Mina_Mehr
13th August 2009, 04:31 PM
بستني و فالوده در ايران پرمصرفترين نوع شيريني به حساب ميآيند. خصوصا فالوده كه فرآوردهاي سنتي بوده و از قديمالايام در فصل تابستان طرفداران بيشماري دارد. فالوده از رشتههاي نشاستهاي يخ زده تهيه ميشود كه نهايتا كمي شربت شكر يا شربت آبليمو به همراه گلاب روي آن ريخته و ميل مينمايند.
http://www.jamejamonline.ir/Media/images/1388/05/18/100914268461.jpg
نشاسته يكي از مهمترين منابع انرژي بدن انسان و در گروه كربوهيدراتها به شمار ميرود و از جمله مواد غذايي است كه در بدن تجزيه شده و به گلوكز (قند خون) تبديل ميگردد. قند خون انرژي لازم را براي مغز و مركز عصبي بدن انسان تامين ميكند.
همچنين در مواقع فعاليتهاي شديد فكري، مطالعات، يادگيريهاي تحصيلي و درسي و يا در هنگام كاهش حجم مايعات بدن در زمان گرمازدگي و مسموميتهاي منتج به اسهال و يا در مواقع كاهش قندخون در زمانهاي روزهداري و گرسنگي طولاني مدت تامين كننده انرژي و برطرف كننده خستگي ميباشد، اما در مقابل بايد توجه داشته باشيد كه اگر بيش از نياز بدن از مواد قندي يا نشاستهاي استفاده كنيد مقدار مازاد آن منجر به اضافه وزن، افزايش چربي خون، ناراحتيهاي قلبي - عروقي و ديابت ميگردد.
بهگونهاي كه با مصرف مواد نشاستهاي يا قندي سطح قند خون به سرعت بالا رفته در اين موقع لوزالمعده شروع به ترشح انسولين جهت تنظيم قندخون مينمايد و اين امر موجب ميشود قندخون سريعا پايين بيايد و حتي از حالت اوليه نيز پايينتر رود.
وقتي كه اين اتفاق ميافتد شخص احساس خستگي و بيحالي ميكند كه براي رفع چنين احساسي درمان ظاهرا خوشايند مصرف مجدد و موادقندي و به دنبال آن چاقي، اضافه وزن و در نهايت ديابت ميباشد. همچنين در كنار اين قضيه مصرف مجدد موادقندي منجر به تجمع و تبديل مازاد آن به چربي اضافي در خون شده و رسوب اين چربيها در عروق باعث تصلب شرايين، بيماريهاي قلبي و افزايش چربي خون ميگردد.
از طرفي ديگر مصرف زياد مواد قندي - نشاستهاي ميتواند جذب پروتئين و مواد مغذي را مختل كرده و سبب سوءتغذيه و اختلال در رشد سلولهاي مغز شود و يا با تحريك توليد انسولين زمينه ابتلا به سرطان لوزالمعده را فراهم كند. بنابر اين بايد حتيالمقدور از مصرف نامتعادل مواد نشاستهاي و بسيار شيرين پرهيز كنيد و خيال نكنيد كه ميتوانيد با مصرف آبليمو از مضرات مواد نشاستهاي و شربت فالوده در امان بمانيد.
توصيه: نظر به اين كه فالوده اين محصول سنتي پرطرفدار به صورت صنعتي و تحت نظر مسوولان فني صنايع غذايي به صورت بهداشتي توليد نميگردد لذا، اداره نظارت بربهداشت موادغذايي بايد كنترل بيشتري برمراكز تهيه و توزيع اين محصول داشته و توليدكنندگان اين فرآورده را از نظر رعايت نكات بهداشتي تحت نظارت مستمر خود قرار دهد.
منبع:جام جم آنلاین
http://www.jamejamonline.ir/Media/images/1388/05/18/100914268461.jpg
نشاسته يكي از مهمترين منابع انرژي بدن انسان و در گروه كربوهيدراتها به شمار ميرود و از جمله مواد غذايي است كه در بدن تجزيه شده و به گلوكز (قند خون) تبديل ميگردد. قند خون انرژي لازم را براي مغز و مركز عصبي بدن انسان تامين ميكند.
همچنين در مواقع فعاليتهاي شديد فكري، مطالعات، يادگيريهاي تحصيلي و درسي و يا در هنگام كاهش حجم مايعات بدن در زمان گرمازدگي و مسموميتهاي منتج به اسهال و يا در مواقع كاهش قندخون در زمانهاي روزهداري و گرسنگي طولاني مدت تامين كننده انرژي و برطرف كننده خستگي ميباشد، اما در مقابل بايد توجه داشته باشيد كه اگر بيش از نياز بدن از مواد قندي يا نشاستهاي استفاده كنيد مقدار مازاد آن منجر به اضافه وزن، افزايش چربي خون، ناراحتيهاي قلبي - عروقي و ديابت ميگردد.
بهگونهاي كه با مصرف مواد نشاستهاي يا قندي سطح قند خون به سرعت بالا رفته در اين موقع لوزالمعده شروع به ترشح انسولين جهت تنظيم قندخون مينمايد و اين امر موجب ميشود قندخون سريعا پايين بيايد و حتي از حالت اوليه نيز پايينتر رود.
وقتي كه اين اتفاق ميافتد شخص احساس خستگي و بيحالي ميكند كه براي رفع چنين احساسي درمان ظاهرا خوشايند مصرف مجدد و موادقندي و به دنبال آن چاقي، اضافه وزن و در نهايت ديابت ميباشد. همچنين در كنار اين قضيه مصرف مجدد موادقندي منجر به تجمع و تبديل مازاد آن به چربي اضافي در خون شده و رسوب اين چربيها در عروق باعث تصلب شرايين، بيماريهاي قلبي و افزايش چربي خون ميگردد.
از طرفي ديگر مصرف زياد مواد قندي - نشاستهاي ميتواند جذب پروتئين و مواد مغذي را مختل كرده و سبب سوءتغذيه و اختلال در رشد سلولهاي مغز شود و يا با تحريك توليد انسولين زمينه ابتلا به سرطان لوزالمعده را فراهم كند. بنابر اين بايد حتيالمقدور از مصرف نامتعادل مواد نشاستهاي و بسيار شيرين پرهيز كنيد و خيال نكنيد كه ميتوانيد با مصرف آبليمو از مضرات مواد نشاستهاي و شربت فالوده در امان بمانيد.
توصيه: نظر به اين كه فالوده اين محصول سنتي پرطرفدار به صورت صنعتي و تحت نظر مسوولان فني صنايع غذايي به صورت بهداشتي توليد نميگردد لذا، اداره نظارت بربهداشت موادغذايي بايد كنترل بيشتري برمراكز تهيه و توزيع اين محصول داشته و توليدكنندگان اين فرآورده را از نظر رعايت نكات بهداشتي تحت نظارت مستمر خود قرار دهد.
منبع:جام جم آنلاین