"golbarg"
28th January 2014, 07:48 PM
6 ماده غذایی برای از بین بردن نفخ شکم (http://www.njavan.com/fa/news/285862/6-ماده-غذایی-برای-از-بین-بردن-نفخ-شکم)
از زمانهای قدیم، کرفس به عنوان ماده کمکی برای هضم غذا استفاده میشده است. کرفس، فعالیت روده و شکم را تنظیم کرده و به علت خاصیت دفع مایعات، باعث کاهش گازهای معده میشود. کرفس منبع غنی آب و مواد دفع سموم است، که باعث دفع سموم بدنتان میشود.
نفخ کردن ناشی از اجتماع مایعات در بین سلولهای معده است که ممکن است به علت هضم نشدن درست غذا، افزایش میزان سدیم در خون، یا دوره ماهانه خانمها باشد. ولی طبق نظر کارشناسان، اگر بیشتر به مواد غذایی که مصرف میکنید، دقت کنید، معمولاً میتوانید از نفخ شکمتان جلوگیری کنید.
مقداری آب همراه با لیمو
بسیاری از افراد زمانی که نفخ میکنند، فکر میکنند که نباید آب بنوشند، درصورتی که این کار کاملاً اشتباه است. زمانی که آب نمینوشید، بدن احساس کمبود آب میکند، در نتیجه بدن سعی میکند همان میزان آب موجود در بدن را حفظ کند. پس اگر زیاد نفخ میکنید، بهتر است به جای کم کردن میزان مایعات، مقدار آنها را بیشتر کنید.
لیمو به طور طبیعی خاصیت دفع آب بدن را دارد، شما میتوانید آب لیمو را به مقداری آب ولرم اضافه کرده و نوش جان کنید. با این کار میزان نمک محلول در بافتهای بدنتان هم کاهش مییابد. فقط حواستان باشد که شربت را حتماً با لیوان میل کنید، نه با نی. زیرا نی باعث ورود هوای اضافی به معدهتان میشود!
کرفس
از زمانهای قدیم، کرفس به عنوان ماده کمکی برای هضم غذا استفاده میشده است. کرفس، فعالیت روده و شکم را تنظیم کرده و به علت خاصیت دفع مایعات، باعث کاهش گازهای معده میشود. کرفس منبع غنی آب و مواد دفع سموم است، که باعث دفع سموم بدنتان میشود.
خیار، کدو و جعفری نیز از دیگر سبزیجاتی هستند که باعث دفع مایعات بدن میشوند. زمانی که میخواهید از سبزیجات استفاده کنید، بهتر است که آنها را بپزید. پختن سبزی باعث شکسته شدن ساختمان فیبر آن میشود و همین مسأله سبب هضم آسانتر آن میگردد. با اینکه سبزی خام دارای آب بیشتری است، ولی در بعضی افراد ممکن است بیشتر باعث نفخ شود تا از بین بردن آن.
هندوانه
هندوانه یکی از میوههای بسیار آبدار است. جالب است بدانید ۹۲٪ هندوانه از آب تشکیل شده است. هندوانه منبع سرشاری از پتاسیم است و خاصیت دفع مایعات بدن را دارد. یکی از موارد مهم در کنترل نفخ، تعادل بین سدیم و پتاسیم موجود در بدن است. برای کاهش نفختان میتوانید از مخلوط لیمو، خیار، هندوانه و رزماری استفاده کنید. این مخلوط به شدت مایعات اضافی و سموم بدنتان را دفع میکند.(توجه: زمانی که از این مخلوط استفاده میکنید، ممکن است بیش از حد معمول از سرویس بهداشتی استفاده کنید.)
رزماری و زردچوبه
رزماری تقریباً برای درمان هر دردی مفید است! از درد قلب گرفته تا سردرد و دنداندرد و فشار خون بالا. همچنین باعث کاهش گاز معده و روده شده و به هضم غذا کمک میکند. شاید بد نباشد مقداری رزماری به چای خود اضافه کنید، و یا آن را با مقداری جعفری و کرفس مخلوط کرده و در غذا از آن استفاده کنید. زردچوبه به علت خاصیت آرام کننده درد و التهاب مورد توجه است. ولی یکی دیگر از خاصیتهای آن کاهش نفخ است. میتوانید از این ادویه در غذایتان برای هضم بهتر و جلوگیری از نفخ استفاده کنید.
عدس و لوبیا
یکی از دلایل عمدهی نفخ، مصرف زیاد مواد حاوی سدیم، و مصرف کم مواد حاوی پتاسیم و فیبر است. که در نتیجه آن تعادل بین این دو ماده در بدن به هم خورده و باعث نفخ میشود. کاهش میزان سدیم، و افزایش مقدار پتاسیم در بدن باعث کاهش سریع نفخ میشود. عدس منبع غنی از فیبر است که باعث هضم راحت تر غذا میشود.
لوبیا نیز منبع غنی از پتاسیم و فیبر است. درواقع غنیترین منابع فیبر هستند. منظور، تمام انواع لوبیا است. از دیگر خواص لوبیا میتوان به وجود مقدار زیادی استروژن و پروتئین در آنها اشاره کرد که باعث کاهش میزان نفخ در دوره ماهانه خانمها نیز میشود.
ماست
از آنجایی که بعضی از افراد به لاکتوز حساسیت دارند، بهتر است به جای شیر، از ماست استفاده کرد. ماست غذایی از پیش هضم شده است. یعنی پروسهای که در روند تهیه ماست طی شده، باعث شده است که به محض ورود ماست به بدن، جذب بافت ها شود.
همچنین ساختمان شکر موجود در شیر، زمانی که به ماست تبدیل میشود کاملاً میشکند که همین امر از بروز نفخ و گاز معده جلوگیری میکند. وجود باکتریهای زنده اسیدوفیلوس و لاکتوباسیلوس در ماست باعث کاهش شدید نفخ میشود. پیشنهاد میشود در کنار هر وعدهی غذاییتان از ماست استفاده کنید تا همواره از خاصیتهای آن بهرهمند شده و غذایتان راحتتر هضم شود.
چند نکته برای جلوگیری و کاهش نفخ
* میزان سدیم را کاهش داده و تا جایی که میتوانید از مواد غذایی تازه استفاده کنید.
* مصرف نوشابه و الکل را کاهش دهید. مصرف بیش از حد مایعات باعث دفع بیش از حد آن نیز میشود. در این صورت بدن احساس میکند بیش از حد در حال از دست دادن آب است، پس سعی میکند آب بیشتری ذخیره کند.
* اگر به علت یبوست دچار نفخ شدهاید، بهتر است از غلات سبوس دار استفاده کنید تا بتوانید آب را در بدنتان ذخیره کنید.
* نحوه فعالیت روزانهی شما میتواند در نفخ کردنتان تأثیر گذار باشد. سعی کنید هر روز به میزان کافی بخوابید و روزانه حداقل ۳۰ دقیقه فعالیت فیزیکی داشته باشید. اگر زیاد سفر میکنید و یا زیاد پشت میز مینشینید، سعی کنید در همان حالت نشسته پاهایتان را تکان دهید و یا هر یک ساعت یک بار در محل کارتان چند قدم راه بروید.
* اگر زیاد دچار نفخ میشوید یا مدت زمان طولانی احساس نفخ میکنید حتماً هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کنید
http://www.asriran.com/fa/news/285862/6-%D9%85%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D8%BA%D8%B0%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%A8%DB%8C%D9%86-%D8%A8%D8%B1%D8%AF%D9%86-%D9%86%D9%81%D8%AE-%D8%B4%DA%A9%D9%85
از زمانهای قدیم، کرفس به عنوان ماده کمکی برای هضم غذا استفاده میشده است. کرفس، فعالیت روده و شکم را تنظیم کرده و به علت خاصیت دفع مایعات، باعث کاهش گازهای معده میشود. کرفس منبع غنی آب و مواد دفع سموم است، که باعث دفع سموم بدنتان میشود.
نفخ کردن ناشی از اجتماع مایعات در بین سلولهای معده است که ممکن است به علت هضم نشدن درست غذا، افزایش میزان سدیم در خون، یا دوره ماهانه خانمها باشد. ولی طبق نظر کارشناسان، اگر بیشتر به مواد غذایی که مصرف میکنید، دقت کنید، معمولاً میتوانید از نفخ شکمتان جلوگیری کنید.
مقداری آب همراه با لیمو
بسیاری از افراد زمانی که نفخ میکنند، فکر میکنند که نباید آب بنوشند، درصورتی که این کار کاملاً اشتباه است. زمانی که آب نمینوشید، بدن احساس کمبود آب میکند، در نتیجه بدن سعی میکند همان میزان آب موجود در بدن را حفظ کند. پس اگر زیاد نفخ میکنید، بهتر است به جای کم کردن میزان مایعات، مقدار آنها را بیشتر کنید.
لیمو به طور طبیعی خاصیت دفع آب بدن را دارد، شما میتوانید آب لیمو را به مقداری آب ولرم اضافه کرده و نوش جان کنید. با این کار میزان نمک محلول در بافتهای بدنتان هم کاهش مییابد. فقط حواستان باشد که شربت را حتماً با لیوان میل کنید، نه با نی. زیرا نی باعث ورود هوای اضافی به معدهتان میشود!
کرفس
از زمانهای قدیم، کرفس به عنوان ماده کمکی برای هضم غذا استفاده میشده است. کرفس، فعالیت روده و شکم را تنظیم کرده و به علت خاصیت دفع مایعات، باعث کاهش گازهای معده میشود. کرفس منبع غنی آب و مواد دفع سموم است، که باعث دفع سموم بدنتان میشود.
خیار، کدو و جعفری نیز از دیگر سبزیجاتی هستند که باعث دفع مایعات بدن میشوند. زمانی که میخواهید از سبزیجات استفاده کنید، بهتر است که آنها را بپزید. پختن سبزی باعث شکسته شدن ساختمان فیبر آن میشود و همین مسأله سبب هضم آسانتر آن میگردد. با اینکه سبزی خام دارای آب بیشتری است، ولی در بعضی افراد ممکن است بیشتر باعث نفخ شود تا از بین بردن آن.
هندوانه
هندوانه یکی از میوههای بسیار آبدار است. جالب است بدانید ۹۲٪ هندوانه از آب تشکیل شده است. هندوانه منبع سرشاری از پتاسیم است و خاصیت دفع مایعات بدن را دارد. یکی از موارد مهم در کنترل نفخ، تعادل بین سدیم و پتاسیم موجود در بدن است. برای کاهش نفختان میتوانید از مخلوط لیمو، خیار، هندوانه و رزماری استفاده کنید. این مخلوط به شدت مایعات اضافی و سموم بدنتان را دفع میکند.(توجه: زمانی که از این مخلوط استفاده میکنید، ممکن است بیش از حد معمول از سرویس بهداشتی استفاده کنید.)
رزماری و زردچوبه
رزماری تقریباً برای درمان هر دردی مفید است! از درد قلب گرفته تا سردرد و دنداندرد و فشار خون بالا. همچنین باعث کاهش گاز معده و روده شده و به هضم غذا کمک میکند. شاید بد نباشد مقداری رزماری به چای خود اضافه کنید، و یا آن را با مقداری جعفری و کرفس مخلوط کرده و در غذا از آن استفاده کنید. زردچوبه به علت خاصیت آرام کننده درد و التهاب مورد توجه است. ولی یکی دیگر از خاصیتهای آن کاهش نفخ است. میتوانید از این ادویه در غذایتان برای هضم بهتر و جلوگیری از نفخ استفاده کنید.
عدس و لوبیا
یکی از دلایل عمدهی نفخ، مصرف زیاد مواد حاوی سدیم، و مصرف کم مواد حاوی پتاسیم و فیبر است. که در نتیجه آن تعادل بین این دو ماده در بدن به هم خورده و باعث نفخ میشود. کاهش میزان سدیم، و افزایش مقدار پتاسیم در بدن باعث کاهش سریع نفخ میشود. عدس منبع غنی از فیبر است که باعث هضم راحت تر غذا میشود.
لوبیا نیز منبع غنی از پتاسیم و فیبر است. درواقع غنیترین منابع فیبر هستند. منظور، تمام انواع لوبیا است. از دیگر خواص لوبیا میتوان به وجود مقدار زیادی استروژن و پروتئین در آنها اشاره کرد که باعث کاهش میزان نفخ در دوره ماهانه خانمها نیز میشود.
ماست
از آنجایی که بعضی از افراد به لاکتوز حساسیت دارند، بهتر است به جای شیر، از ماست استفاده کرد. ماست غذایی از پیش هضم شده است. یعنی پروسهای که در روند تهیه ماست طی شده، باعث شده است که به محض ورود ماست به بدن، جذب بافت ها شود.
همچنین ساختمان شکر موجود در شیر، زمانی که به ماست تبدیل میشود کاملاً میشکند که همین امر از بروز نفخ و گاز معده جلوگیری میکند. وجود باکتریهای زنده اسیدوفیلوس و لاکتوباسیلوس در ماست باعث کاهش شدید نفخ میشود. پیشنهاد میشود در کنار هر وعدهی غذاییتان از ماست استفاده کنید تا همواره از خاصیتهای آن بهرهمند شده و غذایتان راحتتر هضم شود.
چند نکته برای جلوگیری و کاهش نفخ
* میزان سدیم را کاهش داده و تا جایی که میتوانید از مواد غذایی تازه استفاده کنید.
* مصرف نوشابه و الکل را کاهش دهید. مصرف بیش از حد مایعات باعث دفع بیش از حد آن نیز میشود. در این صورت بدن احساس میکند بیش از حد در حال از دست دادن آب است، پس سعی میکند آب بیشتری ذخیره کند.
* اگر به علت یبوست دچار نفخ شدهاید، بهتر است از غلات سبوس دار استفاده کنید تا بتوانید آب را در بدنتان ذخیره کنید.
* نحوه فعالیت روزانهی شما میتواند در نفخ کردنتان تأثیر گذار باشد. سعی کنید هر روز به میزان کافی بخوابید و روزانه حداقل ۳۰ دقیقه فعالیت فیزیکی داشته باشید. اگر زیاد سفر میکنید و یا زیاد پشت میز مینشینید، سعی کنید در همان حالت نشسته پاهایتان را تکان دهید و یا هر یک ساعت یک بار در محل کارتان چند قدم راه بروید.
* اگر زیاد دچار نفخ میشوید یا مدت زمان طولانی احساس نفخ میکنید حتماً هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کنید
http://www.asriran.com/fa/news/285862/6-%D9%85%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D8%BA%D8%B0%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%A8%DB%8C%D9%86-%D8%A8%D8%B1%D8%AF%D9%86-%D9%86%D9%81%D8%AE-%D8%B4%DA%A9%D9%85