PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : تغذیه سالم در مسافرت‌های نوروزی



Helena.M
20th March 2014, 11:32 AM
در تعطیلات سال نو بسیاری از خانواده‌ها برای گردش و تفریح در داخل یا خارج از شهرها برنامه‌ریزی می‌کنند. این عمل به منظور تجدید قوای روحی و جسمی همه اعضای خانواده ضروری است تا با احیاء خود و رفع خستگی‌های ناشی از سال قبل، خود را برای انجام فعالیت‌های سال آینده تجدید قوا بنمایند. حفظ سلامت اعضای خانواده در طول سفر ضروری است و یکی از مهم‌ترین ارکان تامین سلامت، تغذیه سالم می‌باشد. یقینا برنامه‌ریزی و احیانا تدارک غذا در بین راه و مقصد جهت حفظ سلامت همه اعضاء خانواده ضروری می‌باشد. در ایام تعطیلات نوروز در واقع نیازهای تغذیه‌ای بدن هیچ تغییری نسبت به قبل و یا بعد از تعطیلات نوروز ندارد، منتهی به علت حدود نیم ماه تعطیلات و مسافرت روش‌ها و عادات غذایی دچار تغییرات خاص این تعطیلات می‌شود که می‌باید جهت حفظ سلامت بدن به نکاتی توجه نمود. از جمله نکات مهم خاص این دوره نیم ماهه تعطیلات نوروزی دور بودن خانواده از وضع عادی تهیه غذا در منزل است. مصرف غذاهای آماده، صرف غذا در رستوران‌های داخل و یا خارج از شهر، ساندویچ و اغذیه فروشی‌ها و یا در منزل اقوام و خویشان دور و نزدیک از جمله آن است. با توجه به آنکه در ایام تعطیلات نوروز، سرویس‌های خدمات بهداشتی و درمانی از حالت پایدار و عادی به حالت کشیک‌های با برنامه تبدیل شده و افراد نمی‌توانند مثل قبل از تعطیلات به پزشک مورد علاقه خود مراجعه کنند، بنابراین باید دقت نمود که بیمار شدن در این ایام علاوه بر آنکه تعطیلات کل خانواده را ضایع خواهد کرد، جهت درمان هم کمی با مشکلات روبرو خواهید شد. در اینجا به توصیه‌های کلی برای تغذیه سالم در طول مسافرت اشاره می‌نماییم.
نکته ۱: غذاخوری‌های سالم را انتخاب کنید
انتخاب رستوران با غذاهای سالم در هر شهر کار ساده‌ای نیست. در صورت امکان قبل از ورود به هر رستوران یا غذاخوری از کیفیت و سلامت غذای آن رستوران اطلاعات کسب نمایید.
نوع غذای سفارش داده شده حائز اهمیت است. سعی کنید در مسافرت از سفارش همبرگر، سالاد الویه و مغز که احتمال آلودگی آن بالا است، خودداری نمایید. به علت احتمال عدم ضدعفونی کامل کاهو و سبزیجات از سفارش آنها‌ در غذاخوری‌ها و رستوران‌ها صرفنظر نمایید. قبل از تحویل ساندویچ از آنها بخواهید که در آن از گذاردن کاهو و سبزی خودداری کنند.
نکته ۲: کاهو و سبزیجات را حتما ضدعفونی نمایید
اگر در هتل اقامت دارید، معمولا رستوران آنها سعی در ارائه غذای سالم برای ساکنین خود دارد. با این وجود در آنجا هم از سفارش سالاد خودداری کنید.
از مصرف پیاز خام آغشته به سبزی‌های خرد شده و سبزیجات خام که جهت تزئین غذا در کنار آن می‌گذارند و یا هر سبزی که به صورت خام در رنگ‌های مختلف در کنار غذاها عرضه می‌کنند، خودداری نمایید.
چون میزان مصرف کاهو و سبزیجات در ایام تعطیلات بالا است، ضدعفونی بهداشتی آن فراموش نشود که شامل ۵ دقیقه فرو بردن آن در سطل آب حاوی چند قطره مایع ظرفشویی به منظور انگل‌زدایی، سپس آبکشی و بعد فرو بردن در داخل سطل پر کلرین به مدت ۱۰ دقیقه به جهت میکروب‌زدایی و سپس آبکشی است. اگر نمی‌توانید و امکانات ضد عفونی کردن آنها در طول سفر فراهم نیست، از مصرف آنها صرف نظر نمایید.
نکته ۳: در مسافرت، آب سالم همراه خود داشته باشید
آب‌های آشامیدنی در بین راه‌ها و سایر اماکن خارج از شهر ممکن است غیر بهداشتی و کلرزده باشند. به همراه داشتن آب آشامیدنی در ظروف بسته‌بندی شده و بهداشتی (آب معدنی) از توصیه‌های مناسب است.
نکته ۴: مراقب مسمومیت‌های غذایی باشید
قسمت اعظم مسمومیت‌های غذایی (دل پیچه، سوء هاضمه و اسهال از عوارض آن است) ناشی از انتقال دو میکروب اشرشیاکولی و استافیلوکوک است که از دست آلوده به آب و غذا منتقل می‌شود. به علت عدم وجود صابون در همه اماکن و سرویس‌های بهداشتی بین راه توصیه می‌شود از صابون‌های مایع تیوبی قبل از مسافرت تهیه و به همراه داشته باشید.
از مصرف کنسروهای ضربه خورده، زنگ زده و سوراخ شده در طول سفر خودداری کنید و قبل از مصرف کنسرو آن را به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید.
در طول سفر از مصرف خامه، شیر، پنیر، سرشیر، ماست و کشک محلی خودداری کنید و به جای آنها از نوع حرارت دیده و پاستوریزه و در مورد شیر حتما از نوع استریل آن استفاده نمایید. برای اطمینان، کشک را به مدت ۲۰ دقیقه قبل از مصرف حرارت دهید. مصرف ماست و دوغ کم نمک و پاستوریزه در هضم و خنثی نمودن آلودگی‌های احتمالی به بدن کمک می‌کند.
نکته ۵: خوراکی‌های ناسالم وسیله‌ای برای داشتن سفرهای شاد نیست
قبل از صرف وعده اصلی غذا از افراط در مصرف شیرینی‌ها، شکلات و گز، نوشابه‌ها، پفک و چیپس و سایر تنقلات خودداری نمایید و از آنها به عنوان وسایلی برای شاد کردن سفر استفاده نکنید، زیرا بدخوری و پرخوری ممکن است باعث ایجاد نفخ، ترش کردن، اسهال، اختلالات گوارشی از یک طرف و ایجاد سیری کاذب در کودکان و چاقی در بزرگسالان شود. یک مشت آجیل در عین حال که از نظر تغذیه‌ای ارزشمند است، حدود ۷۰۰ کیلوکالری دارد. توجه داشته باشید که کم کردن وزن بسیار مشکل‌تر از افزایش آن است.
حتما در طول سفر صبحانه مصرف کنید تا به علت کاهش قند خون دچار بیحالی، کم‌تحرکی، عصبانیت و خستگی زودرس بویژه در هنگام رانندگی نشوید.
از مواد شاداب کننده سفر می‌توان از ویتامین C نام برد که در خانواده مرکبات، کیوی و گوجه‌فرنگی فراوان است.
یادآوری: در طول مسافرت مادران شیرده سعی در کاهش رساندن این غذای حیاتی و ایمنی بخش به نوزاد خود نکنند. زیرا شیر مادر هیچ جایگزین مشابهی ندارد. همچنین اگر در طول سفر در بین همراهان شما، سالمند و یا بیمار وجود دارد توصیه‌های رژیم درمانی خود را فراموش نکنند.

منبع
(http://www.iran.pezeshk.us)

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد