PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : تصویر می‌دونی نوشابه با یک تکه گوشت چیکار می‌کنه؟!



MR_Jentelman
1st September 2009, 02:13 PM
http://www.rooz8.com/catch/data/a14209/kjcq856f4na7n0stj1p.jpg

http://www.rooz8.com/catch/data/a14209/9qqttyaxw7lm4b6eogy.jpg

http://www.rooz8.com/catch/data/a14209/w7llq4qytz973is6sm9x.jpg (http://www.rooz8.com/)

http://www.rooz8.com/catch/data/a14209/qz8zu0ec6k84shfzh2zj.jpg

http://www.rooz8.com/catch/data/a14209/cwuraq43utiwd11go6ca.jpg

http://www.rooz8.com/catch/data/a14209/dk0mo2z26vasixpdgssm.jpg

خوب ببینید اونوقت سر معده های بیچارتون چه بلایی میاره ؟

حالا هی نوشابه بخورین تا تو آمار بشیم نوشابه خور ترین كشور جهان

Mina_Mehr
1st September 2009, 02:43 PM
واي چه وحشتناك{i dont want to see}{i dont want to see}

Mina_Mehr
1st September 2009, 02:48 PM
يه نكته اي يادم اومد كه بگم اينكه دوستان دقت كنن به هيچ وجه همراه با ماهي هم نوشابه نخورن چون كه نوشابه تمام فسفر ماهي رو از بين ميبره و اون رو كاملا بي خاصيت ميكنه:-?

Memar Bashy
1st September 2009, 02:59 PM
یه سوال نوشابه ضررش بعد از چه مدت ظاهر می شه اگر زیاد بخوری این طوریه......

Mina_Mehr
1st September 2009, 03:12 PM
یه سوال نوشابه ضررش بعد از چه مدت ظاهر می شه اگر زیاد بخوری این طوریه......
راستش م بايد تا جايي كه مي تونيم از خوردن نوشابه پرهيز كنيم و به جاش مثلا دوغ مصرف كنيم و در مواردي كه مصرف ميكنيم بايد خيلي هم كم باشه مقدارش مثلا نصف يك ليوان.
در ارتباط با ماهي بايد بگم مقدارش فرقي نمي كنه كلا همراه ماهي اصلا نبايد نوشابه مصرف كرد ولي اگه سعي كنيم به طور كلي مصرف نوشابه رو به كم ترين حد ممكن برسونيم به همون مقدار ضرر اون رو كاهش داديم ، در صورت مصرف مدوام عوارضي مثل پوكي استخوان، ديابت، كم خوني، چاقي، بيماري هاي قلبي- عروقي، نارسايي هاي كليوي و سرطان رو در پي داره كه در ارتباط با اينكه بعد از چند مدت اين عوارض ظاهر ميشه نميشه يه جواب قطعي داد چون كه بستگي به سيستم بدن افراد داره و براي افراد مختلف متفاوته، بايد دقت كنيم كه نوشابه اعتياد آور هم هست، اگه خواستي من يه توضيح كامل راجع به آسيب هايي كه ايجاد ميكه واستون در همين بخش مطالبي ميزارم{happy}

Memar Bashy
1st September 2009, 03:38 PM
دکتر کارتون واقعا درسته ها ممنون از آگاهیتون
دوستان هستن بیان نوشابه دیگه نخوریم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

Mina_Mehr
1st September 2009, 03:42 PM
دکتر کارتون واقعا درسته ها ممنون از آگاهیتون
دوستان هستن بیان نوشابه دیگه نخوریم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
شما لطف دارين...
من كه كلا نوشابه خور خوبي نيستم ولي پايه هستم كه اصلا نخورم، بقيه هم بيان پايه بودن خودشون رو اعلام كنن تا ما خيالمون راحت تر بشه{happy}

AvAstiN
1st September 2009, 06:28 PM
دکتر کارتون واقعا درسته ها ممنون از آگاهیتون
دوستان هستن بیان نوشابه دیگه نخوریم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

من نوشابه خيلي كم مي خورم ولي به جاش دلستر مي خورم بهتر از نوشابه اس كليم فايده داره البته به اندازش !

MR_Jentelman
1st September 2009, 07:47 PM
سلام با تشکر از مینا خانم با این مطا لب خوب وارزشمندشون@};-

من که دوغ به نوشابه ترجیع می دهم

پس بیاد از خوردن نوشابه خوداری کنیم>:/

Akhsham
1st September 2009, 08:43 PM
مرسي اما از رو تجربه دانشجويي اينو ميگم:
هزار رحمت باز به نوشابه...از اون بدتر آبميوه هان :-&
در ضمن.ميدونستيد بهترين و ارزونترين راه براي شستن تانكرهاي گازوييل چيه؟
نوشابه {worried}

Mina_Mehr
1st September 2009, 08:49 PM
مرسي اما از رو تجربه دانشجويي اينو ميگم:
هزار رحمت باز به نوشابه...از اون بدتر آبميوه هان :-&
در ضمن.ميدونستيد بهترين و ارزونترين راه براي شستن تانكرهاي گازوييل چيه؟
نوشابه {worried}
بله دوست خوبم، حق با شماست آبميوه ها قند بسيار زيادي دارن و خوردن زياد اونها هم مضرره و توصيه نمي شه، البته باز اون دسته از آبميوه ايي كه در پاكت هاي مقوايي هستن وضعيت بهتري دارن ، اما به طور كلي بهتره ما ميوه ي طبيعي رو مصرف كنيم.
علاوه بر قندبسيار زياد اونها بايد به رنگهاي مصنوعي موجود در اونها هم اشاره كرد.

Memar Bashy
1st September 2009, 08:52 PM
مرسي اما از رو تجربه دانشجويي اينو ميگم:
هزار رحمت باز به نوشابه...از اون بدتر آبميوه هان :-&
در ضمن.ميدونستيد بهترين و ارزونترين راه براي شستن تانكرهاي گازوييل چيه؟
نوشابه {worried}



نه بابا نوشابه دوستان من چون شما و دوست دارم تورووووووووووخدا نوشابه نخوریییید{i dont want to see}
[-O<[-O<[-O<همه بیان پای پیمان نامه رو امضا کنند نوشابه خوری ممنوع [-O<[-O<[-O<
دکتر نظرت در مورد دلستر و آبمیوه چیه؟

Mina_Mehr
2nd September 2009, 05:16 PM
نه بابا نوشابه دوستان من چون شما و دوست دارم تورووووووووووخدا نوشابه نخوریییید{i dont want to see}
[-O<[-O<[-O<همه بیان پای پیمان نامه رو امضا کنند نوشابه خوری ممنوع [-O<[-O<[-O<
دکتر نظرت در مورد دلستر و آبمیوه چیه؟



ممنونم ازسؤالتون.........{happy}


درجواب به سؤالتون بابد بگم كه ما چند نوع نوشابه داریم؛ یکی نوشابه­های سنتی گازدار، گروهی دیگر بر پایه­ی ماءالشعیر تولید می­شود که با نام دلستر وارد بازار ميشن.

دوستان عزيز دلستر حاوی مالت جو، گلوکز، ویتامین‌های گروه B، ویتامین C، اسیدهای آمینه و آب کربوناته هست.


خواص مفید دلستر شامله:
برطرف کردن خستگی،
رشد بدن به خصوص سلول‌های مغزی در کودکان،
دفع رسوبات کلیه و جلو‌گیری از تشکیل سنگ‌های کلیوی و ادراری،
ضد عفونی کردن روده،
افزایش شیردهی در مادران.
با توجه به اثرات مفید دلستر، مصرف آن به جای نوشابه‌های کولا یا پرتقالی گازدار خیلی خوبه ، البته به شرطی به مقدار متعادل مصرف بشه هاااااااااااا!!
قابل ذكره كه زیاده‌روی در مصرف هر نوع ماده غذایی (حتی اگر مفید باشه) برای سلامتی بدن مضرّه. بنابراین به مقدار مناسب و متعادل دلستر بنوشید، نه زیاد.
زیاده‌روی در مصرف دلستر یا ماءالشعیر، بعلت داشتن قند و گازCo2 برای سلامتی مضرّ هستش، زیرا قند و اسید موجود در آن باعث پوسیدگی دندان‌ها میشه، قند هم باعث ایجاد کالری اضافی و چاقی می‌شود.@};-

Mina_Mehr
2nd September 2009, 05:26 PM
راستي يادم رفت اينو بگم مصرف میانه‌ی دلستر برای سلامتی بدن خيلي مفیده بويژه اگه بدون گاز باشه، دقت كنين مصرف ميانه (حد متعادل){happy}

Mina_Mehr
2nd September 2009, 10:13 PM
اينم لينك يكي از خبر هاي خوب راجع به مضرات نوشابه كه آقا مهدي زحمتش رو كشيدن{happy}
{thumbs down}{thumbs down}
http://www.njavan.com/forum/images/misc/tag.png وقتي يك نوشابه مي خوريد،چه اتفاقي مي افتد؟ (http://njavan.ir/forum/showthread.php?t=22682)

MR_Jentelman
2nd September 2009, 10:51 PM
سلام ممنون از مینا خانم به خاطر اطلاعات خوبی که در اختیار دوستان قرار می دهند. واقعا دستتون درد نکنه.@};-{happy}

منتظر بقیه دوستان هستیم وامیدوارم شعار ما یادتون نره{thumbs down}


اگر فکر سلامت خود هستید نوشابه نخورید{i dont want to see}{shame on you}

AvAstiN
2nd September 2009, 10:56 PM
به نظرم اين تاپيك به تالار تغذيه انتقال پيدا كنه بهتره

MR_Jentelman
2nd September 2009, 11:04 PM
منم با پیشنهاد شما موافقم

Memar Bashy
3rd September 2009, 04:04 PM
نه اتفاقا باید همین جا باشه چون عکس عکس آزمایشی است و دیگر اینکه چون بحث خوبی شکل گرفته دیگر دوستان متوجه خواهند شد که تو تالار عکاسی می تونند روی عکس ها و روی موضوع اون بحث و جدل کنند
ممنون ولی بزاریم همینجا بمونه بهتره.
مینا جان استفاده کردیم.

MR_Jentelman
3rd September 2009, 10:38 PM
راستي يادم رفت اينو بگم مصرف میانه‌ی دلستر برای سلامتی بدن خيلي مفیده بويژه اگه بدون گاز باشه، دقت كنين مصرف ميانه (حد متعادل){happy}



دوستان دلسترم چیزی خوبی هااااااااا مخصوصا واسه کسانی که سنگ کلیه دارند خیلی مفیده

ولی همانطور که خانم دکتر گفتن در حد متعادل مصرف شود;;)

MR_Jentelman
3rd September 2009, 11:03 PM
بخشی از آن‌چه در مورد نوشابه‌های گازدار نمی‌دانستید


نوشابه خیلی ضرر دارد: چاق‌کننده است، بروز دیابت (http://www.persiandiet.com/html/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=141&page=1) را تسریع می‌کند، استخوان‌ها و دندان‌ها را از بین می‌برد، به دستگاه گوارش آسیب می‌‌رساند، جلوی جذب مواد را می‌گیرد ، رشد کودک را دچار وقفه می‌کند، باعث کاهش تمرکز و افت تحصیلی می‌شود، تعادل غذایی کودک و نوجوان (http://www.persiandiet.com/html/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=96&page=1) را به هم می‌زند و خیلی‌خیلی چیزهای دیگر. نوشابه (http://www.persiandiet.com/html/index.php?name=Sections&req=viewarticle&artid=643&page=1) خیلی ضرر دارد اما تعداد هوادارانش هم کم نیست. نوشابه، عصاره تمام بدی‌هاست که در یک بطری یا قوطی خوش‌آب و رنگ، با بسته‌بندی فریبنده، انتظارمان را می‌کشد، هر جا که بروی (http://www.persiandiet.com/html/index.php?name=Sections&req=viewarticle&artid=553&page=1)م: خانه، رستوران، فروشگاه، اداره، مدرسه، دانشگاه و . . .

روزی، روزگاری نوشابه
نوشابه‌های گازدار یا به تعبیر دیگر نوشابه‌های کولادار )Colas( نوشید (http://www.persiandiet.com/html/index.php?name=Sections&req=viewarticle&artid=555&page=1)نی‌های کافئین‌دار و شیرین (http://www.persiandiet.com/html/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=63&page=1)ی هستند که با استفاده از دی‌اکسیدکربن گازدار شده‌اند. طعم‌های مختلف آنها به اسانس‌های متفاوتی مربوط می‌شود که در ساخت‌شان مورد استفاده قرار می‌گیرد: مرکبات (پرتقال (http://www.persiandiet.com/html/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=8&page=1)، لیمو (http://www.persiandiet.com/html/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=485&page=1)، لیموترش)، دارچین (http://www.persiandiet.com/html/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=65&page=1)، جوز و وانیل.وجه نامگذاری آنها به درخت کولا (‌ و مغز قهوه (http://www.persiandiet.com/html/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=517&page=1)‌سودانی برمی‌گردد. در نوشابه‌های کولادار اولیه، از این ماده به عنوان منبع تامین‌کننده کافئین استفاده می‌شد. البته امروزه انواع فاقد کافئین هم در بازار موجود است. شیرین‌کننده‌هایی که در این نوشابه‌ها استفاده می‌شود، به نسبت نوع محصول و کاربرد آن متفاوت است. شکر، شیره ذرت (حاوی فروکتوز زیاد)، یا شیرین‌کننده‌های مصنوعی از پرمصرف‌ترین این مواد به حساب می‌آیند.در فرایند تولید نوشابه‌های گازدار، وقتی دی‌اکسیدکربن را در آب حل می‌کنند، سروکله اسید کربنیک پیدا می‌شود. وقتی می‌گویند این نوشیدنی‌ها به شدت اسیدی‌اند، به همین دلیل است. وقتی ماده‌ای تا این اندازه اسیدی باشد، طبیعتا اگر در کنار مواد قلیایی قرار بگیرد، واکنش‌های شیمیایی شدیدی ایجاد می‌کند. خیلی از این نوشابه‌ها مقادیر زیادی اسید فسفر (http://www.persiandiet.com/html/index.php?name=Sections&req=viewarticle&artid=547&page=1)یک و اسید سیتریک هم دارند که شدت اسیدی بودن نوشابه را افزایش می‌دهد. صدای فش‌فشی (‌ که هنگام باز کردن این نوشابه‌ها شنیده می‌شود، به خاطر خروج دی‌اکسیدکربن از محلول است. وقتی که به نوشابه، یخ اضافه می‌کنیم این صدا تشدید می‌شود چون یخ هم حاوی مقادیری دی‌اکسید کربن است.

همه جا، کولا
احتمالا کلم (http://www.persiandiet.com/html/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=486&page=1)ه کولارا شرکت کوکاکولا در میان مردم رایج کرده است. این شرکت اصلی‌ترین سازنده نوشابه‌های کولادار در جهان است. شرکت‌های دیگر نیز تا مدت‌ها از پسوند کولا بر روی نام محصولات‌شان استفاده می‌کردند. مدیران کوکاکولا که از این مس (http://www.persiandiet.com/html/index.php?name=Sections&req=viewarticle&artid=664&page=1)ئله ناراضی بودند، شکایت مفصلی تنظیم کردند و حق انحصاری استفاده از پسوند "کولا" و نیز شکل اختصاری آن، "کوک)( "‌ به عنوان نام ژنریک برای این نوع نوشابه‌ها مورد استفاده قرار بگیرد.کولاهای معروف در سطح جهان، به جز کوکاکولا، عبارتند از: پپسی، ویرجین‌کولا و رویال‌کراون. در آلمان آفری‌کولا تولید می‌شود که در میان کولاهای جهان بالاترین میزان کافئین را دارد. تامزاپ نوشابه کولاداری است که در کشور هند تولید می‌شود. اینکاکولا نیز یکی از کولاهای معروف است که توسط گروه نوشابه‌سازی کوکاکولا در خیلی از کشورهای جهان ساخته می‌شود و به‌خصوص در میان ساکنان کشورهای امریکای جنوبی طرفداران زیادی دارد. توکولا و تروپی‌کولا در کوبا تولید می‌شود و درکمال تعجب، کوباکولا محصول کشور سوئد است. در کشور فلسطین، در نوار غزه، کارخانه‌ای هست که استارکولا تولیدمی‌کند. از چند سال پیش، کارخانه‌ای فرانسوی شروع به تولید مکاکولا (کولای مکه) کرده است. در میان کولاها، اوپن‌کولا هم داریم که فرمول ساخت آن توسط کارخانه سازنده، آشکار )open(‌ شده‌ است. نوشابه‌های گازدار ایران (http://www.iran-newspaper.com/)ی هم که البته نیازی به نام‌بردن ندارند و تعداد‌شان هم با توجه (http://www.persiandiet.com/html/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=493&page=1) به مصرف فراوان آنها در کشور، روبه افزایش است. نوشابه‌های ایرانی مدتی است که سر از بازارهای خارجی هم درآورده‌اند. خلاصه هیچ‌جای دنیا خالی از کولا نیست و هرکجا که این نوشابه‌های گازدار هستند، منتقدان‌شان هم حاضر و آماده‌اند. دعوای میان کارشناسان بهداشت و کارخانه‌های کولاساز، تاریخی به قدمت ساخت و تولید اولین نوشابه‌های این‌چنینی دارد.

عصاره تمام بدی‌ها
بیماری‌های قلبی عروقی شایعترین عامل مرگ‌ومیر در ایران و در خیلی دیگر از کشورهای جهان است. چاقی، دیابت، فشارخون (http://www.persiandiet.com/html/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=14&page=1)، استعمال دخانیات، چربی بالای خون و استرس (http://www.persiandiet.com/html/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=355&page=1) از مهم‌ترین عوامل زمینه‌ساز بروز این بیماری‌ها و نهایتا سکته (http://www.persiandiet.com/html/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=350&page=1)‌قلبی هستند. خیلی از این عوامل خطرساز با الگوی‌ غذایی جامعه ارتباط مستقیم دارند.‌ مصرف نوشابه‌های گازدار هم، در کنار غذاهای‌ چرب‌ و شور و طبخ‌شده با روغن‌های‌ جامد، بخشی از این الگوی غذایی نادرست است.

کافئین که ماده اصلی نوشابه به حساب می‌آید، ماده‌ای است که ایجاد وابستگی می‌کند. جالب این‌‌که کافئین موجود در نوشابه‌های گازدار نسبت به دیگر نوشیدنی‌های حاوی کافئین مانند قهوه و چای، با سرعت بیشتری جذب بدن می‌شود. اضطراب، اختلال خواب، افزایش فشارخون، به هم‌خوردن ریتم طبیعی قلب، بالا‌رفتن کلسترول (http://www.persiandiet.com/html/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=13&page=1) خون، تشدید علایم پیش‌از قاعدگی (http://www.persiandiet.com/html/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=509&page=1)، کم‌آبی، مشکلات (http://www.persiandiet.com/html/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=519&page=1) بارداری و . . . بعضی از عوارض مصرف زیاد کافئین است.
کافئین بسیار وابسته‌کننده است و قطع ناگهانی مصرف آن منجر به پاره‌ای عوارض جسمانی و روانی موقت می‌شود. مطالعات نشان داده کودکانی که از سن کم شروع به مصرف نوشابه می‌کنند، چنان به کافئین آن وابسته می‌شوند که در بزرگسالی به شکلی ناخواسته یک نوشابه‌خور حرفه‌ای خواهند شد.
بعضی از مواد نگهدارنده موجود در نوشابه و همچنین اسید بنزوئیک نیز از جمله موادی هستند که می‌توانند‌ ‌نوشابه‌خورهای حرفه‌ای را به سمت بیماری‌های صعب‌العلاج‌ ‌و سرطان (http://www.persiandiet.com/html/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=40&page=1) سوق بدهند. رنگ‌های کارامل که در تهیه نوشابه مورد استفاده قرار می‌گیرد، برای سم‌زدایی در کبد تجمع پیدا می‌کند و این عضو حیاتی بدن برای سم‌زدایی مواد رنگی مجبور به تحمل فشار زیادی می‌شود.با مصرف نوشابه، میزان اسید فسفریک خون بالا می‌رود و از آن‌جایی که کلیه‌ها نمی‌توانند آن را سریعا دفع کنند، دچار یک فشار مضاعف می‌شوند. از طرف دیگر، یون‌های کلسیم که به‌دنبال مصرف نوشابه از استخوان‌ها کنده می‌شود، داخل خون جریان پیدا می‌کند و با افزایش یافتن غلظت آن، در کلیه‌ها رسوب می‌کند. این امر در بلند‌مدت باعث تشکیل سنگ (http://www.persiandiet.com/html/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=142&page=1)‌های دستگاه ادراری می‌شود. به‌ دنبال‌ مصرف‌ نوشابه، ماده‌ سخت‌ مینای‌ دندان‌ در این‌ اسید حل‌ می‌شود و حدود 8 تا 18 درصد آن‌ همراه‌ با‌ ‌ادرار، یعنی از طریق کلیه‌ها، دفع‌ می‌شود. باقیمانده‌ آن هم‌ در سیاهرگ‌ها و سرخرگ‌ها، پوست‌ و سایر اعضای بدن تجمع‌ پیدا می‌کند و به این ترتیب عملکرد کلیه‌ها‌ را تحت تاثیر قرار می‌دهد.نوشابه محلولی است به شدت اسیدی. در سرتاسر لوله گوارش، تنها معده است که می‌تواند چنین اسیدیته‌ای را تحمل کند اما برای مثال تکلیف دهان، گلو و مری چه می‌شود؟ مخاط این سه در برابر اسید به شدت حساس و آسیب‌پذیر است. به علاوه، اسید فسفریک موجود در نوشابه به شکل رقابت با اسید معده وارد تعامل می‌شود و اثر آن را خنثی می‌کند. به این ترتیب در عملکرد معده اختلال ایجاد می‌شود. وقتی معده کارایی خودش را از دست می‌دهد، غذای مصرفی خوب هضم نمی‌شود و شخص دچار نفخ، دل‌درد و دیگر علایم سوء‌هاضمه می‌شود. با مصرف نوشابه، افراد دچار گاستریت یا زخم‌های گوارشی این علایم را با شدت دوچندان تجربه می‌کنند. گازهای موجود در نوشابه، معده را به شدت آزار می‌دهد. از آن‌جایی که نوشابه بیشتر همراه با وعده‌های اصلی غذا مصرف می‌شود، حجم و فشار درون معده را زیاد می‌کند و سبب بالارفتن دیافراگم و فشار بر قلب هم می‌شود. مصرف نوشابه‌های سرد بعد از غذا تاثیر آنزیمهای گوارشی را کم می‌کند‌ ‌و در جذب مواد غذایی از روده اختلال ایجاد می‌کند.یکی دیگر از معایب مصرف نوشابه‌های گازدار، بروز کم‌خونی است. نوشابه‌ها باعث عدم جذب آهن (http://www.persiandiet.com/html/index.php?name=Sections&req=viewarticle&artid=550&page=1) در بدن می‌شود و به این ترتیب راه را برای ایجاد کم‌خونی هموار می‌کند. این امر به‌خصوص در گروه‌های مستعد به کم‌خونی مانند کودکان و به‌خصوص دختران، نمود بیشتری دارند.
زنان شیرده هم جزو گروهی هستند که باید دور نوشابه را خط بکشند چون نوشابه نه ‌تنها دارای مواد مغذی (http://www.persiandiet.com/html/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=515&page=1) نیست بلکه باعث از بین رفتن مواد مغذی در شیر مادر هم می‌شود. به این ترتیب، شیر مادر که می‌تواند بهترین غذا برای کودک باشد، تبدیل به ماده‌ای می‌شود با ارزش غذایی کم.
نوشابه، چاقی و هزاران بیش
چاقی و افزایش وزن یکی از جدی‌ترین تهدیدهای نوشابه‌های گازدار است. بخش اصلی این نوشیدنی‌ها را همان‌طور که از نام‌شان ـ نوشابه ـ هم پیداست، آب تشکیل می‌دهد. نوشابه اگرچه فاقد ارزش غذایی است به خاطر شیرین‌کننده‌هایی که در ساخت آن به کار می‌رود، کالری (انرژی غذایی) بالایی دارد. به عبارت ساده‌تر، نوشابه‌های گازدار به شدت چاق‌کننده هستند. قند موجود در یک بطری نوشابه گازدار، برابر با دو بسته شکلات است. میزان قند خالص موجود در یک بطری نوشابه گاز‌دار بیش از 300 میلی‌گرم است و همین یک بطری، 150 کالری انرژی وارد بدن می‌کند.
با مصرف هر‌ ‌بطری نوشابه گازدار، مقدار زیادی قند وارد بدن می شود که این قند به سلول های لوزالمعده که محل ترشح انسولین است، فشار وارد می‌کند و به این ترتیب شخص را یک قدم به ابتلا به بیماری دیابت نزدیک می‌کند. تحقیقات نشان داده افرادی که روزانه حداقل یک بطری نوشابه مصرف می‌کنند، 83 درصد بیشتر از افرادی که در طول ماه فقط یک بطری نوشابه‌ ‌مصرف می‌کنند، به دیابت مبتلا می‌شوند. بعضی از کارشناسان اسم نوشابه را گذاشته‌اند شکلات مایع
نوشابه‌خورهای حرفه‌ای به طور متوسط‌ ‌روزانه 7 قاشق مرباخوری شکر از این طریق وارد بدن خود می‌کنند.
در نوشابه‌های رژیمی به جای شکر از شیرین‌کننده‌های مصنوعی ، عمدتا آسپارتام، استفاده می‌کنند که خود این ماده، یک ماده اشتهاآور است و می‌تواند باعث سردرد (http://www.persiandiet.com/html/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=514&page=1)، سرگیجه و کاهش حافظه (http://www.persiandiet.com/html/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=482&page=1) شود. مصرف بیش از اندازه آسپارتام خالی از عارضه نیست. تومور مغزی، نقص عضو جنین و بروز حمله‌های‌ ‌صرع بعضی از این عوارض هستند.
دندان‌ها و استخوان‌های از دست رفته
مصرف‌ مداوم‌ نوشابه‌های‌ گازدار، به‌ علت‌ دارا بودن مقدار بالای‌ اسید فسفریک،‌ باعث‌ پوکی‌ استخوان‌ می‌شود. برای جذب کلسیم، بدن ما نیاز به برقراری نوعی تعادل میان میزان کلسیم و فسفر دارد. نوشابه‌ها به علت داشتن فسفر زیاد، این بالانس را به هم می‌زنند و باعث کنده‌شدن کلسیم از بافت استخوانی می‌شوند. به علاوه، وقتی نوشابه وارد بدن می‌شود بدن برای مقابله با اسیدیته بالای آن، اقدام به کندن کلسیم بیشتری از استخوان‌ها می‌کند. از این گذشته، نوشابه در جذب کلسیم از دستگاه گوارش هم اختلال ایجاد می‌کند. همه این مسایل باعث می‌شود تا تراکم استخوانی کم‌کم از دست برود. با ادامه یافتن این فرایند، مشتریان هرروزه نوشابه، در سنین میان‌سالی به بیماری ناتوان‌کننده و دردسرساز پوکی استخوان مبتلا می‌شوند. به عبارت دیگر، عادت‌های غذایی نادرست (عدم مصرف شیر و لبنیات و مصرف بیش از اندازه نوشابه) در سنین کودکی و‌ ‌نوجوانی زمینه‌ساز بروز این بیماری خاموش در میان‌سالی است.
در یک مطالعه، از 55 مرد خواسته شد که روزانه دو و نیم لیتر نوشابه را برای مدت 10 روز مصرف کنند. در مقابل، از 55 مرد دیگر خواسته شد که به همان میزان و طی همان مدت، شیر بخورند. بررسی‌ها در پایان آزمایش نشان داد که میزان کلسیم در بدن مردان گروه اول کاهش پیدا کرده و این کاهش به نوبه خود، منجر به کاهش شدید بافت استخوانی و افزایش سرعت تخریب استخوان‌ها شده است اما درگروه دوم، میزان کلسیم و رشد و نمو بافت استخوانی بیشتر شده بود.
آن جنبه از واقعیت که کارشناسان را بیش‌از پیش نگران می‌کند، این است که نوشابه‌ها دارند کم‌کم جایگزین نوشیدنی‌های سالمی مانند دوغ و شیر می‌شوند که در کنار دیگر فایده‌های‌شان، منابع غنی کلسیم نیز به حساب می‌آیند.
آمارها می‌گوید که هم اکنون در ایران بیش از 5 میلیون نفر به پوکی استخوان مبتلا هستند. دیگر این‌که 70 درصد از زنان (http://www.persiandiet.com/html/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=503&page=1) ایرانی بالای 50 سال به این بیماری زمین‌گیرکننده دچارند. بد نیست بدانید که برای مثال خانمی که هر روز یک لیوان نوشابه گازدار‌ ‌مصرف می‌کند، 3 برابر بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری است و اگر این زن، ورزشکار باشد خطر پوکی استخوانش نسبت به بقیه زنان 5 برابر بیشتر است. اگرچه ورزش مانع از پوکی استخوان می‌شود اما چون ورزشکاران به کلسیم بیشتری نیاز دارند، اثرات سوءمصرف نوشابه‌های گازدار در آنها به مراتب بیشتر است.
دندان‌ها نیز مانند استخوان، از چنگ‌اندازی نوشابه‌ها در امان نیستند. ناگفته پیداست که قند فراوان موجود در نوشابه برای دندان‌ها مضر است. نوشابه، علاوه بر قند، حاوی موادی است که برای دادن طعم و رنگ به‌ ‌آن اضافه شده و می‌تواند موجب فرسایش و تخریب مینای دندان شود. به علاوه، اسیدیته بالای نوشابه هم منجر به فرسایش شدید مینای دندا‌ن می‌شود.
مینای دندان‌های شیری بیش از دندان‌های دایم آسیب‌پذیر است و در معرض نوشابه خیلی زود تخریب می‌شود. از آن‌جایی که مهمترین عامل در سخت‌شدن مینای دندان، رعایت رژیم غذایی (http://www.persiandiet.com/html/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=327&page=1) صحیح است، مصرف مداوم نوشابه باعث می‌شود مینای دندان کودک، سختی لازم را نداشته باشد و به طور مداوم در معرض پوسیدگی قرار بگیرد.
برای همین است که توصیه می‌شود نوشابه حتما با نی مصرف شود تا تماس بین نوشابه و دندان‌ها به حداقل برسد. به علاوه، باید حتما بعد از مصرف نوشابه دهان را با آب شست تا خطر پوسیدگی دندان کاهش پیدا کند.

نوشابه‌خورترین ملت جهان
سرانه مصرف نوشابه‌های گازدار در ایران 42لیتر است. با مقایسه این آمار با آمار دیگر کشورهای جهان به این نتیجه وحشتناک می‌رسیم که ما در سرانه مصرف نوشابه‌های گازدار مقام اول را در جهان پیدا کرده‌ایم. برای این که بیشتر وحشت کنید، بد نیست بدانید که:
میانگین مصرف نوشابه‌های‌ ‌گازدار در دنیا برای هر فرد 10 لیتر است.
در بیست سال اخیر، مصرف نوشابه های گازدار در‌ ‌کشور، نزدیک به 15درصد رشد داشته است.
در طی این بیست سال، مصرف شیر و لبنیات، تنها حدود یک دهم درصد رشد کرده است.
سرانه‌ مصرف لبنیات در ایران کمتر از یک سوم استاندارد جهانی است.
طبق آمار، 90 درصد کودکان 24 ماهه تا 12ساله کشورمان، روزانه حداقل یک بار پفک و نوشابه مصرف‌ ‌کرده‌اند.
یک‌سوم از مرگ‌ومیرهای کشور به علت بیماری‌های قلبی‌عروقی است که یکی از عوامل اصلی بروز آن، تغذیه غلط است.
فرهنگ علیه نوشابه
نوشابه یک روزه نیامده که بخواهد یک روزه برود. مقابله با نوشابه نیاز به فرهنگ‌سازی و عرضه جانشین‌های مناسب دارد. این واقعیت که بخش بزرگی از مخاطبان و مشتریان نوشابه را کودکان و نوجوانان تشکیل می‌دهند، کار را برای متولیان بهداشت سخت می‌کند. نوشابه ظاهر فریبنده و جذابی دارد و تبلیغات آن، به‌خصوص تبلیغات تلویزیونی ‌آن، کودک و نوجوان را بی‌اختیار می‌کند و والدین را به اشتباه می‌اندازد. متاسفانه خیلی‌ها فکر می‌کنند اگر کالایی مضر باشد، اجازه تبلیغ تلویزیونی نخواهد داشت.
فرهنگ‌سازی نیاز به اطلاع‌رسانی دارد اما به نظر می‌رسد که آنچه مردم از مضرات مصرف نوشابه‌های گازدار می‌دانند، خیلی کم و نادرست است. صدا و سیما به عنوان رسانه ملی و در مقام یکی از عمده‌ترین بسترهای فرهنگ‌سازی در کشور، نه تنها آگهی‌های بازرگانی شرکت‌های نوشابه‌سازی را پخش می‌کند بلکه در برنامه‌های پزشکی و بهداشتی متعدد و پرحجم خود هم، کمتر به سراغ نوشابه و مضرات آن می‌رود. از طرف دیگر، اطلاع‌رسانی صاحبان صنایع هم خیلی محدود است. از این گذشته، این فرهنگ هنوز در بین مردم ما جا نیفتاده که قبل از خرید یک ماده غذایی، برچسب اطلاعات آن را به دقت مطالعه کنند.
بعد از کودکان و نوجوانان، یکی دیگر از گروه‌هایی که سهم عمده‌ای از نوشابه‌های تولیدی را مصرف می‌کند، نهادهای دولتی هستند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که حدود 25 تا 30 درصد فروش یکی از شرکت‌های نوشابه‌سازی داخلی (معادل 150 تا 200 میلیون لیتر نوشابه در سال) به ادارات و سازمان‌های دولتی‌ ‌اختصاص پیدا می‌کند.
مصوبه شورای عالی سلامت در مورد ممنوعیت توزیع نوشابه در‌ ‌ادارات و اماکن دولتی قدم بزرگی بود که در جهت مقابله با نوشابه برداشته شد. در بخشی از این مصوبه آمده است: <به منظور کاهش عوامل تهدید کننده سلامت، همه سازمانها و ادارات دولتی موظفند از توزیع نوشابه‌های گازدار در غذاخوری‌ها و جلسات خودداری کرده و به جای آن در‌ ‌مواقع لزوم از آب، دوغ‌های بدون گاز و کم‌نمک و آب‌میوه یا یک نوع میوه‌ ‌استفاده کنند.>
اما به نظر می‌رسد صرف صدور بخشنامه به معنی اجرای آن نیست چراکه با گذشت ماه‌ها از تصویب این مصوبه، هنوز هم در خیلی از ادارات و سازمان‌های دولتی نوشابه توزیع می‌شود.
دکتر صفوی، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه‌ ‌وزارت بهداشت می‌گوید تمامی مؤسسات و شرکت‌های دولتی باید‌ ‌قانون را رعایت کنند و کسانی که تاکنون موفق به اجرای این طرح نشده‌اند،‌ ‌باید این طرح را در اولویت کاری خود قرار بدهند. او هشدار می‌دهد که اگر یک ارگان دولتی این بخشنامه را اجرا نکند،‌ ‌با آن برخورد می‌شود و هزینه خرید نوشابه هم روی دست آن مدیری می‌ماند‌ ‌که سفارش خرید داده است‌.
‌خوشبختانه، دوغ به عنوان یک نوشیدنی سنتی ایرانی قابلیت رقابت با نوشابه و جایگزینی آن را دارد. قرار دادن مالیات برای نوشابه‌های گازدار، با هدف افزایش قیمت آن و در عوض عرضه نوشابه‌های سنتی مثل دوغ با قیمت مناسب، یکی دیگر از مصوبات شورای‌عالی سلامت بوده ‌است. کم‌کردن نمک دوغ، اضافه کردن نعناع (http://www.persiandiet.com/html/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=214&page=1) و دیگر انواع سبزیجات برای کاهش نفخ ناشی از مصرف دوغ، از دیگر اقدامات مفید در جهت مبارزه با نوشابه بوده است اما به نظر می‌رسد که هنوز راه زیادی باقی مانده باشد راهی که باید به کمک متولیان بهداشت و همسویی رسانه‌های ارتباط جمعی به‌ویژه ملی کشورطی شود

AvAstiN
4th September 2009, 09:38 AM
نه اتفاقا باید همین جا باشه چون عکس عکس آزمایشی است و دیگر اینکه چون بحث خوبی شکل گرفته دیگر دوستان متوجه خواهند شد که تو تالار عکاسی می تونند روی عکس ها و روی موضوع اون بحث و جدل کنند
ممنون ولی بزاریم همینجا بمونه بهتره.
مینا جان استفاده کردیم.

موضوع مربوط به پزشكي و تغذيه است .
فك كنم خيلي قانع كننده نيست بگيم چون مي خوايم تو عكس هم بحث بشه اينجا باشه !;)

Admin
4th September 2009, 10:02 AM
خب همون گوشت رو یه مدت بدون اینکه روش نوشابه بریزین بذارین بمونه ... بعد ببینین چه بلایی سرش میاد {tongue}

من فکر می کنم اینها فقط برای اینه که ملت رو از نوشابه خوری بیاندازن ... البته نمی گم نوشابه خوبه .. ولی این بلا رو سر معده نمیاره.

چون هر چیزی یه مدت بمونه حالتش عوض میشه.

مثلا معده ی شما اگه یه روز خالی بمونه مثل گوشتی که یه روز توی ظرف مونده میشه ؟

خب معلومه نه ... :-?

Admin
4th September 2009, 10:03 AM
این موضوع چون مربوط به بخش تغذیه است ، به بخش تغذیه منتقل شد ....

Memar Bashy
4th September 2009, 10:18 AM
موضوع مربوط به پزشكي و تغذيه است .
فك كنم خيلي قانع كننده نيست بگيم چون مي خوايم تو عكس هم بحث بشه اينجا باشه !;)

حالا یه دونه تاپیک خوب هم تو تالار عکاسی بود اونم ازمون گرفتید.;)

AvAstiN
4th September 2009, 10:27 AM
حالا یه دونه تاپیک خوب هم تو تالار عکاسی بود اونم ازمون گرفتید.;)

ماشالا بازديد عكاسي كه بالايه ;)

Mina_Mehr
8th September 2009, 04:28 PM
خب همون گوشت رو یه مدت بدون اینکه روش نوشابه بریزین بذارین بمونه ... بعد ببینین چه بلایی سرش میاد {tongue}

من فکر می کنم اینها فقط برای اینه که ملت رو از نوشابه خوری بیاندازن ... البته نمی گم نوشابه خوبه .. ولی این بلا رو سر معده نمیاره.

چون هر چیزی یه مدت بمونه حالتش عوض میشه.

مثلا معده ی شما اگه یه روز خالی بمونه مثل گوشتی که یه روز توی ظرف مونده میشه ؟

خب معلومه نه ... :-?
حرف شما صحيص موندن هر چيزي باعث عوض شدن ظاهرش ميشه ولي كارشناسان تغديه نوشابه رو به نام نوشيدني سمي ميدونن و اگه واقعا هذف از زدن اين عكس اينه كه ملت رو از نوشابه خوردن بندازن ، همون بهتر كه ملت از نوشابه خوردن بيفته چون غير از ضرر هيچي نداره و چرا بايدبه بدن خودمون آسيب برسونيم؟؟:-/;)

MR_Jentelman
14th September 2009, 07:10 PM
وقتی دو سال پیش شورای عالی سلامت خبر از ممنوعیت مصرف نوشابه های گازدار در وزارتخانه ها و سازمان های دولتی داد، کمتر کسی فکر می کرد این قانون ضربتی بتواند با جدیت اجرا شود.
با این حال، تنها چند ماه بعد از تصویب این قانون، بطری‌های نوشابه در ادارات دولتی جای خود را به دوغ های کم نمک و بدون گاز دادند و در مدارس، بطری های شیر و آب معدنی و آبمیوه، جانشین نوشابه ها شدند.
سید مرتضی صفوی، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه خواستار حذف سیاست های حمایتی از تولید این نوع نوشیدنی ها است، اعلام کرد: ”
بر اساس مصوبه شورای عالی سلامت، نوشابه های گازدار از عوامل تهدید کننده سلامت افراد محسوب شده و بر همین اساس سازمان های دولتی موظف به جلوگیری از مصرف آن در بین کارکنان خود هستند. به همین دلیل مصوبه شورای عالی سلامت به زودی در قالب دستور العملی به سازمان ها و ادارات دولتی ابلاغ خواهد شد.”
بر این اساس سازمان ها و ادارات دولتی موظف شدند برای اصلاح الگوی تغذیه ‌ای جامعه، میوه و خشکبار سالم و بهداشتی را جایگزین کیک، کلوچه، بیسکویت و سایر محصولات غذایی قند دار کنند.
جرقه آغاز این محدودیت، آمار و ارقامی بود که نه تنها پشت مسئولان سلامتی کشور را لرزاند، که جماعت مصرف کننده نوشابه را هم به فکر اصلاح برنامه غذایی انداخت.
آمار ها نشان از این داشت که سرانه ۴۲ لیتری مصرف نوشابه در ایران، ۴ برابر میزان جهانی آن است! نتیجه آنکه ایران از نظر سرانه مصرف نوشابه های گازدار در جهان، در رتبه اول و به لحاظ میزان مصرف لبنیات، در آخرین رده ها قرار گرفت.
مطالعات عمیق تری که در زمینه مصرف نوشابه در ایران صورت گرفت، نشان می داد که در بیست سال اخیر مصرف نوشابه هاى گازدار در ایران، نزدیک به ۱۵درصد رشد داشته ولى مصرف شیر و لبنیات در همین مدت، تنها حدود یک دهم درصد رشد کرده است و این در حالی بود که میزان مصرف نوشابه در مردم کشور ۶ برابر مصرف شیر برآورد می شد.
در ادامه این طرح اصلاحی، شیر، کیک، خرما، میوه، نان، پنیر، مغز گردو، عدسی پخته، لوبیای پخته و خشکبار با مصوبه شورای عالی سلامت، در برنامه غذایی سازمان های دولتی قرار گرفتند و وزارتخانه های بهداشت، رفاه و تأمین اجتماعی و آموزش و پرورش، سازمان مدیریت و برنامه ریزی و کمیته امداد موظف شدند تا به منظور رفع کمبود ریز مغذی ها، این مواد غذایی را به طور رایگان در اختیار دانش آموزان مناطق محروم قرار دهند.
این طرح اگرچه با این دقت اجرا نشد، اما توانست سرانه مصرف نوشابه را تا ۱۰لیتر کاهش دهد و به ۳۰ لیتر در سال برساند. رقمی که در مقایسه با سن تصویب قانون اصلاح برنامه غذایی ادارات دولتی و مدارس و دانشگاه ها، چندان چنگی به دل نمی زند.
ثریا نواب پور کارشناس ارشد تغذیه در این باره می گوید: “در کشورهایی مانند آمریکا، خوردن نوشابه در سنین رشد و در مدارس، ممنوع اعلام شده است. در حالی که در کشور ما کودکان حتی قبل از ورود به مدرسه به دلیل استفاده زیاد از این مواد دچار کوتاه قدی مفرط هستند و به طور متوسط در سن شروع تحصیل حدود ۵ دندان آنها فاسد است.”
او ادامه می دهد: ” در حال حاضر یکی از عوامل اصلی موثر در شیوع عارضه چاقی در بین ایرانیان، مصرف نوشابه است. تحقیقات نشان داده افرادی که روزانه حداقل یک بطری نوشابه مصرف می کنند، ۸۳ درصد بیشتر از افرادی که در طول ماه فقط یک بطری نوشابه مصرف می کنند به دیابت مبتلا می شوند.”
پوکی استخوان، کم خونی، بیماری های قلبی- عروقی، نارسایی های کلیوی و سرطان از عوارض دیگر نوشیدن زیاد نوشابه های گازدار است که باید به دیابت و چاقی اضافه کنید تا تصویر دقیق تری از این سم شیرین به دست آورید.
نواب پور می گوید: ” میانگین مصرف نوشابه های گازدار در دنیا برای هر فرد ۱۰ لیتر است و در کشور ما ۴۲ لیتر! بنابراین عجیب نیست که بر اثر نوشیدن بیش از حد نوشابه های گازدار سن ابتلا به پوکی استخوان در ایرانیان به ویژه زنان به ٣۵سال کاهش و میزان شکستگی ها ٣ تا ۴برابر افزایش یافته است.”
برای سوزاندن میزان قندی که با یک لیوان نوشابه وارد بدن می شود، نیاز به یک ساعت راهپیمایی است. در هر لیوان نوشابه ٣۵ تا ۵۵ میلی گرم کافئین وجود دارد که سبب بی خوابی و افزایش تپش قلب می شود از سوی دیگر نوعی اعتیاد ایجاد می کند.
رنگ های غیراستاندارد بعضی نوشابه ها نیز با تجمع در کبد به مرور باعث ایجاد نارسایی در این عضو می شود. به گفته دکتر صفوی در حال حاضرمصوبه شورای عالی سلامت وزارت بهداشت در مورد ممنوعیت استفاده از نوشابه در ادارات زیر پا گذاشته می شود که باعث تذکر جدی وزیر بهداشت نیز شده است.
دکتر حمیدرضا درستی رئیس انستیتو تغذیه ایران نیز در همین رابطه می گوید: “در بسیاری از کشورها، میزان استاندارد برای قند نوشابه ها زیر ٨ درصد است، درحالی که متخصصان در ایران آن را ١٠ درصد عنوان کرده اند و متاسفانه در حال حاضر میزان قند موجود در نوشابه ها در ایران ١٢ درصد است.”
تلویزیون شاید متهم ردیف اول در بالا رفتن سرانه مصرف نوشابه در ایران باشد. دکتر درستی، تأثیر تبلیغات موادغذایى مضرى مثل نوشابه و تنقلات رنگارنگى که در اصطلاح پزشکى آنها را آشغال غذا مى نامند، عامل اصلى رشد مصرف اینگونه مواد غیرغذایى در کشور می داند و می گوید:
“تلویزیون به عنوان تأثیرگذارترین رسانه در ایران سهم بسزایى در این مسأله دارد. زیرا ذهنیت مردم جامعه ما چنین است که اگر کالایى مضر باشد از تلویزیون تبلیغ نخواهد شد. با این حال وقتی شما در سریال های تلویزیونی نوشابه را بر سر سفره های حتی عادی ترین خانواده ها می بینید، این تصور ممکن است در ذهنتان شکل بگیرد که نوشابه جزء لاینفک سفره غذاست.”
دکتر درستی می گوید: “روزانه ۸۰۰ تا ۸۵۰نفر در کشور می میرند و از این مرگ و میرها ۳۰۰نفر به علت ناراحتى قلبى و عروقى، جان خود را از دست مى دهند که عامل اصلى آنها تغذیه غلط است.”
در این میان، قانون سخت گیری های دیگری را هم برای تولید کنندگان نوشابه اعمال کرد.
بر اساس بند «ق» تبصره ۱۴ قانون بودجه امسال، از اول سال ۸۶ قرار بود معادل ۱۰درصد قیمت نوشابه‌های گازدار قندی تولید داخل و ۱۵ درصد قیمت نوشابه گازدار قندی وارداتی افزایش یابد و تولید کنندگان و وارد کنندگان مربوطه موظف شدند درآمد حاصل از این افزایش قیمت را به حساب درآمدهای عمومی واریز کنند.
در حقیقت، بر اساس این قانون،‌ ۶۰ درصد درآمد حاصله از این محل تا مبلغ ۵۰۰ میلیارد ریال در اختیار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار می‌گیرد تا به منظور پیشگیری، آموزش، تغییر زندگی و غربالگری بیماران دیابتی، بیماران قلبی و عروقی و کمک به هزینه درمان بیماران بی بضاعت مبتلا به دیابت و کمک به انجمن های غیر دولتی هزینه شود.
رقمی که هیچ وقت به حساب وزارت بهداشت واریز نشد و صدای شکایت این وزارتخانه را تا دیوان عالی کشور هم بالا برد.
با این حال، روی دیگر سکه مسئولانی هستند که نه تنها نگاه مهربانانه تری به نوشابه دارند، بلکه این عوارض پرداختی به وزارت بهداشت را هم مشکلی بر مشکلات صنف تولید کننده نوشابه می دانند.
محمد حسینی دبیر کل مجمع صنایع غذایی کشور از آن دست مسئولانی است که بر خلاف جریان حاکم نظام سلامتی، نوشابه را آنقدرها هم مضر نمی داند: “مصرف نوشابه های گازدار در ایران نسبت به کشورهای خاورمیانه پایین و نسبت به متوسط مصرف جهانی بالا است. ما معتقدیم که نباید در مصرف هر چیزی زیاده‌روی کرد و معتقدیم مصرف هر چیز در حد معین، برای سلامتی مضر نیست.”
حسینی ادامه می دهد: “طبق تحقیقات یک نهاد بین المللی، نوشابه مضر نیست و اگر برای تامین قند مورد نیاز بدن مصرف شود بسیار مفید است و لذا باید برای این مهم بر اساس مطالعات علمی پیش رفت!”
او آمریکا و کشورهای اروپایی و حوزه خلیج فارس را بیشترین مصرف کننده نوشابه‌های گازدار در دنیا معرفی کرده و می گوید: “مصرف نوشابه های گازدار در دنیا و ایران این روزها ۳۵ درصد کاهش پیدا کرده است و ۷۰ درصد تولید نوشابه های گازدار به دلیل ۱۰ درصد عوارض دولت و فروش برند‌های تجاری نوشابه ها به دیگر کشورها، پایین آمده است.
تا جایی که امسال ۱۴۰ شرکت نوشابه سازی به علت عوارض بالا از جمله ۱۰ درصد عوارض بالای دولت ورشکست شده اند!” عوارضی که تا پیش از این، پرداخت نشدنش محل سوال بود و حالا به گفته حسینی، پرداخت شدنش باعث ورشکستگی شده است!

منبعwww.musavis.com

MR_Jentelman
14th September 2009, 07:15 PM
آمارهاي تكان دهنده وزارت بهداشت از عوارض مصرف نوشابه هاي گازدار



نوشابه هاي گازدار عامل مهم افزايش پوكي استخوان و ديابت در ايران
ايرانيان سالانه ٩/٢ميليارد ليتر نوشابه مصرف مي كنند
پوكي استخوان، ديابت، كم خوني، چاقي، بيماري هاي قلبي- عروقي، نارسايي هاي كليوي و سرطان از عوارض نوشيدن زياد نوشابه هاي گازدار است. دكتر سيدمرتضي صفوي، مشاور معاون سلامت وزارت بهداشت و استاد دانشگاه، ضمن اشاره به اين موضوع به خراسان مي گويد: بر اثر نوشيدن بيش از حد نوشابه هاي گازدار سن ابتلا به پوكي استخوان در ايرانيان به ويژه زنان به ٣٥سال كاهش و ميزان شكستگي ها ٣ تا ٤برابر افزايش يافته است. براي سوزاندن ميزان قندي كه با يك ليوان نوشابه وارد بدن مي شود، نياز به يك ساعت راهپيمايي است. در هر ليوان نوشابه ٣٥ تا ٥٥ ميلي گرم كافئين وجود دارد كه سبب بي خوابي و افزايش تپش قلب مي شود از سوي ديگر نوعي اعتياد ايجاد مي كند. رنگ هاي غيراستاندارد بعضي نوشابه ها نيز با تجمع در كبد به مرور باعث ايجاد نارسايي در اين عضو مي شود. به گفته دكتر صفوي در حال حاضرمصوبه شوراي عالي سلامت وزارت بهداشت در مورد ممنوعيت استفاده از نوشابه در ادارات زير پا گذاشته مي شود كه باعث تذكر جدي وزير بهداشت نيز شده است.
دكتر حميدرضا درستي رئيس انستيتو تغذيه ايران نيز در همين رابطه مي گويد: در بسياري از كشورها، ميزان استاندارد براي قند نوشابه ها زير ٨ درصد است، درحالي كه متخصصان در ايران آن را ١٠ درصد عنوان كرده اند و متاسفانه در حال حاضر ميزان قند موجود در نوشابه ها در ايران ١٢ درصد است.
دكتر سيدمرتضي صفوي، مشاور معاون سلامت وزارت بهداشت در مورد مضرات نوشابه مي گويد: اسيد فسفريك، قند و افزودني هاي نوشابه هركدام باعث ايجاد عوارض و مشكلاتي مي شود.به گفته دكتر صفوي، هر بطري نوشابه داراي ١٢ درصد يا ١٠ قاشق چاي خوري قند است كه اين ميزان قند زمينه ساز ابتلا به بيماري هاي خطرناك متابوليكي مانند ديابت، چاقي، امراض قلبي - عروقي و سرطان مي باشد؛ چون مصرف قند در صورتي كه بيش از ميزان مورد نياز باشد، به صورت گليكوژن در كبد ذخيره مي شود و پس از مدتي كه ميزان گليكوژن از يك حد مشخصي بالاتر برود، به بافت چربي تبديل مي شود، در حال حاضر يكي از عوامل اصلي موثر در شيوع عارضه چاقي در بين ايرانيان، مصرف نوشابه است.
دكتر صفوي مي افزايد: قند موجود در يك بطري نوشابه، باعث ايجاد حدود ١٥٠ كيلوكالري انرژي در بدن مي شود كه براي سوزاندن آن نياز به يك ساعت راهپيمايي است. تحقيقات نشان داده است افرادي كه روزانه حداقل يك بطري نوشابه مصرف مي كنند، ٨٣ درصد بيشتر از افرادي كه در طول ماه فقط يك بطري نوشابه مصرف مي كنند به ديابت مبتلا مي شوند.
عضو هيئت علمي دانشگاه تهران اضافه مي كند: اسيدفسفريك موجود در نوشابه يكي از موادي است كه باعث ايجاد عوارضي از جمله پوكي استخوان مي شود. اسيدفسفريك علاوه بر ايجاد اختلال در گوارش غذا، باعث اسيدي شدن خون مي شود كه براي جلوگيري از پايين آمدن بيش از حد PH خون (اسيدي شدن) و خنثي سازي آن، بدن از كلسيم ذخيره شده در استخوان ها استفاده مي كند.
در واقع اسيدفسفريك موجود در نوشابه باعث كنده شدن كلسيم از استخوان ها مي شود؛ از سوي ديگر براي جذب كلسيم موجود در غذاها از طريق دستگاه گوارش نيز نياز به برقراري نوعي تعادل ميان ميزان كلسيم و فسفر است.وقتي اين تعادل براثر نوشيدن نوشابه گازدار حاوي اسيدفسفريك به هم مي خورد، جذب كلسيم از دستگاه گوارش نيز دچار اختلال مي شود. بنابراين بدن از يك سو از كلسيم ذخيره شده در استخوان استفاده مي كند و از سوي ديگر به راحتي نمي تواند كلسيم جذب كند، در نتيجه دچار نوعي فقر كلسيم و كاهش تراكم استخواني و در نهايت پوكي بافت استخواني خواهد شد. طبق نتايج جديدترين تحقيقات علمي، افرادي كه به ميزان زياد نوشابه مصرف مي كنند، احتمال شكستگي استخوان در آن ها ٣ تا ٤ برابر كساني است كه نوشابه مصرف نمي كنند. به عنوان مثال خانمي كه هر روز يك ليوان نوشابه مصرف مي كند، ٣ برابر بيشتر در معرض ابتلا به پوكي استخوان قرار دارد و اگر اين زن ورزشكار باشد، ميزان اين خطر٥ برابر افزايش مي يابد. به گفته دكتر صفوي در حال حاضر سن ابتلا به پوكي استخوان در ايران كاهش يافته و به ٣٥ سال رسيده است.دكتر صفوي همچنين مي افزايد: اسيدفسفريك موجود در نوشابه همچنين باعث تخريب ميناي دندان مي شود و احتمال پوسيدگي آن را به شدت افزايش مي دهد. به همين دليل است كه متخصصان دندان مي گويند: براي اين كه تماس نوشابه با دندان ها به حداقل برسد، بايد نوشابه حتما با ني نوشيده و بلافاصله پس از مصرف نوشابه نيز، دهان با آب شسته شود.يكي از مشكلات ديگري كه اسيدفسفريك موجود در نوشابه مي تواند براي انسان به وجود آورد، عوارض كليوي است. با مصرف نوشابه، ميزان اسيدفسفريك خون افزايش مي يابد و از آن جايي كه كليه ها قادر به دفع سريع آن نمي باشند، فشار مضاعفي به آن ها تحميل مي شود.عضو هيئت علمي دانشگاه تهران يادآور مي شود: كافئين يكي ديگر از افزودني هاي نوشابه است كه مي تواند باعث ايجاد ناآرامي و به هم خوردن سيستم خواب شود. اين ماده، محرك و تا حدودي اعتيادآور است بنابراين نوشابه هاي گازدار و به ويژه كولاها كه ميزان بيشتري كافئين دارد، باعث برهم خوردن نظم خواب، تشديد علايم پيش از قاعدگي و كم آبي در بدن مي شود.
در هر ليوان نوشابه ٣٥ تا ٥٥ ميلي گرم كافئين وجود دارد كه تعادل طبيعي بدن را از بين مي برد و سبب بي خوابي، بي قراري و افزايش تپش قلب در افراد مي شود.مشاور معاونت سلامت وزارت بهداشت ضمن اشاره به اين مسئله مي گويد: علاوه بر كافئين، رنگ ها نيز يكي ديگر از افزودني هاي نوشابه است كه به دليل سمي بودن، دركبد كه محل سم زدايي از خون است، تجمع پيدا مي كند و به مرور باعث ايجاد عوارضي مانند نارسايي هاي كبدي و يا حتي سرطان كبد مي شود.در دوران شيردهي نوشيدن زياد نوشابه باعث كاهش ارزش غذايي شير مادر مي شود. مواد موجود در نوشابه باعث كاهش يا حتي مانع جذب آهن مي شود و زمينه را براي بروز كم خوني آماده مي كند. اين عارضه مي تواند به ويژه در گروه هاي سني كه نيازمند آهن هستند مانند كودكان، زنان و دختران، مشكلات جدي ايجاد كند.وي در ادامه تصريح مي كند: به طور متوسط هر نفر در ايران ٤٢ ليتر نوشابه مصرف مي كند؛ يعني ايرانيان سالانه بيش از ٢ ميليارد و ٩٠٠ ميليون ليتر از مايعي استفاده مي كنند كه مضرات متعدد آن به لحاظ علمي ثابت شده است.دكتر صفوي مي افزايد: بعضي از شركت ها ميزان قند موجود در نوشابه را از ١٢ به ٨ درصد رسانده اند كه اين اقدام خوبي است ولي به هيچ عنوان كافي نيست.
به گفته دكتر صفوي، بعضي شركت هاي توليدكننده آسپارتام و يا مالت را جايگزين قند در نوشابه كرده اند و آن را به عنوان نوشابه رژيمي و مناسب براي ديابتي ها به فروش مي رسانند؛ ولي بررسي هاي علمي انجام شده نشان داده است كه آسپارتام موجود در نوشابه هاي رژيمي اشتهاآور است و باعث مصرف بيشتر غذا و در نتيجه چاقي مي شود. از سوي ديگر آسپارتام هم خالي از عارضه نيست.
به اعتقاد ما دوغ بايد جايگزين نوشابه هاي گازدار شود. ٢ ليوان دوغ به اندازه يك ليوان شير به بدن كلسيم مي رساند بنابراين مصرف آن نيازهاي كلسيمي به ويژه در كودكان و زنان را به خوبي تأمين مي كند.وي مي گويد: مواد اضافه شده در دوغ نيز بايد استاندارد باشد، با اين حال متأسفانه شاهد عرضه گسترده دوغ هاي گازدار و شور به بازار هستيم كه ضرر نوشيدن اين دوغ ها كمتر از مصرف نوشابه هاي گازدار شيرين نيست. دوغ بايد كم نمك و بدون گاز باشد. چرا كه گاز آن مانند گاز نوشابه باعث سوء هاضمه و اختلالات گوارشي مي شود.به گفته دكتر صفوي، سرانه مصرف نوشابه در دنيا ١٢ ليتر است، درحالي كه در كشور ما ٤٢ ليتر مي باشد. هرچند پيشتر با اطلاع رساني در اين زمينه كمي اين سرانه كاهش يافت ولي متأسفانه هم اكنون با كاهش اطلاع رساني، ميزان مصرف نوشابه ها بار ديگر افزايش يافته است. به ويژه كه بار ديگر صدا و سيما به تبليغ انواع نوشابه ها مي پردازد. صدا و سيما مدعي است براي تأمين بخشي از هزينه هاي خود ناچار به انجام اين كار است. اما بدين شكل در واقع ما از يك سو فرهنگ سازي مي كنيم و از سوي ديگر با يك تبليغ تلويزيوني كه تأثير آن نيز بسيار زياد است، تمامي اين زحمات را هدر مي دهيم.مشاور معاونت سلامت وزارت بهداشت مي گويد: سرانه مصرف لبنيات در كشورهاي اروپايي حدود ٣٠٠ كيلوگرم است، رقمي كه در ايران تنها ٨٠ تا ٩٠ كيلوگرم مي باشد. به عبارت ديگر ايران بالاترين سرانه مصرف نوشابه را در جهان دارد اما از نظر ميزان مصرف لبنيات در انتهاي جدول جهاني است.دكتر صفوي تأكيد مي كند: به دليل عوارض مصرف نوشابه، شوراي عالي سلامت سال گذشته طي مصوبه اي مصرف نوشابه گازدار را در ادارات ممنوع كرد كه متأسفانه اين بخشنامه در حال حاضر زير پا گذاشته مي شود و بسيار كمرنگ شده است.دكتر احمدرضا درستي، رئيس انستيتو تغذيه ايران و عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيدبهشتي نيزمي گويد: اسيد كربنيك موجود در نوشابه با تاثير روي ميناي دندان،احتمال پوسيدگي آن را افزايش مي دهد. ضمن اين كه اشتهاآور است و باعث مصرف بيش از حد مواد غذايي و در نهايت چاقي مي شود.به گفته دكتر درستي، استاندارد قند موجود در نوشابه ها در بسياري از كشورها زير ٨درصد است، در حالي كه در كشور ما حول و حوش ١٠ و حتي ١٢ درصد مي باشد بدين معنا كه در هر ١٠٠ سي سي نوشابه ١٠گرم قند وجود دارد.عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي مي گويد: جايگزيني نوشابه با ماءالشعير گازدار شيرين نيز اصلا صحيح نيست، زيرا ماءالشعير داراي خاصيت و مناسب بايد تلخ مزه و بدون شكر باشد هر چند مصرف بيش از اندازه اين نوع ماءالشعير نيز توصيه نمي شود.


منبع:فناوري اطلاعات (http://www.reporter.ir/archives/it/index.php)

MR_Jentelman
4th October 2009, 02:08 PM
نوشابه‌های گازدار، یكی از مهم‌ترین عوامل تولید سنگ كلیه



http://img.tebyan.net/big/1384/05/22420718239929624220819183234271377620186.jpg

تحقیقات نشان داده است كه انواع نوشابه‌های گازدار (http://njavan.com/nutrition_health/(foods)/dairy_products/2004/7/26/7611.html) ( سودا ) بیماری‌هایی چون پوكی استخوان (http://njavan.com/nutrition_health/dites/disease_dites/joints_bones/2003/1/1/1251.html) ، چاقی (http://njavan.com/index.aspx?pid=234) ، پوسیدگی دندان (http://njavan.com/nutrition_health/diseases/teeth/2005/2/17/10471.html) و بیماری‌های قلبی (http://njavan.com/nutrition_health/dites/disease_dites/heart/2003/10/7/3806.html) را تشدید می‌كنند. اما با تمام این‌ها یك چهارم مصرف سالیانه نوشیدنی‌ها را انواع سودا تشكیل می‌دهد. امروزه مقدار متوسط مصرف نوشابه‌های غیرالكلی و گازدار ( سودا ) بسیار بالا است. هر قوطی نوشابه گازدار معادل ‌10 قاشق شكر، ‌150 كالری و ‌55 ـ ‌30 میلی گرم كافئین دارد و سرشار از رنگ‌های مصنوعی است. این مقدار شكر، كالری و مواد افزودنی مضر در یك محصول كه هیچ ارزش غذایی ندارد، نگران كننده است. به علاوه نوجوانان و كودكان، از مصرف‌ كننده‌های اصلی این نوشیدنی ها هستند.

مواد اصلی تشكیل دهنده یك نوشابه گازدار


- اسید فسفریك : این ماده موجب كاهش جذب كلسیم (http://njavan.com/nutrition_health/nutrients/minerals/2003/2/10/1428.html) و در نتیجه ابتلا به پوكی استخوان و سستی دندان‌ها (http://njavan.com/nutrition_health/diseases/teeth/2005/5/18/11500.html) می شود. همچنین اسید كلریدریك موجود در معده را خنثی می كند و باعث سوءهاضمه و جذب ناقص مواد غذایی می شود.
- قند : سازندگان نوشابه های گازدار بزرگترین مصرف كننده‌ی قند تصفیه شده هستند. مصرف زیاد قند میزان انسولین خون را بالا می‌برد و منجر به افزایش فشارخون (http://njavan.com/nutrition_health/dites/disease_dites/heart/2003/8/10/3069.html) و كلسترول (http://njavan.com/nutrition_health/dites/disease_dites/heart/2004/10/6/8694.html) ، بروز بیماری های قلبی (http://njavan.com/nutrition_health/dites/disease_dites/heart/2004/10/4/8649.html) ، دیابت (http://njavan.com/nutrition_health/dites/disease_dites/diabetes/2004/10/11/8743.html) ، چاقی و پیری زودرس می‌شود. بیشتر انواع سودا، بیش از ‌100 درصد مقدار قند مورد نیاز روزانه را تامین می‌كنند.
- آسپارتام (http://njavan.com/social/knowhows/general/discoveries/2004/5/27/24873.html) (ASPARTAME) : این ماده شیمیایی در سوداهای رژیمی به عنوان جانشین قند به كار می‌رود و بیش از ‌90 عارضه جانبی دارد كه از جمله می‌توان به تومور مغزی ، معلولیت جنین ، دیابت ، عدم تعادل حسی و بروز حمله‌های صرع اشاره كرد. به‌علاوه، زمانی كه آسپارتام مدت زیادی در فضای گرم نگهداری شود به متانول تبدیل می‌شود. متانول الكلی است كه می‌تواند به آلدئین یا اسید فرمیک كه از عوامل سرطان (http://njavan.com/nutrition_health/dites/disease_dites/cancer/2003/8/7/3045.html) زا هستند ، تبدیل شود.
- كافئین : كافئین موجب بروز اضطراب (http://njavan.com/nutrition_health/spiritual_mentalhealth/alzheimerstressanxiety/2004/12/30/9906.html) ، فشار خون بالا (http://njavan.com/literature_art/news_reports/2008/6/25/3600.html) ، ضربان نامنظم قلبی یا تپش قلب و بالا رفتن مقدار كلسترول خون می‌شود. همچنین ویتامین‌ها و مواد معدنی را می سوزاند و موجب بروز سرطان (http://njavan.com/nutrition_health/dites/disease_dites/cancer/2003/8/13/3095.html) و مشكلاتی در بارداری (http://njavan.com/nutrition_health/food_plans/all_age_nutrition/pregnancy_lactation/2003/10/17/3947.html) می شود.

در نهایت باید گفت كه مصرف نوشابه ‌های گازدار یا ساده ، علاوه بر داشتن مضرات فراوان، به دلیل دارا بودن کالری بالا ، اشتهای افراد را برای مصرف مواد غذایی مفید مانند سبزیجات، پروتئین ها، لبنیات (http://njavan.com/index.aspx?pid=241) و سایر موادمغذی کاهش می دهند.
انواع نوشابه‌های گازدار ( سودا ) وضعیت بیماری‌هایی چون پوكی استخوان ، چاقی ، پوسیدگی دندان و بیماری‌های قلبی را تشدید می‌كنند.


افرادی كه به مصرف این نوشابه‌ها روی می‌آورند مصرف شیر و فرآورده‌های مشابه آن را كاهش می‌دهند. همین امر باعث می‌شود افرادی كه این نوشابه‌ها را مصرف می ‌كنند ، كمتر از آنهایی كه این نوشابه‌ها را مصرف نمی‌كنند كلسیم به بدنشان برسد. این موضوع به ویژه برای دختران جوان كه نیاز به كلسیم زیاد دارند ، در آینده می‌تواند مشكل ساز باشد.
نوشابه‌ها (http://njavan.com/nutrition_health/(foods)/drinks/2003/12/28/4855.html) به دلیل داشتن كالری بالا و شكر باعث چاقی و پوسیدگی دندان نیز می‌شوند. همچنین قند موجود در آنها برای بیماران مبتلا به دیابت بسیار خطرناك تر از سایر قند‌ها می‌باشد.
همچنین تحقیقات نشان می دهد كه نوشابه‌های گازدار ( انواع كولا ) یكی از مهم ‌ترین موادی است كه موجب تولید سنگ كلیه (http://njavan.com/nutrition_health/diseases/urinary/2004/5/26/6773.html) می‌شود.
نكته قابل توجه دیگر در انواع این نوشابه‌ها آن است كه كارخانجات سازنده به هر دلیل مواد افزودنی مانند كافئین (http://njavan.com/nutrition_health/(foods)/drinks/2003/7/20/2852.html) یا حتی داروهای اعتیادآور به این نوشابه‌ها اضافه می‌كنند تا افراد به مصرف آنها عادت كنند. تحقیقات یكی از مؤسسات بهداشتی آمریكا نشان می دهد، علت اصلی فروش بالای برخی از این نوشابه‌ها وجود بیش از حد این مواد در آنها می‌باشد.
ترك عادت مصرف این نوشیدنی ها ساده‌ترین راه برای رسیدن به سلامتی است. فراموش نكنید كه بهترین راه حفظ سلامتی استفاده هرچه بیشتر از مواد غذایی طبیعی است.

منبع : WWW.IRTEB.COM (http://www.irteb.com)

Akhsham
28th October 2009, 11:35 PM
خب همون گوشت رو یه مدت بدون اینکه روش نوشابه بریزین بذارین بمونه ... بعد ببینین چه بلایی سرش میاد {tongue}

.... :-?
آقا مصطفي از شما بعيده!!!!

راستي يادم رفت اينو بگم مصرف میانه‌ی دلستر برای سلامتی بدن خيلي مفیده بويژه اگه بدون گاز باشه، دقت كنين مصرف ميانه (حد متعادل){happy}

اصلا موافق نيستم...از برند به برند فرق ميكنه...مطلقا مصرف مثلا {ويرايش شد} رو توصيه نميكنم...من خودم {ويرايش شد} ميخورم و از طرفدارهاي آبجو اسلامي هستم...

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد