PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : فایل نقد توافق نامه ژنو- از رویا تا واقعیت+ دانلود

kamanabroo
20th January 2014, 07:53 PM
حقیقت توافق نامه ژنو چیست؟
آیا شما از تمام مفاد آن آگاه هستید؟
مطمئنا با خواندن این نقد دیدگاهتان عوض خواهد شد!!

توافق نامه یا تحریم هسته ای

http://ketabnak.com/images/covers/naghd.jpg

دفتر مطالعات گفتمان انقلاب اسلامی

» حجم: 1.09 مگابایت؛

» نوع فایل کتاب: PDF

» تعداد صفحات: 108

» مجموع دریافتها: 1078 (از سایت مبدا)

از اینجا دانلود کنید (http://rajanews.com/userfiles/flash/PDF/naghd.pdf)

یا از اینجا
(http://ketabnak.com/redirect.php?dlid=56280)

» کتابناکهای مرتبط:پنجاه سال پس از کودتای 28 مرداد (http://ketabnak.com/comment.php?dlid=28113)
جامعه مدنی مبارزه مدنی (http://ketabnak.com/comment.php?dlid=3988)
آدام اسمیت و آزادی اقتصادی (http://ketabnak.com/comment.php?dlid=27883)

SaSaMc2
27th January 2014, 03:20 AM
سلام...[golrooz]

اين مقاله رو تا: (زيرا آژانس به شدت سياست زده است) خوندم و ادامه ندادم...

مشخصا اين متن پشتوانه قوي ندارد و مانند سخنراني هاي پوپوليستي از القائ تفكر، بدون ارائه مدرك و به سبك مبرهن ذاتي استفاده شده است...

ــــــــــــــــــــــــ

چند سوال از صورت سوال صورت ميگيرد:

هدف از نگارش و انتشار مقاله چه بوده است؟

كمك به حل مشكل هسته اي كشور؟

دست مريزاد گفتن به غرب؟

تضعيف اهرم ايراني در رويارويي با اتحاديه جهاني؟

پرداختن به منافع شخصي؟

پرداختن به منافع حزبي؟

كم اهميت نشان دادن نظرات شخصيت هاي سياسي اول كشور؟

فرافكني در پي احساس شكست از پس سال ها كل كل؟

نقد منصفانه؟

ترويج استكبارستيزي؟

ايجاد راه كار با توصيه هاي فني در همياري بازوي ديپلماسي كشور؟

احساس بازي دادن؟

احساس بازي خوردن؟

احساس بازي ندادن؟

همه ي موارد؟ [cheshmak]

312
27th January 2014, 03:40 AM
http://www.rasanews.ir/NSite/FullStory/News/?Id=196004

kamanabroo
27th January 2014, 10:22 AM
سلام...[golrooz]

مشخصا اين متن پشتوانه قوي ندارد و مانند سخنراني هاي پوپوليستي از القائ تفكر، بدون ارائه مدرك و به سبك مبرهن ذاتي استفاده شده است...

ــــــــــــــــــــــــ

چند سوال از صورت سوال صورت ميگيرد:

هدف از نگارش و انتشار مقاله چه بوده است؟

كمك به حل مشكل هسته اي كشور؟

دست مريزاد گفتن به غرب؟

تضعيف اهرم ايراني در رويارويي با اتحاديه جهاني؟

پرداختن به منافع شخصي؟

پرداختن به منافع حزبي؟

كم اهميت نشان دادن نظرات شخصيت هاي سياسي اول كشور؟

فرافكني در پي احساس شكست از پس سال ها كل كل؟

نقد منصفانه؟

ترويج استكبارستيزي؟

ايجاد راه كار با توصيه هاي فني در همياري بازوي ديپلماسي كشور؟

احساس بازي دادن؟

احساس بازي خوردن؟

احساس بازي ندادن؟

همه ي موارد؟ [cheshmak]

سلام برادر [golrooz]

این نقد همون حرف 150 نماینده ی مجلسه که از دولت و هیئت مذاکره کننده درخواست کردند که متن واقعی و کامل توافق نامه ژنو رو در اختیار نمایندگان قرار بدهند.

مسلما مردم ایران حق دارند درباره یکی از بزرگترین اتفاقات کشورشون اطلاعات داشته باشند

یا به اندازه خودشون نقد کنند. مسلما نقد تخریبی نیست.

وقتی این اوضاع حساس تر میشه که جناب دکتر ظریف از ارائه هر گونه توضیحی نسبت به مفاد توافقنامه خودداری می کنند حتی می فرمایند که اگر استیضاح هم بشوم حرفی نمی زنم!

شما سوالاتتون خوبه

اما این رو هم باید مد نظر بگیریم ما باید نسبت به همه دولت ها و عملکردها موضع داشته باشیم

نه موضع تدافعی .. موضعی از روی درک و فهم.. موضعی که از روی تحقیق و بررسی گرفته میشه. تا بتوان آسیب ها رو شناخت .

اگر ما صرف اینکه یک برچسب بزنیم بگیم این نقد معناش تضعیفه یا هر چیز دیگر ، انتظار پیشرفتی هم نباید داشته باشیم. چون این رویکرد اشتباهی است.

مثل برچسب تندرو که جدیدا موجب شده که هر نقد و حرفی رو به تندروی متهم کنند تا هیچ کس جرات نکنه درباره دولت و .. حرفی بزنه! و متهم به تند روی بشه. (مثال بود)

لذا برای اینکه شما یا بنده یا هر کس دیگه بخواد یک مقدار اطلاعات بدست بیاره باید تحقیق و تفحص کنه.

-----------------
این حرف رو هم برای شما نمی زنم اما برای برخی از مخاطبان می زنم که اگر سوال پیش آمد قبلا جوابشو گرفته باشند:

چطور این دولت حق حرف زدن درباره دولت قبلی بدون اینکه حق دفاع از خودش رو داشته باشه را دارد اما یک نقد معمولی رو هم ما برنتابیم برای یکی از بزرگترین مسائل جاری کشور!

(قصد دفاع از هیچ دولتی مد نظر نبود ها بلکه منظورم حق نقد بود..)

[golrooz]

عبدالله91
27th January 2014, 11:06 AM
سلام...

سلام

بنده گرایش سیاسی اصلا ندارم و تمامی اتفاقات سیاسی رو بخاطر اطلاع از اوضاع و احوال مملکتم و دنیا دنبال میکنم.

اما با شما موافق نیستم.وارد بحث سیاسی هم نمیشم. شما این مقاله رو نخونده قضاوت کردین بنده قصد دفاع از هیچ متنی رو ندارم اما هر کسی عقل و فهم داره و میتونه از داخل یک متن نکات درست رو از نادرست تشخیص بده و شبهه ها رو تحقیق بکنه.چند مفهومه بودن قرارداد به وضوح همون اوایل مشخص شد حالا قضیه چیه هر فردی بنا به برداشتهاش یا با تحقیقاتش بررسی بکنه.

درسته گرایش سیاسی ندارم اما به اوضاع و آیندۀ کشورم بسیار اهمیت میدم و این قرارداد مربوط به هیچ حزبی نمی شود بلکه آیندۀ مملکت مرا رقم می زند. شاید این قرار داد هیچ عیبی نداشته باشد که در این صورت مردم توضیح می خواهند . رئیس دولت هر فردی و از هر جناحی که باشد مهم نیست. ما از رئیس جمهور بخاطر مملکتمان و به دور از جناح بازی حمایت میکنیم و هر جا که لازم شد انتظار توضیح داریم.

ما در طول تاریخ آنقدر قراردادهای ننگین رو متحمل شدیم که آبدیده شدیم و از هر قراردادی که برایمان شبهه ای داشته باشد خواهیم ترسید.

منه ایرانی پیشرفت وطنم را میخواهم هر جناحی که میخواهد سرکار باشد مهم نیس. مهم اینه که درست کار کند و آرمانهای انقلاب رو حفظ بکند.

مردم باید دولتشان را تحت نظر قرار دهند نه اینکه تنها دولت اجرا بکند و مردم نظاره گر. این حق مسلم هر فرد ایرانی است که نگران کشورش باشد.

جناح بازی هم در این مساله هیچ معنا و مفهومی ندارد. هر کسی این مساله رو به جناح بازی بکشاند خواسته کلاه بر سر ملت بگذارد.

ما تا آنجا که دولت شفاف سازی بکند ازش حمایت میکنیم و متحد هستیم اما اگر مسالۀ ملی تبدیل به مخفی سازی و جناحی شود هر فردی که باشد حمایت نخواهیم کرد. و خواهان مردم سالاری دینی هستیم و حق ملت رو به جناح بازها نخواهیم داد.

تاوان قراردادها را مردم می دهند.سودش هم به مردم میرسد پس اینجا مردم حق دارند نسبت به منافع خودشان حساس باشند.به دور از جناح بازی که در این مساله به طور کلی منسوخ هست و هیچ ربطی به جناح بازی ندارد.

sr hesabi
27th January 2014, 10:51 PM
سلام
بدون مقدمه نظرم رو میدم
من که نتونستم همه رو بخونم ولی میشه تا اخرش رو به راحتی حدس زد
من نمونه این مقاله رو در روز بعد از این توافق در سرمقاله کیهان خوندم

اینکه ما بیام این مسائل رو با توجه به آرزو ها و ... بررسی کنیم شاید به نظر بیاد توافق نامه ،یک جاهایی به ضرر بوده
بله زمانی که شما در تحریم ها با قیمت سوبل و فرصت طلبی روس و چین و البته از علم داخلی بیایید 20 درصد تولید کنید و یدفعه هیچ
ولی جمله خوبی گفت روحانی
چرخ سانتریفیوژا بچرخه ولی چرخ زندگی مردم هم بچرخه
نگید که تحریم ها باد هوا بودن که اون سفره مردم هست که باد هوایی بیش نیست
شما در 8 سال اخیر بررسی کنید ،فقط دیگه نون تو سفره خانواده مونده
اینقدر درگیریم در این مسائل که در کنفرانس نم که در تهران برگزار شد ،ما را با انقلاب مرغی مسخره کردند
پس بعضی مواقع لازمه از اهداف احزابی برای مردم کنار بکشیم
احزاب برای مردم هستند برای همه مردم
مردمی که خوشحال بودند از این توافق
تفسیر توافق رو میتونید طوری انجام بدید که ما رو درش برنده نشون میده
غرب نگفته حق غنی سازی رو پذیرفته ولی نگفته حق غنی سازی رو نپذیرفته
بلکه گفته غنی سازی که به سمت اهداف نظامی نره رو میپذیره
اینم باید بگم شما اگه مقالاتی که در سمت مخالف کنگره انتشار یافت رو بخونید ،اونا خودشون رو بازنده معرفی کردند

در مورد قسمتی که به حضور آژانس در این توافق اشاره کردید
شاید این رو میتونیم یه نشونه بدونیم از اینکه دراه این پروؤه از شورای امنیت به آزانس منتقل میشه
نه؟؟؟
نه احزاب مهم هستند و نه افراد بلکه این مردم هستند که مهم هستند
یک حکومت به مردم وابسته هست و در واقع این مردم هستند که حکومت ها رو قدرت میدند
بهتره در وهله اول یک ایرانی باشیم و بعد عضو یک حزب

پس بهتره نظاره گر باشیم و منتظر اینکه همگی توافق رو اجرا و در آخر از این گوشه بیرون بیاییم

SaSaMc2
28th January 2014, 03:19 AM
سلام برادر [golrooz]

سلام برادر كمان ابرو...[esteghbal]

این نقد همون حرف 150 نماینده ی مجلسه که از دولت و هیئت مذاکره کننده درخواست کردند که متن واقعی و کامل توافق نامه ژنو رو در اختیار نمایندگان قرار بدهند.

مسلما مردم ایران حق دارند درباره یکی از بزرگترین اتفاقات کشورشون اطلاعات داشته باشند

یا به اندازه خودشون نقد کنند. مسلما نقد تخریبی نیست.

مشكل در ارائه اينگونه متون هميشه وجود داشته است...

كلا ما خارج از جهت هاي سياسي حتي دور هم به وقت نهار هم نظرات اينچنيني ميدهيم...

يك سري تعريفات را بدون سند ارائه داده و در صورت پيدايش سوال در ذهن مخاطب عاقل اندر خنگ ميشويم...

اما وقتي كار به چاپ مقاله يا كتاب و يا متني با قابليت نشر ميرسيم نبايد بدين شكل عمل كرده و از همان ابتدا جهت گيري خود را مهر بكوبيم...

ما وقتي در اول چنين متوني ميگوييم "آمريكاي ظالم" يا بايد توضيح و دليل بياوريم يا بايد ارجاع دهيم به متن ديگري كه مثلا هواپيماي مسافربري را با موشك زد و به اين دلايل، دلايل اقدام ظالمانه اش توجيه ناپذير است...

در غير اين صورت خود سرنوشت متن انتشاري خود را بي ارزش كرده ايم...

وقتی این اوضاع حساس تر میشه که جناب دکتر ظریف از ارائه هر گونه توضیحی نسبت به مفاد توافقنامه خودداری می کنند حتی می فرمایند که اگر استیضاح هم بشوم حرفی نمی زنم!

هيچ كسي در دنياي امروز اجازه پنهان كاري در اتفاقات ملي ندارد مگر آنكه بنا به شرايط خاص آن موضع در زماني مشخص طبقه بندي به كلي سري نياز داشته باشد...

شما سوالاتتون خوبه

اما این رو هم باید مد نظر بگیریم ما باید نسبت به همه دولت ها و عملکردها موضع داشته باشیم

نه موضع تدافعی .. موضعی از روی درک و فهم.. موضعی که از روی تحقیق و بررسی گرفته میشه. تا بتوان آسیب ها رو شناخت .

اگر ما صرف اینکه یک برچسب بزنیم بگیم این نقد معناش تضعیفه یا هر چیز دیگر ، انتظار پیشرفتی هم نباید داشته باشیم. چون این رویکرد اشتباهی است.

مثل برچسب تندرو که جدیدا موجب شده که هر نقد و حرفی رو به تندروی متهم کنند تا هیچ کس جرات نکنه درباره دولت و .. حرفی بزنه! و متهم به تند روی بشه. (مثال بود)
لذا برای اینکه شما یا بنده یا هر کس دیگه بخواد یک مقدار اطلاعات بدست بیاره باید تحقیق و تفحص کنه.

تندروي به هر دليلي مانع از پرداختن به جزئيات مسير ميشود...

و اميدوارم هيچ وقت نه كسي تند بره و نه كسي از اين كلمه سواستفاده كنه...

دقيقا حق دانستن جزو اولويت هاي اصلي تمامي ملت هاست...

چون اگر چنين نباشد ممكن است سياست مدار اسير قدرت گردد يا حتي غير عمد اشتباهي مرتكب شده باشد..

اما هر كاري چهار چوبي و روشي مشخص دارد و در ايران مشخصا اگر خطايي صورت گرفته باشد در همان روزهاي نخست از مقامات بالاتر دستور افشا يا محاكمه صادر ميشد...

و شما هم بهتر از من ميدانيد كه در چنين اتفاقاتي كسي اهل مسامحه نيست...

و حتما اگر شرايط مهيا شود دولت هم از افشاي حقايق و مانور تبليغاتي آن به نفع خود بسيار استقبال ميكند...

-----------------
این حرف رو هم برای شما نمی زنم اما برای برخی از مخاطبان می زنم که اگر سوال پیش آمد قبلا جوابشو گرفته باشند:

چطور این دولت حق حرف زدن درباره دولت قبلی بدون اینکه حق دفاع از خودش رو داشته باشه را دارد اما یک نقد معمولی رو هم ما برنتابیم برای یکی از بزرگترین مسائل جاری کشور!

(قصد دفاع از هیچ دولتی مد نظر نبود ها بلکه منظورم حق نقد بود..)

متاسفانه عملكرد دولت قبلي جز در چند مورد از صدها مورد جايگاهي براي دفاع ندارد...

به همين علت در دادگاه هايي كه بنا بر شكايات متعدد احضار ميشوند حضور نميابند و حتي بعد از بركناري از قدرت خود را حق دانسته و بالاتر از قانون ميبينند...

و متاسفانه تر دولت فعلي كه از شرايط آگاه است جاي تلاش براي حل كوهي از مشكلات ساخته شده دولت قبل، گاها راه ميانبر تخريب و مقايسه را پيش ميگيرد...

با تشكر...[golrooz]

[golrooz]

سلام

بنده گرایش سیاسی اصلا ندارم و تمامی اتفاقات سیاسی رو بخاطر اطلاع از اوضاع و احوال مملکتم و دنیا دنبال میکنم.

اما با شما موافق نیستم.وارد بحث سیاسی هم نمیشم. شما این مقاله رو نخونده قضاوت کردین بنده قصد دفاع از هیچ متنی رو ندارم اما هر کسی عقل و فهم داره و میتونه از داخل یک متن نکات درست رو از نادرست تشخیص بده و شبهه ها رو تحقیق بکنه.چند مفهومه بودن قرارداد به وضوح همون اوایل مشخص شد حالا قضیه چیه هر فردی بنا به برداشتهاش یا با تحقیقاتش بررسی بکنه.

درسته گرایش سیاسی ندارم اما به اوضاع و آیندۀ کشورم بسیار اهمیت میدم و این قرارداد مربوط به هیچ حزبی نمی شود بلکه آیندۀ مملکت مرا رقم می زند. شاید این قرار داد هیچ عیبی نداشته باشد که در این صورت مردم توضیح می خواهند . رئیس دولت هر فردی و از هر جناحی که باشد مهم نیست. ما از رئیس جمهور بخاطر مملکتمان و به دور از جناح بازی حمایت میکنیم و هر جا که لازم شد انتظار توضیح داریم.

ما در طول تاریخ آنقدر قراردادهای ننگین رو متحمل شدیم که آبدیده شدیم و از هر قراردادی که برایمان شبهه ای داشته باشد خواهیم ترسید.

منه ایرانی پیشرفت وطنم را میخواهم هر جناحی که میخواهد سرکار باشد مهم نیس. مهم اینه که درست کار کند و آرمانهای انقلاب رو حفظ بکند.

مردم باید دولتشان را تحت نظر قرار دهند نه اینکه تنها دولت اجرا بکند و مردم نظاره گر. این حق مسلم هر فرد ایرانی است که نگران کشورش باشد.

جناح بازی هم در این مساله هیچ معنا و مفهومی ندارد. هر کسی این مساله رو به جناح بازی بکشاند خواسته کلاه بر سر ملت بگذارد.

ما تا آنجا که دولت شفاف سازی بکند ازش حمایت میکنیم و متحد هستیم اما اگر مسالۀ ملی تبدیل به مخفی سازی و جناحی شود هر فردی که باشد حمایت نخواهیم کرد. و خواهان مردم سالاری دینی هستیم و حق ملت رو به جناح بازها نخواهیم داد.

تاوان قراردادها را مردم می دهند.سودش هم به مردم میرسد پس اینجا مردم حق دارند نسبت به منافع خودشان حساس باشند.به دور از جناح بازی که در این مساله به طور کلی منسوخ هست و هیچ ربطی به جناح بازی ندارد.

سلام عزيزم...[golrooz]

شما گرايش سياسي داريد...

من هم دارم...

اگر نداشته باشيم در چنين مباحثي شركت نميكنيم...

اما سعي ميكنيم معتدل باشيم و حق مردم رو بر حق حزب مورد گرايش خود ترجيح ندهيم...

و اگر در اين سعي بر تعادل و والايي حق مردم موفق باشيم انشالله با وجدان آسوده از دنيا ميرويم...
ـــــــــــ

متن مورد نظر رو خوندم...

منتها تا همونجا كه گفتم و اگر بيشتر نخوندم مشكل از نويسنده و ناشر بوده كه نتونسته من رو مجاب به ادامه كنه...

بله دقيقا بحث بر سر حقوق ملي هست...

در هشت سال هيچ قراردادي نوشته نشد...

و مملكت در شرايط بحران و انواع تحديد قرار گرفت...

و در كمتر از يك فصل قراردادي نوشته شد و كشور از شرايط بحران و تحديد كمي فاصله گرفت...

آيا 150 نماينده مجلس و 70 ميليون ايراني يك بار سوال كردند كه چرا در آن هشت سال هيچ قراردادي نوشته نشد؟

مگر حرف از حقوق مرم و پيشرفت كشور نيست؟

پاي من كبود شده است...

بعد از مدتي طولاني به دكتر ميروم...

اولين سوال دكتر چيست؟

تا حالا چرا به پزشك مراجعه نكردي؟

دكتر دارو تجويز ميكند...

من كمي بهبود يافته و ممكن است خوب شوم يا بميرم...

و حال تنها مشكل من دانستن فرمولاسون نسخه است...!!!

آيا خود شما توي اون هشت سال يك بار اعتراض كه چرا قراردادي به نفع ملت تنظيم نميشود؟

يا به علم پزشكي يا هرگونه قراردادي اعتقاد نداشته ايد...

كه در اين صورت دانستن جزئيات قرار داد ژنو هم براي شما توفيقي ندارد...

يا به والاتر بودن حقوق ملت بر حقوق حزبي اعتقاد نداشته ايد...

آقا عبدالله عزيز...[golrooz]

متاسفانه برخي از اشتباهات مشكلاتي را پيش مي اورند كه نه قرصي جواب ميدهد و نه دوايي...

گاهي ما مجبور به جراحي ميشويم و اگر خداي نكرده دكتر هم گفت متاسفم، نميتوانيم گناه باني اصلي را بشوييم...

مخترع اش مقصر است توليد كننده و توزيع كننده مقصر هستند و رفيق ناباب مقصر است اما مقصر اصلي اين دود رفته به چشم من سيگار هم نيست...

خود سيگاري ام هستم...
ــــــــــــــــــــــــ

به هر حال:

چهار شاخه با به توافق رسيدن ايران با دنيا بر سر اين مساله از قبل تا كنون مخالف بودند...

و همه شاهد هستيم كه تا همين الان دست از تلاش براي برهم زدن اين تفاهم نامه نكشيده اند...

دارو دسته نتانياهو...

تندروهاي آمريكا...

تندروهاي ايران...

عراب...

و بر اين اساس فكر ميكنم قطعه هاي گم شده ماجرا و دلايل عدم شفافيت كمي مشهودتر باشند...
ــــــــــــــــــــــــ

در نهايت:

اميدوارم اين توافق به نفع مردم و كشور ايران تمام شود...

و دولتها هميشه با مردم شفاف باشند...
ـــــــــــــــــــــــــ

در اين مباحثه مخاطب خاصي وجود ندارد و فقط گفتگويي پيرامون حل مشكلات كشور بيان شده است...

با تشكر...[golrooz]

عبدالله91
28th January 2014, 11:15 AM
شما گرايش سياسي داريد...

علیک السلام و سلام علیک عزیز

نه گرایش سیاسی ندارم.اینو جدی گفتم و هیچ دروغی هم ندارم. اونی که با خودش رک و راست نباشه با دیگران چه نوع رفتار بکند خدا میدونه؛پس واقعا گرایش سیاسی ندارم چون با خودم رک و رو راست هستم.
حتی بنده بنا به دلایلی(معیارها و ارزشها و عقایدم) به فردی رای دادم که بخاطر اوضاع و مصلحت ذهنی خودم ؛زیاد مشتاق نبودم انتخاب بشود تا جو در کشورمان عوض بشود و الان هم هیچ فردی حتی نزدیکانم حتی یک نفر نمیداند که به چه کسی رای داده ام و بعده انتخاب شدن رئیس جمهور محترم خیلی خوشحال شدم که ایشون انتخاب شدند.تفکرات مختلف عامل پیشرفت هست.اما این به این معنی نیس که نباید هوشیار باشیم.یا به این معنی نیس که هر فردی اگه سوال داشته باشه گرایشی حتما داره.

اگر نداشته باشيم در چنين مباحثي شركت نميكنيم...

بنده گرایش سیاسی ندارم اما سیاست رو دنبال میکنم. اون فردی که از اوضاع سیاسی سردرنیاورد حتما در فتنه ها دچار شک و تردید خواهد شدو به احتمال زیاد حق و ناحق را نخواهد شناخت.

برا همین بنده سیاست را دنبال و هیچ گرایشی را انتخاب نکردم.و معتقدم که احزاب گاهی طوری تندروی میکنند که منافع حزب را به منافع ملت ترجیح می دهند.

آيا خود شما توي اون هشت سال يك بار اعتراض كه چرا قراردادي به نفع ملت تنظيم نميشود؟
برخی مسائل را اینجا نمیشه گفت.دولت قبلی نقاط قوت بسیاری مثه آشنایی نزدیک با مشکلات مردم و.... داشته و نقاط ضعف هم داشته.هر دولتی که سرکار بوده رو در مواقع لازم در بحثها یک علامت سوال بزرگ جلوش گذاشتیم.حتی اگر خودمان بهش رای داده باشیم.

كه در اين صورت دانستن جزئيات قرار داد ژنو هم براي شما توفيقي ندارد...
آخه شما اینجا قرارداد ژنو را علم فرض کردین. از کجا معلوم که مثه قراردادهای ننگین گذشته نباشد؟مارگزیده از ریسمان سیاه و سفید می ترسد. نمی ترسد؟

بله وقتی به یک چیزی به دید علمی نگاه بکنید و خود را ناتوان از درک آن؛ فرمودۀ شما صحیح است. اما قرارداد ژنو نه تنها علم نیست بلکه حکم شمشیری را دارد که اگر بر علیه منه ایرانی کشیده شود معلوم نیست چه بلایی را سرم آورد.

من به چوپان شکی ندارم اما به درندگی گرگها یقین دارم.

یقین دارم که اگر چوپان خود را توانای مطلق بداند از پس گرگها برنخواهد آمد و این گوسفندان بیچاره هستند که تکه پاره خواهند شد.

پس مشکل من دانستن فرمولاسیون نیست؛ درد من تکه پاره شدن گوسفندان هست .

چهار شاخه با به توافق رسيدن ايران با دنيا بر سر اين مساله از قبل تا كنون مخالف بودند...
مخالف که نه. مشکل عدم شفافیت رو داشتند. شاید برخی هم مخالف بودن.

اما بنده دستۀ پنجمی هم اضافه کنم که قضیه را با نگرانی دنبال می کنند. اونم افرادی که نگران مملکت و آیندۀ خود هستند بدون اینکه گرایشی داشته باشند. برایشان فرد مهم نیست ؛مهم عملکرد هست.
همانطور که در این قضیه خواهان شفاف سازی هستیم و بودیم در جاهایی هم از رئیس جمهور محترم دفاع کردیم. اگر خواستید لینک بدهم.یک جا هم نبوده چندین بار بوده. اما این مساله فرق دارد.حمایت از رئیس دولت در مسائل بعنوان پشتوانه و دلگرمی رئیس جمهور می تواند باشد و این مختص این دولت هم نیست اما در مسائلی باید از رئیس دولت توضیح خواست این حق مسلم منه ایرانی است؛ بدون هیچ گونه گرایشی.
هر فردی که آیندۀ مملکت براش مهم باشد نگران می شود.

m.g.s.t.r
28th January 2014, 12:13 PM
در زمان دکتر جلیلی هم ایشون مدام میگفتن بسته پیشنهادی ما ارائه شده و این غرب هست که باید جواب بده و بعدا هم این بسته منتشر شد و همه فهمیدند که چرا غربی ها مدام میگفتن ایران هیچ پیشنهادی نداده و داره وقت میخره.آخه فقط 2 بار واژه انرژی هسته ای در اون استفاده شده بود و بقیه ش هیچ ربطی به موضوع نداشت
حالا بعد از 8 سال دشمن تراشی و مذاکره ای که همه چی بود جز مذاکره هسته ای تونستیم به تفاهمی دست پیداکنیم که مهمترین دست آوردش سست شدن بنیاد تحریم هاست که اگه سست نشده بود آمریکایی ها اینطور هول نمیکردن
هشدار مقام آمریکایی نسبت به تجارت با ایران (http://www.tabnak.ir/fa/news/374502/%D9%87%D8%B4%D8%AF%D8%A7%D8%B1-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%85-%D8%A2%D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D9%86%D8%B3%D8%A8%D8%AA-%D8%A8%D9%87-%D8%AA%D8%AC%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D8%A8%D8%A7-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86)

بعد یه عده هر حرفی میزنن و آخر صحبتشو میگن "البته ما از تیم مذاکره کننده حمایت میکنیم"

ضمنا یه مطلبی در ویکی پدیا دیدم که چندان ارتباطی به موضوع نداره ولی میگم اینطور نباشه که اگه همین توافق را جناح سیاسی موافق ما بدست میاورد ازش حمایت میکردیم ولی چون جناح رقیب بدست آورده باید مخالفت کنیم
این مطلب
عباسعلی خلعتبری سرانجام در ۲۲ فروردین (http://fa.wikipedia.org/wiki/%DB%B2%DB%B2_%D9%81%D8%B1%D9%88%D8%B1%D8%AF%DB%8C% D9%86) ۱۳۵۸ (http://fa.wikipedia.org/wiki/%DB%B1%DB%B3%DB%B5%DB%B8) به همراه جمعی دیگر از سران شاه (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF%D8%B1%D8%B6%D8%A7_%D8%B4% D8%A7%D9%87) در دادگاه انقلاب (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%AF%D8%A7%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%87_%D8%A7%D9%86% D9%82%D9%84%D8%A7%D8%A8) به ریاست صادق خلخالی (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B5%D8%A7%D8%AF%D9%82_%D8%AE%D9%84%D8%AE%D8%A7% D9%84%DB%8C) محکوم به اعدام شد و این حکم در زندان قصر (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B2%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86_%D9%82%D8%B5%D8%B1) در همان زمان به اجرا درآمد. دلیل اصلی اعدام عباسعلی خلعتبری تهیه و امضای پیمان معروف ۱۹۷۵ الجزایر و نقش وی برای امضای قرارداد احداث نیروگاه اتمی بوشهر با این استدلال بود که ایران با وجود ذخایر عظیم نفت و گاز نیازی به نیروگاه اتمی ندارد و امضای این قرارداد مصداق تضییع بیت‌المال است.
http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B9%D8%A8%D8%A7%D8%B3%D8%B9%D9%84%DB%8C_%D8%AE% D9%84%D8%B9%D8%AA%D8%A8%D8%B1%DB%8C

M@hdi42
28th January 2014, 01:34 PM
راویان اخبار ناقلان اسرار و طوطیان شکر شکن شیرین گفتار آورده اند که در بلاد سلطان حسن عده ای از درباریان جهت منعقد کردن امان نامه ای با کفار نصرانی و دفع فشار های وارده بر امت اسلامی و پر نمودن خزانه های خالی عزم سفر به بلاد کفر نمودندی و القصه پس از جلوس بر مرکب طیاره بر مکانی درآمدند که که قدما آن را ژنو نام نهادند پس از گذشت ایامی چند و مباحثاتی بسیار و سخن هایی عریض و طویل امان نامه ای توقیع گردانندی که آن را ژنو نام است از سطور و مضامین آن سخن کوتاه باید که به درگاه باری تعالی خوش نیاید و آجر نمودن نان جماعت ماستمالیزور را نشاید در توصیف کلیت آن همین بس که امان نامه ای از موضع قدرت بر کفار نصرانی چنان تحمیل گشت که پوزه ها به خاک مالیدند واشک ها همی بریختند و الامان الامان همی طلب کردند

[khanderiz][golrooz]

312
28th January 2014, 05:15 PM
نامه سرگشاده به دکتر صادق زیباکلام به مناسبت مواضع اخیرش/
آقای زیباکلام! دفاع امروز شما از توافق ژنو تعجبی ندارد، وقتی خاطره دفاع از فتحعلیشاه و ترکمنچای را در کلاس‎های درستان به خاطر داریم
گروه سیاسی- رجانیوز:
اظهارات و مواضع عجیب دکتر صادق زیباکلام استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران واکنش های متفاوتی را به دنبال داشته است، چنانکه او با دفاع از دیپلماسی دولت جدید و توافق نامه ژنو، پا را فراتر گذاشته و در یک مصاحبه به توجیه چرایی لزوم پذیرش قرارداد ننگین ترکمانچای در دروه قاجار پرداخته است.به گزارش رجانیوز، آنچه در ادامه می خوانید، نامه سرگشاده یکی از دانشجویان سابق دکتر زیباکلام است که در واکنش به این مواضع نگاشته شده است:
بسمه تعالی
جناب آقای دکتر صادق زیباکلام

با عرض سلام و خسته نباشید

این روزها که همچنان بحثهای مختلفی درباره «توافقنامه ژنو» و «فتح الفتوح دولت تدبیر و امید» در افکار عمومی و رسانه ها مطرح است، به عنوان شاگرد سالهای نه چندان دور و دوستدار همیشگی شما، مواضع و نظرات حضرتعالی در این باره را دنبال می کنم.

آنچه در این میان برای بنده قابل پیش بینی بود و هست، دفاع محکم شما از این قرارداد و تجلیل از زحمات دکتر ظریف و رییس جمهور محترم آقای دکتر روحانی است، شما در مجموع دیپلماسی دولت جدید را مثبت ارزیابی می کنید، نتیجه این توافقنامه را به نفع ایران و در راستای بهبود اوضاع اقتصادی می دانید، معتقدید می توان از این به بعد با امریکا و برخی کشورهای اروپایی دیگر رابطه بهتری داشت و در مجموع این اقدام دولت را یک گام بزرگ رو به جلو جهت پیشرفت و ارتقای کشور توصیف می کنید.

این محورها را در یادداشت ها، گفتگوها و مناظره های حضرتعالی طی روزهای بعد از توافق ژنو تا کنون می توان به کرات مشاهده کرد و بدیهی است این مواضع شما نیز از روی اعتقاداتتان بوده و ادله متعددی جهت دفاع از آنها دارید، چه آنکه با شناختی که طی سالهای گذشته از شما دارم، همواره انسانی «صادق» بوده اید که مواضع تان از روی اعتقاداتتان است و از بیان علنی آن نیز ابایی ندارید.

آقای دکتر زیباکلام!

شما نیک می دانید این توافقنامه در داخل کشور منتقدان فراوانی نیز دارد و علیرغم روزهای نخست بعد از توافق که خیلی ها از روی بی اطلاعی تصور می کردند همه چیز به خوبی تمام شده و هم حقوق هسته ای ایران تثبیت شده و هم اقتصاد ایران در سراشیبی صعود قرار گرفته است، این روزها کمتر چنین تصوری از توفق ژنو در ذهن بسیاری از مردم وجود دارد و روز به روز سوالات بیشتری درباره مفاد این قرارداد، تعهدات ایران به 1+5 و هم چنین آینده مبهم آن در افکار عمومی بوجود آمده است.

بسیاری از مردم می پرسند این چه پیروزی و فتح الفتوحی است که در ازای تعطیلی کامل نیروگاه اراک، تعلیق غنی سازی 20%، بازدید هر روزه جاسوسان بین الملی از تاسیسات هسته ای و در یک کلمه توقف برنامه هسته ای کشور، قرار است کمتر از 5 درصد از کل دارایی های بلوکه شده کشور آن هم طی 6 نوبت به مردم ایران باز پس داده شود؟

این چه پیروزی بزرگی محسوب می شود که وقتی رییس جمهور محترم در جمع مردم اهواز در تشریح معنای توافق ژنو می گوید این توافق «یعنی تسلیم قدرت های بزرگ در برابر ملت بزرگ ایران و شکستن سد تحریم» اما ساعاتی بعد برخی از هواداران دولت از جمله حضرتعالی نیز در اعتراض به این مساله از رییس جمهور می خواهند در چارچوب واقعیات صحبت کرده و از بیان سخنان هیجان زده و پوپولیستی اجتناب شود؟

این چه پیروزی بزرگی است که مقامات امریکایی اعلام می کنند صحبت های رییس جمهور و وزیر خارجه ایران در وصف توافقنامه ژنو و تثبیت حقوق هسته ای ایران، فقط مصرف داخلی دارد و ایران برای اولین بار در ده سال گذشته ضمن عقب نشینی، تاسیسات هسته ای اش را تعطیل کرده است و در صورت نقض این قرار داد، همچنان گزینه نظامی روی میز خواهد بود؟

استاد عزیز و بزرگوار

شاید دفاع شما و خیلی دیگر از حامیان دولت از توافقنامه ژنو این روزها برای بخش زیادی از مردم تعجب آمیز باشد اما برای بنده حقیر که طی سالهای گذشته افتخار حضور در کلاس های شما را در دانشگاه تهران داشتم، اصلا عجیب نیست و اتفاقا قابل پیش بینی نیز بوده و هست.

هنوز خاطرم هست کلاس های شیرین و جذاب شما را که با اشتیاق در آن حاضر می شدم و شنیدن نظرات متفاوت حضرتعالی برایم تازگی داشت اما به همان میزان، نسبت به برخی اظهارات شما در حیرت و بهت فرو می رفتم، از جمله زمانی که در بررسی و توضیح عملکرد قاجارها در بسیاری از مواقع به عنوان مدافع اقدامات آنها ظاهر می شدید و پادشاهان قاجار را لزوما خائن ندانسته و حتی از قراردادهای گلستان و ترکمنچای در آن شرایط دفاع می کردید.

شما معتقد بودید قضاوت امروز ما نسبت به عملکرد 2 قرن قبل قاجارها درست نیست و باید اقدامات آنها را در چارچوب و شرایط آن روزها تفسیر کرد، پس اگر فتحعلیشاه پس از شکست از روس ها اقدام به انعقاد قراردادهای گلستان و ترکمنچای کرده است، چندان مقصر نبوده چون نمی شد از موضع یک کشور شکست خورده، بهتر از آن قراردادی را با طرف مقابل امضا کرد.

در همین راستا چندی قبل نیز گفتگوی شما را با شماره 39 ماهنامه نسیم بیداری را مطالعه می کردم و در ادامه همان مباحث مورد اشاره در کلاس هایتان، زمانی که خبرنگار از شما درباره قرارداد ترکمنچای می پرسد «پس گر شما هم جای فتحعلیشاه بودید همین کار را می‌کردید ؟» شما قاطعانه پاسخ می دهید: «قطعا راهکار دیگری نبود» و زمانی که باز خبرنگار از شما می پرسد «پس شما این نوع عقب نشینی را خیانت نمی دانید؟» صراحتا می فرمایید: «اصلا و ابدا. من بر این باورم عباس میزرا و فتحعلیشاه کاملا عقلایی رفتار کردند ... در دیپلماسی بسیاری از عقب نشینی های خردمندانه برای کشور بسیار بیش از سیاست های تهاجمی ومتهورانه بی پشتوانه سود به همراه داشته است.»

آقای زیباکلام!

بخش قابل توجهی از اختلافات امروز دو دیدگاه موافق و منتقد توافقنامه ژنو نیز دقیقا همینجاست و در واقع منطق اصلی منتقدان این قرار داد این است که اساسا چرا مسئولان ما باید به جای اتکا به توانمدی های داخلی و در یک کلمه «قدرت درونزای ملی»، به مذاکرات با بیگانگان دل خوش کرده و منتظر گشایش امور داخلی توسط خارجی ها باشند؟

این بدیهی است که توان نظامی ایران دوران قاجار به مراتب از توان نظامی روسیه تزاری ضعیف تر بود و شکست ما در آن جنگ نیز چندان نکته عجیبی محسوب نمی شود اما «ریشه اصلی» این اتفاق را باید شناخت و آن اینکه شکست ما از روس ها زمانی رخ داد که در سایه بی کفایتی پادشاهان قاجار قبل از جنگ دوم با روسیه، ایران با دل خوش کردن به مفاد عهدنامه فین کن اشتاین که با فرانسه منعقد کرده بود، با امید به کمک های نظامی و تسلیحاتی فرانسوی ها به جنگ با روسیه اقدام می کند اما در عمل فرانسوی ها به تعهد خود عمل نکرده و در این میان حتی فتوای علما مبنی بر جهاد در مقابل روس ها نیز کارگر نمی افتد و نتیجه آن شکست از روس ها و نهایتا عقد توافقنامه ننگین ترکمنچای می شود.

استاد عزیز و بزرگوار!

شما اخیرا در نامه به یکی از نمایندگان مجلس نیز ضمن طرح این پرسش که دستاوردهای مقاومت ده ساله هسته ای مردم چه بوده است، اظهار داشته اید که نباید به خاطر تعلیق غنی سازی 20% ناراحت بود چرا که با هزینه کمتری می توانیم آن از کشورهای دیگر خریداری کنیم اما عجیب است که نه تاریخ زمان قاجار را، که تاریخ معاصر و آن هم سه سال قبل را فراموش کرده اید که بعد از بیانیه تهران در سال 1389 که دولت آقای احمدی نژاد پذیرفت با اعتماد به چراغ سبز امریکایی ها به برزیل و ترکیه، جمهوری اسلامی ایران 1200 کیلوگرم اورانیوم کمتر غنی شده در ترکیه به امانت بگذارد و طرف مقابل نیز با وساطت برزیل و ترکیه 120 کیلوگرم اورانیوم مورد نیاز رآکتور تهران را ظرف یک سال به جمهوری اسلامی تحویل دهد، چه اتفاقی افتاد؟

این توافقنامه نیز عمر درازی نداشت چرا که طرف مقابل علیرغم پذیرفتن اولیه این موضوع، نه تنها در عمل از فروش سوخت به ایران امتناع کرد بلکه به فاصله یک ماه بعد در خرداد 89 دور جدیدی از تحریم ها علیه ایران را اعمال کردند، تحریم هایی که هیلاری کلینتون وزیر خارجه وقت امریکا درباره آنها گفت: «گمان می کنم منصفانه است (که بگويم) اين تحريم ها مهمترين تحريم هايی است که ايران تا کنون با آن روبه رو شده است.»

لذا این مساله فقط به موضوع غنی سازی آن هم 20% یا کمتر و بیشترش خلاصه نمی شود، بلکه موضوع استقلال سیاسی و هویت ملی یک کشور است که می خواهد زیر بار سلطه نرود و از حق بدیهی خودش که همان استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای است، بهره مند باشد.

آقای دکتر زیباکلام!

در پایان جا دارد تاکید کنم که این نوشتار درد و دل یک شاگرد سابق با شما بود، شاگردی که با همه اختلاف نظرات و تفاوت دیدگاه هایش با شما، یکی از شیرین ترین کلاس های دوران تحصیلش را با شما گذرانده است و تردیدی ندارم که با توجه به سعه صدر و صداقتی که همواره از حضرتعالی در زهنم باقی مانده است، این نوشتار را حمل بر جسارت نکرده و صرفا نظرات متفاوت یکی از شاگردان خود می دانید.

با آرزوی توفق و سربلندی شما

بهمن ماه 1392

امیرحسین ثابتی

http://www.rajanews.com/detail.asp?id=180232

m.g.s.t.r
28th January 2014, 08:27 PM
این بدیهی است که توان نظامی ایران دوران قاجار به مراتب از توان نظامی روسیه تزاری ضعیف تر بود و شکست ما در آن جنگ نیز چندان نکته عجیبی محسوب نمی شود اما «ریشه اصلی» این اتفاق را باید شناخت و آن اینکه شکست ما از روس ها زمانی رخ داد که در سایه بی کفایتی پادشاهان قاجار قبل از جنگ دوم با روسیه، ایران با دل خوش کردن به مفاد عهدنامه فین کن اشتاین که با فرانسه منعقد کرده بود، با امید به کمک های نظامی و تسلیحاتی فرانسوی ها به جنگ با روسیه اقدام می کند اما در عمل فرانسوی ها به تعهد خود عمل نکرده و در این میان حتی فتوای علما مبنی بر جهاد در مقابل روس ها نیز کارگر نمی افتد و نتیجه آن شکست از روس ها و نهایتا عقد توافقنامه ننگین ترکمنچای می شود.

دقیقا مانند قاجارها که با محاسبات اشتباه شروع به جنگ با روسیه نمودند(که پیروزیهای اولیه ای نیز بدست آمد که بدلایلی از دست رفت) جناب احمدی نژاد نیز همینگونه به نبرد با غرب رفت و زمانی که تحریمها یکی بعد از دیگری تصویب شد با کاغذپاره دانستن آنها و گفتن این جمله که آنقدر قطعنامه بدهید تاقطعنامه دان تان پاره شود کمک بزرگی به جبهه غرب نموده و مسبب این حال و روز کشور شدند پس همانطور که قرارداد ترکمانچای ناشی از بی درایتی قاجاره بود این توافق هسته ای هم ناشی از همان اقدامات جناب احمدی نژاد است.

kamanabroo
28th January 2014, 09:02 PM
یک وقت تصور نشه که شمشیر از رو بسته شده

نه

ما همه حامی دولت محترم هستیم اما این دلیل نمیشه که کلا ساکت بشینیم و نگاه کنیم..

و در کنار اینکه دعا می کنیم آبروی ایران در مذاکرات بیشتر از این نره و دعا می کنیم که نتیجه بگیریم تا دل مردم شاد بشه

نقد هم داریم نسبت به بعضی از حرکات و مواضعی که گرفته میشه و اعتماد ها و ساده انگاری ها

پس امیدوارم که بحث به انحراف کشیده نشه .

kamanabroo
28th January 2014, 09:04 PM
کد خبر: ۲۷۰۸۸۵
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۲ - ۲۳:۲۵
تعداد نظرات: ۴۰ نظر (http://www.mashreghnews.ir/fa/news/270885/%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%85%D9%88%D8%A7%D8%B6%D8%B9-%D8%B1%D9%86%DA%AF%D8%A7%D8%B1%D9%86%DA%AF-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%85%D8%A7%D8%AA-%D8%A2%D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7-%D9%BE%D8%B3-%D8%A7%D8%B2-%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%81%D9%82-%DA%98%D9%86%D9%88#comments)

بین الملل (http://www.mashreghnews.ir/fa/archive?service_id=5) » بین الملل (http://www.mashreghnews.ir/fa/archive?service_id=5&cat_id=3)

بازخوانی مواضع رنگارنگ مقامات آمریکا پس از توافق ژنو (http://www.mashreghnews.ir/fa/news/270885/%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%85%D9%88%D8%A7%D8%B6%D8%B9-%D8%B1%D9%86%DA%AF%D8%A7%D8%B1%D9%86%DA%AF-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%85%D8%A7%D8%AA-%D8%A2%D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7-%D9%BE%D8%B3-%D8%A7%D8%B2-%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%81%D9%82-%DA%98%D9%86%D9%88)

مقامات ارشد دولت آمریکا در جلسه توجیهی با خبرنگاران پیرامون مفاد توافقنامه اخیر ایران و 1+5 تأکید کردند که آمریکا نه حق ایران در غنی‌سازی را به رسمیت شناخته و نه قصد دارد به رسمیت بشناسد. آنچه که در این توافق به ایران داده شده است تنها تنفسی ناچیز در برابر توقف پیشرفت هسته‌ای این کشور است.
گروه بین‌الملل مشرق –توافق هسته‌ای بین ایران و 1+5 در بین اعضای کنگره آمریکا واکنش‌های متضادی را برانگیخته که حتی ممکن است اوباما را مجبور به وتوی قانون آینده کنگره کند. با گذشت یک‌ماه از توافق ایران و 1+5 در ژنو، از رئیس‌جمهور تا سناتورهای کنگره آمریکا هریک مواضع و نظرات متفاوتی را نسبت به این توافق و آینده آن و یا مفاد و تعهدات طرفین ابراز داشته‌اند.

گروه بین‌الملل مشرق طی گزارش‌هایی به بازخوانی مواضع متفاوت و متناقض مقامات آمریکایی پس از توافق ژنو خواهد پرداخت.

«نبود صدای واحد» و شنیده شدن مواضع متناقض در داخل آمریکا باعث شده است تا بدبینی ایران نسبت به مقامات این کشور دوچندان شود و توافق ایران و 1+5 را به خطر بیاندازد.

به گزارش مشرق، وزارت خارجه آمریکا متن جلسه‌ای را منتشر کرده است که مقامات ارشد دولت اوباما، جلسه توجیهی درباره توافقنامه ایران و شش کشور برگزار کرده و خبرنگاران حاضر را در جریان جزئیات این توافق و مذاکرات می‌گذارند. گفتنی است هویت و سمت این مقامات در متن منتشر شده از سوی وزارت خارجه آمریکا ذکر نشده است و تنها به ذکر "مقام بلندپایه دولت آمریکا" بسنده شده است.
* در قدم اول پس از 10 سال موفق به توقف پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران شدیم
* نه در این توافقنامه و نه در آینده "حق" غنی‌سازی ایران را به رسمیت نمی‌شناسیم
* در هیچ‌جای این توافقنامه بندی وجود ندارد که تعبیر به داشتن "حق غنی‌سازی" برای ایران شود
* با از بین بردن ذخایر 20 درصد، توقف نصب سانتریفیوژهای پیشرفته و توقف راه‌اندازی آب سنگین اراک جلوی دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را گرفتیم
* برای اولین بار ایران اطلاعات مربوط به راکتور اراک را به آژانس تحویل خواهد داد
* محورهای توافق: توقف فعالیت‌های برنامه هسته‌ای، به عقب برگشتن آن، و نظارت گسترده و دقیق بر این برنامه
* تعدیل تحریم‌ها در نهایت 6 تا 7 میلیارد دلار درآمد برای ایران خواهد داشت
* در مقایسه با 100 دلار سرمایه بلوکه شده ایران، 6 تا 7 میلیارد دلار مبلغ ناچیزی است که عاید ایران می‌شود
* تحریم‌ ایران به دلیل حمایت از تروریسم، دخالت در سوریه و نقض حقوق بشر ادامه خواهد داشت
* تعدیل تحریم‌ها به معنای بازگشت ایران به تجارت جهانی نیست
* در صورتی که از این فرصت برای توافق با ایران استفاده نمی‌کردیم، به ائتلاف بین‌المللی بر ضد ایران ضربه وارد می‌شد
* عدم توافق با ایران در این مرحله، نظام تحریم‌های یکجانبه علیه این کشور را با شکست مواجه می‌کرد
* متقاعد کردن شرکایمان به ادامه تحریم سخت می‌شد
* تعدیل تحریم‌ها در این دوره شش ماهه تأثیر چشم‌گیری بر اقتصاد ایران نخواهد داشت
* تلاش می‌کنیم کنگره با تحریم جدید توافق با ایران را خراب نکند.
* براساس چارچوب‌های نظام سیاسی آمریکا برای جلوگیری از تحریم جدید ایران تلاش خواهیم کرد
گروه بین‌الملل مشرق در ادامه متن کامل این جلسه را که یک روز پس از توافق ژنو برگزار شد، برای اطلاع از تحلیل مقامات کاخ سفید از این توافق و چشم‌انداز مورد نظر آمریکا در توافق جامع، منتشر کرده است.

یک مقام ارشد کاخ سفید: می‌دانم که متن مفاد توافقنامه منتشر شده است؛ اما باز هم ارزش دارد که نکات مهم آن را برای شما توضیح بدهم. سپس همکار دیگرم درباره سیاست ما در تحریم‌ها و تنفس محدود مذکور در توافقنامه صحبت خواهد کرد.
اول از همه مهم است که توجه کنیم این توافق نتیجه سال‌ها تلاش، و اولویت اصلی آقای اوباما بوده که جلوگیری از دسترسی ایران به سلاح هسته‌ای است. 1+5 در حقیقت ائتلافی است که ما توسط آن با ایرانی‌ها مذاکره می‌کنیم و همان‌طور که رئیس‌جمهور اشاره کرد، مورد اخیر معنادارترین توافقی است که از زمان تشکیل دولت تا کنون به آن دست یافته‌ایم.
گفته‌ایم که این صرفاً قدم اول در رسیدن به یک توافق جامع است؛ اما قدم اولی است که پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران را متوقف می‌کند، بخش‌های مهمی از آن را به عقب برمی‌گرداند، و فرصتی شش ماهه را به ما می‌دهد تا ببینیم آیا می‌توانیم به یک توافق جامع برسیم یا نه.

http://www.mashreghnews.ir/files/fa/news/1392/9/24/459318_484.jpg
**جلوگیری از پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران در قدم اول

چرا توافق در قدم اول مهم بود؟ به نظر ما اهمیت دارد که ایران نتواند در طول مذاکرات برنامه هسته‌ای خود را پیش ببرد. یکی از نگرانی‌ها در گذشته این بود که ایران از مذاکرات به عنوان پوششی برای پیش‌برد برنامه‌اش استفاده کند و واقعاً هم اگر به توافق کنونی نمی‌رسیدیم می‌توانست تا شش ماه دیگر پیشرفت‌های مهمی در افزایش ذخیره اورانیم غنی‌شده و فروش سانتریفیوژهای پیشرفته داشته باشد و به سمت راه‌اندازی تأسیسات اراک قدم بردارد. با توافق به دست آمده و توقف پیشرفت و به عقب بازگرداندن برنامه هسته‌ای، از این موارد پیشگیری کرده‌ایم.
ابتدا من درباره مفاد اساسی قدم اول صحبت می‌کنم. سپس همکارم درباره تعدیل تحریم‌ها توضیح می‌دهد. من درباره راه‌حل جامع مورد نظر ما سخن خواهم گفت و سپس سؤالات شما را جواب می‌دهیم.
اولاً، ایران متعهد شده تا غنی‌سازی بیش‌تر از 5 درصد را متوقف و تجهیزات قادر به این نوع غنی‌سازی را از بین ببرد. متعد شده تا ذخیره اورانیوم نزدیک به 20 درصد خود را از بین ببرد که این در واقع بزرگ‌ترین نگرانی ما درباره ذخیره اورانیوم غنی‌شده ایران بود. ایران در طول این شش ماه، همه ذخیره 20 درصد خود را یا تا کم‌تر از 5 درصد رقیق می‌کند و یا آن را به شکلی تبدیل می‌کند که برای غنی‌سازی بیش‌تر قابل استفاده نباشد.
علاوه بر موارد بالا، ایران هیچ نوع سانتریفیوژ جدیدی را نصب نخواهد کرد؛ از سانتریفیوژهای نسل بعد برای غنی‌سازی استفاده نمی‌کند؛ تقریباً نیمی از سانتریفیوژهای نظنز و سه‌چهارم از سانتریفیوژهای فوردو را غیرفعال می‌کند؛ تنها آن تعداد سانتریفیوژ تولید می‌کند که برای جایگزین کردن سانتریفیوژهای خراب نیاز دارد و به این ترتیب در این شش ماه نمی‌تواند به ذخیره سانتریفیوژهای خود اضافه کند؛ تأسیسات غنی‌سازی جدید نمی‌سازد؛ همچنین متعهد شده تا به ذخیره اورانیوم 3.5 درصد خود اضافه نکند. این خود نکته مهمی است؛ زیرا نه تنها ذخیره 20 درصدی خود را از بین می‌برند، بلکه در انتهای این شش ماه ذخیره 3.5 درصدی خود را هم نباید افزایش داده باشند؛ بنابراین هم در غنی‌سازی 20 درصد به عقب برمی‌گردند و هم ذخیره 3.5 درصدی آن‌ها متوقف می‌شود.
به علاوه، ایران متعهد شده تا فعالیت‌های تأسیسات اراک را متوقف کند و به سمت تولید پلوتونیوم حرکت نکند. به عبارت دقیق‌تر، رآکتور اراک را نه راه‌اندازی کند و نه حتی سوخت‌رسانی؛ تولید سوخت برای رآکتور اراک را متوقف کند؛ آزمایش سوخت برای این رآکتور را پایان دهد؛ بخش‌های مختلف رآکتور را نصب نکند؛ سوخت و آب سنگین به رآکتور انتقال ندهد؛ تأسیساتی با قابلیت بازفرآوری هم ایجاد نکند. بدون بازفرآوری هم نمی‌تواند پلوتونیوم را از سوخت مصرف شده تفکیک کند.

http://www.mashreghnews.ir/files/fa/news/1392/9/24/459319_787.jpg
**سه راه ایران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای را مسدود کردیم

این مقام ارشد آمریکایی در ادامه تشریح مفاد توافقنامه ژنو تاکید می‌کند که این توافق، راه‌های دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را مسدود کرده است.

«پس بگذارید یک بار دیگر هم توضیح بدهم. سه راه برای رسیدن به بمب وجود دارد که نگرانی ما هم از این سه راه بوده است: یکی ذخیره اورانیوم 20 درصدی است که با این توافق در انتهای شش ماه از بین می‌رود. دوم ترکیب اورانیوم 3.5 درصد با سانتریفیوژهای پیشرفته‌ای است که ایران به آن‌ها دست پیدا کرده و در صورت نصب آن‌ها می‌تواند ما را غافلگیر کند، این راه هم بسته می‌شود، چون نه می‌توانند ذخیره 3.5 درصدی خود را افزایش دهند و نه سانتریفیوژهای پیشرفته را نصب کنند. راه سوم هم رآکتور اراک است که از آب سنگین استفاده می‌کند و راهی به سمت تولید پلوتونیوم با قابلیت استفاده در بمب جلوی پای ایران می‌گذارد، که این راه هم با توافق انجام شده بسته شد.»

بنابراین آن‌چه به دست آورده‌ایم امتیازهای مهمی بوده و بیش‌ترین پیشرفت را در توقف برنامه غنی‌سازی اورانیوم ایران در ده سال اخیر داشته‌ایم.

علاوه بر توافقاتی که گفتم، شفافیت بی‌سابقه و نظارت بسیار دقیقی هم بر برنامه هسته‌ای ایران خواهیم داشت. ایران متعهد شده تا به ناظران آژانس انرژی اتمی اجازه دسترسی روزانه به تأسیسات نطنز و فوردو بدهد؛ ناظران می‌توانند فیلم دوربین‌های مدار بسته را بررسی کنند تا مطمئن شوند نظارت همه‌جانبه بر برنامه هسته‌ای دارند؛ همچنین شفافیت درباره غنی‌سازی در این تأسیسات هم افزایش می‌یابد و البته زمان مورد نیاز برای تشخیص هرگونه تخلف از قوانین هم کاهش می‌یابد، زیرا چشم‌هایی که ما در تأسیسات ایران داریم بلافاصله هر تلاشی در جهت تولید سلاح و یا تخلف از توافق ایجاد شده را تشخیص می‌دهند.
آژانس انرژی اتمی به تأسیسات ساخت سانتریفیوژهای ایران هم دسترسی خواهد داشت؛ همچنین به تأسیسات تولید و ذخیره قطعات گرداننده سانتریفیوژ، و همچنین به معادن و نوردهای اورانیوم. آن‌چه مهم است این‌که نه تنها نظارت بلکه دسترسی به تأسیسات هسته‌ای داریم. به علاوه به تأسیسات تولید سانتریفیوژ و حتی مواد خام معادن و نوردهای اورانیوم هم دسترسی داریم. یعنی بخش مهمی از این توافق به ما اجازه نظارتی خواهیم داد که بسیار گسترده‌تر از الآن است.
به علاوه، ایران پذیرفته تا اطلاعات طراحی رآکتور اراک را که مدت‌ها تقاضا کرده بودیم، در اختیار ما بگذارد. به این ترتیب اطلاعاتی درباره این رآکتور به دست می‌آوریم که تا کنون نداشته‌ایم. همچنین امکان دسترسی مرتب بازرسین به رآکتور اراک را فراهم خواهند کرد که اطلاعات و داده‌های مهمی را به ما می‌دهد که به موجب پروتکل الحاقی به توافقنامه پادمان آژانس انرژی اتمی و کد اصلاح‌شده 3.1 از ایران تقاضا شده بود.
بنابراین قدم‌های شفاف‌سازی که ایران برمی‌دارد به ما اجازه می‌دهد تا هر گونه تخلف این کشور از توافقنامه را تشخیص دهیم، دسترسی بی‌سابقه به تأسیسات این کشور داشته باشیم، و به بیان ساده‌تر بتوانیم درباره برنامه هسته‌ای ایران و ابعاد متخلف آن اطلاعات بسیار بیش‌تری کسب کنیم.
بسیاری از این اقدامات را آژانس انرژی اتمی در ایران انجام خواهد داد؛ اما 1+5 هم متعهد شده تا کمیسیونی مشترک را تشکیل دهد که در نظارت با آژانس انرژی اتمی همکاری داشته باشد و مسائل احتمالی در این رابطه را حل کند. این کمیسیون با همکاری آژانس به رفع نگرانی‌های گذشته و کنونی درباره برنامه هسته‌ای ایران می پردازد؛ از جمله ابعاد نظامی احتمالی در این برنامه و فعالیت‌های تأسیسات پارچین. بنابراین در این چند ماه می‌توانیم پاسخ سؤالات خود درباره بعد نظامی احتمالی در برنامه هسته‌ای ایران را پیدا کنیم.
پس جمع آن‌چه گفتم این بود: توقف فعالیت‌های برنامه هسته‌ای، به عقب برگشتن بخش‌های مهمی از آن، و نظارت گسترده و دقیق بر این برنامه.
در ادامه این جلسه یکی دیگر از مقامات کاخ سفید درباره لغو تحریم‌ها در توافق ژنو توضیحاتی را به خبرنگاران حاضر ارائه کرد:

http://www.mashreghnews.ir/files/fa/news/1392/9/24/459320_279.jpg
**مقام ارشد دولت آمریکا: تعدیل تحریم‌ها نهایت 6 تا 7 میلیارد دلار برای ایران درآمد خواهد داشت.

مقام ارشد کاخ سفید: من می‌خواهم درباره چارچوب تعدیل محدود تحریم‌ها صحبت کنم که در توافقنامه آمده و به تخمین ما حداکثر 6 تا 7 میلیارد دلار درآمد برای ایران در پی خواهد داشت.
مفاد این بخش از این قرار است: ما تلاش برای کاهش فروش نفت خام ایران را متوقف می‌کنیم. یعنی صادرات نفت ایران در مرحله کنونی یعنی یک میلیون بشکه در روز ثابت می‌ماند؛ این مقدار 60 درصد کم‌تر از سال اواخر 2011 است که ما تحریم‌های نفتی را اعمال کردیم. صرف‌نظر از یک استثنا، درآمد این فروش‌ها در طول شش ماه همچنان تحت تحریم ما قرار دارد؛ یعنی ایران نمی‌تواند این مبالغ را به کشور خود برگرداند و یا آن‌ها را به کشوری دیگر انتقال دهد. آن استثنا هم این است که در طول شش ماه 4.2 میلیارد دلار از این درآمدها را در چند مرحله به ایران تحویل می‌دهیم.
تحریم‌های آمریکا علیه صادرات محصولات پتروشیمی ایران را متوقف می‌کنیم؛ که تخمین می‌زنیم در طول شش ماه حداکثر یک میلیارد دلار برای ایران درآمد داشته باشد. تحریم‌های آمریکا علیه خرید و فروش طلا و فلزهای گران‌بها را متوقف می‌کنیم؛ البته این مورد ارزش اقتصادی برای ایران ندارد، چون این کشور مجبور است از ارز خارجی محدود و تحریم‌نشده خود برای خرید طلا استفاده کند و نمی‌تواند با درآمدهای تحریم‌شده نفتی خود طلا بخرد.
تحریم‌های آمریکا علیه صادرات صنعت خودروسازی ایران را هم متوقف می‌کنیم. این کار درآمدی جزئی در حدود 500 میلیون دلار را نصیب ایران خواهد کرد؛ البته اگر بتواند به میزان تولید قبل از تحریم‌ها برسد و صادرات خود را احیا کند. خودروسازی ایران با جدای از تحریم‌ها با مشکلات بسیاری مواجه است و برای بهره بردن از این فرصت بسیاری از این مشکلات باید مرتفع شوند. به علاوه، این کشور مجبور است بخشی از ارز خارجی محدود خود را برای وارد کردن قطعات خودرو هزینه کند.
اجازه خواهیم داد تا 400 میلیون دلار کمک هزینه دولتی از حساب‌های مسدود شده ایران مستقیماً به مؤسسات آموزشی شناخته شده در کشورهای جهان سوم منتقل شود تا هزینه تحصیلی دانشجویان ایرانی در این کشورها کاهش یابد. برای انجام تعمیرات مربوط به امنیت و نظارت بر برخی هواپیماهای ایران اجازه صادر می‌کنیم. راهی انسان‌دوستانه برای خرید و فروش غذا، کالاهای کشاورزی، دارو و تجهیزات پزشکی برای نیازهای داخلی ایران باز خواهیم کرد. کنگره به وضوح کمک‌های انسان‌دوستانه را از تحریم‌ها استثنا کرده؛ بنابراین این مورد منبع درآمد جدیدی برای ایران ایجاد نمی‌کند.
مورد آخر هم این‌که متعهد شده‌ایم تا آن‌جا که نظام سیاسی کشور اجازه دهد، از اعمال تحریم‌های جدید مربوط به برنامه هسته‌ای خودداری کنیم. این باعث نمی‌شود که تحریم‌های کنونی مربوط به برنامه هسته‌ای را اعمال نکنیم، و البته این‌ها را اعمال خواهیم کرد؛ به علاوه، می‌توانیم به دلیل حمایت ایران از تروریسم و سابقه این کشور در نقض حقوق بشر تحریم‌های جدید علیه ایران اعمال کنیم.
این مقام ارشد کاخ سفید درباره ساختار تحریم‌ها و دست‌نخورده ماندن آن گفت: "اولاً، این تنفس محدود، موقت، هدفمند و قابل بازگشت است. به گونه‌ای طراحی شده تا بخش اصلی تحریم‌ها (نفتی، بانکی، و اقتصادی) سر جای خود بماند. پس این بعد توافقنامه محدود است."
تنفس مورد توافق موقت است به این معنا که پس از شش ماه به شکل خودکار باطل می‌شود. هدفمند است یعنی تنها اجازه دسترسی ایران را به درآمدی محدود، کنترل شده و قابل کنترل می‌دهد و تنها چند فعالیت اقتصادی جدید را مجاز می‌کند که برای ایرانی‌ها سود بسیار محدودی دارد. اجازه هیچ فعالیت نامحدود مالی یا اقتصادی را نمی‌دهد.
عبارت "قابل برگشت است" به این مفهوم است که اگر ایران به تعهدات خود پایبند نباشد، می‌توانیم درآمدی را که مرحله به مرحله به این کشور پرداخت می‌کنیم قطع کنیم و تحریم‌های متوقف شده را هم دوباره اعمال کنیم.

http://www.mashreghnews.ir/files/fa/news/1392/9/24/459328_531.jpg

نکته دوم این‌که تنفس تحریمی که به ایران می‌دهیم از نظر اقتصادی بسیار ناچیز است؛ مجموع درآمدی که به ایران می‌رسد حدود 6 تا 7 میلیارد دلار است. این مبلغ را با بحران اقتصادی کنونی در این کشور مقایسه کنید. در طول سال گذشته، اقتصاد ایران حدود 5 درصد سقوط کرد. از سال 2011 تا کنون، ارز این کشور تقریباً 60 درصد نسبت به دلار پایین آمده است. نرخ تورم این کشور حدود 40 درصد است. ایران در یک رکود اقتصادی شدید است. به دلیل تحریم‌های بانکی ما، بانک‌های بزرگ این کشور، از جمله بانک مرکزی، نمی‌توانند با کشورهای دیگر مراوده داشته باشند. در اثر تحریم‌های اقتصادی ما، بخش اعظم دارایی‌های خارجی 100 میلیارد دلاری ایران یا محدود شده‌اند یا در اختیار این کشور نیستند.
متوسط صادرات نفت ایران حدود یک میلیون بشکه است که از 2.5 میلیون بشکه سال 2011 حدود 60 درصد کاهش یافته است و هر ماه 5 میلیارد دلار به این کشور ضرر می‌زند. این کشور در دو سال اخیر حدود 100 میلیارد دلار به دلیل ناتوانی در فروش نفت از دست داده است. این مبلغ را ایران هرگز نمی‌تواند جبران کند.
هیچ‌کدام از این آمارها با توافقنامه اخیر تغییری نمی‌کند. در طول شش ماه آینده ایران حدود 30 میلیارد دلار از درآمد نفتی خود را از دست می‌دهد؛ یعنی حدوداً 5 میلیارد دلار در هر ماه. حتی درآمدهایی هم که از فروش نفت کسب می‌کند بر اثر تحریم‌های کنونی همچنان در حساب‌های خارج از این کشور محدود می‌شود.
بنابراین اگر تنها درآمدهای نفتی را هم در نظر بگیرید، ایران در انتهای این شش ماه از مرحله کنونی هم عقب‌تر خواهد بود. ذخایر خارجی و محدود این کشور همچنان بزرگ‌تر می‌شود و کسری بودجه این کشور هم که حدود 36 میلیارد دلار تخمین زده شده، جبران نخواهد شد. به علاوه، آن‌چه من توصیف کردم، همه تنفسی است که در قرارداد آمده. بقیه تحریم‌ها همچان به قوت خود باقی است.
بنابراین علاوه بر تحریم‌هایی که فروش نفت ایران را هدف قرار می‌دهد، تحریم‌ها علیه بانک مرکزی و حدود 20 بانک ایرانی و بخش‌های اقتصادی دیگر همچنان برقرار است. این بانک‌ها هنوز هم نمی‌توانند از خدمات پیام‌رسانی اقتصادی بین‌المللی SWIFT استفاده کنند.
تحریم‌های ثانوی همچنان سر جای خود هستند؛ هر بانکی را که با بانک‌ها، افراد یا نهادهای مشخص شده درون ایران تجارت کنند از ارتباط با بانک‌های آمریکا محروم خواهیم کرد. تحریم‌ها علیه بیش از 600 فرد و نهاد که از برنامه هسته‌ای یا موشک‌های بالستیک ایران حمایت می‌کنند هنوز برقرار است. تحریم‌ها علیه چندین بخش اقتصاد ایران از جمله حمل و نقل و تولید کشتی متوقف نشده است. تحریم‌ها علیه سرمایه‌گذاری بلندمدت در بخش انرژی یا به سود خدمات فنی به این بخش ادامه دارد.

http://www.mashreghnews.ir/files/fa/news/1392/9/24/459317_285.jpg
محدودیت‌های بلندمدت و گسترده آمریکا علیه تجارت با ایران همچنان وجود دارد و این کشور را عملاً از تجارت با بزرگ‌ترین اقتصاد دنیا محروم می‌کند. همه تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل و اتحادیه اروپا هنوز پابرجاست. همه تحریم‌هایی که به خاطر حمایت دولت ایران از تروریسم، نقش آن در بی‌ثباتی سوریه، سابقه نقض حقوق بشر و سایر نگرانی‌های ما اعمال شده‌اند، هنوز هم به قوت خود باقی است.
نکته پایانی من این‌که ما نهایت تلاش خود را می‌کنیم تا صادقانه به تعهدات خود در این توافقنامه عمل کنیم. اگر ایران به وظایف و تعهدات خود پایبند باشد، از این معامله بهره خواهد برد. اما در عین حال، ما از هر گونه فرار، دور زدن یا تلاش‌های دیگر توسط هر فرد یا نهادی برای بهره‌برداری از فرصت به وجود آمده چشم‌پوشی نخواهیم کرد.
این مقام کاخ سفید بار دیگر تأکید کرد: "همان‌طور که گفتم، اکثر تحریم‌ها سر جای خود باقی خواهد ماند و رئیس‌جمهور هم امروز عصر تأکید کرد که مطمئن باشید ما تحریم‌های کنونی را با شدت تمام اعمال خواهیم کرد."
مقام ارشد کاخ سفید: من فقط چند نکته را به سرعت درباره توافق نهایی و جامع توضیح بدهم و بعد به سراغ سؤالات شما برویم.
اولاً، اتفاق که الآن افتاده این است: ما فرصتی شش ماهه داریم تا ببینیم آیا می‌توانیم از طریق مذاکره به یک راه‌حل همه‌جانبه برسیم یا نه. نکته مهم این است که قرارداد کنونی مدتی شش ماهه دارد و تنها در صورتی ادامه پیدا خواهد کرد که هر دو طرف در این‌باره به توافق برسند. بنابراین توافق قدم اول بعد از شش ماه منقضی می‌شود مگر آن‌که به راه‌حلی جامع برسیم و یا توافق دو جانبه جدیدی درباره ادامه این مدت شکل بگیرد.
بنابراین ما در انتهای این شش ماه حق ایران در غنی‌سازی را به رسمیت نمی‌شناسیم. این موضوع خود باید در مذاکرات جداگانه‌ای مطرح شود. آن‌چه در شش ماه آینده با ایران و کشورهای 1+5 درباره آن گفتگو می‌کنیم این است که آیا می‌توانیم به راه‌حلی همه‌جانبه برسیم و مطمئن شویم که برنامه هسته‌ای ایران صلح‌آمیز است یا نه.
با توجه به این هدف، مسائل بسیاری باید مورد بررسی قرار بگیرد. در این توافقنامه به صراحت آمده که ایران باید در این مدت تکلیف قطعنامه‌های مهم شورای امنیت سازمان ملل را، که تا کنون غیر قانونی می‌دانسته، مشخص کند. بنابراین نمی‌توانیم به هدف نهایی این شش ماه برسیم مگر آن‌که ایران درباره قطعنامه‌های سازمان ملل تصمیم‌گیری کند.
به علاوه، درباره هیچ‌کدام از مفاد توافقنامه نهایی توافقی صورت نمی‌گیرد مگر آن‌که درباره همه آن‌ها توافق شود. بنابراین بخش‌های مختلفی که هدف این شش ماه هستند و در مفاد منتشر شده هم وجود دارند، مورد توافق قرار نمی‌گیرند تا زمانی که دو طرف به راه‌حلی همه‌جانبه دست پیدا کنند که همان‌طور که گفتم، به ما اطمینان بدهد که برنامه هسته‌ای ایران صلح‌آمیز است.
همان‌طور که رئیس‌جمهور گفت، هدف ما همواره حل این مسئله به روش صلح‌آمیز و دیپلماتیک بوده است، به دو دلیل: اولاً، اعتقاد ما این است که راه‌حل دیپلماتیک پایدارتر است، زیرا این امکان را می‌دهد که به توافقی قابل اعتماد برسیم و محدودیت‌هایی را در برنامه هسته‌ای ایران ایجاد کنیم که هرچند وقت یک بار قابل بررسی باشند. دوماً، به دلیل هزینه‌های بسیار سنگینی که در صورت اجبار باید برای اقدام نظامی متحمل می‌شدیم.
توافق پیش آمده کمک بزرگی در این رابطه می‌کند و ما مصمم هستیم ازاین فرصت استفاده کنیم؛ البته اصلاً هم این توهم را نداریم که راه پیش رویمان آسان است. بنابراین مذاکرات پیش رو بسیار دشوار خواهد بود؛ اما ما آماده‌ایم تا نهایت تلاش خود را بکنیم.
در ادامه این جلسه خبرنگاران حاضر سؤالاتی را از مقامات کاخ سفید که در این جلسه حضور داشتند می‌پرسند.

http://www.mashreghnews.ir/files/fa/news/1392/9/24/459321_546.jpg

**در صورت عدم توافق و مذاکره، نظام تحریم‌ها علیه ایران با شکست مواجه می‌شد

سؤال: به نظر شما اگر این توافق حاصل نمی‌شد، چه‌قدر احتمال داشت که نظام تحریم‌ها علیه ایران شکست بخورد؟
مقام ارشد کاخ سفید: بگذارید من یک نکته را بگویم و بعد همکارم ممکن است بخواهد نکته دیگری هم اضافه کند. هدف تحریم‌ها صرفاً این نبود که ایران را تحریم کرده باشیم. هدف آن بود که محاسبات دولت ایران را تغییر بدهیم. این تغییر را زمانی دیدیم که رئیس‌جمهور جدید این کشور سر کار آمد و برنامه‌ای برای لغو تحریم‌ها از طریق سیاست خارجی متعادل‌تر نسبت به غرب تدوین کرد. اکنون هم ما بهترین فرصت پنج سال اخیر را داریم تا امتحان کنیم که آیا می‌توانیم از طریق دیپلماسی به توافق برسیم یا نه.
در دور سوم مذاکرات در ژنو توانستیم به این توافق برسیم. نکته مهم این‌که تنها تحریم‌های یک‌جانبه نبود که اقتصاد ایران را با مشکل مواجه کرد، بلکه عامل مؤثر کشورهای مختلف سراسر جهان بودند که با نظام تحریم‌ها همکاری کردند و مثلاً خریدن نفت خود از ایران را کاهش دادند. و این به اراده مصمم سیاسی از جانب این کشورها بستگی داشت. دلیل همکاری این کشورها هم آن بود که می‌خواستند از راه‌حل دیپلماتیک حمایت کنند و همه دنیا می‌دانست که در مذاکرات قبلی هم ایران از همکاری خودداری می‌کرد.
نکته این‌جا است که اگر ما با میز مذاکره قهر می‌کردیم و قبل از امتحان دیپلماسی به تحریم‌های یک‌جانبه بیش‌تر روی می‌آوردیم و در حقیقت اراده سیاسی شرکایمان را در معرض این امتحان سخت قرار نمی‌دادیم، می‌دیدیم که نظام تحریم‌ها شکست می‌خورد، زیرا کشورهای دیگر به این نتیجه می‌رسیدند که ما صادقانه پا به مذاکرات نمی‌گذاریم.
بنابراین اگر دیپلماسی را، که اتفاقاً هدف اصلی تحریم‌ها بود، امتحان نمی‌کردیم، این خطر وجود داشت که آمریکا نه تنها توسط کشورهای 1+5 بلکه از کشورهای دیگر جهان هم طرد شود. و به این ترتیب توانایی ما در تشکیل ائتلاف‌هایی نظیر ائتلاف تحریم ایران هم زیر سؤال می‌رفت.
مقام ارشد کاخ سفید: موفقیت نظام تحریم‌ها تنها به تحریم‌های ما و تأثیر آن‌ها بستگی نداشته است. اگرچه تحریم‌های ما بخش بزرگی از این نظام بوده؛ اما بخش دیگر این بوده که توانسته‌ایم جامعه جهانی را با خود همراه کنیم و همکاری و همیاری داوطلبانه کشورهای زیادی در سراسر جهان را در کنار خود داشته‌ایم. بخش عمده آن هم به دلیل رویکرد منطقی ما بوده و این‌که تحریم‌ها را صرفاً به خاطر ماهیت تحریم‌ها اعمال نکردیم.
به نظر من مطمئناً خطر وجود داشت؛ نمی‌توان دقیقاً گفت چه‌قدر بزرگ؛ اما واضح است که اگر این فرصت را غنیمت نمی‌شمردیم و به تحریم‌های یک‌جانبه خود اضافه می‌کردیم این خطر وجود داشت که این ائتلاف مهم بین‌المللی از بین برود.

http://www.mashreghnews.ir/files/fa/news/1392/9/24/459326_246.jpg
**در توافق با ایران نگرانی‌های اسرائیل را برطرف کردیم / لغو برخی تحریم‌ها به معنای بازگشت ایران به فضای تجارت جهانی نیست

سؤال: چگونه به این واکنش اسرائیلی‌ها پاسخ می‌دهید که "این‌که توافق اخیر اهرم ما در مقابل ایران را تضعیف می‌کند"، چون تحریم‌ها داشت جواب می‌داد و ایران را به جدیت وادار می‌کرد؛ اما اکنون هم ایران و هم سایر کشورها می‌دانند که این کشور دوباره به فضای تجارت برگشته و می‌تواند راه‌هایی برای دور زدن تحریم‌های بسیار موفق کنونی پیدا کند. و به زودی هم نتیجه این را خواهید دید؛ هم تغییر در ارزش ریال، و هم پیدا شدن فرصت‌های بیش‌تر برای ایران.
مقام ارشد کاخ سفید: اولاً، بگذارید تأکید کنم که توافقنامه برخی از نگرانی‌هایی را برطرف می‌کند که اسرائیل در سال‌های اخیر مطرح کرده است. گفته است که ایران ممکن است از پوشش مذاکرات برای پیش‌برد برنامه خود استفاده کند. ما هم داریم برنامه آن‌ها را متوقف می‌کنیم یا حتی به عقب برمی‌گردانیم تا امتحان کنیم که آیا می‌توانیم به توافق برسیم یا خیر.
نخست‌وزیر اسرائیل نگرانی خود را درباره ذخیره رو به افزایش اورانیوم 20 درصد ایران اعلام کرده است. توافقنامه این ذخیره را از بین می‌برد و یکی از راه‌های مهمی را می‌بندد که ایران می‌توانست از آن به بمب برسد.
ما و اسرائیلی‌ها به دلایل مختلف درباره عملیاتی شدن رآکتور اراک نگران بودیم؛ از جمله این‌که ایران می‌توانست به کمک این رآکتور و تولید پلوتونیوم به سلاح دست پیدا کند. این توافقنامه برای اولین بار فعالیت‌های رآکتور اراک را متوقف می‌کند و زمانی به ما می‌دهد تا با هم مذاکره کنیم.
تفاوت تاکتیکی بین ما در این‌باره بود که آیا توافق کنونی باید قدم اول باشد یا قراردادی جامع. به نظر ما نمی‌توانستیم از همان ابتدا به یک توافق جامع برسیم؛ بنابراین باید برنامه هسته‌ای ایران را متوقف می کردیم تا در این مدت برای رسیدن به آن هدف نهایی مذاکره کنیم. ما با اسرائیلی‌ها هم مشورت خواهیم کرد. بعد از هر کدام از این مذاکرات گزارش کاری به اسرائیل می‌دهیم و آمریکا درباره همین مذاکرات هم گزارش کاری به اسرائیل تحویل داده است.
من باید به یک نکته دیگر هم اشاره کنم. به نظر من این توافق محدود و قابل بازگشت ایران را یک‌باره به یک شریک ایده‌آل برای داد و ستد تبدیل نمی‌کند. تحریم‌ها هنوز سر جای خود هستند و به قوت خود اعمال خواهند شد. حتی در بخش‌هایی هم که تحریم‌ها به شکل محدود و برای شش ماه لغو شده‌اند، سرمایه‌گذاری به کسی سودی نمی‌رساند.
مقام ارشد کاخ سفید: من به دو نکته اشاره می‌کنم: اول همان نکته‌ای که همکارم درباره آن توضیح داد. ایران به فضای تجارت برنگشته و هرکس این تصور اشتباه را داشته باشد، پیامدهای سنگینی را متحمل خواهد شد.
قراردادی که بسته شده درباره فعالیت‌های اقتصادی مجاز برای ایران بسیار محدود است. ایران می‌تواند محصولات پتروشیمی بفروشد و محصولات خودروسازی خود را صادر کند یا بفروشد. همین. هیچ فعالیت تجاری دیگر تحت این توافق اولیه مجاز نیست. هرکس هم که فکر می‌کند اکنون می‌تواند به توسعه میادین نفتی ایران کمک کند، به کشتی‌سازی این کشور بپیوندد، با این کشور تبادل کالا داشته باشد، یا در هر کدام از بخش‌های دیگری فعالیت کند که تحت تحریم هستند، به سرعت به این نتیجه خواهد رسید که ما درباره اعمال تحریم‌های کنونی با تمام قدرت کاملاً جدی هستیم.
نکته دوم، درباره تأثیر این توافق بر اقتصاد ایران. همان‌طور که قبلاً هم گفتم، توافقنامه تأثیر چشم‌گیری بر اقتصاد این کشور نمی‌گذارد. ارزش نهایی 6 تا 7 میلیارد دلاری این توافقنامه که شاید حتی صرفاً رقم بزرگی باشد، در طول شش ماه به دست ایران می‌رسد و در مقایسه با بحران اقتصادی ایران، نیازهایش به تبادلات خارجی که بیش از ده برابر ارزش توافقنامه هستند، و کسری بودجه تقریباً 35 میلیارد دلاری، هیچ تأثیری بر اقتصاد این کشور نخواهد داشت.

http://www.mashreghnews.ir/files/fa/news/1392/9/24/459327_258.jpg
**سند توافق درباره به رسمیت شناختن حق غنی‌سازی ایران چیزی نمی‌گوید
سؤال: لطفاً درباره بخش «حق غنی‌سازی» در توافقنامه توضیح دهید. وزیر خارجه آمریکا اعلام کرده که در سند این توافقنامه هیچ حرفی از حق غنی‌سازی زده نشده است. با این حال مقامات ایرانی ادعا می‌کنند که حتی اگر علناً ذکر نشده باشد، این حق به طور ضمنی به ایران تعلق گرفته است. می‌توانید بگویی که سند دقیقاً چه چیزی را می‌گوید و چه چیزی را نمی‌گوید؟ و از آن‌جا که 1+5 ادعا می‌کنند چنین حقی وجود ندارد، و ایرانی‌ها می‌گویند وجود دارد، آیا این می‌تواند موضوع دور بعدی مذاکرات باشد؟
مقام ارشد کاخ سفید: سؤال بسیاری خوبی است. همان‌طور که می‌دانید ایرانی‌ها مدت زیادی است که این را می‌گویند. واقعیت این است که از نظر سیاسی، آمریکا نه حق غنی‌سازی توسط دولت ایران را به رسمیت شناخته و نه قصد دارد این کار را بکند. سند توافق هم درباره به رسمیت شناختن حق غنی‌سازی هیچ چیزی نمی‌گوید.
اما این‌که در آینده چه خواهد شد، شش ماه آینده صرفاً تعیین خواهد کرد که آیا می‌توانیم درباره برنامه هسته‌ای ایران به توافقی برسیم یا نه، و این اطمینان را به ما می‌دهد که برنامه هسته‌ای این کشور صلح‌آمیز است. این توافق محدویت‌هایی را برای برنامه هسته‌ای ایران ایجاد می‌کند و روش‌های سخت‌گیرانه‌ای دارد که به ما اطمینان می‌دهد ایران نمی‌تواند از برنامه هسته‌ای خود برای ساخت سلاح هسته‌ای استفاده کند.
در این شش ماه باید مذاکره کنیم تا ببینیم آیا هدف ما با کاهش درصد غنی‌سازی ایران محقق می‌شود یا نه. اما نکته این‌جا است که هیچ چیز مورد توافق واقع نمی‌شود مگر آن‌که درباره همه چیز به توافق برسیم.در این قرارداد هیچ حقی به ایران داده نشده مگر آن‌که همه نگرانی‌های ما درباره اراک، فوردو و نطنز برطرف شود و محدودیت‌هایی درباره نوع برنامه هسته‌ای ایران و روش‌هایی برای اعتمادسازی اعمال شود.
بنابراین شش ماه آینده درباره این خواهد بود: آیا می‌توانیم هدف نهایی و مورد توافق دو طرف 1+5 و ایران را تعیین کنیم؟ این هدف شامل به رسمیت شناختن حق غنی‌سازی از طرف ما برای دولت ایران نیست؛ زیرا ما اعتقادی نداریم که آن ایران تحت ان‌پی‌تی حق غنی‌سازی دارد.
در شش ماه آینده به موضوعاتی پرداخته خواهد شد که اشاره کردم و همان‌طور که به صراحت گفتیم، ایران باید در این شش ماه به وضعیت قطعنامه‌های شورای امنیت رسیدگی کند؛ به علاوه، ایران باید به تعهدات خود تحت ان‌پی‌تی و در مقابل آژانس انرژی اتمی پایبند باشد. بنابراین این تعهدات ایران به جامعه جهانی پابرجاست و باید این مسائل را حل کرد.
البته خواهیم دید که آیا می‌توانیم به نتیجه‌ای نهایی برسیم که به ایران اجازه داشتن انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای، دسترسی به انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای و مسلماً داشتن برخی امکانات داخلی برای تولید این انرژی را بدهد یا نه؛ البته به شرط محدودیت‌ها و اقدامات اعتمادسازی که برای ما قابل قبول باشد و به ما اطمینان بدهد که برنامه هسته‌ای این کشور صلح‌آمیز است.
باز هم می‌گویم این دقیقاً موضوع مذاکرات شش ماه آینده خواهد بود؛ اما به هیچ وجه حقی مبنی بر غنی‌سازی برای دولت ایران قائل نمی‌شود.
نکته دیگری که باید دوباره به آن اشاره کنم این‌که قدم اول مذاکرات دائمی نیست. تاریخ انقضایی شش ماهه دارد؛ مگر آن‌که به یک توافق همه‌جانبه برسیم و یا هر دو طرف توافق کنند که مذاکرات را با تمدید این شرایط همچنان ادامه دهند.
بنابراین ایران نمی‌تواند به هیچ نکته‌ای در این توافق اولیه به عنوان به رسمیت شناخته شدن ظرفیت‌های هسته‌ای کنونی خود به شکل دائمی اشاره کند. وضعیت کنونی وضعیت جدیدی نیست. صرفاً قدم اول است برای تأمین زمان و فضای مورد نیاز برای رسیدن به وضعیتی جدید.
سؤال: آستوشیتدپرس در مقاله‌ای اخیراً نوشته که در ماه‌های قبل از دور جدید مذاکرات ژنو، بین مقامات بلندپایه دو طرف دیدارهایی برگذار شده است. می‌خواستم ببینم می‌توانید درباره این دیدارها برای ما هم توضیح بدهید؟
مقام ارشد کاخ سفید: من به چند نکته در این رابطه باید اشاره کنم: اولاً، زمانی که آقای روحانی به ریاست‌جمهوری ایران انتخاب شد و از جهتی جدید در سیاست خارجی صحبت کرد، ما این سخنان را جدی گرفتیم و تصمیم گرفتیم آن‌ها را امتحان کنیم. اولین بار آقای اوباما به آقای روحانی نامه‌ای نوشت و آن را علنی کردیم. فکر می‌کنم این نامه در اوایل ماه آگوست بود.
نکته دوم این‌که آمریکا همواره شفاف گفته است که 1+5 کانال گفتگو با ایران برای رسیدن به توافق هسته‌ای است. اما به وضوح هم گفته‌ایم که آماده‌ایم با ایرانیان وارد گفتگوی دو طرفه شویم تا مذاکرات 1+5 را پیش ببریم و تکمیل کنیم. بنابراین همه مذاکرات دو جانبه ما هم در نهایت در خدمت مذاکرات 1+5 و بخشی از این مذاکرات بوده است.

http://www.mashreghnews.ir/files/fa/news/1392/9/24/459325_718.jpg
**دوستان اسرائیلی خود را در جریان جزئیات تمام مذاکرات خود با ایران می‌گذاریم

برخی از این مذاکرات هم علنی شده است. آقای اوباما با آقای روحانی صحبت کرده است؛ آقای کری با آقای ظریف دیدار دو جانبه داشته است؛ وندی شرمن معاون وزیر خارجه دیدارهایی را در حاشیه گفتگوهای 1+5 انجام داده است. به علاوه، خود ما هم از زمان انتخاب آقای روحانی، مذاکرات دو جانبه ای را با مقامات ایرانی داشته‌ایم تا درباره موضوعاتی بحث کنیم که می‌توان در مذاکرات 1+5 آن‌ها را مطرح کرد.
بنابراین در طول ماه‌های اخیر سپتامبر، اکتبر و نوامبر که دیپلماسی را به شدت پیگیری می‌کردیم، گفتگوهای محدود و دو جانبه‌ای با مقامات ایران و از طرف دیگر با 1+5 داشته‌ایم و درباره موضوعاتی بحث کردیم که می‌توانند در مذاکرات 1+5 بررسی شوند. مهم‌تر این‌که سند توافقنامه در خود گفتگوهای ژنو مورد بررسی قرار گرفت.
همچنین باید اضافه کنم ما گزارش کاری را از مذاکرات دو جانبه با ایرانی‌ها درباره موضوعات مرتبط با برنامه هسته‌ای به شرکای خود در 1+5 ارائه می‌دهیم؛ همان‌طور که اگر آن‌ها هم می‌توانند گزارشی از مذاکرات دو جانبه احتمالی با ایران به ما بدهند. همچنین محتوای مذاکرات دو جانبه با ایران را در اختیار دوستان اسرائیلی خود هم می‌گذاریم؛ همان‌طور که به شرکای 1+5 گزارش می‌دهیم.
سؤال: می‌خواستم درباره تنفس تحریم‌ها توضیح بیش‌تری بدهید. به نظر شنا چرا به اجازه کنگره نیازی نیست. به نظر شما کنگره با این توافق چه برخوردی خواهد کرد و آقای رئیس‌جمهور چه سیاستی را باید پیش بگیرد تا از اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران جلوگیری کند؟
مقام ارشد کاخ سفید: چند نکته: اولاً، تحریم‌هایی که کنگره تصویب کرده، همچنان پابرجاست؛ بنابراین نمی‌خواهیم ساختار قانونی تحریم‌ها را به هم بزنیم. باز هم باید بگوییم، این تنفس بسیار محدود و قابل بازگشت است و به هیچ وجه ساختار اصلی تحریم‌های کنونی را جابه‌جا نمی‌کند.
درباره تحریم‌های جدید هم؛ به اعتقاد ما تصویب تحریم‌های بیش‌تر توافق را از مسیر خود خارج می‌کند و مطمئن هستیم اعضای کنگره هم می‌دانند که چه‌قدر مهم است امتحان کنیم که آیا می‌توانیم در شش ماه آینده به توافقی جامع برسیم یا نه. چند هفته است که داریم با اعضای کنگره در این‌باره صحبت می‌کنیم و گزارش کاملی از مفاد صحبت‌هایمان با مقامات ایران به کنگره تحویل داده‌ایم. هم امشب با کنگره تماس گرفته‌ایم و هم در روزهای آینده این کار را خواهیم کرد.
چند نکته را متذکر شوم: اولاً، گفته‌ایم که اگر ایرانی‌ها از توافقنامه تخطی کنند، یا اگر به راه‌حلی جامع دست پیدا نکنیم، تحریم‌های بیش‌تری را علیه این کشور اعمال خواهیم کرد. بنابراین آماده‌ایم تا در این‌باره با کنگره همکاری کنیم؛ به شرط آن‌که ایران از توافقنامه تخطی کند و یا پس از شش ماه به توافقی جامع نرسیم و همچنین به این نتیجه برسیم که نباید به مذاکرات ادامه دهیم. پس به مذاکره با کنگره در این رابطه ادامه خواهیم داد.
من از طرف اعضای کنگره اظهارنظری نمی‌کنم؛ اما فکر می‌کنم آن‌ها هم شفاف گفته‌اند که معتقدند مسئله باید صلح‌آمیز و از راه دیپلماسی حل شود. و کنگره در تشکیل نظام تحریم‌ها هم همراه اصلی ما بوده است؛ تحریم‌هایی که ما را به نقطه امروز رسانده است. همان‌طور که رئیس‌جمهور گفته، بدون تحریم‌ها به نقطه امروز نمی‌رسیدیم. تحریم‌ها به آوردن ایران پای میز مذاکره کمک کرد. اما به نظر من کنگره هم اعتقاد دارد که راه‌حل صلح‌آمیز از گزینه دیگر بسیار مطلوب‌تر است؛ به همین خاطر هم هست که در طول شش ماه آینده هم این راه را امتحان خواهیم کرد.
ما باید هنوز هم نظر خود را به کنگره انتقال دهیم؛ اما من معتقدم اکثر اعضای کنگره بر این عقیده‌اند که راه‌حل صلح‌آمیز برای برنامه هسته‌ای ایران به نفع آمریکا است؛ و به نفع آمریکا است که از تحریم‌ها به عنوان یک اهرم استفاده کنیم، نه این‌که کاری کنیم تا مذاکرات از مسیر خود خارج شود.
سؤال: لطفاً در این‌باره بیش‌تر توضیح دهید که آیا آقای رئیس‌جمهور شخصاً با نتانیاهو درباره مذاکرات ژنو3 صحبت کرده یا نه. و آیا تضمین قطعی دارید که اسرائیل در این شش ماه کاری نخواهد کرد؟

یک سؤال فنی هم اینکه آیا می‌توانید توضیح دهید که اتحادیه اروپا تحریم‌های بیمه و حمل‌ونقل را درباره نفتکش‌ها لغو کرده است؟ این نکته در ترجمه فارسی توافقنامه آمده؛ اما در متن خلاصه‌ای که شما منتشر کرده‌اید وجود ندارد.
مقام ارشد کاخ سفید: درباره اسرائیل؛ مطمئن باشید که آقای اوباما با نتانیاهو صحبت خواهد کرد؛ همه اطلاعات ما هم حاکی از این است که فردا (یک روز پس از توافق ژنو) این اتفاق خواهد افتاد. ما پس از هر کدام از دورهای این مذاکرات اسرائیلی‌ها را در جریان گزارش کار خود قرار می‌دهیم. رئیس‌جمهور تقریباً پنج سال است که در این‌باره با نتانیاهو گفتگو می‌کند.
بگذارید این را هم توضیح بدهم. می‌دانیم که اختلافاتی بین ما و اسرائیل وجود دارد؛ اما هر دو یک هدف مشترک داریم: نگذاریم ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند. این به نفع آمریکا است؛ به نفع اسرائیل است؛ به نفع جهان است. مذاکرات هم به همین دلیل است. ما در این‌باره صادقانه تلاش خواهیم کرد و در همه سطوح از رئیس‌جمهور گرفته تا وزیر خارجه، تا مذاکره‌کننده‌های ما و حتی نهادهای امنیتی، نظامی و اطلاعاتی، به طور مداوم با کابینه اسرائیل در گفتگو می‌کنیم. در آینده هم همین کار را خواهیم کرد.
باز هم می‌گوییم، ما درک می‌کنیم که چرا اسرائیل به ایران بسیار مشکوک است؛ با توجه به تهدیدهایی که از جانب تهران علیه اسرائیل صورت گرفته است. درک می‌کنیم که چرا اسرائیل می‌خواهد مطمئن شود که این بهترین قرارداد ممکن است و ایران نمی‌تواند به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند. نکته‌ای که باید به آن اشاره کنیم این‌که توافقنامه ارتباطی به اعتماد به دولت ایران ندارد. اقدامات سخت‌گیرانه‌ای برای شفاف‌سازی و نظارت دقیق اعمال کرده‌ایم تا مطمئن شویم ایران به تعهدات خود در توافقنامه پایبند است.

از این مدت شش ماهه استفاده خواهیم کرد تا امتحان کنیم آیا دولت جدید ایران همچنان به تعهدات خود در تغییر رویکرد ایران پایبند خواهد بود یا نه. رئیس‌جمهور ایران گفته که این کشور سلاح هسته‌ای تولید نخواهد کرد. رهبر ایران گفته که اسلام اجازه این کار را نمی‌دهد. آن‌چه بعد از شش ماه درباره آن به نتیجه خواهیم رسید این است که آیا توافقی و راهی وجود دارد که به ما اطمینان دهد برنامه هسته‌ای ایران صلح‌آمیز است یا نه. این به نفع آمریکا است؛ به نفع دنیا است؛ به عقیده ما به نفع امنیت اسرائیل است؛ به نفع شرکای ما در خلیج فارس و منطقه است.
مقام ارشد کاخ سفید: درباره بخش دوم سؤال هم، تنفس تحریمی که در توافقنامه آمده، علاوه بر فعالیت‌های تجاری شامل خدمات مرتبط هم می‌شود. من متن فارسی توافقنامه را نخوانده‌ام؛ اما احتمالاً به همین بخش خدمات مرتبط اشاره داشته است.

- - - به روز رسانی شده - - -

m.g.s.t.r
28th January 2014, 09:15 PM
جالبه که در حرف میگیم به تیم مذاکره کننده اعتماد داریم اما از اعمالمان اینگونه برمیاد که به صحبتهای طرف آمریکایی بیشتر اطمینان داریم چون در مباحث بیشتر به سخنرانیها و مصاحبه های طرف آمریکایی بیشتر تکیه میکنیم!!!!!

kamanabroo
28th January 2014, 09:23 PM
جالبه که در حرف میگیم به تیم مذاکره کننده اعتماد داریم اما از اعمالمان اینگونه برمیاد که به صحبتهای طرف آمریکایی بیشتر اطمینان داریم چون در مباحث بیشتر به سخنرانیها و مصاحبه های طرف آمریکایی بیشتر تکیه میکنیم!!!!!

برادر سوء تفاهم پیش نیاد
البته اگه منظورتون بازخوانی مواضع رنگارنگ آمریکاست که گذاشتم

این رو نگذاشتم برای اینکه بگم ما به حرف طرف مقابل بیشتر اعتماد داریم. نخیر. اتفاقا برعکس
این مطلب نشون میده که طرف ما (آمریکا) چقدر مواضعش نسبت به ایران غیر منطقی است و دنبال رساندن نفعی طبق مذاکرات به ایران نیست.

و ما باید هشیار باشیم که هر گونه اعتمادی به طرف مقابل نکنیم.
امیدوارم اگر منظورتون ارسال بنده بوده ، مطلب روشن شده باشه

مجتبی
28th January 2014, 09:36 PM
الان مشکل اینه :

وزیر امور خارجه در جلسه کمیسیون امنیت ملی و پیش از امضای توافقنامه اظهار داشت: حتی اگر استیضاح هم بشوم جزئیات مذاکرات را نمی‌گویم.

خب چی هست تو این توافقنامه که ملت که هیچ حتی مجلس هم نباید بدونه؟؟؟؟
من میترسم.... میترسم از روزی که اینا چنان گندی بزنن که تا چند ده سال بعد هم نشه جمعش کرد...

m.g.s.t.r
28th January 2014, 10:05 PM
برادر سوء تفاهم پیش نیاد

این رو نگذاشتم برای اینکه بگم ما به حرف طرف مقابل بیشتر اعتماد داریم. نخیر. اتفاقا برعکس
این مطلب نشون میده که طرف ما (آمریکا) چقدر مواضعش نسبت به ایران غیر منطقی است و دنبال رساندن نفعی طبق مذاکرات به ایران نیست.

راستش تنها ارسال شما منظورم نبوده[shaad]
تقریبا تمام نقدها برمبنای مصاحبه های آمریکایی هاست

و نکته بعدی اینکه 5 ماهه رییس جمهور و وزیرخارجه میگن ماهم به طرف غربی اعتماد نداریم ولی خب کسی توجه نمیکنه!

312
28th January 2014, 10:35 PM
خاطره یک تجربه

http://www.khatteemam.ir/fa/?p=22578

kamanabroo
28th January 2014, 11:31 PM
اینم جالبه که ببینید:

دکتر سلام 25:

http://snn.ir/Images/News/AtachFile/28-10-1392/FILE635256894400897473.flv

ماری مریم
29th January 2014, 12:00 AM
افخم نمایندگان معترض را به لاریجانی ارجاع داد (http://fararu.com/fa/news/178040/%D8%A7%D9%81%D8%AE%D9%85-%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%D9%86%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D 9%86-%D9%85%D8%B9%D8%AA%D8%B1%D8%B6-%D8%B1%D8%A7-%D8%A8%D9%87-%D9%84%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%AC%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%A7%D8%B1%D8%AC%D8%A7%D8%B9-%D8%AF%D8%A7%D8%AF)
کد خبر: ۱۷۸۰۴۰
۰۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۳

فرارو- سخنگوی وزارت امور خارجه کشور گفت: «اطلاعات کامل در خصوص مذاکرات در اختیار رئیس مجلس قرار گرفته و با صلاحدید ایشان در اختیار کمیسیون ها و نمایندگان قرار می گیرد.»

در نشست خبری امروز مرضیه افخم، خبرنگار روزنامه وطن امروز از سخنگوی وزارت امور خارجه پرسید که ما منتقدان توافق هسته ای را صهیونیست خطاب می کنید و آیا این امر با نقدخوانی تعارض ندارد و افخم پاسخ داد هیچ وقت وزارت امور خارجه و شخص وزیر چنین ادبیاتی به کار نبردند و بارها اعلام کردیم نقدها حتما دلسوزانه و در جهت منافع ملی است. شیوه ارائه آن که با برخی اطلاعات نادرست مطرح می شود موضوعی است که از سمت ما نیز نکاتی درباره آن مطرح شده اما همسو خواندن منتقدین داخلی با صهیونیست ها تفسیری است که صورت می گیرد و در ادبیات و صراحت کلام مورد نظر نبوده است.

وطن امروز در سوال دیگری درباره نامه 160نماینده به رئیس مجلس برای اجرای توافق ژنو و اینکه چرا رؤسای کمیسیون ها و نمایندگان مجلس محرم نیستند پرسید و افخم پاسخ داد: «درمود بحث اطلاع رسانی برنامه اقدام مشترک علاوه بر اطلاع رسانی عمومی در سایت وزارت امور خارجه قرار دارد و نسخه ای از آن نیز در اختیار مقامات قرار گرفت.»

وی افزود: «بخش دیگر مربوط به مذاکرات کارشناسی است که non paper محسوب می شود و سند مشخص نداشته و مذاکرات شفاهی بوده است در این مورد نیز اطلاعات کامل در اختیار رئیس مجلس قرار گرفته و با صلاح دید ایشان در اختیار کمیسیون ها و نمایندگان قرار می گیرد چنانچه به ما اعلام شود وزارت امور خارجه آماده است در این خصوص اطلاع رسانی کند و اسناد را در اختیار نمایندگان قرار دهد.»

علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی یکی از اعضای شورای عالی امنیت ملی است. وزارت امور خارجه پیش از این اعلام کرده بود که مذاکرات هسته ای تحت نظارت شورای عالی امنیت ملی انجام می شود.

با این حال نمایندگان مجلس شورای اسلامی بارها و بارها به دلیل محرمانه بودن محتوای مذاکرات هسته ای انتقاد کرده اند و خواستار اعلام علنی جزییات مذاکرات شده اند.

نمایندگان اصولگرای مجلس می گویند وزارت خارجه آن ها را نامحرم می داند و از بیان جزییات خودداری می کند.

در مذاکرات هسته ای ایران و غرب که منجر به توافق ژنو شد تصمیم گرفته شد که جزییات مذاکرات محرمانه باقی بماند. چندی پیش یکی از نمایندگان مجلس گفت که محمد جواد ظریف در جلسه کمیسیون امنیت ملی اعلام کرده است حتی اگر او را استیضاح کنند جزییات مذاکرات را افشا نخواهد کرد.

Almas Parsi
29th January 2014, 12:03 AM
با سلام خدمت دوستان عزیز

و تشکر از دعوت جناب کمان ابرو به این موضوع

دوستان من تا حدی مطالب و نظرات رو مطالعه کردم

راستش من با مباحث اینچنینی کلا موافق نیستم چرا که بررسی چنین مباحثی نیاز و ضرورت وجود کارشناسان زبده و اهل فن در عرصه سیاسی داره و ارائه نظرات من و شمایی که در جایگاه یک متخصص و سیاستمدار نیستیم یک خطای بزرگ و آثار مخربی داره

و اشکال بزرگش اینه که چند درصد از مخاطبین این موضوعات آگاهی سیاسی دارن ؟؟؟؟

نقد و بررسی ایرادی نداره مشروط به اینکه کارشناسانه و منصفانه باشه
اگر قراره بحث بینمون صورت بگیره نقل قول از رسانه ها و نوشتارهای سطح وب منصفانه نیست چون هر نوشتاری گرایش به یک سمت و سویی داره بحث متعادل و منصفانه زمانیه که من و شما ذهنیت خودمون رو در قضایا به قلم خودمون روی این تاپیک بیاریم و الا اگر قرار باشه هر کس متنی از یک خبر گذاری بیاره که نمیشه گفت یک گفتگوی به دور از هر گرایش ...
معنی اون میشه القای برخی افکار به اذهان عمومی ...
و متاسفانه برخی نهادها مثل صدا و سیما هم با برخی حرکات باعث ایجاد شبهه در جهت گیری هاش شد و چشم ملت ایران به تصاویر گزارش شده از مذاکرات و ورود هیئت مذاکره کننده به صفحه تلویزیون خشک شد و ما بین صد تا فیلم بردار نیاز به صد گزارش نداشتیم ولی متاسفانه یه گزارش درست و کامل که ندیدیم بلکه ...........

بگذریم ..............[afsoorde]

متاسفانه مخاطبین شهروندانی هستند که با گوشت و پوست و خون خودشون شرایط رو لمس کردن
و درد ها و سختی ها رو متحمل شدن و طبیعیه که نگرانی در وجودشون باشه و هر چیزی که از بین سخنان منو شما بشنون اونها رو نگران و نگران تر کنه و دچار تردید میکنه و آیا نگرانی و تشویش اذهان دردی رو از جامعه درمان میکنه؟
یا با توجه به شرایط سخت زندگی غصه ها رو بیشتر ؟؟؟؟

اما دوستان کاش ما ایرانیا فراموش نکنیم که یه خصلت بد داریم و اون هم پیش داوری های عجولانه هست و قضاوت های نا عادلانه و متاسفانه در بین این قضاوت ها ممکنه برخی افکار مسموم سعی در متشنج کردن فضاها در اجتماع کنند

ببینید همه ما در کشورمون از یک رهبری واحد پیروی میکنیم و ادعامون اینه که از دستوراتشون تبعیت میکنیم ولی چقدر در همین اجرای قطعنامه متعهد بودیم
شکی نیست که همه تصمیمات این جریانات با نظارت و درایت رهبرمون داره اداره میشه

فکر میکنیم رهبر از همه مسائل بیخبرند؟؟؟
و ما داریم با تحلیل این برنامه ها کمک به وضعیت خودمون میکنیم ؟؟؟
ولی نه دوستان با این تحلیل ها ما داریم چوب لای چرخ عواملی میگذاریم که تمام تلاششون رو برای ایجاد شرایط و جبران لطمات اقتصادی دارن میکنند تا با هر روشی شرایط رو مطلوبتر کنند آیا با اون روند روبه رشد نرخ ها و در کنار اون تحریمها چقدر دیگه توان داشتیم ؟
ما از خیلی از آمار و ارقامهای کشوری بی اطلاع هستیم ....

زمان زیادی نگذشته از استراتژی هوشمندانه رهبرمون که این حرکت مذاکرات رو نام نرمش قهرمانانه گذاشتند
ولی عده ای از بین همین خود ماها دانسته یا نادانسته حرف ایشون رو به معنای دست کشیدن از اصول و آرمان های نظام اسلامی تعبیر کردند و باعث شدند رهبرمون در این خصوص هم توضیحاتی ارائه بدن
یعنی ما خودمون چاله جلوی پامون میکنیم در حالیکه یادمون میره یک نفر در راس تصمیماتی اتخاذ کردن و اگر ما نمیتونیم کاری کنیم لااقل کارشون رو سختر نکنیم
اون عده هم نگران اوضاع بودند و مثل همه کسانی که میترسیدند اوضاع بدتر نشه اون تعبیر رو از حرف رهبر کردند ولی نتیجه اش این شد که رهبر در سخنرانیشون با تاثر اعلام کردند این تعبیر باعث شد برخی رسانه ها و دشمنان مدعی عقب نشینی ایران و نظام اسلامی از اصول شدند و ایشان نام این تعبیر رو خلاف واقع و بد فهمی عنوان کردند
جزئیات کامل متن سخنان رهبر در لینک زیر هست

http://www.hamshahrionline.ir/details/239480

شبی که من سخنان رهبر رو در این زمینه شنیدم از فرهنگ حاکم در کشورم که از سر نادانستن ها و بد قضاوت کردنها و پیش داوری ها پایه گذاری شده و گاها هم تاثیر برخی جریانها هست خجالت کشیدم و ناراحت شدم ما همون مردمی هستیم که یادمون رفته نژاد ایرانی هستیم و ایرانی واقعی حفظ حرمتها رو نباید فراموش کنه

ما همون مردمی هستیم که 8 سال با همه سختی هاش سعی کردیم به انتخاب دیگران احترام بزاریم و اعتماد کنیم ولی کاش نه به اندازه 8 سال به اندازه نیمی از اون زمان به این دولت جدید هم فرصت میدادیم نصف اون هم نه 2 سال دندون رو جیگر بزاریم بعد نظراتمون رو مثل بمب خوشه ای بریزیم توی اجتماع و اونها رو از هر طرف با ترکش انتقاد مورد حمله قرار بدیم
در متن نوشته شده بود جناب ظریف چرا پنهانی مذاکراتشون رو برگزار کردند و ...

آخه این که جوابش کاملا مشخصه باز برمیگرده به فرهنگ ما ایرانییها
چرا نباید برخی چیزها رو ازمون پنهون کنند ؟؟؟
به همون دلیلی که منتظریم یه موردی پیش بیاد و با حرف و سخن و بزرگ کردن و تعبیرهای نا دانسته کار رو پیچ بدیم کار دیگه ای بلدیم ؟؟؟؟؟
مطمئن باشیم که این مذاکرات مقدمات زیادی داشته که ما از خیلی هاش بی خبریم و حالا که جناب ظریف گفتن اگر استیضاح هم بشم چیزی نمیگم زوم کردیم و حساس شدیم روی این مورد ...
فکر میکنید چرا نمیگن یعنی خوششون میاد باهاشون مسابقه 20 سوالی بازی کنیم ؟؟؟؟
یا برای مطرح کردن و بزرگ جلوه دادن خودشون بوده ؟؟؟؟
نه دوستان ما ایرانیا با برخی فرهنگ های حاکم ثابت کردیم کار رو سختر میکنیم و قابل اعتماد نیستیم
چون نظرات متفاوته
توی جامعه کوچیک خانواده هم برای تصمیمات بزرگ نیاز هست مقدمات هر تصمیمی بین زن و شوهر سکرت بمونه تا به موقع به سایر اعضای خونواده گفته بشه فکر میکنید چرا اینطوریه؟؟؟؟
چرا پدر و مادر صلاح میدونن تصمیمات بزرگ رو در ابتدا با هم حل و فصل و قطعی کنند بعد به بچه ها بگن ؟؟؟؟
چون بنا به دلایلی بازگو کردنش در اون مقطع تا نهایی شدن اون تصمیم صلاح نیست
اینا فکر نمیکنید کار رو سخت تر میکنه در بین این واکنش ها و حرکت ها برخی سودجوها به اهدافشون میرسن و ما با فرهنگ غلط مون داریم راه رو برای اون افراد باز میکنیم که بتونند به راحتی نقشه هاشون رو پیاده کنند
ایا جایی هم رهبر اعتراض کردن که جناب ظریف چرا سکرت مذاکره کردن و یا چرا جناب ظریف میگن من استیضاح هم بشم حرفی نمیزنم این نشون میده قضیه نیاز به اعتماد داره یعنی همه تصمیمات هیئت با نظارت رهبر هست و من و شما با این انتقادهامون داریم کارشون رو سخت تر میکنیم و بر خلاف مسیر حرکت میکنیم

دوستان ما قبل از هر انتقادی به عملکرد دولتمردان اول باید فرهنگ و افکار خودمون رو نقد کنیم
همین عدم آگاهی ها در هر اجتماعی دو دستگی ها رو ایجاد میکنه
خوبه ما نگران باشیم و انتقاد کنیم ولی کاش و ایکاش از جایگاه یک شهروند که مشکلات رو دیده و حس کرده نقد کنیم ما 8 سال اذیت شدییم و هیچ کس نمیتونه این رو نقض کنه ولی دوستان بهتر نیست به جای این پیش داوری ها کمی شکیبا باشیم و بجای تشویش اذهان دیگران رو به آرامش و صبوری دعوت کنیم

چون در غیر اینصورت نه تنها نتیجه مطلوب رو از بحث نمیگیریم بلکه باعث گمراهی اذهان دیگران میشیم

پس بیایید عینک های بدبینی مون رو با نگاه خوشبینانه عوض کنیم و به تصمیمات و شرایط احترام بزاریم

با تشکر از همه دوستان[golrooz]

SaSaMc2
29th January 2014, 04:47 AM
علیک السلام و سلام علیک عزیز

سلام عزيزم...[golrooz]

فكر كنم شما هم مثل من مشكل املاء داريد و مجبوريد گاهي ويرايش بزنيد...[labkhand]

نه گرایش سیاسی ندارم.اینو جدی گفتم و هیچ دروغی هم ندارم. اونی که با خودش رک و راست نباشه با دیگران چه نوع رفتار بکند خدا میدونه؛پس واقعا گرایش سیاسی ندارم چون با خودم رک و رو راست هستم.
حتی بنده بنا به دلایلی(معیارها و ارزشها و عقایدم) به فردی رای دادم که بخاطر اوضاع و مصلحت ذهنی خودم ؛زیاد مشتاق نبودم انتخاب بشود تا جو در کشورمان عوض بشود و الان هم هیچ فردی حتی نزدیکانم حتی یک نفر نمیداند که به چه کسی رای داده ام و بعده انتخاب شدن رئیس جمهور محترم خیلی خوشحال شدم که ایشون انتخاب شدند.تفکرات مختلف عامل پیشرفت هست.اما این به این معنی نیس که نباید هوشیار باشیم.یا به این معنی نیس که هر فردی اگه سوال داشته باشه گرایشی حتما داره.

من هرگز دشمنمم به دروغ گويي متهم نميكنم چه برسه به شما دوستان...

مبحث راي دادن امسال از شرايط استراتژيك پيروي ميكرد...

اگر 14 ميليون راي نداده را به حساب بياوريم در حقيقت رقيب اصلي دكتر روحاني راي نداده ها بوده اند نه نامزدهاي پايين جدولي...

و خود روحاني بهتر از هر كسي ميدونه كه بيش از 60 درصد راي رو از سمت خاتمي به دست آورده...

و در شكل گيري اين حماسه و علل باخت رقيب اصلي (راي نداده ها) از دكتر روحاني...

هنوز جاي يك تشكر خشك خالي از سيد محمد خاتمي توسط اركان نظام و برنده انتخابات درد ميكند...

و حتي خود شخص دكتر روحاني هم سعي نكرد جهت كم لطفي اش از بانيان اصلي حماسه يك ممنوع والخروجي را جهت شركت در مراسم ختمي براي چند روز باطل كند...

و مشخصا بحث ما اينجا موافقت و مخالفت با كسي نيست و حق، اولويتي است كه سياسيون چندان بدان پايبند نيستند...

بنده گرایش سیاسی ندارم اما سیاست رو دنبال میکنم. اون فردی که از اوضاع سیاسی سردرنیاورد حتما در فتنه ها دچار شک و تردید خواهد شدو به احتمال زیاد حق و ناحق را نخواهد شناخت.
برا همین بنده سیاست را دنبال و هیچ گرایشی را انتخاب نکردم.و معتقدم که احزاب گاهی طوری تندروی میکنند که منافع حزب را به منافع ملت ترجیح می دهند.

انشالله كه همه ي ما مانند شما بتوانيم بدون گرايشي خاص پيشروي كنيم كه حقي از بين نرود...

برخی مسائل را اینجا نمیشه گفت.دولت قبلی نقاط قوت بسیاری مثه آشنایی نزدیک با مشکلات مردم و.... داشته و نقاط ضعف هم داشته.هر دولتی که سرکار بوده رو در مواقع لازم در بحثها یک علامت سوال بزرگ جلوش گذاشتیم.حتی اگر خودمان بهش رای داده باشیم.

دقيقا آشنايي نزديك با مشكلات مردم و عدم تلاش براي رفع آن يا استفاده تبليغاتي از آن نقاط قوت كه هيچ و نقاط ضعف هم نيست و جرم است...

بله عمده علامت هاي سوال: قهر 12 روزه و وابستگي به مشايي بود...

آيا در مورد اختلاصات و خطابه هاي خس و خاشاكي و لولويي و كهريزكي و مرتضويي و زنجاني ها و قانون گريزي ها و هزاران نقطه قوت ديگر! علامت سوالي گذاشته شد؟

يا همان 150 نماينده مجلس كارت هديه بگير بلند شدن و دست زدند و كف كردند و چاق شدند؟

آخه شما اینجا قرارداد ژنو را علم فرض کردین. از کجا معلوم که مثه قراردادهای ننگین گذشته نباشد؟مارگزیده از ریسمان سیاه و سفید می ترسد. نمی ترسد؟

بله وقتی به یک چیزی به دید علمی نگاه بکنید و خود را ناتوان از درک آن؛ فرمودۀ شما صحیح است. اما قرارداد ژنو نه تنها علم نیست بلکه حکم شمشیری را دارد که اگر بر علیه منه ایرانی کشیده شود معلوم نیست چه بلایی را سرم آورد.

بله 99% ما ناتوان از درك آن هستيم...

حتي 99% ما ناتوان از درك شرايط فوق بحراني كشور هستيم...

و آنهايي كه در راس آمارهاي دروغ را بنا بر مصلحت به خورد مردم ميدهند...

خوب ميدانند كه وقت رفتن چه كساني بود و آمدن چه كساني و نوشتن چه توافق نامه هايي تا قبل تركيد زخم...

من به چوپان شکی ندارم اما به درندگی گرگها یقین دارم.

یقین دارم که اگر چوپان خود را توانای مطلق بداند از پس گرگها برنخواهد آمد و این گوسفندان بیچاره هستند که تکه پاره خواهند شد.

احمق ترين موجود كسي است كه خود را تواناي مطلق بداند...

و اين موضوع را همه ميدانند الا گوسفندان و حتي گرگ ها...

پس مشکل من دانستن فرمولاسیون نیست؛ درد من تکه پاره شدن گوسفندان هست .

متاسفانه نزديك يك دهه است كه يا گوسفندان سلاخي شده اند يا گرگ يا آرزوي دريده شدن توسط گرگ ها را دارند...

مخالف که نه. مشکل عدم شفافیت رو داشتند. شاید برخی هم مخالف بودن.

هنوز هم مخالف هستند و فعلا بهانه عدم شفافيت را دارند...
منبع كيهان...

اما بنده دستۀ پنجمی هم اضافه کنم که قضیه را با نگرانی دنبال می کنند. اونم افرادی که نگران مملکت و آیندۀ خود هستند بدون اینکه گرایشی داشته باشند. برایشان فرد مهم نیست ؛مهم عملکرد هست.
همانطور که در این قضیه خواهان شفاف سازی هستیم و بودیم در جاهایی هم از رئیس جمهور محترم دفاع کردیم. اگر خواستید لینک بدهم.یک جا هم نبوده چندین بار بوده. اما این مساله فرق دارد.حمایت از رئیس دولت در مسائل بعنوان پشتوانه و دلگرمی رئیس جمهور می تواند باشد و این مختص این دولت هم نیست اما در مسائلی باید از رئیس دولت توضیح خواست این حق مسلم منه ایرانی است؛ بدون هیچ گونه گرایشی.
هر فردی که آیندۀ مملکت براش مهم باشد نگران می شود.

نگران چي؟

در بدترين شرايط از دست رفتن يك حق مسلم؟

چرا اين گروه پنجم نگران از دست رفتن هزاران حق مسلم ضروري تر نبودند؟
ــــــــــــــ

سخنان شما رو كاغذ كاملا صحيح است و از حق طبيعي خود دفاع ميكنيد...

اما مدتي است كه گوسفندان از فرط گرسنگي تمام كاغذها را خورده اند...

و گزينه اي به نام كاغذ روي ميز ديده نميشد...

به بيست و سي اعتباري نيست...

شرايط اينگونه حكم ميكرد و كساني كه بايد اطلاع داشته باشند اطلاع دارند...

با تشكر...[golrooz]

هنوز خاطرم هست کلاس های شیرین و جذاب شما را که با اشتیاق در آن حاضر می شدم و شنیدن نظرات متفاوت حضرتعالی برایم تازگی داشت اما به همان میزان، نسبت به برخی اظهارات شما در حیرت و بهت فرو می رفتم، از جمله زمانی که در بررسی و توضیح عملکرد قاجارها در بسیاری از مواقع به عنوان مدافع اقدامات آنها ظاهر می شدید و پادشاهان قاجار را لزوما خائن ندانسته و حتی از قراردادهای گلستان و ترکمنچای در آن شرایط دفاع می کردید.

شما معتقد بودید قضاوت امروز ما نسبت به عملکرد 2 قرن قبل قاجارها درست نیست و باید اقدامات آنها را در چارچوب و شرایط آن روزها تفسیر کرد، پس اگر فتحعلیشاه پس از شکست از روس ها اقدام به انعقاد قراردادهای گلستان و ترکمنچای کرده است، چندان مقصر نبوده چون نمی شد از موضع یک کشور شکست خورده، بهتر از آن قراردادی را با طرف مقابل امضا کرد.

در همین راستا چندی قبل نیز گفتگوی شما را با شماره 39 ماهنامه نسیم بیداری را مطالعه می کردم و در ادامه همان مباحث مورد اشاره در کلاس هایتان، زمانی که خبرنگار از شما درباره قرارداد ترکمنچای می پرسد «پس گر شما هم جای فتحعلیشاه بودید همین کار را می‌کردید ؟» شما قاطعانه پاسخ می دهید: «قطعا راهکار دیگری نبود» و زمانی که باز خبرنگار از شما می پرسد «پس شما این نوع عقب نشینی را خیانت نمی دانید؟» صراحتا می فرمایید: «اصلا و ابدا. من بر این باورم عباس میزرا و فتحعلیشاه کاملا عقلایی رفتار کردند ... در دیپلماسی بسیاری از عقب نشینی های خردمندانه برای کشور بسیار بیش از سیاست های تهاجمی ومتهورانه بی پشتوانه سود به همراه داشته است.»

سلام...[golrooz]

زيبا كلام رو نميشناختم و فقط اسمش رو شنيده بودم...

و از اين متن متوجه شدم انگار انسان آگاهي هستند...

در گذشته حكومت ها بر اساس قدرت شكل ميگرفتند و بين خان ها قويترين به حكومت ميرسيد...

و حكومتش تا زماني ادامه داشت كه قويتر از آنها نيامده باشد... ( البته در نادر ديكتاتورها كمي سخت تر بود )

اگر چنين عهد نامه هايي نوشته شده يا چاره اي نبوده يا حاكمي تواناتر وجود نداشته است...

در اينكه دوران قاجار دوران ننگيني بر ايران بوده شكي نيست...

اما اين مربوط به دوران ميشود و نه حكومت و شايد اگر حاكمان ديگري با قدرت كمتر در راس قرار داشتند تمام ايران را به باد داده بودند...

و اين اتفاقات از ضعف ما در آن تايم از تاريخ است و نه ضعف حكومتي...

* در قدم اول پس از 10 سال موفق به توقف پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران شدیم
* نه در این توافقنامه و نه در آینده "حق" غنی‌سازی ایران را به رسمیت نمی‌شناسیم
* در هیچ‌جای این توافقنامه بندی وجود ندارد که تعبیر به داشتن "حق غنی‌سازی" برای ایران شود
* با از بین بردن ذخایر 20 درصد، توقف نصب سانتریفیوژهای پیشرفته و توقف راه‌اندازی آب سنگین اراک جلوی دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را گرفتیم
* برای اولین بار ایران اطلاعات مربوط به راکتور اراک را به آژانس تحویل خواهد داد
* محورهای توافق: توقف فعالیت‌های برنامه هسته‌ای، به عقب برگشتن آن، و نظارت گسترده و دقیق بر این برنامه
* تعدیل تحریم‌ها در نهایت 6 تا 7 میلیارد دلار درآمد برای ایران خواهد داشت
* در مقایسه با 100 دلار سرمایه بلوکه شده ایران، 6 تا 7 میلیارد دلار مبلغ ناچیزی است که عاید ایران می‌شود
* تحریم‌ ایران به دلیل حمایت از تروریسم، دخالت در سوریه و نقض حقوق بشر ادامه خواهد داشت
* تعدیل تحریم‌ها به معنای بازگشت ایران به تجارت جهانی نیست
* در صورتی که از این فرصت برای توافق با ایران استفاده نمی‌کردیم، به ائتلاف بین‌المللی بر ضد ایران ضربه وارد می‌شد
* عدم توافق با ایران در این مرحله، نظام تحریم‌های یکجانبه علیه این کشور را با شکست مواجه می‌کرد
* متقاعد کردن شرکایمان به ادامه تحریم سخت می‌شد
* تعدیل تحریم‌ها در این دوره شش ماهه تأثیر چشم‌گیری بر اقتصاد ایران نخواهد داشت
* تلاش می‌کنیم کنگره با تحریم جدید توافق با ایران را خراب نکند.
* براساس چارچوب‌های نظام سیاسی آمریکا برای جلوگیری از تحریم جدید ایران تلاش خواهیم کرد

سلام برادر كمان ابرو...[golrooz]

كاملا مشخص است كه راس در آمريكا هم گرفتار تصميمات و نظرات تندرو هاست...

و با انواع روشها سعي ميكنن شاخه تندرو كشور خود را راضي نگاه دارند تا باعث برهم زدن توافقات و نظم جهاني نشود...

برادر سوء تفاهم پیش نیاد

بله در دنياي سياست اعتماد جفا كاري بُوَد...

اما بايد كم كم قبول كنيم كه دنياي استعمار به پايان رسيده...

و استعمار گران سابق امروز دغدغه آرامش دارند...

و به همين سبب نظام حاكم بر آمريكا رو در روي تندروهاي خود قرار ميگيرد...

اینم جالبه که ببینید:

دکتر سلام 25:

http://snn.ir/Images/News/AtachFile/28-10-1392/FILE635256894400897473.flv

ياد برنامه پارازيت و پولتيك صداي آمريكا افتادم...

البته مستند تر و خنده دارتر ميساختن...[khande]

با سلام خدمت دوستان عزیز

و تشکر از دعوت جناب کمان ابرو به این موضوع

دوستان من تا حدی مطالب و نظرات رو مطالعه کردم

راستش من با مباحث اینچنینی کلا موافق نیستم چرا که بررسی چنین مباحثی نیاز و ضرورت وجود کارشناسان زبده و اهل فن در عرصه سیاسی داره و ارائه نظرات من و شمایی که در جایگاه یک متخصص و سیاستمدار نیستیم یک خطای بزرگ و آثار مخربی داره

و اشکال بزرگش اینه که چند درصد از مخاطبین این موضوعات آگاهی سیاسی دارن ؟؟؟؟

با تشکر از همه دوستان[golrooz]

سلام بانو الماس پارسي...[golrooz]

به نكات مهمي اشاره كردين...

نتانياهو هم بارها از عدم شفافيت نشست انتقاد كرد...

و مشخصا هر هفت كشور گرفتار يك سري واكنش ها و حركت هاي انتحاري از پيرامون خود هستند...

اما دنياي سياست خيلي هم ساده نيست...

در نگاه اول شايد خيلي ها از اتفاقات فرودگاه بعد از بازگشت تيم ايراني و شعارها و كفش پرت كردن ها ناراحت شده باشند

در نگاه دوم كساني كه مخالف نشست ژنو بوده اند شايد از اين اقدام اعتراضي خوشحال شده باشند...

در نگاه سوم تيم ديپلماسي ايراني قرار دارد...

خوشحال از اين حركت اعتراضي يا ناراحت؟

از نگاه اول و نگاه دوم ناراحت...

ولي از خود نگاه سوم خوشحال...!

دولت نياز مبرمي به اين اتفاق اعتراضي داشت...

تا دلايل محدوديت هاي خود را در پاره اي از بندهاي توافق نامه براي ديگر اعضاي نشست توجيه كند...

همانگونه كه اوباما به نق نق هاي نتانياهو و كنگره احتياج داشت...

و همينطور تا حدودي متحد اصلي اعراب، اولاند...
ــــــــــــــــــــــــ

به هر حال دانستن مردم از متن توافق يك حق بجا است...

اما نياز طرفين به وجود معترضان و مخالفان توافق هم پولتيكي است واجب...

و مفاد مبهم در قرارداد هم بيشتر به نفع كسانيست مثل ما كه كمتر به قوانين جهاني اعتماد دارند...

و در آخر اميدوارم تمام اين تلاش ها نتيجه دهد و به نفع مردم كشورم و كل جهان باشد...

با تشكر...[golrooz]

عبدالله91
29th January 2014, 01:22 PM
فكر كنم شما هم مثل من مشكل املاء داريد و مجبوريد گاهي ويرايش بزنيد...
سلام.
خسته نباشی عزیز

بله. گاهی جملاتی رو مینویسم و قبل از ارسال پاک میکنم و دوباره مینویسم و بعد که ارسال میکنم میام میخونم میبینم جمله ای را که پاک کردم نصفش مونده حتی طوری شده جملۀ جدید معنای خودشو از دست داده.. و گاهی هم در حین ویرایش جملات جدیدی رو اضافه میکنم. کمتر پستی میشه که ویرایش نکنم.

دقيقا آشنايي نزديك با مشكلات مردم و عدم تلاش براي رفع آن يا استفاده تبليغاتي از آن نقاط قوت كه هيچ و نقاط ضعف هم نيست و جرم است...

بله عمده علامت هاي سوال: قهر 12 روزه و وابستگي به مشايي بود...

آيا در مورد اختلاصات و خطابه هاي خس و خاشاكي و لولويي و كهريزكي و مرتضويي و زنجاني ها و قانون گريزي ها و هزاران نقطه قوت ديگر! علامت سوالي گذاشته شد؟

يا همان 150 نماينده مجلس كارت هديه بگير بلند شدن و دست زدند و كف كردند و چاق شدند؟

بله. اما عمر اون دولت به پایان رسیده. به اون مسائل اشاره نمیشه چون حتی اگه اشاره بشه فایده ای نداره.

متاسفانه در بین مسئولین ما گاهی میبینیم که قهر میکنن. آخه عزیز من مگه خونۀ خاله هست که قهر کنی بری؟ مگه ملت رای دادن که قهر کنی؟
شنیدم که تازه یکی از مسئولین پایتخت باز قهر کرده.
متاسفانه چنین برخوردهای بچه گانه هنوز هم رواج داره.
یا یک مسأله ای مثه «زنده باد بهار» ... که شد «زنده باد ناهار»
یا در بعضی مواقع میبینیم که هر وقت حرف از نقد در حوزۀ عمل پیش میاد به تعهد و خوب و صفات انسانی اشاره میشه و عمل را در زیر صفات فرد مخفی میکنند. اینجاست که میگیم تعهد لازم هست اما کافی نیست. در حوزۀ عمل تخصص هم لازم هست و وقتی عمل فردی رو نقد میکنیم منظورمان این نیست که فلان نعوذبالله انسان نیست،منظور نقد عمل اوست نه صفات وشخصیت او.

اما اون دولت عمرش تمام شده و برا ما نبش قبر فایده نداره جز برا گرایش های حزبی.

متاسفانه نزديك يك دهه است كه يا گوسفندان سلاخي شده اند يا گرگ يا آرزوي دريده شدن توسط گرگ ها را دارند...
خب عزیز برا این چیزها و شبهه ها بود که لازم بود شیوۀ تفکرات در راس دولت عوض شود و فردی جدید با تفکراتی دیگر بیاید تا اولا مشخص شود کدام تفکرات سازنده تر هستند ثانیا در تقابل این تفکرات راه های جدید و روشنی برای ملت پیدا شود و در نهایت آگاهی هایی هم بوجود بیاید.
الان جو اجتماعی طوری شده که در اجتماع فرد مثه گذشته مورد تمسخر واقع نمیشه و برخی افراد برای تخلیه احساسات خود روی افراد با قیافه های خاص زیاد زووم نمیکنند(البته تاحدودی بهتر شده). این فقط یه نفع بسیار کوچک از تغییر شیوۀ تفکرات در راس دولت بود.
ملت بزرگ ایران تفکرات بسیار گوناگونی دارند درست نبود که یک شیوۀ تفکرات حاکم بشود... تا اینکه مردم شیوۀ تفکرات دیگری را برای 4 سال انتخاب کردند.

چرا اين گروه پنجم نگران از دست رفتن هزاران حق مسلم ضروري تر نبودند؟
چرا بودند و هستند عزیز. شاید چندین سال بگذرد تا یه همچین بحثی بوجود آید تا گفته شود. اما در جاهای خود نگران خیلی چیزها بودند.

نگرانی های گذشته تموم شده. حالا دغدغۀ قرارداد وجود دارد. ما خیلی هم خوشحال میشیم که قرارداد بسته شود و به نفع کشورمان و هم به نفع دنیا تمام شود.

بنده خودمو وارد بحث های حزبی نمیکنم. سرمسألۀ منافع ملت خودمو وارد کردم. چون ایرانی هستم و نگران.

Almas Parsi
29th January 2014, 05:26 PM
سلام بانو الماس پارسي...[golrooz]

به نكات مهمي اشاره كردين...

نتانياهو هم بارها از عدم شفافيت نشست انتقاد كرد...

و مشخصا هر هفت كشور گرفتار يك سري واكنش ها و حركت هاي انتحاري از پيرامون خود هستند...

اما دنياي سياست خيلي هم ساده نيست...

در نگاه اول شايد خيلي ها از اتفاقات فرودگاه بعد از بازگشت تيم ايراني و شعارها و كفش پرت كردن ها ناراحت شده باشند

در نگاه دوم كساني كه مخالف نشست ژنو بوده اند شايد از اين اقدام اعتراضي خوشحال شده باشند...

در نگاه سوم تيم ديپلماسي ايراني قرار دارد...

خوشحال از اين حركت اعتراضي يا ناراحت؟

از نگاه اول و نگاه دوم ناراحت...

ولي از خود نگاه سوم خوشحال...!

دولت نياز مبرمي به اين اتفاق اعتراضي داشت...

تا دلايل محدوديت هاي خود را در پاره اي از بندهاي توافق نامه براي ديگر اعضاي نشست توجيه كند...

همانگونه كه اوباما به نق نق هاي نتانياهو و كنگره احتياج داشت...

و همينطور تا حدودي متحد اصلي اعراب، اولاند...
ــــــــــــــــــــــــ

به هر حال دانستن مردم از متن توافق يك حق بجا است...

اما نياز طرفين به وجود معترضان و مخالفان توافق هم پولتيكي است واجب...

و مفاد مبهم در قرارداد هم بيشتر به نفع كسانيست مثل ما كه كمتر به قوانين جهاني اعتماد دارند...

و در آخر اميدوارم تمام اين تلاش ها نتيجه دهد و به نفع مردم كشورم و كل جهان باشد...

با تشكر...[golrooz][/QUOTE]

سلام بر جناب SaSaMc2 بزرگوار....[golrooz]
ممنون از نظراتتون ...

بله اگر نتانیاهو چنین انتقادی از عدم شفافیت کرد تعجبی نداره چون فردی جنگ طلب و تند خوست و فاجعه هایی که برای کشور خودش ایجاد کرد قطعا چنین فردی خواهان آسایش و صلح هیچ کشوری از جمله ایران نیست ....

ولی درد ما ایرانیا اینه خودمون به خودمون داریم ضربه میزنیم داریم با فرهنگ غلط کِشتی نجاتمون رو با دستان خودمون به قعر نابودی میکشونیم به نیت سازندگی

ممنون از تشریح نگرش ها کاملا فرمایشتون متین و منطقیه و نیاز به نگرش های اعتراضی و توجیهات لازم و ملزوم هم هستند
هر چند نگرش پرتاب کفش و استقبال اینچنینی هم باعث تاسف هست که اگر یک اجنبی که در یک کشور دیگه خواستار ایران و امنیت اون نباشه این کار رو انجام بده میشه گفت دشمن....
ولی برای یه ایرانی چه توجیحی میشه داشت ؟؟؟؟

کاش همه واکنش ها به همین قضایا ختم بشه ...
در خلال مذاکرات... فرهنگ نا متعارف ما ایرانیا باز هم....
برای عده ای غم سر دلشون این شد که حالا شعار مرگ بر آمریکا بدیم یا ندیم ؟؟؟؟ و آتش زدن پرچم ...
نمیشد کمی شرایط رو درک کنیم ؟؟؟
از خودمون پرسیدیم هیئت دیپلماسی این خبر رو در اون شرایط چطور هضم کردند ؟؟؟
توی شرایطی که سرنوشت کشورمون رو داشتیم تعیین میکردیم ؟؟؟
چرا این فرهنگ هامون رو به نقد نمیگذاریم ؟؟؟؟
گاهی این کُنش ها در سطح گسترده باعث گسسته شدن اتحاد بین ما ایرانیا میشه ....
-------------------------------------------
بله دانستن متن توافقات حق مسلم همه ماست منتها در چهارچوب قضاوت عادلانه و بدور از گرایش ها ....به قول فرمایش خودتون دوره استعمار به اتمام رسیدهو ما هنوز با برخی اشتباهاتمون که ناشی از عدم آگاهی هست ....اگر نمیتونیم کمک کنیم زخم کهنه پیکره جامعه رو التیام بدیم ...اگر این زخم رویه ای بسته با کارهای نادانسته به سودجویان فرصت کندن رویه زخم رو هم ندیم و خودمون هم نمک روی این زخم کهنه نپاشیم
------------------------------------------
150 نماینده منتخب مردم دارن شدیدا برای ملت ایران دلسوزی میکنند و نگران سرنوشت ملت هستند ...؟؟؟؟قبول
ولی کجا بودند این 150 نماینده محترم زمانیکه در سال 86 دستور انحلال سازمان مدیریت و برنامه ریزی
از طریق دولت نهم به صحن مجلس ارائه شد و مورد تایید قرار گرفت ؟؟؟
و دوره بی انظباطی ها و هرج و مرج های مالی رو در پی داشت ...
و تاثیر مخرب اون باعث افزایش تورم و رکود و رشد منفی اقتصادی در سالهای اخیر شد ؟؟؟
چرا انتقادهایی در اون مقطع ندیدیم؟
بله نمایندگان احتمالا مشغول خرید با کارت های هدایاشون بودند و متوجه قضیه به این مهمی نشدند ....

ما اگر میخوایم حواسمون رو جمع کنیم باید درست و اصولی و از راه مناسبش وارد عمل بشیم
ما اینقدر غرق در حواشی شدیم که از اصل موضوع که شناخت و بررسی عملکرد دولت هاست غافل شدیم
در دولت نهم زبان سرخی با خس و خاشاک بلوایی به پا کرد
و همه حواسها معطوف به حواشی غیر ضروری شد ...
و در حالیکه بیشترین درآمد نفتی هم وارد خزانه مملکتی میشد
نفهمیدیم خزانه مملکتمون و هزینه ها در چه مسیری داره صرف میشه

الان هم اگر نخواهیم بپذیریم در جاده خاکی هستیم
ممکنه روزی ابراز ندامت کنیم و یا شاید هم حواسمون رو که جمع کردیم با خیال آسوده سر بر بالین بزاریم

ما ایرانی ها ذهنمون رو درگیر مواردی کردیم که مشخص و روشنه و در راس داره مدیریت میشه
ما اصلا نمیدونیم رئیس جمهور منتخب مون چه کارهایی در هر روز دارن برای کشور تلاش میکنند
نمونه اون مذاکره صبح امروز دکتر روحانی با متنفذین جهان و دبیر کل سازمان ملل برای حل مشکل بحران فقر در جهان

بیایم عملکردهاشون رو ببینیم و دلایلش رو و نتایج جلسات و بازتابش رو در سطح جهان تحلیل کنیم
تا بتونیم آگاهانه عمل کنیم

تا بلکه با این کار هم سوالات ذهنمون رو پاسخ داده باشیم و هم شناخت کافی از انتخاب و خط بطلانی روی تک تک تردید هامون بکشیم

با امید به روزی که همه ملت ایران بتونن به اهداف و خواسته های بحق خودش در چارچوب اتحاد و همبستگی برسن ...انشالله[golrooz]

موفق باشید[golrooz]

SaSaMc2
30th January 2014, 05:32 AM
سلام...[golrooz]

درخواست امارات از اولاند: در مسئله جزایر سه گانه به ما کمک کنید! (http://www.entekhab.ir/fa/news/146468/%D8%AF%D8%B1%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%D8%A7%D9%85%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D8%B2-%D8%A7%D9%88%D9%84%D8%A7%D9%86%D8%AF-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D8%B3%D8%A6%D9%84%D9%87-%D8%AC%D8%B2%D8%A7%DB%8C%D8%B1-%D8%B3%D9%87-%DA%AF%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%A8%D9%87-%D9%85%D8%A7-%DA%A9%D9%85%DA%A9-%DA%A9%D9%86%DB%8C%D8%AF)

تسلیت گویان می خواهند از مردم انتقام بگیرند/ این کار مقابله با رهبری است/ چرا با ملت می جنگید و خوشی مردم را نمی خواهید/ این ها همان هایی هستند که فرق MPT را با NPT نمی دانند/هر چه ادب روحانی را می بینند بیشتر عصبانی می شوند (http://www.entekhab.ir/fa/news/146625/%D8%AA%D8%B3%D9%84%DB%8C%D8%AA-%DA%AF%D9%88%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D9%85%DB%8C-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%87%D9%86%D8%AF-%D8%A7%D8%B2-%D9%85%D8%B1%D8%AF%D9%85-%D8%A7%D9%86%D8%AA%D9%82%D8%A7%D9%85-%D8%A8%DA%AF%DB%8C%D8%B1%D9%86%D8%AF-%D8%A7%DB%8C%D9%86-%DA%A9%D8%A7%D8%B1-%D9%85%D9%82%D8%A7%D8%A8%D9%84%D9%87-%D8%A8%D8%A7-%D8%B1%D9%87%D8%A8%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%DA%86%D8%B1%D8%A7-%D8%A8%D8%A7-%D9%85%D9%84%D8%AA-%D9%85%DB%8C-%D8%AC%D9%86%DA%AF%DB%8C%D8%AF-%D9%88-%D8%AE%D9%88%D8%B4%DB%8C-%D9%85%D8%B1%D8%AF%D9%85-%D8%B1%D8%A7-%D9%86%D9%85%DB%8C-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%87%DB%8C%D8%AF-%D8%A7%DB%8C%D9%86-%D9%87%D8%A7-%D9%87%D9%85%D8%A7%D9%86-%D9%87%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D9%87%D8%B3%D8%AA%D9%86%D8%AF-%DA%A9%D9%87-%D9%81%D8%B1%D9%82-mpt-%D8%B1%D8%A7-%D8%A8%D8%A7-npt-%D9%86%D9%85%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%86%D8%AF%D9%87%D8%B1-%DA%86%D9%87-%D8%A7%D8%AF%D8%A8-%D8%B1%D9%88%D8%AD%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%B1%D8%A7-%D9%85%DB%8C-%D8%A8%DB%8C%D9%86%D9%86%D8%AF-%D8%A8%DB%8C%D8%B4%D8%AA%D8%B1-%D8%B9%D8%B5%D8%A8%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%85%DB%8C-%D8%B4%D9%88%D9%86%D8%AF)

ادعاهای جدید نتانیاهو درباره برنامه هسته‌ای ایران (http://www.tabnak.ir/fa/news/374687/%D8%A7%D8%AF%D8%B9%D8%A7%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AC%D8%AF%DB%8C%D8%AF-%D9%86%D8%AA%D8%A7%D9%86%DB%8C%D8%A7%D9%87%D9%88-%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D8%A8%D8%B1%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D9%87%D8%B3%D8%AA%D9%87%E2%80%8C%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86)

مسئولین کشور کاملا در جریان جزئیات مذاکرات هستند (http://www.tabnak.ir/fa/news/374418/%D9%85%D8%B3%D8%A6%D9%88%D9%84%DB%8C%D9%86-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1-%DA%A9%D8%A7%D9%85%D9%84%D8%A7-%D8%AF%D8%B1-%D8%AC%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D8%AC%D8%B2%D8%A6%DB%8C%D8%A7%D8%AA-%D9%85%D8%B0%D8%A7%DA%A9%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D9%87%D8%B3%D8%AA%D9%86%D8%AF)

طرح تحریم‌های جدید علیه ایران در سنای آمریکا «متوقف شد» (http://www.tabnak.ir/fa/news/374459/%D8%B7%D8%B1%D8%AD-%D8%AA%D8%AD%D8%B1%DB%8C%D9%85%E2%80%8C%D9%87%D8%A 7%DB%8C-%D8%AC%D8%AF%DB%8C%D8%AF-%D8%B9%D9%84%DB%8C%D9%87-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B3%D9%86%D8%A7%DB%8C-%D8%A2%D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7-%D9%85%D8%AA%D9%88%D9%82%D9%81-%D8%B4%D8%AF)
ممکن است مذاکرات بی‌نتیجه باشد اما تحریم را وتو می‌کنم + ویدئو (http://www.tabnak.ir/fa/news/374701/%D9%85%D9%85%DA%A9%D9%86-%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%D9%85%D8%B0%D8%A7%DA%A9%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D8%A8%DB%8C%E2%80%8C%D9%86%D8%AA%DB%8C%D8%AC%D9%8 7-%D8%A8%D8%A7%D8%B4%D8%AF-%D8%A7%D9%85%D8%A7-%D8%AA%D8%AD%D8%B1%DB%8C%D9%85-%D8%B1%D8%A7-%D9%88%D8%AA%D9%88-%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%DA%A9%D9%86%D9%85-%D9%88%DB%8C%D8%AF%D8%A6%D9%88)
اطلاعات کامل "NON PAPER" به لاریجانی داده شده/ از شنیدن پیام صلح و دوستی از زبان اوباما خوشحال می شویم (http://www.entekhab.ir/fa/news/146693/%D8%A7%D8%B7%D9%84%D8%A7%D8%B9%D8%A7%D8%AA-%DA%A9%D8%A7%D9%85%D9%84-non-paper-%D8%A8%D9%87-%D9%84%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%AC%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D8%B4%D8%AF%D9%87-%D8%A7%D8%B2-%D8%B4%D9%86%DB%8C%D8%AF%D9%86-%D9%BE%DB%8C%D8%A7%D9%85-%D8%B5%D9%84%D8%AD-%D9%88-%D8%AF%D9%88%D8%B3%D8%AA%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%B2%D8%A8%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D9%88%D8%A8%D8%A7%D9%85%D8%A7-%D8%AE%D9%88%D8%B4%D8%AD%D8%A7%D9%84-%D9%85%DB%8C-%D8%B4%D9%88%DB%8C%D9%85)
تحریم‌های جدید علیه ایران را وتو می‌کنم / امسال "سال عمل" است (http://www.alef.ir/vdcgnw9xxak9q34.rpra.html?213652)

تيترهاي خبري پيرامون اين موضوع در چند روز اخير نشان از آن دارد كه:

يه عده اي تا ابد از خر شيطون پياده بشو نيستن...

يه عده اي دنبال گرو كشي و دردسر هستند...

يه عده اي سنگ خودشون رو به سينه ميزنن توي آب گل آلود...

يه عده اي متعادل تر و انساني تر، كردن رفتارشون رو...

يه عده اي دلشون به حال مردم و كشور سوخت و پيگير بودن...

يه عده اي دلشون به حال خودشون سوخت و پيگير تر بودن...

يه عده اي بي تفاوت بودن و يه عده اي نگران پايين اومدن قيمت ارز و...

و صدها عده ي ديگر...

به هر حال انگار خبرهاي اين روزها بهتر بود و شفاف سازي ها بيشتر بود اميدها افزون تر...

هيچ چيز براي يك كشور مهم تر از اتحاد نيست و اميدواريم روزي برسه كه همه ي ما و همه دنيا متحد باشن و...

سنگ ها خودشون رو خودشون بند بشن و سينه ها خودشون واسه غير خودشون بتپ اند...

فكر ميكنم اين مبحث هم بهتره تا همينجا ساكن بمونه تا ببينيم و اميدوار باشيم...

همه چي خوب پيش بره و تيم ايراني هم بتونه ادعا هاي خودش رو ثابت كنه و بعدا گندش در نياد...

كه هم مردم نفس راحت تري بكشن و هم دوستي هاي ما مثل هميشه پايدار بمونه...

ممنونم از همه دوستاني كه دغدغه آينده كشورشون براشون اهميت داره و هميشه همراه و بيدار هستند...

هيچ فرقي نداره كه از چه جناحي هستيم و مهم جبهه ي يكپارچه ي ما براي ارتقاع و پيشرفت و آسايش مملكتمونه...

به شخصه عذر خواهي ميكنم اگر حرفي رو درست بيان نكردم و احيانا موجب سوتفاهمي شده باشه...

به اميد پيروزي و صلح...[golrooz]

با تشكر...[golrooz]

m.g.s.t.r
30th January 2014, 12:38 PM
سلام...[golrooz]

تيترهاي خبري پيرامون اين موضوع در چند روز اخير نشان از آن دارد كه:

يه عده اي تا ابد از خر شيطون پياده بشو نيستن...

يه عده اي دنبال گرو كشي و دردسر هستند...

يه عده اي سنگ خودشون رو به سينه ميزنن توي آب گل آلود...

و صدها عده ي ديگر...

با تشكر...[golrooz]

یه عده ای از همون روز اول معرفی کابینه شمشیرهایشان را برای منتخب ملت از غلاف خارج نمودند.برای این عده همون آقای دکتری مناسبه که بره مجلس باهاشون گپ بزنه و تفریح کنه و اونها هم نتونن براش حتی کارد از غلاف خارج کنن!

312
1st February 2014, 03:50 AM
ا (http://www.njavan.com/forum/showthread.php?204334-%D8%A7%DA%AF%D8%B1-%D8%B1%D9%87%D8%A8%D8%B1-%D8%A7%D9%86%D9%82%D9%84%D8%A7%D8%A8-%D8%AF%D8%B1-%D8%AC%D8%B2%DB%8C%DB%8C%D8%A7%D8%AA-%D9%85%D8%B0%D8%A7%DA%A9%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D9%87%D8%B3%D8%AA%D9%87-%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D8%AE%D8%A7%D9%84%D8%AA-%D8%AF%D8%A7%D8%B4%D8%AA%D9%86%D8%AF%D8%8C-%D9%88%D8%B6%D8%B9%DB%8C%D8%AA-%DA%A9%D8%A7%D8%B1-%DA%86%D9%86%DB%8C%D9%86-%D9%86%D9%85%DB%8C-%D8%B4%D8%AF)لزاما تمام اتفاقاتی که در هر دولت میوفته مورد تایید رهبر انقلاب نبوده و نیست.شاهد قضیه هم تمام تذکراتی هست که از سمت رهبرانقلاب به مجموعه تمام دولتهایی که از دولت بعدازدفاع مقدس تا همین دولت فعلی بر سر قدرت بودندو هستند داده شده ومیشه.
http://www.parsine.com/fa/news/175179/%D8%AA%D8%B0%DA%A9%D8%B1-%D8%B1%D9%87%D8%A8%D8%B1%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D9%87%D8%A7%D8%B4%D9%85%DB%8C-%D8%B1%D9%81%D8%B3%D9%86%D8%AC%D8%A7%D9%86%DB%8C

دولت تا 76 حداقل↑ درباره وضع معیشت فقرا تذکر گرفت.
از 76تا84 بارها درباره شبیخون فرهنگی تذکر گرفت.
از84تا92 بارها بابت انتصابات تذکر گرفت+یکشنبه سیاه
از 92 هم حداقل بابت "نابجابودن بعضی کارهادرسفرنیویورک رییس دولت" تذکر داده شده.
+
مساله امربه معروف ونهی از منکر با وجود بزرگان از دوش کوچکترها برداشته نمیشه.هرکس در هر رتبه ای که هست بایدهمیشه نسبت به صلاح مملکت و محیط خودش غیرتمند باشه.
یک زمانی امام سوم شیعیان درمقابل کجروی یزید , قیام منتهی به شهادت رو لازم دونستند ولی کسانی (در اطاعت از این حکم ولایی) به امر ایشون ارزش لازمه رو نذاشتند و بعدها حتی جزو توابین خودشون رو دیرموقع وبی نتیجه به هدردادندکه این گوش به فرمان نبودن براشون عاقبت بخیری نیاورد.(عبرتهای عاشوراو نقش خواص:که فکر میکنم کسی که خودشو نخبه بحساب بیاره نمیتونه جزو خواص نباشه)
تاریخ اسلام تجربه این رو داره که (حتی اگر رسول کشته شده باشد خدای رسول که از بین نرفته است) وباید هرکسی وظیفه عقلی و شرعی و اجتماعی خودش رو در حد فهم وتوانش ادا بکنه

http://www.njavan.com/forum/showthread.php?204334-%D8%A7%DA%AF%D8%B1-%D8%B1%D9%87%D8%A8%D8%B1-%D8%A7%D9%86%D9%82%D9%84%D8%A7%D8%A8-%D8%AF%D8%B1-%D8%AC%D8%B2%DB%8C%DB%8C%D8%A7%D8%AA-%D9%85%D8%B0%D8%A7%DA%A9%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D9%87%D8%B3%D8%AA%D9%87-%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D8%AE%D8%A7%D9%84%D8%AA-%D8%AF%D8%A7%D8%B4%D8%AA%D9%86%D8%AF%D8%8C-%D9%88%D8%B6%D8%B9%DB%8C%D8%AA-%DA%A9%D8%A7%D8%B1-%DA%86%D9%86%DB%8C%D9%86-%D9%86%D9%85%DB%8C-%D8%B4%D8%AF (http://www.njavan.com/forum/showthread.php?204334-%D8%A7%DA%AF%D8%B1-%D8%B1%D9%87%D8%A8%D8%B1-%D8%A7%D9%86%D9%82%D9%84%D8%A7%D8%A8-%D8%AF%D8%B1-%D8%AC%D8%B2%DB%8C%DB%8C%D8%A7%D8%AA-%D9%85%D8%B0%D8%A7%DA%A9%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D9%87%D8%B3%D8%AA%D9%87-%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D8%AE%D8%A7%D9%84%D8%AA-%D8%AF%D8%A7%D8%B4%D8%AA%D9%86%D8%AF%D8%8C-%D9%88%D8%B6%D8%B9%DB%8C%D8%AA-%DA%A9%D8%A7%D8%B1-%DA%86%D9%86%DB%8C%D9%86-%D9%86%D9%85%DB%8C-%D8%B4%D8%AF)

ناظم کل سایت
1st February 2014, 09:55 PM
سلام . . .

با اجازه شما دوستان عزیز این تاپیک قفل میشه و اگه اعتراض یا امری بود به من پیام بدید .

موفق باشید [golrooz]

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد