Sa.n
19th January 2014, 05:12 PM
چگونه زرده تخم مرغ را از سفیده جدا کنیم؟
http://images.seemorgh.com/iContent2/Files/187323.jpg
یكی از اصول اولیه کیک پزی بلد بودن جدا كردن زرده تخم مرغ از سفیده شه اینه كه تصمیم گرفتم شیوه صحیحش رو آموزش بدم.
یكی از اصول اولیه کیک پزی بلد بودن جدا كردن زرده تخم مرغ از سفیده شه اینه كه تصمیم گرفتم شیوه صحیحش رو آموزش بدم. انصاف رو هم بخوایم رعایت کنیم، بدون بلد بون جدا کردن زرده از سفیده ، نمیشه خیلی از شیرینی ها رو درست کرد!
بچه که بودم به شیوه های مختلفی این کار رو انجام میدادم. مثل : ریختن تخم مرغ روی انگشتها! کافیه که تخم مرغ رو با دست راست روی دست چپ بشکونید و بعد آروم کمی انگشتان رو از هم باز کنید و یه تکون بدید که سفیده بریزه و زرده باقی بمونه.
http://www.seemorgh.com/uploads/1392/11/egg2.jpg
ویا استفاده از صافی تخم مرغ . یه چیزی مثل این:
http://www.seemorgh.com/uploads/1392/11/egg3.jpg
البته میشه از توری چای که برای گرفتن تفاله چای ازش استفاده میشه هم استفاده کرد. ولی در هر دو روش امکان شکستن زرده و قاطی شدنشون زیاده.
پس از سالها تمرین حالا دیگه به تبحر رسیدم و به نظرم این راه ( که الان آموزش میدم) از همه بهتر جواب میده. فقط تمرین میخواد که زرده نشکنه یا از دستتون نیافته!
تخم مرغ ها رو وقتی از یخچال بیرون بیارید که میخواید بشکنیدشون.اینطوری احتمال شکسته شدن زرده پایینتر میاد! دوتا تخم مرغ رو آروم به هم بزنید و بچرخونید و به هم بزنید و باز اینکار رو تکرار کنید. با اینکار تخم مرغ به دو قسمت تقریبا مساوی تقسیم میشه. و این مهمه چون ما از هر دو تیکه به عنوان یه کاسه میخوایم استفاده کنیم. اگه بد بشکنیدش و لبه نوک تیز داشته باشه ، احتمال شکستن زرده بیشتر میشه.
http://www.seemorgh.com/uploads/1392/11/egg4.jpg
خوب بعد از اینکه تخم مرغ شکست، زرده باید توی یه کفه باشه و کفه دوم رو کاملا خالی کنید که سفیده توش نباشه. در این مرحله توی کفه حاوی زرده ، مقدار زیادی سفیده دارید.
http://www.seemorgh.com/uploads/1392/11/egg5.jpg
توصیه شف :
اگه در کار تبحر ندارید همیشه برای احتیاط تخم مرغ رو توی یه کاسه کوچیک بشکنید که اگه (گوش شیطون کور) زرده افتاد توی سفیده و مثلا شما 5 تا سفیده توی اون ظرف داشتید...حالا باید کلش رو بیخیال شید و 6 تا تخم مرغ دیگه از توی یخچال بیرون بیارید! و مورد دیگه اینکه ممکنه که تخم مرغه فاسد از آب در بیاد و خوب اینطوری باز شما یک قدم جلوهستید.
حالا زرده رو به کفه دیگه منتقل کنید. سعی نکنید سفیده رو هرجوری شده از زرده جدا کنید ( قلدری ممنوع!) فقط زرده رو بین دو کفه جابجا کنید.
http://www.seemorgh.com/uploads/1392/11/egg6.jpg
با این کار کم کم سفیده توی ظرف زیرین میریزه و توی کفه سفیده کمتری خواهید داشت. توجه داشته باشید که باید خیلی ظریف باهاش برخورد کنید چون به محض اینکه زرده شکست باید زرده رو توی ظرف زرده ها بریزید و تخم مرغ بعدی رو بشکنید! اگه این مورد توی مرحله دوم یا سوم جابجایی بین دو کفه اتفاق بیافته اونوقت مثلا اگه 6 تا تخم مرغ داشتید که میخواستید زرده و سفیده رو جدا کنید، به جای 6 سفیده ،6 زرده ؛ 2 سفیده، 10 زرده خواهید داشت!!!!! پس مراقب زرده تون باشید!
http://www.seemorgh.com/uploads/1392/11/egg7.jpg
اگه احیانا یه ذره زرده توی ظرف سفیده ها ریخت سریعا اول زرده رو توی ظرف زرده ها بریزید و دستتون رو بشورید و خشک کنید. بعد با یه قاشق مربا خوری سفیده های حاوی زرده رو از ظرف خارج کرده ، به ظرف زرده منتقل کنید . سعی نکنید فقط زرده ها رو بیرون بیارید، اینطوری بیشتر قروقاطی میشه! کل سفیده های اطراف زردهه رو بردارید که خیالتون راحت باشه. ( گفتم "یه ذره"!!! اگه بیشتر از یه ذره بود کلش رو بیخیال شید )
http://www.seemorgh.com/uploads/1392/11/egg8.jpg
همینطور که مشاهده می فرمایید. من توی کفه تخم مرغ فقط زرده دارم و کل سفیده رو با موفقیت هرچه تمام تر روانه ظرف کردم.
http://www.seemorgh.com/uploads/1392/11/egg9.jpg
توقع نداشته باشید که از اول کارتون عالی باشه و یا بطور کامل سفیده رو جدا کنید. به قول ما انگلیسیها time makes it perfect” " پس همیشه به خاطر داشته باشید که گذشت زمان همه چیز رو درست میکنه.
گردآوری : گروه سبک زندگی سیمرغ
http://images.seemorgh.com/iContent2/Files/187323.jpg
یكی از اصول اولیه کیک پزی بلد بودن جدا كردن زرده تخم مرغ از سفیده شه اینه كه تصمیم گرفتم شیوه صحیحش رو آموزش بدم.
یكی از اصول اولیه کیک پزی بلد بودن جدا كردن زرده تخم مرغ از سفیده شه اینه كه تصمیم گرفتم شیوه صحیحش رو آموزش بدم. انصاف رو هم بخوایم رعایت کنیم، بدون بلد بون جدا کردن زرده از سفیده ، نمیشه خیلی از شیرینی ها رو درست کرد!
بچه که بودم به شیوه های مختلفی این کار رو انجام میدادم. مثل : ریختن تخم مرغ روی انگشتها! کافیه که تخم مرغ رو با دست راست روی دست چپ بشکونید و بعد آروم کمی انگشتان رو از هم باز کنید و یه تکون بدید که سفیده بریزه و زرده باقی بمونه.
http://www.seemorgh.com/uploads/1392/11/egg2.jpg
ویا استفاده از صافی تخم مرغ . یه چیزی مثل این:
http://www.seemorgh.com/uploads/1392/11/egg3.jpg
البته میشه از توری چای که برای گرفتن تفاله چای ازش استفاده میشه هم استفاده کرد. ولی در هر دو روش امکان شکستن زرده و قاطی شدنشون زیاده.
پس از سالها تمرین حالا دیگه به تبحر رسیدم و به نظرم این راه ( که الان آموزش میدم) از همه بهتر جواب میده. فقط تمرین میخواد که زرده نشکنه یا از دستتون نیافته!
تخم مرغ ها رو وقتی از یخچال بیرون بیارید که میخواید بشکنیدشون.اینطوری احتمال شکسته شدن زرده پایینتر میاد! دوتا تخم مرغ رو آروم به هم بزنید و بچرخونید و به هم بزنید و باز اینکار رو تکرار کنید. با اینکار تخم مرغ به دو قسمت تقریبا مساوی تقسیم میشه. و این مهمه چون ما از هر دو تیکه به عنوان یه کاسه میخوایم استفاده کنیم. اگه بد بشکنیدش و لبه نوک تیز داشته باشه ، احتمال شکستن زرده بیشتر میشه.
http://www.seemorgh.com/uploads/1392/11/egg4.jpg
خوب بعد از اینکه تخم مرغ شکست، زرده باید توی یه کفه باشه و کفه دوم رو کاملا خالی کنید که سفیده توش نباشه. در این مرحله توی کفه حاوی زرده ، مقدار زیادی سفیده دارید.
http://www.seemorgh.com/uploads/1392/11/egg5.jpg
توصیه شف :
اگه در کار تبحر ندارید همیشه برای احتیاط تخم مرغ رو توی یه کاسه کوچیک بشکنید که اگه (گوش شیطون کور) زرده افتاد توی سفیده و مثلا شما 5 تا سفیده توی اون ظرف داشتید...حالا باید کلش رو بیخیال شید و 6 تا تخم مرغ دیگه از توی یخچال بیرون بیارید! و مورد دیگه اینکه ممکنه که تخم مرغه فاسد از آب در بیاد و خوب اینطوری باز شما یک قدم جلوهستید.
حالا زرده رو به کفه دیگه منتقل کنید. سعی نکنید سفیده رو هرجوری شده از زرده جدا کنید ( قلدری ممنوع!) فقط زرده رو بین دو کفه جابجا کنید.
http://www.seemorgh.com/uploads/1392/11/egg6.jpg
با این کار کم کم سفیده توی ظرف زیرین میریزه و توی کفه سفیده کمتری خواهید داشت. توجه داشته باشید که باید خیلی ظریف باهاش برخورد کنید چون به محض اینکه زرده شکست باید زرده رو توی ظرف زرده ها بریزید و تخم مرغ بعدی رو بشکنید! اگه این مورد توی مرحله دوم یا سوم جابجایی بین دو کفه اتفاق بیافته اونوقت مثلا اگه 6 تا تخم مرغ داشتید که میخواستید زرده و سفیده رو جدا کنید، به جای 6 سفیده ،6 زرده ؛ 2 سفیده، 10 زرده خواهید داشت!!!!! پس مراقب زرده تون باشید!
http://www.seemorgh.com/uploads/1392/11/egg7.jpg
اگه احیانا یه ذره زرده توی ظرف سفیده ها ریخت سریعا اول زرده رو توی ظرف زرده ها بریزید و دستتون رو بشورید و خشک کنید. بعد با یه قاشق مربا خوری سفیده های حاوی زرده رو از ظرف خارج کرده ، به ظرف زرده منتقل کنید . سعی نکنید فقط زرده ها رو بیرون بیارید، اینطوری بیشتر قروقاطی میشه! کل سفیده های اطراف زردهه رو بردارید که خیالتون راحت باشه. ( گفتم "یه ذره"!!! اگه بیشتر از یه ذره بود کلش رو بیخیال شید )
http://www.seemorgh.com/uploads/1392/11/egg8.jpg
همینطور که مشاهده می فرمایید. من توی کفه تخم مرغ فقط زرده دارم و کل سفیده رو با موفقیت هرچه تمام تر روانه ظرف کردم.
http://www.seemorgh.com/uploads/1392/11/egg9.jpg
توقع نداشته باشید که از اول کارتون عالی باشه و یا بطور کامل سفیده رو جدا کنید. به قول ما انگلیسیها time makes it perfect” " پس همیشه به خاطر داشته باشید که گذشت زمان همه چیز رو درست میکنه.
گردآوری : گروه سبک زندگی سیمرغ