Dr.vet
29th January 2015, 02:12 PM
شکل و خواص فيزیکی دان
رشد جوجه ها و بازده غذایی آنها هنگامی که جيره آغازین به شکل کرامبل یا پلت ریز و جيره رشد و پایانی به صورت پلت باشند بهبود می یابد (جدول1). با توجه به اندازه پلت ها شاید لازم باشد اولين نوبت توزیع دان با جيره رشد به صورت کرامبل یا پلت ریز صورت پذیرد. کيفيت پایين دان کرامبل یا پلت، جذب مواد غذایی و متعاقبأ عملکرد جوجه ها را کاهش می دهد.جدول 1. شکل و اندازه دان در جوجه های گوشتی براساس سن
سن
شکل واندازه دان
10 روزگی
کرامبل یا پلت ریز الک شده
24-11روزگی
پلت با قطر 5/3-2 ميلی متر یا دان مش با الک درشت
5 روزگی تا کشتار
پلت با قطر 5/3 ميلی متریا دان مش با الک درشت
دان کرامبل یا پلت با کيفيت مطلوب بر دان مش ارجحيت دارد. هر چند که ذرات تشکيل دهنده دان مش دانه دانه و از نظر اندازه یکدست هستند. در صورت استفاده از روغن، گرد و خاک کاهش و یکنواختی اجزا دان بهتر خواهد شد که این از مزایای دان مش می باشد.
· کيفيت فيزیکی پایين دان تأثيرات منفی در عملکرد جوجه های گوشتی به همراه خواهد داشت.
· برای دستيابی به حداکثر عملکرد در جوجه های گوشتی از دان کرامبل و پلت با کيفيت مطلوب استفاده کنيد.
· هنگام استفاده از دان مش از یکنواختی ذرات دان اطمينان حاصل کرده و فراوانی ذرات کوچکتر از ميلی متر را به کمتر از 10% برسانيد .
بهبود شكل جيرهشكل جيره، خصوصاً در مورد تراكم ذرات نرم ناشي از كيفيت ضعیف پلت، اثر منفي روي عملكرد مرغ هاي گوشتي خواهد گذاشت. پلت بدون كيفيت، مانع از رسيدن پرنده به عملكرد مناسب مي شود. بطور كلي عواملي كه روي كيفيت پلت اثر گذار هستند شامل 1- مواد خام جيره 2- حجم چربي جيره 3- اندازه ذرات جيره مي باشد.
مواد خامگندم و فرآورده هاي فرعي آن چسباننده هاي خوبي براي تهيه پلت مي باشند. در مقابل، ذرت چسباننده خوبي براي تهيه پلت نمي باشد. همچنين شكستگي ذرات در پلتي كه بر اساس ذرت تهيه شده در مقابل پلتي كه با گندم تهيه شده بيشتر است. به همين دليل اضافه كردن گندم به افزايش كيفيت پلت كمك خواهد كرد.
چربي جيرهاضافه كردن بيشتر از 2% چربي در ميكسر، كيفيت پلت را كاهش مي دهد. خصوصاً در خوراكي بر پايه ذرت مي باشد. افزودن چربی بعد از پلت کردن مداخله اي در کیفیت پلت ایجاد نمی کند.
اندازه ذراتمعمولاً فرض بر اين است كه آسياب كردن مواد خام براي كاهش اندازه ذرات، كيفيت پلت را بهبود مي بخشد. بهرحال دلايل چنداني براي آن وجود ندارد. مزاياي آسياب كردن براي پلت با كيفيت خوب ممكن است به دليل افزايش انرژي خوراك آسياب شده باشد. اگر كيفيت پلت كم باشد و شامل ذرات شكسته شده باشد احتمالاً آسياب كردن مواد منجر به افزايش مواد نرم مي شود كه اثر منفي روي عملكرد مرغ هاي گوشتي دارد. تراكم مواد نرم در خوراك باعث افزايش اتلاف غذا و افزايش هزينه مي شود. همچنين تغذيه با خوراك درشت ممكن است باعث مصرف جيره بالانس نشده بدليل انتخاب اجزاء خوراك شود. پرنده ترجيح مي دهد خوراك با اندازه درشت را مصرف كند و همين برتري دادن باعث افزايش مصرف خوراك و بهبود عملكرد پرنده مي شود (شكل2). شکل 2 دو نکته مهم را نشان می دهد. داده ها اثر منفی ذرات نرم بر عملکرد پرنده و افزایش دانسیته مواد مغذي در جیره را بیان می کند که براي جبران عملکرد پایین پرنده قرار داده شده است. این موضوع نشان دهنده این است که نرمی زیاد در خوراك شکستگی پلت را افزایش داده و به همین دلیل افزایش دانسیته مواد مغذي مهم است.
منبع: http://www.salehkashmar.com/DownloadDetails.aspx?itemid=60
رشد جوجه ها و بازده غذایی آنها هنگامی که جيره آغازین به شکل کرامبل یا پلت ریز و جيره رشد و پایانی به صورت پلت باشند بهبود می یابد (جدول1). با توجه به اندازه پلت ها شاید لازم باشد اولين نوبت توزیع دان با جيره رشد به صورت کرامبل یا پلت ریز صورت پذیرد. کيفيت پایين دان کرامبل یا پلت، جذب مواد غذایی و متعاقبأ عملکرد جوجه ها را کاهش می دهد.جدول 1. شکل و اندازه دان در جوجه های گوشتی براساس سن
سن
شکل واندازه دان
10 روزگی
کرامبل یا پلت ریز الک شده
24-11روزگی
پلت با قطر 5/3-2 ميلی متر یا دان مش با الک درشت
5 روزگی تا کشتار
پلت با قطر 5/3 ميلی متریا دان مش با الک درشت
دان کرامبل یا پلت با کيفيت مطلوب بر دان مش ارجحيت دارد. هر چند که ذرات تشکيل دهنده دان مش دانه دانه و از نظر اندازه یکدست هستند. در صورت استفاده از روغن، گرد و خاک کاهش و یکنواختی اجزا دان بهتر خواهد شد که این از مزایای دان مش می باشد.
· کيفيت فيزیکی پایين دان تأثيرات منفی در عملکرد جوجه های گوشتی به همراه خواهد داشت.
· برای دستيابی به حداکثر عملکرد در جوجه های گوشتی از دان کرامبل و پلت با کيفيت مطلوب استفاده کنيد.
· هنگام استفاده از دان مش از یکنواختی ذرات دان اطمينان حاصل کرده و فراوانی ذرات کوچکتر از ميلی متر را به کمتر از 10% برسانيد .
بهبود شكل جيرهشكل جيره، خصوصاً در مورد تراكم ذرات نرم ناشي از كيفيت ضعیف پلت، اثر منفي روي عملكرد مرغ هاي گوشتي خواهد گذاشت. پلت بدون كيفيت، مانع از رسيدن پرنده به عملكرد مناسب مي شود. بطور كلي عواملي كه روي كيفيت پلت اثر گذار هستند شامل 1- مواد خام جيره 2- حجم چربي جيره 3- اندازه ذرات جيره مي باشد.
مواد خامگندم و فرآورده هاي فرعي آن چسباننده هاي خوبي براي تهيه پلت مي باشند. در مقابل، ذرت چسباننده خوبي براي تهيه پلت نمي باشد. همچنين شكستگي ذرات در پلتي كه بر اساس ذرت تهيه شده در مقابل پلتي كه با گندم تهيه شده بيشتر است. به همين دليل اضافه كردن گندم به افزايش كيفيت پلت كمك خواهد كرد.
چربي جيرهاضافه كردن بيشتر از 2% چربي در ميكسر، كيفيت پلت را كاهش مي دهد. خصوصاً در خوراكي بر پايه ذرت مي باشد. افزودن چربی بعد از پلت کردن مداخله اي در کیفیت پلت ایجاد نمی کند.
اندازه ذراتمعمولاً فرض بر اين است كه آسياب كردن مواد خام براي كاهش اندازه ذرات، كيفيت پلت را بهبود مي بخشد. بهرحال دلايل چنداني براي آن وجود ندارد. مزاياي آسياب كردن براي پلت با كيفيت خوب ممكن است به دليل افزايش انرژي خوراك آسياب شده باشد. اگر كيفيت پلت كم باشد و شامل ذرات شكسته شده باشد احتمالاً آسياب كردن مواد منجر به افزايش مواد نرم مي شود كه اثر منفي روي عملكرد مرغ هاي گوشتي دارد. تراكم مواد نرم در خوراك باعث افزايش اتلاف غذا و افزايش هزينه مي شود. همچنين تغذيه با خوراك درشت ممكن است باعث مصرف جيره بالانس نشده بدليل انتخاب اجزاء خوراك شود. پرنده ترجيح مي دهد خوراك با اندازه درشت را مصرف كند و همين برتري دادن باعث افزايش مصرف خوراك و بهبود عملكرد پرنده مي شود (شكل2). شکل 2 دو نکته مهم را نشان می دهد. داده ها اثر منفی ذرات نرم بر عملکرد پرنده و افزایش دانسیته مواد مغذي در جیره را بیان می کند که براي جبران عملکرد پایین پرنده قرار داده شده است. این موضوع نشان دهنده این است که نرمی زیاد در خوراك شکستگی پلت را افزایش داده و به همین دلیل افزایش دانسیته مواد مغذي مهم است.
منبع: http://www.salehkashmar.com/DownloadDetails.aspx?itemid=60