Mina_Mehr
19th August 2009, 04:54 PM
يک دندانپزشک به افراد روزه دار توصيه کرد: با استفاده از رژيم غذايي مناسب و نوشيدن آب کافي ميتوان بوي بد دهان را كاهش داد.
دکتر مجيد رحماني، عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا منطقه علوم پزشکي تهران، با بيان اين که بوي بد دهان به عوامل مختلفي بستگي دارد، تصريح کرد: رژيم غذايي و يا نخوردن چند وعده غذايي باعث ايجاد بوي ناخوشايند دهان ميشود. همچنين کاهش جريان بزاق و خشکي دهان نقش مهمي در بوي بد دهان دارد.
وي با تاکيد بر اين مطلب که عدم رعايت بهداشت دهان و دندان، شايعترين علت بوي بد دهان است، گفت: محيط دهان به طور طبيعي پر از ميکروارگانيسمهاي مختلف است، اين ميکروارگانيسمها شروع به تجزيه خرده ريزههاي مواد غذايي که در محيط دهان باقي ماندهاند کرده به طوري كه نتيجه آن محصولات گازدار مختلف است.
رحماني ادامه داد: پوسيدگي دندان و لثههاي ملتهب و متورم، محيط مناسبي براي تجمع مواد غذايي هستند. همين امر باعث ايجاد محيطهاي مناسبي براي توليد گازهاي نامطبوع که حاصل عملکرد ميکروارگانيسمها بر روي غذاهاي باقي مانده است، ميشود.
اين عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران افزود: همچنين نواحياي که تميز کردن آن با مسواک و نخ دندان مشکل است مانند ناحيه ديواره پشتي دندان عقل، ناحيه سطح زبان بخصوص قسمت پشتي آن و زير پرکردگيهاي نامناسب و پروتزهاي ثابت از ديگر محيط هاي مناسب براي تجمع باکتريها و ايجاد بوي بد دهان هستند.
وي اظهار داشت: استفاده از مواد غذايي مانند پياز، ماهي، غذاهاي ادويه دار، نوشابههاي الکلي، رژيمهاي پر چربي و رنگهاي غذايي باعث استشمام بوي مخصوص به خود از دهان ميشوند.
دکتر مجيد رحماني، عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا منطقه علوم پزشکي تهران، با بيان اين که بوي بد دهان به عوامل مختلفي بستگي دارد، تصريح کرد: رژيم غذايي و يا نخوردن چند وعده غذايي باعث ايجاد بوي ناخوشايند دهان ميشود. همچنين کاهش جريان بزاق و خشکي دهان نقش مهمي در بوي بد دهان دارد.
وي با تاکيد بر اين مطلب که عدم رعايت بهداشت دهان و دندان، شايعترين علت بوي بد دهان است، گفت: محيط دهان به طور طبيعي پر از ميکروارگانيسمهاي مختلف است، اين ميکروارگانيسمها شروع به تجزيه خرده ريزههاي مواد غذايي که در محيط دهان باقي ماندهاند کرده به طوري كه نتيجه آن محصولات گازدار مختلف است.
رحماني ادامه داد: پوسيدگي دندان و لثههاي ملتهب و متورم، محيط مناسبي براي تجمع مواد غذايي هستند. همين امر باعث ايجاد محيطهاي مناسبي براي توليد گازهاي نامطبوع که حاصل عملکرد ميکروارگانيسمها بر روي غذاهاي باقي مانده است، ميشود.
اين عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران افزود: همچنين نواحياي که تميز کردن آن با مسواک و نخ دندان مشکل است مانند ناحيه ديواره پشتي دندان عقل، ناحيه سطح زبان بخصوص قسمت پشتي آن و زير پرکردگيهاي نامناسب و پروتزهاي ثابت از ديگر محيط هاي مناسب براي تجمع باکتريها و ايجاد بوي بد دهان هستند.
وي اظهار داشت: استفاده از مواد غذايي مانند پياز، ماهي، غذاهاي ادويه دار، نوشابههاي الکلي، رژيمهاي پر چربي و رنگهاي غذايي باعث استشمام بوي مخصوص به خود از دهان ميشوند.