Dr.vet
29th January 2015, 02:07 PM
فوايد مصرف امگا 3
1- كاهش كلسترول و تري گليسريدهاي خون.
2- كاهش فشار خون.
3- پيشگيري از بيماريهاي قلبي- عروقي. مصرف دو وعده ماهي در هفته خطر سكته و حملات قلبي را تا 50 درصد كاهش ميدهد.
4- كاهش وزن.
5- درمان و كاهش دردهاي مفاصل-آرتريت روماتوئيد و آرتروز.
6- درمان پوكي استخوان. امگا 3 جذب كلسيم را افزايش داده و رسوب كلسيم را در استخوانها تسهيل ميكند.
7- درمان افسردگي. افرادي كه امگا3 به اندازه كافي دريافت نميكنند بيشتر مستعد افسردگي ميباشند.
8- التايم سوختگيها. با كاهش التهاب و تسريع التيام زخمها.
9- امگا 3 علايم آسم را تخفيف داده و امگا 6 آن را تشديد ميكند.
10- كاهش دردهاي قاعدگي.
11- كاهش التهاب در سرتاسر بدن.
12- جلوگيري از تصلب شرايين.
13- شل شدن و گشاد شدن عروق خوني. حفظ انعطاف پذيري ديواره عروق و پيشگيري از تشكيل پلاك در ديواره عروق.
14- جلوگيري از رشد سلولهاي سرطاني.
15- افزايش سطح هورمون رشد.افزايش رشد عضلات.
16- كاهش لخته شدن خون. خاصيت ضد انعقادي. كاهش ويسكوزيته (گرانروي) خون.
17- افزايش تمركز و قوه ادراك.
18- نقش در تكامل مغز و رشد سلولهاي عصبي و حفظ سلامتي چشمها (مصرف آن به زنان باردار و شيرده توصيه ميگردد). درمان خشكي چشم.
19- كاهش بروز سرطانهاي پستان، تخمدان، پروستات، معده و روده بزرگ.
20- كنترل و تعديل اختلالات خود ايمني.
21- پيشگيري و يا درمان: آلزايمر- آسم- اختلال كم توجهي- بيش فعالي -اختلال دو قطبي-اختلالات تغذيه اي -سرطانها-اگزما-ميگرن-پسوريازيس-آكنه.
22- بهبود توان ذهني و حافظه.
23- جلوگيري از پيري زود رس.
24- كاهش و پيشگيري از آريتمي.
25- تثبيت انسولين وقند خون.
26- پوست را لطيف و نرم ميكند.
چه كساني نبايد امگا 3 مصرف كنند:
1- افرادي كه دچار اختلالات خوني ميباشند.
2- كساني كه پوستشان براحتي دچار كوفتگي و كبود شدگي ميگردد.
3- كساني كه از داروهاي رقيق كننده خون مثل آسپرين و يا وارفارين استفاده ميكنند. چونكه امگا 3 نيز داراي خاصيت رقيق سازي خون است.
4- افرادي كه به غذاهاي دريايي حساسيت دارند.
5- مصرف دوز بالاي امگا 3 سيستم ايمني بدن را سركوب ميكند بنابراين كساني كه سيستم ايمني بدنشان ضعيف است نبايستي از آن استفاده كنند.
6- افرادي كه فشار خون خيلي بالا و كنترل نشده دارند.
عوارض جانبي امگا 3:
مصرف به اندازه امگا 3 بسيار بي خطر است.
1- مصرف بيش از حد امگا 3 موجب اسهال، احساس تهوع و احساس طعم ناخوشانيد در دهان ميشود
2- مصرف دوز بالاي امگا 3 جذب ويتامينهاي A-D-E وK را كاهش ميدهد.
3- بوي ماهي در تنفس، مدفوع روغني و چرب از عوارض نادر مصرف امگا 3 ميباشد.
4- در برخي افراد ديابتي موجب بالا رفتن قند خون ميگردد.
5- مصرف بيش از 3 گرم امگا 3 در روز خطر سكته هموراژيك (پاره شدن عروق مغز) را افزايش ميدهد.
سه اسيد چرب معروف از خانواده امگا 3 كه بر روي آن ها تحقيقات و مطالعات بيش تري انجام شده است عبارت اند از:
1.آلفا لينولئيك اسيد با نام اختصاري ALA
2. ايكوزاپنتا نوئيك اسيد با نام اختصاري E PA
3.دوكوزاهگزانوئيك اسيد با نام اختصاري D HA
سه اسيد چرب ذكر شده از خانواده ي امگا 3 در چه موادي يافت مي شوند؟
مهم ترين مخزن آلفالينوئيك اسيد (ALA) روغن بذر كتان است كه حاوي مقدار قابل توجهي از اسيد چرب ALA است. پس از آن روغن گردو، جوانه ي گندم و سويا حاوي اين اسيد چرب هستند. ساير مواد غذايي در تغذيه ي انسان ها فاقد اين اسيد چرب بوده و يا مقدار بسيار جزئي از اسيد چرب ALA را دارند.
مخزن دو اسيد چرب ديگر خانواده ي امگا 3 يعني ايكوزاپنتانوئيك اسيد (E PA) و دوكوزاهگزانوئيك( DHA) فقط و فقط ماهي است و در هيچ ماده ي غذايي ديگري تا به حال يافت نشده است. اين دو اسيد چرب نقش مهمي را درتغذيه دارند و درچند سال گذشته، مطالعات فراواني برروي آن ها شده است.
به علت خواص معجزه آساي اين دو اسيد چرب(D HA –E PA) كه به تدريج به آن ها اشاره خواهد شد و هم چنين ارزش بالاي اين دو اسيد چرب از خانواده ي امگا 3 كه در پيش گيري و درمان بسياري از امراض، مؤثرشناخته شده است و با توجه به اين كه اين دو اسيد چرب فقط درماهي و روغن ماهي يافت مي شود، سعي كنيد ذائقه ي خود و خانواده ي خود را به اين سرمايه ي پربهاي الهي يعني ماهي كه بركت و هديه اي ارزنده از طرف خداوند رحمان و رحيم به بندگان خود است، عادت داده و آن را جزو برنامه ي غذايي خود قراردهيد.
متاءسفانه در كشور ما به ماهي و فراورده هاي دريايي كم تر اهميت داده مي شود و آن را از غذاهاي تشريفاتي و يا محدود به روزهاي خاص مانند شب عيد نوروز مي دانند و تنها نقاط خاص از كشور ما ( مناطق شمالي ومناطق جنوبي كشور) آن را در برنامه ي غذايي خود دارند.
منبع: http://www.salehkashmar.com/DownloadDetails.aspx?itemid=49
1- كاهش كلسترول و تري گليسريدهاي خون.
2- كاهش فشار خون.
3- پيشگيري از بيماريهاي قلبي- عروقي. مصرف دو وعده ماهي در هفته خطر سكته و حملات قلبي را تا 50 درصد كاهش ميدهد.
4- كاهش وزن.
5- درمان و كاهش دردهاي مفاصل-آرتريت روماتوئيد و آرتروز.
6- درمان پوكي استخوان. امگا 3 جذب كلسيم را افزايش داده و رسوب كلسيم را در استخوانها تسهيل ميكند.
7- درمان افسردگي. افرادي كه امگا3 به اندازه كافي دريافت نميكنند بيشتر مستعد افسردگي ميباشند.
8- التايم سوختگيها. با كاهش التهاب و تسريع التيام زخمها.
9- امگا 3 علايم آسم را تخفيف داده و امگا 6 آن را تشديد ميكند.
10- كاهش دردهاي قاعدگي.
11- كاهش التهاب در سرتاسر بدن.
12- جلوگيري از تصلب شرايين.
13- شل شدن و گشاد شدن عروق خوني. حفظ انعطاف پذيري ديواره عروق و پيشگيري از تشكيل پلاك در ديواره عروق.
14- جلوگيري از رشد سلولهاي سرطاني.
15- افزايش سطح هورمون رشد.افزايش رشد عضلات.
16- كاهش لخته شدن خون. خاصيت ضد انعقادي. كاهش ويسكوزيته (گرانروي) خون.
17- افزايش تمركز و قوه ادراك.
18- نقش در تكامل مغز و رشد سلولهاي عصبي و حفظ سلامتي چشمها (مصرف آن به زنان باردار و شيرده توصيه ميگردد). درمان خشكي چشم.
19- كاهش بروز سرطانهاي پستان، تخمدان، پروستات، معده و روده بزرگ.
20- كنترل و تعديل اختلالات خود ايمني.
21- پيشگيري و يا درمان: آلزايمر- آسم- اختلال كم توجهي- بيش فعالي -اختلال دو قطبي-اختلالات تغذيه اي -سرطانها-اگزما-ميگرن-پسوريازيس-آكنه.
22- بهبود توان ذهني و حافظه.
23- جلوگيري از پيري زود رس.
24- كاهش و پيشگيري از آريتمي.
25- تثبيت انسولين وقند خون.
26- پوست را لطيف و نرم ميكند.
چه كساني نبايد امگا 3 مصرف كنند:
1- افرادي كه دچار اختلالات خوني ميباشند.
2- كساني كه پوستشان براحتي دچار كوفتگي و كبود شدگي ميگردد.
3- كساني كه از داروهاي رقيق كننده خون مثل آسپرين و يا وارفارين استفاده ميكنند. چونكه امگا 3 نيز داراي خاصيت رقيق سازي خون است.
4- افرادي كه به غذاهاي دريايي حساسيت دارند.
5- مصرف دوز بالاي امگا 3 سيستم ايمني بدن را سركوب ميكند بنابراين كساني كه سيستم ايمني بدنشان ضعيف است نبايستي از آن استفاده كنند.
6- افرادي كه فشار خون خيلي بالا و كنترل نشده دارند.
عوارض جانبي امگا 3:
مصرف به اندازه امگا 3 بسيار بي خطر است.
1- مصرف بيش از حد امگا 3 موجب اسهال، احساس تهوع و احساس طعم ناخوشانيد در دهان ميشود
2- مصرف دوز بالاي امگا 3 جذب ويتامينهاي A-D-E وK را كاهش ميدهد.
3- بوي ماهي در تنفس، مدفوع روغني و چرب از عوارض نادر مصرف امگا 3 ميباشد.
4- در برخي افراد ديابتي موجب بالا رفتن قند خون ميگردد.
5- مصرف بيش از 3 گرم امگا 3 در روز خطر سكته هموراژيك (پاره شدن عروق مغز) را افزايش ميدهد.
سه اسيد چرب معروف از خانواده امگا 3 كه بر روي آن ها تحقيقات و مطالعات بيش تري انجام شده است عبارت اند از:
1.آلفا لينولئيك اسيد با نام اختصاري ALA
2. ايكوزاپنتا نوئيك اسيد با نام اختصاري E PA
3.دوكوزاهگزانوئيك اسيد با نام اختصاري D HA
سه اسيد چرب ذكر شده از خانواده ي امگا 3 در چه موادي يافت مي شوند؟
مهم ترين مخزن آلفالينوئيك اسيد (ALA) روغن بذر كتان است كه حاوي مقدار قابل توجهي از اسيد چرب ALA است. پس از آن روغن گردو، جوانه ي گندم و سويا حاوي اين اسيد چرب هستند. ساير مواد غذايي در تغذيه ي انسان ها فاقد اين اسيد چرب بوده و يا مقدار بسيار جزئي از اسيد چرب ALA را دارند.
مخزن دو اسيد چرب ديگر خانواده ي امگا 3 يعني ايكوزاپنتانوئيك اسيد (E PA) و دوكوزاهگزانوئيك( DHA) فقط و فقط ماهي است و در هيچ ماده ي غذايي ديگري تا به حال يافت نشده است. اين دو اسيد چرب نقش مهمي را درتغذيه دارند و درچند سال گذشته، مطالعات فراواني برروي آن ها شده است.
به علت خواص معجزه آساي اين دو اسيد چرب(D HA –E PA) كه به تدريج به آن ها اشاره خواهد شد و هم چنين ارزش بالاي اين دو اسيد چرب از خانواده ي امگا 3 كه در پيش گيري و درمان بسياري از امراض، مؤثرشناخته شده است و با توجه به اين كه اين دو اسيد چرب فقط درماهي و روغن ماهي يافت مي شود، سعي كنيد ذائقه ي خود و خانواده ي خود را به اين سرمايه ي پربهاي الهي يعني ماهي كه بركت و هديه اي ارزنده از طرف خداوند رحمان و رحيم به بندگان خود است، عادت داده و آن را جزو برنامه ي غذايي خود قراردهيد.
متاءسفانه در كشور ما به ماهي و فراورده هاي دريايي كم تر اهميت داده مي شود و آن را از غذاهاي تشريفاتي و يا محدود به روزهاي خاص مانند شب عيد نوروز مي دانند و تنها نقاط خاص از كشور ما ( مناطق شمالي ومناطق جنوبي كشور) آن را در برنامه ي غذايي خود دارند.
منبع: http://www.salehkashmar.com/DownloadDetails.aspx?itemid=49