Almas Parsi
11th May 2015, 01:36 PM
ته چین های اصیل ایرانی (http://www.bartarinha.ir/fa/news/174708/%D8%AA%D9%87-%DA%86%DB%8C%D9%86-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%B5%DB%8C%D9%84-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C-1)
تهچين همداني
http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1393/11/12/454307_900.jpg (http://bartarinha.ir/)
چي لازم دارم؟
سينه مرغ پخته و ريششده: سه عدد
بادنجان حلقهاي سرخشده: سه عدد
زرده تخممرغ: سه عدد
گوجهفرنگي: يك عدد
برنج پخته آبكش شده: سه پيمانه
زعفران دمكرده: هرچه بيشتر بهتر
روغن مايع: 100 گرم
ماست: 200 گرم
نمك، فلفل، زردچوبه و كره: به مقدار لازم
زرشك، خلال بادام و خلال پسته خيس خورده: به مقدار لازم
چطور بپزم؟
1. زرده تخممرغ، زعفران، ماست، نمك، فلفل و زردچوبه را همراه يكسوم برنج با هم مخلوط كنيد.
2. كف قابلمه يا ظرف نچسب را چرب كرده و مواد را كف قابلمه پخش كنيد. يك لايه مرغ سپس يك لايه برنج، بعد يك لايه بادنجان سرخ شده و گوجه حلقه شده و در آخر يك لايه برنج بريزيد.
3. به همين ترتيب ادامه دهيد تا مواد تمام شود. لايه آخر را برنجي كه با زعفران، خلال پسته، خلال بادام و زرشك مخلوط كرده بوديد ميريزيد و با كفگير آن را فشار دهيد.
4. روي قابلمه يك عدد كاغذ آلومينيومي كشيده و چند سوراخ روي آن ايجاد كنيد و قابلمه را روي حرارت متوسط 30دقيقه بگذارید تا دم بكشد.
5. در آخر با مخلوط زرشك و خلال بادام و پسته روي آن را تزئين كنيد.
فوت كوزهگري:
اگر تهديگ خشك و ترد دوست دارید، زرده تخممرغ بيشتري بزنيد و اگر تمايل داريد تهديگ نرم شود، ماست بیشتری اضافه كنيد.
تهچين گوشت و سبزيجات
http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1393/11/12/454308_419.jpg (http://bartarinha.ir/)
چي لازم دارم؟
گوشت: 250 گرم
برنج: سه پيمانه
سبزي خرد و ريز شده (تره، جعفري و شويد): سه پيمانه
قارچ: 200 گرم
تخممرغ: پنج عدد
فلفلدلمهاي رنگي: یک عدد
ماست چكيده پرچرب: یک ليوان
زعفران دمكرده: یک قاشق مرباخوري
چطور بپزم؟
1. گوشت خرد شده را با پياز، كمي نمك و فلفل كاملا بپزيد، طوري كه يك استكان كوچك آب ته آن باقی بماند.
2. برنج را به صورت جداگانه نيمپز و بعد آبكش كنيد. زعفران را دم كرده، سپس تخممرغها را در آن شكسته و ماست، سبزي، فلفلدلمهای و قارچ را هم به مخلوط اضافه كنيد.
3. همه مواد را هم بزنيد و مقداري از برنج را به مخلوط اضافه كنيد. كف تابه را با كمي روغن چرب كنید.
4. ابتدا كمي از مخلوط را كف تابه ريخته و گوشت پخته شده را روي آن به صورت منظم بچينيد، سپس بقيه مواد و نهايتا باقيمانده برنج را ريخته و کمی آب گوشت كه ته ظرف مانده را روي كل مواد بريزيد. با حرارت ملایم اجازه دهید دم بکشد.
فوت كوزهگري:
ميتوانيد از انواع ماست ترش چكيده استفاده كنيد. ماست كفير هم گزينه مناسبي است.
تهچين بال مرغ براي پنج نفر
http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1393/11/12/454309_827.jpg (http://bartarinha.ir/)
چي لازم دارم؟
برنج: سه پيمانه
بال مرغ: 10 عدد
ماست شيرين: سه قاشق سوپخوري
تخممرغ: پنج عدد
زعفران دمكرده: سه قاشق سوپخوري
پودر گل سرخ، دارچين و گلاب: به مقدار لازم
روغن مايع: يك پيمانه
چطور بپزم؟
1. اول برنج را دم كنيد. بالهاي مرغ را با پياز، نمك، فلفل، روغن و زعفران مزهدار كنيد و اجازه دهيد دو ساعت در يخچال بماند.
2. در يك ظرف جداگانه تخممرغ را بزنيد و به آن زعفران، پودر گلسرخ، گلاب، نمك، ماست و دارچين همراه نيم پيمانه روغن اضافه كنيد.
3. برنج را با مواد مخلوط كنيد. بعد توي يك قالب چربشده بالهاي مرغ را بچينيد و برنج مخلوط را روي آن ريخته و كاملا فشار دهيد. (ميتوانيد ته قابلمه كنجد بريزيد) روي ظرف را فويل آلومينيومي بكشيد و چند سوراخ سطح آن ايجاد كنيد.
4. فر را در دماي 150 درجه تنظيم كنيد و 50 دقيقه قالب را در طبقه وسط فر بگذاريد.
فوت كوزهگري:
اگر طعم دودي غذاها را دوست داريد، ميتوانيد از بال مرغ دودي يا برنج دودي شمال براي طبخ اين غذا استفاده كنيد.
تهديگ كدو حلوايي
http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1393/11/12/454310_355.jpg (http://bartarinha.ir/)
چي لازم دارم؟
برنج: سه پيمانه
كدو حلوايي: 10 برش
روغن كنجد: چهار قاشق غذاخوري
نمك، شكر و زعفران: به مقدار لازم
چطور بپزم؟
1. برنج را با نمك و كمي روغن نيمپز و آبكش كنيد.
2. كدو حلوايي را با قطر دو سانتيمتر يا حتي بيشتر برش دهيد.كف قابلمه را روغن كنجد بريزيد و کدوها را كف قابلمه بچينيد و كمي زعفران اضافه كنيد.
3. در آخر شكر را روي كدوها بپاشيد و برنج را روي آنها بريزيد و دم كنيد.
فوت كوزهگري:
بهتر است برشهاي كدو را از قسمت باريك كدو بزنید چون اين قسمت پهنا و ضخامت بيشتري دارد و براي تهديگ مناسبتر است. حرارت گاز را ملايم نگه داريد چون احتمال دارد كدوها زود بسوزند.
تهديگ بادنجان و كدوی رندهشده
http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1393/11/12/454354_388.jpg (http://bartarinha.ir/)
چي لازم دارم؟
بادنجان رندهشده درشت: يك عدد
كدوي رندهشده درشت: يك عدد
زعفران: به مقدار لازم
روغن كنجد: چهار قاشق غذاخوري
پودر سير، نمك و فلفل: به مقدار لازم
چطور بپزم؟
1. برنج را با كمي نمك و روغن نيمپز و بعد آبكش كنيد. بادنجانها را پوست بگيريد و نيم ساعت آن را داخل آب نمك سرد بگذاريد تا هم ترد شده و هم سياهي و تلخي بادنجانها گرفته شود.
2. آن را به صورت خام رنده كنيد. كدو را هم رنده كرده و در ظرف بادنجان بريزيد. كمي زعفران، پودر سير، روغن و نمك را با هم مخلوط كنيد. كف قابلمه روغن بريزيد و مواد را به آن اضافه كنيد.
3. همه برنج را روي مواد بريزيد و اجازه دهيد تا خوب دم بكشد.
فوت كوزهگري:
ميتوانيد به اين مواد رنده سيبزميني هم اضافه كرده و طعم متفاوتي را تجربه كنيد.
تهديگ آردي با طعم جوجه
http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1393/11/12/454355_347.jpg (http://bartarinha.ir/)
چي لازم دارم؟
آرد: دو قاشق غذاخوري
ماست: سه قاشق غذاخوري
تخممرغ: يك عدد
پودر سير: به مقدار لازم
قرص آماده سوپ يا عصاره گوشت مرغ: يك عدد
زعفران دمكرده: يك قاشق غذاخوري
روغن مايع: يك قاشق غذاخوري
برنج آبكش شده: سه پيمانه
چطور بپزم؟
1. برنج را نيمپز و بعد آبكش كنيد. هنگام دم كردن برنج، قابلمه را گرم كنيد و كمي روغن بريزيد.
2. آرد، تخممرغ، ماست، زعفران، پودر قرص یا عصاره، پودر سير و روغن را با چند قاشق برنج آبكش كرده مخلوط كنيد. مايه به دست آمده مايه اصلي تهديگ شماست.
3. در آخر برنج آبكش را روي مواد بريزيد و در مدت طولاني با حرارت ملايم دم كنيد. در صورت تمايل كمي كنجد هم ميتوانيد كف قابلمه بپاشيد.
فوت كوزهگري:
قرص عصاره گوشت مرغ به اين تهديگ طعم جوجهچيني ميدهد.
تهچين گوشت و لبو
http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1393/11/12/454356_806.jpg (http://bartarinha.ir/)
چي لازم دارم؟
ماست چكيده: یک ليوان
تخممرغ: سه عدد
لبو: چهار الي پنج عدد متوسط
برنج: پنج پيمانه
آب لبو: نصف پيمانه
روغن كنجد و كره: به مقدار لازم
زعفران دمشده: به مقدار لازم
فيله مرغ: به تعداد نفرات
پياز داغ: به مقدار لازم
چطور بپزم؟
1. لبو را بپزيد و به اندازه يك ليوان آب ته آن نگه داريد. فيله مرغ را همراه پيازداغ، زعفران، نمك و كمي كره بپزيد. برنج را نيمپز و بعد آبكش كنيد. سه عدد تخممرغ كامل، يك ليوان ماست و آب غليظ لبو، كمي روغن و نمك را با مقداري برنج مخلوط كنيد.
2. حالا يك رديف از مايه آماده شده را بريزيد و ته ظرف پخش كنيد. لبوها را درشت رنده كنيد و روي مواد بريزيد. رديف بعدي يك برنج سفيد ساده بريزيد و بعد فيله مرغها را با پيازداغ و كمي آب باقيمانده مرغ در ظرف بريزيد و مواد را روي هم فشار دهيد.
3. كمي از برنج و زعفران را براي تزئين نگه داريد. باقيمانده روغن را روي ظرف بريزيد و روي آن را با فويل بپوشانيد و چند سوراخ روي آن ايجاد كنيد. يك ساعت و نيم روي شعله ملايم بگذاريد تا خوب دم بكشد.
فوت كوزهگري:
لبوها را رنده درشت كنيد تا رنگ و جلوه زيبايي مثل آلبالو پلو برايتان به وجود بياورد. اگر غذاي شيرين دوست داريد، ميتوانيد روي مواد شكر بريزيد.
منبع : برترین ها
باز نشر : سایت علمی نخبگان جوان (http://www.njavan.com/)
تهچين همداني
http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1393/11/12/454307_900.jpg (http://bartarinha.ir/)
چي لازم دارم؟
سينه مرغ پخته و ريششده: سه عدد
بادنجان حلقهاي سرخشده: سه عدد
زرده تخممرغ: سه عدد
گوجهفرنگي: يك عدد
برنج پخته آبكش شده: سه پيمانه
زعفران دمكرده: هرچه بيشتر بهتر
روغن مايع: 100 گرم
ماست: 200 گرم
نمك، فلفل، زردچوبه و كره: به مقدار لازم
زرشك، خلال بادام و خلال پسته خيس خورده: به مقدار لازم
چطور بپزم؟
1. زرده تخممرغ، زعفران، ماست، نمك، فلفل و زردچوبه را همراه يكسوم برنج با هم مخلوط كنيد.
2. كف قابلمه يا ظرف نچسب را چرب كرده و مواد را كف قابلمه پخش كنيد. يك لايه مرغ سپس يك لايه برنج، بعد يك لايه بادنجان سرخ شده و گوجه حلقه شده و در آخر يك لايه برنج بريزيد.
3. به همين ترتيب ادامه دهيد تا مواد تمام شود. لايه آخر را برنجي كه با زعفران، خلال پسته، خلال بادام و زرشك مخلوط كرده بوديد ميريزيد و با كفگير آن را فشار دهيد.
4. روي قابلمه يك عدد كاغذ آلومينيومي كشيده و چند سوراخ روي آن ايجاد كنيد و قابلمه را روي حرارت متوسط 30دقيقه بگذارید تا دم بكشد.
5. در آخر با مخلوط زرشك و خلال بادام و پسته روي آن را تزئين كنيد.
فوت كوزهگري:
اگر تهديگ خشك و ترد دوست دارید، زرده تخممرغ بيشتري بزنيد و اگر تمايل داريد تهديگ نرم شود، ماست بیشتری اضافه كنيد.
تهچين گوشت و سبزيجات
http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1393/11/12/454308_419.jpg (http://bartarinha.ir/)
چي لازم دارم؟
گوشت: 250 گرم
برنج: سه پيمانه
سبزي خرد و ريز شده (تره، جعفري و شويد): سه پيمانه
قارچ: 200 گرم
تخممرغ: پنج عدد
فلفلدلمهاي رنگي: یک عدد
ماست چكيده پرچرب: یک ليوان
زعفران دمكرده: یک قاشق مرباخوري
چطور بپزم؟
1. گوشت خرد شده را با پياز، كمي نمك و فلفل كاملا بپزيد، طوري كه يك استكان كوچك آب ته آن باقی بماند.
2. برنج را به صورت جداگانه نيمپز و بعد آبكش كنيد. زعفران را دم كرده، سپس تخممرغها را در آن شكسته و ماست، سبزي، فلفلدلمهای و قارچ را هم به مخلوط اضافه كنيد.
3. همه مواد را هم بزنيد و مقداري از برنج را به مخلوط اضافه كنيد. كف تابه را با كمي روغن چرب كنید.
4. ابتدا كمي از مخلوط را كف تابه ريخته و گوشت پخته شده را روي آن به صورت منظم بچينيد، سپس بقيه مواد و نهايتا باقيمانده برنج را ريخته و کمی آب گوشت كه ته ظرف مانده را روي كل مواد بريزيد. با حرارت ملایم اجازه دهید دم بکشد.
فوت كوزهگري:
ميتوانيد از انواع ماست ترش چكيده استفاده كنيد. ماست كفير هم گزينه مناسبي است.
تهچين بال مرغ براي پنج نفر
http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1393/11/12/454309_827.jpg (http://bartarinha.ir/)
چي لازم دارم؟
برنج: سه پيمانه
بال مرغ: 10 عدد
ماست شيرين: سه قاشق سوپخوري
تخممرغ: پنج عدد
زعفران دمكرده: سه قاشق سوپخوري
پودر گل سرخ، دارچين و گلاب: به مقدار لازم
روغن مايع: يك پيمانه
چطور بپزم؟
1. اول برنج را دم كنيد. بالهاي مرغ را با پياز، نمك، فلفل، روغن و زعفران مزهدار كنيد و اجازه دهيد دو ساعت در يخچال بماند.
2. در يك ظرف جداگانه تخممرغ را بزنيد و به آن زعفران، پودر گلسرخ، گلاب، نمك، ماست و دارچين همراه نيم پيمانه روغن اضافه كنيد.
3. برنج را با مواد مخلوط كنيد. بعد توي يك قالب چربشده بالهاي مرغ را بچينيد و برنج مخلوط را روي آن ريخته و كاملا فشار دهيد. (ميتوانيد ته قابلمه كنجد بريزيد) روي ظرف را فويل آلومينيومي بكشيد و چند سوراخ سطح آن ايجاد كنيد.
4. فر را در دماي 150 درجه تنظيم كنيد و 50 دقيقه قالب را در طبقه وسط فر بگذاريد.
فوت كوزهگري:
اگر طعم دودي غذاها را دوست داريد، ميتوانيد از بال مرغ دودي يا برنج دودي شمال براي طبخ اين غذا استفاده كنيد.
تهديگ كدو حلوايي
http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1393/11/12/454310_355.jpg (http://bartarinha.ir/)
چي لازم دارم؟
برنج: سه پيمانه
كدو حلوايي: 10 برش
روغن كنجد: چهار قاشق غذاخوري
نمك، شكر و زعفران: به مقدار لازم
چطور بپزم؟
1. برنج را با نمك و كمي روغن نيمپز و آبكش كنيد.
2. كدو حلوايي را با قطر دو سانتيمتر يا حتي بيشتر برش دهيد.كف قابلمه را روغن كنجد بريزيد و کدوها را كف قابلمه بچينيد و كمي زعفران اضافه كنيد.
3. در آخر شكر را روي كدوها بپاشيد و برنج را روي آنها بريزيد و دم كنيد.
فوت كوزهگري:
بهتر است برشهاي كدو را از قسمت باريك كدو بزنید چون اين قسمت پهنا و ضخامت بيشتري دارد و براي تهديگ مناسبتر است. حرارت گاز را ملايم نگه داريد چون احتمال دارد كدوها زود بسوزند.
تهديگ بادنجان و كدوی رندهشده
http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1393/11/12/454354_388.jpg (http://bartarinha.ir/)
چي لازم دارم؟
بادنجان رندهشده درشت: يك عدد
كدوي رندهشده درشت: يك عدد
زعفران: به مقدار لازم
روغن كنجد: چهار قاشق غذاخوري
پودر سير، نمك و فلفل: به مقدار لازم
چطور بپزم؟
1. برنج را با كمي نمك و روغن نيمپز و بعد آبكش كنيد. بادنجانها را پوست بگيريد و نيم ساعت آن را داخل آب نمك سرد بگذاريد تا هم ترد شده و هم سياهي و تلخي بادنجانها گرفته شود.
2. آن را به صورت خام رنده كنيد. كدو را هم رنده كرده و در ظرف بادنجان بريزيد. كمي زعفران، پودر سير، روغن و نمك را با هم مخلوط كنيد. كف قابلمه روغن بريزيد و مواد را به آن اضافه كنيد.
3. همه برنج را روي مواد بريزيد و اجازه دهيد تا خوب دم بكشد.
فوت كوزهگري:
ميتوانيد به اين مواد رنده سيبزميني هم اضافه كرده و طعم متفاوتي را تجربه كنيد.
تهديگ آردي با طعم جوجه
http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1393/11/12/454355_347.jpg (http://bartarinha.ir/)
چي لازم دارم؟
آرد: دو قاشق غذاخوري
ماست: سه قاشق غذاخوري
تخممرغ: يك عدد
پودر سير: به مقدار لازم
قرص آماده سوپ يا عصاره گوشت مرغ: يك عدد
زعفران دمكرده: يك قاشق غذاخوري
روغن مايع: يك قاشق غذاخوري
برنج آبكش شده: سه پيمانه
چطور بپزم؟
1. برنج را نيمپز و بعد آبكش كنيد. هنگام دم كردن برنج، قابلمه را گرم كنيد و كمي روغن بريزيد.
2. آرد، تخممرغ، ماست، زعفران، پودر قرص یا عصاره، پودر سير و روغن را با چند قاشق برنج آبكش كرده مخلوط كنيد. مايه به دست آمده مايه اصلي تهديگ شماست.
3. در آخر برنج آبكش را روي مواد بريزيد و در مدت طولاني با حرارت ملايم دم كنيد. در صورت تمايل كمي كنجد هم ميتوانيد كف قابلمه بپاشيد.
فوت كوزهگري:
قرص عصاره گوشت مرغ به اين تهديگ طعم جوجهچيني ميدهد.
تهچين گوشت و لبو
http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1393/11/12/454356_806.jpg (http://bartarinha.ir/)
چي لازم دارم؟
ماست چكيده: یک ليوان
تخممرغ: سه عدد
لبو: چهار الي پنج عدد متوسط
برنج: پنج پيمانه
آب لبو: نصف پيمانه
روغن كنجد و كره: به مقدار لازم
زعفران دمشده: به مقدار لازم
فيله مرغ: به تعداد نفرات
پياز داغ: به مقدار لازم
چطور بپزم؟
1. لبو را بپزيد و به اندازه يك ليوان آب ته آن نگه داريد. فيله مرغ را همراه پيازداغ، زعفران، نمك و كمي كره بپزيد. برنج را نيمپز و بعد آبكش كنيد. سه عدد تخممرغ كامل، يك ليوان ماست و آب غليظ لبو، كمي روغن و نمك را با مقداري برنج مخلوط كنيد.
2. حالا يك رديف از مايه آماده شده را بريزيد و ته ظرف پخش كنيد. لبوها را درشت رنده كنيد و روي مواد بريزيد. رديف بعدي يك برنج سفيد ساده بريزيد و بعد فيله مرغها را با پيازداغ و كمي آب باقيمانده مرغ در ظرف بريزيد و مواد را روي هم فشار دهيد.
3. كمي از برنج و زعفران را براي تزئين نگه داريد. باقيمانده روغن را روي ظرف بريزيد و روي آن را با فويل بپوشانيد و چند سوراخ روي آن ايجاد كنيد. يك ساعت و نيم روي شعله ملايم بگذاريد تا خوب دم بكشد.
فوت كوزهگري:
لبوها را رنده درشت كنيد تا رنگ و جلوه زيبايي مثل آلبالو پلو برايتان به وجود بياورد. اگر غذاي شيرين دوست داريد، ميتوانيد روي مواد شكر بريزيد.
منبع : برترین ها
باز نشر : سایت علمی نخبگان جوان (http://www.njavan.com/)