PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : مقاله اندازه گیری رطوبت ماده غذایی



Dr.vet
25th January 2015, 06:30 PM
(http://www.cloob.com/share/link/add/?url=http://azmayeshat.mihanblog.com/post/11&title=%D8%A7%D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%B2%D9%87%20%DA%A F%DB%8C%D8%B1%DB%8C%20%D8%B1%D8%B7%D9%88%D8%A8%D8% AA%20%D9%85%D8%A7%D8%AF%D9%87%20%D8%BA%D8%B0%D8%A7 %DB%8C%DB%8C)همانطور که می دانید تمام مواد غذایی دارای مقداری آب در داخل خود هستند حتی مواد غذایی که خشک بنظر می رسند هم دارای مقداری آب می باشند و می دانید که این مقدارآب درموقع جیره نویسی باید در نظر گرفته شود . مثلا اگر در پودر ماهی که استفاده می کنید 02/ 0 % رطوبت وجود داشته باشد اگر در یک جیره 2 تنی مقدار 10% از پودر ماهی استفاده کنید حدود 4% آب در این مقدار وجود دارد که شما اگر این مقدار را در نظر نگیرید بدین معنی است که شما 4% پودر ماهی در جیره کم زده اید در نتیجه این مقدار می تواند در بازده خلل ایجاد نماید.

برای محاسبه میزان رطوبت یک ماده غذایی به وسائل زیر نیاز می باشد:1 – آون 2 – پلیت شیشه ای 3 – ترازوی دیجیتال با دقت 001/04 – دسیکاتور 5 – گیره روش انجام آزمایش :ابتدا آون را روشن کرده و درجه آن را روی 105 درجه تنظیم کنید . بعد از رسیدن به این دما شما یک عدد پلیت را که از قبل کاملا شسته و خشک کرده اید را بمدت نیم تا یک ساعت در آن قرار داده تا رطوبت باقی مانده در آن بطور کامل از بین برود . بعد پلیت را با پنس از آون خارج کرده و در دسیکاتور قرار دهید تا خنک شود. علت قرار دادن پلیت در دسیکاتور چسیت؟جواب : چون در دسیکاتور مواد سلیلیکاتی وجود دارد که علاوه بر عمل خنک کنندگی باعث جذب رطوبت نیز می گردند و این باعث می شود که پلیت و مواد غذایی داخل آن بعد از خروج از آون و حین خنک شدن مجددا رطوبت جذب نکنند. رطوبت موجود درمواد غذایی مربوط به چیست ؟ جواب : مقداری از رطوبت که در داخل ماده غذایی وجود دارد مربوط به خود ماده غذایی می باشد و مقداری از رطوبت هم از طریق هوا وارد ماده غذایی می شود و اگر این ماده در معرض یک هوای مرطوب قرار بگیرد می تواند مقداری از رطوبت محیط را به خود جذب نماید .بعد از خنک شدن آنرا بوسیله ترازو وزن نموده و این وزن را یادداشت نمایید این وزن خالص پلیت شیشه ای می باشد. بعد ترازو را صفر کرده و مقدار 5 تا 10 گرم از ماده غذایی مورد نظر را در پلیت وزن نموده و یادداشت می نمایید . بعد پلیت حاوی ماده غذایی را در آون بمدت 18 تا 24 ساعت قرار دهید . بعد از سپری شدن این مدت پلیت را با پنس از داخل آون بیرون آورده و بلافاصله در داخل دسیکاتور قرا می دهید تا دمای خود را از دست بدهد . حالا پلیت را با ترازو وزن نمایید و این عدد را یاداشت کنید . حالا نوبت به محاسبات می رسد. شما اینگونه محاسبه می کنید : درصد رطوبت (بعد از قرار دادن در آون) (قبل از قرار دادن در آون)

100 × وزن نمونه + وزن پلیت - وزن نمونه + وزن پلیت

وزن نمونهبا قرار دادن اعداد به دست آمده در معادله فوق مقدار درصد رطوبت ماده غذایی بدست می آید .اندازه گیری درصد ماده خشک :مقدار کل ماده غذایی بدون در نظر گرفتن درصد رطوبت را ماده خشک می گویند که در کل شامل مجموع پروتئین ، چربی ، فیبر خام و عناصر معدنی در ماده غذایی می شود.
برای اندازه گیری درصد ماده خشک یک جیره ، مقدار درصد رطوبت بدست آمده را از عدد 100 کسر کرده و مقدار ماده خشک بدست می آید.
درصد ماده خشک = 100 - درصد رطوبت

منبع: http://azmayeshat.mihanblog.com/post/11

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد