agriculture
30th March 2014, 01:36 AM
گیاهی تک لپه و گرمسیری جزو تیره نخل ها است که میوه اش خوراکی و دارای هستهای سخت و پوست نازک و طعم شیرین که به شکل خوشهای بزرگ از شاخه آویزان میگردد و برگهای آن بزرگ است. ارتفاع نخل به ۱۰ تا ۲۰ متر یا بیشتر میرسد.
به میوهٔ نرسیده خرما، خارک یا «خرک» یا کنگ (و در زبان عربی، «حبابوک») گفته میشود. رطب مرحله قبل از رسيدگي کامل خرماست که رطوبت بيشتر و قند کمتري نسبت به خرماي کاملا رسيده دارد.میوه خرما جزو میوههای سته میباشد یعنی تمام قسمت بریکاری آن گوشتی و محتوی مواد غذایی است. خرما از دورانِ باستان در رژیم غذایی انسان وجود داشته است و یکی از قدیمیترین میوههای کشت شده توسط انسان بوده است.انواع خرما: بنابر خصوصيات هر نوع خرما، شرايط آب و هوايي و تقاضاي بازار در هر مرحله انواع مختلفي دارد.خرماي خشك: به خرماي رسيده اي گفته ميشود كه رطوبت آن كمتر از 18 درصد باشد.
خرماي نيمه خشك : به خرماي رسيده اي گفته ميشود كه رطوبت آن از 18 تا 20 درصد باشد.
خرماي نرم: به خرماي رسيده اي گفته ميشود كه رطوبت آن از 20 تا 23 درصد باشد.
رطب : به خرماي به طعم رسيده و پرشهدي گفته مي شود كه رطوبت آن از 23 تا 38 درصد باشد.
ارقامخرما: در دنيا حدود ٢٠٠ رقم خرما وجود دارد که ١٢٠ رقم آن تا به حال شناخته شده و مورد مطالعه قرار گرفته اند. خرماي ايران در انواع نسبتاً زيادي توليد مي شود که بر اساس اطلاعات و منابع موجود بالغ بر ١٠٠ رقم مختلف مي باشد. ارقام مختلف درخت خرما از نظر صفات تشريحي و فيزيولوژيکي با يکديگر تفاوت هايي دارند. از جمله گل دادن، بلندي و کوتاهي درخت، رنگ، شکل، اندازه و تعداد برگچه ها، مشخصات خوشه ي ميوه ، اتصال برگچه ها به محور اصلي و زاويه ي اصلي برگها با تنه ي درخت ، زودرس يا دير رس بودن ميوه و ميزان قند و رطوبت و طعم مي باشد.
خرما بسیار کمتر از قند، افراد را دچار چاقی و اضافه وزن می کند. در درمان یبوست، اختلالات روده ای، مشکلات قلبی، ضعف جنسی و اسهال مفید است. در بین خرماهای سیاه، رطبی مرغوب است که پوستی نازک داشته باشد و رنگ مشکی. اما رطبی که پوست کلفت دارد، رنگش بور باشد و ریز، رطب ضعیف یا نامرغوب محسوب می شود. در رطب های زرد طلایی رطب شاهانی که بسیار طلایی، کم شیرین و بسیار لطیف است مرغوب است.
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSDAkuobaTHbLH-XcnhShu7lqg9LqE5CzmRBA2Jej5i6hAh0Uuaمنبع:http://agrobiology.blogfa.com/
به میوهٔ نرسیده خرما، خارک یا «خرک» یا کنگ (و در زبان عربی، «حبابوک») گفته میشود. رطب مرحله قبل از رسيدگي کامل خرماست که رطوبت بيشتر و قند کمتري نسبت به خرماي کاملا رسيده دارد.میوه خرما جزو میوههای سته میباشد یعنی تمام قسمت بریکاری آن گوشتی و محتوی مواد غذایی است. خرما از دورانِ باستان در رژیم غذایی انسان وجود داشته است و یکی از قدیمیترین میوههای کشت شده توسط انسان بوده است.انواع خرما: بنابر خصوصيات هر نوع خرما، شرايط آب و هوايي و تقاضاي بازار در هر مرحله انواع مختلفي دارد.خرماي خشك: به خرماي رسيده اي گفته ميشود كه رطوبت آن كمتر از 18 درصد باشد.
خرماي نيمه خشك : به خرماي رسيده اي گفته ميشود كه رطوبت آن از 18 تا 20 درصد باشد.
خرماي نرم: به خرماي رسيده اي گفته ميشود كه رطوبت آن از 20 تا 23 درصد باشد.
رطب : به خرماي به طعم رسيده و پرشهدي گفته مي شود كه رطوبت آن از 23 تا 38 درصد باشد.
ارقامخرما: در دنيا حدود ٢٠٠ رقم خرما وجود دارد که ١٢٠ رقم آن تا به حال شناخته شده و مورد مطالعه قرار گرفته اند. خرماي ايران در انواع نسبتاً زيادي توليد مي شود که بر اساس اطلاعات و منابع موجود بالغ بر ١٠٠ رقم مختلف مي باشد. ارقام مختلف درخت خرما از نظر صفات تشريحي و فيزيولوژيکي با يکديگر تفاوت هايي دارند. از جمله گل دادن، بلندي و کوتاهي درخت، رنگ، شکل، اندازه و تعداد برگچه ها، مشخصات خوشه ي ميوه ، اتصال برگچه ها به محور اصلي و زاويه ي اصلي برگها با تنه ي درخت ، زودرس يا دير رس بودن ميوه و ميزان قند و رطوبت و طعم مي باشد.
خرما بسیار کمتر از قند، افراد را دچار چاقی و اضافه وزن می کند. در درمان یبوست، اختلالات روده ای، مشکلات قلبی، ضعف جنسی و اسهال مفید است. در بین خرماهای سیاه، رطبی مرغوب است که پوستی نازک داشته باشد و رنگ مشکی. اما رطبی که پوست کلفت دارد، رنگش بور باشد و ریز، رطب ضعیف یا نامرغوب محسوب می شود. در رطب های زرد طلایی رطب شاهانی که بسیار طلایی، کم شیرین و بسیار لطیف است مرغوب است.
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSDAkuobaTHbLH-XcnhShu7lqg9LqE5CzmRBA2Jej5i6hAh0Uuaمنبع:http://agrobiology.blogfa.com/