علي پارسا
29th October 2014, 12:58 AM
سلام،
مي خواهم طرز تهيه جوانه گندم را در اين تاپيک برايتان آموزش دهم.
جهت اطلاع از فوائدش کافي است يک جستجوي ساده در اينترنت داشته باشيد.
البته من نمي دانم خيلي از چيزهايي که راجع به آن مي گويند صحت دارد يا نه! مثلا" جلوگيري از ريزش مو يا رفع جوشهاي صورت يا ....
همين قدر بگويم که سرشار از ويتامين هاي گروه B مي باشد.
سالم و نشاط آور و مقوي است، توجه داشته باشيد که سمنو از همين جوانه گندم تهيه مي شود که از فاکتور هاي مهم سبد غذايي ايرانيان از دوران باستان بوده است.
خوب برويم سر اصل مطلب:
ابتدا بايد مقداري گندم تهيه کنيد، اين گندم نبايد گندم پوست کنده باشد. گندم پوست نکنده در بازار به گندم مرغي يا گندم سمنو معروف است.
دقت کنيد که گندمها خيلي کهنه نباشند چون ممکن است به عمل نيايند.
مقداري گندم را بر حسب نياز در يک ظرف خيس نماييد، توجه داشته باشيد که اين را مانند پلو نمي خورند!، يک مشت کوچک شايد کافي باشد
http://www.uc-njavan.ir/images/wj58giyiajw2igmrp1z.jpg
بگذاريد يک روز در هواي معمولي (مثلا" کنار آشپزخانه) خيس بخورد، بعد از بيست و چهار ساعت آب ظرف را عوض کنيد و مجددا" يک روز ديگر بگذاريد گندمها خيس بخورد.
در پايان روز دوم گندمها شروع به جوانه زدن خواهند کرد و اگر به نوک آنها دقت کنيد خواهيد ديد که جوانه ها به صورت سفيد و خيلي ريز در حال ايجاد هستند.
http://www.uc-njavan.ir/images/vjd0006kqnkw0zo1xc.jpg
http://www.uc-njavan.ir/images/3a0opd40otz127zdkxll.jpg
حالا گندم ها را در صافي ريخته و آب آنها را کاملا" بگيريد.
http://www.uc-njavan.ir/images/hemlof1xqldrikdbtvhy.jpg
سپس آنها را در کاسه اي ريخته و درب کاسه را با بشقاب بپوشانيد. توجه کنيد که لبه بشقاب و لبه کاسه مماس باشند تا يک حالت گلخانه اي و مرطوب داخل کاسه بوجود آيد.
ظرف را در همان فضاي معمولي (کنار آشپزخانه) قرار دهيد.
بعد از بيست و چهار ساعت جوانه ها آماده خوردن هستند[shaad]
http://www.uc-njavan.ir/images/2zt7jnog96au3hl6p3s.jpg
جوانه ها را در کيسه فريزر يا ظرف در بسته داخل يخچال نگهداري فرماييد.
http://www.uc-njavan.ir/images/nuua5xo1ew0avi5q1d6.jpg
سعي کنيد حتي المقدور قبل از اينکه جوانه ها به رنگ سبز در آيد آنها را ميل فرماييد، زيرا با سبز شدن تلخ مزه شده و خاصيت خود را نيز از دست خواهند داد.
توجه نماييد که بايد خوردن جوانه را با تأني و جويدن کامل انجام دهيد به صورتي که کاملا" با بزاق دهان مخلوط و در دهانتان به صورت خمير در آيد، توصيه من اين است که مقداري کشمش پلوئي تر و تازه با آنها قاطي کرده و ميل نماييد، واقعا" در اين وانفسايي که همه چيز کارخانه اي شده و مواد افزودني و روغن پالم [nishkhand]و .... خوردن جوانه گندم و کشمش چنان لذت بخش است که نگو!
مي توانيد در يک روز پر مشغله که شايد فرصت غذا خوردن هم نداشته باشيد مقداري از آن را در پاکت فريزر داخل کيفتان گذاشته و در بين روز ميل کنيد
ضمنا" همانطور که گفتم اين به عنوان پلو و خورشت نيست! مقدار کمي بايد ميل فرماييد.
باز تاکيد مي کنم جوانه هاي سبز شده (يعني به رنگ سبز در آمده) خوب نيستند بايد آنها را دور بريزيد
http://www.uc-njavan.ir/images/1gb89lileycf0akdq7s.jpg
جوانه هاي دور ريختنى
مي خواهم طرز تهيه جوانه گندم را در اين تاپيک برايتان آموزش دهم.
جهت اطلاع از فوائدش کافي است يک جستجوي ساده در اينترنت داشته باشيد.
البته من نمي دانم خيلي از چيزهايي که راجع به آن مي گويند صحت دارد يا نه! مثلا" جلوگيري از ريزش مو يا رفع جوشهاي صورت يا ....
همين قدر بگويم که سرشار از ويتامين هاي گروه B مي باشد.
سالم و نشاط آور و مقوي است، توجه داشته باشيد که سمنو از همين جوانه گندم تهيه مي شود که از فاکتور هاي مهم سبد غذايي ايرانيان از دوران باستان بوده است.
خوب برويم سر اصل مطلب:
ابتدا بايد مقداري گندم تهيه کنيد، اين گندم نبايد گندم پوست کنده باشد. گندم پوست نکنده در بازار به گندم مرغي يا گندم سمنو معروف است.
دقت کنيد که گندمها خيلي کهنه نباشند چون ممکن است به عمل نيايند.
مقداري گندم را بر حسب نياز در يک ظرف خيس نماييد، توجه داشته باشيد که اين را مانند پلو نمي خورند!، يک مشت کوچک شايد کافي باشد
http://www.uc-njavan.ir/images/wj58giyiajw2igmrp1z.jpg
بگذاريد يک روز در هواي معمولي (مثلا" کنار آشپزخانه) خيس بخورد، بعد از بيست و چهار ساعت آب ظرف را عوض کنيد و مجددا" يک روز ديگر بگذاريد گندمها خيس بخورد.
در پايان روز دوم گندمها شروع به جوانه زدن خواهند کرد و اگر به نوک آنها دقت کنيد خواهيد ديد که جوانه ها به صورت سفيد و خيلي ريز در حال ايجاد هستند.
http://www.uc-njavan.ir/images/vjd0006kqnkw0zo1xc.jpg
http://www.uc-njavan.ir/images/3a0opd40otz127zdkxll.jpg
حالا گندم ها را در صافي ريخته و آب آنها را کاملا" بگيريد.
http://www.uc-njavan.ir/images/hemlof1xqldrikdbtvhy.jpg
سپس آنها را در کاسه اي ريخته و درب کاسه را با بشقاب بپوشانيد. توجه کنيد که لبه بشقاب و لبه کاسه مماس باشند تا يک حالت گلخانه اي و مرطوب داخل کاسه بوجود آيد.
ظرف را در همان فضاي معمولي (کنار آشپزخانه) قرار دهيد.
بعد از بيست و چهار ساعت جوانه ها آماده خوردن هستند[shaad]
http://www.uc-njavan.ir/images/2zt7jnog96au3hl6p3s.jpg
جوانه ها را در کيسه فريزر يا ظرف در بسته داخل يخچال نگهداري فرماييد.
http://www.uc-njavan.ir/images/nuua5xo1ew0avi5q1d6.jpg
سعي کنيد حتي المقدور قبل از اينکه جوانه ها به رنگ سبز در آيد آنها را ميل فرماييد، زيرا با سبز شدن تلخ مزه شده و خاصيت خود را نيز از دست خواهند داد.
توجه نماييد که بايد خوردن جوانه را با تأني و جويدن کامل انجام دهيد به صورتي که کاملا" با بزاق دهان مخلوط و در دهانتان به صورت خمير در آيد، توصيه من اين است که مقداري کشمش پلوئي تر و تازه با آنها قاطي کرده و ميل نماييد، واقعا" در اين وانفسايي که همه چيز کارخانه اي شده و مواد افزودني و روغن پالم [nishkhand]و .... خوردن جوانه گندم و کشمش چنان لذت بخش است که نگو!
مي توانيد در يک روز پر مشغله که شايد فرصت غذا خوردن هم نداشته باشيد مقداري از آن را در پاکت فريزر داخل کيفتان گذاشته و در بين روز ميل کنيد
ضمنا" همانطور که گفتم اين به عنوان پلو و خورشت نيست! مقدار کمي بايد ميل فرماييد.
باز تاکيد مي کنم جوانه هاي سبز شده (يعني به رنگ سبز در آمده) خوب نيستند بايد آنها را دور بريزيد
http://www.uc-njavan.ir/images/1gb89lileycf0akdq7s.jpg
جوانه هاي دور ريختنى