PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : بحث چرا موسیقی حرام است؟

محمد حسین بابایی فرد
5th December 2014, 11:33 AM
ب نامت
سلام دوستان گرامی یه سوال داشتم و خواهش میکنم اگر دلیل درست و حسابی دارید بیان کنید چرا گوش دادن به آهنگ در دین اسلام حرام هست؟ نمیخوام برام تشریح کنید که همش حرام نیست یا بعضیاش حرامه کلا چرا حرامه ؟

میترا پوررحیم
5th December 2014, 11:42 AM
به موسیقی آب گوش کن,به صدای باد در لا به لای کوه گوش کن, به صدای پر زدن پرندگان گوش ده , به صدای طبیعت گوش کن اینها موسیقی طبیعتند اینها ارامش بخشند اگر ارامش در موسیقی یافتی گوش بده و ایمان داشته باش حرام نیست.البته من کارشناس نیستم و نظر شخصیم رو گفتم

محمد حسین بابایی فرد
5th December 2014, 12:08 PM
اسلام حرفی رو که شما میزنید نمیزنه منم ایمان دارم موسیقی حرام نیست و جواب تمام سوالایی که میکنم رو میدونم فقط میخوام ببینم اشخاص مذهبی ما چه جوابی دارن میگن موسیقی که غنا باشه (باعث رقص بشه) حرامه ولی اصلا من دلم میخواد موسیقی رقص آور گوش بدم چرا باید از این کار منصرف بشم ؟ این جواب شما رو چهارشنبه استاد زبان پارسیمون گفت با چن تا مثال دیگه اما من تو کتم نمیره که رساله چی نوشته اگر میتونید جواب بدید.

RAHA.G
5th December 2014, 12:39 PM
با اجازه بزرگترای سایت و علما و فضلا
پی بردن به این موضوع برمیگرده ب دونستن هدف از خلقت انسان
اگر ما بدونم چرا خلق شدیم و از کجا اومدیم و ب کجا قراره بریم ب خیلی از سوالای مربوط ب دینمون جواب دادیم
همه ما میدونیم که قراره ی روزی بمیریم و پا تو دنیای ابدی بذاریم
حالا هر چیزی که ما رو از خدا و فکر کردن ب اون دنیا و رسیدن ب بهترین جای اون دنیا دور کنه حرام محسوب میشه
خیلی از موسیقی ها روح رو داغون میکنن چه شادش چه غمگینش
این نظر من بود

محمد حسین بابایی فرد
5th December 2014, 01:01 PM
خیلی از موسیقی ها هم باعث آرامش انسان میشه شما میگید هر چیزی که مارو از خدا و فکر کردن به اون دور کنه حرامه صحیح اما شک دارم کسی آهنگ گوش نده بره نماز شب بخونه بجاش ! در هر حال اگر این کار رو که به تعبیر شما باعث دوری از خدا میشه نکنی به کار ی هم که باعث یاد خدا میشه رو نمیاری . و درضمن بر چه اساس میگید موسیقی روح رو داغون میکنه ینی ملت میرن واسه داغونی روحشون موسیقی گوش میدن؟ برعکس موسیقی آرامش میده و کلا چیز لازمیه موسیقی اگر چیز فوق العاده خوبی نبود چرا تو تشییع جنازه مرحوم پاشایی اون همه آدم اومده بود چون برای کارش ارزش قائل بود بعدم اگر موسیقی حرامه بنا به دلیل شما چرا پس تو تلوزیون پخش میشه؟ برنامه هفت ترانه که یادتون هست و الان نوا و نما ما چند نوع ساز محلی داریم کردی لری گیلکی ترکی لکی و . . . اینا همش چرت چرا چون مارو از یاد خدا قافل میکنه؟! اتفاقا من هر از گاهی که آهنگ گوش میدم به خدا فکر میکنم و جالبه بدونید ما بیشتر از 40 نوع رقص کردی داریم چرا چون کردا به شاد بودنشون خیلی اهمیت قائلن بعد یه چیزی ما نوحه گوش کنیم یاد خدا میوفتیم اونم نوحه هایی که الان هست طرف یه جوری با هنجرش بیس میده آدم میخواد کلشو بکوبه دیوار منتظر نظرات بعدی هستم.

MANE1371
5th December 2014, 01:11 PM
با اجازه بزرگترای سایت و علما و فضلا
پی بردن به این موضوع برمیگرده ب دونستن هدف از خلقت انسان
اگر ما بدونم چرا خلق شدیم و از کجا اومدیم و ب کجا قراره بریم ب خیلی از سوالای مربوط ب دینمون جواب دادیم
همه ما میدونیم که قراره ی روزی بمیریم و پا تو دنیای ابدی بذاریم
حالا هر چیزی که ما رو از خدا و فکر کردن ب اون دنیا و رسیدن ب بهترین جای اون دنیا دور کنه حرام محسوب میشه
خیلی از موسیقی ها روح رو داغون میکنن چه شادش چه غمگینش
این نظر من بود
نظر شما محترمه
ولی ما مستحب و مکروه هم دارم،فقط حلال و حرام مطرح نیست.

؛ شادی ؛
5th December 2014, 01:17 PM
کی گفته موسیقی در کل حرام است ؟ اول اینو مشخص کنید

MANE1371
5th December 2014, 01:17 PM
دین اومده که انسان همواره فکر کنه و هر چیزی که عقل را تهدید کنه حرام اعلام کرده مثلا شراب و ...
پس قرص های روان گردان هم کار همون را میکنن ، طبق اون حرف این قرص ها هم حرامند.
حالا موسیقی و آهنگ چطور واقعا حال و هوا آدمو عوض نمیکنه؟؟؟[tafakor]

MANE1371
5th December 2014, 01:24 PM
کی گفته موسیقی در کل حرام است ؟ اول اینو مشخص کنید
حرف شما تا حدودی درسته.
این یه موضوع اختلافیه.

؛ شادی ؛
5th December 2014, 01:28 PM
حرف شما تا حدودی درسته.
این یه موضوع اختلافیه.

میخوام ببینم این چیزیکه نوشتن رو از کجا برداشتن ؟ نظر شخصی شونه ؟

چرا گوش دادن به آهنگ در دین اسلام حرام هست؟ نمیخوام برام تشریح کنید که همش حرام نیست یا بعضیاش حرامه کلا چرا حرامه ؟

محمد حسین بابایی فرد
5th December 2014, 01:36 PM
چرا گوش دادن به آهنگ در دین اسلام حرام هست؟ نمیخوام برام تشریح کنید که همش حرام نیست یا بعضیاش حرامه کلا چرا حرامه ؟
الان براتون شرح میدم شما یه لطف کنی رساله رو بخونی نوشته کدوم موسیقی حرام هست کدوم نیست اونایی که نیست خب نیست اونایی که هست چرا هست ملتفت شدید سوالم چیه؟

312
5th December 2014, 04:59 PM
ba fonte dorosht neveshtan zodtar be javab mirese?
............................
اینکه من فکرکنم سوال من سوال کامل و بجایی هست حق رو به من میده؟اینکه بدون توجه به سطح خودم هرچی به ذهنم رسیدرو سوال برحقی فرض کنم درسته؟اصلا هرسوالی بکنم رو بایددیگران بدوبدو براش جوابی تقدیم بکنند که رضایتم جلب بشه؟اینکه بابت هرسوالی بدون اینکه به جوابهای قبلی اهمیت قایل بشم بایددنبال جواب جدید و درست و امروزی بگردم؟اینکه هرسوالی رو از هرکسی نباید جواب خواست غیرعاقلانه به نظرمیرسه؟
..............
درباره حرمت بخشی از موسیقی از دیداسلام و شیعه بارهاوبارها طرح مطلب وارائه توضیح شده.به همین راحتی که میشه از اهالی این فروم درباره سوال تاپیک پرسش کردبه همون راحتی هم میشه توی وب وکتابخانه ها و هزارمنبع کامل قبلی هم گشت وبه جواب قانع کننده رسید.
......................
به راحتی نوشتن در فروم nj
http://www.maarefquran.org/index.php/page,viewArticle/LinkID,581
و
http://www.islamquest.net/fa/archive/question/fa1004
و
http://www.ahkam.porsemani.ir/node/2172
و
http://www.hawzah.net/fa/question/questionview/55664
و
http://islampedia.ir/fa/1389/11/%D8%AF%D9%84%D8%A7%D8%A6%D9%84-%D8%AD%D8%B1%D9%85%D8%AA-%D9%85%D9%88%D8%B3%DB%8C%D9%82%DB%8C/
و
http://hamshahrionline.ir/details/203138
و
http://www.askquran.ir/thread24422.html

علي پارسا
5th December 2014, 05:26 PM
درباره حرمت بخشی از موسیقی از دیداسلام و شیعه بارهاوبارها طرح مطلب وارائه توضیح شده.به همین راحتی که میشه از اهالی این فروم درباره سوال تاپیک پرسش کردبه همون راحتی هم میشه توی وب وکتابخانه ها و هزارمنبع کامل قبلی هم گشت وبه جواب قانع کننده رسید.

من هم موافقم، مگر اينکه فرض کنيم منظور رسيدن به جواب نباشه! منظور ........[nishkhand] چيز ديگري باشه!

RAHA.G
9th December 2014, 01:34 PM
نظر شما محترمه
ولی ما مستحب و مکروه هم دارم،فقط حلال و حرام مطرح نیست.

منم گفتم خیلیا
نگفتم همه موسیقی ها

RAHA.G
9th December 2014, 01:40 PM
خیلی از موسیقی ها هم باعث آرامش انسان میشه شما میگید هر چیزی که مارو از خدا و فکر کردن به اون دور کنه حرامه صحیح اما شک دارم کسی آهنگ گوش نده بره نماز شب بخونه بجاش ! در هر حال اگر این کار رو که به تعبیر شما باعث دوری از خدا میشه نکنی به کار ی هم که باعث یاد خدا میشه رو نمیاری . و درضمن بر چه اساس میگید موسیقی روح رو داغون میکنه ینی ملت میرن واسه داغونی روحشون موسیقی گوش میدن؟ برعکس موسیقی آرامش میده و کلا چیز لازمیه موسیقی اگر چیز فوق العاده خوبی نبود چرا تو تشییع جنازه مرحوم پاشایی اون همه آدم اومده بود چون برای کارش ارزش قائل بود بعدم اگر موسیقی حرامه بنا به دلیل شما چرا پس تو تلوزیون پخش میشه؟ برنامه هفت ترانه که یادتون هست و الان نوا و نما ما چند نوع ساز محلی داریم کردی لری گیلکی ترکی لکی و . . . اینا همش چرت چرا چون مارو از یاد خدا قافل میکنه؟! اتفاقا من هر از گاهی که آهنگ گوش میدم به خدا فکر میکنم و جالبه بدونید ما بیشتر از 40 نوع رقص کردی داریم چرا چون کردا به شاد بودنشون خیلی اهمیت قائلن بعد یه چیزی ما نوحه گوش کنیم یاد خدا میوفتیم اونم نوحه هایی که الان هست طرف یه جوری با هنجرش بیس میده آدم میخواد کلشو بکوبه دیوار منتظر نظرات بعدی هستم.
منظور از آهنگایی که روح رو داغون میکنه آهنگایی که افسردگی یا هیجان کاذب بیش از حد میاره
کی گفته اگر کار حرام انجام ندیدم روحمون به سمت خدا و کارایی که ما رو ب خدا نزدیک میکنه نمیره؟؟؟؟؟؟؟
آقای بهجت میگفتن فقط معصیت نکنید و نماز اول وقت بخونید و تاثیر فوق العاده اش تو زندگیتون ببینید
نگفتن نماز شب بخونید و یا کارای مستحب دیگه بکنید
هر کاری هم که تو این دولت و جامعه رخ میده دلیل بر درست بودن و طبق دین بودن نیست
یکیشم پخش موسیقی هایی که آدم یاد بدهکاریاش میندازه و طرف افسرده میکنه

RAHA.G
9th December 2014, 01:43 PM
درضمن شاد بودن تو دین نهی نشده
خیلی هم روش تاکید شده
ولی از راه و روش درستش
ن اینکه تو ماشین با صدای بلند به موسیقی شاد گوش بدی و هم باعث اذیت و آزار دیگران بشه هم انقدر بهت هیجان بده که دست به رانندگی خطرناک بزنی و هم خودت به کشتن بدی هم دیگران رو

مهندس نوجوان
9th December 2014, 11:32 PM
بسم الله الرحمن الرحیم....
حقیر ب شخصه نمیدانم ب چ دلیل بعضی موسیقی ها حرام می باشد... فقط همین و بس ک میدانم خدای من بهترین هارابرای من می خواهد... پس اطاعتش می کنم...
وقتی اعتقاد داشته باشی ک خدایت ب فکر توست و هر سخنی از او ب صلاحت ختم میشود دیگر نیازی نیست چرایش را بپرسی.... این اطاعت کورورانه نیست.... نهایت عشق مخلوق ب خالق است.... وقتی کسی را دوست داشته باشی و او بگوید بمیر میمیری.... هر سوال دیگری هم بپرسید باز جواب همین خواهد بود....
راستی یک سوال از جانب حقیر... :می گویند نباید آهنگی ک آدم را از حالت عادی خارج کند گوش دهیم حرام است.... پس چرا آهنگ های گریه دار گوش می کنیم ؟؟؟؟مگر ما را از حالت عادی ب حالت گریه ,نناراحتی ,, افسردگی و... نمیبرند ؟؟؟؟؟[golrooz]

محمد حسین بابایی فرد
10th December 2014, 02:46 PM
می گویند نباید آهنگی ک آدم را از حالت عادی خارج کند گوش دهیم حرام است.... پس چرا آهنگ های گریه دار گوش می کنیم ؟؟؟؟مگر ما را از حالت عادی ب حالت گریه ,نناراحتی ,, افسردگی و... نمیبرند ؟؟؟؟؟[golrooz]

با همین تفسیر گوش دادن به نوحه هم گناه دارد

محمد حسین بابایی فرد
10th December 2014, 02:48 PM
درضمن شاد بودن تو دین نهی نشده
خیلی هم روش تاکید شده
ولی از راه و روش درستش
ن اینکه تو ماشین با صدای بلند به موسیقی شاد گوش بدی و هم باعث اذیت و آزار دیگران بشه هم انقدر بهت هیجان بده که دست به رانندگی خطرناک بزنی و هم خودت به کشتن بدی هم دیگران رو

خب این از خریت طرفه نه اشهتباه بودن موسیقی من میتونم صدا رو ببرم بالا به کسی آزار نرسه مث بچه آدم هم رانندگی کنم .

محمد حسین بابایی فرد
10th December 2014, 02:54 PM
حق با شماست عزیزان موسیقی حرامه .[bitavajohi]

مریم313
10th December 2014, 04:48 PM
من فکر نمیکنم پرسیدن بعضی سوالات و بحث در مورد اون خیلی اشکال داشته باشه نمیدونم چرا بعضی دوستان انقدر جبهه میگیرن در مورد این مسئله؟
راستش من اطلاع زیادی در مورد این موضوع ندارم و جوابی نمیتونم به این قضیه بدم فقط همینو میتونم بگم خیلی از موسیقیایی که الان هستن نقش زیادی توی افسردگی ملت دارن حتی اونا که ریتم خیلی شادی دارن اگه به مضمونش گوش بدی پر از غم و اندوهه.کاری با بحث اسلام ندارم ولی از نظر علمیم توصیه میشه هر موسیقی گوش داده نشه دلیلش تاثیر توی حالات روحی وافسرده شدنه.نمیدونم درسته یانه ولی ما یه استاد داشتیم میگفت موسیقی غنا موسیقیه که صدا تو گلو بچرخه و حالت چهچهه داشته باشه که با این توضیح خیلی از موسیقیا تو این بازه قرار نمیگیرن چه شاد چه غمگین و تعداد خیلی کمی از آهنگارو شامل میشه.اگرچه خیلی از آهنگای این دوره واقعا ارزش گوش دادن ندارن

ولی در مورد این جمله دوستمون مهندس نوجوان که گفتند"وقتی اعتقاد داشته باشی ک خدایت ب فکر توست و هر سخنی از او ب صلاحت ختم میشود دیگر نیازی نیست چرایش را بپرسی.... این اطاعت کورورانه نیست.... نهایت عشق مخلوق ب خالق است.... وقتی کسی را دوست داشته باشی و او بگوید بمیر میمیری...."
خواستم بگم که دین اسلام دین تعقله این عشقی که شما داری میگیدقیقا عشق کور کورانس خدا خودش تاکید به تعقل کرده نمونش حضرت موسی که یکی از پیامبرای محبوب خدا بوده , بسیار آدم کنجکاوی بوده و مدام سوال میپرسیده و راحت قانع نمیشده.
چیزی که باعث شده خیلی از مامتاسفانه از اسلام و شیعه فقط و فقط اسمشو یدک بکشیم همین عدم درک درست از اسلامه واینکه ما فقط یاد گرفتیم که یه سری اعمالو از بچگی انجام بدیم بدون اینکه درک درستی ازشون داشته باشیم و بهمون یاد دادن که یه سری چیزا حرام و یه سری چیزا حلال و مستحبه ولی اگه بپرسن چرا هیچ دلیلی واسش پیدا نمیکنیم و بنابر این خیلی تو مواجهه با مسائل کوچیک عشقمون به حدا رو راحت فراموش میکنیم پس فکر کردن و پیدا کردن جواب یه سری سوالا کار بدی که نیست هیچ کار بسیار پسندیده ایه

مهندس نوجوان
10th December 2014, 10:36 PM
من فکر نمیکنم پرسیدن بعضی سوالات و بحث در مورد اون خیلی اشکال داشته باشه نمیدونم چرا بعضی دوستان انقدر جبهه میگیرن در مورد این مسئله؟
راستش من اطلاع زیادی در مورد این موضوع ندارم و جوابی نمیتونم به این قضیه بدم فقط همینو میتونم بگم خیلی از موسیقیایی که الان هستن نقش زیادی توی افسردگی ملت دارن حتی اونا که ریتم خیلی شادی دارن اگه به مضمونش گوش بدی پر از غم و اندوهه.کاری با بحث اسلام ندارم ولی از نظر علمیم توصیه میشه هر موسیقی گوش داده نشه دلیلش تاثیر توی حالات روحی وافسرده شدنه.نمیدونم درسته یانه ولی ما یه استاد داشتیم میگفت موسیقی غنا موسیقیه که صدا تو گلو بچرخه و حالت چهچهه داشته باشه که با این توضیح خیلی از موسیقیا تو این بازه قرار نمیگیرن چه شاد چه غمگین و تعداد خیلی کمی از آهنگارو شامل میشه.اگرچه خیلی از آهنگای این دوره واقعا ارزش گوش دادن ندارن

ولی در مورد این جمله دوستمون مهندس نوجوان که گفتند"وقتی اعتقاد داشته باشی ک خدایت ب فکر توست و هر سخنی از او ب صلاحت ختم میشود دیگر نیازی نیست چرایش را بپرسی.... این اطاعت کورورانه نیست.... نهایت عشق مخلوق ب خالق است.... وقتی کسی را دوست داشته باشی و او بگوید بمیر میمیری...."
خواستم بگم که دین اسلام دین تعقله این عشقی که شما داری میگیدقیقا عشق کور کورانس خدا خودش تاکید به تعقل کرده نمونش حضرت موسی که یکی از پیامبرای محبوب خدا بوده , بسیار آدم کنجکاوی بوده و مدام سوال میپرسیده و راحت قانع نمیشده.
چیزی که باعث شده خیلی از مامتاسفانه از اسلام و شیعه فقط و فقط اسمشو یدک بکشیم همین عدم درک درست از اسلامه واینکه ما فقط یاد گرفتیم که یه سری اعمالو از بچگی انجام بدیم بدون اینکه درک درستی ازشون داشته باشیم و بهمون یاد دادن که یه سری چیزا حرام و یه سری چیزا حلال و مستحبه ولی اگه بپرسن چرا هیچ دلیلی واسش پیدا نمیکنیم و بنابر این خیلی تو مواجهه با مسائل کوچیک عشقمون به حدا رو راحت فراموش میکنیم پس فکر کردن و پیدا کردن جواب یه سری سوالا کار بدی که نیست هیچ کار بسیار پسندیده ایه

بسم الله الرحمن الرحیم
حقیر فقط ب بخش مربوط ب خود پاسخ می دهم...
بله.... حضرت موسی کنجکاو بودند.... ایشان توانایی صحبت با خداوند را داشتند از ایشان می پرسیدند و پاسخ می گرفتند... ولی ما ک دیگر با منبع علم کامل در ارتباط نیستیم... بنده این قضیه اطاعت کورکورانه را در بحثی قبلا مطرح نموده بودم ک باز لازم شد از اصل بگویم.... انشاالله دیگر لازم نشود....[khanderiz]
خیلی از مطالب دینی هست ک علمی بودنش صدها سال بعد مشخص شده... یعنی صدسال قبلش مردم چون دلیلش را نمی دانستند نباید اطاعت می کردند چون کورکورانه تلقی میشد ؟؟؟؟ خیر....
ما از علم مطلق شاید ذره ای از آن را هم نداشته باشیم.... یعنی ظرفیتش را هم نداریم.... امام زمان ما هم غایب اند.... پس منبع استفاده از علم الهی انبیا گذشته و قرآن اند.... همان چیزی ک پیامبر در غدیر خم فرمودند : قرآن و عترت....
حالا عزیزانی "مراجع تقلید"رفته اند در احادیث و قرآن جستجو کرده و اصل حکم را بیرون آوردند..... حالا ما وظیفه داریم از آن ها اطاعت کنیم.... درست است.... ما دلیل خیلی از واجبات روزمره را نمیدانیم ولی آیا حاضرید بگویید اگر علتش را بدانید آن را قبول کنید ؟ آمدیم و ظرفیتش را نداشتیم... مثلا اگر در گذشته کسی می گفت زمین گرد است طرف مقابل با مشت میکوبید توی صورتش ک شکوفه نگو... حالا مطمئنید ک این قضیه ب شکل دیگری تکرار نمیشود.... ما این ها را می دانیم.... می دانیم ک خدای ما مارا آفریده..... پس خیروصلاح مارا میخواهد.... میدانیم اگر امر می کند کاری را انجام دهیم فردایش مخالفش را واجب نمی کند..... میدانم خدای من بهترین ها رابر من واجب می کند.... حال ک او از همه داناتر و خیرخواه تر است پس آیا اگر دلیل کاری را ک ایشان واجب کرده ندانم باید زیر همه چیز بزنم ؟؟؟؟ نه.... این رسمش نیست....من خدایم را اعلم می دانم..... نمی گویم ب دنبال پاسخ پرسشتان نروید.... بروید ولی زیرش نزنید.... اگر خدا فرموده اند امری واجب است ب دنبال چرایش بروید ولی از انجام واجب کوتاهی نکنید
متشکرم ک ب صحبت های حقیر توجه کردید
در پناه حق باشید[golrooz]

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد