توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : باکتریها با یکدیگر صحبت می کنند!!!
هیوا
9th July 2009, 08:36 PM
دوستان میدونید که باکتری ها هم با هم صحبت می کنند؟
Mina_Mehr
9th July 2009, 09:14 PM
ممنون بابت مطلب جالبتون.دوستان میدونید که باکتری ها هم با هم صحبت می کنند؟
من که اطلاع نداشتم
هیوا جان اگه امکان داره بیشتر در موردش صحبت کنین ممنون میشم{happy}
هیوا
9th July 2009, 09:49 PM
من که اطلاع نداشتم
هیوا جان اگه امکان داره بیشتر در موردش صحبت کنین ممنون میشم{happy}
حتما توضیح کامل میدم.اما اول اینو بپرسم تا حالا چیزی در مورد پدیده ی quorum sensing شنیدید؟{happy}
Mina_Mehr
10th July 2009, 02:23 PM
حتما توضیح کامل میدم.اما اول اینو بپرسم تا حالا چیزی در مورد پدیده ی quorum sensing شنیدید؟{happy}
.
یه پروسه ای که توسط تعداد زیادی از باکتری ها انجام میشه که در آن باکتری ها به طور همانگ و متناسب با غلظت محیط بیان ژن رو در ارتباط با مولکول های نشان دار بر عهده دارند.
نمی دونم اطلاعاتم تا چه حد درسته;)
اگه هم غلطه به بزرگی خودتون ببخشید آخه تا همین حد یادمه;)
هیوا
18th July 2009, 03:22 AM
.
یه پروسه ای که توسط تعداد زیادی از باکتری ها انجام میشه که در آن باکتری ها به طور همانگ و متناسب با غلظت محیط بیان ژن رو در ارتباط با مولکول های نشان دار بر عهده دارند.
نمی دونم اطلاعاتم تا چه حد درسته;)
اگه هم غلطه به بزرگی خودتون ببخشید آخه تا همین حد یادمه;)
ممنون مینا خانم بابت توضیحت.تقریبا درست بود{happy}
quorum sensing که در فارسی با عنوان "حساسیت جمعیتی" از اون نام میبرند در واقع پدیده ای هست که در باکتری ها دیده میشه و در واقع با استفاده از این پدیده باکتری ها به اصطلاح با هم حرف میزنند.با یک مثال همراه با شکل این پدیده رو توضیح میدم.حتما در مقالات و اخبار شنیدید که یکسری باکتریهای همزیست با چشم برخی ماهیها نور تولید میکنند و چشمان آن ماهیها نورانی به نظر میرسند.ایجاد نور توسط این باکتریها طی پدیده quorum sensing انجام می شود.به این ترتیب که این باکتریها یکسری مولکول به نام lux I تولید و در محیط ترشح می کنند . مسلملا وقتی تعداد باکتریها زیاد می شوند میزان ایم مولکولها در محیط بیشتر می شود لذا برخی از این مولکولها وارد سلو های باکتری های مجاور می شوند.مولکول LUX I وارد شده مولکول دیگری به نام LUXR را فعال می کنند.این مولکول فعال شده سبب بیا یکسری از ژنها شود که محصول این ژنها آنزیم لوسیفراز(luciferase) را تولید می کنند .این آنزیم با شکستن مولکول لوسیفرین ولید نور میکند.به این ترتیب میبینیم که وقتی تعداد باکتریها زیاد می شود با ترشح مولکولهای خاص به هم دستور می دهند که نور تولید شود. و بعبارتی باهم صحبت می کنند
http://njavan.com/forum/imagehosting/thum_50614a574fbfa1f4e.jpg (http://javascript<b></b>:void(0))
لازم بذکر است این پدیده در ایجاد بیماری توسط باکتریها،حرکت باکتریها،تولید کپسول و ... نیز نقش دارد.
جالب بود نه؟{happy}تا حالا حتما نشنیدید که باکتریها هم با هم حرف بزنند و موقعی که مثلا مریض میشید این بیماری به علت حرف زدن باکتریها باهم ایجاد شده{happy}
Mina_Mehr
27th July 2009, 05:38 PM
وای هیوا جونم نمیدونم چرا من جواب این پست رو تا حالا ندیده بودم ؟ الان که داشتم پست ها رو بررسی میکردم دیدم{happy}
ممنون از بابت مطلب جالبت باور کن وقتی خوندمش خیلی تعجب کردم جالب ترین چیزی بود که تا حالا شنیده بودم{applause}{applause}
بازم مرسی{applause};;)
هیوا
27th July 2009, 11:07 PM
خواهش می کنم مینا جان.بله حق با شماست واقعا جالبه که آدم میبینه حتی در دنیای کوچکترین ذرات زنده هم ارتباطات وجود داره و خاص انسان نیست و حتی گیاهان و جانوران نیست.
هیوا
28th July 2009, 10:19 PM
دانشمندان دانشگاه پریستون در این خصوص توضیح دادند: "بارها مشاهده شده است که چند ساعت بعد از شستن دندانها اگر زبان را روی دندان بکشیم یک لایه لزج و نازک را روی آنها احساس می کنیم که در اصطلاح به آن پلاک باکتریایی گفته می شود. این پلاک یک لایه زیستی است که دارای ساختار پیچیده ای بوده و محتوی گروههایی از باکتریها است. این لایه از تمام باکتریهایی که در آن سکونت دارند محافظت می کند و همین مسئله موجب می شود که نفوذ داروهای آنتی بیوتیکی به تجمعات باکتریایی دشوار شود."
این دانشمندان با انجام تحقیقاتی دریافتند که باکتریها به صورت مجزا و نامنظم به ارگانیسم حمله نمی کنند بلکه پیش از حمله با استفاده از لایه ای از مواد شیمیایی که از غشای باکتریایی ترشح می شوند با هم ارتباط برقرار کرده و با ارسال پیام برای یکدیگر یک حمله بسیار استراتژیک را سازماندهی کنند. به طوری که این میکروارگانیسمها زمانی که باهم در تماس هستند بهتر رشد می کنند.
براساس گزارش دیسکاور مگزین، لایه های زیستی نگهدارنده باکتریها دارای ساختار خشن و کشنده ای هستند به طوری که همه ساله در حدود 500 هزار نفر در اثر آلودگیهای باکتریایی که در حضور این لایه های زیستی انجام می شود جان خود را از دست می دهند.
این هم نمونه ای دیگر از حرف زدن باکتری ها با یکدیگر است{happy}
mahdi700
20th October 2012, 08:14 PM
salam lotfan manbaro ham begid
ramtin777
13th November 2012, 11:46 PM
واقعا جالب بود حرف نداشت امکانش هست من این مطلب شمارو به عنوان تحقیق ببرم سرکلاس کنفرانس بدم؟ اگه امکانش هست میشه یه طوری توضیح بدید که یه دانش آموز سوم دبیرستانی بفهمه؟
استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است
استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.