوار، ج 74، ص 74.

حسنعلی ابراهیمی سعید
31st July 2015, 10:42 PM
http://images.khabaronline.ir/Images/news/Larg_Pic/29-1-1392%5CIMAGE635019016206942563.jpg

پدر و مادر من به تمام معنا دو فرشته اند

مادری که تدین رو نه در ظاهر بلکه باعمق وجودش با محبتی که به دیگران نثار می کرد به من آموخت

وپدری که در عین تقوا ذره ای روزی خود وفرزندانش را با لقمه شبه ناک نیالود

حسنعلی ابراهیمی سعید
31st July 2015, 10:44 PM
http://static5.cloob.com//public/user_data/gen_thumb/n-15-07-21/15/a26099ce0bf0133f431fcd84ee49c2d1-425

به پدر و مادر اف نباید بگیم

مبادا نگاهی کنیم که برنجند . .

حسنعلی ابراهیمی سعید
1st August 2015, 10:33 PM
http://jokland.ir/upload/2sms/picture/post_picture/jokland-uyt43934278250.jpg

حسنعلی ابراهیمی سعید
1st August 2015, 10:38 PM
ممکن است من روزی شاهزاده ام را پیدا کنم
اما...
پدرم همیشه پادشاه من خواهد ماند

حسنعلی ابراهیمی سعید
1st August 2015, 10:44 PM
پــــــــــدرم...
تنها کسیه که باعث میشه بدون شک باور کنم که
فرشته ها هم میتوننمرد باشن

حسنعلی ابراهیمی سعید
1st August 2015, 10:46 PM
تقدیم به پدرم
قلمم راست بایست!
واژه ها ...گوش به فرمان قلم!
همگی نظم بگیرید
مودب باشید!
صاحب شعر عزیزی است به نام "پدر"
امشب از شعر پرم،کو قلم و دفتر من؟!
آنقَدَر وسوسه دارم بنویسم که نگو...
تک و تنها و غریبم!
تو کجایی پدرم...؟!
آنقَدَر حسرت دیدار تو دارم که نگو...
بسکه دلتنگ تو ام ،از سر شب تا حالا...
آنقَدَر بوسه به تصویر تو دادم که نگو...
جانِ من حرف بزن!
امر بفرما پدرم..
آنقَدَر گوش به فرمان تو هستم که نگو...
کوچه پس کوچه ی این شهر پر از تنهاییست
آنقَدَر بی تو در این شهر غریبم که نگو...
پدر ای یاد تو آرامش من...!
امشب از کوچه ی دلتنگیِ من میگُذری؟!
جانِ من زود بیا
بغلم کن پدرم...!
آنقَدَر حسرت آغوش تو دارم که نگو...
گفته بودی: فرزندم! عاشق اشعار تو ام
ای به قربان تو فرزند..بیا دلتنگم
آنقَدَر شعر برای تو بخوانم که نگو...
پدرم...پدر خوبم
به خدا دلتنگم!
رو به رویم بِنِشینی کافیست
همه دنیا به کنار...
تو که باشی بابا!
دست و دلباز ترین شاعر این منطقه ام
آنقَدَر واژه به پای تو بریزم که نگو...
گرچه از دور ولی،دست تو را میبوسم
نه شعار است ،نه حرف!
آنقَدر خاک کف پای تو هستم که نگو.

حسنعلی ابراهیمی سعید
10th January 2016, 12:40 AM
حضرت امام صادق عليه السلام فرمود: هر كس به پدر و مادر خود، (http://www.ayehayeentezar.com/redirect-to/?redirect=http%3A%2F%2Fwww.nooreaseman.com%2F) خشمگینانه نگاه كند در حالیکه آن دو به او ستم (نيز) كرده باشند، خداوند نمازش را نپذيرد.

عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ عليه السلام :
«مَنْ نَظَرَ إِلَى أَبَوَيْهِ نَظَرَ مَاقِتٍ وَ هُمَا ظَالِمَانِ لَهُ لَمْ يَقْبَلِ اللَّهُ لَهُ صَلَاة»

حسنعلی ابراهیمی سعید
10th January 2016, 12:42 AM
http://www.ayehayeentezar.com/gallery/images/74667251267199011741.gif

هرکار خوبی در عالَم، دارای آثار مثبتی است. نیکی به پدر و مادر هم دارای آثار و نتایج مثبت زیادی است. که به چند مورد اشاره می کنیم:

1- نیکی کردن فرزندمان به خودمان

یکی از نتایج مثبت نیکی به پدر و مادر، تأثیری است که در نسل انسان می گذارد. و فرزند انسان را نسبت به والدین، نیکوکار می کند.

امام صادق(علیه السلام) فرمود:

به والدین خود نیکی کنید، تا فرزندانتان به شما نیکی کنند.

(بحارالانوار، ج71، ص65)

فرزندی که والدین خود را رها کرده و به فکر کمک به آنها نیست، نباید انتظار داشته باشد که فرزندان او در آینده، به فکر او باشند.

حسنعلی ابراهیمی سعید
10th January 2016, 12:45 AM
نیکی به پدر و مادر در زمان حیات و بعد از مرگشان

امام محمد باقر علیه السلام در مورد رعایت حق والدین بعد از مرگشان می فرمایند:

« ان العبد لیکون بارا بوالدیه فی حیاتهما ثم یموتان فلایقضی عنهما دَینهما و لا یستغفر لهما فیکتبه الله عزوجل عاقا و انه لیکون عاقا لهما فی حیاتهما غیر بار فاذا ماتا قضی و استغفر لهما فیکتبه الله عزوجل بارا »

گاهی انسان در دوران حیات پدر و مادر به آنان احسان و نیکی می کند ولی پس از مرگ آنان را فراموش نموده، دین آنها را ادا نمی کند و برای آنها از خدا طلب آمرزش نمی کند. خداوند چنین کسی را عاق والدین ثبت می کند.

و گاهی انسان در دوران حیات پدر و مادر نسبت به آنان عاق شده و از هرگونه احسانی درباره آنان دریغ می ورزد. چون مرگ آنان فرا رسد، قرض آنها را ادا می کند و برای آنها از خداوند مغفرت می خواهد خداوند او را جز نیکوکاران به پدر و مادر ثبت می کند.

بحار ج 74 ص 59 به نقل از رساله حقوق امام سجاد علیه السلام شرح نراقی

حسنعلی ابراهیمی سعید
10th January 2016, 12:49 AM
زیاد شدن عمر

عوامل زیادی در طولانی شدن عمر انسان تأثیر دارند و عواملی هم از عمر انسان می کاهند.

یکی از عواملی که باعث طول عمر انسان می شود، خدمت به والدین و شاد کردن آنان است.

امام صادق(علیه السلام) فرمود:

اگر دوست داری که خداوند بر عمرت بیفزاید، والدین خود را شاد گردان.

(بحارالانوار، ج74، ص81)

حسنعلی ابراهیمی سعید
10th January 2016, 12:52 AM
کفاره گناهان

گناهان و لغزش هایی که در زندگی انسان پیش می آیند و آثار منفی مادی و معنوی زیادی از خود باقی می گذارند، نیازمند چیزی هستند که آنها را جبران کند و از عوارض منفی آنها در دنیا و آخرت جلوگیری نماید.

نیکی به والدین، یکی از اموری است که خطاهای انسان را جبران می کند.

مردی خدمت رسول خدا (صلی الله علیه و آله) رسید و گفت: ای رسول خدا، من هیچ كار زشتی نمانده كه انجام نداده باشم! آیا می‌توانم توبه كنم؟

رسول خدا (ص) فرمود: آیا پدر و مادرت زنده هستند؟ گفت: بله پدرم زنده است. حضرت فرمود: برو به او نیكی كن تا آمرزیده شوی.

(بحارالانوار جلد 74 صفحه 82 )

حسنعلی ابراهیمی سعید
10th January 2016, 01:01 AM
آسان شدن حساب در قیامت

یکی از بهترین راه ها برای سربلند بیرون آمدن از حساب و کتاب در قیامت، نیکی به پدر و مادر است.

پیامبر خدا(صلی الله علیه و آله) فرمود:

نیکی به والدین و صله رحم، دو چیزی هستند که حساب و کتاب را در قیامت آسان می کند.

(بحارالانوار، ج71، ص127)

حسنعلی ابراهیمی سعید
10th January 2016, 01:03 AM
بهشت در آخرت

انسان ها برای رسیدن به بهشت، راه های زیادی را امتحان می کنند و اعمال مختلفی را انجام می دهند. یکی از مهمترین کارها، نیکی به پدر و مادر است.

شخصی به امام صادق(علیه السلام) گفت: پدر پیری دارم که ضعیف شده و توان خود را از دست داده است، و نمی تواند نیاز شخصی خود را برآورده کند و ما باید به او کمک کنیم.

حضرت فرمود: اگر می توانی خودت شخصاً این کار را انجام بده، و خودت با دستت، لقمه در دهانش بگذار. قطعاً نتیجه این کار، فردا برای تو بهشت خواهد بود.

(وسائل الشیعه، ج21، ص505

حسنعلی ابراهیمی سعید
10th January 2016, 01:04 AM
http://www.ayehayeentezar.com/gallery/images/92514700511391828066.jpg

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد