MR_Jentelman
3rd August 2009, 07:54 PM
حلزوني به آهستگي راه مي رود تا ياد ما بياورد كه در اين دنياي شلوغ و پُرسرعت بد نيست كمي هم به ياد خودمان باشيم و گاهي سرعت آهسته را تجربه كنيم.اين حلزون، نماد جنبشي است كه چندين سال قبل در اروپا شروع شده و كم كم از سراسر دنيا اعضايي به آن ملحق شدهاند.
غذاي آهسته (slow food) در نقطه ي مقابل غذاي سريع يا فست فود (Fast Food) قرار دارد.
كارلوپتريني، خبرنگار ايتاليايي درباره ي غذاها، اولين كسي بود كه در سال 1986 جنبش غذاي آهسته را پايه ريزي كرد. او كه از فست فودها زده شده بود، به دنبال راهي مي گشت تا غذاهاي سنتي و سالم ايتاليايي را احيا كند. اين اتفاق همزمان با افتتاح شعبه مك دونالد (براي فروش فست فود) در رم بود و پتريني قصد داشت به مردم بفهماند كه آرامش در سايه لذت بردن از غذاهاي سالم به دست مي آيد.
اما نكته ديگري هم كه اين خبرنگار ايتاليايي به آن توجه كرد اين بود كه با حرف زدن و نصيحت كردن مردم، چيزي درست نخواهد شد، بلكه لازم است جنبشي شکل بگيرد تا هر كدام از افراد درگير در آن، به عنوان عضوي فعال عمل كنند. اين طور هر كسي سعي خواهد کرد تا اختيار كار، زندگي و خوردنش را به دست بگيرد و كم كم اصلاحات به همه جاي دنيا سرايت خواهد کرد.
در واقع اعتقاد پتريني و چيزي كه پيروان اين جنبش در حال حاضر دنبال مي كنند، اين است كه بازگشت به سنت ها، اصلاح ذائقه و حمايت از گونه هاي زيستي باعث مي شود كه نه تنها از غذا خوردن لذت ببريم، بلكه كيفيت زندگي مان هم ارتقا پيدا مي كند و اين گونه بود كه جنبشي با هدف حمايت از آهستگي در دنياي پُرسرعت و عجول امروزي به وجود آمد.
اعضاي جنبش آهسته خوري مي گويند:" ما معتقديم كه لذت بردن، حق اوليه هر كسي است، بنابراين مسئوليت حفاظت از سنتهاي غذايي و فرهنگي كه درک اين لذت را ممكن مي كند هم بر عهده همه مردم است. حركت ما هم بر اساس اين مفهوم اقتصادي - غذايي شكل گرفته كه مي گويد: رابطه محكمي بين بشقاب شما و سياره تان وجود دارد. غذاي آهسته هم چيزي نيست مگر، غذاي خوب، پاك و منصفانه! ما معتقديم غذايي كه مي خوريم بايد مزه خوبي داشته باشد و سالم به دست بيايد، به اين مفهوم كه نه به محيط زيست آسيبي برساند، نه حيوانات را آزار بدهد و نه براي سلامتي خودمان مضر باشد و حتي كاري كه فراهم كنندههاي غذا مي كنند هم جبران شود."اين افراد خودشان را مصرف كننده قلمداد نمي كنند، بلكه به عقيده آن ها همه ي مردم در توليد با هم شريك هستند. اين جنبش، به جاي كلمه مصرف كننده ها، شركاي توليد را پيشنهاد مي كند چرا كه با مطلع شدن از فرايند توليد چيزي كه مي خوريم، درگير شدن در آن و حمايت از كسي كه آن را توليد مي كند، بخشي از كار را به عهده گرفته ايم.
در اهدافي كه براي اين حركت ذكر شده، آمده است که:
"جنبش غذاي آهسته از تنوع زيستي در فراهم آوري غذاها حمايت مي كند، دانش افراد در رابطه با تشخيص مزه ها را بالا مي برد و در جشنها و مناسبت ها سعي مي كند تا شركاي توليد را با توليد كننده هاي برتر غذاهاي سالم ارتباط دهد."
حمايت از تنوع زيستي در فراهم آوري غذاها
شايد دوست داشته باشيد بدانيد كه حمايت از تنوع زيستي در فراهم آوري غذاها چيست؟
چيزي كه جنبش غذاي آهسته در نظر دارد، اين است كه لذت خوردن غذاها، بايد با تلاش براي حفظ تنوع دانه ها ، غلات ، سبزيجات ، ميوهها و حتي گونه هاي حيواني همراه باشد و حتي سعي شود تا روش هاي كشت و توليدي كه منجر به توليد غذاي سالم مي شوند، اما در حال حاضر معرض نابودي هستند نيز مورد حمايت قرار گيرند.
مزه شناسي
اعضاي جنبش غذاي آهسته، معتقدند كه با اصلاح ذائقه ها مي توان اولين درس مزه شناسي را آموزش داد. غذاي آهسته به مردم كمك مي كند تا لذت خوردن غذاها را دوباره كشف كنند و همچنين دريابند كه اين غذاها از كجا مي آيند و چه كسي و چطور آن ها را مي سازد. اين جنبش براي افرادي كه عضو آن هستند و حتي براي آن هايي كه عضو نيستند، كارگاه هاي آموزشي با حضور متخصصان علوم و صنايع غذايي برگزار مي کند.
به دانشآموزها هم علاوه بر آموزش مزه شناسي ، نحوه ي عمل آوري غذاها هم ياد داده مي شود. در واقع در سالهاي نخستين تحصيل، لذت بردن و حمايت از آن چه مي خوريم، به بچه ها آموزش داده مي شود.
جنبش غذاي آهسته، دانشگاهي را هم تاسيس كرده تا علوم مرتبط با غذا در آن تدريس شود. اين دانشگاه، درس هايي در زمينه سنت هاي غذايي و لزوم توجه به فرهنگ هر منطقه براي حفظ سنتها دارد. در اين دانشگاه از دانش كشاورزان و توليد كنندگان سنتي و برتر هم استفاده مي شود.
ارتباط بين توليد كننده ها و شركاي توليد
ارتباط بين توليد كننده ها و شركاي توليد، نكته ديگري است كه جنبش غذاي آهسته به آن توجه ويژهاي دارد. اين جنبش سعي مي كند از هر فرصتي مثل جشن ها و مناسبت ها استفاده كند يا نمايشگاه هايي برگزار کند تا عالي ترين غذاها چه از لحاظ كيفيت و چه از لحاظ سلامتي را به مردم معرفي كند. همچنين فرصتي را ايجاد كند تا افراد با توليد كنندهها ملاقات كنند و به اين شكل در فرايند توليد خودشان را شريك بدانند.
غذاي آهسته (slow food) در نقطه ي مقابل غذاي سريع يا فست فود (Fast Food) قرار دارد.
كارلوپتريني، خبرنگار ايتاليايي درباره ي غذاها، اولين كسي بود كه در سال 1986 جنبش غذاي آهسته را پايه ريزي كرد. او كه از فست فودها زده شده بود، به دنبال راهي مي گشت تا غذاهاي سنتي و سالم ايتاليايي را احيا كند. اين اتفاق همزمان با افتتاح شعبه مك دونالد (براي فروش فست فود) در رم بود و پتريني قصد داشت به مردم بفهماند كه آرامش در سايه لذت بردن از غذاهاي سالم به دست مي آيد.
اما نكته ديگري هم كه اين خبرنگار ايتاليايي به آن توجه كرد اين بود كه با حرف زدن و نصيحت كردن مردم، چيزي درست نخواهد شد، بلكه لازم است جنبشي شکل بگيرد تا هر كدام از افراد درگير در آن، به عنوان عضوي فعال عمل كنند. اين طور هر كسي سعي خواهد کرد تا اختيار كار، زندگي و خوردنش را به دست بگيرد و كم كم اصلاحات به همه جاي دنيا سرايت خواهد کرد.
در واقع اعتقاد پتريني و چيزي كه پيروان اين جنبش در حال حاضر دنبال مي كنند، اين است كه بازگشت به سنت ها، اصلاح ذائقه و حمايت از گونه هاي زيستي باعث مي شود كه نه تنها از غذا خوردن لذت ببريم، بلكه كيفيت زندگي مان هم ارتقا پيدا مي كند و اين گونه بود كه جنبشي با هدف حمايت از آهستگي در دنياي پُرسرعت و عجول امروزي به وجود آمد.
اعضاي جنبش آهسته خوري مي گويند:" ما معتقديم كه لذت بردن، حق اوليه هر كسي است، بنابراين مسئوليت حفاظت از سنتهاي غذايي و فرهنگي كه درک اين لذت را ممكن مي كند هم بر عهده همه مردم است. حركت ما هم بر اساس اين مفهوم اقتصادي - غذايي شكل گرفته كه مي گويد: رابطه محكمي بين بشقاب شما و سياره تان وجود دارد. غذاي آهسته هم چيزي نيست مگر، غذاي خوب، پاك و منصفانه! ما معتقديم غذايي كه مي خوريم بايد مزه خوبي داشته باشد و سالم به دست بيايد، به اين مفهوم كه نه به محيط زيست آسيبي برساند، نه حيوانات را آزار بدهد و نه براي سلامتي خودمان مضر باشد و حتي كاري كه فراهم كنندههاي غذا مي كنند هم جبران شود."اين افراد خودشان را مصرف كننده قلمداد نمي كنند، بلكه به عقيده آن ها همه ي مردم در توليد با هم شريك هستند. اين جنبش، به جاي كلمه مصرف كننده ها، شركاي توليد را پيشنهاد مي كند چرا كه با مطلع شدن از فرايند توليد چيزي كه مي خوريم، درگير شدن در آن و حمايت از كسي كه آن را توليد مي كند، بخشي از كار را به عهده گرفته ايم.
در اهدافي كه براي اين حركت ذكر شده، آمده است که:
"جنبش غذاي آهسته از تنوع زيستي در فراهم آوري غذاها حمايت مي كند، دانش افراد در رابطه با تشخيص مزه ها را بالا مي برد و در جشنها و مناسبت ها سعي مي كند تا شركاي توليد را با توليد كننده هاي برتر غذاهاي سالم ارتباط دهد."
حمايت از تنوع زيستي در فراهم آوري غذاها
شايد دوست داشته باشيد بدانيد كه حمايت از تنوع زيستي در فراهم آوري غذاها چيست؟
چيزي كه جنبش غذاي آهسته در نظر دارد، اين است كه لذت خوردن غذاها، بايد با تلاش براي حفظ تنوع دانه ها ، غلات ، سبزيجات ، ميوهها و حتي گونه هاي حيواني همراه باشد و حتي سعي شود تا روش هاي كشت و توليدي كه منجر به توليد غذاي سالم مي شوند، اما در حال حاضر معرض نابودي هستند نيز مورد حمايت قرار گيرند.
مزه شناسي
اعضاي جنبش غذاي آهسته، معتقدند كه با اصلاح ذائقه ها مي توان اولين درس مزه شناسي را آموزش داد. غذاي آهسته به مردم كمك مي كند تا لذت خوردن غذاها را دوباره كشف كنند و همچنين دريابند كه اين غذاها از كجا مي آيند و چه كسي و چطور آن ها را مي سازد. اين جنبش براي افرادي كه عضو آن هستند و حتي براي آن هايي كه عضو نيستند، كارگاه هاي آموزشي با حضور متخصصان علوم و صنايع غذايي برگزار مي کند.
به دانشآموزها هم علاوه بر آموزش مزه شناسي ، نحوه ي عمل آوري غذاها هم ياد داده مي شود. در واقع در سالهاي نخستين تحصيل، لذت بردن و حمايت از آن چه مي خوريم، به بچه ها آموزش داده مي شود.
جنبش غذاي آهسته، دانشگاهي را هم تاسيس كرده تا علوم مرتبط با غذا در آن تدريس شود. اين دانشگاه، درس هايي در زمينه سنت هاي غذايي و لزوم توجه به فرهنگ هر منطقه براي حفظ سنتها دارد. در اين دانشگاه از دانش كشاورزان و توليد كنندگان سنتي و برتر هم استفاده مي شود.
ارتباط بين توليد كننده ها و شركاي توليد
ارتباط بين توليد كننده ها و شركاي توليد، نكته ديگري است كه جنبش غذاي آهسته به آن توجه ويژهاي دارد. اين جنبش سعي مي كند از هر فرصتي مثل جشن ها و مناسبت ها استفاده كند يا نمايشگاه هايي برگزار کند تا عالي ترين غذاها چه از لحاظ كيفيت و چه از لحاظ سلامتي را به مردم معرفي كند. همچنين فرصتي را ايجاد كند تا افراد با توليد كنندهها ملاقات كنند و به اين شكل در فرايند توليد خودشان را شريك بدانند.