توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : لطفا فقط یک بچه!
zoh_reh
8th August 2014, 06:36 PM
لطفا فقط یک بچه!
یک فرزند کافیست ، زندگی آنقدر سخت شده است که همکین یکی را بتوانیم خوشبخت کنیم ، کار بزرگی انجام داده ایم.
http://img1.tebyan.net/big/1393/05/636322311923417068255100117145239610393166.jpg
تولد فرزندان در زندگی حضرت ابراهیم نیز نعمت و پاداش عظیمی شمرده شده که فرشتگان بدان بشارت دادند. و فرصتی ارزشمند برای انسان محصور بین تولد تا مرگ است تا بتواند راهی برای استمرار وجود خود بیابد و پرونده اعمال نیکش را باز نگه دارد و پس از مرگ نیز دعا توسط فرزندان خود را دریافت کند.
این روزها ، بازار داشتن یک فرزند به بهانه های مختلف داغ داغ است. پدر و مادر هایی که هر دو شاغل هستند ، برنامه ریزی برای ساختن یک زندگی مرفه و داشتن آرزوهای رنگارنگ برای فرزند ، همگی باعث شده تا افراد احساس کنند خانواده ی سه نفره شان کامل است. این جمله را از بسیاری افراد می شنویم که: من یک فرزند می آورم تا بتوانم تمام امکاناتم را در اختیار او قرار دهم اما وقتی زن وشوهری تصمیم می گیرند تا یک فرزند داشته باشند ، این تصمیم آنها چه تبعاتی به همراه خواهد داشت؟
تولد فرزندان نه تنها برای والدین مایه خیر و برکت است بلکه برای خواهر و برادرها هم یکی از بهترین منابع کمکی و حمایتی برای آنها محسوب می شود. خواهر و برادر های بزرگتر به خواهر و برادرهای کوچکتر خود در زمینه های تحصیلی و روابط با همسالان کمک می کنند و هر دو در مسایل خانوادگی به یکدیگر یاری می رسانند. هنگامی که والدین حضور ندارند. خواهر و برادر ها گاهی جای خالی آنها را پر کرده و به یکدیگر کمک می کنند.همچنین در بین خواهر و برادرها، کودکان فرصت آن را پیدا می کنند تا مهارتهای حل تعارض و روابط بین فردی خود را تمرین کنند.
کودکان نیازمند ارتباط با یک همسال هستند، داشتن خواهر و برادر می تواند وجود یک همسال همیشگی را در محیط خانه برای آنان فراهم کند. آنان علاوه بر خواهر و برادر داشتن، یک دوست و همیار همیشگی نیز دارند و تنهایی همدیگر را کاهش می دهد.در خانواده های تک فرزند، والدین و فرزندان هر دو احساس می کنند، نیازهای شدیدی به یکدیگر دارند و پدر و مادر در نگرانی فرزندشان به سر می برند، در حالیکه در خانواده های پرجمعیت توجه والدین به ویژه مادر، معطوف به کودکان است و بیشتر وقت خود را صرف تربیت آنان می کنند. از این رو فرصتی برای افکار منفی یا رفتار بیهوده باقی نمی ماند.
والدین نیز با آرامش بشتری در جهت تحکیم خانواده و رفع مشکلات گام بر می دارند. پدر و مادر در تلاش مداوم برای رسیدگی به فرزندان از زندگی پویا و پرتحرک خود لذت بیشتری می برند و هنگام فعالیت خویش، هم زمان آثار و برکات تلاش خود را در شور و نشاط حاصل از رشد و بالندگی فرزندان مشاهده می کنند.در حالیکه در خانواده های تک فرزند، مشکلات جزیی فرزند اشتغال ذهنی زیادی برای والدین ایجاد می کند، بعنوان مثال با مشاهده کوچک ترین احتمال آسیب یا بیماری فرزندش نگران و آشفته می شوند و یا گاهی بعضی از رفتارهای او را نشانه ای از بروز مشکلات رفتاری و اخلاقی او می دانند.
حتی گاهی توجه به جزئیات رفتاری در این گونه خانواده سبب درگیری های کم اهمیت در خانواده نیز می شود.در حالیکه وجود فرزند بیشتر موجب تحکیم روابط ، داشتن حمایت های عاطفی و روانی بیشتر برای اعضای خانواده است. در چنین محیطی فرزندان و والدین احساس شادمانی و رضایت بیشتری دارند و رضایت درونی بیشتری از محیط خود می برند.تصور کنید ، نسل آینده که فرزندان فرزندان ما هیچ تصوری از خاله ،دایی،عمه و عمو نخواهند داشت ، جمع های خانوادگی کوچک و بی رونق و زنجیره های حمایتی فامیلی کم رنگ خواهد بود.
زندگی در چنان شرایطی دلگیر نیست؟
تبیان (http://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=282622)
محسن آزماینده
8th August 2014, 06:58 PM
لطفا فقط یک بچه!
یک فرزند کافیست ، زندگی آنقدر سخت شده است که همکین یکی را بتوانیم خوشبخت کنیم ، کار بزرگی انجام داده ایم.
http://img1.tebyan.net/big/1393/05/636322311923417068255100117145239610393166.jpg
تولد فرزندان در زندگی حضرت ابراهیم نیز نعمت و پاداش عظیمی شمرده شده که فرشتگان بدان بشارت دادند. و فرصتی ارزشمند برای انسان محصور بین تولد تا مرگ است تا بتواند راهی برای استمرار وجود خود بیابد و پرونده اعمال نیکش را باز نگه دارد و پس از مرگ نیز دعا توسط فرزندان خود را دریافت کند.
این روزها ، بازار داشتن یک فرزند به بهانه های مختلف داغ داغ است. پدر و مادر هایی که هر دو شاغل هستند ، برنامه ریزی برای ساختن یک زندگی مرفه و داشتن آرزوهای رنگارنگ برای فرزند ، همگی باعث شده تا افراد احساس کنند خانواده ی سه نفره شان کامل است. این جمله را از بسیاری افراد می شنویم که: من یک فرزند می آورم تا بتوانم تمام امکاناتم را در اختیار او قرار دهم اما وقتی زن وشوهری تصمیم می گیرند تا یک فرزند داشته باشند ، این تصمیم آنها چه تبعاتی به همراه خواهد داشت؟
تولد فرزندان نه تنها برای والدین مایه خیر و برکت است بلکه برای خواهر و برادرها هم یکی از بهترین منابع کمکی و حمایتی برای آنها محسوب می شود. خواهر و برادر های بزرگتر به خواهر و برادرهای کوچکتر خود در زمینه های تحصیلی و روابط با همسالان کمک می کنند و هر دو در مسایل خانوادگی به یکدیگر یاری می رسانند. هنگامی که والدین حضور ندارند. خواهر و برادر ها گاهی جای خالی آنها را پر کرده و به یکدیگر کمک می کنند.همچنین در بین خواهر و برادرها، کودکان فرصت آن را پیدا می کنند تا مهارتهای حل تعارض و روابط بین فردی خود را تمرین کنند.
کودکان نیازمند ارتباط با یک همسال هستند، داشتن خواهر و برادر می تواند وجود یک همسال همیشگی را در محیط خانه برای آنان فراهم کند. آنان علاوه بر خواهر و برادر داشتن، یک دوست و همیار همیشگی نیز دارند و تنهایی همدیگر را کاهش می دهد.در خانواده های تک فرزند، والدین و فرزندان هر دو احساس می کنند، نیازهای شدیدی به یکدیگر دارند و پدر و مادر در نگرانی فرزندشان به سر می برند، در حالیکه در خانواده های پرجمعیت توجه والدین به ویژه مادر، معطوف به کودکان است و بیشتر وقت خود را صرف تربیت آنان می کنند. از این رو فرصتی برای افکار منفی یا رفتار بیهوده باقی نمی ماند.
والدین نیز با آرامش بشتری در جهت تحکیم خانواده و رفع مشکلات گام بر می دارند. پدر و مادر در تلاش مداوم برای رسیدگی به فرزندان از زندگی پویا و پرتحرک خود لذت بیشتری می برند و هنگام فعالیت خویش، هم زمان آثار و برکات تلاش خود را در شور و نشاط حاصل از رشد و بالندگی فرزندان مشاهده می کنند.در حالیکه در خانواده های تک فرزند، مشکلات جزیی فرزند اشتغال ذهنی زیادی برای والدین ایجاد می کند، بعنوان مثال با مشاهده کوچک ترین احتمال آسیب یا بیماری فرزندش نگران و آشفته می شوند و یا گاهی بعضی از رفتارهای او را نشانه ای از بروز مشکلات رفتاری و اخلاقی او می دانند.
حتی گاهی توجه به جزئیات رفتاری در این گونه خانواده سبب درگیری های کم اهمیت در خانواده نیز می شود.در حالیکه وجود فرزند بیشتر موجب تحکیم روابط ، داشتن حمایت های عاطفی و روانی بیشتر برای اعضای خانواده است. در چنین محیطی فرزندان و والدین احساس شادمانی و رضایت بیشتری دارند و رضایت درونی بیشتری از محیط خود می برند.تصور کنید ، نسل آینده که فرزندان فرزندان ما هیچ تصوری از خاله ،دایی،عمه و عمو نخواهند داشت ، جمع های خانوادگی کوچک و بی رونق و زنجیره های حمایتی فامیلی کم رنگ خواهد بود.
زندگی در چنان شرایطی دلگیر نیست؟
تبیان (http://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=282622)
رمان حضرت ابراهیم هزینه های زندگی وجود نداشت و فرزندان مایه خیر و برکت بودند.
برای چی کسی را بدون خواست و ارده خودش به دنیایی بیاریم که نه از آینده اون اطمینان داریم، نه تحصیل ، نه کار و ...
به نظر شما آینده نگری و پیش بینی بر دلایلی که نویسنده مقاله اشاره کردند، ارجحیت ندارد؟؟؟
zoh_reh
8th August 2014, 07:19 PM
رمان حضرت ابراهیم هزینه های زندگی وجود نداشت و فرزندان مایه خیر و برکت بودند.
برای چی کسی را بدون خواست و ارده خودش به دنیایی بیاریم که نه از آینده اون اطمینان داریم، نه تحصیل ، نه کار و ...
به نظر شما آینده نگری و پیش بینی بر دلایلی که نویسنده مقاله اشاره کردند، ارجحیت ندارد؟؟؟
با سلام خدمت آقای آزماینده
خیلی ممنون از دقت و حضور شما در این مطلب
از اینکه سبک زندگی در طول تاریخ بشر تغییر میکنه گریز ناپذیره و چاره ای نیست و باید خود را با این تغییرات وفق داد و از طریق درست به زندگی ادامه داد.
هدف از فرزند آوردن در زندگی بدون شک در همه خانواده ها بخاطر بقا نسل میباشد یعنی این هدف در همه خانواده ها مشترک است و دلایل و عوامل دیگری نیز میتواند داشته باشد.
از نظر بهداشت روانی با مطالعاتی که صورت گرفته به این نتیجه رسیده اند که تعدد فرزند در خانه موجب آرامش میشود هم برای برای والدین و هم برای فرزندان(خواهران و برادران) ،
دست یافتن اطمینان به آینده زندگی هرکسی سلسله مراتبی دارد برای یک فرزند این سلسله مراتب از قبل از تولد شروع خواهد شد ، و قبل تر از آن والدین باید جهت تولد این موجود که بطور ناخاسته قرار است متولد
شود اطلاعات کافی در این زمینه را بدست آورند ، که با توجه به اطلاعات و دانش روز میتوان به آن دست یافت .
از نظر اقتصادی هم که مشکلات عمده در به دنیا نیاوردن فرزند و یا محدود کردن تعداد آن است من و شما خیلی خوب میدانیم که تقریبا نیمی از توقعات برآورده شده فرزند امروزه بجا نمیباشد.
راه حلی که پیشنهاد میکنم اینه که والدین از روز خواستگاری با اطلاعات و مطالعه حداقلی بروشور زندگی،
تا فرزند آوری و فرزند پروری آن دست به تشکیل زندگی بزنند، و فقط صرف سن ازدواج و داشتن شغل و ... ازدواج را کافی ندانند.
محسن آزماینده
8th August 2014, 07:34 PM
با سلام خدمت آقای آزماینده
خیلی ممنون از دقت و حضور شما در این مطلب
از اینکه سبک زندگی در طول تاریخ بشر تغییر میکنه گریز ناپذیره و چاره ای نیست و باید خود را با این تغییرات وفق داد و از طریق درست به زندگی ادامه داد.
هدف از فرزند آوردن در زندگی بدون شک در همه خانواده ها بخاطر بقا نسل میباشد یعنی این هدف در همه خانواده ها مشترک است و دلایل و عوامل دیگری نیز میتواند داشته باشد.
از نظر بهداشت روانی با مطالعاتی که صورت گرفته به این نتیجه رسیده اند که تعدد فرزند در خانه موجب آرامش میشود هم برای برای والدین و هم برای فرزندان(خواهران و برادران) ،
دست یافتن اطمینان به آینده زندگی هرکسی سلسله مراتبی دارد برای یک فرزند این سلسله مراتب از قبل از تولد شروع خواهد شد ، و قبل تر از آن والدین باید جهت تولد این موجود که بطور ناخاسته قرار است متولد
شود اطلاعات کافی در این زمینه را بدست آورند ، که با توجه به اطلاعات و دانش روز میتوان به آن دست یافت .
از نظر اقتصادی هم که مشکلات عمده در به دنیا نیاوردن فرزند و یا محدود کردن تعداد آن است من و شما خیلی خوب میدانیم که تقریبا نیمی از توقعات برآورده شده فرزند امروزه بجا نمیباشد.
راه حلی که پیشنهاد میکنم اینه که والدین از روز خواستگاری با اطلاعات و مطالعه حداقلی بروشور زندگی،
تا فرزند آوری و فرزند پروری آن دست به تشکیل زندگی بزنند، و فقط صرف سن ازدواج و داشتن شغل و ... ازدواج را کافی ندانند.
درست می فرمایید.
در اینکه تعدد فرزندان در تربیت آنها نیز نقش دارد، شکی نیست.
ولی باید چند نکته را مد نظر قرار داد.
یکی اینکه افزایش امید به زندگی و کاهش تعداد کودکان مرده در بدو تولد نسبت به کودکان زنده و سایر موارد در بقای نسلشکی نیست.
اینکه نیمی از توقعات براورده شده کودکان شکی نیست. البته با این دیدگاه که هدف تنها نیازهای مادی باشد(خوراک،پوشاک و مسکن)
به نظر شما کیفیت زندگی مهم نیست؟؟؟
اینکه یک کودک بتواند در هر زمینه ای یک مهارت کسب کند توقع زیادی است؟؟؟
برای مثال یک ساز از موسیقی، یک رشته از ورزش، یک زبان غیر از زبان مادری و زبان بین المللی و ...
بهتره کیفیت را فدای کمیت نکنیم
masoume.a.92
8th August 2014, 07:41 PM
[golrooz]
به نظر من تمام مزایا و معایب تک فرزندی و چند فرزندی رو که کنار هم یذاریم چند فرزندی عاقلانه تره... از هر نظر...
توجیحاتی که برای تک فرزندی آورده میشه دلایل کافی نیستند...
بخصوص مساپل اقتصادی...
این نظر منه...
بچه ها چندتا هم که باشن میشه به همشون همه جور هنر و دانش رو یاد داد [nishkhand]
zoh_reh
8th August 2014, 08:03 PM
درست می فرمایید.
در اینکه تعدد فرزندان در تربیت آنها نیز نقش دارد، شکی نیست.
ولی باید چند نکته را مد نظر قرار داد.
یکی اینکه افزایش امید به زندگی و کاهش تعداد کودکان مرده در بدو تولد نسبت به کودکان زنده و سایر موارد در بقای نسلشکی نیست.
اینکه نیمی از توقعات براورده شده کودکان شکی نیست. البته با این دیدگاه که هدف تنها نیازهای مادی باشد(خوراک،پوشاک و مسکن)
به نظر شما کیفیت زندگی مهم نیست؟؟؟
اینکه یک کودک بتواند در هر زمینه ای یک مهارت کسب کند توقع زیادی است؟؟؟
برای مثال یک ساز از موسیقی، یک رشته از ورزش، یک زبان غیر از زبان مادری و زبان بین المللی و ...
بهتره کیفیت را فدای کمیت نکنیم
خوشحالم که وارد جزئیات مسئله میشین.
کاملا با شما موافقم زندگی بدون کیفیت چه فایده ای داره دقیقا مثل آسایش بدون آرامش می مونه.
دقیقا مسئله داشتن کیفیت که بخش اعظم آن از طرف خانواده باید تامین بشه مثل چی؟ شناسایی بموقع استعداد فرزند در مثلا فلان زبان و بها دادن به آن و پرورش درست آن ، نه اصرار بر فقط دکتر شدن یا مهندس و....
در واقع در روانشناسی مسئله ای که امروزه به آن توجه ویژه میشه مسئله هوش هیجانیه (eq یا هوش عاطفی) که بدون آن هوش (iq) در واقع بتهایی نمیتواند عامل موفقیت باشد.
بنابراین با توجه به مسائلی که تو پست قبلی عرض کردم باید با شناخت وارد عرصه زندگی شد
یعنی با شناخت از کمیت و کیفیت ،
خارج شدن از محدودیت و انحصاری فکر کردن و اندیشیدن،
اینکه مهارت یک فرزند را شناخت و به آن بها داده شود حق آن فرزند است و فقط به ضریب هوش آن پرداخت شاید بتوان گفت خیانت به اوست.
عبدالله91
8th August 2014, 08:32 PM
بسم الله الرحمن الرحیم
میبخشین که وارد بحثتون میشم.
محسن جان برا به دنیا آوردن بچه، والدین تمایل پیدا میکنن و خدا اراده میکنه که موجودی از هیچ به دنیا بیایید نه اینکه قبلا یه جایی باشد و والدین دستشو بگیرن بیارن. ینی چیزی که وجود نداشته بهش حیات داده میشه. به وجود میاد تا زندگی کنه و برا همیشه ابدی بشه.این لطف هست. وقبلا نبوده که ازش اجازه گرفته بشه.
هزینۀ زندگی رو در حد نیاز باید تامین کرد. اما اینکه بچه ها رو در تمامی امکانات رفاهی و بعضا غیرضروری غرق کرد کاملا غلط هست. برا اثبات این موضوع به زندگی اکث نوابغ یه نگاهی بیندازین ببینین کدومشون در رفاه کامل بودن. از قضا تحقیقات نشان داده اند که افراد نابغه مشکلات زیادی را در دوران بچگی داشتند و همین عامل سبب رشد نبوغ آنها بوده.
با فراهم کردن تمامی امکانات و خواسته ها افراد متکی بار می آیند. برا آینده ما نیاز به افراد نابغه و متفکر و استقلال طلب و کاربلد داریم. نه فرزندان متکی به پول و امکانات رفاهی غیرضروری. ضروریات رو باید برا رشد فرزند فراهم کرد نه همه چیز رو.
مهشاد ولی
8th August 2014, 08:39 PM
هر کس توانایی خاص خودشو داره نه تنها از نظر اقتصادی بلکه از نظر پرورشی
هر کس روان و روحیه و اعصاب قوی داشنه باشه چند فرزندی بهتره بعضیا حتی اعصاب 1 بچه رو هم ندارن
بماند که در جامعه ی فعلی فقرا چند فرزند میارن و اغنیا تک فرزندی رو قبول دارن این اصلا درست نیست باید فرهنگش ترویج داده بشه[cheshmak]
عبدالله91
8th August 2014, 08:49 PM
یکی از بزرگترین اشتباهات و کج فهمی هایی که در کشور ما اتفاق افتاد، دادن شعار «فرزند کمتر ، زندگی بهتر » بود.
دادن این شعار نشان از بی برنامگی محض مدیران داشت. بجای این شعار میشد یه شعار بهتری مثه «تعداد فرزند در حد توان والدین = زندگی شادتر » داد. که توان والدین هم از لحاظ مالی در حد تامین نیازهای ضروری فرزندان و هم توان و آگاهی های تربیتی و هم تامین نیازهای روحی و... خانواده را شامل میشد.
این اشتباه فاحش رو دو باره در مورد مساله ازدواج تکرار کردند. حالا وقتی حرف از ازدواج می شود جوان با وقاحت تمام می گوید من از بازار آزاد استفاده میکنم. روزانه چندین هزار تومن رو خرج شارژ و... میکنه و با دختران در حال پیامک بازی و... میشه در حالی که ادعا میکنه ازدواج خرجش زیاده.
همین شعارهای غلط و بیجای مدیران و مسئولان بی فکر عامل شد که جوانان از ازدواج و فرزند دار شدن به بهانه های پوچ گریزان بشوند.
با دختران حرف از زندگی و خواستگاری میزنی در درجه اول میگن من قصد دارم مجرد بمونم از پسران میپرسی میگن نعوذبالله بازار آزاد داریم. طوری شد که این مساله دامن مردهای متاهل رو هم گرفته.بنده در محیط کارم شاهد چنین مساله هایی هستم و خودم قربانی این شعارهای پوچ شدم زمانی که خواستم ازدواج کنم. منه 32 ساله باید الان حداقل 2 نیروی کار فعال و پرنشاط برا آیندۀ مملکتم تربیت میکردم. 8 سال به آب و آتیش زدم نشد.
"مهدی"
8th August 2014, 09:00 PM
طبق آخرین تحقیقات کشورهای اروپایی در زمان شاه؛ میزان جمعیت مناسب برای پیشرفت پیوسته و توسعه کشور ایران حدود 30 میلیون نفر است! (یعنی زمان شاه هم جمعیت در کشور زیاد بوده)
حال که یک نفر ادعا میکنه این کشور مثلا دوبرابر هم میتونه جمعیت جا بده باید بگم که آره میتونه جا بده به شرطی که ملت برن بادیه نشین بشن!
در حال حاضر ایران برای همین تعداد جمعیت هم زیرساخت و پتانسیل کافی رو نداره! سیستم حمل و نقل, ارتباطات, بهداشت, مسکن و از همه مهم تر آموزش واقعا ناکارآمد و در حد همون یک کشور جهان سومی است!
اشتباهی که والدین دهه شصتی کردن باعث رشد افزایش جمعیت کشور و افزایش یکباره قشر جوون در دهه 60 و 70 شد که به طبع نبود کار و خدمات رفاهی رو برای این کودکان به دنبال داشت. پس باید نتیجه گیری کنیم که داشتن فرزند بیشتر عین حماقت است! در گذشته فرزندان سرمایه بودند ولی امروزه با سطح زندگی به زحمت تبدیل شده اند.
پس میشه گفت که نباید به خاطر حرف یک شخصی که حتی در علم خودش هم آگاهی لازم رو نداره چه برسه به جمعیت و خانواده توجه خاصی کرد.
kamanabroo
8th August 2014, 09:28 PM
طبق آخرین تحقیقات کشورهای اروپایی در زمان شاه؛ میزان جمعیت مناسب برای پیشرفت پیوسته و توسعه کشور ایران حدود 30 میلیون نفر است! (یعنی زمان شاه هم جمعیت در کشور زیاد بوده)
حال که یک نفر ادعا میکنه این کشور مثلا دوبرابر هم میتونه جمعیت جا بده باید بگم که آره میتونه جا بده به شرطی که ملت برن بادیه نشین بشن!
در حال حاضر ایران برای همین تعداد جمعیت هم زیرساخت و پتانسیل کافی رو نداره! سیستم حمل و نقل, ارتباطات, بهداشت, مسکن و از همه مهم تر آموزش واقعا ناکارآمد و در حد همون یک کشور جهان سومی است!
اشتباهی که والدین دهه شصتی کردن باعث رشد افزایش جمعیت کشور و افزایش یکباره قشر جوون در دهه 60 و 70 شد که به طبع نبود کار و خدمات رفاهی رو برای این کودکان به دنبال داشت. پس باید نتیجه گیری کنیم که داشتن فرزند بیشتر عین حماقت است! در گذشته فرزندان سرمایه بودند ولی امروزه با سطح زندگی به زحمت تبدیل شده اند.
پس میشه گفت که نباید به خاطر حرف یک شخصی که حتی در علم خودش هم آگاهی لازم رو نداره چه برسه به جمعیت و خانواده توجه خاصی کرد.
میشه بگی این تحقیقات تو کدوم کشور اروپایی انجام شده و مستندش کنی؟ از ادعاها و حرفای شما معلوم میشه خیلی تو باغ نیستی!
این که میگی یک نفر ادعا کرده این یک نفر کیه؟ و از کجا می گی که یک نفر بوده ؟ چرا بی محابا شروع به بی نزاکتی می کنی برادر؟ شما از کجا می دونی که اون یک نفر که ادعا می کنی یک نفر هست علم و آگاهی نداره؟ سعی کن قبل از حرف زدن کمی تحقیق کنی و حداقل چارتا مقاله بخونی یه ذره مطالعه کنی و ببینی که بحث تکثیر نسل از کجا نشات گرفته حرفشون چیه و چرا دارن میگن و آمار ها چی می گه. نه اینکه هر چی تراوش می کنه سریع بروز بدی. خدا به ما عقل داده و فکر که قبل از حرف زدن کمی فکر کنیم!!!
شکر خدا همه دوستان دارند منطقی و با احترام با همدیگه بحث می کنند استدلال می کنن و جواب همدیگر رو بر پایه عقل و مستنداتشون میدن که واقعا جای تشکر داره.
اینکه ما بی محابا بخواهیم یک بحث رو اینجوری زیر سوال ببریم چهره منطقی نداره برادر.
(در ضمن از همکار محترم zoh_reh خانم گرامی هم بخاطر اینجور ورود کردن به بحث عذر می خوام و در حذف کردن این پست مختارید.)
محسن آزماینده
8th August 2014, 09:42 PM
بسم الله الرحمن الرحیم
میبخشین که وارد بحثتون میشم.
محسن جان برا به دنیا آوردن بچه، والدین تمایل پیدا میکنن و خدا اراده میکنه که موجودی از هیچ به دنیا بیایید نه اینکه قبلا یه جایی باشد و والدین دستشو بگیرن بیارن. ینی چیزی که وجود نداشته بهش حیات داده میشه. به وجود میاد تا زندگی کنه و برا همیشه ابدی بشه.این لطف هست. وقبلا نبوده که ازش اجازه گرفته بشه.
هزینۀ زندگی رو در حد نیاز باید تامین کرد. اما اینکه بچه ها رو در تمامی امکانات رفاهی و بعضا غیرضروری غرق کرد کاملا غلط هست. برا اثبات این موضوع به زندگی اکث نوابغ یه نگاهی بیندازین ببینین کدومشون در رفاه کامل بودن. از قضا تحقیقات نشان داده اند که افراد نابغه مشکلات زیادی را در دوران بچگی داشتند و همین عامل سبب رشد نبوغ آنها بوده.
با فراهم کردن تمامی امکانات و خواسته ها افراد متکی بار می آیند. برا آینده ما نیاز به افراد نابغه و متفکر و استقلال طلب و کاربلد داریم. نه فرزندان متکی به پول و امکانات رفاهی غیرضروری. ضروریات رو باید برا رشد فرزند فراهم کرد نه همه چیز رو.
یکی از بزرگترین اشتباهات و کج فهمی هایی که در کشور ما اتفاق افتاد، دادن شعار «فرزند کمتر ، زندگی بهتر » بود.
دادن این شعار نشان از بی برنامگی محض مدیران داشت. بجای این شعار میشد یه شعار بهتری مثه «تعداد فرزند در حد توان والدین = زندگی شادتر » داد. که توان والدین هم از لحاظ مالی در حد تامین نیازهای ضروری فرزندان و هم توان و آگاهی های تربیتی و هم تامین نیازهای روحی و... خانواده را شامل میشد.
این اشتباه فاحش رو دو باره در مورد مساله ازدواج تکرار کردند. حالا وقتی حرف از ازدواج می شود جوان با وقاحت تمام می گوید من از بازار آزاد استفاده میکنم. روزانه چندین هزار تومن رو خرج شارژ و... میکنه و با دختران در حال پیامک بازی و... میشه در حالی که ادعا میکنه ازدواج خرجش زیاده.
همین شعارهای غلط و بیجای مدیران و مسئولان بی فکر عامل شد که جوانان از ازدواج و فرزند دار شدن به بهانه های پوچ گریزان بشوند.
با دختران حرف از زندگی و خواستگاری میزنی در درجه اول میگن من قصد دارم مجرد بمونم از پسران میپرسی میگن نعوذبالله بازار آزاد داریم. طوری شد که این مساله دامن مردهای متاهل رو هم گرفته.بنده در محیط کارم شاهد چنین مساله هایی هستم و خودم قربانی این شعارهای پوچ شدم زمانی که خواستم ازدواج کنم. منه 32 ساله باید الان حداقل 2 نیروی کار فعال و پرنشاط برا آیندۀ مملکتم تربیت میکردم. 8 سال به آب و آتیش زدم نشد.
سلام دوست عزیز
اینکه جان داده میشه و ... بعد معنوی هست و مسلما کسی که وارد دنیا میشه با معنویت زندگی نمیکد و به مادیات نیاز دارد.
بحث دیگر عاطفه بین والدین و فرزندان است.
برای مثال من توانایی این را دارم که 20 فرزند را بزرگ کنم، هزینه بهداشت، تحصیل، خورد و خوراک، تامین کار، حقوق اجتماعی، پایداری شخصیت، آموزش مهارت و غیره و غیره را دارم.آیا میتونم برای 20 فرزند عاطفه تقسیم کنم؟؟؟
روزی 1ساعت(یعنی هیچ) به هر کدام از آنها اختصاص بدم؟؟؟
در مورد اینکه سن ازدواج بالا رفته، نشان از افزایش آگاهی مردم هست و درست نیز هست.
برای ازدواج علاوه بر بلوغ جنسی، به بلوغ فکری، استقلال اقتصادی، مسئولیت پذیری و ... هست.
این افرادی که شما اشاره کردین از پدر محترم پول میگیرند و خرج شارژ تلفن میکنند، با این وضع نباید هم به فکر ازدواج باشند. در مورد ارتباطهای اونها کمبودها و خلاهایی در زندگیشان وجود دارد که تخصص من نیست در مورد اون بحث کنم
"فرزند کمتر و زندگی بهتر" یا شعار اخیر یعنی" فرزند بیشتر و زندگی شادتر" هر دو به سیاستهای نظام جمهوری اسلامی مربوط میشود. که من قبول ندارم. اهداف سیاسی پشت این ماجراست و الا از روشهای دیگر هم میتوان به شادی رسید[cheshmak]
در همین شرایط فعلی ما تابستونها آب و برق نداریم و زمستانها هم گاز
متاسفانه بحث داره منحرف میشه.
مثال بزنم براتون.
کشور آلمان نیروی کار و متخصص ندارد. برای همین 12000 نیروی کار تحصیلکرده را از طریق بورسیه وارد کشور میکنه.
محسن آزماینده
8th August 2014, 09:49 PM
بحث دگری که مطرح میشه اختلاف سن بین فرزندان هست.
من خانواده هایی را میشناسم که به علت تعدد فرزند، اختلاف سن بین بزرگترین و کوچکترین فرزند بیش از 30 سال هست.
در این خانواده برادرزاده (به عنوان مثال) بزرگتر از عمو هست.
همچنین صمیمتی که باید بین برادرها باشد به دلیل اختلاف سن از بین میرود و ...
البته تک فرزندی درست نیست. ولی عملیات 14 فرزندی که چند تن از ائمه جمعه و مسئولین پیشنهاد کردند،اصلا معقول و منطقی و ... نیست[golrooz]
zoh_reh
8th August 2014, 09:49 PM
با تشکر از دوستان که به بحث در این مورد ادامه میدن[golrooz]
گاهی برای حل مسئله دنبال مقصر بودن وقت رو تلف میکنه ، در مورد بحث تک فرزندی آسیب شناسی توسط کارشناسان مربوطه در داخل و خارج از کشور صورت گرفته ،
بنابراین روی اینکه تک فرزندی خوب است یا بد جواب کاملا مشخص و واضح است : بــــــد.
حال آیا این امکان واقعا برا جامعه ما وجود داره که دید تک فرزندی را عوض کرد؟!!
این همت نسل مولد جامعه رو می طلبه که با نگرشی درست به خانواده و جامعه و با تحلیل درست از همه موارد این معضل رو حل کنه.
نظر شما عزیزان چیه؟
ممنون از حضورتون[golrooz]
zoh_reh
8th August 2014, 09:56 PM
بحث دگری که مطرح میشه اختلاف سن بین فرزندان هست.
من خانواده هایی را میشناسم که به علت تعدد فرزند، اختلاف سن بین بزرگترین و کوچکترین فرزند بیش از 30 سال هست.
در این خانواده برادرزاده (به عنوان مثال) بزرگتر از عمو هست.
همچنین صمیمتی که باید بین برادرها باشد به دلیل اختلاف سن از بین میرود و ...
البته تک فرزندی درست نیست. ولی عملیات 14 فرزندی که چند تن از ائمه جمعه و مسئولین پیشنهاد کردند،اصلا معقول و منطقی و ... نیست[golrooz]
خیلی ممنون از آقای آزماینده و بقیه دوستان که بحث رو ادامه میدین[golrooz]
فاصله سنی که در این زمان بین والدین و فرزندان ایجاد میشه (با بالا رفتن سن ازدواج) مخرب تر از مثال شماست.
سن ازدواج بالا از یکطرف و تاخیر در متولد شدن فرزند بعد از ازدواج از طرف دیگر هیچ راهی برای درک متقابل و همراهی والدین و فرزندان نمیذاره.
بنابراین ازدواج در سن بالا درست نیست.(یکی از دلایل)
محسن آزماینده
8th August 2014, 09:59 PM
خیلی ممنون از آقای آزماینده و بقیه دوستان که بحث رو ادامه میدین[golrooz]
فاصله سنی که در این زمان بین والدین و فرزندان ایجاد میشه (با بالا رفتن سن ازدواج) مخرب تر از مثال شماست.
سن ازدواج بالا از یکطرف و تاخیر در متولد شدن فرزند بعد از ازدواج از طرف دیگر هیچ راهی برای درک متقابل و همراهی والدین و فرزندان نمیذاره.
بنابراین ازدواج در سن بالا درست نیست.(یکی از دلایل)
بله
این نکته هم درست هست.
باید مشکل جوانان حل بشه. جوانان ازدواج کنند و اگر هرزوج صاحب 2 فرزند باشند، جمعیت به صورت اتوماتیک زیاد میشه
نه اینکه بدون حل مشکل مجردها، ازدیاد فرزند در متاهل ها تبلیغ بشه
ممنون
عبدالله91
8th August 2014, 10:08 PM
محسن جان شرمنده که نمیتونم نقل قول کنم. با گوشی اومدم نمیشه
با بعد معنوی دنیا اومدن کاری ندارم. وارد اون بحث نشده ام. شما فرمودین بدون اراده و اجازه، بنده گفتم از موجودی که وجود نداره چجور میشه اجازه گرفت؟ وجود نداره که اجازه بگیریم.پس چون وجود نداره حیات بخشیدن به چیزی که وجود نداره لطف هست.
در معنویت این جواب دیگه ای داره که بهش پرداخته نمیشه اینجا. چون از مبحث خارجه.
عاطفه چیزی نیست که مثه اجسام تقسیم بشه و بعد تموم بشه. حالا ما از بیست فرزند حرف نزدیم.20 تا رو نمیشه اصلا به دنیا آورد.چه خبره.
منظور از شادی همون زندگی بهتر هست. فقط شاد بودن مهم نیس.
مردان متاهل و زنان متاهل اونقد وقت دارن که به خونواده برسن.بعده ازدواج اگه دنبال برخی چیزا نرن وقت زیاد دارن. اون که بین ماها فرهنگ سازی نشده همین استفاده درست از وقت و زمان هست.
برا بیهوده کاری ها این همه وقت گذاشته میشه اما برا خونواده و فرزندان صفر.
نه از والدینشون نمیگیرن. دارن کار میکنن از حقوق خودشون صرف این کارها میکنن.ما عینا شاهدش هستیم.
kamanabroo
8th August 2014, 10:09 PM
دکتر فرامرز سهرابی: ( دانشیار دانشکدهی روانشناسی دانشگاه علامه طباطبایی)
بحث «رشد جمعیت» و «کنترل جمعیت» دو مقولهی اساسی است که امروزه در مسائل اقتصادی و اجتماعی ما مورد توجه است. مؤلفهی اصلی توسعهی هر کشوری، جمعیت آن است. در هر کشوری اگر جمعیتش متعادل باشد، برنامهریزی برای توسعه و تحقق شاخصهای پیشرفت و رفاه آن راحتتر است. محور توسعه هم در کشورها معمولاً جمعیت جوان، پویا، بالنده و اهل کار و خلاقیت است و معمولاً اینگونه جوامع، سرزنده و پویا هستند.
اما کشورهایی که رشد جمعیت منفی دارند، یعنی زاد و ولد در آنها کمتر از مرگ و میر است، اصطلاحاً میگویند که جمعیتشان رو به پیری و سالمندی میرود. مثل کشور آلمان که زاد و ولد در آن کم است و رشد جمعیتش منفی است و لذا مشکلات عدیدهای در مورد جمعیت سالم این کشور به وجود آمده است. متقابلاً جمعیت جوان چند سال گذشتهی کشور ما یک فرصت بسیار خوبی بود که متأسفانه با عدم برنامهریزی و جهتدهی لازم، این فرصت را بهمثابه یک تهدید قلمداد کردند.
باید منتظر پدیدهی «سالمندی» باشیم
اگر کشوری بخواهد به توسعهی متوازن برسد، هِرم جمعیتیاش باید توزیع متناسبی داشته باشد. میگویند اگر ۴۰ درصد از کل جمعیت کشوری، تولیدکننده و جوان باشند، آن جامعه زنده و مولّد است. اما اگر این ترکیب به هم بخورد، لازم است که برنامهریزیهای کشور را هم با انعطافپذیری لازم، بر اساس همان هرم جمعیتی تغییر داد. کاهش رشد جمیعت به معنی کاهش زاد و ولد و به معنی کمشدن جمعیتِ بین صفر تا ۱۴ ساله در کشور است. پس متأسفانه در چند سال آینده ما باید منتظر پدیدهی «سالمندی» باشیم.
منتها بحث این است که ما بهطور مطلق نمیتوانیم بگوییم افزایش جمعیت چیز مطلوبی است. افزایش جمعیت تنها اگر با توسعه همراه باشد و زیرساختهای کشور نیز درست شود، منجر به رشد مطلوب خواهد شد.
من مقایسه میکردم ایران را با انگلیس؛ جمعیت انگلیس حدوداً مثل ایران است، ولی مساحت آن کشور به اندازهی خراسان قدیم است. آنها توسعهیافتهاند و ما در حال توسعه هستیم، یعنی بنابراین ما میتوانیم بگوییم ظرفیت ما خیلی بالاتر از آنهاست. من خودم سر کلاسهایم وقتی بحث جمعیتی پیش میآید، مقایسه میکنم و میگویم با توجه به نیروی انسانی و منابع و ظرفیتها و شایستگیهایی که در کشورمان داریم، تا ۲۰۰ میلیون نفر را هم میتوانیم با شاخصهای بالای زندگی اداره کنیم. وقتی در مورد جمعیت مطالعه میکردم، به صحت فرمایش امام خمینی (رحمهالله) برخورد کردم و باور کنید آنقدر خوشحال شدم که یکی از شادیهای زندگی من همین بود. ایشان فرموده بودند: ما کشوری داریم که میتوانیم ۱۵۰ الی ۲۰۰ میلیون نفر را در آن بهرهمند سازیم و از زندگی خوبی برخوردار باشیم. ما این ظرفیت را داریم، اما نمیخواهیم بیگدار به آب بزنیم و تولید مثل بیبرنامه داشته باشیم. باید ۴۰ درصد از جمعیت ما بین صفر تا ۱۴ سال باشند تا یک جمعیت نرمال داشته باشیم و بشود روی آن برای توسعهیافتگی کشور حساب کرد.
جهت مطالعه کامل (http://farsi.khamenei.ir/others-note?id=25085)
parnian 80
8th August 2014, 10:18 PM
سلام ببخشید من وارد بحث میشم اما مثلا یک زوجی که هر دو کار میکنند چطور این بچه رو بزرگ کنند؟[soal]
مخصوصا با این وضع قیمت ها که بخش اعظمی از خانم ها هم شاغل شدن...
kamanabroo
8th August 2014, 10:19 PM
این مسلم هست که همه نهاد های جامعه باید برای بحث تکثیر نسل با برنامه ریزی هدفمند و دور اندیشانه اقدام کنند که همزمان و هماهنگ با شیب جمعیتی کشور، زیرساخت های لازم برای ادامه روند و همچنین زیرساخت های لازم برای اوضاع فعلی و آینده ی فرزندان حتما فراهم بشه. چه از نظر آموزشی.. چه از نظر تفریحی.. چه از نظر خانواده .. محیط های شهری و روستایی .. اقتصادی و فرصت های شغلی .. ازدواج ... و ..
و اگر بحثی در این زمینه صورت می گیره با عنایت به این وجه مسلم هست. و الا اگر فقط بخواهیم بگیم تکثیر نسل باید صورت بگیره و از تک فرزندی خارج بشیم و به سمت یک جامعه جوان و پر انرژی حرکت کنیم اما هیچ اقدام هماهنگ در کل کشور و نهاد ها و .. انجام نشه، این عین اشتباه و دور از منطق و تدبیر هست.
این حداقل ماجراست.
kamanabroo
8th August 2014, 10:45 PM
این لینک ها رو هم جهت مطالعه می گذارم که دوستان عزیز خودشون بصورت کامل بخونند:
کودک در کنار همسال خود بهتر تربیت میشود
خیلی از پدرها و مادرها به مشاوران و روانشناسان مراجعه میکنند و از تربیت فرزندانشان اظهار ناتوانی میکنند. این مسأله شامل آدمهای باسواد و تحصیل کرده هم هست. توصیهی همیشگی ما به این پدرها و مادرها این است که تربیت کودکشان را با همسالان کودک تنظیم کنند. به عبارت دیگر، کودکان با همسالان خود بهویژه برادر و خواهر تنظیم میشوند. این کار باعث یک تربیت خودبهخودی در کودکان میشود که والدین تنها نقش هدایت کلی و نظارت بر رفتار آنان را خواهند داشت. متأسفانه خانوادههایی که کودکشان در خانه از ارتباط با یک همسال برخوردار نیست و تنها در مهدکودک با همسالان خود ارتباط برقرار میکند، به لحاظ تربیتی تنظیم نمیشود؛ بهخصوص که ارتباط در مهد و مدرسه تحت یک انضباط آموزشگاهی قرار دارد و عملاً حالت ارتجالی و خودبهخودی در تربیت کودک به وجود نمیآید.
مطالعه کامل (http://farsi.khamenei.ir/others-note?id=26467)
پل ساموئلسون، برندهی جایزهی نوبل اقتصاد در سال ۱۹۷۰ میلادی، در سال ۱۹۵۸ در مجلهی اقتصاد سیاسی، مقالهای با عنوان «یک مدل دقیق وام مصرفی با یا بدون قرارداد اجتماعی پول» چاپ کرد. وی در این مقاله که دستاورد عظیمی را به دنبال داشت، اثبات نمود که بهترین عامل تحرک و تکامل اقتصاد «نرخ باروری انسانی» است.
http://farsi.khamenei.ir/ndata/news/24600/H/139209120943410930_24600.jpg (http://farsi.khamenei.ir/ndata/news/24600/H/139209120943410930_24600.jpg)
مطالعه کامل (http://farsi.khamenei.ir/others-note?id=24600)
دکتر ایمانی، استاد دانشگاه تربیت مدرس:هر خانوادهای باید برآورد کند. مثلاً یک مادری توان جسمیاش را، آمادگی روحیاش را، رضایت همسرش را و توان مالی و مؤلفههای دیگر را که میتواند به فرزندآوری کمک کند لحاظ کند. ما یک موضوعی داریم تحت عنوان «مادران مُستعفی». خانمی میگفت من بچهای به دنیا آوردم و دیدم حوصلهاش را ندارم، او را به مادرم سپردم و گفتم تو بزرگش کن! پس اگر خانمی حوصله ندارد بچهاش را بزرگ کند نباید او را به دنیا بیاورد.
مطالعه کامل
(http://farsi.khamenei.ir/others-dialog?id=24624)
"مهدی"
8th August 2014, 10:53 PM
میشه بگی این تحقیقات تو کدوم کشور اروپایی انجام شده و مستندش کنی؟ از ادعاها و حرفای شما معلوم میشه خیلی تو باغ نیستی!
این که میگی یک نفر ادعا کرده این یک نفر کیه؟ و از کجا می گی که یک نفر بوده ؟ چرا بی محابا شروع به بی نزاکتی می کنی برادر؟ شما از کجا می دونی که اون یک نفر که ادعا می کنی یک نفر هست علم و آگاهی نداره؟ سعی کن قبل از حرف زدن کمی تحقیق کنی و حداقل چارتا مقاله بخونی یه ذره مطالعه کنی و ببینی که بحث تکثیر نسل از کجا نشات گرفته حرفشون چیه و چرا دارن میگن و آمار ها چی می گه. نه اینکه هر چی تراوش می کنه سریع بروز بدی. خدا به ما عقل داده و فکر که قبل از حرف زدن کمی فکر کنیم!!!
شکر خدا همه دوستان دارند منطقی و با احترام با همدیگه بحث می کنند استدلال می کنن و جواب همدیگر رو بر پایه عقل و مستنداتشون میدن که واقعا جای تشکر داره.
اینکه ما بی محابا بخواهیم یک بحث رو اینجوری زیر سوال ببریم چهره منطقی نداره برادر.
(در ضمن از همکار محترم zoh_reh خانم گرامی هم بخاطر اینجور ورود کردن به بحث عذر می خوام و در حذف کردن این پست مختارید.)
خیلی خوشحال میشم شما که مطالعات وسیعی در این زمینه دارین و تخصصتون رو در این زمینه گرفتین برای من نبود زیرساخت های مناسب و حتی نبود منابع طبیعی رو برای گسترش جمعیت توجیح کنید جناب.
این لینک هم مطالعه بفرمائین قبلش لطفا:
http://www.bbc.co.uk/persian/iran/2013/12/131217_l03_iran_population_control.shtml
اگر در سخن من, در انتقاد هایی که من میکنم, تلخی وجود دارد؛ این تلخی را بر من ببخشید. اگر معتقدید در این تلخی آن حقیقت است (دکتر شریعتی)
"مهدی"
8th August 2014, 10:55 PM
این لینک ها رو هم جهت مطالعه می گذارم که دوستان عزیز خودشون بصورت کامل بخونند:
کودک در کنار همسال خود بهتر تربیت میشود
خیلی از پدرها و مادرها به مشاوران و روانشناسان مراجعه میکنند و از تربیت فرزندانشان اظهار ناتوانی میکنند. این مسأله شامل آدمهای باسواد و تحصیل کرده هم هست. توصیهی همیشگی ما به این پدرها و مادرها این است که تربیت کودکشان را با همسالان کودک تنظیم کنند. به عبارت دیگر، کودکان با همسالان خود بهویژه برادر و خواهر تنظیم میشوند. این کار باعث یک تربیت خودبهخودی در کودکان میشود که والدین تنها نقش هدایت کلی و نظارت بر رفتار آنان را خواهند داشت. متأسفانه خانوادههایی که کودکشان در خانه از ارتباط با یک همسال برخوردار نیست و تنها در مهدکودک با همسالان خود ارتباط برقرار میکند، به لحاظ تربیتی تنظیم نمیشود؛ بهخصوص که ارتباط در مهد و مدرسه تحت یک انضباط آموزشگاهی قرار دارد و عملاً حالت ارتجالی و خودبهخودی در تربیت کودک به وجود نمیآید.
مطالعه کامل (http://farsi.khamenei.ir/others-note?id=26467)
پل ساموئلسون، برندهی جایزهی نوبل اقتصاد در سال ۱۹۷۰ میلادی، در سال ۱۹۵۸ در مجلهی اقتصاد سیاسی، مقالهای با عنوان «یک مدل دقیق وام مصرفی با یا بدون قرارداد اجتماعی پول» چاپ کرد. وی در این مقاله که دستاورد عظیمی را به دنبال داشت، اثبات نمود که بهترین عامل تحرک و تکامل اقتصاد «نرخ باروری انسانی» است.
http://farsi.khamenei.ir/ndata/news/24600/H/139209120943410930_24600.jpg (http://farsi.khamenei.ir/ndata/news/24600/H/139209120943410930_24600.jpg)
مطالعه کامل (http://farsi.khamenei.ir/others-note?id=24600)
دکتر ایمانی، استاد دانشگاه تربیت مدرس:
هر خانوادهای باید برآورد کند. مثلاً یک مادری توان جسمیاش را، آمادگی روحیاش را، رضایت همسرش را و توان مالی و مؤلفههای دیگر را که میتواند به فرزندآوری کمک کند لحاظ کند. ما یک موضوعی داریم تحت عنوان «مادران مُستعفی». خانمی میگفت من بچهای به دنیا آوردم و دیدم حوصلهاش را ندارم، او را به مادرم سپردم و گفتم تو بزرگش کن! پس اگر خانمی حوصله ندارد بچهاش را بزرگ کند نباید او را به دنیا بیاورد.
مطالعه کامل
(http://farsi.khamenei.ir/others-dialog?id=24624)
جمعیت سال 58 : حدود 36 میلیون
جمعیت سال 93 : حدود 80 میلیون
سوالی که مطرح است: رشد اقتصادی و باروری اقتصادی کجا رفته؟
قضاوت با دوستان
kamanabroo
8th August 2014, 11:02 PM
خیلی خوشحال میشم شما که مطالعات وسیعی در این زمینه دارین و تخصصتون رو در این زمینه گرفتین برای من نبود زیرساخت های مناسب و حتی نبود منابع طبیعی رو برای گسترش جمعیت توجیح کنید جناب.
این لینک هم مطالعه بفرمائین قبلش لطفا:
http://www.bbc.co.uk/persian/iran/20..._control.shtml (http://www.bbc.co.uk/persian/iran/2013/12/131217_l03_iran_population_control.shtml)
اگر در سخن من, در انتقاد هایی که من میکنم, تلخی وجود دارد؛ این تلخی را بر من ببخشید. اگر معتقدید در این تلخی در آن حقیقت است (دکتر شریعتی)
بنده هم در چندین پست قبل به صراحت گفتم که :
این مسلم هست که همه نهاد های جامعه باید برای بحث تکثیر نسل با برنامه ریزی هدفمند و دور اندیشانه اقدام کنند که همزمان و هماهنگ با شیب جمعیتی کشور، زیرساخت های لازم برای ادامه روند و همچنین زیرساخت های لازم برای اوضاع فعلی و آینده ی فرزندان حتما فراهم بشه. چه از نظر آموزشی.. چه از نظر تفریحی.. چه از نظر خانواده .. محیط های شهری و روستایی .. اقتصادی و فرصت های شغلی .. ازدواج ... و ..
و اگر بحثی در این زمینه صورت می گیره با عنایت به این وجه مسلم هست. و الا اگر فقط بخواهیم بگیم تکثیر نسل باید صورت بگیره و از تک فرزندی خارج بشیم و به سمت یک جامعه جوان و پر انرژی حرکت کنیم اما هیچ اقدام هماهنگ در کل کشور و نهاد ها و .. انجام نشه، این عین اشتباه و دور از منطق و تدبیر هست.
این حد اقل ماجراست
که مجلس و همه نهادهای اجرایی و زیربنایی در یک اقدام مشترک سعی در تعامل طرفینی برای فراهم آمدن همه ملزومات رشد جمعیت دارند.
اما روی حرف من با نوع قضاوت شما درباره اون فرد و علم و آگاهی اش و ادبیات نامناسبی بود که بیان کرده بودین.. ضمن اینکه جواب سوالم رو ندادین و اینکه چرا ندانسته و بی منطق بی پروایی می کنین!
در ضمن لینکی که گذاشتید مربوط به سایت بی بی سی هست که اولا در حالت عادی فیلتره و ثانیا مرجع مناسبی برای استدلال نیست. اون هم بی بی سی که دشمنی اش عیان و آشکار هست.
جمعیت سال 58 : حدود 36 میلیون
جمعیت سال 93 : حدود 80 میلیون
سوالی که مطرح است: رشد اقتصادی و باروری اقتصادی کجا رفته؟
قضاوت با دوستان
یعنی شما الان رشد اقتصادی کشور رو در بین این سالها واقعا ندیدین؟! (هر چند بنده اعتقاد دارم خیلی بیشتر می تونستیم اما بخاطر برخی اتفاقات اون بیشترش تحت تاثیر واقع می شد اما رشد بی سابقه ای در عین تحریم داشتیم که اینجا جای بحثش نیست.)
البته جون این تاپیک جای اون بحث نیست ادامه نمیدم و به مطالعه و آگاهی دوستان واگذار می کنم.
"مهدی"
8th August 2014, 11:13 PM
بنده هم در چندین پست قبل به صراحت گفتم که :
که مجلس و همه نهادهای اجرایی و زیربنایی در یک اقدام مشترک سعی در تعامل طرفینی برای فراهم آمدن همه ملزومات رشد جمعیت دارند.
اما روی حرف من با نوع قضاوت شما درباره اون فرد و علم و آگاهی اش و ادبیات نامناسبی بود که بیان کرده بودین..
در ضمن لینکی که گذاشتید مربوط به سایت بی بی سی هست که اولا در حالت عادی فیلتره و ثانیا مرجع مناسبی برای استدلال نیست. اون هم بی بی سی که دشمنی اش عیان و آشکار هست.
یعنی شما الان رشد اقتصادی کشور رو در بین این سالها واقعا ندیدین؟! (هر چند بنده اعتقاد دارم خیلی بیشتر می تونستیم اما بخاطر برخی اتفاقات اون بیشترش تحت تاثیر واقع می شد اما رشد بی سابقه ای در عین تحریم داشتیم که اینجا جای بحثش نیست.)
البته جون این تاپیک جای اون بحث نیست ادامه نمیدم و به مطالعه و آگاهی دوستان واگذار می کنم.
در مورد اول باید بگم که با تحریم های فعلی و وضعیت اقتصادی دولت؛ رایانه ها هم به زور داره پرداخت میشه چه برسه به توسعه زیرساخت ها!
در مورد دوم نمی خوام بحث رو به حاشیه بکشم. مفهوم رسونده شد!
در مورد سوم: کدام حقیقت است که فیلتر و سانسور نشود؟ اگر bbc حقیقت را نمی گوید حتما هیپ هاپ هم موسیقیه اهریمنیه و به خاطر همین غیرمجازه نه به خاطر گفتن حقیقت![nishkhand]
شما الان رشد اقتصادی میبینید؟ اگر تمایل دارین فقط یه سر بزنین به محله های کمی سطح پایین در همین تهران تا ببینید که حتی تلویزیون و یخچال و خوردن بستنی برای کودکان آرزوئه!
یک کارگر که خودشون بتکونه تو ماه 500 تومن بیشتر در نمیاره با خط فقر 2 میلیون تومنی! بعد شما میگی رشد اقتصادی؟
kamanabroo
8th August 2014, 11:20 PM
در مورد اول باید بگم که با تحریم های فعلی و وضعیت اقتصادی دولت؛ رایانه ها هم به زور داره پرداخت میشه چه برسه به توسعه زیرساخت ها!
در مورد دوم نمی خوام بحث رو به حاشیه بکشم. مفهوم رسونده شد!
در مورد سوم: کدام حقیقت است که فیلتر و سانسور نشود؟ اگر bbc حقیقت را نمی گوید حتما هیپ هاپ هم موسیقیه اهریمنیه و به خاطر همین غیرمجازه نه به خاطر گفتن حقیقت![nishkhand]
شما الان رشد اقتصادی میبینید؟ اگر تمایل دارین فقط یه سر بزنین به محله های کمی سطح پایین در همین تهران تا ببینید که حتی تلویزیون و یخچال و خوردن بستنی برای کودکان آرزوئه!
یک کارگر که خودشون بتکونه تو ماه 500 تومن بیشتر در نمیاره با خط فقر 2 میلیون تومنی! بعد شما میگی رشد اقتصادی؟
با توجه به آنچه گفتید چاره ای جز سکوت نمی بینم (چون بحث با شما بی فایده است) و سعی می کنم در موضوع تاپیک بحث رو پیگیری کنم
"مهدی"
8th August 2014, 11:24 PM
با توجه به آنچه گفتید چاره ای جز سکوت نمی بینم (چون بحث با شما بی فایده است) و سعی می کنم در موضوع تاپیک بحث رو پیگیری کنم
سکوت سرشار از سخنان ناگفته است از حرکات ناکرده!
توصیه میکنم حتما به اون محله ها سر بزنین ;) من نیز به بحث با شما علاقه ای ندارم و چهره سطح شهر گویای حقیقت است![golrooz]
Majid_GC
8th August 2014, 11:35 PM
از نظر من این تاپیک جز سیاست هیچ چیزی در بر ندارد ! اگر چند سال پیش در این مورد بحث می شد می شد به دید علم بهش نگاه کرد اما الان کاملا سیاسی ست
فقط بگم چیزی که خنده دار هست اینکه افراد میان اغلب از مارکسیست ها نقل قول میکنن (اون هم نه نظریات و اظهار نظر های مورد قبول جهانی و آزمایش شده ) بعد هم میگن که سایت های بقیه که فیلتر هستن ضداسلام و ایرانی هستن[nishkhand]
چند سال پیش اومدن گفتن خدعه ی اسرائیل هست جواب نگرفتند ، حالا اومدن میگن که تعداد سنی ها زیاد تر از شیعه ( طبق اکاذیب و هیچ گونه آمارگیری ) پس باید حواس مون باشه [nishkhand]
مورد بعدی اینکه این موضوع امروز و امسال و پارسال نیست آقای قرائتی اول انقلاب فرهنگی اسلامی اومدند گفتند تو تلویزیون ملی که پیامبر هرچقدر تعداد مسلمون بیشتر باشه پیامبر بیشتر افتخار میکنه و جوری شد که الان هستیم در صورتی که پیامبر به مسلمون اندیشمند هست که افتخار میکنه نه از نوع معتاد و فاسد ش ! از قدیم هم گفتن آدم عاقل از یک سوراخ دوبار گزیده نمیشه !
خیلی موضوع ساده ای هست که چون سیاسی شده خیلی معمای عجیبی شده !
هیچ آدم عاقلی نمیگه رشد انسانی بده بلکه باید با منابع طبیعی و معیشت توازن داشته باشد ! حالا آقایون میاند برای اینکه ی مغلطه کنند میان میگن بقیه برای جمعیت هفتاد هشتاد میلیونی و وضع اقتصادی الان گفتن زیاد کنین بهتر میشین ! اگر جمعیت بیست سی بود مناسب جامعه ی ما بود ! اما این مال جامعه ی ما نیست ! مثال مناسب این هست که وقتی میخوایم جامعه رشد تولد داشته باشه اول باید بیایم سینما پارک مدرسه شغل دوبرابر کنیم بعد بگیم تولد رو زیاد کنین ما حمعیت مون که دو برابر شد چند دهه قبل هیچ کدوم از امکانات و مکان ها معمولا یک و نیم برابر نشد چه برسه به دو برابر !
اگر یک نفر یکم هم مطالعه داشته باشه می دونه کدوم منحی جمعیت یعنی بیشرفت و سعادت !
الان هم مطمئنا اونقدر آدما باسواد و فهیم شده اند که خودشون بفهمند و تصمیم بگیرند ! و دچار مغلطه و سفسطه گری دیگران نشود !
اصلا نمی خوام به بجث وارد شم ! لطفا اصلا نقل قول نکنید که جواب نمیگیرید ![nishkhand][golrooz]
در پناه خدا ...
zoh_reh
8th August 2014, 11:42 PM
سلام ببخشید من وارد بحث میشم اما مثلا یک زوجی که هر دو کار میکنند چطور این بچه رو بزرگ کنند؟[soal]
مخصوصا با این وضع قیمت ها که بخش اعظمی از خانم ها هم شاغل شدن...
با تشکر از حضور شما در بحث[golrooz]
همانطور که یکی از دوستان گفتند تکثیر نسل باید با برنامه ریزی هدفمند و دور اندیشانه صورت گیرد تا به سمت یک جامعه جوان پر انرژی حرکت کنیم، که این امر از خانه تا جامعه ادامه خواهد داشت.
در خانه باید قضیه شاغل شدن والدین رو که شما مطرح کردین عمیقا بررسی کرد ، بحث شاغل بودن بخصوص زن وقتی در جایگاه مادری قرار میگیرد بسیار حساس و مهم است که در مسائل اجتماعی امروزه جزء بحث انگیز ترین قضایاست.
علت کار کردن خانم خانه در خارج از خانه دلایل متعددی دارد که اگر از روز ناچاری و الزام است (نیاز مادی، نان آور اصلی خانه)باید در بدنیا آوردن فرزند و تعدد آن و نحوه نگهداری آن نهایت دقت صورت گیرد،
در غیر اینصورت اگر خانم خونه اجباری از لحاظ درآمد نداره باید تصمیم درست تری در این راستا و اولویت بندیهای زندگی داشته باشه.
انشاله در بحث اجتماعی جداگانه به این مسئله هم خواهیم پرداخت.
zoh_reh
8th August 2014, 11:56 PM
با تشکر از همه دوستان و عزیزانی که وارد بخث میشن
از انجائیکه عزیزان این مجموعه از افراد روز جامعه و در حال تحصیل در رشته های مختلف می باشند لذا انتظارات خواننده از آنها این نیست که مسئله مهم اجتماعی را به یک رکن مثلا سیاست ربط داده و بعد از اهمیت موضوع کم کنند و فقط خودشون حرفی رو بزنن و با اولتیماتوم که جوابگو نیستن بحث رو ترک کنن.
قضیه جمعیت و محاسبه رو با سالمندی رفتن کشور دیگه فکر نمیکنم خیلی تخصص بخواد که عزیزان بحث رو جور دیگه جلوه بدن و کارشناسان و متخصصان در این زمینه رو به سلیقه شخصی خودشون ندیده بگیرن.
قضیه جمعیت و چگونه بودن آن از لحاظ رده سنی خیلی مهم است و از اینکه همه ارکان جامعه درگیرن که شکی در آن نیست ، پس بیایم خیلی منطقی و علمی به این قضیه نگاه کنیم که مشکل موجود جامعه خودمان است بخواهیم نخواهیم با این مسئله مواجه ایم .
عبدالله91
9th August 2014, 05:23 AM
حقوق پایه در ایران تقریبا 630 هزار تومن(629207 تومن) هست.حق بن و حق مسکن هم که میاد روش میشه 730 تومن حق اولاد هم که بیاد نزدیک 800 هزار میشه.
این برا کسانی هس که فقط 8ساعت کار کنن اگه اضافه کاری بمونن(روزانه فقط 2ساعت) حقوقشان تقریبا یک میلیون و صد تومن بعده کسر بیمه میشه. هم سرویس ایاب و ذهاب میدن و هم صبحونه و نهار.
البته جاهایی هستن که 12 ساعت کار میخوان و یک و سیصد میدن.
نیروی کار در ایران حوصله کار ندارد. کارش فقط برداشتن تایمر و سلکتور و وصل کردن سیمهاش به همدیگه بود سرکار نیومد. نیروی کار در ایران فقط انتظار دارد بخورد بخوابد.خودم باور نمیکردم تا اینکه وارد کار شدم دیدم.
اونی که دنبال کار باشد براش هست.اگه درست فکر کنه ماهیانه میتونه 2 تومن هم درامدش باشه.
ماها تنبل بار اومدیم.البته منکر مشکلات نمیشم که همه جا هست.
ماها فکر میکنیم که درس میخونیم تا پشت میز بشینیم و جدول حل کنیم و یه منشی هم داشته باشیم.
درس میخونیم تا کارها علمی بشود نه اینکه پشت میز وبال کشور بشیم.مگه چقد میز برا نشستن هس؟
"مهدی"
9th August 2014, 10:58 AM
حقوق پایه در ایران تقریبا 630 هزار تومن(629207 تومن) هست.حق بن و حق مسکن هم که میاد روش میشه 730 تومن حق اولاد هم که بیاد نزدیک 800 هزار میشه.
این برا کسانی هس که فقط 8ساعت کار کنن اگه اضافه کاری بمونن(روزانه فقط 2ساعت) حقوقشان تقریبا یک میلیون و صد تومن بعده کسر بیمه میشه. هم سرویس ایاب و ذهاب میدن و هم صبحونه و نهار.
البته جاهایی هستن که 12 ساعت کار میخوان و یک و سیصد میدن.
نیروی کار در ایران حوصله کار ندارد. کارش فقط برداشتن تایمر و سلکتور و وصل کردن سیمهاش به همدیگه بود سرکار نیومد. نیروی کار در ایران فقط انتظار دارد بخورد بخوابد.خودم باور نمیکردم تا اینکه وارد کار شدم دیدم.
اونی که دنبال کار باشد براش هست.اگه درست فکر کنه ماهیانه میتونه 2 تومن هم درامدش باشه.
ماها تنبل بار اومدیم.البته منکر مشکلات نمیشم که همه جا هست.
ماها فکر میکنیم که درس میخونیم تا پشت میز بشینیم و جدول حل کنیم و یه منشی هم داشته باشیم.
درس میخونیم تا کارها علمی بشود نه اینکه پشت میز وبال کشور بشیم.مگه چقد میز برا نشستن هس؟
عزیزم همین تلویزیون خود ایران خانواده هایی رو نشون میداد (دقت کنید خانواده ها = یعنی تعداد بسیار زیاد) که با میخ صاف کردن روزی 500 تا تک تومن در آمد داشتن و هر چند شب یکبار نان میخوردند!
الان شما تنها یک فرزند دبیرستانی داشته باشید فقط برای یک زندگی نرمال (امکانات اولیه) باید چند میلیون در سال خرج کنید براش!
خوشحال میشم توضیحاتتون رو در این رابطه بدونم.
masoume.a.92
9th August 2014, 11:23 AM
دقیقا موافقم که نیروی کار تنبله و کار نمیکنه. و حتی دنباله کار نیس. مگه کم میبینیم.
در مقابل هم بسیارند آدمایی که بسیار هم تلاش میکنند و پول هم در میارن. حلال!
یکم فکر اقتصادی و همت و تلاش آدم رو بجایی میرسونه که حداقل دو فرزند رو با امکاناته کافی سرپرستی کنه...
البته کار به خوب یا بد بودنه سیاست حکومت راجع به تعداد فرزند ندارم. ( که بنظرم بد هم نیس)
و خب برای جلوگیری از پیری جمعیت خوبه که این همه تبلیغ بشه...
ولی دیگه اجبار هم چیزه خوبی نیست!
دیگه دونفر آدم عاقل نمیتونن برای خودشون تصمیم بگیرن؟
به محض تصویب این مسائل فرداش برای مراکز بهداشت بخش نامه اومد که اکثر روش های پیشگیری رو ممنوع کردن و این مراجعین بیچاره که میان مرکز بهداشت دارو دارناااا، میگن نمیدیم! [bihes] خب طرف به هردلیلی الان بچه نمیخواد. انقدی شعور داره که خودش زندگیشو بسازه!
بعد کارمندا یواشکی میگن خب برو فلان جا بخر (غیرقانونی) بعد برو یه تزریقات چی ([bihes]) برات بزنه!
اگرم نگن ملت خودشون میرن غیرقانونی اینا رو انجام میدن. این درسته؟ جون این آدم ها که نحو های مختلف با این کارا به خطر میوفته کی پاسخگوست؟!
یا مثلا جراحی ها رو ممنوع کردن، فکر کردن ملت دیگه انجام نمیدن؟ یا نه میرن زیر میزی میدن و رضایت شخصی میدن و غیرقانونی انجام میدن؟!
و طی این جراحی ها اگرم مشکلی پیش بیاد حتی بر اثر اشتباه پزشک، مسئولیتش با خوده بیماره! [bihes]
اجبار درست نیس!
zoh_reh
9th August 2014, 11:45 AM
عزیزم همین تلویزیون خود ایران خانواده هایی رو نشون میداد (دقت کنید خانواده ها = یعنی تعداد بسیار زیاد) که با میخ صاف کردن روزی 500 تا تک تومن در آمد داشتن و هر چند شب یکبار نان میخوردند!
الان شما تنها یک فرزند دبیرستانی داشته باشید فقط برای یک زندگی نرمال (امکانات اولیه) باید چند میلیون در سال خرج کنید براش!
خوشحال میشم توضیحاتتون رو در این رابطه بدونم.
با تشکر از آقا مهدی جهت حضور در این بحث[golrooz]
فاصله طبقاتی متاسفانه همیشه بوده و الان هم هست که علتش هم عدم رعایت عدالت میباشد.
کاملا با مثالی که زدین موافقم و اگرچه تلویزیون الان همچین خانواده ای رو نشون نده دلیل نیست که نباشن و متاسفانه هستند هنوز خانواده هایی که واقعا فقط هفته ای یکبار شاید بتونن برنج بخورن!!!
آقا مهدی از اونجائیکه بحث ما با همه مسائل اقتصادی و سیاسی و.... گره میخورد لذا اول باید زندگی نرمال رو تعریف کرد ،
آیا واقعا اکثریت ما زندگی متوسط و یا رو به پایین داریم نرمال زندگی میکنیم؟!!
خانواده هایی رو می شناسم واقعا ندارند، زن و شوهر شب و روز کار میکنن، ولی یخچال خونه اشون ساید بای سایده !!
فرزند یا فرزندان از دیدن پدر و مادر بطور نرمال محرومند، گاها پشت در خونه منتظر میشن تا مادر از سرکار بیاد ، ولی خانم همین خونه اصرار بر رفتن به باشگاه بدنسازی داره!!!
باشگاه رفتن و استفاده از امکانات دور و بر هیچ اشکالی نداره ولی به چه قیمتی!!؟؟ بچه ات از صبح زود که بیدار شد شما رفته بودی سرکار و خانم سرویس اومد دنبالش رفت مهد و بابا که قراره این ماه رو اضافه کار بمونه !!
بچه رو اصرار دارن بفرستن کلاسایی که خودشون هیچوقت فرصت انجامشو نداشتند و بابت همین قضیه هزینه ها پرداخت میشه!!! بعد بچه که بزرگتر شد میگه مثلا من ژیمناستیک دوست ندارم نمیرم میخوام برم مثلا شطرنج!!
چون همین بچه شده نوجوون این پدر و مادر می بینن یک شبه بچه از این رو به اون رو شده حالا دیگه علائقش فرق کرده احساس استقلال میکنه، میخواد سری تو سرا باشه !! از نظر والدین این بچه داره غیرقابل تحمل میشه ! اینجاس که کم کم میگن دوره زمونه عوض شده و بعد هزینه هایی که تا حالا کردند عین پتک میزنن تو سر بچه که ما چه ها کردیم و نکردیم ولی حالا تو......(این محبت رو بهش میگن محبت مشروط)
مثالهایی که زدم دور و بر خودم هستند الا ماشالا !! همینقدر که این مادر که وقت میذاشت اینجا و اونجا برا بچه اش ثبت نام میکرد کمی از این وقت رو برای شناسایی استعداد و علائق فرزندش میکرد دوران پر تلاطم نوجوانی فرزندشو درک میکرد باهاش مدارا میکرد و دستشو بطرفش دراز میکرد نه منت کارایی که نباید میکرد.
شما اگر به دور و بر خودتون دقت کنین والدین برای یه بچه به اندازه سه بچه خرج میکنن ولی بدون شناخت و توجه!! همین کلاسای موسیقی شما بهتر از همه میدونین خیلی سلیقه ای و علاقه کاملا شخصیه، اتفاقا همین چند وقت پیش از یکی از دوستام سراغ پسرشو که الان 18 سالشه گرفتم ، گفتم از مهدی چه خبر؟ یادمه 5 سالش بود پیانو میزد الان چه میکنه؟ گفت هیچی بابا بچه های الانو میشناسی که هر روز یه چیزی میگن الان سه ساله که دم و نفسش به گیتاره !!! پیانو گوشه اتاق افتاده !! یه وقتایی باید نازشو بکشیم چند دقیقه ای پیانو برامون بزنه ولی صدای گیتارش همیشه میاد!!!
ما خیلی هم نرمال زندگی نمیکنیم بسرعت یک لایه امون تغییر کرد (سبک زندگی) ولی لایه های دیگه (فرهنگ مصرف ) تغییری نداشت، آیا واقعا باید دست رو دست گذاشت و بگیم چون زندگی همینه پس 20 سال دیگه یه کشور میانسال و سالمند داشته باشیم چی میشه؟؟!!
شاید تونسته باشم گوشه ای از علت خرج چند میلیونی یه بچه دبیرستانی رو گفته باشم.
ضمنا با عذر خواهی از آقا مهدی و آقا عبدالله بابت ورود به نقل قولتون[golrooz]
"مهدی"
9th August 2014, 10:10 PM
با تشکر از آقا مهدی جهت حضور در این بحث[golrooz]
فاصله طبقاتی متاسفانه همیشه بوده و الان هم هست که علتش هم عدم رعایت عدالت میباشد.
کاملا با مثالی که زدین موافقم و اگرچه تلویزیون الان همچین خانواده ای رو نشون نده دلیل نیست که نباشن و متاسفانه هستند هنوز خانواده هایی که واقعا فقط هفته ای یکبار شاید بتونن برنج بخورن!!!
آقا مهدی از اونجائیکه بحث ما با همه مسائل اقتصادی و سیاسی و.... گره میخورد لذا اول باید زندگی نرمال رو تعریف کرد ،
آیا واقعا اکثریت ما زندگی متوسط و یا رو به پایین داریم نرمال زندگی میکنیم؟!!
خانواده هایی رو می شناسم واقعا ندارند، زن و شوهر شب و روز کار میکنن، ولی یخچال خونه اشون ساید بای سایده !!
فرزند یا فرزندان از دیدن پدر و مادر بطور نرمال محرومند، گاها پشت در خونه منتظر میشن تا مادر از سرکار بیاد ، ولی خانم همین خونه اصرار بر رفتن به باشگاه بدنسازی داره!!!
باشگاه رفتن و استفاده از امکانات دور و بر هیچ اشکالی نداره ولی به چه قیمتی!!؟؟ بچه ات از صبح زود که بیدار شد شما رفته بودی سرکار و خانم سرویس اومد دنبالش رفت مهد و بابا که قراره این ماه رو اضافه کار بمونه !!
بچه رو اصرار دارن بفرستن کلاسایی که خودشون هیچوقت فرصت انجامشو نداشتند و بابت همین قضیه هزینه ها پرداخت میشه!!! بعد بچه که بزرگتر شد میگه مثلا من ژیمناستیک دوست ندارم نمیرم میخوام برم مثلا شطرنج!!
چون همین بچه شده نوجوون این پدر و مادر می بینن یک شبه بچه از این رو به اون رو شده حالا دیگه علائقش فرق کرده احساس استقلال میکنه، میخواد سری تو سرا باشه !! از نظر والدین این بچه داره غیرقابل تحمل میشه ! اینجاس که کم کم میگن دوره زمونه عوض شده و بعد هزینه هایی که تا حالا کردند عین پتک میزنن تو سر بچه که ما چه ها کردیم و نکردیم ولی حالا تو......(این محبت رو بهش میگن محبت مشروط)
مثالهایی که زدم دور و بر خودم هستند الا ماشالا !! همینقدر که این مادر که وقت میذاشت اینجا و اونجا برا بچه اش ثبت نام میکرد کمی از این وقت رو برای شناسایی استعداد و علائق فرزندش میکرد دوران پر تلاطم نوجوانی فرزندشو درک میکرد باهاش مدارا میکرد و دستشو بطرفش دراز میکرد نه منت کارایی که نباید میکرد.
شما اگر به دور و بر خودتون دقت کنین والدین برای یه بچه به اندازه سه بچه خرج میکنن ولی بدون شناخت و توجه!! همین کلاسای موسیقی شما بهتر از همه میدونین خیلی سلیقه ای و علاقه کاملا شخصیه، اتفاقا همین چند وقت پیش از یکی از دوستام سراغ پسرشو که الان 18 سالشه گرفتم ، گفتم از مهدی چه خبر؟ یادمه 5 سالش بود پیانو میزد الان چه میکنه؟ گفت هیچی بابا بچه های الانو میشناسی که هر روز یه چیزی میگن الان سه ساله که دم و نفسش به گیتاره !!! پیانو گوشه اتاق افتاده !! یه وقتایی باید نازشو بکشیم چند دقیقه ای پیانو برامون بزنه ولی صدای گیتارش همیشه میاد!!!
ما خیلی هم نرمال زندگی نمیکنیم بسرعت یک لایه امون تغییر کرد (سبک زندگی) ولی لایه های دیگه (فرهنگ مصرف ) تغییری نداشت، آیا واقعا باید دست رو دست گذاشت و بگیم چون زندگی همینه پس 20 سال دیگه یه کشور میانسال و سالمند داشته باشیم چی میشه؟؟!!
شاید تونسته باشم گوشه ای از علت خرج چند میلیونی یه بچه دبیرستانی رو گفته باشم.
ضمنا با عذر خواهی از آقا مهدی و آقا عبدالله بابت ورود به نقل قولتون[golrooz]
حرف شما کاملا متین و منطقیه.
ولی من منظورم اصلا چنین هزینه هایی نبود. تضمین کننده ترین راه برای موفقیت یک نوجوان در جامعه ایران درس خوندنه! الان هزینه های معمولی کتاب ها (درسی و کمک درسی) به علاوه هزینه آموزش یک فرد در مدرسه یک نمونه دولتی که اطلاع دارین چقدر هست؟ توجه کنین نگفتم غیرانتفاعی و یا.... یک مدرسه نمونه دولتی که قاعدتا باید به دانش آموزان سطح بالا بیشتر هم کمک کنه!
درسته که سطح زندگی اصلا رعایت نمیشه. چنین مواردی رو همه در زندگی میبینیم ولی بحث سر اینه که حتی ایران توانایی تامین منابع طبیعی رو نداره برای چنین جمعیتی چه برسه به زیرساخت ها! همین الان حتی اگر صرفه جویی در آب صورت بگیره به زور آب به آخر تابستون میرسه چه برسه به جمعیت دو برابر این!
پول نفت فعلی به زور رایانه و خدمات فعلی این جمعیت رو میده چه برسه به دوبرابر!
محسن آزماینده
10th August 2014, 08:12 AM
دوستان درست اشاره کردند این یک بحث سیاسی هست تا بحث اجتماعی
بهتره دوستان به جای حمله کردن به همدیگه راهکار ارائه بدن
واردات گندم ايران از آمريكا و كانادا با قيمت 360 دلار (http://www.asriran.com/fa/news/163254/%D9%88%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%AA-%DA%AF%D9%86%D8%AF%D9%85-%D8%A7%D9%8A%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%B2-%D8%A2%D9%85%D8%B1%D9%8A%D9%83%D8%A7-%D9%88-%D9%83%D8%A7%D9%86%D8%A7%D8%AF%D8%A7-%D8%A8%D8%A7-%D9%82%D9%8A%D9%85%D8%AA-360-%D8%AF%D9%84%D8%A7%D8%B1)
همین الان ما در کشور خودمون با تامین اولیه ترین نیاز یعنی خوراک مشکل داریم
در سالهای آینده هم به دلیل خشکسالی پیش بینی شده یقینا تولید گندم و سایر غلات و ... کاهش می یابد.( چون درصد خیلی کمی از اراضی ما زیر کشت صنعتی هستند)
با افزایش جمعیت مشکل کمبود منابع غدایی 100% افطلیش پیدا میکند(مگر به قیمت وابستگی بیشتر)
تولید ناخالص ملی هم کاهش پیدا میکنه
با کاهش تولید ناخالص ملی وضعیت اقتصادی بدتر میشه
با افزایش جمعیت و وخیم تر شدن شرایظ اقتصاذی فقر به وجود میاد
طبق نظرات متخصصین جامعه شناسی و البته نظرات ثبت شده از بزرگان دینی، جایی که فقر باشه، فساد و فحشا هم هست
و چون اسلام با فساد و فحشا مخالفت دارد، پس افزایش جمعیت به دلیل رضایت و افتخار پیامبر یا نادرست هست یا توهم
اما اگر به افطایش جمعیت از نظر سیلسی نگاه کنیم، متوحه خواهیم شد قدرت سیاسی با جمعیت رابطه مستقیم داره
برای مثال روسیه هر سال میلیونها مسلمان را در چچن قتل عام میکنه. به دلیل جلوگیزی از افزایش جمعیت مسلمانها در کشور غیر مسلمان هستند. میگویند هر خانواده مسلمان در روسیه به طور میانگین 10 فرزند دارد و با این روند در سالهای آینده روسیه یک کشور مسلمان خواهد بود.
در ایران شرایط مشابهی وجود دارد ولی تایید نشده(احتمالا به دلیل حفظ وحدت ملی)
شکر خدا مردم جوان جامعه ما تحصیل کرده هستند و درک روشنی از زنذگی خودشون دارند و دیکته کردن عملیات 14 فرزندی به اونها توسط سیاستمداران و روحانیون، نتیجه عکس خواهد داد.
zoh_reh
10th August 2014, 05:46 PM
حرف شما کاملا متین و منطقیه.
ولی من منظورم اصلا چنین هزینه هایی نبود. تضمین کننده ترین راه برای موفقیت یک نوجوان در جامعه ایران درس خوندنه! الان هزینه های معمولی کتاب ها (درسی و کمک درسی) به علاوه هزینه آموزش یک فرد در مدرسه یک نمونه دولتی که اطلاع دارین چقدر هست؟ توجه کنین نگفتم غیرانتفاعی و یا.... یک مدرسه نمونه دولتی که قاعدتا باید به دانش آموزان سطح بالا بیشتر هم کمک کنه!
درسته که سطح زندگی اصلا رعایت نمیشه. چنین مواردی رو همه در زندگی میبینیم ولی بحث سر اینه که حتی ایران توانایی تامین منابع طبیعی رو نداره برای چنین جمعیتی چه برسه به زیرساخت ها! همین الان حتی اگر صرفه جویی در آب صورت بگیره به زور آب به آخر تابستون میرسه چه برسه به جمعیت دو برابر این!
پول نفت فعلی به زور رایانه و خدمات فعلی این جمعیت رو میده چه برسه به دوبرابر!
ایران با مشکل بدون مشکل کشورمونه، بعضی مشکلاتش دست من و شماست که بوجود اومده ،
بعضی مشکلاتش توسط مدیران و مسئولانش بوده و هست ،در هر دو صورت باید حل بشه یا نه؟
جمله بولد شما چقدر درسته؟! ایران و ایرانی رو کی تشکیل میده؟!!
دوباره باید تاکید رو همون تنبلی که دوستان اشاره کرده بودن بشه!! فقط یه کم اکتیو باشیم و کار گروهی رو خوب انجام بدیم ، ممکنه مشکلات صفر نشه بالاخره کم که میشه!!
دنبال مقصر بودن و محکوم کردن باعث میشه که نه تنها درجا نزنیم بلکه به عقب هم بریم.
"مهدی"
10th August 2014, 08:12 PM
ایران با مشکل بدون مشکل کشورمونه، بعضی مشکلاتش دست من و شماست که بوجود اومده ،
بعضی مشکلاتش توسط مدیران و مسئولانش بوده و هست ،در هر دو صورت باید حل بشه یا نه؟
جمله بولد شما چقدر درسته؟! ایران و ایرانی رو کی تشکیل میده؟!!
دوباره باید تاکید رو همون تنبلی که دوستان اشاره کرده بودن بشه!! فقط یه کم اکتیو باشیم و کار گروهی رو خوب انجام بدیم ، ممکنه مشکلات صفر نشه بالاخره کم که میشه!!
دنبال مقصر بودن و محکوم کردن باعث میشه که نه تنها درجا نزنیم بلکه به عقب هم بریم.
عزیزم الان مشکل کم آبی رو من باید حل کنم؟ مگه من خورشیدم؟ یا ابرم؟
ایران یک کشوری است که منابع آبی در اون بسیار محدود بوده و هست و مربوط به یک یا دوسال گذشته هم نیست!
بعد شما مشکل منابع طبیعی رو چجوری میخواین حل کنین؟ واقعا برای من سواله.[nishkhand]
porya71
10th August 2014, 08:21 PM
سعی کنیداستاد تغیر باشید نه قربانی تقدیر
porya71
10th August 2014, 08:24 PM
وخدایی که دراین نزدیکیست
عبدالله91
10th August 2014, 11:36 PM
منظور از مشکلات در اینجا همون بحث اقتصادی و هزینه زندگی و رسیدن به خونواده و تامین نیاز عاطفی و مشکلات اینچنینی هس نه کم آبی.
مشکلاتی که عامل به دنیا نیاوردن بچه میشه نه مشکلات زیست محیطی.
اگه میخواهید فرزندان و نوه ها و نتیجه ها و... درکل نسل آینده ؛هم خاله و هم دایی و هم عمو و هم عمه و هم خواهر و هم برادر داشته باشن حداقل باید 4تا بچه داشته باشین.2تا دختر ناز و دوست داشتنی و بابایی و 2 تا پسر. شاخ شمشاد نره غول.[nishkhand]
- - - به روز رسانی شده - - -
منظور از مشکلات در اینجا همون بحث اقتصادی و هزینه زندگی و رسیدن به خونواده و تامین نیاز عاطفی و مشکلات اینچنینی هس نه کم آبی.
اگه میخواهید فرزندان و نوه ها و نتیجه ها و... درکل نسل آینده ؛هم خاله و هم دایی و هم عمو و هم عمه و هم خواهر و هم برادر داشته باشن حداقل باید 4تا بچه داشته باشین.2تا دختر ناز و دوست داشتنی و بابایی و 2 تا پسر. شاخ شمشاد نره غول.[nishkhand]
عبدالله91
11th August 2014, 05:52 AM
دوستان بحث علمی قاعده و قوانین خاص خودشو داره. اگه رعایت نشه موجب رنجش خواهد شد و بحث هیچ فایده ای نخواهد داشت و باعث خواهد شد بجای پرداختن به موضوع به حواشی پرداخته بشه.که نه به اطلاعات کسی اضافه خواهدشد ونه مشکلی حل خواهد شد.
ان شاالله هممون رعایت کنیم تا دوستانه در کنار هم از تفکرات همدیگه استقاده کنیم.
"مهدی"
11th August 2014, 05:36 PM
- - - به روز رسانی شده - - -
خیلی این بحث علمی بود. یعنی اصلا نابود شدم آقا.
داشتن عمو و خاله و... به چه قیمتی؟ مشکل کمبود منابع طبیعی نیست؟
الان شما با همون حقوقی 800 تومن در ماه ( که حتی اگر اینقدر هم باشه فقط باید 500 اجاره بدی) تونستی یه بچه بزرگ کن که فقط خرج پوشک و البسه اش سر به فلک میکشه....4 تا پیشکش[golrooz][golrooz]
عبدالله91
12th August 2014, 11:32 PM
خیلی این بحث علمی بود. یعنی اصلا نابود شدم آقا.
به. سلام آقا مهدی.
خدمت دوست عزیزم عرض کنم که مقصود از بحث علمی این نیس که خودت نظر ندی. منظور قواعدی هستن که یه بحث علمی و منطقی باید داشته باشه. نه اینکه به منابعی اشاره بشه. همه شرکت کنندگان در بحث مجاز هستند تفکرات و دیدگاههای خود را در چهارچوب قوانین بحث علمی مطرح کنند.این همون میشه بحث منطقی و علمی. علم به تفکرات برنمیگرده به بحث برمیگرده. اگه کسی برا تفکراتش منبع هم بیاره که تفکرات هم ریشه علمی پیدا میکنه. باز شرکت کنندگان میتونن بپذیرن یا رد کنن.
داشتن عمو و خاله و... به چه قیمتی؟
به قیمت داشتن روح و روان و روابط بهتر و از قضا اقتصاد عالی تر. بعضیا نمیدونن خاله یا عمو یا دایی چی هس. خوردنیه یا نوشیدنی هس.
حتما شما انتظار دارید در برابر جوانان نخبه و تازه نیرو گرفته و جویای نام جهان و کشورهای پیشرفته در آینده کشور ما با پیرهای کم حوصله جوابگو باشد؟
تو خودت چندسال جوان خواهی ماند؟بعده اینکه سنت گذشت کشور نیرو میخواهد یا نه؟اقتصاد نیروی جدید و پرشور با تفکرات جدید میخواهد یا نه؟
ما به نابغۀ اقتصادی فرهنگی اجتماعی و... در تمامی زمینه ها در آینده نیاز داریم یا نه؟ یا انتظار داری پیرمردان جوابگوی نیازها باشند؟
فکر های جدید و خلاق و جوان حکم خون تازه در رگهای انسان رو دارند.
نه تنها فرزند آوری ضرری برای اقتصاد ندارد بلکه باعث پیشرفت مملکت و در نتیجه افزایش رفاه می شود.
به پست زیر یه نگاهی بیندازین. یادتون باشه که الان رژیم فاسد اسرائیل که کشور هم نیست به دنبال فرزندان زیاد هست و کاری ندارد که فرزندان مشروع هستند یا غیر مشروع. فقط نیروی جوان میخواهد.
تفکرات ماهارو عوض کردند.
الان شما با همون حقوقی 800 تومن در ماه ( که حتی اگر اینقدر هم باشه فقط باید 500 اجاره بدی) تونستی یه بچه بزرگ کن که فقط خرج پوشک و البسه اش سر به فلک میکشه....4 تا پیشکش
از بین اون حقوقها شما چرا 800 رو دیدین؟ هشتصد کمش هست. کسی زیاد خواست یک و سیصدی کار کند.اونم با بیمه.سرویس. صبحونه و ناهار.
افرادی هستند که هم بچه دارند و هم اصلا اضافه کاری نمی مونند.
خوبه شما نون آور نیستی. زنت از دستت چی میکشید[nishkhand]. یه لقمه اضافی برمیداشت دستاشو قطع میکردی[khanderiz]
ما ان شاالله 8 تا 8 تا بزرگ میکنیم[tashvigh]. [nadidan]
الانم یه خونه 80،90 متری گرفتم. تنها توش زندگی میکنم.اما ده نفری جا نمیشیم باید ان شاالله بزرگترشو بگیرم.[bamazegi]
s.r.sahar
13th August 2014, 12:28 AM
سلام واقعا بحثتون جالب بود،کلی خندیدم. ولی خداییش منم باچندتا بچه موافقم.داشتن یه بچه درسته وقت بیشتری برای تربیتش وتامین ایندش داری
ولی ازاون طرف قضیه هم اگه نگاه کنی میبینی که یه بچه ممکنه دراثرتوجهات زیاد به قول معروف لوس بشه یا ازتنهایی وهم صحبت نداشتن مثل خواهریابرادر،
یه جورایی خودش روبامسائل نادرست سرگرم کنه.به قول قدیمیا یه دونه یاخل میشه یادیوونه[nishkhand] البته باعرض معذرت ازبچه ها[golrooz]
نمیتونم منبعی یاروش علمی برای حرفام بیارم ولی حرفام ازمطالعه وتجربه اینجور موارد هستش.
عبدالله91
13th August 2014, 05:40 AM
طبق آمارهای برآوردی، جمعیت جهان در سال ۱۹۲۷ بالغ بر دو میلیارد نفر بوده است؛ یعنی در نود سال اخیر، جمعیت جهان سه برابر شده است، اما سطح رفاه و درآمد سرانهی بشر چندین ده برابر شده است؛ بهطوریکه سرعت افزایش رفاه و درآمد سرانه بسیار بیشتر از رشد جمعیت بوده است. با این اوصاف، مانعی برای افزایش جمعیت به بهانهی کاهش رفاه وجود ندارد.
طبق تئوریهای کینز و تئوریهای اصلاحشدهی مالتوس، کاهش جمعیت، کاهش تقاضای مؤثر را در پی دارد و همین امر منجر به افزایش بیکاری در میانمدت و بلندمدت میشود و کاهش عرضهی کل را در پی خواهد داشت. کینز بهمنظور ایجاد تقاضای مؤثر و خروج از بحران، پیشنهاد میداد که دولت کارگران را استخدام نماید تا چاله حفر نمایند و سپس آنها را پر نمایند. اما اقتصاد اسلامی پیشنهاد میدهد که بهمنظور ایجاد تقاضای مؤثر پایدار (برعکس تقاضای مؤثر کینز که پایدار نبود)، باید هزینههای دولت در راستای فرزندآوری خانوادهها، ازدواج در سنین پایین و تقویت سرمایهی انسانی مصرف شود تا این نیروی انسانی در مرحلهی شروع با تقویت تقاضای مؤثر و هنگام ورود به بازار کار، با تقویت سمت عرضهی اقتصاد، اقتصاد را به سمت پیشرفت و توسعهی باثبات هدایت نمایند.
مطالعهی سیاستهای کلی ابلاغشده جمعیت که در چهارده بند ابلاغ شده است، نشان میدهد که این اصول از پشتوانهی علمی بینالمللی برخوردار است. پل سامئلسون نوبلیست (۱۹۷۰)، که کتاب «اصول علم اقتصاد» او پرفروشترین کتاب در اقتصاد است، میگوید که خارج از دنیای اقتصاد بردهداری (Slave economy)، من اولین کسی هستم که مولد بودن (productivity) را به انسان نسبت دادم. ویلیام پتی پدر علم اقتصاد جمعیت، جمعیت را شرط لازم برای رشد اقتصادی در بلندمدت میداند و بیان میدارد که تأثیرات تغییر هرم جمعیتی در بلندمدت اثر خود را نشان میدهد. گری بکر در نظریات اصلاحی خود تأکید میکند که در اقتصادهای دانشمحور مدرن، رشد متوازن جمعیت بیشتر از آنکه به درآمد سرانه و رفاه عمومی صدمه بزند، به آن کمک میکند.
تأثیر جمعیت جوان بر شاخصهای اقتصاد مقاومتی
جمعیت و بهخصوص جمعیت جوان، دارای تأثیرت اقتصادی، اجتماعی و سیاسی زیر است:
· بهرهوری و قابلیت تولید بالاتر در کنار ایجاد تقاضای مؤثر پایدار
· قابلیت تخصص و تقسیم کار بیشتر
· بهبود انتظارات نسبت به آینده
· افزایش امکان بروز تغییرات نهادی پیشرونده
· تقویت و توسعهی آسانتر سرمایههای اجتماعی
· جمعیت و بهخصوص جمعیت جوان یک متغیر استراتژیک و یک اهرم کسب قدرت در مناسبات بینالمللی است.
کاملش رو اینجا بخونین بعد میشه بحث کرد. موافق و مخالف توش هست. البته مربوط به فرزند آوری مربوط به بحث ماست.
http://eshraghnews.com/5553/%D8%AA%D8%A3%D8%AB%DB%8C%D8%B1-%D8%AC%D9%85%D8%B9%DB%8C%D8%AA-%D8%AC%D9%88%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D8%B1-%D8%B4%D8%A7%D8%AE%D8%B5%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8 C-%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF-%D9%85/
"مهدی"
13th August 2014, 12:01 PM
به. سلام آقا مهدی.
خدمت دوست عزیزم عرض کنم که مقصود از بحث علمی این نیس که خودت نظر ندی. منظور قواعدی هستن که یه بحث علمی و منطقی باید داشته باشه. نه اینکه به منابعی اشاره بشه. همه شرکت کنندگان در بحث مجاز هستند تفکرات و دیدگاههای خود را در چهارچوب قوانین بحث علمی مطرح کنند.این همون میشه بحث منطقی و علمی. علم به تفکرات برنمیگرده به بحث برمیگرده. اگه کسی برا تفکراتش منبع هم بیاره که تفکرات هم ریشه علمی پیدا میکنه. باز شرکت کنندگان میتونن بپذیرن یا رد کنن.
به قیمت داشتن روح و روان و روابط بهتر و از قضا اقتصاد عالی تر. بعضیا نمیدونن خاله یا عمو یا دایی چی هس. خوردنیه یا نوشیدنی هس.
حتما شما انتظار دارید در برابر جوانان نخبه و تازه نیرو گرفته و جویای نام جهان و کشورهای پیشرفته در آینده کشور ما با پیرهای کم حوصله جوابگو باشد؟
تو خودت چندسال جوان خواهی ماند؟بعده اینکه سنت گذشت کشور نیرو میخواهد یا نه؟اقتصاد نیروی جدید و پرشور با تفکرات جدید میخواهد یا نه؟
ما به نابغۀ اقتصادی فرهنگی اجتماعی و... در تمامی زمینه ها در آینده نیاز داریم یا نه؟ یا انتظار داری پیرمردان جوابگوی نیازها باشند؟
فکر های جدید و خلاق و جوان حکم خون تازه در رگهای انسان رو دارند.
نه تنها فرزند آوری ضرری برای اقتصاد ندارد بلکه باعث پیشرفت مملکت و در نتیجه افزایش رفاه می شود.
به پست زیر یه نگاهی بیندازین. یادتون باشه که الان رژیم فاسد اسرائیل که کشور هم نیست به دنبال فرزندان زیاد هست و کاری ندارد که فرزندان مشروع هستند یا غیر مشروع. فقط نیروی جوان میخواهد.
تفکرات ماهارو عوض کردند.
از بین اون حقوقها شما چرا 800 رو دیدین؟ هشتصد کمش هست. کسی زیاد خواست یک و سیصدی کار کند.اونم با بیمه.سرویس. صبحونه و ناهار.
افرادی هستند که هم بچه دارند و هم اصلا اضافه کاری نمی مونند.
خوبه شما نون آور نیستی. زنت از دستت چی میکشید[nishkhand]. یه لقمه اضافی برمیداشت دستاشو قطع میکردی[khanderiz]
ما ان شاالله 8 تا 8 تا بزرگ میکنیم[tashvigh]. [nadidan]
الانم یه خونه 80،90 متری گرفتم. تنها توش زندگی میکنم.اما ده نفری جا نمیشیم باید ان شاالله بزرگترشو بگیرم.[bamazegi]
در ابتدا باید عرض کنم که انفجار جمعیت در دهه 60 و 70 باعث این ویرانی اقتصادی فعلی در کشور شده! جمعیت بیشتر با منابع و زیرساخت های فعلی یعنی نابودی خودمون به دست خودمون.
شما خودتون بهتر میدونین که هر چقدر یک فرد برای امرار معاش تلاش بیشتری بکنه از اوضاع و سیاست های کشورش بی اطلاع تر میشه چون اصلا وقتی برای حواشی دیگر نخواهد داشت! پس نتیجه گیری رو در این زمینه به خودتون واگذار می کنم.
در ضمن هر کاری که یک کشور دیگر انجام داد دلیل نمیشه که ما هم انجام بدیم! اسرائیل اگر کارش درست بود که الان ما باید تجاوز به کشورهای دیگر و کشتن انسانیت رو هم ازشون تقلید می کردیم! اسرائیل یک کشور با جامعه ای بسیار بد است و این بر همگان عیان است.
از طرفی ما باید این بحران جمعیت رو مدیریت کنیم نه اینکه یه سری جوان دیگر بیاریم که این پیران را مدیریت کنند! وگرنه که اینطوری باید طی 100 سال آینده مدام در حال تکثیر آدم ها باشیم برای راحتی پیران!
"مهدی"
13th August 2014, 12:04 PM
طبق آمارهای برآوردی، جمعیت جهان در سال ۱۹۲۷ بالغ بر دو میلیارد نفر بوده است؛ یعنی در نود سال اخیر، جمعیت جهان سه برابر شده است، اما سطح رفاه و درآمد سرانهی بشر چندین ده برابر شده است؛ بهطوریکه سرعت افزایش رفاه و درآمد سرانه بسیار بیشتر از رشد جمعیت بوده است. با این اوصاف، مانعی برای افزایش جمعیت به بهانهی کاهش رفاه وجود ندارد.
طبق تئوریهای کینز و تئوریهای اصلاحشدهی مالتوس، کاهش جمعیت، کاهش تقاضای مؤثر را در پی دارد و همین امر منجر به افزایش بیکاری در میانمدت و بلندمدت میشود و کاهش عرضهی کل را در پی خواهد داشت. کینز بهمنظور ایجاد تقاضای مؤثر و خروج از بحران، پیشنهاد میداد که دولت کارگران را استخدام نماید تا چاله حفر نمایند و سپس آنها را پر نمایند. اما اقتصاد اسلامی پیشنهاد میدهد که بهمنظور ایجاد تقاضای مؤثر پایدار (برعکس تقاضای مؤثر کینز که پایدار نبود)، باید هزینههای دولت در راستای فرزندآوری خانوادهها، ازدواج در سنین پایین و تقویت سرمایهی انسانی مصرف شود تا این نیروی انسانی در مرحلهی شروع با تقویت تقاضای مؤثر و هنگام ورود به بازار کار، با تقویت سمت عرضهی اقتصاد، اقتصاد را به سمت پیشرفت و توسعهی باثبات هدایت نمایند.
مطالعهی سیاستهای کلی ابلاغشده جمعیت که در چهارده بند ابلاغ شده است، نشان میدهد که این اصول از پشتوانهی علمی بینالمللی برخوردار است. پل سامئلسون نوبلیست (۱۹۷۰)، که کتاب «اصول علم اقتصاد» او پرفروشترین کتاب در اقتصاد است، میگوید که خارج از دنیای اقتصاد بردهداری (Slave economy)، من اولین کسی هستم که مولد بودن (productivity) را به انسان نسبت دادم. ویلیام پتی پدر علم اقتصاد جمعیت، جمعیت را شرط لازم برای رشد اقتصادی در بلندمدت میداند و بیان میدارد که تأثیرات تغییر هرم جمعیتی در بلندمدت اثر خود را نشان میدهد. گری بکر در نظریات اصلاحی خود تأکید میکند که در اقتصادهای دانشمحور مدرن، رشد متوازن جمعیت بیشتر از آنکه به درآمد سرانه و رفاه عمومی صدمه بزند، به آن کمک میکند.
تأثیر جمعیت جوان بر شاخصهای اقتصاد مقاومتی
جمعیت و بهخصوص جمعیت جوان، دارای تأثیرت اقتصادی، اجتماعی و سیاسی زیر است:
· بهرهوری و قابلیت تولید بالاتر در کنار ایجاد تقاضای مؤثر پایدار
· قابلیت تخصص و تقسیم کار بیشتر
· بهبود انتظارات نسبت به آینده
· افزایش امکان بروز تغییرات نهادی پیشرونده
· تقویت و توسعهی آسانتر سرمایههای اجتماعی
· جمعیت و بهخصوص جمعیت جوان یک متغیر استراتژیک و یک اهرم کسب قدرت در مناسبات بینالمللی است.
کاملش رو اینجا بخونین بعد میشه بحث کرد. موافق و مخالف توش هست. البته مربوط به فرزند آوری مربوط به بحث ماست.
http://eshraghnews.com/5553/%D8%AA%D8%A3%D8%AB%DB%8C%D8%B1-%D8%AC%D9%85%D8%B9%DB%8C%D8%AA-%D8%AC%D9%88%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D8%B1-%D8%B4%D8%A7%D8%AE%D8%B5%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8 C-%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF-%D9%85/
دعوتتون میکنم به مطالعه متن زیر:
"بمب جمعیت" و "فاجعه انفجار جمعیت"، تعابیری است که در گزارش سازمان ملل تحت عنوان "وضعیت جهان در سال 1990" درباره رشد بیرویه جمعیت بیان شده است تا هشدار دهد که جمعیت دنیا سریعتر از آنچه انتظار میرود روبهفزونی است.[1] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftn1)
عامل جمعیت از زمانهای قدیم مورد توجه سیاستمداران و دانشمندان و صاحبنظران اقتصادی، اجتماعی و فلسفی بوده است و مذاهب و ادیان نیز در این مورد دارای موضع کم و بیش روشنی هستند. عدهای از متفکران با افزایش جمعیت موافق بوده و آن را عامل پیشرفت اقتصادی و مولد ثروت میدانستهاند و گروهی دیگر افزایش جمعیت را باعث فقر و تنزل سطح رفاه دانسته و مخالف آن بودهاند. عدهای نیز از ثبات تعداد جمعیت طرفداری میکردهاند.[2] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftn2)
این نوشتار به بررسی عواقب رشد سریع جمعیت پرداخته و در نهایت به طرح دیدگاههای انتقادی درباره این عاقبتبینیها میپردازد.
پیامدهای رشد سریع جمعیت
عواقب رشد سریع جمعیت، بیشتر دامن کشورهای جهان سوم را میگیرد و کشورهای توسعهیافته تا حدود زیادی از این عواقب مصون هستند؛ زیرا در آن کشورها جمعیت دارای رشد سریع و نامتوازن نیست. بهعلاوه اینکه رفاه معیشتی جهان توسعهیافته اجازه سرکشی به فزونی جمعیت نمیدهد تا غبار فقر و رنج ترمیم معاش را بر رخساره حس کنند. البته باید به این نکته توجه نمود که مصرف بالای جهان توسعهیافته در حدی مسرفانه است که همین جمعیت اندک را نیز با بحرانهای خاصی -که بیشتر از سنخ زیستمحیطی و مسائلی چون پدیده سالخوردگی و عوارض بغرنج آن میباشد- روبهرو کرده است.
اینپیامدها، حیطههای زندگی فردی و اجتماعی زندگی انسان و بلکه طبیعت را دربر میگیرد که به آنها پرداخته میشود:
1) فقر، بیکاری و عقبافتادگی اقتصادی؛ گزارش سازمان ملل تحت عنوان "وضعیت جهان در سال 1990"، اعلام میکند در دنیایی که حتی قادر به تأمین بیش از نیمی از نیازهای اساسی جمعیت خود بهخصوص در کشورهای رو به توسعه نیست، رشد بیرویه جمعیت فاجعهای برای نوع بشر است.[3] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftn3) یکی از اولین و مهمترین آثار رشد جمعیت در کشورهای مزبور ، تأثیر منفی آن بر رشد اقتصادی است. برای فهم این موضوع کافی است که به این نکته ساده، ولی مهم توجه داشته باشیم که جمعیت اضافه شده، هم نیازمند کالاها و خدمات جدید و هم محتاج اشتغال (فرصتهای شغلی جدید) است و هر دوی اینها در گرو سرمایهگذاریهای جدید است؛ اما کشورهای کمتوسعه در تأمین سرمایههای مورد نیاز خود با مشکلات عدیده مواجهند.[4] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftn4)
اصولاً در کشورهایی که میزان رشد جمعیت آنها بالاست، بخش اعظم جمعیت اضافی آنها را کودکان و نوجوانانی تشکیل میدهند که به طور عمده مصرفکننده هستند، بنابراین اندک امکان سرمایهگذاری مجدد در این کشورها را نیز میبلعند. پس نتیجه میگیریم رشد سریع جمعیت در کشورهای جهان سوم را میتوان یکی از موانع مهم رشد اقتصادی و یکی از عوامل حفظ و تعمیق فقر عمومی در این کشورها به حساب آورد.[5] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftn5)
طی این دوره بالندگی صنعت، بسیاری انتظار تازهای را داشتند که در آن کمیابی از بین خواهد رفت. خیلیها بر این باور بودند که توسعه صنایع مدرن یک دوران فراوانی را پدید خواهد آورد. توماس مالتوس در اثر خود تحت عنوان رسالهای درباره اصول جمعیت، که در سال 1798 منتشر گردید، به انتقاد از این اندیشهها پرداخت. او با این کار بحثی را درباره ارتباط بین جمعیت و منابع غذایی آغاز کرد او یادآور شد در حالی که افزایش جمعیت با تصاعد هندسی صورت میگیرد، عرضه مواد غذایی به منابع ثابتی بستگی دارد که تنها با توسعه اراضی تازه برای کشت میتواند گسترش یابد. بنابراین رشد جمعیت معمولاً از وسایل موجود تأمین معیشت پیشی میگیرد.[6] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftn6)
حال اگر میزان رشد اقتصادی را معلول فقدان یا محدودیت فرصتهای شغلی بدانیم، افزایش سریع جمعیت نیز به نوبه خود بر این مشکل میافزاید.[7] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftn7)
2) جرایم اجتماعی؛ در گزارش سازمان ملل تحت عنوان "وضعیت جهان در سال 1990"، تنشها و ستیزهای اجتماعی را تحت تأثیر انفجار جمعیت تلقی کرده است که کم و کیف جرمها و تشنجات حاصل از آن فزونی یافته و جامعه با افزایش انواع جرایمی چون دزدی، سرقت مسلحانه، تجاوز جنسی، اعتیاد، فحشا، ضرب و جرح و قتل بهویژه در مراکز شهری روبرو گردیده است.[8] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftn8)
3) کمبود مسکن؛[9] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftn9) کمبود مسکن، یکی از عوارض جمعیت سریعالرشد است که فضای سکونت را به حداقل ممکن تقلیل داده و امور رفاهی را از مسکن که باید جای آرامش و سکونت باشد سلب کرده است.
4) تغییر ساختار جمعیت؛ اگر جمعیت یک کشور به شکل سریعی رشد کند، بر جمعیت کمسن و غیرفعال آن (کودک و نوجوان) افزوده میشود[10] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftn10) که این مسأله خود سبب دور باطل فقر، بیکاری و فساد در بین جامعه میگردد.
5) مهاجرت و شهرنشینی؛[11] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftn11) آمارها حاکی از رشد فزاینده جمعیت شهرها است[12] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftn12) که منابع کافی در روستا برای جمعیت روستایی را در اختیار ندارند. شهرنشینی نیز بهنوعی پدیدههای شومی چون حاشیهنشینی را درپی دارد که خود بستر انواع مفاسد است.
6) پایین بودن سطح بهداشت جسم و روان و سوءتغذیه؛ گزارش سازمان ملل، معتقد است رشد بیرویه جمعیت بهعنوان یک فاجعهای برای نوع بشر، مسایل و دشواریهای مختلفی در زمینه سلامت انسانی چون سوءتغذیه، اعتیاد و عدم رعایت بهداشت را در پی دارد به نحوی که هماکنون دامنگیر بسیاری از ساکنان این کره خاکی شده است.[13] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftn13)
همچنین برخی تحقیقات نشان میدهد تعارضهایی که سرانجام به مشکلات عاطفی شدیدی منجر میشود، از پیامدهای رشد سریع جمعیت است.[14] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftn14)
7) عوارض زیستمحیطی؛ تلاش روزافزون برای بهرهکشی بیشتر از طبیعت جهت رفع نیاز معاش انبوه جمعیت رو به فزونی زمین و بالاتر رفتن استانداردهای زندگی که روند تلاش مذکور را تصاعدی به شکل بالا میبرد، سبب عوارض زیستمحیطی فراوانی برای همه اکوسیستم زمین شده است:
الف) گرم شدن زمین که خشکسالی به بار میآورد و گیاهان و جنگلها را نابود میکند.
ب) باران اسیدی که از رشد لجام گسیخته صنعت و توسل روزافزون صنایع به فناوریهای مضر و مخاطرهآمیز، حاصل میشود.
ج) فرسایش خاک و کاهش آب جاری شیرین.[15] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftn15)
د) آلودگی آبها و سفرههای زیرزمینی آب در اثر پسابها و آلایندههای آب و خاک.[16] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftn16)
ه) کاهش ضخامت لایه ازون بر اثر افزایش گازهای شیمیایی و گلخانهای در هوا و گرم شدن زمین.[17] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftn17)
8) عقبافتادگی از جهان صنعتی و توسعهنیافتگی؛ رشد جمعیت در آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین امکانات توسعه اقتصادی در این مناطق را بهشدت محدود میکند. در جمعیتی، با رشد صفر (مانند بیشتر کشورهای غربی) بین 3 تا 5 درصد درآمد ملی باید سرمایهگذاری شود تا یک درصد افزایش رشد درآمد سرانه به وجود آید. هر گاه جمعیتی سالانه 3 درصد رشد داشته باشد، تا 20 درصد درآمد ملی باید سرمایهگذاری شود تا افزایشی مشابه در استانداردهای زندگی ایجاد شود. چون مناطقی که دارای رشد سریع جمعیت هستند جزو فقیرترین کشورهای جهان محسوب میشوند، چنین سطح سرمایهگذاری احتمالاً امکانپذیر نیست؛ بنابراین اینگونه کشورها هر چه بیشتر از بخشهای صنعتی جهان عقب میافتند.[18] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftn18)
9) تنش اجتماعی و اغتشاشات سیاسی؛ ارسطو، افلاطون، سباستین فرانک، هوتن و بالاخره مالتوس معتقد بودند افزایش جمعیت سبب اغتشاشات اجتماعی و سیاسی و جنگافروزیها میشود. شواهدی هم این نظریه را تأیید میکند. اما انتقاداتی هم بر آن وجود دارد؛ زیرا چین پرجمعیت همواره در صلح زیسته و هلند پرجمعیت هیچگاه چنین وضعی را تجربه نکرده اما سرخپوستان آمریکای شمالی با آنهمه سرزمین و جمعیت کم همواره در نزاع و درگیری بودهاند.[19] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftn19)
تحلیل انتقادی از عاقبتاندیشیهای رشد جمعیت
آنچه گفته شد، متن گفتمان مسلط بر اداره کنونی جهان و همه کشورها در مساله رشد سریع جمعیت است. اما دو دیدگاه دیگر نیز در این مسأله وجود دارد که دیدگاهی بر نفی مطلق هر نوع بدعاقبتی برای رشد سریع جمعیت پافشاری میكند و دیدگاه دیگر که طرفداران نظریه حد متناسب جمعیت ابراز داشتهاند معتقد به این است که باید تناسب و هماهنگی بین تعداد جمعیت و امکانات و تسهیلات زیستی وجود داشته باشد.[20] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftn20) بخش پایانی این نوشتار به بررسی انتقادی دیدگاه رایج در طی سه محور میپردازد با این امید كه تفکر انتقادی ما را به کشف ابعاد نهفته و ملاحظهنشده تازهای از این مسأله برساند.
· تحولات علم و فناوری، پیشبینیها را ناکام میکند؛
ارلیش در دهه 1960 محاسبه کرد که نرخ رشد جمعیت آن دوره ادامه پیدا کند، 900 سال دیگر (که به طور کلی دورهای طولانی در تاریخ جهان نیست) 000,000,000,000,000,60 نفر بر روی زمین حضور خواهند داشت. یک فیزیکدان به نام فرملین محاسبه کرده است که برای مسکن دادن به چنین جمعیتی نیاز به ساختمانی 2000 طبقه است که سراسر سطح کره زمین را بپوشاند. حتی در چنین ساختمان شگفتانگیزی تنها دو تا سه متر فضا برای هر نفر موجود خواهد بود.[21] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftn21)
این پیشبینیها هر پژوهشگری را به یاد سخنان مالتوس میاندازد. توماس مالتوس(Thomas Malthus) انگلیسی، در سال 1798، در کتاب خود با عنوان "رسالهای درباره اصول جمعیت" خاطرنشان کرد که از یک طرف جمعیت به صورت تصاعد هندسی و از طرف دیگر، مواد غذایی و وسایل معیشت بر اساس تصاعد حسابی افزایش مییابد. این امر موجب افزایش بیش از حد جمعیت و کمبود مواد غذایی خواهد شد. مالتوس پیشبینی کرد که میان جمعیت و مواد غذایی، در نتیجه جنگ، بیماری طاعون و قحطی تعادل برقرار میشود. با وجود این، پیشبینیهای مالتوس، به علت نوآوریهای فناوری در کشاورزی و استفاده وسیع از وسایل ضد بارداری در جوامع پیشرفته، به حقیقت نپیوست.[22] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftn22) بنابراین به طور قطعی نمیتوان رشد جمعیت را بدعاقبت دانست؛ زیرا «پیشرفت تکنولوژیکی غیرقابل پیشبینی است، بنابراین هیچ کس نمیتواند مطمئن باشد جهان سرانجام چه جمعیتی را میتواند نگهداری کند. با وجود این حتی با میزان کنونی جمعیت ممکن است منابع جهانی برای ایجاد استانداردهای زندگی قابل مقایسه با کشورهای صنعتی در جهان سوم کافی نباشد. مصرف انرژی، مواد خام و کالاهای دیگر در کشورهای غربی بسیار بیشتر از مناطق دیگر جهان است.»[23] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftn23)
· کمجمعیتی، مساوی توسعه و بیشجمعیتی معادل عقبماندگی نیست؛
دیدگاهی وجود دارد که میگوید: «جمعیت زیاد، مبانی توسعه را پیریزی میکند و حداقلی از جمعیت برای هر توسعه ضروری است.»[24] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftn24) همچنین تحقیقات نشان میدهد «در مقایسه کشورهای مختلف جهان، معلوم میشود که کمجمعیتی مساوی توسعه و بیشجمعیتی معادل عقبماندگی نیست. با توجه به این نکته است که توسعهنیافتگی کشورهایی مانند مغولستان و عربستان در عین داشتن جمعیت بسیار کم (حدود یک نفر در هر کیلومتر مربع برای مغولستان) و توسعهیافتگی کشورهایی نظیر هلند و انگلستان با داشتن جمعیتی زیاد (380 نفر در کیلومتر مربع برای هلند) قابل تفسیر است.»[25] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftn25)
در نهایت، میتوان نتیجهگیری کرد که جمعیت زیاد یا کم رابطه مستقیمی با توسعه ندارد اما حداقلی از جمعیت برای توسعه ضروری است و تعداد بیش از حد میتواند به عنوان مانعی بر سر راه برنامههای توسعه قرار گیرد.»[26] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftn26)
· رشد جمعیت، غیر از رشد سریع جمعیت است؛
در این نوشتار، از سخن بیانیه سازمان ملل درباره انفجار جمعیت و هشدار درباره فاجعه جمعیتی آغاز کردیم و عواقب رشد سریع جمعیت را طبق این دیدگاه شرح دادیم. باید درنظر داشت که آنچه گفته شد، مربوط به رشد سریع و کنترل نشده و غیرقابل مدیریت جمعیت است که در صورتی که دولتها زیرساختهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی زندگی را برای مردم خود فراهم نکنند اتفاق خواهد افتاد؛ زیرا «ازدیاد نفوس را به هیچ وجه نباید مانعی غیرقابل عبور و یا حتی اساسی تلقی کرد. این پدیده را باید در ردیف مسایلی از قیبل بدی آب و هوا و خشکی و بیآبی و سایر موانع طبیعی و جغرافیایی قرار داد و آن را در همان سطح مطالعه کرد. زیرا جاری شدن آبهای فراوان بر یک زمین متروک به خودی خود مسئله نیست، اگر این آبها به حالت سیلی درآیند و تخمی را که در زمین کاشته شده بشویند و با خود ببرند مضر و خطرناک میشوند، ولی اگر تشکیلات صحیح آنها را در نهری جاری و منظمی قراردهد و از آن راه تخمهایی را که به دقت کاشته شده آبیاری کند، همان آبها خود به منبع ذیقمیتی از نیروی تولید تبدیل میشوند، به هیمن جهت هر انسانی که به جمعیت افزوده میشود به خودی خود یک منبع گرانبهای ثروت و سرچشمه نیروی تولید تازه است. اگر شالوده اجتماعی طوری باشد که استعداد و قدرت استفاده از چنین نیرویی را داشته باشد و در آن صورت ازدیاد نفوس نهتنها مشکلی برای جامعه به وجود نمیآورد بلکه خود عامل جدید در تسریع رشد و توسعه میشود. ولی اگر تشکیلات اقتصادی و اجتماعی و سیاسی بر شالودههای نامناسب و پوسیده قرار گرفته باشد، این منبع نهتنها به شکل انسان گرسنهای تجلی میکند، بلکه مشکلات اجتماعی را چندین برابر میکند.»[27] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftn27)
با این تبیین، شاید بتوان دیدگاه غالب ادیان[28] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftn28) و یکی از دیدگاههای برخی اسلامشناسان معاصر[29] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftn29) درباره مخالفت مطلق اسلام با کنترل جمعیت و نیز دیدگاه برخی چون "ژان بودن" جامعهشناس و اقتصاددان فرانسوی و "ویان"، اقتصاددان فرانسوی و ویلیام تمپل که میگویند هرگز از ازدیاد جمعیت نهراسید که قدرت و ثروتی بالاتر از جمعیت نیست را با نظریهای که این نوشتار به آن پرداخت در کنار هم گذاشته و به نتیجهای جامعتر رسید كه غیر از همه نظرات قبلی و در عین حال مشتمل بر نقاط قوت آنها و از طرف دیگر دارای انطباق كاملتر با دیدگاه اسلامی در این مساله خواهد بود.
[1] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftnref1). ستوده، هدایتالله؛ آسیبشناسی اجتماعی (جامعهشناسی انحرافات)، تهران، آوای نور، 1387، چاپ نوزدهم، ص66-67.
[2] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftnref2). امانی، مهدی؛ مبانی جمعیتشناسی، تهران، سمت، 1387، چاپ هشتم، ص8-9.
[3] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftnref3). ستوده، هدایتالله؛ پیشین، ص66.
[4] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftnref4). ساعی، احمد؛ مسایل سیاسی-اقتصادی جهان سوم، تهران، سمت، 1385، چاپ هشتم، ص84.
[5] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftnref5). همان، ص89-88.
[6] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftnref6). گیدنز، آنتونی؛ جامعهشناسی؛ منوچهر صبوری، تهران، نی، 1377، چاپ چهارم، ص627.
[7] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftnref7). ساعی، احمد؛ پیشین، ص88.
[8] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftnref8). ستوده، هدایتالله؛ پیشین، ص66-67.
[9] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftnref9). كوئن، بروس؛ مبانی جامعهشناسی، غلامعباس توسلی و رضا فاضل، تهران، سمت، 1388، چاپ بیست و دوم، ص344.
[10] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftnref10). ساعی، احمد؛ پیشین، ص88.
[11] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftnref11). ازكیا، مصطفی و غفاری، غلامرضا؛ جامعهشناسی توسعه، تهران، كیهان، 1386، چاپ ششم، ص119.
[12] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftnref12). ساعی، احمد؛ پیشین، ص89.
[13] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftnref13). ستوده، هدایتالله؛ پیشین، ص66-67.
[14] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftnref14). كوئن، بروس؛ پیشین، ص344.
[15] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftnref15). همان، ص345.
[16] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftnref16). زارع، بیژن؛ مبانی جمعیتشناسی اقتصادی و اجتماعی، تبریز، سمت، 1389، چاپ چهارم، ص13.
[17] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftnref17). همان، ص12.
[18] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftnref18). گیدنز، آنتونی؛ پیشین، ص627.
[19] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftnref19). دوورژه، موریس؛ جامعهشناسی سیاسی، ابوالفضل قاضی، تهران، انتشارات دانشگاه تهران، 1372، ص72-71.
[20] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftnref20). امانی، مهدی؛ پیشین، ص8-9.
[21] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftnref21). گیدنز، آنتونی؛ پیشین، ص623.
[22] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftnref22). كوئن، بروس؛ پیشین، ص346.
[23] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftnref23). گیدنز، آنتونی؛ پیشین، ص630.
[24] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftnref24). تقوی، نعمتالله؛ مبانی جمعیتشناسی، تبریز، جامعهپژوه و نشر دانیال، 1383، چاپ هفتم، ص161.
[25] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftnref25). همان.
[26] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftnref26). همان.
[27] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftnref27). آذر مساواتی، مجید؛ مبانی جامعهشناسی، تبریز، بیتا، احرار، ص342 و 343.
[28] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftnref28). زارع، بیژن؛ پیشین، ص214.
[29] (http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=43400#_ftnref29). طهرانی، محمدحسین؛ کاهش جمعیت، ضربهای سهمگین بر پیکر مسلمین، مشهد، انتشارات علامه طباطبایى، 1425ه.ق، چاپ دوم، ص327.
عبدالله91
13th August 2014, 05:12 PM
این نوشتار به بررسی عواقب رشد سریع جمعیت پرداخته
سلام
تمامی مطالبش رو نخوندم.چند پاراگراف که خوندم ادامه ندادم چون سطحش خیلی پایین بود. شک کردم که نویسنده این مقاله دنبال حقیقت باشد یعنی برا تحقیق و رسیدن به اطلاعات حقیقی در مورد موضوع نرفته بلکه قبل از اقدام به نوشتن اول نتیجه را مشخص کرده بعد دنبال مطالبی بوده که نتیجه ذهنی خود را ثابت کند برا همین نمیتواند منابی از متخصصین ارائه بدهد.برا همین همون دو یا سه پاراگراف که خوندم مستقیم رفتم سراغ منابع.
تقریبا همه منابع رو از جامعه شناسان آورده نه از اقتصاددانان. جامعه شناس در مورد مسائل اقتصادی نمی تواند نظر بدهد.
حالا براتئن ثابت میکنم که این نوشته ارزش علمی ندارد و فاقد اعتبار هست و نویسنده به دنبال اثبات نظر شخصی خودش بوده که این از خطاهای تحقیق و نوشته عهلمی هست که بعضا عمدا مورد استفاده قرار میگیرد و بعضا سهوا. که در هر دو حالت نوشته را از اعتبار می اندازد.
مثلا عبارت زیر:
یکی از اولین و مهمترین آثار رشد جمعیت در کشورهای مزبور ، تأثیر منفی آن بر رشد اقتصادی است. این نکته ساده، ولی مهم توجه داشته باشیم که جمعیت اضافه شده، هم نیازمند کالاها و خدمات جدید و هم محتاج اشتغال (فرصتهای شغلی جدید) است و هر دوی اینها در گرو سرمایهگذاریهای جدید است
ما گاو به دنیا نمی آوریم که علف بچرد و تفکر و خلاقیت نداشته باشد.
اینم نظر اقتصاد دان:
ویلیام پتی پدر علم اقتصاد جمعیت، جمعیت را شرط لازم برای رشد اقتصادی در بلندمدت میداند و بیان میدارد که تأثیرات تغییر هرم جمعیتی در بلندمدت اثر خود را نشان میدهد. گری بکر در نظریات اصلاحی خود تأکید میکند که در اقتصادهای دانشمحور مدرن، رشد متوازن جمعیت بیشتر از آنکه به درآمد سرانه و رفاه عمومی صدمه بزند، به آن کمک میکند.
علاوه بر این جمعیت اضافه شده وقتی به سن اشتغال برسد و حتی قبل از آن با خود ایده ها و افکار جدید و نویی دارد که برای رشد در تمامی زمینه ها حیاتی هست پس خودش مولد و اشتغال زا خواهد بود.
فرض کن الان 20 سال پیش هست و جمعیت رشد نداشته. الان چرخه اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی و... رو چه کسانی می گرداندند؟ پیرمردان که حوصله ندارند و حتی افکار جدیدی هم به ندرت دارند؟در تمامی زمینه ها ما نیاز به نیروی جوان و جویای نام و پرانرژی نیاز داریمنوزاد 20 سال پیش برای الان و نوزاد الان برای 20 سال آینده لازم هست.
علاوه بر این این نوشته از منابعی استفاده کرده که کشور ما اون زمان نیروی جوان داشت اما در این حد نبود که جوابگو باشد در حالی که برا آینده ما نیروی جوان در حد لازم نداریم. پیشرفت های هسته ای و... رو همین جوانان رقم زدند. برا آینده چه کسانی افتخارات علمی و در نتیجه رفاه و... رو می آورند؟ یه مشت افراد پیر؟
از طرف دیگه نویسنده این مقاله در عنوان پاراگراف اشاره به رشد سریع جمعیت کرده درحالی که در متن پاراگراف اشاره به رشد جمعیت دارد.درواقع آب و شیر رو مخلوط میکند تا حجم زیاد بشود.البته نه حجم مطلب بلکه باد کردن مطلب. برا همین نمی تواند از نظریات دقیق اقتصاددانان کمک بگیرد.
ماها به دنبال رشد جمعیت هستیم درحالی که همه دست به دست هم داده ایم.
این مقاله به دنبال این است که بگوید رشد سریع جمعیت درحالی که همه ماها مفت خور هستیم بد هست.ماها تفکر داریم و به دنبال علم و سازندگی هستیم نه اینکه بشینیم و بگیم فرزند بیاورید. جوان ازدواج کن؛ تلاشت رو بیشتر کن، حس مسئولیت رو در خودت فعال کن تا هم رشد اقتصادی حاصل بشه و هم جمعیت رشد پیدا کنه و هم فرزندانتان از روح و روان سالمی برخوردار باشند.
معمار حانیه
13th August 2014, 05:25 PM
به نظر من اینکه تک فرزندی بهتره اشتباه چرا؟
چون اگر مبنا بر این بگذاریم هر دو شاغل باشن بلاخره با وجود چند بچه بلاخره غم دور بودن از پدر ومادر
کمتر دیده میشه.
بعدم ادم اگر درست برنامه ریزی کنه واقعا میتونه خرج همه بده
مثلا ما الان چند بچه ایم. وهمه بیکار واهل درس . خب پدرمون تنها نان اور خونه اس . الان مگه ما بزرگ
نشدیم.؟؟؟ با این تفاوت اگر این ماه من مانتو بخرم . ماه بعدی خواهرم میخره. وماه بعدش برادرم مثلا شلوار میخره. ..
تازه همه کلاس ها هم میریم. فک نکنم اگر بخوایم درست زندگی کنیم باز وجود چند بچه بد باشه ها؟؟
معمار حانیه
13th August 2014, 05:36 PM
یک مورد دیگه بگم اینه که متاسفانه خیلی از خانواده ها هنوز اونیکی بزرگ نشده میرن یک بچه دیگه میارن
اونوقت هزینه هاشون مطمینن سر به فلک میکشه. ومیگن توانایی نداریم. خب عزیزای من یک بچه نمیتونه
جلوی نیاز های خودش بگیره و اگر بخوای بهش تحمیل کنی فردا یک عقده ای میشه که دیگه با همه مشکل
داره. از نظر من باید بین بچه ها کم کم 5 سال اختلاف سنی باشه(علمی نمیدانم) چون دیگه کسی که 10
ساله اش با یک 5 ساله کاملا تفکراتش فرق داره.
دومین مورد اینکه آقا خب چه عیبی داره لباس بچه بزرگتر برای بچه آینده نگه داشت؟؟
بعضی ها هستند لباس های نو این بچه های ناز تا بهشون کوچیک میشه یا میبخشن یا میندازن دور ومیگن
دیگه به درمون نمیخوره... خب آنا برش دارید برای بچه های دیگه.
مثلا ما با لباس خواهر وبرادر هامون بزرگ شدیم بد شدیم؟؟؟[nishkhand][tafakor] فکر نکنید 60 سالمه ها. من 19 سالمه
پس امروزی هم هستم.. خرج زندگی میدونم.
خودم شخصا 3 -4 خواهم آورد[nishkhand][nishkhand] سنتی بزرگشون میکنم. وتحویل نخبگان جوان میدم. این خط این نشون
[tafakor][golrooz][nishkhand]
عبدالله91
13th August 2014, 06:10 PM
در ضمن هر کاری که یک کشور دیگر انجام داد دلیل نمیشه که ما هم انجام بدیم! اسرائیل اگر کارش درست بود که الان ما باید تجاوز به کشورهای دیگر و کشتن انسانیت رو هم ازشون تقلید می کردیم! اسرائیل یک کشور با جامعه ای بسیار بد است و این بر همگان عیان است.
بنده اسرائیل رو الگو معرفی نکردم. عرض کردم حتی رژیم فاسدی مثه اسرائیل به فکر رشد جمعیتش هست چرا؟ چون آثار مثبت بسیار زیادی برا کسب اهداف دارد. حالا رژیم فاسد اهدافش کودک کشی است و کشوری مثه ما برا رشد علم و اقتصاد و آیندمون.
از طرفی ما باید این بحران جمعیت رو مدیریت کنیم نه اینکه یه سری جوان دیگر بیاریم که این پیران را مدیریت کنند! وگرنه که اینطوری باید طی 100 سال آینده مدام در حال تکثیر آدم ها باشیم برای راحتی پیران!
ما الان قدرت داریم که جوانان رو علمی بار بیاوریم. گذشتگان این قدرت رو نداشتند.لااقل اکثریتشون نداشتند.پا به صنعت گذاشتین ببینین چه وضعی هست؟ اگر نیروی خلاق باشه صنعت از این رو به اون رو میشه. حالا اینو برا بیست سال بعد در نظر بگیر که با نبود توان علمی وضع وخیمتر هم میشه.
ما جوان نمی آوریم تا پیران رو مدیریت کنند. جوان می آوریم تا آینده مملکت و خودشان رو بسازند و محتاج دیگران نشوند.
"مهدی"
13th August 2014, 06:42 PM
بنده اسرائیل رو الگو معرفی نکردم. عرض کردم حتی رژیم فاسدی مثه اسرائیل به فکر رشد جمعیتش هست چرا؟ چون آثار مثبت بسیار زیادی برا کسب اهداف دارد. حالا رژیم فاسد اهدافش کودک کشی است و کشوری مثه ما برا رشد علم و اقتصاد و آیندمون.
ما الان قدرت داریم که جوانان رو علمی بار بیاوریم. گذشتگان این قدرت رو نداشتند.لااقل اکثریتشون نداشتند.پا به صنعت گذاشتین ببینین چه وضعی هست؟ اگر نیروی خلاق باشه صنعت از این رو به اون رو میشه. حالا اینو برا بیست سال بعد در نظر بگیر که با نبود توان علمی وضع وخیمتر هم میشه.
ما جوان نمی آوریم تا پیران رو مدیریت کنند. جوان می آوریم تا آینده مملکت و خودشان رو بسازند و محتاج دیگران نشوند.
رسیدن به اهداف و رشد متوازن ممکن نیست مگر با کنترل جمعیت! نه افزایش آن!
عبدالله91
13th August 2014, 07:13 PM
رسیدن به اهداف و رشد متوازن ممکن نیست مگر با کنترل جمعیت! نه افزایش آن!
مهدی جان هرکس یه نوع طرز تفکر دارد.قشنگ بودن هم به تفاوت در تفکرات هست که عامل پیشرفت هست.
برخی رشد جمعیت رو دوست دارند و برخی خلاف اینو میخوان. هر دسته برا خودش معیارهایی دارند که با توجه به این معیارها زندگی و ارزشهای خود را می سازند و مهمتر اینکه آینده رو رقم میزنن.
هرچقد مطالب و تفکر در این زمینه داری ارائه بده تا هم استفاده بکنیم و هم به تمامی جوانب بپردازیم و بحث مفیدی داشته باشیم.
اگه جوابگویی از طرف ما یکی دو روز تاخیر افتاد از الان عذر میخوام.
"مهدی"
13th August 2014, 08:02 PM
مهدی جان هرکس یه نوع طرز تفکر دارد.قشنگ بودن هم به تفاوت در تفکرات هست که عامل پیشرفت هست.
برخی رشد جمعیت رو دوست دارند و برخی خلاف اینو میخوان. هر دسته برا خودش معیارهایی دارند که با توجه به این معیارها زندگی و ارزشهای خود را می سازند و مهمتر اینکه آینده رو رقم میزنن.
هرچقد مطالب و تفکر در این زمینه داری ارائه بده تا هم استفاده بکنیم و هم به تمامی جوانب بپردازیم و بحث مفیدی داشته باشیم.
اگه جوابگویی از طرف ما یکی دو روز تاخیر افتاد از الان عذر میخوام.
جناب یک مقاله گذاشتم در دو پست پیشین, ممنون میشم اگر مشکلاتی که در مقاله ذکر شده به صورت سرتیتر رو توضیح بدین که چجوری میخواین رفع کنین؟
در ضمن عقاید و تفکرات من هیچ ارزشی در برابر علم کنترل جمعیت نداره.
عبدالله91
13th August 2014, 08:57 PM
جناب یک مقاله گذاشتم در دو پست پیشین, ممنون میشم اگر مشکلاتی که در مقاله ذکر شده به صورت سرتیتر رو توضیح بدین که چجوری میخواین رفع کنین؟
منم در مورد مقاله در صفحه قبل توضیح دادم. شما نوشته های جامعه شناسی رو برا اقتصاد آوردین.
در ضمن عقاید و تفکرات من هیچ ارزشی در برابر علم کنترل جمعیت نداره.
تفکرات ما در هر زمینه ای لازم هست. علم کنترل در چه زمینه ای؟ زیاد بودن جمعیت؟ یا تنظیم جمعیت که برخی همان کنترل را نظارت میدونن؟
مگه رشد جمعیت در حیطه کنترل جمعیت نیست؟ کنترل جمعیت به معنی کاهش یا ثبات جمعیت نیست. گاهی لازم هست برای ایجاد تعادل در آینده رو به رشد جمعیت بیاوریم.
اگه منظورتون مانع رشد شدن هست. باید بگم کدام جمعیت رو میخواهین با علمش کنترل کنین؟ جمعیت ایران به سمت پیری حرکت می کند. این نیازی برا کنترل به منظور کاهش یا ثبات ندارد بلکه باید به فکر آثار وخیم پیری و نبود توان علمی در تمامی زمینه ها در آینده بود.
پس اینجا تفکرات تک تک افراد میتواند موثر باشد.علمی که بشر کشف میکند کامل نیست و به مرور زمان تکامل پیدا میکند. حتی برخی از این علمها بعدها توسط نیروهای فکری جدید تعدیل و یا جایگزین می شوند.
"مهدی"
13th August 2014, 09:02 PM
منم در مورد مقاله در صفحه قبل توضیح دادم. شما نوشته های جامعه شناسی رو برا اقتصاد آوردین.
تفکرات ما در هر زمینه ای لازم هست. علم کنترل در چه زمینه ای؟ زیاد بودن جمعیت؟ یا تنظیم جمعیت که برخی همان کنترل را نظارت میدونن؟
مگه رشد جمعیت در حیطه کنترل جمعیت نیست؟ کنترل جمعیت به معنی کاهش یا ثبات جمعیت نیست. گاهی لازم هست برای ایجاد تعادل در آینده رو به رشد جمعیت بیاوریم.
اگه منظورتون مانع رشد شدن هست. باید بگم کدام جمعیت رو میخواهین با علمش کنترل کنین؟ جمعیت ایران به سمت پیری حرکت می کند. این نیازی برا کنترل به منظور کاهش یا ثبات ندارد بلکه باید به فکر آثار وخیم پیری و نبود توان علمی در تمامی زمینه ها در آینده بود.
پس اینجا تفکرات تک تک افراد میتواند موثر باشد.علمی که بشر کشف میکند کامل نیست و به مرور زمان تکامل پیدا میکند. حتی برخی از این علمها بعدها توسط نیروهای فکری جدید تعدیل و یا جایگزین می شوند.
شما تا زمانی که قادر به تولید بنزین نباشین حتی اگر بهترین ماشین هم داشته باشید به حرکت در نخواهد اومد!
این بهترین مثالی هست که نشون میده که یک جمعیت جوان نشانه رشد اقتصادی و علمی یک کشور نمیتونه باشه.
و به بهترین شکل نشون میده که با نبود منابع و زیرساخت های مناسب (حتی برای جمعیت فعلی) ما نیاز به کاهش جمعیت داریم نه رشد جمعیت!
تاثیر جمعیت بر اقتصاد یک جامعه (اثرات مثبت و منفی)
http://www.howmany.org/taboo_economic_concerns.php
http://www.news24.com/MyNews24/Over-population-and-the-effects-on-our-economy-the-environment-20120405
عبدالله91
15th August 2014, 10:14 AM
شما تا زمانی که قادر به تولید بنزین نباشین حتی اگر بهترین ماشین هم داشته باشید به حرکت در نخواهد اومد!
این بهترین مثالی هست که نشون میده که یک جمعیت جوان نشانه رشد اقتصادی و علمی یک کشور نمیتونه باشه.
عزیز من مثالت اصلا ربطی به موضوع نداره.
انسان موجودی فقط مصرف کننده و بی روح و استهلاک پذیر مثه ماشین نیست. نسان از یه طرف چیزی را مصرف می کند که خود تولید کرده.
رشد اقتصادی و علمی فقط از طریق نیروی جوان و فعال و جویای نام ممکنه.این کاملا واضح هست.شما انسان را با مصنوعی که به دست انسان ساخته شد قیاس نکنین.
انسان با قدرت تفکرش از هیچ چی همه چی می سازد.فقط کافیه علم را با تفکرات و کنجکاوی دنبال کند.با وجود مشکلات فراوان باز تولید کننده بوده و خواهد بود.
اصلا وجود مشکلات عامل نبوغ در طول تاریخ بوده.
نبود منابع و زیرساخت های مناسب (حتی برای جمعیت فعلی) ما نیاز به کاهش جمعیت داریم نه رشد جمعیت!
کدام زیر ساخت های لازم برای رشد جمعیت رو نداریم؟فقط بگین زیرساخت نداریم که نشد بحث.
افراد پیر به مرور فقط مصرف کننده میشوند با این برنامه و مسیر آینده کشور یعنی یک کشور مصرف کننده. جوان به حد نیاز نباشد ماها فقط مصرف کننده خواهیم شد. و یک کشور وابسته.
این پیشرفتهارو جوانان دهه 60- 70 باعث شدند.جوانانی که بزرگترهایشان کمتر سواد داشتند. این جوانان پرعلم چه نیروهایی رو میتوانند تربیت کنند.
عبدالله91
15th August 2014, 10:45 AM
تاثیر جمعیت بر اقتصاد یک جامعه (اثرات مثبت و منفی)
http://www.howmany.org/taboo_economic_concerns.php
http://www.news24.com/MyNews24/Over-...nment-20120405
خودتون لینک هایی که دادین رو مطالعه کردین؟
به احتمال زیاد شما از ویکی پدیا به این لینک ها رسیدین و مطالعه نکردین.
مقالات و نوشته ها اگر منبع داشته باشند و شما ارائه بدین خوب میشه.
لینک اولی که دادین در آخر نوشته دلایل کمی برای ...پیدا کردیم.. درحالی که همه میتونن چنین ادعایی بکنن. هم طرفهای موافق و هم طرفهای مخالف. اهل تخصص و فن بهتر میتونن نظر بدن.
علاوه بر این ، لینکی که بنده دادم هم نظرات موافق توش هست و هم دلایل مخالف ها و بجز این مربوط به کشور خودمان با وجود مشکلات و توانایی ها و کمبودها هست.
ما در مورد کشور عزیز خودمان بحث میکنیم نه دنیا که جمعیتش بیشتر هست یا نیست. ما معتقدیم کشور ما توانایی و ظرفیت رشد جمعیت را دارا هست.و مهمتر اینکه آینده کشورمان در دست فرزندانی هست که جوانان الان به دنیا خواهند آورد.
کاهش جمعیت در مدت کوتاه مثلا چند سال باعث زیادی منابع و خوش بودن چند ساله(کوتاه مدت) و عامل وابستگی و عقب ماندگی نسل بعد و آینده خواهد شد. چندسال رو نباید فدای سرنوشت مملکت کنیم.
ما از احتیاجات و مصرف انسان غافل نیستیم.بلکه میگوییم همین رشد نفعش خیلی بیشتر از این مصرفهاست. خودش تولیدی علم و... می کند و خودش حتی یک دهم آن را نمی خورد.
"مهدی"
15th August 2014, 02:01 PM
عزیز من مثالت اصلا ربطی به موضوع نداره.
انسان موجودی فقط مصرف کننده و بی روح و استهلاک پذیر مثه ماشین نیست. نسان از یه طرف چیزی را مصرف می کند که خود تولید کرده.
رشد اقتصادی و علمی فقط از طریق نیروی جوان و فعال و جویای نام ممکنه.این کاملا واضح هست.شما انسان را با مصنوعی که به دست انسان ساخته شد قیاس نکنین.
انسان با قدرت تفکرش از هیچ چی همه چی می سازد.فقط کافیه علم را با تفکرات و کنجکاوی دنبال کند.با وجود مشکلات فراوان باز تولید کننده بوده و خواهد بود.
اصلا وجود مشکلات عامل نبوغ در طول تاریخ بوده.
کدام زیر ساخت های لازم برای رشد جمعیت رو نداریم؟فقط بگین زیرساخت نداریم که نشد بحث.
افراد پیر به مرور فقط مصرف کننده میشوند با این برنامه و مسیر آینده کشور یعنی یک کشور مصرف کننده. جوان به حد نیاز نباشد ماها فقط مصرف کننده خواهیم شد. و یک کشور وابسته.
این پیشرفتهارو جوانان دهه 60- 70 باعث شدند.جوانانی که بزرگترهایشان کمتر سواد داشتند. این جوانان پرعلم چه نیروهایی رو میتوانند تربیت کنند.
عزیزم تمام زیرساخت ها! سیستم آموزشی؛ مسکن, حمل و نقل و حتی کشاورزی تحمل جمعیت فعلی رو هم ندارند چه برسه به جمعیت بیشتر!
الان طی انفجار جمعیت دهه 60 و 70 اقتصاد شکوفا شد و سرنوشت مملکت رو جوانان غیور به دست گرفتند؟
عزیزم تا برنامه پشتش نباشه که هر چقدر هم حلوا حلوا کنی دهن شیرین نمیشه!
setayesh shb
27th August 2014, 06:00 PM
http://irancool.com/rozanehgroup/shahrivar93/farzand-bishtar/1.jpg (http://rozanehonline.com/join)http://irancool.com/rozanehgroup/shahrivar93/farzand-bishtar/2.jpg (http://rozanehonline.com/join)
آیدین سیار سریع در قانون نوشت: ما هم مثل هر ایرانی دیگری دوست داریم حتی به قیمت بدبختی خودمان هم که شده، پیش بینی مان درست از آب دربیاید. برای همین وقتی بیلبوردهایی با مضمون تشویق شهروندان به فرزندآوری بیشتر در سطح شهر نصب شده را دیدیم کلی ذوق کردیم و به دوستانمان گفتیم: دیدید؟ دیدید ما بعد از نصب بیلبورد صداقت آمریکایی گفتیم امروز جنگ، جنگ بیلبوردهاست؟! حالا با دیدن این بیلبورد از سر شوق چند نکته به ذهنمان رسید که آنها را مطرح میکنیم:
1) در این خانواده پرجمعیت یک دانه مادر چرا نیست!؟ حالا مگر یک مادر چقدر جا اشغال میکرد؟ آیا این خانواده از اول مادر نداشت؟ آخه چطوری؟ پس این پدر مودب داخل تصویر این همه بچه را از کجا آورده؟ کاشته؟ داشته؟ قلمه زده؟ توی فتوشاپ درست کرده؟ یا این که نه. واقعا مادری وجود دارد ولی بنده خدا هیچ وقت نمیتواند در تفریح و گشت و گذار خانواده حضور داشته باشد، چون اکثر اوقات در بیمارستان مشغول زایمان است!
2) سوال دیگری که مطرح میشود این است که این خانواده 6 نفری روی دوچرخه (بدون احتساب مادر) چطوری با یک هندوانه سیر میشوند؟ قانع اند؟ کم مصرفند؟ گازسوزند؟ همدیگر را میخورند؟ واقعا چگونه است!؟
3) نکته جالب دیگر این است که این بچهها با سه تا بادکنک و یک دوچرخه (اندازه کشتی تایتانیک) نیازشان مرتفع شده. اینها نه ایکس باکس میخواهند، نه آی پد، نه آیفون، نه سایفون ... خب تابلوست که این بچهها همه فتوشاپ اند!
4) بعد این چه قیافه ای است مرد کم جمعیت دارد!؟ با من روراست باشید. از ناتوانیای چیزی رنج میبرد؟ یا از سخت بودن مسیر؟ آن بقچه پشت پدر و پسر هم معلوم نیست محتویاتش چیست. احتمالا مادر خانواده است، برای این که ترویج دوچرخه سواری بانوان نشود، توی کیسه گذاشته شده!
5) پدر خانواده پرجمعیت محاسن کاملی دارد در حالی که محاسن پدر خانواده کم جمعیت شبیه مذاکره کنندگان هسته ای دولت یازدهم است و این طرح به روشنی نشان میدهد که مذاکرهکنندگان سازشکار از طریق دادن امتیازات گوناگون از جمله کاهش تولید آب سنگین به دنبال کاهش جمعیت کشور هستند.
6) طراحان عزیز و ایده دهندگان محترم و سیاستگذاران عزیزتر از جان! شما گویا غم نان ندارید. بچه را که نمیشود گذاشت توی مایکروفر خودش بزرگ بشود، بعد که آماده شد تزویجش بکنی برود پی کارش. آن هم بچههای این دوره زمانه که با آی پد و پی ام اسی (!) هم راضی نمیشوند چه برسد به بادکنک و هندوانه! عزیز دلم! میگویی با یک گل بهار نمیشه. لابد از دید تو باید گلهای بیشتری زد. ولی جیبت که خالی باشد با 10 تا گل هم بهار نمیشود. فوقش بشود یک چیز بهاری مثل محمود احمدی نژاد. شما این فقر را فعلا ریشهکن کن! من برایت هتتریک میکنم. اصلا میشوم آقای گل این فصل لالیگا. دمت گرم. با تشکر.
لینک مستقیم این مطلب (http://rozanehonline.com/ghaleb-pr/hhhhhhhhhh.rozanehonline.com/%D8%B7%D9%86%D8%B2-%D9%88-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D9%8A%DA%A9%D8%A7%D8%AA%D9%88%D 8%B1/%D9%BE%D8%A7%D8%B3%D8%AE-%D9%85%D8%A7%D9%86%D8%A7-%D9%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D8%A8%DB%8C%D9%84%D8%A8%D9%88%D8%B1%D8%AF-%D9%81%D8%B1%D8%B2%D9%86%D8%AF-%D8%A8%DB%8C%D8%B4%D8%AA%D8%B1.html)
zoh_reh
27th August 2014, 08:47 PM
عزیزم الان مشکل کم آبی رو من باید حل کنم؟ مگه من خورشیدم؟ یا ابرم؟
ایران یک کشوری است که منابع آبی در اون بسیار محدود بوده و هست و مربوط به یک یا دوسال گذشته هم نیست!
بعد شما مشکل منابع طبیعی رو چجوری میخواین حل کنین؟ واقعا برای من سواله.[nishkhand]
اگه تو همه حوزه ها همینجوری فکر میشد نه چیزی کشف می شد نه اختراع!
الان نه انسولینی برا بیماران دیابتی بود! نه ابر مصنوعی ! نه علم هسته ای و نه.........
شما خودتو دست کم گرفتی!! درسته شما نه ابری نه خورشید ولی باور داشته باشید که ابر و باد و مه و خورشید و فلک برای ما انسانها ساخته شده تا ما از اونا نهایت استفاده رو بکنیم،
اختراع و نو آوری برای کجا تعریف میشه؟!
کشفیات چه زمانی رخ میده ؟!
ترکیب جمعیت بر کارکرد جامعه تاثیر می گذارد، برای ایجاد تناسب میان گروههای سنی جامعه ، باید میزان موالید را تحت کنترل قرار داد و محدودیتهایی برای ان قائل شد.
اگر میزان موالید ثابت بماند ، ترکیب سنی جمعیت در چند گروه سنی متعادل می شود. (کتاب مبانی جامعه شناسی - بروس کوئن)
میخوای نسلهای بعدی بخاطر ندانم کاری نسل قبلی کاسه چکنم چکنم دست بگیرن؟
"مهدی"
27th August 2014, 09:16 PM
اگه تو همه حوزه ها همینجوری فکر میشد نه چیزی کشف می شد نه اختراع!
الان نه انسولینی برا بیماران دیابتی بود! نه ابر مصنوعی ! نه علم هسته ای و نه.........
شما خودتو دست کم گرفتی!! درسته شما نه ابری نه خورشید ولی باور داشته باشید که ابر و باد و مه و خورشید و فلک برای ما انسانها ساخته شده تا ما از اونا نهایت استفاده رو بکنیم،
اختراع و نو آوری برای کجا تعریف میشه؟!
کشفیات چه زمانی رخ میده ؟!
ترکیب جمعیت بر کارکرد جامعه تاثیر می گذارد، برای ایجاد تناسب میان گروههای سنی جامعه ، باید میزان موالید را تحت کنترل قرار داد و محدودیتهایی برای ان قائل شد.
اگر میزان موالید ثابت بماند ، ترکیب سنی جمعیت در چند گروه سنی متعادل می شود. (کتاب مبانی جامعه شناسی - بروس کوئن)
میخوای نسلهای بعدی بخاطر ندانم کاری نسل قبلی کاسه چکنم چکنم دست بگیرن؟
عزیزم شما میخوای با علم آب تولید کنی برا جمعیت؟
همین انسولین طی تحریم ها به قدری کمیاب شده بود که باید از زیرسنگ پیداش میکردی.....هسته ای و... بماند که محتاج روس هاییم و باید چند برابر قیمت یک نیروگاه رو بهشون پرداخت کنیم تا برامون بسازند.[cheshmak]
استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است
استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.