PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : چرا برق پرنده را نمی گیرد؟

آسمان 1371
19th March 2014, 11:19 PM
سلام
یك سوال جالب: چرا برق پرنده را نمی گیرد؟ http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/hbase/electric/imgele/birdw.gif

آسمان 1371
19th March 2014, 11:20 PM
به نظر خودم
پرنده ها که روی سیم های برق شهری میشینن معمولا روی یک سیم میشینن یعنی اختلاف پتانسیل وجودنداره ولی اگر پاشون یا بالشون یا هر قسمتی از بدن که عصب داشته باشه به میدان مغناطیسی اطراف سیم بااختلاف پتانسیل دیگه ای بخوره حتما پرنده منفجر مشه یا خشک میشه

حالا اینجا باید از خرافاتی که از روی نا اگاهی هست بپرهیزیم که مثلا پای پرنده از جنس عایق هست و برق نمیگیرش یا مثلا پرنده ها خیلی قوی هستن و ...

پدرام++
19th March 2014, 11:27 PM
سلام
یك سوال جالب: چرا برق پرنده را نمی گیرد؟ http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/hbase/electric/imgele/birdw.gif

سلام
بنظرم چون پرنده با دو تا پاش روی یک سیم هستش ینی اختلاف ولتاژ بین دو پاش صفر میشه . عملا مثل اتصال کوتاهه.

kahrupay
20th March 2014, 03:50 PM
سلام

چون به زمین وصل نیست، یعنی اختلاف پتانسیل نداره پس مسلما برق نمی گیرتش

آسمان 1371
20th March 2014, 05:21 PM
چون به زمین وصل نیست، یعنی اختلاف پتانسیل نداره پس مسلما برق نمی گیرتش

سلام دوست عزیز
تشکر از جوابتون اما از نظر خودت میتونه جوابت درست باشه
یعنی اگر آدم به سیم های چراغ برق که درواقع به زمین هم وصل نیست برخورد کنه هیچکارش نمیشه نه فکر نمیکنم جز جیزغاله چیزیش بمونه - حالا پرنده هم مثل انسان پس حتما دلیلی دیگه ای داره
بازم بسیار تشکر از شرکتتون منتظر جوابتون هستم،موفق باشی[golrooz][golrooz][golrooz]

kahrupay
20th March 2014, 05:27 PM
سلام دوست عزیز
تشکر از جوابتون اما از نظر خودت میتونه جوابت درست باشه
یعنی اگر آدم به سیم های چراغ برق که درواقع به زمین هم وصل نیست برخورد کنه هیچکارش نمیشه نه فکر نمیکنم جز جیزغاله چیزیش بمونه - حالا پرنده هم مثل انسان پس حتما دلیلی دیگه ای داره
بازم بسیار تشکر از شرکتتون منتظر جوابتون هستم،موفق باشی[golrooz][golrooz][golrooz]
بله درسته!!!
اگه شما بپرید و سیم رو بگیرید شما رو برق نمی گیره چون اختلاف پتانسیلی وجود نداره!!!!
نظرم اینه، ولی منتظر نظرات گوهربار کاربرای دیگه هم هستیم[cheshmak]
مرسی[golrooz]

"مهدی"
20th March 2014, 07:43 PM
ساده است:

http://www.aftabir.com/lifestyle/view/14248/%DA%86%D8%B1%D8%A7-%D9%BE%D8%B1%D9%86%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C-%DA%A9%D9%87-%D8%B1%D9%88%DB%8C-%DB%8C%DA%A9-%D8%B3%DB%8C%D9%85-%D8%A8%D8%B1%D9%82-%D9%85%DB%8C%D9%86%D8%B4%DB%8C%D9%86%D9%86%D8%AF-%D8%A8%D8%B1%D9%82-%D9%86%D9%85%DB%8C%DA%AF%DB%8C%D8%B1%D8%AF

hadi elec
21st March 2014, 12:50 PM
اول باید بدونیم برق گرفتگی چیه
یعنی دلیل برق گرقتگی چیه که بعدش بتونیم تحلیل کنیم دلیل برق نگرفتن چیه

برق گرفتگی در واقع حرکت الکترون ها در بدن هست
یعنی بدن به عنوان یک رسانا مسیری رو برای حرکت الکترون ها به وجود میاره
که این حرکت روی اعصاب و ماهیچه ها و سلول ها و همه چیز بدن اثر میذاره

حالا برای حرکت الکترون ها باید روی سطح بدن اختلاف پتانسیلی با امکان عبور جریان ایجاد بشه

حرکت الکترون مسیر بسته ای میخواد

بعضی از دوستان مطلبایی گفتن که دیگه نقل قول نکردم
اینکه بگیم چون اختلاف پتانسیل نیست برق نمیگیره
خب منظور کجا هست؟
کجا اختلاف پتانسیل نیست؟
جواب اینه که چون بدن با دو پتانسیل مختلف همزمان اتصال نداره یا به عبارتی روی بدن اختلاف پتانسیلی وجود نداره

بعد اینکه چرا پرنده رو برق نمیگیره
دلیل اینه که مسیری برای حرکت الکترون روی بدنش وجود نداره
چون پتانسیل روی پاهاش مساوی هستن و با جای دیگه ای هم تماس نداره

همینطور اگر ادم سیم فاز رو تو دستش بگیره و بقیه جاهای بدنش با جایی اتصال نداشته باشه قطعا هیچ چیزی حس نمیکنه

اینکه با میدان مغناطیسی اطراف برخورد کنه هم غلطه
چون قطعا برخورد میکنه و این موضوع اجتناب ناپذیره
و این برخورد هم قرار نیست موجب برق گرفتگی بشه
یعنی تو این حالات برق گرفتگی ایجاد نمیکنه
و شرایط پیچیده تری داره که میدان مغناطیسی و الکتریکی حول سیم حامل جریان موجب برق گرفتگی بشه

موفق باشید

genius1
21st March 2014, 07:59 PM
سلام

هر خردسالی که از فاز و نول چیزی بفهمد،این سوال را نمی کند شما شریف کدوم دانشکده(فیزیک نسبیتی و الکترمغناطیس)درس می خونید یا ننوشتید که ریا نشه؟

آسمان 1371
21st March 2014, 10:35 PM
ممنونم از دوستانی كه در این بحث دارندشركت میکنند...
اتصال كوتاه یا همان اتصال به ولتا‍ژهای مشابه در دو پای پرنده باعث عدم برق گرفتگی این جاندار می شود. البته اگر یكی از پاهای پرنده به صورت اتفاقی با سیم دیگری كه ولتاژ متفاوتی دارد برخورد كند به دلیل عبور جریان الكتریكی باعث شوك الكتریكی در پرنده خواهد شد. تا حالا به این موضوع فكر كردید كه خطوط انتقال ولتاژ بالا چگونه تعمیر و نگهداری می شوند. یك كار بسیار خطرناك: گاهی اوقات تعمیر خطوط بدون قطع كردن جریان الكتریكی، از طریق یك سكوی فلزی كه به یك هلی كوپتر وصل است انجام می گیرد. خلبان هلی كوپتر بایستی دقت كند كه با سیم دیگری كه ولتاژ متفاوتی دارد برخورد ننماید.
http://www.csmonitor.com/var/ezflow_site/storage/images/media/images/0720-china-energy/8340786-1-eng-US/0720-China-Energy_full_600.jpg
(http://www.csmonitor.com/var/ezflow_site/storage/images/media/images/0720-china-energy/8340786-1-eng-US/0720-China-Energy_full_600.jpg)حقيقت اين است كه روي اين سيم‌ها هيچ پوشش عايقي هم وجود ندارد و به همين علت قرار گرفتن اين سيم‌ها در ارتفاعات كم مي‌تواند بسيار خطرناك باشد. تنها دليلي كه موجب مي‌شود پرندگان بندرت در اين شرايط، دچار برق گرفتگي شوند، اين است. كه وقتي پرندگان روي اين سيم‌ها مي‌نشينند تنها با سطح سيم‌ها در تماس هستند و بدن آنها با هيچ جاي ديگري در ارتباط نيست. انرژي الكتريكي نيز مانند ديگر انواع انرژي در جهتي حركت مي‌كند كه به حالتي از موازنه يا تعادل دست يابد. به عبارت ديگر، انرژي از مناطقي كه انرژي در آنجا بيشتر است، به مناطقي كه با كمبود انرژي مواجه است جريان پيدا مي‌كند و هميشه براي رسيدن به اين وضعيت، مسيري را انتخاب مي‌كند كه با مقاومت كمتري در طول مسير حركت روبه‌رو شود. اگر پرنده يك پاي خود را روي سيم برق قرار دهد و پاي ديگرش را روي سطح زمين يا سيم ديگري با ولتاژ كمتر بگذارد، با مشكل برق گرفتگي مواجه خواهد شد، اما در شرايطي كه هر دو پايش روي يك سيم برق باشد یا يك پاي اين پرنده روي سيمي با همان ولتاژ قرار گرفته باشد، هيچ خطري پرنده را تهديد نخواهد كرد. بنابراين جريان هيچ مسيري را براي انتقال پيدا نخواهد كرد و در همان مسير سيم كه كمترين مقاومت ممكن را دارد باقي مي‌ماند.
مي‌توان گفت، تنها در شرايطي كه جريان از بدن پرنده عبور كند و از يك مسير با ولتاژ بالا به مسير ديگري با ولتاژ پايين منتقل شود، پرنده دچار برق‌گرفتگي مي‌شود. انسان‌ها نيز اگر دو دست خودشان را روي يك سيم برق بگذارند و از آن آويزان شوند، تا زماني كه به زمين يا دكل‌هاي مخابراتي نزديك نشوند با مشكل برق گرفتگي مواجه نخواهند شد، چراكه در چنين وضعيتي هيچ مسيري براي عبور جريان برق از بدن فرد وجود نخواهد داشت. در عين حال هيچگاه به شما توصيه نمي‌كنيم چنين كاري را امتحان كنيد.

سیدپویا
22nd March 2014, 05:44 PM
سلام

من با نظر کهربا کاملا موافقم.چون به نظر من دلیل منطقی تر هست.[golrooz]

s.mahnaz
18th October 2014, 02:18 PM
سلام
منم دقیقابااتصال کوتاه موافقم.ینی ازنظرمن چیزی جزاین نمیتونه باشه....!!!

نو آور
18th October 2014, 03:52 PM
هر خردسالی که از فاز و نول چیزی بفهمد،این سوال را نمی کند شما شریف کدوم دانشکده(فیزیک نسبیتی و الکترمغناطیس)درس می خونید یا ننوشتید که ریا نشه؟

پرسیدن آنچه را نمی دانیم، هیچگاه خطا نیست.

میترا پوررحیم
18th October 2014, 04:56 PM
سلام بحث برای من جالب شد اخه مگه میشه برق پرنده رو به این دلایل نگیره من همیشه فکر میکردم چون سیمها عایق هستند اتفاقی نمیفته بیشتر برای من بازش میکنید تا دقیقا بفهمم ممنون

کاساندان
18th October 2014, 05:01 PM
سلام بحث برای من جالب شد اخه مگه میشه برق پرنده رو به این دلایل نگیره من همیشه فکر میکردم چون سیمها عایق هستند اتفاقی نمیفته بیشتر برای من بازش میکنید تا دقیقا بفهمم ممنون

پاسخ را گفتند [golrooz]

میترا پوررحیم
18th October 2014, 05:22 PM
پاسخ را گفتند [golrooz]دست شما درد نکنه کاساندان جون میدونی برام غیر قابل باوره میخوام یه جوره دیگه توضیح بدن

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد