توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : آموزشی آشنایی با چیدن مرحله به مرحله میز غذا
Almas Parsi
28th February 2014, 03:09 PM
آشنایی با چیدن مرحله به مرحله میز غذا (http://www.momtaznews.com/%d8%a2%d8%b4%d9%86%d8%a7%db%8c%db%8c-%d8%a8%d8%a7-%da%86%db%8c%d8%af%d9%86-%d9%85%d8%b1%d8%ad%d9%84%d9%87-%d8%a8%d9%87-%d9%85%d8%b1%d8%ad%d9%84%d9%87-%d9%85%db%8c%d8%b2-%d8%ba%d8%b0%d8%a7/)
http://www.momtaznews.com/wp-content/uploads/2013/06/c2d4b9068a4fce090095eb293d53eb30.jpg
چیدن میز غذا برای غذای ویژه یا میهمانیای خاص لذتبخش است. بهتر است از قبل در مورد نوع میهمانی، وسایل و مواد لازم فکر کنید.
بد نیست غذاهای تازه را قبلا یک بار درست کرده باشید.
مدیریت در تدارک و زمان رمز تجربهای به یادماندنی و لذت بردن از ضیافت برای شما و میهمانانتان خواهد بود.
وسایل مورد نیاز:
[*=center]دستمال سفره
[*=center]حلقه دستمال سفره
[*=center]رومیزی
[*=center]شمع
[*=center]گل
[*=center]شیدهای لوستر
[*=center]زیربشقابی
[*=center]منو
[*=center]بشقاب
[*=center]قاشق، کارد و چنگال
[*=center]لیوان
[*=center]ظروف پایهدار
[*=center]فلفل و نمکدان
۱-اتاق ناهارخوری را جاروبرقی زده، کاملا تمیز کنید. پاک کردن لوستر، میز و صندلی و شیشه را فراموش نکنید. اتاق را خلوت و وسایل اضافه را کنار بگذارید. بهتر است این کار را چند روز قبل انجام دهید تا متوجه لکههای احتمالی صندلیها شوید. رومیزی و تمام وسایل تزیینی لازم را از قبل آماده کرده، روی میز بگذارید.
۲- طرح خود را انتخاب کنید. این طرح میتواند ساده مانند انتخاب یک رنگ باشد. دوست دارید میهمانان چه حسی داشته باشند. با انتخاب رنگ این حالت را ایجاد کنید.یا با توجه به این که غذا مرکز توجه است، میتوانید رنگ تزیینات را خنثی در نظر بگیرید تا رنگ غذا بیشتر به چشم آید.
۳- تعداد میهمانان را در نظر بگیرید. هرکدام از آنها باید یک صندلی و فضای کافی برای جابهجایی داشته باشند تا احساس راحتی کنند.
۴- اگر لامپهای لوستر شمعی است برای هر کدام شید جداگانه در نظر بگیرید. نورپردازی سبب میشود میز غذا خوب به نظر برسد.
۵- رومیزی قبلی را شسته، اتو بزنید. به خصوص اگر امکان خرید رومیزی تازه را ندارید. بهتر است رومیزی سفید باشد چون به هر رنگی میآید.مدلهای مختلفی برای طرز انداختن رومیزی وجود دارد و محدود به یک حالت نمیشود.
۶- برای هر نفر یک زیر بشقابی همرنگ یا پارچهای در نظر بگیرید. بین هر کدام از زیربشقابیها حداقل ۵ سانتیمتر فاصله بگذارید. اندازه زیربشقابیها باید هم عرض صندلی باشد. در صورتی که لبههای زیربشقابیها به هم بخورند، نشاندهنده نزدیک بودن صندلیهاست.
۷- یک بشقاب بزرگ تزیینی را روی میز قرار دهید. این بشقاب برای سرو غذا نخواهد بود بلکه برای جلب توجه و تکمیل وسایل دکوراتیو میز است. در بسیاری فروشگاهها ست کاسه و بشقاب قابل تهیه است. میتوانید جهت استفاده، بشقاب نان را روی آن قرار دهید.
۸- اگر تعداد میهمانان آنقدر بسیار است که میخواهید غذا به صورت پرسی سرو شود، بشقابهای غذا، ظرفهای سالاد، سوپخوری و تمام ظروف مخصوص سرو را روی میز کناری قرار دهید و قبل از شام به آشپزخانه ببرید. اگر سرو غذا به شکل سنتی است، لازم است آنها را از قبل روی میز بچینید.
۹- چنگال غذا و سالاد را طرف چپ قرار دهید. به طوری که چنگال بزگتر به بشقاب نزدیکتر باشد.کارد و قاشقها را سمت راست قرار دهید.چنگال ماهی، کارد استیک و سایر وسایل جانبی را به صورت افقی بالای ظرف بگذارید.تیغه کارد باید به طرف بشقاب و قاشقها به ترتیب از کوچک به بزرگ باشند.
۱۰- ظرفهای پایهدار، لیوانها، فنجانها و نعلبکیها را بالا و سمت راست بشقاب قرار دهید. (در زاویه ساعت ۲).لیوانهای کوتاهتر را نزدیکتر به مرکز قرار دهید. فلفل و نمکدانها را پشت لیوانهای آب جا دهید.دستمال سفره را تا کرده، روی بشقاب بگذارید. منوی کوچکی از غذا برای هر میهمان روی حلقه دستمال سفره در نظر بگیرید.
۱۱- برگها، گلها و شمعهای به ارتفاع ۱۰-۷٫۵ سانتیمتر را وسط میز قرار دهید. بین وسایل جا برای قرار دادن مواردی مانند پارچ آب باقی بگذارید. تزیین وسط میز باید به صورتی باشد که میهمانان بتوانند همدیگر را ببینند.کار خود را با قرار دادن روکش برای صندلیهای دارای لکه یا برای هماهنگی بیشتر روکشهای همرنگ پایان دهید.
http://www.momtaznews.com/wp-content/uploads/2013/06/4583dddec44a845e0c221eb0ce121aee.jpg
http://www.ehow.com (http://www.ehow.com)
Almas Parsi
28th February 2014, 03:15 PM
مدل های دکوراسیون و چیدمان میز غذا (http://www.looper.ir/cooking/food/) خوری شام
جدیدترین طرح های چیدمان و دکوراسیون میز غذا (http://www.looper.ir/cooking/food/) خوری ( شام و نهار ) مخصوص مهمانی های و پذیرایی های مجلسی با طرح ها و متد های زیبا و چشم گیر و شیک .
http://www.looper.ir/pic/decor/dinner_decorations.jpg (http://www.looper.ir/)
نحوه چیدمان میزغذاخوری
http://www.looper.ir/pic/decor/%D8%AF%DA%A9%D9%88%D8%B1%D8%A7%D8%B3%DB%8C%D9%88%D 9%86_%D9%85%DB%8C%D8%B2_%D8%B4%D8%A7%D9%85.jpg
دکور (http://www.looper.ir/mode/decor/) و چیدمان میز شام
http://www.looper.ir/pic/decor/chidman_miz_sham.jpg
مدل ها و طرح های چیدمان میز شام
http://www.looper.ir/pic/decor/%D8%AF%DA%A9%D9%88%D8%B1_%D9%85%DB%8C%D8%B2_%D8%B4 %D8%A7%D9%85.jpg
چیدمان و طراحی میز شام برای مهمانی ها و عروسی ها
http://www.looper.ir/pic/decor/miz_sham.jpg
چیدمان مدرن و شیک میز غذا خوری
http://www.looper.ir/pic/decor/miz_sham_modern.jpg
جدیدترین و زیباترین چیدمان های میز پذیرایی شام
http://www.looper.ir/pic/decor/yellow_dinner_decoration.jpg
دکوراسیون ساده با تزئین گل میز شام
http://www.looper.ir/pic/decor/tazin_sofreh_sham.jpg
چیدمان و دکوراسیون سبز میز نهار و شام خوری
http://www.looper.ir/pic/decor/dinner_table.jpg
dinner table decoration
http://www.looper.ir/pic/decor/golden_decoration_dinner.jpg
دکوراسیون (http://www.looper.ir/mode/decor/) و چیدمان و تزئین طلائی و زیبای میز غذاخوری
http://www.looper.ir/pic/decor/tazin_miz_sham.jpg
جدیدترین چیدمان و تزئین میز شام
http://www.looper.ir/pic/decor/%D8%AA%D8%B2%D8%A6%DB%8C%D9%86_%D9%85%DB%8C%D8%B2_ %D8%B4%D8%A7%D9%85_%D8%B3%D8%A7%D8%AF%D9%87.jpg
چیدمان و دکور ساده میز شام
Almas Parsi
28th February 2014, 03:24 PM
4 روش برای چیدن میز غذا (http://www.bartarinha.ir/fa/news/53167/4-%D8%B1%D9%88%D8%B4-%D8%A8%D8%A7%DA%A9%D9%84%D8%A7%D8%B3-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%DA%86%DB%8C%D8%AF%D9%86-%D9%85%DB%8C%D8%B2-%D8%BA%D8%B0%D8%A7)
برترین ها: (http://www.bartarinha.ir/) همیشه می گویند برای چیدن بشقاب ها و وسایل دیگر روی میز از بیرون شروع کنید و به سمت داخل بیایید؛ بشقاب ها زیر باشند و کاسه ها رو و لیوان ها سمت راست بشقاب باشند که درست گفته اند.
ولی در اینجا به چند نکته دیگر اشاره می کنیم.
http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1392/3/6/169189_459.jpg (http://bartarinha.ir/)
- صبحانه و میان وعده قبل از ناهار
اگر طراحی و تزئینات میزتان درست و زیبا باشد، مهمترین وعده غذایی روز تبدیل به زیباترین وعده هم می شود.
http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1392/3/6/169190_839.jpg (http://bartarinha.ir/)
1. مبانی: بشقاب اصلی، بشقاب سالادخوری، کاسه، کاسه کوچک، لیوان آب، استکان نعلبکی یا فنجان و قاشق و چنگال و چاقو.
2. با رنگ های مختلف برای ظروف و رومیزی و غیره به میز شادابی ببخشید. هیچ چیز برای اعضای خانواده خوشایندتر و جذابتر از رنگ های شاد و طرح گل و بوته برای دعوت آنها به صبحانه در اول روز نیست.
3. نکته: اگر مهمان دارید می توانید نام هر یک را با چاقوی تیز روی پوست لیمو بکنید و روی بشقابش بگذارید.
http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1392/3/6/169191_674.jpg (http://bartarinha.ir/)
- ناهار
وعده ناهار فرصتی عالی برای ترکیب حالت رسمی میز با فضای راحت و عادی است.
http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1392/3/6/169192_463.jpg (http://bartarinha.ir/)
1. مبانی: با یک بشقاب اصلی، بشقاب سالادخوری، لیوان شیشه ای، دستمال و قاشق، چنگال و چاقو، میز نسبتاً ساده ای بچینید.
2. با جنس های مختلف رومیزی های ظریف و ظروف چوبی و طرح های زیبا، ترکیب متفاوتی ایجاد کنید.
3. نکته: می توانید برای ایجاد تنوع، یک تکه پنیر درجه یک و خوشمزه به عنوان دسر سر میز بگذارید. در فرانسه این نوع دسر بسیار مرسوم است.
http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1392/3/6/169193_336.jpg (http://bartarinha.ir/)
- شام گلچین شده
با رنگ های گرم و بافت های متنوع و یک گلدان زیبا در وسط میز، محیطی دلپذیر ایجاد کنید.
http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1392/3/6/169194_929.jpg (http://bartarinha.ir/)
1. مبانی: بشقاب شام، بشقاب سالادخوری، زیربشقابی، دستمال و قاشق و چنگال و غیره. یکی دو لیوان مناسب در سمت راست بشقاب بگذارید تا مهمان خودش انتخاب کند.
2. استفاده از شمع ها، شمعدان ها و چند گل کوچک در لیوان های شیشه ای یا گلدان های کوچک در وسط میز، نمای شیکی به میز می دهد که البته دید مهمان را نیز محدود نمی کند.
3. نکته: دو یا سه رومیزی باریک با رنگ ها یا طرح های مختلف را روی هم روی میز بگذارید تا نمای منحصر بفردی ایجاد شود.
http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1392/3/6/169195_381.jpg (http://bartarinha.ir/)
- شام رسمی و شیک
چه مناسبت خاصی باشد چه بخواهید برای خودتان و مهمانان ضیافت چشمگیری برپا کنید، این مدل میزآرایی با هر بودجه ای جور درمی آید.
http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1392/3/6/169196_567.jpg (http://bartarinha.ir/)
1. مبانی: بشقاب شام، بشقاب سالادخوری، کاسه، زیربشقابی، دستمال و قاشق چنگال و غیره (به علاوه قاشق دسر)، لیوان های شیشه ای زیبا.
2. برای این مدل میزآرایی، ظروف شام باید مرکز توجه باشند. پس همه ظروف را با دقت و با فاصله های منظم بچینید.
3. نکته: از اشکال هندسی برای جلب توجه استفاده کنید. مثلاً اگر بشقاب هایتان گرد است، دستمال را باز کنید و بین بشقاب ها بگذارید.
Almas Parsi
28th February 2014, 03:29 PM
ایدههایی برای تزئين میز غذاخوري (http://www.bartarinha.ir/fa/news/2888/%D8%A7%DB%8C%D8%AF%D9%87%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8 C%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D8%B2%D8%A6%D9%8A%D9%86-%D9%85%DB%8C%D8%B2-%D8%BA%D8%B0%D8%A7%D8%AE%D9%88%D8%B1%D9%8A)
درباره اتاق غذاخوری و از رنگ دیوار و مصالح کف تا نورپردازی و سبک مبلمان آن بسیار نوشته و گفتهاند.
اما کمتر به چگونگی چیدن میز پذیرایی پرداخته شده است.
http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1390/3/23/10880_580.jpg (http://www.bartarinha.ir/)
درباره اتاق غذاخوری و از رنگ دیوار و مصالح کف تا نورپردازی و سبک مبلمان آن بسیار نوشته و گفتهاند. اما کمتر به چگونگی چیدن میز پذیرایی پرداخته شده است.
میز پذیرایی چه از نظر کاربردی و چه از لحاظ زیبایی و دکور از مهمترین عنصرهای اتاق پذیرایی است.
یک میز زیبا میتواند نقطه توجه اتاق شما باشد و شگفتی میهمانان را برانگیزد یا همه کوشش شما را برای طراحی اتاقتان ناکام بگذارد.
http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1390/3/23/10881_208.jpg (http://www.bartarinha.ir/)
اندازه و شکل میز غذاخوری
برای خرید رومیزی مناسب نیاز به اندازههای دقیق میز خود دارید که این اندازهها میتواند طول و عرض در میزهای چهار ضلعی یا قطر در میزهای دایره و بیضی باشد. توجه داشته باشید اگر میزتان بهگونهای است که سطح آن افزایش مییابد، در هنگام اندازهگیری، این افزایش را نیز در نظر بگیرید.
شکل میز در هنگام تهیه رومیزی یا دستمال سفره بسیار مهم است.
اگر میز شما شکلی غیر معمول دارد یا رومیزی به شکل آن را پیدا نمیکنید، بد نیست رومیزی را کمی بزرگتر از اندازه میز تهیه کرده و آن را به شکلی که میخواهید در آورید. برای نمونه یک رومیزی بزرگ گرد برای یک میز کشیده و دراز میتواند مناسب باشد.
میهمانان شما چه کسانی هستند
آیا این افراد بزرگسال هستند یا کودک هم همراه آنها هست؟
اگر از کودکان در میهمانی خود پذیرایی میکنید، باید پارچه رومیزی شما ضد لک و ظروف شما نسبتا مقاوم باشند، همچنین دقت کنید تا هیچ چیز مضری برای بچهها در روی میز غذاخوری نباشد.
http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1390/3/23/10882_341.jpg (http://www.bartarinha.ir/)
چه چیزی را سرو میکنید و چه نوع میهمانی دارید
آیا قرار است برای یک میهمانی خانوادگی میزتان را آماده کنید یا میخواهید یک میز رسمی بچینید؟
البته میز رسمی همیشه معنایش وجود وسایل تزئینی فراوان نیست و میز خودمانی و خانوادگی هم به معنای آشفتگی، بینظمی و نازیبایی در چيدمان نیست.
بهتر است تصمیم خود را در نوع پذیرایی و میهمانی خود از قبل بگیرید، ایدههای غیر لازم را حذف کنید و به فکر یافتن راههای عملی برای میز خود باشید.
در این زمینه باید گفت نوع غذاها یا مواد خوراکی که سرو میکنید در نوع پذیرایی شما و چیدن میز بسیار تاثیرگذار است.
مثلا در یک میهمانی خانوادگی، ظروف غذا دست به دست در اطراف میز میگردند، در نتیجه وجود شمعدانهای بزرگ در وسط میز کمی نابهجا و دست و پا گیر است، در صورتی که در یک میز رسمی، نبود آنها از جلوه میز میکاهد.
http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1390/3/23/10883_586.jpg (http://www.bartarinha.ir/)
اکنون میتوانید روی دکوراسیون میز خود متمرکز شوید و نگاهی به این ایدهها بیاندازید تا خلاقیت خود را به جریان درآورید:
رومیزی را فراموش کنید
اگر یک میز چوبی زیبا دارید که میخواهید بافت زیبای آن را به نمایش بگذارید، در صورتی که سطح آن با مواد محافظ پوشانده شده باشد اجازه دهید که زیباییاش را به رخ بکشد.
فقط به دنبال چند زیر بشقابی بگردید تا میز شما را از حرارت و خش محافظت کند.
اما اگر میخواهید از ظروف سرو غذا استفاده کنید، هر دیس یا هر ظرف سرو غذا نیاز به یک محافظ حرارتی دارد که وجود آنها از زیبایی میز شما میکاهد.
در صورتی که میز شما اشکالاتی مانند پریدگی رنگ یا خش دارد، از یک رومیزی مناسب از جهت اندازه، فرم و رنگ و طرح استفاده کنید و اگر از پارچه ساده بهره ميگيريد، میتوانید برای ایجاد جذابیت بیشتر روی آن از رانر هم در جهت طولی میز بهره ببرید و حیاتی نو وجلوهای متین و باشکوه به میز آسیب دیده خود بدهید.
دو طيف رنگی انتخاب کنید
انتخاب دو خانواده رنگی با سایه- روشنهای آنها جلوه تازهای به میز شما میدهد.
بدانید اگر در استفاده از آنها زیادهروی کنید، جلوه غذای شما در میان تنوع رنگها گم خواهد شد. برای انجام بهتر این کار، یعنی تکرار زیبای این رنگها، به عناصری مانند رومیزی و بشقابها و همینطور زیر بشقابیها توجه کنید و این ریتم رنگی را بیافرینید.
فراموش نکنید که بهتر است ملایمترین رنگ را برای بزرگترین سطح انتخاب کنید و هر قدر اندازه عنصرها کوچکتر میشوند رنگها نیز میتوانند قویتر و متضاد انتخاب شوند.
منظور از رنگ ملایم همیشه رنگ روشن نیست.
برای نمونه روی یک میز غذاخوری ممکن است بخواهید از ترکیب رنگ تیرهای مثل دودی با زرد یا سبز با نارنجی استفاده کنید.
میتوانید رنگ دودی را در رومیزی و رنگ زرد را در عنصرهایی مانند دستمال سفرهها به کار برید.
یک تم یا موضوع برای میز خود انتخاب کنید
آیا غذاهای ایرانی سرو میکنید یا این بار قصد دارید با غذاهای ژاپنی و آسیایی از میهمانان خود پذیرایی کنید؟ شاید هم منوی شما پر است از طعمهای گرمسیری؛ با توجه به این تصمیم، میتوانید موضوع دکور ميز را انتخاب کنید. از طرحها ورنگهایی که با نوع پذیرایی و منوی شما هماهنگ است استفاده کنید.
برای نمونه میتوان از ظروف سرامیک با طرحهای ایرانی و رومیزیهای قلمکار زیبا برای صورت غذای ایرانی استفاده کرد، یا زمانی که منوی شما ژاپنی است، ميتوان ظروف چینی با طرحهای آسیایی و رومیزیهایي با رنگها و طرحهای آن سرزمین را به کار برد.
به دنبال یک عنصر مرکزی برای میزتان باشید
برای داشتن یک میز عالی بد نیست گاهی از جزئیات چشم پوشی کنید و به فکر یک عنصر تزئینی برای وسط میزتان باشید که بسیار چشمگیر باشد.
این عنصر میتواند بسیار متنوع باشد: از حبابهای شیشهای گرفته تا شمعدانهای زیبا، از گلآرایی تا ظرفی پر از میوه ،شمع، مخروط کاج یا توپهای تزئینی.
اما به عنوان یک قاعده کلی، از بهکارگیری شمعها یا گلهایی که بوی تندی دارند خودداری کنید چرا که باعث تداخل در طعم و بوی غذا میشوند.
همچنین عناصر خیلی بلند را در میان میز قرار ندهید، چراکه مانع دید افراد در دو سوی میز و گفتگوی آنها میشود. انتخاب این عنصر نیز بستگی بسیار به سبک میز و نوع پذیرایی شما دارد.
طراحی برای بچه ها
اگر قرار است تعداد زیادی بچه دور میز شما باشند ( مثلا در جشن تولدها) بهتر است میز را مخصوص آنها دکور کنید. به جای رومیزیهای همیشگی از ورقه کاغذهایی مثل کاغذ شیرینیپزی که سالم هم هستند استفاده کنید و دستهای از قلمهای پاستل یا مدادهای شمعی را به هم گره بزنید و روی میز قراردهيد.
آنها را آزاد بگذارید تا در حین خوردن غذا، نقاشی بکشند و لذت ببرند.
ناگفته نماند که با همه این ملاحظهها و دقتها، فراموش نکنید که قرار است میهمانان شما در گرد این میز غذا را با لذت و آرامش میل کنند و از این رو باید در درجه اول فضای کافی برای تحرک داشته باشند تا وجود عناصر و جزئیات اضافه و دست و پا گیر، لذت غذا خوردن را از آنها نگیرد.
شلوغی به هر صورت که باشد این آرامش را از میهمانان دور خواهد کرد؛ چه این شلوغی با حضور عناصر اضافی بر روی میز ایجاد شود و چه سرو صداهای اضافهای که ناشی از محیط اطراف باشد.
پس سعی کنید محیطی هماهنگ و ملایم چه از نظر دیداری و چه از نظر شنیداری برای میهمانان خود فراهم کنید تا خاطرهای زیبا برایشان در منزل خود بیافرینید.
برای چیدن یک میز رسمی و نمونه، به یاد داشته باشید که باید هر عنصری را که کمتر استفاده میشود دورتر و هر عنصری را که بیشتر استفاده میشود نزدیکتر به شخص روی میز چید.
میتوانید بشقاب غذا را نقطه مرکزی در نظر بگیرید و وسایل دیگر چون کاردها و چنگالها و لیوانها را به نسبت این نقطه روی میز برای هر نفر بچینید.
Almas Parsi
28th February 2014, 03:38 PM
آموزش بهترين روش میزآرایی
هنر پذيرايي (http://www.bartarinha.ir/fa/news/5174/%D9%87%D9%86%D8%B1-%D9%BE%D8%B0%D9%8A%D8%B1%D8%A7%D9%8A%D9%8A)
مقدمه
حقيقت اين است كه بيشترين لذتي كه دوستان و خويشان شما از دعوت براي ناهار يا شام ميبرند، شيوه ارائه غذا، پذيرايي و آمادهسازي چيدماني زيبا براي ميز غذاخوري توسط شما و همچنين لذيذ بودن غذاها خواهد بود. گاهي ميشود كه يك خاطره دلنشين از يك پذيرايي زيبا و خوب، بر مزه نه چندان خوش غذاهاي ميزبان ميچربد و ميهمانان را راضي و شادان ميكند.
براي يك پذيرايي تمام و كمال، بايد علاوه بر غذاهاي خوشطعم و لذيذ، روي خوشي نيز به ميهمانان نشان دهيد. در حقيقت آماده كردن يك چيدمان زيبا براي ميز غذا ميتواند نوعي خوشآمدگويي به ميهمانان و فضايي مناسب و زيبا براي ارائه غذاها باشد.
ژجام و ليوان، پارچه روميزي تميز، كاسه و بشقاب، كارد و چنگال و قاشق از وسايل لازم و ضروري براي يك ميز غذاخوري هستند اما چگونگي قرار دادن آن و همچنين افزودن اشياء و لوازم ديگر به ميز، بستگي به ذوق و سليقه افراد و شيوه چيدمان اين وسايل دارد.
عناصر ديگري مانند دستمال سفرهها و شيوه تا كردن آنها، چگونگي قراردادن بشقابها و ديگر ظروف روي ميز، شمعها و شمعدانها، گلهاي زيبا و شاداب و تزئين غذاها، از موارد مهمي هستند كه كاملا سليقهاي به شمار ميآيند و البته تاثير فراواني نيز دارند.
ايدههايي كه در اين نوشتههاي پي در پي و در هر شماره پس از اين به شما ارائه خواهد شد، به اين معني نيست كه روميزي و ظروفي را كه داريد كنار بگذاريد و هزينه زيادي براي خريد انواع جديد و گران متقبل شويد؛ بلكه آرزوي ما آموزش بهترين روش براي استفاده از آنچه كه داريد است تا بتوانيد هرچه بهتر و زيباتر، از ميهمانان خود سر ميز شام پذيرايي كنيد.
http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1390/4/25/17901_739.jpg (http://bartarinha.ir/)
[*=center]
[*=center]
[*=center]تاريخچه ميزآرايي
[*=center]
قراردادن بشقاب و كاسه و تمام ظروف لازم براي هر نفر در مقابل هر صندلي، نوعي چيدمان مدرن در ميزآرايي محسوب ميشود. چنگال از دوران باستان در فرهنگهاي كهن مانند چين و ايران استفاده ميشده است ولي كاربرد جهاني آن و بهويژه در اروپا از سدههاي دهم ميلادي به اين سو بوده است.
در كنار چنگالها، ظروف و ابزارهاي ديگري، مناسب براي خوردن غذاهاي مختلف ساخته شدند. اين ابزارها شامل كارد و چنگال ماهيخوري، قاشق سوپخوري، چنگال ترشي، كارد كيكخوري، قاشق مربا خوري و... ميشوند.
ملتهاي گوناگون شيوه كاربرد گوناگون از اين وسايل را دارند. براي نمونه، در فرهنگ اروپايي، چنگال در دست چپ و چاقو در دست راست گرفته ميشود و پس از آن كه با چاقو تكهاي از غذا بريده شد با چنگال در دست چپ آن تكه را به دهان ميبرند. ولي در شيوه آمريكايي، پس از بريدن با چاقو در دست راست، چاقو را بر زمين ميگذارند و چنگال را از دست چپ به دست راست ميدهند و سپس غذا را برداشته و به دهان ميبرند.
در دوره ادواردي (سالهاي آغازين قرن بيستم) استفاده از ظروف روي ميز غذا در فرهنگ غربي به تكامل رسيد و يك سري كدها براي رفتارهاي رسمي و آداب هنگام سرو غذا تعريف شد كه همواره نيز اين آداب سرو غذا رعايت ميشود. البته شيوه استفاده از اين تكنيكها منعطف است و ميتوان در آنها تغييراتي نيز اعمال كرد.
http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1390/4/25/17904_725.jpg (http://bartarinha.ir/)
[*=center]
[*=center]
[*=center]خلق حال و هوا
همانطور كه چيدمان ميز و قراردادن ظروف و عناصر لازم روي آن مهم است، نياز است كه حال و هواي فضا را نيز براي سرو غذا آماده سازيد. يكي از راههاي خوب براي انجام موفق اين كار، اين است كه فهرستي از حواس پنجگانه آماده كنيد و فضا را به گونهاي تدارك ببينيد كه به همه اين حواس در آن توجه شود.
در ادامه نكتههايي براي انجام اين كار برايتان ميآوريم.
بيشترين موضوعي كه اكنون ميخواهيم روي آن متمركز شويم، جلوه دادن چيدمان ميز غذاخوري و الهام بخش بودن جلوه ديداري فضاي غذاخوري است.
· پيشنهاد ما اين است كه هرگز نقش نورپردازي را در فضاي غذاخوري ناديده نگيريد. نورپردازي فضاهاي غذاخوري بر جلوه ميز و همچنين احساس حاكم بر فضا تاثير فراوان ميگذارد. نورپردازي اين فضا بايد ملايم و در عين حال كافي باشد.
نورپردازيهاي نقطهاي متعدد با نورهاي ديواري موجود در دور تا دور اتاق، ميتواند نور مناسب و لازم را براي فضاي غذاخوري تامين كند. از يك نورپردازي سقفي در قالب لوستر به عنوان تنها منبع نور در اتاق غذاخوري بپرهيزيد، زيرا چنين نورپردازي به تنهايي فضا را سرد و بيروح خواهد كرد.
· شمعها از عناصري هستند كه وجودشان روي ميز غذاخوري ميتواند نور ملايم و مناسبي را براي سطح ميز و افرادي كه دور ميز نشستهاند فراهم كند و از لحاظ دكوراتيو نيز با تلطيف فضا، محيطي آرام و زيبا ميسازند.
· موسيقي از بهترين عناصر سازنده حال و هوايي لطيف و دلنشين در فضاست كه بايد بسيار ملايم و صداي آن به اندازهاي بلند باشد كه بتوان آن را شنيد، نه به اندازهاي كه ايجاد اختلال در مكالمه افراد كند و ميهمانان براي رسيدن صدايشان به يكديگر مجبور باشند بلندتر حرف بزنند.
در اين صورت، هنگام سكوت، طنين خوشايند موسيقي ميتواند آرام بخش فضا باشد و در هنگام مكالمه افراد نيز، طنين خوشايندي به صداي افراد ببخشد و آنها را تشويق به صحبت كردن با يكديگر كند. اين كار خصوصا زماني كه افراد براي اولين بار ميهمان شما ميشوند بسيار لازم است زيرا موجب گرم و دوستانه شدن محيط خواهد شد.
http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1390/4/25/17899_395.jpg (http://bartarinha.ir/)
·
غذاها و بوهايشان بايد بتواند دهان را به آب بياندازد؛ اما وجود رايحههاي خوشايند و اشتهاآور در فضاي غذاخوري ضروري است. قراردادن گلهاي خوشبو روي ميز و روشن كردن شمعهاي معطر از كارهاي بسيار خوبي است كه ميتواند رايحههاي خوشايندي را در فضا منتشر كند كه هم اشتهابرانگيز است و هم حس بويايي افراد را ارضا ميكند.
· قراردادن دستمال سفرههاي زيبا و لطيف، به گونهاي شكيل و چشمنواز و همچنين استفاده از روميزي تميز با جنس و طرح زيبا، سبب ميشود تا ميز جلوهاي خوشايند و وسوسهبرانگيز براي لمس كردن داشته باشد.
· تدارك ديدن هدايايي كوچك با تزئيني زيبا براي ميهمانان نيز در پايان مراسم صرف غذا بسيار جالب است و شب ضيافت شما را به يادماندني ميكند.
مهم نيست كه ما به چه ميزان كارها را آسان ميگيريم يا به چه آداب معاشرتي عادت داريم. همه ما بايد خود را با آداب معاشرتي كه در جامعه عرف است وفق دهيم. آداب معاشرت مترادف واژه رفتار اجتماعي است و در حقيقت مجموعه قوانيني است كه هر فردي بايد در برخورد با افراد ديگر در اجتماع رعايت كند تا وجود او در يك گروه سبب آرامش و راحتي افراد ديگر شود.
[*=center]
[*=center]چيدن ميز
[*=center]
چيدمان رسمي ميز به صورتي است كه همه ابزار و عناصر مورد نياز فرد در دور بشقاب در جاي مخصوص خود و در مقابل هر فرد قرار بگيرد. آنچه در تصوير ميبينيد، نشاندهنده چيدمان رسمي ميز است.
در اين تصوير چنگالها در سمت چپ بشقاب كه به ترتيب از راست به چپ چنگال ماهي، گوشت و سالاد است و در سمت راست بشقاب به ترتيب از راست به چپ: قاشق سوپخوري، كارد ماهيخوري، كارد گوشت و كارد پنير قرار داده شده است و قاشق و چنگال دسر نيز در بالاي بشقاب قرار گرفته است
. (عكس 21)
البته برخي از رستورانها قوانين چيدمان رسمي را ميشكنند تا بتوانند با اعمال خلاقيت، تنوعي در چيدمان ميزهاي غذاخوري خود به وجود آورند. اين را به ياد داشته باشيد چيدمان و ترتيب ميز بستگي بسيار به آداب و فرهنگ كاربران دارد و از اين رو نميتوان يك چيدمان را برتر از چيدمان ديگر دانست. در برخي از فرهنگها و كشورها نوع وسايل روي ميز با آنچه در غرب رايج است بسيار متفاوت دارد و چيدمان مخصوص به خود را ميطلبد.
[*=center]
[*=center]
[*=center]زير بشقابي يا روميزي؟
اگر ميز غذاخوري شما داراي سطحي زيبا و پوليش شده است، در صورت تمايل ميتوانيد تنها از زير بشقابيهاي زيبا استفاده كنيد. اما چيدمان كاملا رسمي يك ميز شام نياز به يك روميزي بزرگ دارد كه معمولا سفيد است
. البته امروزه روميزيهاي رنگي نيز استفاده ميشود.
http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1390/4/25/17903_751.jpg (http://bartarinha.ir/)
[*=center]
[*=center]
[*=center]كارد و چنگال
كارد و چنگال بايد در دو سوي بشقاب به ترتيب استفاده روي ميز قرار بگيرد. چنگالها بايد در سمت چپ بشقاب و كاردها و همچنين قاشق سوپخوري بايد در سمت راست بشقاب قرار داده شوند. اين اول كار است، اگرچه برخي از افراد چپ دست هستند و چنگال را در دست راست و كارد را در دست چپ ميگيرند. قاشق و چنگال دسر نيز كنار همديگر يا در بالاي بشقاب يا با كمي فاصله از بشقاب خارج از زير بشقابي قرار داده ميشوند.
[*=center]
[*=center]ليوانها
[*=center]
جايي كه تنها يك نوع ليوان مورد استفاده قرار ميگيرد بايد آن را بالاي كارد يا كاردها قرار داد. اما اگر بيش از يك ليوان مورد نياز است، ميتوانيد آنها را به ترتيب قد يا به صورت مثلثي بالاي كاردها قرار دهيد. يادتان باشد بايد همه ليوانهاي مورد نياز را از آغاز و پيش از شروع خوردن غذا روي ميز قرار دهيد.
[*=center]
[*=center]بشقابها
[*=center]
بشقاب نان و كره بايد در سمت چپ جاي نشستن قرار داده شود. بشقابهاي گرم، هر زمان كه نياز بود سر ميز آورده ميشوند. اگر پيشغذا، غذايي سرد باشد، ميتوانيد بشقابهاي آن را قبل از دعوت ميهمانان سر ميز شام روي ميز قرار دهيد. ظرف نمك و فلفل بايد با فاصلههاي مشخص طوري روي ميز قرار داده شود كه دسترسي به آنها توسط ميهمانان راحت باشد.
http://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1390/4/25/17905_282.jpg (http://bartarinha.ir/)
[*=center]
[*=center]
[*=center]طراحي فضاي نشيمن ميز
[*=center]
جاي نشستن خانمها و آقايان دور ميز غذاخوري از نكتههايي است كه دردسرها و شيرينيهاي خاص خودش را دارد. فراموش نكنيد كه ميهمانان با يكديگر تفاوت دارند و ترتيب نشستن يك گروه ميهمان نميتواند مناسب گروه ديگري از ميهمانان در يك ميهماني ديگر باشد. براي نمونه، نسبت ميهمانان را در نظر بگيريد.
روابط خانوادگي و سن و همچنين جايگاه فرد در خانواده نيز بسيار مهم است. در صورت تمايل و نياز، ميتوانيد نام افراد را روي كارتي زيبا بنويسيد و در جاي آن فرد قرار دهيد تا هر فردي بداند كه كجا بايد بنشيند. در اين صورت در ميهمانيهاي رسمي حتما بايد نام افراد را با ذكر آقا و خانم روي كارت ذكر كنيد؛ در ميهمانيهاي دوستانهتر و غيررسمي، ميتوانيد تنها نام كوچك افراد را روي كارت نوشته و در جاي خود قرار دهيد.
[*=center]
[*=center]
[*=center]سرو كردن غذا
[*=center]
غذا را براي هر فردي بايد از سمت چپ او سرو كنيد؛ در اين صورت دست راست فرد براي كشيدن غذا آزاد خواهد ماند.
[*=center]
[*=center]نظافت ميز
[*=center]
از نظر اصولي، پيش از آوردن و سرو دسر بايد ميز را تميز كنيد و هر كثيفي و ريخت و پاشي كه در طول سرو غذاي اصلي به وجود آمده است را از بين ببريد.
استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است
استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.