Dr.vet
20th February 2015, 12:15 PM
عفونت و بيماريزايي : عامل مولد اين بيماري يك باسيل درشت به نام باسيلوس سوتوايشي واتا است كه با ايجاد يك نوع سم باعث مسموميت كرمها مي شود .سم حاصله در محتويات قليايي روده حل شده و به وسيله جدار معده جذب مي شود .اين سم بر مراكز عصبي اثر گذاشته باعث فلج مي شود .
نشانه هاي بيماري
علايم اين بيماري شامل فقدان اشتها، سستي و بي حالي، چروك شدن پوست بدن، اسهال، يبوست، فقدان قدرت چسبندگي پاها كه منجر به مرگ مي شود مي باشد .مدت كوتاهي پس از مرگ، بدن كرم سياه مي شود و زمانيكه رطوبت و درجه حرارت بالا باشد ارگان هاي داخلي بدن نرم شده و با تركيدن پوست مايعي از آن خارج ميگردد .
پيشگيري و كنترل
با سيل سوتو در بدن كرمهاي مرده و نيز در برگهاي توت و حتي در آب و هوا پيدا شده است .اين بيماري سمي بوده و در اثر زهرابه اين ميكروب، بيماري سوتو حاصل مي شود .بي توجهي به موارد بهداشتي به بروز بيماري كمك مي نمايد. مهمترين اقدام جهت پيشگيري عبارت است از : جلوگيري از ورود مواد سمي به بدن توسط بلع برگهاي آلوده، آب آلوده و عدم استفاده از هواي آلوده. بنابر اين بهداشت سهم بسزايي در پيشگيري از اين بيماري دارد .كرمهاي بيمار را بايد به دقت از كرمهاي سالم جدا نموده و آنها را از بين برد.سالن ها و تجهيزات پرورش بايد قبل از شروع به پرورش بعدي به طور كامل ضد عفوني شوند .
منبع: http://fars.ivo.ir/Portal/Home/ShowPage.aspx?Object=GeneralText&ID=97eef2b4-7182-426a-ab4f-2c2624712ac4&LayoutID=c1c547a0-95a0-4732-a943-c2a599a938fc&CategoryID=8c88fe72-3400-41fe-9708-7c3886e1d16e
نشانه هاي بيماري
علايم اين بيماري شامل فقدان اشتها، سستي و بي حالي، چروك شدن پوست بدن، اسهال، يبوست، فقدان قدرت چسبندگي پاها كه منجر به مرگ مي شود مي باشد .مدت كوتاهي پس از مرگ، بدن كرم سياه مي شود و زمانيكه رطوبت و درجه حرارت بالا باشد ارگان هاي داخلي بدن نرم شده و با تركيدن پوست مايعي از آن خارج ميگردد .
پيشگيري و كنترل
با سيل سوتو در بدن كرمهاي مرده و نيز در برگهاي توت و حتي در آب و هوا پيدا شده است .اين بيماري سمي بوده و در اثر زهرابه اين ميكروب، بيماري سوتو حاصل مي شود .بي توجهي به موارد بهداشتي به بروز بيماري كمك مي نمايد. مهمترين اقدام جهت پيشگيري عبارت است از : جلوگيري از ورود مواد سمي به بدن توسط بلع برگهاي آلوده، آب آلوده و عدم استفاده از هواي آلوده. بنابر اين بهداشت سهم بسزايي در پيشگيري از اين بيماري دارد .كرمهاي بيمار را بايد به دقت از كرمهاي سالم جدا نموده و آنها را از بين برد.سالن ها و تجهيزات پرورش بايد قبل از شروع به پرورش بعدي به طور كامل ضد عفوني شوند .
منبع: http://fars.ivo.ir/Portal/Home/ShowPage.aspx?Object=GeneralText&ID=97eef2b4-7182-426a-ab4f-2c2624712ac4&LayoutID=c1c547a0-95a0-4732-a943-c2a599a938fc&CategoryID=8c88fe72-3400-41fe-9708-7c3886e1d16e