PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : بحث پروژه امکان سنجی ساخت ماکت نیروگاه سیکل ترکیبی گازی 16سیلندر

حسین متقی
15th February 2015, 12:25 PM
سلام به همه ی دوستان دور و نزدیک سایت علمی نخبگان جوان

بعد از مدت ها که فرصت ورود به سایت رو نداشتم حالا میخوام قوی شروع کنم با یه پروزه جدی و عملیاتی

بنده در شرکتی کار میکنم (NEDICO) که کارش مهندسی - تامین تجهیزات و نصب و اجرای نیروگاه های cchp حداکثر 20 مگاوات هست
کوچکترین نیروگاهی که میتونه با این سیکل کار کنه و تجاری شده 50کیلو ولت آمپر هست

شرکت ما برای حضور در نمایشگاه های مختلف نیاز به یک مدل تبلیغاتی داه که بتونه عملکرد و کاربری نیروگاه رو به مشتریان راحت منتقل کنه جوری که برای همه قابل فهم باشه

www.nedi-co.com (http://www.nedi-co.com/)

بنده مامور شدم یک نمونه ماکت برای شرکت تهیه کنم
خواستم از بخش امکان سنجی پروژه رو روی سایت علمی نخبگان جوان استارت بزنیم که بعد از مدت ها این بخش سایت هم یه تکونی بخوره

اولین بخش کار ساخت یک موتور 4زمانه گازسوز غیر فعال هست که فقط قابلیت حرکت و نمایش کار موتور رو داشته باشه
مشخصات کلی موتور ماکت از این قراره

ابعاد: حداقل 30*30*50
حداکثر 50*50*120
وزن: حداکثر 100 کیلوگرم
نوع: 4زمانه
تعداد سیلندر: 12 یا 16 سیلندر
تعداد سوپاپ: 4سوپاپ بر هر سیلندر ولی نمایشی نیازی نیست باز و بسته شوند(اگر بشوند بهتر)
آرایش سیلندرها: خورجینی 45 درجه
جنس:تا جایی که بشه آلومینیوم یا استیل اما پلاستیک هم قابل قبوله
حجم جابه جایی:حداکثر 4000 سی سی
حداکثر دور موتور: 10 تا 20 دور بر دقیقه(با کمک موتور الکتریکی از بیرون)

در اخر باید بگم برای نمایش کامل قسمت برش خورده دارای روکش بیرنگ شیشه یا پلاستیک باشه و سیکل 4گانه موتور با رنگ های نوری به نمایش دربیاد

کار باید تمیز و نمایشگاهی باشه برای جذب نگاه ها

نیاز به رادیاتور و فن و یک موتور الکتریکی برای حرکت نمایشی پیستون ها در سیلندر هست ولی هیچ مایعی در سیستم نیست

حالا از شما دوستان گلم میخوام بهم کمک کنید چجوری این بخش از ماکت رو بسازم
طوری که ارزان باشه و نیاز های کارفرما رو هم برآورده کنه

برای شروع خودم یه روش رو مد نظر دارم
پیستون ها و میل لنگ و یاتاقان و .... رو از روی موتور سیکلت های اسقاتی یا لوازم یدکی نوشون استفاده کنم(قطعات متحرک)
بعد به صورت هم محور و با کمترین تلورانس به هم متصل کنم تا 16سیلندر مثلا 125 سی سی برای هر سیلندر تکمیل بشه
از به هم چسبیدن بلوک های موتور موتور سیکلت(تراشکای شده ) برای بلوک موتور استفاده کنم
و در اخر برای سرسیلندر و قسمت های شیه ای - جزئیات و..... از تکنولوژی پرینتر 3بعدی استفاده کنم

اما از دوست بزرگوارم جناب مهندس حسین آقایی شنیدم هماهنگ کردن این سیستم برای دوران کار سخت و پیچیده ایه

به نظر شما من چطور میتونم این بخش از ماکت (موتور) رو بسازم؟؟؟

ab.bb
16th February 2015, 01:05 AM
تصویر موتوری که میخواین ماکتش رو بسازید؛دارین؟

حسین متقی
17th February 2015, 01:55 AM
تصویر موتوری که میخواین ماکتش رو بسازید؛دارین؟

موتور خاصی مد نطر نیست
به عنوان مثال همین موتوری که روی صفحه ی اصلی این سایت هست
www.nedi-co.com (http://www.nedi-co.com)
تقریبا نتیجه میخوایم این شکلی باشه - البته فقط نزدیک به این

حسین متقی
20th February 2015, 04:08 AM
با توجه به نزدیک بودن عید - اجرای پروژه( خوشبختانه ) به بعد از عید موکول شد
و این تاخییر فرصت کافی برای پیدا کردن روش های ساخت مختلف رو امکان پذیر میکنه

اولین چیزی که به ذهن ادم میرسه پرینتر 3 بعدی هست
پرینتر 3بعدی هم من 2 نوعش رو میشناسم

یکی پرینت با ذرات ریز پلاستیک و لیزر که خیلی دقیق مشه ولی خیلی هم گرونه
که با استفاده از یک جریان هوا حاوی ذرات پلاستیک بسیار کوچک و یک باریکه نور لیزر که پلاستیک رو در نقطه ی مورد نظر ذوب و جوش میده به لایه ی پایینی!!( تا اونجایی که من فهمیدم اینجوریه)

یکی پرینتر 3 بعدی با استفاده از پلاستیک های گرما نرم و نازل با توانایی حرکت در طول و عرض و ارتفاع که پلاستیک مایع رو لایه به لایه روی هم میریزه و میاد بالا تا به شکل مورد نظر برسه

هر دو روش تو ایران وجود داره مخصوصا در ابعاد کوچیکش راحت گیر میاد
اما هزینش دقیقه ای محاسبه میشه و خیلی گرونه چون قیمت دستگاهش چند هزار دلاری هست و کمه هزینه ی زیادی هم میگیرند!

مثلا یکی از دوستان در تجربه ای قاب پوسته ی یک موتور در ابعاد بزرگ 1.5 متر طول رو ساختند با این روش که بیش از 30 میلیون تومان هزینه کردند
البته ابعادشون 9 برابر ابعاد موتوریه که ما مد نظر داریم
اما باز هم هزینه ی زیادیه برای پوسته ی موتور!!!

برای همین سعی میکنیم تا حد ممکن از تراشکاری و موتور های آماده استفاده کنیم تا بعد برسیم به پلاستیک و پرینتر 3بعدی

در مورد هزینه های تراشکاری کسی تجربه ای نداره آیا؟؟؟

ab.bb
21st February 2015, 02:18 AM
در مورد هزینه های تراشکاری کسی تجربه ای نداره آیا؟؟؟
هزینه تراش بستگی به نوع قطعه داره؛ بعضی وقتا cnc بهتر جواب میده. اما در مجموع تراشکاری ارزون تره.

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد