PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : سوال چرا هیدروژن متصل به کربن با پیوند سه ګانه خاصیت اسیدی داره ؟

"VICTOR"
10th January 2014, 02:01 PM
بسم الله الرحمن الرحیم لا حول و لا قوة الا بالله العلی العظیم

سلام بر همه

چرا هیدروژن متصل به اتم کربنی که پیوند سه ګانه داره مثل استیلن یا هیدروژن سیانید خاصیت اسیدی داره ؟ [tafakor]

aisan.
10th January 2014, 07:12 PM
خب دلیل این اتفاق این بوده که کربن درپیوند سه گانه دارای هیبریداسیون sp بوده که دارای الکترونگاتیوی زیادی هست چون خصلت s آن زیاد میباشد
به همین دلیل ابرالکترونی هیدروژن بیشتر در اطراف کربن متمایل شده و باعث میشود تا حدی بار جزیی مثبت بدست بیاورد که به راحتی در حضور یک نوکلئوفیل میتواند خاصیت اسیدی از خودش نشان دهد
این دلیلی بود که به ذهنم رسید
ممکنه کاملا درست نباشد
امیدوارم دوستان کامل اش کنند.

"VICTOR"
10th January 2014, 07:29 PM
خب دلیل این اتفاق این بوده که کربن درپیوند سه گانه دارای هیبریداسیون sp بوده که دارای الکترونگاتیوی زیادی هست چون خصلت s آن زیاد میباشد
به همین دلیل ابرالکترونی هیدروژن بیشتر در اطراف کربن متمایل شده و باعث میشود تا حدی بار جزیی مثبت بدست بیاورد که به راحتی در حضور یک نوکلئوفیل میتواند خاصیت اسیدی از خودش نشان دهد
این دلیلی بود که به ذهنم رسید
ممکنه کاملا درست نباشد
امیدوارم دوستان کامل اش کنند.

سلام

متشکرم ، لطف کردید .http://www.pic4ever.com/images/thankyou.gif

این هیبریداسیون sp به چه معنیه که باعث الکترونګاتیوی زیاد این اتم کربن میشه ؟ این بخش رو متوجه نمیشم .

aisan.
10th January 2014, 07:34 PM
یعنی اختلاط اربیتال های s و p که در اتم کربن وجود دارند و تشکیل یک اربیتال هیبریدی جدید که باعث ایجاد توابع موج جدیدی میشه البته نمیدونم شما تا چه حد با شیمی کوانتومی و شیمی معدنی آشنایی دارید.
ببخشید اگه نمیتوانم خیلی خوب توضیح بدهم
استعداد چندانی برای توضیح دادن ندارم ببخشید

"VICTOR"
10th January 2014, 07:38 PM
یعنی اختلاط اربیتال های s و p که در اتم کربن وجود دارند و تشکیل یک اربیتال هیبریدی جدید که باعث ایجاد توابع موج جدیدی میشه البته نمیدونم شما تا چه حد با شیمی کوانتومی و شیمی معدنی آشنایی دارید.
ببخشید اگه نمیتوانم خیلی خوب توضیح بدهم
استعداد چندانی برای توضیح دادن ندارم ببخشید

خب بعدش چی ؟

یکم اګه میشه بیشتر باز کنید مطلب رو ! الآن که ... [tafakor][sootzadan]

aisan.
10th January 2014, 07:52 PM
من برای این حرفی که الان میزنم هیچ اطمینانی نمیتونم بدم
اما تصور من اینه که چون اربیتال s کروی هست و با احتمال بیشتری الکترون میتونه در فضای آن یافت بشه هرچه سهم اربیتال s بیشتر باشد نسبت به p الکترون بهتر میتونه به هسته اتم نزدیک بشه و چون اربیتال p دمبلی شکل بوده و در هسته دارای یک گره هست یعنی در فضای اربیتال p نمیتونه در گره یافت بشه و بنابراین نزدک به هسته کمتر یافت میشه پس اگر تعداد اربیتا p کمتری در این اختلاط شرکت کنند پس الکترون با احتمال بیشتری میتونه به هسته نزدیک بشه چون نسبت به کل اون اختلاط اربیتال s سهم بیشتری پیدا میکنه و در نتیجه تمایل اتم برای نگهداشتن الکترون در اطراف هسته خود بیشتر و بهتر میتونه الکترون پیوند یافته را به سمت خود بکشاند پس الکترو نگاتیوی زیاد میشه.
واقعا دقیقا نمیدونم چرا الکترونگاتیوی sp زیاد هست ولی براتون میپرسم که دیگه توجیه شخصی ام نباشه بهتره از دوستانم بپرسم
ببخشید

"VICTOR"
10th January 2014, 08:07 PM
من برای این حرفی که الان میزنم هیچ اطمینانی نمیتونم بدم
اما تصور من اینه که چون اربیتال s کروی هست و با احتمال بیشتری الکترون میتونه در فضای آن یافت بشه هرچه سهم اربیتال s بیشتر باشد نسبت به p الکترون بهتر میتونه به هسته اتم نزدیک بشه و چون اربیتال p دمبلی شکل بوده و در هسته دارای یک گره هست یعنی در فضای اربیتال p نمیتونه در گره یافت بشه و بنابراین نزدک به هسته کمتر یافت میشه پس اگر تعداد اربیتا p کمتری در این اختلاط شرکت کنند پس الکترون با احتمال بیشتری میتونه به هسته نزدیک بشه چون نسبت به کل اون اختلاط اربیتال s سهم بیشتری پیدا میکنه و در نتیجه تمایل اتم برای نگهداشتن الکترون در اطراف هسته خود بیشتر و بهتر میتونه الکترون پیوند یافته را به سمت خود بکشاند ، پس الکترو نگاتیوی زیاد میشه. ( چرا الکترو نګاتیوی زیاد میشه به تعبیر خودتون ؟ )
واقعا دقیقا نمیدونم چرا الکترونگاتیوی sp زیاد هست ولی براتون میپرسم که دیگه توجیه شخصی ام نباشه بهتره از دوستانم بپرسم
ببخشید

خواهش می کنم ، ممنونم ، لطف می کنید .[shaad]

اینطور که شما ګفتید من برداشت نمی کنم ، چون اتفاقاً اوربیتال هر چه دورتر از هسته یعنی p هر لایه و لایه های بعد نسبت به s همون لایه و لایه های پایین تر دور تر هست و در نتیجه بزرګتر ولی خب احتمال حضور الکترون در اوربیتال s نسبت به p بیشتر میشه چون نزدیکتره به هسته و اینکه ګره اوربیتال p ، چرا الکترون درش کمتر حضور پیدا کنه یا نتونه حضور پیدا کنه ؟ [tafakor]

aisan.
10th January 2014, 08:37 PM
خواهش می کنم ، ممنونم ، لطف می کنید .[shaad]

اینطور که شما ګفتید من برداشت نمی کنم ، چون اتفاقاً اوربیتال هر چه دورتر از هسته یعنی p هر لایه و لایه های بعد نسبت به s همون لایه و لایه های پایین تر دور تر هست و در نتیجه بزرګتر ولی خب احتمال حضور الکترون در اوربیتال s نسبت به p بیشتر میشه چون نزدیکتره به هسته و اینکه ګره اوربیتال p ، چرا الکترون درش کمتر حضور پیدا کنه یا نتونه حضور پیدا کنه ؟ [tafakor]

[/QUOTE]
باید بدونید که اربیتال بخشی ازفضا هست که احتمال حضور الکترون در آن بیشترین مقداره
و میدونید که اربیتال 2S و 2p از اربیتال های با n بزرگتر کوچیکتر بوده که به هسته هم نزدیک تر هستند
میدونیم اربیتال p هرچه بزرگتر میشه تعداد گره هاش بیشتر میشود یعنی مکان هایی از این اربیتا ها هستند که در فاصله معینی از هسته احتمال حضور الکترون صفر میشود که این نتیجه هم براساس انتگرال گیری از معادله تابع موج p در آن لایه بدست می اید.
قبول دارید که الکترون باید به هسته با بار مثبت نزدیک باشه تا بهتر به اون نزدیک بشه پس چون سهم اربیتال s بیشتره الکترون فضای بیشتری برای نزدیک شدن بهتر به هسته اتم پیدا میکنه
الکترونگاتیوی هم تمایل اتم برای کشیدن ابر الکترونی به سمت خودش هست

aisan.
10th January 2014, 08:43 PM
http://www.mhhe.com/physsci/chemistry/carey5e/Ch02/ch2-3-3.html
http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%87%DB%8C%D8%A8%D8%B1%DB%8C%D8%AF%D8%A7%D8%B3%D B%8C%D9%88%D9%86_%D8%A7%D9%88%D8%B1%D8%A8%DB%8C%D8 %AA%D8%A7%D9%84
شاید دیدن تصاویر این لینک ها بتونه اون چیزی که در ذهن من هست رو بیان کنه
واقعا متاسفم زیاد نمیتونم خوب توضیح بدهم

"VICTOR"
12th January 2014, 11:11 PM
باید بدونید که اربیتال بخشی ازفضا هست که احتمال حضور الکترون در آن بیشترین مقداره
و میدونید که اربیتال 2S و 2p از اربیتال های با n بزرگتر کوچیکتر بوده که به هسته هم نزدیک تر هستند
میدونیم اربیتال p هرچه بزرگتر میشه تعداد گره هاش بیشتر میشود یعنی مکان هایی از این اربیتا ها هستند که در فاصله معینی از هسته احتمال حضور الکترون صفر میشود که این نتیجه هم براساس انتگرال گیری از معادله تابع موج p در آن لایه بدست می اید.
قبول دارید که الکترون باید به هسته با بار مثبت نزدیک باشه تا بهتر به اون نزدیک بشه پس چون سهم اربیتال s بیشتره الکترون فضای بیشتری برای نزدیک شدن بهتر به هسته اتم پیدا میکنه
الکترونگاتیوی هم تمایل اتم برای کشیدن ابر الکترونی به سمت خودش هست

متشکرم . اینا درست ولی خب ارتباطش با کربن دارای پیوند سه ګانه چیه ؟

در توضیح اولتون فرمودید : '' خب دلیل این اتفاق این بوده که کربن درپیوند سه گانه دارای هیبریداسیون sp بوده که دارای الکترونگاتیوی زیادی هست چون خصلت s آن زیاد میباشد.''

خب به چه علت ؟ میشه بیشتر توضیح بدید ؟

و این توضیح رو هم من در نوشته هاتون ندیدم که چرا در ګره ها احتمال حضور الکترون صفر هست ؟[tafakor]

aisan.
13th January 2014, 10:08 AM
متشکرم . اینا درست ولی خب ارتباطش با کربن دارای پیوند سه ګانه چیه ؟

در توضیح اولتون فرمودید : '' خب دلیل این اتفاق این بوده که کربن درپیوند سه گانه دارای هیبریداسیون sp بوده که دارای الکترونگاتیوی زیادی هست چون خصلت s آن زیاد میباشد.''

خب به چه علت ؟ میشه بیشتر توضیح بدید ؟

و این توضیح رو هم من در نوشته هاتون ندیدم که چرا در ګره ها احتمال حضور الکترون صفر هست ؟[tafakor]
[/QUOTE]

ممنونم که اینقدر دقیق مطالب رو خوندید
ولی این رو یادتون رفت که گفتم من قادر به توضیح دادن نیستم آخه تا الان هم چیزی رو نتونستم تو دانشگاه برای دوستام توضیح بدم فک کنم چون استادام هم همه چیز رو بلد هستن به نوشته هام نمره میدن چون من همین اندازه بلد ام توضیح بدهم
شرمنده اگر بهتر میتونستم توضیح بدهم خیلی خوب میشد ولی نمیتونم
کاش دوستان دیگر در پاسخگویی شرکت میکردند تا بهتر توضیح میدادند
واقعا شرمنده من الان مثل کسی هستم که بعضی چیزا رو بدیهی فرض میکنه نمیتونه توضیح بده.
این مطلب گره مربوط به شیمی کوانتومی که تو لواین نوشته شده و اون هم طبق روابط ریاضی بدست آمده
قسمتی شیمی معدنی هم برای اربیتال های هیبریداسیون هست که باکوانتوم در ارتباط می باشد
واقعا متاسفم شرمنده هیچ وقت استاد خوبی نمیشم.

"VICTOR"
13th January 2014, 12:02 PM
ممنونم که اینقدر دقیق مطالب رو خوندید
ولی این رو یادتون رفت که گفتم من قادر به توضیح دادن نیستم آخه تا الان هم چیزی رو نتونستم تو دانشگاه برای دوستام توضیح بدم فک کنم چون استادام هم همه چیز رو بلد هستن به نوشته هام نمره میدن چون من همین اندازه بلد ام توضیح بدهم
شرمنده اگر بهتر میتونستم توضیح بدهم خیلی خوب میشد ولی نمیتونم
کاش دوستان دیگر در پاسخگویی شرکت میکردند تا بهتر توضیح میدادند
واقعا شرمنده من الان مثل کسی هستم که بعضی چیزا رو بدیهی فرض میکنه نمیتونه توضیح بده.
این مطلب گره مربوط به شیمی کوانتومی که تو لواین نوشته شده و اون هم طبق روابط ریاضی بدست آمده
قسمتی شیمی معدنی هم برای اربیتال های هیبریداسیون هست که باکوانتوم در ارتباط می باشد
واقعا متاسفم شرمنده هیچ وقت استاد خوبی نمیشم.

ممنون ، یادم بود ګفتم شاید از دوستانتون پرسیدید خب [khejalat]

بله خیلی خوب میشه اګه دوستان دیګه هم نظراتشون رو ارائه بدن [sootzadan]

این اندازه به خودتون تلقین نکنید ، هر کس می تونه ، یقین بدونید ، بازم بابت وقتی که ګذاشتید متشکرم [golrooz] [cheshmak]

parichehr
14th January 2014, 07:15 PM
ممنون ، یادم بود ګفتم شاید از دوستانتون پرسیدید خب [khejalat]

بله خیلی خوب میشه اګه دوستان دیګه هم نظراتشون رو ارائه بدن [sootzadan]

این اندازه به خودتون تلقین نکنید ، هر کس می تونه ، یقین بدونید ، بازم بابت وقتی که ګذاشتید متشکرم [golrooz] [cheshmak]

سلام
تا اینجا خانوم ایسان خیلی خوب جواب دادند
الان مشکل کدوم قسمت خانومی؟ کجا نیاز ب توضیح بیشتر داره براتون؟ شاید بتونم کمکی کنم![cheshmak]

"VICTOR"
14th January 2014, 07:17 PM
سلام
تا اینجا خانوم ایسان خیلی خوب جواب دادند
الان مشکل کدوم قسمت خانومی؟ کجا نیاز ب توضیح بیشتر داره براتون؟ شاید بتونم کمکی کنم![cheshmak]

سلام

تو پست بالای همین صفحه نوشتم [cheshmak] در کل تفهیم نشدم ...

parichehr
14th January 2014, 07:47 PM
سلام

تو پست بالای همین صفحه نوشتم [cheshmak] در کل تفهیم نشدم ...

پس فکر نمیکنم سر داشتن خصلت اسیدی مشکلی باشه، منظورتون باید هیبریداسیون sp باشه درسته؟ اینکه چجوری و از کجا اومد؟!
اتمی مث کربن که میخواد پیوند سه گانه تشکیل بده دو نوع اربیتالی که داره در تشکیل این پیوند شرکت میکنن. هم اربیتال s و هم p که دو نوع پیوند هم خواهد داشت
یک نوع پیوند سیگما داریم و دو نوع اربیتال p اتم کربن شامل Py و Pz پیوند پای تشکیل میدن.
وقتی الکترون ها بیشتر در اطراف هسته باشند سهم یک اربیتال s بیشتر میشه برای تشکیل پیوند (سیگما) ( شاید بتوینم اینطور مقایسه هم کنیم که چون پیوند سه گانه قدرت بسیار بیشتری داره بنابراین الکترون ها ازادی عمل کمتری دارند(از اخر بیایم اول!) اما در صورتیکه سهم اربیتال p بیشتر بشه این اتفاق کمتر میفته مثلا برای هیبریداسین sp2ک پیوند دوگانه باشه ما قدرت کمتری داریم نسبت به sp)
و البته اگه از نظر شکل فضایی اربیتال ها هم بخوایم بررسی کنیم اربیتال s معمولا در قسمتی از اربیتال دمبلی شکل p قرار میگیره ک الکترون نمیتونه اونجا حضور داشته باشه (گره) و چون نسبت به لوب های اربیتال p ک الکترون احتمال حضور داره به هسته نزدیک تره مسلما ابر الکترونی هم سمت خودش میکشونه.!

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد