PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : روغن پالم چیست؟



ماری مریم
10th August 2014, 09:27 PM
روغن پالم چیست؟

روغن پالم از اسیدهای چرب و گلیسرول مثل همه چربی ها تشکیل شده است. بر خلاف تمام چربی ها اسیدهای چرب اشباع فراوانی دارند که در دمای اتاق جامد هستند. روغن پالم اسم خود را از اسید چرب اشباع c16 یالمتیک اسید گرفته است.

روغن پالم؛ واژه یا به عبارتی ماده ای است که اگر چه جدید نیست اما در چند روز اخیر وارد حوزه گسترده واژه های نگران کننده در ذهن ایرانیان شده است.

به گزارش خبرآنلاین هنوز چند روزی از صحبت های وزیر بهداشت درباره شایعه ورود پالم به صنایع لبنی نگذشته بود که واکنشها نسبت به آن آغاز شد و این بهترین دلیل برای اثبات ضرب المثل قدیمی تا نباشد چیزکی مردم نگویند چیزها بود.

وقتی وزیر بهداشت اعلام کرد در ماست پرچرب بعضی از شرکتها که اسمشان اعلام خواهد شد روغن پالم استفاده می شود دبیر انجمن صنایع لبنی با بیان اینکه هیچ کارخانه‌‌ای را سراغ ندارم که از چربی گیاهی به جای چربی حیوانی در تولید شیر پرچرب استفاده کند، گفت: این حرفها تشویش اذهان عمومی است واگر وزارت بهداشت از وجود کارخانه‌‌های متخلف مطلع است باید فورا جلوی فعالیت آن‌ها را بگیرد.

رضا باکری رئیس انجمن صنایع لبنی در مورد استفاده روغن پالم برای تولید شیر پرچرب توسط برخی از کارخانه‌های صنایع لبنی به فارس گفت: این موضوع را شنیده‌ام و از بیان آن توسط وزیر بهداشت و درمان بسیار تعجب کردم.

اما در همین زمینه ،رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری با تاکید بر اینکه اضافه نمودن روغن پالم به شیر به هیچ عنوان مورد تایید ما نیست، گفت: این اقدام سلامت شهروندان را به صورت جدی تهدید می‌کند و لازم است وزارت بهداشت و درمان مداخله جدی برای نظارت داشته باشد.

رحمت‌الله حافظی در گفت‌وگو با ایسنا‌ درباره مطرح شدن خبری مبنی بر اضافه نمودن روغن پالم به شیر گفت: این مسئله از نظر بهداشتی و سلامت مورد تایید نیست و انتظار داریم وزارت بهداشت با مداخله و نظارت بیشتر مانع از این اقدام شود.

روغن پالم چیست؟

اما روغن پالم چیست و چرا اضافه کردن آن به مواد پرچرب خطر آفرین است؟

روغن پالم یا نخل نوعی روغن گیاهی است که از مغز میوه نخل روغنی استخراج می‌شود.

به‌کارگیری روغن نخل به‌عنوان سوخت گیاهی از چند سال اخیر، موجب افزایش تقاضای جهانی و در نتیجه افزایش قیمت آن هم شده‌است. کشور مالزی بزرگ‌ترین تولیدکننده روغن نخل در دنیا است . و در اکثر خیابانهای شهرهای مالزی این درخت به فراوانی دیده می شود.

مثل همه روغن های گیاهی روغن نخل حاوی کلسترول نیست اگرچه مصرف چربی اشباع شده کلسترول LDL و HDLرا افزایش می دهد.

روغن نخل یک ماده رایج پخت و پز در کمربند استوایی، افریقا،اسیای جنوب شرقی و بخش هایی از برزیل است.در دیگر نقاط جهان برای پایین اوردن هزینه ها در صنایع غذایی تجاری و پایداری بالا اکسیداتیو (اشباع) محصول تصفیه شده برای سرخ کردن هم استفاده می شود.

با این حال مطالعاتی در سال 2009 انجام شد که نشان داد ممکن است روغن نخل جایگزین مناسبی به دلیل داشتن چربی های ترانس برای افراد با سطح بالا LDL نیست. استفاده از روغن نخل نگرانی هایی را برای گروه های فعال محیط زیست ایجاد کرده است. میزان زیاد روغن ها در درختان باعث جذب سرمایه گذاران برای سود دهی شده است که این منجر به از بین رفتن جنگل های مالزی و اندونزی به منظور ایجاد فضا برای کشت خالص روغن خرما شده است.

پالم و افزایش بیماری قلبی

روغن پالم از اسیدهای چرب و گلیسرول مثل همه چربی ها تشکیل شده است. بر خلاف تمام چربی ها اسیدهای چرب اشباع فراوانی دارند که در دمای اتاق جامد هستند. روغن پالم اسم خود را از اسید چرب اشباع c16 یالمتیک اسید گرفته است.

اسید اوئیک اشباع شده نیز تشکیل دهنده روغن نخل است. به گفته ی سازمان بهداشت جهانی شواهد قانع کننده ای است که نشان می دهد مصرف پالمتیک اسید احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را افزایش می دهد. بنابراین آن را به عنوان اسیدهای چرب ترانس در طبقه بندی قرار می دهند. چربی های ترانس نیز در دمای اتاق جامداند

آنتی اکسیدان های روغن پالم قرمز مثل توکوتری نولز و کاروتنوئیدها به دلیل خواص درمانی که ادعا می شد به مواد غذایی و لوازم آرایش اضافه می شد و هم اکنون هم در مواد آرایشی خانمها استفاده می شود و قسمت اعظم تولیدات آرایشی به روغن پالم وابسته است. مطالعاتی در سال 2009 میزان انتشار اکرول را آزمایش کرد. نشان داد که یک محصول سمی و بد بود حاصل از تجزیه گلیسرول از قسمت عمیق سرخ کردن سیب زمینی در روغن پالم قرمز و زیتون و روغن آفتابگردان اشباع نشده حاصل می شود.

در حال حاضر روغن پالم به عنوان «روغن گیاهی» یا «چربی گیاهی» بر روی برچسب های مواد غذایی در اتحادیه اروپا (EU) ذکر شده است. از سال 2015 زیر نظر اتحادیه اروپا در بسته بندی مواد غذایی دیگر اجازه استفاده از اصطلاح کلی «چربی گیاهی» یا «روغن گیاهی» در فهرست مواد تشکیل دهنده داده نخواهد شد. تولید کننده ی مواد غذایی باید نوع خاص چربی گیاهی را استفاده می کند شامل روغن پالم را ذکر کند.

سایر کاربردها: سوخت زیستی

روغن نخل را می توان به عنوان بیودیزل (سوخت زیستی) که آن هم معمولا به عنوان روغن پالم متیل استر شناخته شده است استفاده کرد.

روغن پالم متیل استر از طریق یک فرایند به نام تبادل استری ایجاد شده است. سوخت زیستی روغن پالم معمولا برای ساخت بیودیزل روغن پالم مخلوط با سایر سوخت ها مخلوط می شود. بیو دیزل روغن پالم استاندارد N14212 اروپا را برای سوخت زیستی دریافت کرد. بزرگ ترین واحد تولید بیو دیزل روغن پالم در جهان در سال 2011 فنلاند بود که روغن بیو دیزل گیاهی را در سنگاپور افتتاح کرد.

بمب ناپالم

نمک های آلومینیوم اسید پالمتیک و اسید نفتنیک در طول جنگ جهانی دوم برای تولید بمب ناپالم با هم ترکیب شده بودند و نام یکی از معروفترین بمبهای آتش زا تا چند دهه قبل بود

*nura*
10th August 2014, 11:08 PM
شناسایی ۹ برند متخلف در استفاده از روغن پالم در تهران

رئیس سازمان غذا و دارو، آخرین اقدامات انجام شده و همچنین توصیه‌هایش درباره روغن پالم را اعلام کرد.
دکتر رسول دیناروند در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه وزارت بهداشت در مورد سلامت مواد غذایی حساس است، درباره مصرف روغن پالم در فرآورده‌های لبنی گفت: متاسفانه به هر دلیلی که یکی از آن دلایل ممکن است ارزان بودن قیمت پالم باشد، در چند سال اخیر واردات روغن پالم سهم بزرگی از واردات روغن گیاهی و روغن نباتی را به کشور داشته است.

وی گفت: در سال ۹۲، سهم واردات روغن پالم به کشور به ۵۰ درصد رسیده است. در حال حاضر واردات کل روغن‌ها به کشور از یک میلیون تن عبور کرده که متاسفانه ۵۰ درصد آن روغن پالم است.

دیناروند در توضیح مضرات روغن پالم گفت: این روغن دارای اسید چرب اشباع زنجیره بلند است و یافته‌های علمی ثابت کرده که مصرف زیاد آن در انسداد عروق، بیماریهای قلبی عروقی و حتی در بیماری‌های سرطان اثرات سوئی دارد. بر همین اساس توصیه می‌شود که مصرف اسیدهای چرب اشباع زنجیره بلند از سوی مردم محدود شود.

به گفته دیناروند، روغن پالم شبیه اسیدهای چرب ترانس است که در روغن جامد وجود دارد البته بر روی اسیدهای چرب ترانس در روغن‌های جامد بسیار خوب کار کرده‌ایم و اکنون سهم مصرف روغن جامد در کشور تقریبا به زیر ۲۵ درصد رسیده است که این موضوع پیشرفت خوبی است. البته اعتقاد داریم سهم مصرف خانوار روغن جامد باید به صفر برسد و مردم نباید از این روغن استفاده کنند. در روغن‌های مایع نیز توصیه آن است که روغن پالم مصرف نشود.

دیناروند افزود: روغن پالم شبیه روغن جامد است و مصرف آن در هیچ جای دنیا ممنوع نیست اما از نظر تغذیه‌ای توصیه می‌شود که مردم آن را مصرف نکنند. پالم دو ویژگی دارد که مصرف آن را بالا برده است؛ ابتدا آن که پایداری حرارتی آن بالاست بنابراین در روغن‌های سرخ کردنی از پالم استفاده می‌کنند، درصد استفاده از این روغن در روغن‌های مختلف متفاوت است. ما روغن‌هایی را شناسایی کرده‌ایم که تخلف کرده‌اند و ۷۰ تا ۸۰ درصد از پالم استفاده کرده‌اند. توصیه‌مان آن است که مردم روغن پالم و سرخ کردنی را کمتر مصرف کنند.

وی در این باره افزود: مصرف عمده پالم در صنعت است؛ قنادی‌ها، صنایع شیرینی، شکلات و ...، در اینجا نیز علت به کار بردن روغن پالم آن است که این روغن مقداری نیمه جامد است بنابراین برای استفاده در این فراورده‌ها مناسب است. نکته دیگر آن است که سوء استفاده از روغن پالم در جاهایی که چربی‌های دیگر نیز وجود دارند، اتفاق می‌افتد. به عنوان مثال در فراورده‌های لبنیاتی پرچرب، در سالهای گذشته طبق استاندارد ملی اجازه داده شد که در تعدادی از فراورده‌ها مانند پنیرها، بستنی، خامه و ... از روغن گیاهی استفاده شود و طبیعتا روغن گیاهی یعنی روغن پالم.

رئیس سازمان غذا و دارو از تشکیل کارگروهی در جهت بررسی به کار بردن روغن پالم در فراورده‌های مختلف خبر داد و گفت: کمیته‌ای در حال بررسی است تا بتوانیم روغن پالم را در جاهایی که چربی طبیعی وجود دارد، حذف کنیم. در هفته جاری نتیجه بررسی‌های این کمیته مشخص می‌شود در این کمیته نمایندگان صنایع لبنی، اساتید دانشگاه و دستگاه‌های نظارتی وزارت بهداشت نیز حضور دارند.

وی افزود: پس از مشخص شدن نتایج بررسی‌ها، فرصتی به صنعت داده می‌شود که پروانه‌هایشان را اصلاح کنند و روغن پالم به کلی حذف شود.

تکلیف پالم در هفته جاری مشخص می شود
وی همچنین در مورد تخلفاتی که در مصرف روغن پالم صورت می‌گیرد نیز گفت: در هر صورت در هفته جاری تکلیف این موضوع را روشن می‌کنیم. طی هفته گذشته بازرسان ما در تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی از تمام تولیدی‌ها نمونه برداری کرده‌اند که در صورت تخلف هر کدام از این تولیدی‌ها به دستگاه قضایی معرفی خواهند شد.

شناسایی ۹ برند متخلف در استفاده از روغن پالم در تهران
دیناروند گفت: آزمایشگاه مرجع تهران تاکنون ۹ نمونه و برند را شناسایی کرده است که در زمینه استفاده از روغن پالم تخلف داشته‌اند. این ۹ مورد مجددا در حال بررسی هستند. علاوه بر آن گزارش‌های استان‌ها نیز باید جمع آوری شده و پس از بررسی آنها جمع بندی‌های لازم صورت بگیرد. با مشخص شدن جمع بندی‌ها متخلفان معرفی می‌شند و پس از آن وزارت بهداشت با اطمینان به مردم اعلام می‌کند که در مورد چه فرآورده‌هایی نگران نباشند.

وی افزود: کار اساسی که در حال انجام داریم و مصوبه آن را نیز سال گذشته از دولت گرفته‌ایم آن است که واردات روغن پالم سیر نزولی را طی کند. بر اساس این مصوبه امسال سقف واردات روغن پالم ۳۰ درصد، سال آینده ۱۵ درصد و سال ۹۵ حداکثر ۱۰ درصد خواهد بود.

وی در عین حال تاکید کرد: در مورد روغن پالم آنچه که خطردارد مصرف بالای آن در کشور است. در گزارشاتمان به رئیس جمهور نیز این موضوع را مطرح کرده‌ایم و مردم نگران نباشند چرا که به زودی تخلفات را شناسایی و این مشکل را حل می‌کنیم. معتقدم می‌توانیم برندهای معتبر را به راحتی کنترل کنیم و این امر امکانپذیر است. هفته جاری این موضوع را یکسره خواهیم کرد. توصیه همیشگی ما به مردم آن است که فراورده پرچرب مصرف نکنید. این امر یک واقعیت است.

احتمال کاهش سقف چربی مجاز فرآورده‌های لبنی
رئیس سازمان غذا و دارو در ادامه صحبت‌هایش گفت: به دنبال اقدامات انجام شده در کمیته مذکور حتی ممکن است سقف چربی مجاز فرآورده‌ها را نیز پایین آوریم. به عنوان مثال ممکن است چربی ماست بالای پنج یا شش درصد را ممنوع کنیم. این کار به صورت جدی در حال بررسی است. هرچند مردم حق انتخاب دارند اما زمانی که موضوعی زمینه تخلفی را فراهم کند باید جلوی آن را بگیریم. در این زمینه با خود صنعت نیز مشورت می‌کنیم.


منبع :http://alef.ir/vdchiqnim23nxzd.tft2.html?237125

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد