Dr.vet
12th March 2015, 11:16 PM
گوشت طيور از دسته گوشت هاي سفيد محسوب مي شود و از نظر ارزش غذايي نسبت به گوشت قرمز کمبود غذايي ندارد.
گوشت طيور به علت دارا بودن نسوج نرم و هضم آسان و از نظر غذايي، خوشمزه تر ومناسب تر از ساير گوشتهاست.
تقريباً به جز آنفلوآنزاي مرغي، بيماري ديگري از مرغ به انسان منتقل نمي شود. بنابراين اگر کنترل لازم در مراحل کشتار و پَرکني و ذخيره سازي آن صورت گيرد،بهداشتي تر است.
* گوشت مرغ را حتماً از فروشگاه هاي معتبر بخريد و در موقع خريد، حتماً به بسته بندي و تاريخ انقضا و شرايط نگهداري آن توجه کنيد.
* بعضي از افراد سودجو در هنگام مريضي گله ي مرغ، به طور غير قانوني اقدام بهذبح آنها کرده و در مغازه هاي نامعتبر در بازار به فروش مي رسانند. توجه داشتهباشيد به علت ذبح غير استاندارد، لاشه ي اين مرغ ها اکثراً داراي نقاط خون مردگي وضرب ديدگي مي باشد و به علت رعايت نکردن مسائل بهداشتي در حمل و نقل و ذخيره سازيداراي آلودگي هاي ميکروبي است.
به علت استفاده ي بي رويه از واکسن ها و آنتي بيوتيک ها در پرورش صنعتي طيور وتجمع بازمانده ي دارويي آنها در کبد، مصرف جگر مرغ توصيه نمي شود و حتي الامکان به ميزان کمتري از آن استفاده کنيد.
* بعد از اطمينان به معتبر بودن فروشگاه، به پوست لاشه ي مرغ دقت کنيد. پوست لاشه بايد به طور يکنواخت روي بدن کشيده شده و عاري از هر نوع پارگي، کوفتگي، رنگ پريدگي و علائم غير طبيعي باشد. در اغلب نژادها رنگ پوست مرغ زرد کهربايي است.
*استخوان سينه ي مرغ بايد کاملاً مستقيم، بدون شکستگي يا انحناي غير عادي بوده وعضلات آن برجسته و سفت و محکم از زير پوست مشخص باشند.
* در هنگام خريد يا استفاده از گوشت مرغ، حتماً به رنگ ماهيچه ي ران ها و بقيه بدن مخصوصاً سينه که سفيد رنگ است، دقت کنيد. مشاهده ي رنگ هاي غير عادي در گوشت نشان دهنده ي کهنگي و معايب ديگري از جمله بيماري ها و آلودگي ثانوي ميکروبي است.
* در مورد ران ها بعد از کندن پوست دقت کنيد که داراي خون ريزي هاي زير پوستي نباشد و گوشت آن شفاف و صورتي رنگ به نظر برسد.
* بوي گوشت سالم طبيعي و مطبوع است. از خريد گوشتي که داراي بوي غير طبيعي است خودداري کنيد.
* همچنين بعد از پخت، گوشت مرغ بايد خوش خوراک، خوش طعم و مطبوع باشد.
* توصيه ي ديگر درباره مصرف جگر مرغ است. به علت استفاده ي بي رويه از واکسن هاو آنتي بيوتيک ها در پرورش صنعتي طيور و تجمع بازمانده ي دارويي آنها در کبد، مصرف جگر مرغ توصيه نمي شود و حتي الامکان به ميزان کمتري از آن استفاده کنيد.
* پوست طيور نيز منبعي براي اين باقيمانده هاي دارويي است، بنابراين بهتر است هنگام مصرف، ابتدا پوست مرغ را کنده و سپس آن را طبخ کنيد.
منبع: http://doctorvet.ir/knowledge-housewive/%D9%86%D9%83%D8%A7%D8%AA-%D9%85%D9%87%D9%85-%D8%AF-%D8%B1%D8%AE%D8%B1%D9%8A%D8%AF-%DA%AF%D9%88%D8%B4%D8%AA-%D9%85%D8%B1%D8%BA.html
گوشت طيور به علت دارا بودن نسوج نرم و هضم آسان و از نظر غذايي، خوشمزه تر ومناسب تر از ساير گوشتهاست.
تقريباً به جز آنفلوآنزاي مرغي، بيماري ديگري از مرغ به انسان منتقل نمي شود. بنابراين اگر کنترل لازم در مراحل کشتار و پَرکني و ذخيره سازي آن صورت گيرد،بهداشتي تر است.
* گوشت مرغ را حتماً از فروشگاه هاي معتبر بخريد و در موقع خريد، حتماً به بسته بندي و تاريخ انقضا و شرايط نگهداري آن توجه کنيد.
* بعضي از افراد سودجو در هنگام مريضي گله ي مرغ، به طور غير قانوني اقدام بهذبح آنها کرده و در مغازه هاي نامعتبر در بازار به فروش مي رسانند. توجه داشتهباشيد به علت ذبح غير استاندارد، لاشه ي اين مرغ ها اکثراً داراي نقاط خون مردگي وضرب ديدگي مي باشد و به علت رعايت نکردن مسائل بهداشتي در حمل و نقل و ذخيره سازيداراي آلودگي هاي ميکروبي است.
به علت استفاده ي بي رويه از واکسن ها و آنتي بيوتيک ها در پرورش صنعتي طيور وتجمع بازمانده ي دارويي آنها در کبد، مصرف جگر مرغ توصيه نمي شود و حتي الامکان به ميزان کمتري از آن استفاده کنيد.
* بعد از اطمينان به معتبر بودن فروشگاه، به پوست لاشه ي مرغ دقت کنيد. پوست لاشه بايد به طور يکنواخت روي بدن کشيده شده و عاري از هر نوع پارگي، کوفتگي، رنگ پريدگي و علائم غير طبيعي باشد. در اغلب نژادها رنگ پوست مرغ زرد کهربايي است.
*استخوان سينه ي مرغ بايد کاملاً مستقيم، بدون شکستگي يا انحناي غير عادي بوده وعضلات آن برجسته و سفت و محکم از زير پوست مشخص باشند.
* در هنگام خريد يا استفاده از گوشت مرغ، حتماً به رنگ ماهيچه ي ران ها و بقيه بدن مخصوصاً سينه که سفيد رنگ است، دقت کنيد. مشاهده ي رنگ هاي غير عادي در گوشت نشان دهنده ي کهنگي و معايب ديگري از جمله بيماري ها و آلودگي ثانوي ميکروبي است.
* در مورد ران ها بعد از کندن پوست دقت کنيد که داراي خون ريزي هاي زير پوستي نباشد و گوشت آن شفاف و صورتي رنگ به نظر برسد.
* بوي گوشت سالم طبيعي و مطبوع است. از خريد گوشتي که داراي بوي غير طبيعي است خودداري کنيد.
* همچنين بعد از پخت، گوشت مرغ بايد خوش خوراک، خوش طعم و مطبوع باشد.
* توصيه ي ديگر درباره مصرف جگر مرغ است. به علت استفاده ي بي رويه از واکسن هاو آنتي بيوتيک ها در پرورش صنعتي طيور و تجمع بازمانده ي دارويي آنها در کبد، مصرف جگر مرغ توصيه نمي شود و حتي الامکان به ميزان کمتري از آن استفاده کنيد.
* پوست طيور نيز منبعي براي اين باقيمانده هاي دارويي است، بنابراين بهتر است هنگام مصرف، ابتدا پوست مرغ را کنده و سپس آن را طبخ کنيد.
منبع: http://doctorvet.ir/knowledge-housewive/%D9%86%D9%83%D8%A7%D8%AA-%D9%85%D9%87%D9%85-%D8%AF-%D8%B1%D8%AE%D8%B1%D9%8A%D8%AF-%DA%AF%D9%88%D8%B4%D8%AA-%D9%85%D8%B1%D8%BA.html