توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : خانوم شما برای من آرایش کرده...
zoh_reh
3rd January 2014, 03:19 PM
خانوم شما برای من آرایش کرده...
کنار خیابان ایستاده بودیم منتظر تاکسی. یک تاکسی سمند زرد نگه داشت که روی صندلی های عقبش یه "زن و شوهر” یا شایدم یه "خواهر و برادر” یا هر چیز دیگه نشسته بودن.
رفیقم عقب نشست و من هم صندلی جلو نشستم.
این آقا و خانوم رفتار متعادلی داشتن و تقریباً مطمئن شدیم که زن و شوهر هستند. خب اصلا به ما چه…
ولی خانوم به شدت آرایش کرده بود و حسابی سعی در نمایان تر شدن زیبایی های زنانه خود داشت. خلاصه نگم دیگه….
کسی با کسی صحبت نمی کرد تا اینکه یهو این رفیق ما رو کرد به خانومه گفت: رژ لبات رو دوست دارم خلاقیت توش می بینیم ولی به رژگونه ات نمیاد!!!!!
یه لحظه همه داشتیم هم رو نیگاه می کردیم، من رفیقم رو، شوهره خانومش رو، خانومه خودش رو تو آینه ماشین نیگاه می کرد، راننده هم من رو نیگاه می کرد و رفیقم هم به شوهره.
نفهمیدم چی شد که دیدم شوهره نعره ای زد و یخه ی رفیق ما رو گرفت که بی ناموس…
راننده هم دید داره شر درست میشه، زد کنار و گفت همه تون پیاده شین زودتر، حوصله دردسر ندارم.
رفیق ما در حالی که یخه اش در دست شوهر اون خانومه بود در ماشین رو باز کرد و اومد پایین. من هم سریع پیاده شدم رفتم جداشون کنم.
شوهره داد می زد بی ناموس ….. مگه خودت ناموس نداری چشت به ناموس مردمه و …
رفیق ما هم با کمال آرامش به چشمای شوهره نیگاه می کرد و هیچی نمی گفت و بعد از چند دقیقه فقط این جمله گفت: ببین داداش، خانوم شما برای من آرایش کرده، من هم نظرم رو راجع به آرایشش گفتم. اگه برای شما بخواد آرایش کنه این کار رو توی خونه انجام میده نه جلوی چشمای ملت.
بعد از اتمام افاضات رفیق ما، شوهره یخهی رفیق ما رو ول کرد و یه نیگاه به خانومش انداخت و رفت سمت پیاده رو.
خانومش هم دو تا فحش بووووق به رفیق ما داد و رفت دنبال شوهرش.
و من تمام این لحظات هیچی نگفتم و فقط به حرف دوستم فکر می کردم.
http://www.taamolnews.ir
banooye irani
3rd January 2014, 03:42 PM
سلام
حق با این دوست توی داستانمونه.من با اینکه زن هستم ولی حق رو به حقدار باید داد.جای هیچ اگر و امایی نیست و هیچ بهونه ای هم قبول نیست.اگر برای شوهره باید تو خونه باشه اگر برای ملته پس برای همس و عمومی میشه .ببینم کدوم مردی حاضره عمومی بودنشو قبول کنه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
اگر حالت طنز نگیره باید مثل الودگی هوای تهران از درب منازل شروع کرد.
یعنی قبل از خارج شدن از خونه به سر و وضع همسرش توجه کنه و بعد حق تردد بده.[nadidan][taajob][nadanestan]
ab.bb
3rd January 2014, 04:29 PM
با توجه به این داستان پس، من(نوعی) الان به یه خانوم باحجاب بگم: رنگ چادرت قشنگه ولی به سبیلای پر پشتت نمیاد؛ حق اعتراض نداره. چون با این وضع اومده بیرون، سیبل و حجابش رو برای نمایش به من گذاشته.
البته شخصا معتقدم، ظاهر و پوشش هرکس به خودش مربوطه کسی هم حق اظهار نظر نداره.
معمار حانیه
3rd January 2014, 04:38 PM
بله موافقم..
zoh_reh
3rd January 2014, 06:44 PM
با توجه به این داستان پس، من(نوعی) الان به یه خانوم باحجاب بگم: رنگ چادرت قشنگه ولی به سبیلای پر پشتت نمیاد؛ حق اعتراض نداره. چون با این وضع اومده بیرون، سیبل و حجابش رو برای نمایش به من گذاشته.
سلام
اونی که حجابش در حد شرعی حفظ کرده ، جایی برای نمایش دادن نداره مگر مواضعی رو که منعی براش نذاشتن.
مثال شما جایی برا توجه نداره هیچ ، بی توجهی هم داره، مگر اینکه به نگاه طرف باید شک کرد.
ab.bb
3rd January 2014, 07:02 PM
سلام
اونی که حجابش در حد شرعی حفظ کرده ، جایی برای نمایش دادن نداره مگر مواضعی رو که منعی براش نذاشتن.
مثال شما جایی برا توجه نداره هیچ ، بی توجهی هم داره، مگر اینکه به نگاه طرف باید شک کرد.
وقتی شما (نوعی) شرع رو دستاویزی برای دخالت در انتخاب های شخصی افراد قرار میدید؛از افرای که به شرع و دین بی اعتقاد هستند یا اینکه معتقد به دین دیگری هستند؛ نباید انتظار احترام داشته باشید.چون اونا هم میگن طبق ارزشهای ما ،حجابت از حدی که مورد نظر ماست؛ بیشتره. تو از مواضعی که ما منع کردیم؛ گذشتی. پس حالا ما حق داریم توی انتخابهای تو دخالت کنیم.
اگر شما(نوعی) حق دخالت رو به خودت بدی به دیگران هم باید بدی.
"golbarg"
3rd January 2014, 07:10 PM
عذر میخوام ولی دوست شما خیلی بی ادب هست دلیل نمیشه هرکی هرجور راحته میتونه بگرد
دوست شما پا تو حریم ایشون گذاشته
من اصلا خوشم نیومد
با اینکه با ارایش زیاد مخالفم وخوشم نمیاد وکار درستی نیست
*خانم معلم *
3rd January 2014, 07:16 PM
وقتی شما (نوعی) شرع رو دستاویزی برای دخالت در انتخاب های شخصی افراد قرار میدید؛از افرای که به شرع و دین بی اعتقاد هستند یا اینکه معتقد به دین دیگری هستند؛ نباید انتظار احترام داشته باشید.چون اونا هم میگن طبق ارزشهای ما ،حجابت از حدی که مورد نظر ماست؛ بیشتره. تو از مواضعی که ما منع کردیم؛ گذشتی. پس حالا ما حق داریم توی انتخابهای تو دخالت کنیم.
سلام دوست عزیز
مواضع که فردی و شخصی وضع نمیشن تا طبق علایق اشخاص مورد پسند یا خلاف اون قرار بگیرن .
طبق دین مون حداقل چار چوب ها مشخصه برای پایبندی
پس قرار نبست وقتی مورد پذیرش عده ای نیست مطرود بشه یا به تمسخر وا داشته بشه
متاسفانه افراط ها در جامعه گزنده شده و تا حدودی برهم زننده آرامش و حتی امنیت
امیدوارم با بینش و آگاهی و بدور از تعصب مسایل ایجاد شده رو ارزیابی کنیم
zoh_reh
3rd January 2014, 07:17 PM
عذر میخوام ولی دوست شما خیلی بی ادب هست دلیل نمیشه هرکی هرجور راحته میتونه بگرد
دوست شما پا تو حریم ایشون گذاشته
من اصلا خوشم نیومد
با اینکه با ارایش زیاد مخالفم وخوشم نمیاد وکار درستی نیست
هر کی [taajob] هر جور؟ [taajob3]
این حریم فقط برا بی حجاب تعریف شده؟
کسیکه در مقابلشه از مرد و زن فرقی نمیکنه هیچ حریمی نداره؟
شه پری
3rd January 2014, 07:18 PM
تفکرات تخیلی[tafakor]
zoh_reh
3rd January 2014, 07:22 PM
این دخالت نیست ، نوعی یادآوریه که خانم اینجا یه کشوریه با یه حد و حدودی ،
اینجا خیابونه با یه حدو حددی، این لباست و صورتت با این حدو حدود نمیخونه ،
دوست داری اینجوری بگردی ، براش جا تعریف شده، بفرمایید اونجا راحت باش.
وگرنه پاتو تو حریم زندگی مردم نذار و چشم شوهر و پسر مردمو دنبال خودت نکش.
kamanabroo
3rd January 2014, 07:23 PM
نکته دقیقی رو بهش اشاره کردید
بنده می خوام خدمتتون عرض کنم که برای روشن شدن مطلب باید قبلش بدونیم که دین اسلام حد و حدود حجاب رو چجوری و چقدر معرفی کرده. و محدوده و نحوه تبلیغ معارف دین و حجاب و .. چه مقدار هست. و اینکه آیا امر به معروف و نهی از منکر دخالت در انتخاب دیگران حساب میشه؟ یانه این دستوری است از طرف خداوند..
ببینید دین اسلام می فرماید زنان و دختران باید زیبایی های خودشون رو برای شوهرشون نگه دارند و در برابر نامحرم آنها را بپوشانند. این زیبایی شامل مو و آرایش و اندام و .. میشه.
در ادامه باز دین اسلام محدوده معرفی می کنه که صورت و دست ها تا مچ اشکالی نداره که دیده بشوند ( نمی فرماید حتما باید دیده بشوند می فرماید که اشکالی نداره که دیده بشوند) اما چجوری دیده بشوند؟ با آرایش و .. نه. باز چون آرایش کردن زیبایی محسوب میشه باید در انظار عمومی این کار رو انجام ندهند و بپوشانند.
در ادامه نسبت به پوشانیدن اندام ها دین اسلام پوششی سرتاسری رو معرفی می کند اما ملاکش این است که اندام زن که یک نوع خصوصیت و زیبایی برای او به حساب می آید پوشیده بماند حال از طریق چادر یا غیر چادر. و همانطور که شنیدید چادر به عنوان حجاب برتر معرفی می شود نه تنها حجاب درست!
خوب پس دین اسلام برای رعایت پوشش ظاهری ( که مختص زنان و دختران هم نیست و متاسفانه ما فقط درباره زنان و دختران حرف می زنیم) حداقل و حداکثر معرفی کرده
حداقل حفظ حجاب: معنایش بی حجابی یا بد حجابی نیست. بلکه معنایش اینست که ملاک های دینی رعایت شود یعنی زیبایی ها و آرایش و اندام ها و.. پوشیده شود و ظاهر نشود حالا با چادر هم نبود اشکالی ندارد..
اما نسبت به حداکثر آن ، مسلمانان مختار هستند که از بین حداقل تا حداکثر هر مرتبه ای رو که دوست دارند انتخاب کنند ولی از حداقل پایین تر نیایند.
----------------
حالا می ماند بحث امر به معروف و نهی از منکر:
چون دستور الهی است که ما نسبت به دین و اطرافیانمان بی تفاوت نباشیم و این دو را خداوند واجب کرده است و از فروع دین ما قرار داده که ترک نشود یعنی مثل نماز بر ما واجب است.
بله رعایت شئونات در این امر واجب است
رعایت ادب و احترام در این امر واجب است
رعایت مراتب دراین امر واجب است
کشف راه های زیبا و مسالمت آمیز و منطقی در این امر واجب است
و ..
این نکته خیلی مهم است که بدانیم امر به معروف و نهی از منکر فقط برای حجاب و .. نیست. برای تمام مسائل اخلاقی و اجتماعی و سیاسی و علمی و ... است.
شاید عده ای جلوه ی خشن و بداخلاقانه از این دو واجب در ذهنش متصور باشد در صورتی که واقع مطلب اینطور نیست.
و دین اسلام راه های زیاد مسالمت آمیز و مهربانانه ای رو برای این امر قرار داده و وظیفه مسلمانان قلمداد کرده است.
که بنده خیلی خلاصه گفتم و اگر جای بحث بود ادامه می دهیم انشاالله.
ab.bb
3rd January 2014, 07:29 PM
سلام دوست عزیز
مواضع که فردی و شخصی وضع نمیشن تا طبق علایق اشخاص مورد پسند یا خلاف اون قرار بگیرن .
طبق دین مون حداقل چار چوب ها مشخصه برای پایبندی
پس قرار نبست وقتی مورد پذیرش عده ای نیست مطرود بشه یا به تمسخر وا داشته بشه
متاسفانه افراط ها در جامعه گزنده شده و تا حدودی برهم زننده آرامش و حتی امنیت
امیدوارم با بینش و آگاهی و بدور از تعصب مسایل ایجاد شده رو ارزیابی کنیم
مواضع دینی برای معتقدین به اون دین هست؛ نمیشه کل جامعه رو مجبور به تبعیت کرد.ضمنا افراد معتقد به اون دین هم الزام اخلاقی به رعایت دین دارند.در نتیجه عدم رعایت این مواضع حق دخالت رو به بقیه نمیده. گرچه راهنمایی، توصیه کردن و تبلیغ اخلاق دینی، نه تنها هیچ عیبی نداره؛که خیلی مفیدترم هست. یه همچین مطالبی کمکی به تبلیغ اخلاق دینی که نمی کنه؛ هیچ، افراد رو هرچه بیشتر از دین دور می کنه.
*خانم معلم *
3rd January 2014, 07:32 PM
چون دستور الهی است که ما نسبت به دین و اطرافیانمان بی تفاوت نباشیم و این دو را خداوند واجب کرده است و از فروع دین ما قرار داده که ترک نشود یعنی مثل نماز بر ما واجب است.
سلام دوست عزیز
البته بحث امر به معروف و نهی از منکرم بحث خیلی حساسیه و نمیشه طبق سلایق شخصی با موارد برخورد کرد و چاله های بزرگتر ایجاد نمود
گاهی باید از روش تغافل بهره گرفت
حتما باید نرمش هم چاشنی کار باشه
پیامبر گرامی اسلام لحظات وداعشون وقتی می خواستند سفارشی داشته باشند ده خوبی رو ذکر کردند آخر سر فرمودند به این سفارش هم عمل کنید : اوصیکم بالتقوی الله
پس مرزها رو باید خیلی با دقت موشکافانه تغریف کنیم و به دور از اعمال نظر باشه
خیلی سخته . خیلی
*خانم معلم *
3rd January 2014, 07:37 PM
مواضع دینی برای معتقدین به اون دین هست؛ نمیشه کل جامعه رو مجبور به تبعیت کرد.ضمنا افراد معتقد به اون دین هم الزام اخلاقی به رعایت دین دارند.در نتیجه عدم رعایت این مواضع حق دخالت رو به بقیه نمیده. گرچه راهنمایی، توصیه کردن و تبلیغ اخلاق دینی، نه تنها هیچ عیبی نداره؛که خیلی مفیدترم هست. یه همچین مطالبی کمکی به تبلیغ اخلاق دینی که نمی کنه؛ هیچ، افراد رو هرچه بیشتر از دین دور می کنه.
ممنون که با رعایت ادب بحث رو دنبال می کنید
درسته
ولی ببینید ما تو جامعه ای زندگی میکنیم که دینش مشخصه حتی اقلیت های دینی مون هم پای بند این احکام و آداب اولیه هستن .
مطلب بولد شده شما بی نظیر بود . منم با شما هم عقیده هستم .
شاید بیان بعضی مطالب برای عده ای مثل من یه تلنگر کوچیک باشه . همه که مثل شما ماشالا فهیم و با کمالات نیستند .
بهتر بود به این دوستمون می فرمودید تو این زمینه چه فعالیت های مناسبتری رو می تونستند جایگزین کنند یا چه برنامه ای برای این مورد می تونستن داشته باشند ؟
این طوری راهکار بهتری رو در پیش می گرفتیم
ممنونم از سعه صدرتون و ارزیابی خوبتون
zoh_reh
3rd January 2014, 07:38 PM
مطلبی که ابتدا گذاشته شد ، ممکنه عملا اتفاق نیفته باشه ،
ولی بنوعی داره میگه هدف از خودآرایی یه خانم در جایی که واقعا جاش نیست،
میتونه همچین هدفی رو بدنبال داشته باشه ، که نظر مردای دیگه بغیر از شوهر رو جلب کنه،
البته خیلی از این نوع خانمها، با این قصد و نیت نیستند ، ولی اثر این عمل رو بیننده به قصد و نیت کار نداره،
و خیلی از مردا تو خیابون نمی تونن حداقل نگاشونو کنترل کنن، بعضا همین خانما معترض نگاه حیز این آقایون هستند،
در صورتیکه خودشون این بستر رو فراهم می کنن.
این مورد رعایتش تو یه کشور مثل بقیه موارد باید طبق قانون و مقررات پیاده بشه، و باید یکی متولی اینکار باشه یا نه؟
من کاری به نوع برخورد که تا حالا درست بوده یا نه ندارم، اون یه بحث دیگه میطلبه، ولی نمیشه یه حکم صادر کرد که هر کی به هرکی باشه، دخالت نشه.
ab.bb
3rd January 2014, 07:43 PM
این دخالت نیست ، نوعی یادآوریه که خانم اینجا یه کشوریه با یه حد و حدودی ،
اینجا خیابونه با یه حدو حددی، این لباست و صورتت با این حدو حدود نمیخونه ،
دوست داری اینجوری بگردی ، براش جا تعریف شده، بفرمایید اونجا راحت باش.
وگرنه پاتو تو حریم زندگی مردم نذار و چشم شوهر و پسر مردمو دنبال خودت نکش.
اولا یادآوری اینطوری نیست.آقای kamanabroo (http://www.njavan.com/member.php?1610-kamanabroo) نکات خوبی درباره امر به معروف ذکر کردند.
«رعایت شئونات در این امر واجب است
کشف راه های زیبا و مسالمت آمیز و منطقی در این امر واجب است»
نکته دوم ، کشور محدود به یک دین یا فرهنگ خواص نیست. بلکه مخلوطی فرهنگها و ادیان است. نمیشه قوانین یک دین یا فرهنگ خواص رو به هم اجبار کنیم؛چون همه ملت که به اون معتقد نیستن.ضمنا جا داره یادآوری کنم؛ خیابان و مکانهای عمومی حریم خصوصی نیست؛ متعلق به عموم مردمه.
zoh_reh
3rd January 2014, 07:57 PM
اولا یادآوری اینطوری نیست.آقای kamanabroo (http://www.njavan.com/member.php?1610-kamanabroo) نکات خوبی درباره امر به معروف ذکر کردند.
«رعایت شئونات در این امر واجب است
کشف راه های زیبا و مسالمت آمیز و منطقی در این امر واجب است»
نکته دوم ، کشور محدود به یک دین یا فرهنگ خواص نیست. بلکه مخلوطی فرهنگها و ادیان است. نمیشه قوانین یک دین یا فرهنگ خواص رو به هم اجبار کنیم؛چون همه ملت که به اون معتقد نیستن.ضمنا جا داره یادآوری کنم؛ خیابان و مکانهای عمومی حریم خصوصی نیست؛ متعلق به عموم مردمه.
مسئله از همین جا شروع میشه که مکانهای عمومی حریم خصوصی نیست؛ متعلق به عموم مردمه ، باید دید سلامت روانی و اجتماعی عموم تو چیه.
باید بپذیریم که تحکیم خانواده فقط از داخل خانواده بر خاسته نیست ، بلکه به بیرون از خانه و خانواده هم بر میگرده.
لذا اموری که باعث سست شدن خانواده بشه ، منجر به از هم پاشیدگی جامعه خواهد بود.
یکی از عواملی که باعث استحکام خانواده میشه، متعهد بودن به شئونات اونه، اگه مسائلی خارج از خانه بخواد به این امر مهم آسیب بزنه بعضا قابل جبران نخواهد بود.
ab.bb
3rd January 2014, 08:01 PM
نکته دقیقی رو بهش اشاره کردید
...
که بنده خیلی خلاصه گفتم و اگر جای بحث بود ادامه می دهیم انشاالله.
تا جایی که گسترش و تبلیغ دین و اخلاق دینی و ... شامل : خشونت ، برخورد انتظامی و اجبار نباشه. من هیچ مشکلی ندارم؛ کاملا موافقم.
وقتی که من (نوعی) به پشتوانه اینکه تفکر یا دینی که بهش معتقدم در اکثریته یا در قدرته؛ بقیه جامعه رو هم مجبور به پیروی ازخودم بکنم، اینجاست که راه اشتباه رفتم.متاسفانه این اشتباهیه که هم در کشورهای سکولار وجود داره هم کشورهای دین محور.
اگر در این باره بحثی دارین؛ میتونیم ادامه بدیم.
kamanabroo
3rd January 2014, 08:04 PM
مسئله از همین جا شروع میشه که مکانهای عمومی حریم خصوصی نیست؛ متعلق به عموم مردمه ، باید دید سلامت روانی و اجتماعی عموم تو چیه.
باید بپذیریم که تحکیم خانواده فقط از داخل خانواده بر خاسته نیست ، بلکه به بیرون از خانه و خانواده هم بر میگرده.
یکی از عواملی که باعث استحکام خانواده میشه، متعهد بودن به شئونات اونه، اگه مسائلی خارج از خانه بخواد به این امر مهم آسیب بزنه بعضا قابل جبران نخواهد بود.
ممنونم از نکات خوبی که مطرح می کنید
این مطلب رو جهت تکمیل بگم:
ما اگر نگاه تربیتی به دین داشته باشیم و اینکه دین اسلام یک دین شخصی و خانگی و فردی نیست. بلکه یکی دین اجتماعی و جهانی است. یعنی قرار نیست محدود به خانواده و فرد باشه.
و مبانی دینی اسلام برای همه جهانیان است. و خطاب خداوند هم برای دین به همه انسانها است. و در برخی موارد هم به مومنین.
ضمنا از همکار عزیز ab.bb (http://www.njavan.com/forum/member.php?245749-ab-bb) گرامی تشکر می کنم که با متانت بحث رو دنبال می کنند.
zoh_reh
3rd January 2014, 08:08 PM
با این بحث من احساس می کنم دوستان به نوعی هم زبان و هم کلامن ، ممکنه اختلاف سلائقی باشه که خیلی طبیعیه
بارها از اینجور بحثا پیش اومد و افراد دور هم صحبتایی کردن حالا یا نتیجه ای گرفته شد یا نه،
ولی فکر میکنم بیایم دور هم که هستیم ، راهکار و پیشنهاد برا انجام امر خطیر امر بمعروف و نهی از منکر با توجه به پیشینه این قضیه تو کشور(منفی بود)
بدیم و فکر کنیم اگه خودمون جایی با این قضیه مواجه شدیم، یا یکی ازمون راهنمایی خواست ، چیکار میتونیم بکنیم.
ممنون از همه دوستان که بحثا رو همراهی می کنن.
ab.bb
3rd January 2014, 08:08 PM
مطمئنا سلامت جامعه در رعایت اخلاقیات هست.رعایت اصول اخلاقی هم در جامعه و هم در خانواده بسیار مفیده. هیچ بحثی هم در این باره ندارم.
منتها گسترش اخلافیات از مسیر تحقیر و اجبار نمیگذره.ضمنا باید بدونید بعضی از معیار های اخلاقی بین همه ملت مشترک نیست.اینجاست که باید به اعتقادات احترام بذاریم.
نارون1
3rd January 2014, 09:20 PM
سلام
یک مورد طلاق که نمیدونم چند سال پیش بود ، یک قاضی در یک برنامه تلویزیونی مطرح کرد
در همین موردها بود که زوجین میخاستن از هم جدا بشن ، چرا ؟ چون خانوم زیبا بود و در مقابل نامحرم حجاب میگرفت ، همسرش دعوا میگرفت که من همسرم زیباست دوست دارم زیباییش رو به بقیه
نشون بدم ، به نوعی انگار مثلا پز زیبایی همسرش رو بده [tafakor]
ازین مسائلم انگار هست [nadidan]
kamanabroo
3rd January 2014, 09:49 PM
تا جایی که گسترش و تبلیغ دین و اخلاق دینی و ... شامل : خشونت ، برخورد انتظامی و اجبار نباشه. من هیچ مشکلی ندارم؛ کاملا موافقم.
وقتی که من (نوعی) به پشتوانه اینکه تفکر یا دینی که بهش معتقدم در اکثریته یا در قدرته؛ بقیه جامعه رو هم مجبور به پیروی ازخودم بکنم، اینجاست که راه اشتباه رفتم.متاسفانه این اشتباهیه که هم در کشورهای سکولار وجود داره هم کشورهای دین محور.
اگر در این باره بحثی دارین؛ میتونیم ادامه بدیم.
در مورد اینکه اجباری نباید در کار باشد حرف شما کاملا درسته. مخصوصا اگر بخواد در قالب خشونت باشه.
ترویج و حفظ دین دو محیط کلی داره : جامعه مسلمانان و جامعه جهانی
و برخورد دینی در این دو محیط مسلما فرقهایی داره که باید ببینیم کجاش خشونت حساب میشه و کجا نه.
ترویج در جامعه جهانی و تمام افراد بشر: (بیانگر اینکه دین اسلام محدود به جامعه مسلمانان نیست بلکه یک دین برای جهانیان و همه ی زمان هاست)
نگاه دین اسلام به مقوله ترویج دین محدود به مسلمانان نیست. بلکه جهانی است. لذا در آیات قرآن خداوند به پیامبر اکرم (ص) گاهی دلداری میدهد که کفار ایمان نمی آورند و عذاب سختی در انتظار آنان است. یعنی ابتدا با بیان عقلی و مسالمت آمیز و دوستانه و هدایتگرانه و بیان راه درست و عاقبت آن و راه غلط و عاقبت آن...
كَانَ النَّاسُ أُمَّةً وَاحِدَةً فَبَعَثَ اللَّهُ النَّبِيينَ مُبَشِّرِينَ وَمُنْذِرِينَ وَأَنْزَلَ مَعَهُمُ الْكِتَابَ بِالْحَقِّ لِيحْكُمَ بَينَ النَّاسِ فِيمَا اخْتَلَفُوا فِيهِ وَمَا اخْتَلَفَ فِيهِ إِلَّا الَّذِينَ أُوتُوهُ مِنْ بَعْدِ مَا جَاءَتْهُمُ الْبَينَاتُ بَغْيا بَينَهُمْ فَهَدَى اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا لِمَا اخْتَلَفُوا فِيهِ مِنَ الْحَقِّ بِإِذْنِهِ وَاللَّهُ يهْدِي مَنْ يشَاءُ إِلَى صِرَاطٍ مُسْتَقِيمٍ(البقرة/213)
مردم (در آغاز) يک دسته بودند؛ (و تضادي در ميان آنها وجود نداشت. بتدريج جوامع و طبقات پديد آمد و اختلافات و تضادهايي در ميان آنها پيدا شد، در اين حال) خداوند، پيامبران را برانگيخت؛ تا مردم را بشارت و بيم دهند و کتاب آسماني، که به سوي حق دعوت ميکرد، با آنها نازل نمود؛ تا در ميان مردم، در آنچه اختلاف داشتند، داوري کند. (افراد باايمان، در آن اختلاف نکردند؛) تنها (گروهي از) کساني که کتاب را دريافت داشته بودند، و نشانههاي روشن به آنها رسيده بود، به خاطر انحراف از حق و ستمگري، در آن اختلاف کردند. خداوند ، آنهايي را که ايمان آورده بودند، به حقيقت آنچه مورد اختلاف بود، به فرمان خودش، رهبري نمود. (اما افراد بيايمان، همچنان در گمراهي و اختلاف، باقي ماندند.) و خدا، هر کس را بخواهد، به راه راست هدايت ميکند.
يا أَيهَا النَّاسُ كُلُوا مِمَّا فِي الْأَرْضِ حَلَالًا طَيبًا وَلَا تَتَّبِعُوا خُطُوَاتِ الشَّيطَانِ إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُبِينٌ(البقرة/168)
اي مردم! از آنچه در زمين است، حلال و پاکيزه بخوريد! و از گامهاي شيطان، پيروي نکنيد! چه اينکه او، دشمن آشکار شماست!
وَالَّذِينَ كَفَرُوا وَكَذَّبُوا بِآياتِنَا أُولَئِكَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ(البقرة/39)
و کساني که کافر شدند، و آيات ما را دروغ پنداشتند اهل دوزخند؛ و هميشه در آن خواهند بود.
آیات جهاد و .. که در قرآن است برای خودشون محدوده و شرایط خاصی رو دارند که هر چند دشمنان بر علیه اسلام از اون آیات استفاده می کنند اما موضعی که دین اسلام در برابر کفار دارد در برابر کسانی است که به دین اسلام ضربه می زنند و دشمنی می کنند.
وَقَاتِلُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ الَّذِينَ يقَاتِلُونَكُمْ وَلَا تَعْتَدُوا إِنَّ اللَّهَ لَا يحِبُّ الْمُعْتَدِينَ(البقرة/190)
و در راه خدا، با کساني که با شما ميجنگند، نبرد کنيد! و از حد تجاوز نکنيد ، که خدا تعديکنندگان را دوست نميدارد!
و همچنین کسانی که ظلم می کنند در جهان:
وَقَاتِلُوهُمْ حَتَّى لَا تَكُونَ فِتْنَةٌ وَيكُونَ الدِّينُ لِلَّهِ فَإِنِ انْتَهَوْا فَلَا عُدْوَانَ إِلَّا عَلَى الظَّالِمِينَ(البقرة/193)
و با آنها پيکار کنيد! تا فتنه (و بت پرستي، و سلب آزادي از مردم،) باقي نماند؛ و دين، مخصوص خدا گردد. پس اگر (از روش نادرست خود) دست برداشتند، (مزاحم آنها نشويد! زيرا) تعدي جز بر ستمکاران روا نيست.
چون بحث اصلی در این حیطه نیست خیلی واردش نمیشم . فقط همین قدر منظورم بود که دین اسلام یک دین جهانی است.
--------------------------------------
ترویج دین در جامعه مسلمانان: (در قالب امر به معروف و نهی از منکر)
دستور خداوند نسبت به مسلمانان در مرحله ی اول اینست:
مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ وَالَّذِينَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَاءُ بَينَهُمْ تَرَاهُمْ رُكَّعًا سُجَّدًا يبْتَغُونَ فَضْلًا مِنَ اللَّهِ وَرِضْوَانًا ...(الفتح/29)
محمد (ص) فرستاده خداست؛ و کساني که با او هستند در برابر کفار سرسخت و شديد، و در ميان خود مهربانند؛در حالي که همواره فضل خدا و رضاي او را ميطلبند؛ ..
از طرفی اهمیت عمل طبق دین در جامعه مسلمانان اهمیت زیادی دارد:
يا أَيهَا النَّبِي إِذَا جَاءَكَ الْمُؤْمِنَاتُ يبَايعْنَكَ عَلَى أَنْ لَا يشْرِكْنَ بِاللَّهِ شَيئًا وَلَا يسْرِقْنَ وَلَا يزْنِينَ وَلَا يقْتُلْنَ أَوْلَادَهُنَّ وَلَا يأْتِينَ بِبُهْتَانٍ يفْتَرِينَهُ بَينَ أَيدِيهِنَّ وَأَرْجُلِهِنَّ وَلَا يعْصِينَكَ فِي مَعْرُوفٍ فَبَايعْهُنَّ وَاسْتَغْفِرْ لَهُنَّ اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحِيمٌ(الممتحنة/12)
اي پيامبر! هنگامي که زنان مؤمن نزد تو آيند و با تو بيعت کنند که چيزي را شريک خدا قرار ندهند، دزدي و زنا نکنند، فرزندان خود را نکشند، تهمت و افترايي پيش دست و پاي خود نياورند و در هيچ کار شايستهاي مخالفت فرمان تو نکنند، با آنها بيعت کن و براي آنان از درگاه خداوند آمرزش بطلب که خداوند آمرزنده و مهربان است!
لذا اهمیت امر به معروف و نهی از منکر را نیز گوشزد می کند:
كُنْتُمْ خَيرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْكَرِ وَتُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَلَوْ آمَنَ أَهْلُ الْكِتَابِ لَكَانَ خَيرًا لَهُمْ مِنْهُمُ الْمُؤْمِنُونَ وَأَكْثَرُهُمُ الْفَاسِقُونَ(آل عمران/110)
شما بهترين امتي بوديد که به سود انسانها آفريده شدهاند؛ (چه اينکه) امر به معروف و نهي از منکر ميکنيد و به خدا ايمان داريد. و اگر اهل کتاب، (به چنين برنامه و آيين درخشاني،) ايمان آورند، براي آنها بهتر است! (ولي تنها) عده کمي از آنها با ايمانند، و بيشتر آنها فاسقند، (و خارج از اطاعت پروردگار)
و این کار را سبقت گرفتن در خیرات معرفی می کند:
يؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْيوْمِ الْآخِرِ وَيأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَينْهَوْنَ عَنِ الْمُنْكَرِ وَيسَارِعُونَ فِي الْخَيرَاتِ وَأُولَئِكَ مِنَ الصَّالِحِينَ(آل عمران/114)
به خدا و روز ديگر ايمان ميآورند؛ امر به معروف و نهي از منکر ميکنند؛ و در انجام کارهاي نيک، پيشي ميگيرند؛ و آنها از صالحانند.
و حتی علت امر به معروف و نهی از منکر را در بین مسلمانان نوعی ولایت داشتن معرفی می کند: که چون بر همدیگر ولایت دارند این یک نوع وظیفه و دستور عمومی است. و این واجب ها را در کنار نماز و زکات قرار می دهد:
وَالْمُؤْمِنُونَ وَالْمُؤْمِنَاتُ بَعْضُهُمْ أَوْلِياءُ بَعْضٍ يأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَينْهَوْنَ عَنِ الْمُنْكَرِ وَيقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَيؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَيطِيعُونَ اللَّهَ وَرَسُولَهُ أُولَئِكَ سَيرْحَمُهُمُ اللَّهُ إِنَّ اللَّهَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ(التوبة/71)
مردان و زنان باايمان، ولي يکديگرند؛ امر به معروف، و نهي از منکر ميکنند؛ نماز را برپا ميدارند؛ و زکات را ميپردازند؛ و خدا و رسولش را اطاعت ميکنند؛ بزودي خدا آنان را مورد رحمت خويش قرارميدهد؛ خداوند توانا و حکيم است!
پس اصل امر به معروف و نهی از منکر در جامعه ی اسلامی مورد تاکید دین است.
-------------
نکته ی اصلی حرفم اینست که نهی از منکر یک نیروی بازدارنده در مقابل هر نوع بدی و زشتی است.
و علاوه بر اینکه متصدی این امر تمام مسلمانان هستند، وقتی یک جامعه ی اسلامی تشکیل می شود خود حکومت اسلامی چون متصدی ترویج و حفظ دین است متصدی امر به معروف و نهی از منکر هم هست. یعنی نمی توان یک حکومت اسلامی داشته باشیم که نسبت به آنچه غیر اسلامی اتفاق می افتد بی تفاوت باشد.
حالا همین حکومت اسلامی در قالب قانونی که منافات با شرع نداشته باشد وظیفه دارد که دین را ترویج و در مقابل بی دینی بایستد.
(منظور از حکومت اسلامی این نیست که حتما باید صد در صد اسلامی باشد. بلکه منظور اینست که حکومتی تشکیل شود که تا جایی که امکان دارد دین اسلام را ترویج و جامعه اسلامی را ایجاد نماید . مثل زمان ائمه و رسول خدا ص که تلاش بر همین محور بوده است. و اشکال نمی توان گرفت که چون هنوز فلان موارد اسلامی صد در صد نیست پس وضع قوانین و امور دینی در فلان موارد دیگر معنا ندارد)
همه این مسائل رو از نگاه دین مطرح کردم که مستند به آیات هم باشد.
----------------------
اما بحث شیوه ی ترویج دین بحث مفصل تری است که می طلبد همه مشارکت کنند به شرطی که مسائل رو به حاشیه نبرند و واقعا از نگاه دلسوزانه مطرح کنند.
*FATIMA*
3rd January 2014, 10:04 PM
یه سؤال :
خب فرض رو بر این میذاریم که مرد دوست داره وقتی کنار همسرش باشه ، او رو زیبا ببینه ! حتی تو خیابون !
اشکالش چیه ؟! [tafakor]
kamanabroo
3rd January 2014, 10:14 PM
یه سؤال :
خب فرض رو بر این میذاریم که مرد دوست داره وقتی کنار همسرش باشه ، او رو زیبا ببینه ! حتی تو خیابون !
اشکالش چیه ؟! [tafakor]
در حد معقول و شرع اشکالی نداره. یعنی تا جاییکه زیبا و آراسته بودن او موجب خلاف دستورات دین نباشه اشکالی نداره.
اما از اون به بعدش رو زن می تونه حرف شوهرش رو گوش نده.
کلا اطاعت والدین و شوهر در محدوده امور دین واجب است. و اگر والدین و یا شوهر دستوری خارج از دین بدهند لازم الاطاعه نیست.
*FATIMA*
3rd January 2014, 10:21 PM
در حد معقول و شرع اشکالی نداره. یعنی تا جاییکه زیبا و آراسته بودن او موجب خلاف دستورات دین نباشه اشکالی نداره.
اما از اون به بعدش رو زن می تونه حرف شوهرش رو گوش نده.
کلا اطاعت والدین و شوهر در محدوده امور دین واجب است. و اگر والدین و یا شوهر دستوری خارج از دین بدهند لازم الاطاعه نیست.
یعنی منظورتون اینه که تا حدی که نظر دیگری رو جلب نکنه
ولی خب این جلب کردن و جلب نکردن چجوری مشخص میشه ؟!
شاید به نظر حالا بر فرض شوهر این یه پوشش عادی باشه ولی به نظر یکی دیگه ؟!
آسد مرتضي
3rd January 2014, 10:25 PM
یعنی از اون موقعی که من تو این سایت عضو شدم شونصد و سی بار در مورد حجاب و حواشیش بحث شده!!جالبیش اینه افراد همونان[nishkhand] ولی موضوعات متفاوته ...[bamazegi]
شونصد و سی هزار بار هم در مورد این موضوع بحث شه باز هم جواب دو طرف یکسانه[cheshmak]
البته فقط جهت مزاح گفتم تا یکم دوستان استراحت کنن[sootzadan][khanderiz]
kamanabroo
3rd January 2014, 10:25 PM
سلام دوست عزیز
البته بحث امر به معروف و نهی از منکرم بحث خیلی حساسیه و نمیشه طبق سلایق شخصی با موارد برخورد کرد و چاله های بزرگتر ایجاد نمود
گاهی باید از روش تغافل بهره گرفت
حتما باید نرمش هم چاشنی کار باشه
پیامبر گرامی اسلام لحظات وداعشون وقتی می خواستند سفارشی داشته باشند ده خوبی رو ذکر کردند آخر سر فرمودند به این سفارش هم عمل کنید : اوصیکم بالتقوی الله
پس مرزها رو باید خیلی با دقت موشکافانه تغریف کنیم و به دور از اعمال نظر باشه
خیلی سخته . خیلی
سلام دقیقا حرفتون درسته
بنده هم با نظر شما صد در صد موافقم
این نکته که راه ها و روش ها مخالف دین نباشه و با روح دین در تضاد نباشه خیلی مهمه و اینکه قاعده جذب حداکثری رو رعایت کنه..
رحماء بینهم..
[golrooz]
kamanabroo
3rd January 2014, 10:28 PM
یعنی منظورتون اینه که تا حدی که نظر دیگری رو جلب نکنه
ولی خب این جلب کردن و جلب نکردن چجوری مشخص میشه ؟!
شاید به نظر حالا بر فرض شوهر این یه پوشش عادی باشه ولی به نظر یکی دیگه ؟!
نه منظورم این نبود که نظر دیگری رو جلب نکنه. چون سلایق مختلفه.
بلکه منظورم مطابقت با دستورات دین بود. یعنی وقتی زن داره دستورات دین رو رعایت می کنه و خلاف دستورات نیست این خوبه. و اگر شوهر خلاف این رو خواست می تونه گوش نده.
kamanabroo
3rd January 2014, 10:42 PM
یعنی از اون موقعی که من تو این سایت عضو شدم شونصد و سی بار در مورد حجاب و حواشیش بحث شده!!جالبیش اینه افراد همونان[nishkhand] ولی موضوعات متفاوته ...[bamazegi]
شونصد و سی هزار بار هم در مورد این موضوع بحث شه باز هم جواب دو طرف یکسانه[cheshmak]
البته فقط جهت مزاح گفتم تا یکم دوستان استراحت کنن[sootzadan][khanderiz]
شونصد و سی و یک بار شده [sootzadan][nishkhand]
بله چه مزاح دقیقی بود [sootzadan][labkhand]
فک کنم سایت نخبگان باید جایزه بده به ماها که درباره یک موضوع اینقد می تونیم حرف بزنیم[khanderiz]
kahrupay
3rd January 2014, 11:01 PM
نظرم رو همراه با نگاه به این عکس ها می گم (حجاب و این و آرایش!!!! قابل درک نیست...) :
اگر هر فردی مثلا اون آقا با ارایش خانومش مشکل داشت خودش کاری می کرد نیاز به تذکر دیگران نبود
ضمنا
امر به معروف و نهی از منکر باید با احترام به عقاید و رعایت ادب باشه و نه تیکه پرانی
http://www.akhbarha.com/wp-content/uploads/2013/02/1309.jpg
http://jazzaab.ir/upload/1/0.098909001311350963_jazzaab_ir.jpghttp://www.zirmizi.com/wp-content/uploads/2013/07/%D8%A8%D8%B3%D8%AA%D9%86-%D8%B4%D8%A7%D9%84-%D9%88%D8%B1%D9%88%D8%B3%D8%B1%DB%8C-2.gif
ab.bb
3rd January 2014, 11:08 PM
در مورد اینکه اجباری نباید در کار باشد حرف شما کاملا درسته. مخصوصا اگر بخواد در قالب خشونت باشه.
ترویج و حفظ دین دو محیط کلی داره : جامعه مسلمانان و جامعه جهانی
و برخورد دینی در این دو محیط مسلما فرقهایی داره که باید ببینیم کجاش خشونت حساب میشه و کجا نه.
ترویج در جامعه جهانی و تمام افراد بشر: (بیانگر اینکه دین اسلام محدود به جامعه مسلمانان نیست بلکه یک دین برای جهانیان و همه ی زمان هاست)
نگاه دین اسلام به مقوله ترویج دین محدود به مسلمانان نیست. بلکه جهانی است. لذا در آیات قرآن خداوند به پیامبر اکرم (ص) گاهی دلداری میدهد که کفار ایمان نمی آورند و عذاب سختی در انتظار آنان است. یعنی ابتدا با بیان عقلی و مسالمت آمیز و دوستانه و هدایتگرانه و بیان راه درست و عاقبت آن و راه غلط و عاقبت آن...
مردم (در آغاز) يک دسته بودند؛ (و تضادي در ميان آنها وجود نداشت. بتدريج جوامع و طبقات پديد آمد و اختلافات و تضادهايي در ميان آنها پيدا شد، در اين حال) خداوند، پيامبران را برانگيخت؛ تا مردم را بشارت و بيم دهند و کتاب آسماني، که به سوي حق دعوت ميکرد، با آنها نازل نمود؛ تا در ميان مردم، در آنچه اختلاف داشتند، داوري کند. (افراد باايمان، در آن اختلاف نکردند؛) تنها (گروهي از) کساني که کتاب را دريافت داشته بودند، و نشانههاي روشن به آنها رسيده بود، به خاطر انحراف از حق و ستمگري، در آن اختلاف کردند. خداوند ، آنهايي را که ايمان آورده بودند، به حقيقت آنچه مورد اختلاف بود، به فرمان خودش، رهبري نمود. (اما افراد بيايمان، همچنان در گمراهي و اختلاف، باقي ماندند.) و خدا، هر کس را بخواهد، به راه راست هدايت ميکند.
چون بحث اصلی در این حیطه نیست خیلی واردش نمیشم . فقط همین قدر منظورم بود که دین اسلام یک دین جهانی است.
ترویج دین در جامعه مسلمانان: (در قالب امر به معروف و نهی از منکر)
دستور خداوند نسبت به مسلمانان در مرحله ی اول اینست:
از طرفی اهمیت عمل طبق دین در جامعه مسلمانان اهمیت زیادی دارد:
پس اصل امر به معروف و نهی از منکر در جامعه ی اسلامی مورد تاکید دین است.
نکته ی اصلی حرفم اینست که نهی از منکر یک نیروی بازدارنده در مقابل هر نوع بدی و زشتی است.
و علاوه بر اینکه متصدی این امر تمام مسلمانان هستند، وقتی یک جامعه ی اسلامی تشکیل می شود خود حکومت اسلامی چون متصدی ترویج و حفظ دین است متصدی امر به معروف و نهی از منکر هم هست. یعنی نمی توان یک حکومت اسلامی داشته باشیم که نسبت به آنچه غیر اسلامی اتفاق می افتد بی تفاوت باشد.
حالا همین حکومت اسلامیدر قالب قانونی که منافات با شرع نداشته باشد وظیفه دارد که دین را ترویج و در مقابل بی دینی بایستد.
(منظور از حکومت اسلامی این نیست که حتما باید صد در صد اسلامی باشد. بلکه منظور اینست که حکومتی تشکیل شود که تا جایی که امکان دارد دین اسلام را ترویج و جامعه اسلامی را ایجاد نماید . مثل زمان ائمه و رسول خدا ص که تلاش بر همین محور بوده است. و اشکال نمی توان گرفت که چون هنوز فلان موارد اسلامی صد در صد نیست پس وضع قوانین و امور دینی در فلان موارد دیگر معنا ندارد)
همه این مسائل رو از نگاه دین مطرح کردم که مستند به آیات هم باشد.
اما بحث شیوه ی ترویج دین بحث مفصل تری است که می طلبد همه مشارکت کنند به شرطی که مسائل رو به حاشیه نبرند و واقعا از نگاه دلسوزانه مطرح کنند.
«وقتی یک جامعه ی اسلامی تشکیل می شود خود حکومت اسلامی چون متصدی ترویج و حفظ دین است.متصدی امر به معروف و نهی از منکر هم هست.»
در این جمله نقصی هست. نمیتوان به کشوری که درش میلیونها تن انسان در اقلیمهای مختلف با فرهنگها و ادیان متفاوت زندگی می کنند؛جامعه اسلامی گفت.گرچه اسلام در اکثریت باشد؛ باز نمیتوان جامعه را اسلامی دانست. چرا که این فرض باعث نادیده گرفتن عقیده بخش دیگری از کشور خواهیم شد.وقتی در جامعه عده ای به بی دین، یا دین دیگری داشته باشند؛ نمیتوان چنین افرادی را امر به معرف و نهی از منکر کرد. چرا که از ریشه اعتقادی متفاوت دارند.
mamadshumakher
3rd January 2014, 11:13 PM
میگم مهدی جان.بیاید یه فرضیه بیخودی رو بررسی کنیم.
فرض میکنیم شخصی بیاد بگه بعد از انقلاب و اجبار حجاب و برخورد با بی حجابی در طول این 30 و اندی سال باعث شده در مورد حجاب به نتیجه ی عکس برسیم.
طبق توضیح خیلی از بزرگتر ها زمان انقلاب تعداد زنان محجبه خیلی بیشتر بود اما اجباری در نوع پوشش نبود.این یعنی چی؟یعنی این جامعه خودش خواسته به اهداف دینی خودش برسه.
خب بعد از اینکه قوانین کشور وضع شد و در همان زمان هم اکثریت دارای حجاب بودند کم کم چه اتفاقی افتاد که امروزه در اماکن عمومی تعداد افراد با تیپهای غیر حجاب اسلامی بیشتر از محجبه های کامل هست؟
اصلا نسل جوان امروز که پرورش یافته ی نسل جوان دیروز (محجبه های دیروز) هستند چرا نسبت به حجاب حساسیت نشان نمیدهند یا حتی مخالفت هم میکنند؟
اگر حجاب در اوایل انقلاب بخشی از فرهنگ این ملت بود چرا امروزه برعکس شده؟
نشان دهنده ی این نیست که فرهنگ سازی صورت نگرفته؟مدیریت غلط؟نبود بستر مناسب اموزشی؟
چطور این فرضیه رو تایید یا رد میکنید؟
*خانم معلم *
4th January 2014, 02:42 PM
اصلا نسل جوان امروز که پرورش یافته ی نسل جوان دیروز (محجبه های دیروز) هستند چرا نسبت به حجاب حساسیت نشان نمیدهند یا حتی مخالفت هم میکنند؟
نشان دهنده ی این نیست که فرهنگ سازی صورت نگرفته؟مدیریت غلط؟نبود بستر مناسب اموزشی؟
سلام دوست عزیز
این که به سری از فضیلت های ما نسبت به سی سال پیش سیر نزولی یا بهتر بگیم قهقرایی پیدا کرده رو هم میشه گفت مرتبط با مواردی است که اشاره شد و هم خیر و تنها مختص حجاب نیست
ادب و حرمت نگه داشتن ، تلاش و فعالیت ،اراده و پشتکار ، مطالعه کتب به ویژه قرآن و خیلی موارد موضوعی دیگه رو میشه در بحث تون بگنجونیم
هر چقدر هم آسیب شناسی بشه باز هم به دلیل تقاوت در اعمال شیوه ها و سلیقه ای عمل کردن ، خود محور ی کردن راهکارها و تاکید بر منیت ها و خیلی موارد دیگه ... قابل ویرایش و اصلاح همگانی نخواهد بود و به سرمنزل مقصود نخواهد رسید .
حسین متقی
4th January 2014, 03:27 PM
تایین غلط و درست بودن رفتار مردم به خدا ربط داره و هیچکس حق اظهار نظر نداره تاکیید میکنم فقط حق اظهار نظر نداره
ولی کاملا اختیار داره هرکاری دلش میخواد بکنه
باز هم برای جلوگیری از سوئ تفاهم مینویسم
حق نداره ولی اختیار داره
حق اعتراض عمومی به رفتار غلط و درست انسانها از طرف خدا در شرایط نهی از منکر به انسانها عطا شده البته فقط در شرایط امر به معروف و نهی از منکر
حسین متقی
4th January 2014, 03:41 PM
فرض میکنیم شخصی بیاد بگه بعد از انقلاب و اجبار حجاب و برخورد با بی حجابی در طول این 30 و اندی سال باعث شده در مورد حجاب به نتیجه ی عکس برسیم.
طبق توضیح خیلی از بزرگتر ها زمان انقلاب تعداد زنان محجبه خیلی بیشتر بود اما اجباری در نوع پوشش نبود.این یعنی چی؟یعنی این جامعه خودش خواسته به اهداف دینی خودش برسه.
خب بعد از اینکه قوانین کشور وضع شد و در همان زمان هم اکثریت دارای حجاب بودند کم کم چه اتفاقی افتاد که امروزه در اماکن عمومی تعداد افراد با تیپهای غیر حجاب اسلامی بیشتر از محجبه های کامل هست؟
محمد جان این قضیه که دیگه بحثی نداره
کاملا مشخصه
قب از انقلاب تلاش مخالفان دین برای بی دین کردن مردم محدود به اجبار و زور و تبیغات بسیار بسیار خاص و محدود بود که به عموم مردم منتقل نمیشد و تنها وسوسه ی عمومی وسوسه ی شیطان بود
مشخصا حفظ دین مثل یک عادت یا رسم و فرهنگ و اعتقاد عمومی راحتتر و بسار جذابتر بود و کسی که دیندار تر بود حتی ظاهری مثل چادر بسیار قاب احترام و جذابتر از دیدگاه مردم عمومی بود
اما الان بعد از 3و اندی سال
بیش از 100 شبکه ی ماهواره ای
بیش از 30 میلیون ریسیور قاچاقی وارد شده به ایران در این سالها
بیش از 42میلیون کاربر متصل به شبکه ی جهانی وب که حدود 25تا30 میلیون نفرشون به قطعیت شامل محدودیت فیلترینگ نمیشند
روشهای ارتباط جمعی بیشتر
از نظر زمانی و رفاهی طبیعتا مردم زمان بیشتری برای لذایذ زندگی و اوقات بیکاری و هرکاری از جمله انواع گناه ها! دارند
خب تهاجم فرهنگی که چه عرض کنم طبیعتا هر مردمی سعی در گسترش فرهنگ خودشون دارند ولی مثل اینکه ایرانیا خیلی اینطوری نبودند در چند سال اخیر
البته تهاجم فرهنگی هم بوده و اینهمه شبکه فارسی زبان و اینهمه سایتهای با منابع خارجی و فارسی زبان
نبود تولید با طراحی داخلی
نبود فرهنگسازی با مسئولیت پذیری توسط سازمانی خاص
وعوامل متعدد فرهنگی اجتماعی دیگه
کاملا مشخصه خب همه الان به منابع وسوسه گر 100 ها و هزاران برابر بیشتر دسترسی دارند و این منابع هم از جهت هایی نشانه ی فرهنگ بالاتر به حساب میان در عموم مردم که این اشتباهه و دلیلش اینه که نگاه دوران استعمار هنوز در مردم ما باقی مونده که باید سعی کنیم عوضش کنیم
نگاهی که میگه جنس خارجی بهتره
طراحی خارجی با کلاستره!!!
کلا انگار ما ایران رو جهنم میبینیم که این دید کاملا بدیهی و روشنه که القا شده از عوامل بیگانه با سیاستهای مشخص دولتها طی زمان ها و دوران گذشته و حال هست
راستی ببخشید دوستان حرف ل کیبوردم یکم مشکل پیدا کرده!! بعضی وقتا نمیزنه!
حسین متقی
4th January 2014, 03:56 PM
«وقتی یک جامعه ی اسلامی تشکیل می شود خود حکومت اسلامی چون متصدی ترویج و حفظ دین است.متصدی امر به معروف و نهی از منکر هم هست.»
در این جمله نقصی هست. نمیتوان به کشوری که درش میلیونها تن انسان در اقلیمهای مختلف با فرهنگها و ادیان متفاوت زندگی می کنند؛جامعه اسلامی گفت.گرچه اسلام در اکثریت باشد؛ باز نمیتوان جامعه را اسلامی دانست. چرا که این فرض باعث نادیده گرفتن عقیده بخش دیگری از کشور خواهیم شد.وقتی در جامعه عده ای به بی دین، یا دین دیگری داشته باشند؛ نمیتوان چنین افرادی را امر به معرف و نهی از منکر کرد. چرا که از ریشه اعتقادی متفاوت دارند.
پس چجوری 1400 سال قبل
پیامبر مردم کافر یا به ادیان دیگه رو مسلمان کرد؟
مگر تبلیغ نبود
مگر امر به معروف و نهی از منکر نبود؟
مگر امر به معروف و نهی از منکر فقط محدود به پیامبره و بعد از پیامبر و امامان اسلام دیگه نباید گسترش پیدا کنه؟
نسل های اینده حق ندارند از نعمت مسلمان بودن بهره ببرند؟
مگر از دیدگاه یک مسلمان امر به معروف و نهی از منکر کمک به فرد مورد خطاب نیست؟
درضمن اگر جامعه را موصوف و صفت را اسلامی یا هر صفت دیگری معین کنیم
و این عبارت را فقط در صورتی درست بدونیم که همه ی اعضای جامعه یعنی موصوف تک به تک دارای اون صفت باشند
واجرای الزاماتی که اون صفت به دنبال داره رو فقط محدود به افرادی دونست که شامل اون صفت خاص هستند
یعنی حکومت اسلامی حق داره بر مسمانان فقط حکومت کنه
یا اگر بگیم جامعه ی اسلامی حق بقیه رو ضایع کردیم(که شما سعی داری به چنین نکته ای اشاره کنید که حکومت اسلامی فقط حق داره به مسلمانان حکومت کنه)
پس در جوامع گونانون در کشور های گوناگون حکومت حق اجرای قانون بر کسانی که اون قاون رو قبول ندارند نداره
یعنی هیچکس نباید بیفته زندان و هیچ خلافی وجود نداره و هیچ اشتباهی وجود نداره چون فقط وقتی حکومت حق دخالت داره که اون فرد هم اشتباه و خطای خودش رو وقضاوت قانون به کارش رو قبول داشته باشه
شما با این حرفها بنیان تمام جوامع رو به خطر میندازید
تقریبا 90 درصد پستهایی که در زمینه های اجتماعی از شما خوندم به نوعی دچار اینچنین مشکلات ساختاری ای هست
لطفا با مطالعه و تحقیق بیشتر و استدلالاتی محکم تر دلیل بیارین
همه نمیتونن مثل من وقت بگذارند جواب بدند راحت قبول میکنند و این اصلا درست نیست
ab.bb
4th January 2014, 04:34 PM
درضمن اگر جامعه را موصوف و صفت را اسلامی یا هر صفت دیگری معین کنیم
و این عبارت را فقط در صورتی درست بدونیم که همه ی اعضای جامعه یعنی موصوف تک به تک دارای اون صفت باشند
واجرای الزاماتی که اون صفت به دنبال داره رو فقط محدود به افرادی دونست که شامل اون صفت خاص هستند
یعنی حکومت اسلامی حق داره بر مسمانان فقط حکومت کنه
یا اگر بگیم جامعه ی اسلامی حق بقیه رو ضایع کردیم(که شما سعی داری به چنین نکته ای اشاره کنید که حکومت اسلامی فقط حق داره به مسلمانان حکومت کنه)
پس در جوامع گونانون در کشور های گوناگون حکومت حق اجرای قانون بر کسانی که اون قاون رو قبول ندارند نداره
یعنی هیچکس نباید بیفته زندان و هیچ خلافی وجود نداره و هیچ اشتباهی وجود نداره چون فقط وقتی حکومت حق دخالت داره که اون فرد هم اشتباه و خطای خودش رو وقضاوت قانون به کارش رو قبول داشته باشه
بین قوانین دینی و قضایی تفاوتهایی وجود داره. گرچه در جاهایی هر دو دستور یکسانی میدن. اما دستوراتی در هر دین وجود داره؛ که فقط به دوش معتقدین به اون دین هست .مثلا ،دزدی هم در قانون قضایی جرمه هم در دین گناه و خطا شمرده میشه.اما دستورات مربوط به خوراکهای حرام در بین ادیان متفادته یا میزان حجاب در بین باورها یکسان نیست. به همین خاطر قوانین یک کشور که دارای ادیان و فرهنگهای متفاوت هست رو نمیشه مطلقا به یک دین محدود کرد.
مثلا در کشور هند بیش از یک میلیار انسان با فرهنگ و ادیان مختلف زندگی می کنند.اگر هندو ها بگن چون اکثریت دست ماست؛ پس قوانین هندوئیسم باید برهمگان اعمال بشه. خب این بی عدالتی در قبال بقیه ملت نیست؟ مطمئنا هست.چرا که اونچه هندو مقدس میدونه؛ اسلام حرام اعلام کرده و مسیحیت بهش بی اعتقاده .
بهمین خاطر گرچه کشور هند اکثرا معتقد به آیین هندو هستند؛ ولی کسی به این کشور جامعه هندوئیسم نمیگه.
kamanabroo
4th January 2014, 04:55 PM
در مورد نام جامعه اسلامی و حکومت اسلامی:
همونطور که قبلا هم گفتم منظور از یک "جامعه اسلامی" این نیست که صد در صد همه چیز و همه جاش و همه مردمش اسلامی باشند. اصلا اینگونه جامعه ای فعلا متصور نیست مگر مدینه فاضله ی امام زمان عج تعالی فرجه الشریف. (بله درستش این است که همه چیز و همه کس و همه لایه های جامعه اسلامی باشد در این حرفی نیست.) حتی امام زمان عج هم بعد از ظهور دنیا رو به یکباره گلستان نمی کنندبلکه طبق برخی روایات حدود سی سال طول میکشه. اما حکومت امام زمان عج رو حکومت عدل نامیده اند چون قرار است عدل رو برقرار کنه. حتی اگر طول بکشه.
پس اینکه منتظر باشیم تا وقتی صد در صد یک جامعه اسلامی شد اسم جامعه اسلامی رو رواج بدیم این دور از انتظار عرفی و جامعه شناختی است.
در جوامع بشری نگاه آماری در گزارش از دین یا مذهب یا گرایش یک جامعه, نگاه به دین یا مذهب غالب هست و در کنار اون از اقلیت ها هم اسم برده میشه. و اینکه وقتی دین و مذهب رسمی یک کشور در قانون اساسی آن اسلام و تشیع باشه تمام حرکت ها به همان سمت خواهد بود هر چند اقلیت هایی هم وجود دارند. بنده هم طبق غالب بیان کردم.
در مورد جامعه ی اسلامی ما هم دقیقا همین مسئله هست که به یکباره همه چیز اسلامی نمیشه بلکه زمان می بره و نیاز به همکاری و همفکری و همدلی همه مردم داره. و البته باید مدیریت و برنامه های خوبی هم ارائه بشه و در مقابل تهاجم های فرهنگی و ضد اسلامی هم فکر مناسبی بشه. البته به اقلیت ها هم طبق قانون و شرع احترام گذاشته میشه تا وقتی که برخلاف قوانین و شرع اسلام در جامعه عمل نکنند.
اقلیت ها:
طبق قوانین شرع و قوانین حکومت اسلامی به اقلیت های دینی احترام گذاشته می شود و درمحدوده قانون اختیارات دینی خودشان را دارند. البته ادیانی که آسمانی هستند نه هر دین نوظهوری.
در اصل سيزدهم قانون اساسي آمده است: «ايرانيان زرتشتي، كليمي و مسيحي تنها اقليت هاي ديني شناخته مي شوند كه در حدود قانون در انجام مراسم ديني خود آزادند و در احوال شخصيه و تعليمات ديني بر طبق آيين خود عمل مي كنند.»
و این سنت نبوی و اسلام است که نسبت به مشرکین و کفار در جامعه اسلامی برخورد جدی صورت می گیرد. البته معناش این نیست که به انسانیت آنان احترام گذاشته نمی شود لذا اگر فردی بی دین باشد و ضرری به جامعه ی اسلامی و مسلمانان از نظر مادی و معنوی نداشته باشد مسلما برخوردی نخواهد شد. بلکه این یک منطق عاقلانه است که هر جامعه ای برای ترویج دین یا مذهب یا گرایشی که دارد تلاش می کند و بسترهای آن را آماده می کند و موانع را برطرف می سازد.
در اصل بيست و ششم قانون اساسي آمده است: «احزاب، جمعيت ها، انجمن هاي سياسي و صنفي و انجمن هاي اسلامي يا اقليت هاي ديني شناخته شده آزادند، مشروط به اين كه اصول استقلال، آزادي، وحدت ملي، موازين اسلامي و اساس جمهوري اسلامي را نقض نكنند. هيچ كس را نمي توان از شركت در آنها منع كرد يا به شركت در يكي از آنها مجبور ساخت.»
قانون:
ما نمی توانیم در یک جامعه قانون را در نظر نگیریم. هر جامعه ای برای خودش و طبق موازین خودش و مصالحی که دنبال می کند و مفاسدی که از آنها دوری می گزیند, یکسری قوانینی را وضع می کند که بر همه شهروندان این جامعه لازم الاجرا است جدای از اینکه چه دین و آیین و کیشی داشته باشند. و این هم یک مسئله همه گیر و جهانی است.
kamanabroo
4th January 2014, 05:05 PM
سلام من پاسخ آقای متقی رو مناسب می بینم و دوباره تکرار نمی کنم
کاملا مشخصه
قب از انقلاب تلاش مخالفان دین برای بی دین کردن مردم محدود به اجبار و زور و تبیغات بسیار بسیار خاص و محدود بود که به عموم مردم منتقل نمیشد و تنها وسوسه ی عمومی وسوسه ی شیطان بود
مشخصا حفظ دین مثل یک عادت یا رسم و فرهنگ و اعتقاد عمومی راحتتر و بسار جذابتر بود و کسی که دیندار تر بود حتی ظاهری مثل چادر بسیار قاب احترام و جذابتر از دیدگاه مردم عمومی بود
بیش از 42میلیون کاربر متصل به شبکه ی جهانی وب که حدود 25تا30 میلیون نفرشون به قطعیت شامل محدودیت فیلترینگ نمیشند
روشهای ارتباط جمعی بیشتر
از نظر زمانی و رفاهی طبیعتا مردم زمان بیشتری برای لذایذ زندگی و اوقات بیکاری و هرکاری از جمله انواع گناه ها! دارند
خب تهاجم فرهنگی که چه عرض کنم طبیعتا هر مردمی سعی در گسترش فرهنگ خودشون دارند ولی مثل اینکه ایرانیا خیلی اینطوری نبودند در چند سال اخیر
البته تهاجم فرهنگی هم بوده و اینهمه شبکه فارسی زبان و اینهمه سایتهای با منابع خارجی و فارسی زبان
کاملا مشخصه خب همه الان به منابع وسوسه گر 100 ها و هزاران برابر بیشتر دسترسی دارند و این منابع هم از جهت هایی نشانه ی فرهنگ بالاتر به حساب میان در عموم مردم که این اشتباهه و دلیلش اینه که نگاه دوران استعمار هنوز در مردم ما باقی مونده که باید سعی کنیم عوضش کنیم
کلا انگار ما ایران رو جهنم میبینیم که این دید کاملا بدیهی و روشنه که القا شده از عوامل بیگانه با سیاستهای مشخص دولتها طی زمان ها و دوران گذشته و حال هست
فقط این نکته رو بگم که :
هیچ وقت ما به عنوان مسلمان راضی به وضعیت موجود نیستیم بلکه قائل به پیشرفت اسلامی بیشتر و بهتر و مناسب تر هستیم از راه های درست تر و مناسب تر با ایجاد آگاهی های بیشتر و انتخاب های ارادی تر..
و این می طلبد که:
ما برای ترویج دین و مذهب برنامه درست و جامع داشته باشیم
ما موانع موجود برای ترویج دین و مذهب رو شناسایی و برای برداشتن آنها تلاش کنیم
ما هجمه های ضد دینی و ضد فرهنگی و ضد اسلامی را شناسایی و در مقابل آنها ایستاده و برای فرهنگ های مهاجم برنامه مقابله و برخورد و روشنگری و .. داشته باشیم.
ما برای جوامع دیگر (چون اسلام دینی جهانی است) برنامه های دینی و فرهنگی و بینشی و روشی داشته باشیم..
masoume.a.92
4th January 2014, 05:35 PM
مطلبی که ابتدا گذاشته شد ، ممکنه عملا اتفاق نیفته باشه ،
اتفاقا در عمل هم اتفاق افتاده.
مشهد توی صف تاکسی...
یک آقایی یهو به یک خانمی که بدجور آرایش کرده بود برگشت گفت خانم رژت زیادی قرمزه خوشم نیومد! بعد خانومه بستش به ناسزا! مرده هم گفت چیه؟ مگه برا من ارایش نکردی؟؟؟؟؟؟؟
ab.bb
4th January 2014, 05:51 PM
در مورد نام جامعه اسلامی و حکومت اسلامی:
...
پاسخی رو برای آقای متقی ارسال کردم؛برای روشنتر کردن بحث برای شما هم ارسال میکنم.
وقتی یک جامعه مجموعه ای از اعتقادات مختلف هست؛ نمیشه قوانین دین خاصی رو به همه ملت اعمال کرد چون دستوراتی در هر دین وجود داره؛ که فقط به دوش معتقدین به اون دین هست .مثلا ،دزدی هم در قانون قضایی جرمه هم در دین گناه و خطا شمرده میشه.اما دستورات مربوط به خوراکهای حرام در بین ادیان متفادته یا میزان حجاب در بین باورها یکسان نیست. به همین خاطر قوانین یک کشور که دارای ادیان و فرهنگهای متفاوت هست رو نمیشه مطلقا به یک دین محدود کرد.
مثلا در کشور هند بیش از یک میلیار انسان با فرهنگ و ادیان مختلف زندگی می کنند.اگر هندو ها بگن چون اکثریت دست ماست؛ پس قوانین هندوئیسم باید برهمگان اعمال بشه. خب این بی عدالتی در قبال بقیه ملت نیست؟ مطمئنا هست.چرا که اونچه هندو مقدس میدونه؛ اسلام حرام اعلام کرده و مسیحیت بهش بی اعتقاده .
بهمین خاطر گرچه کشور هند اکثرا معتقد به آیین هندو هستند؛ ولی کسی به این کشور جامعه هندوئیسم نمیگه.به همین دلیل هست که میگم: ما نمیتونیم، صرف در اکثریت بودن دینی، قوانین اش رو به بقیه افراد اعمال کنیم.
من درباره اینکه قانون اساسی ما یا شرع اسلام چه درباره ی کشور داری یا برخورد با ادیان دیگه میگه؛بحث نمیکنم.بحث من، دادن یک فضای رقابتی و عادلانه به همه تفکرات و ادیان هست. در این حالت افراد آزادانه اونچه که باور دارند رو انتخاب می کنند. ضمن اینکه ادعای بر حق و کامل بودن هر دینی در چنین فضایی به بوته آزمایش گذاشته میشه.
kamanabroo
4th January 2014, 06:04 PM
پاسخی رو برای آقای متقی ارسال کردم؛برای روشنتر کردن بحث برای شما هم ارسال میکنم.
وقتی یک جامعه مجموعه ای از اعتقادات مختلف هست؛ نمیشه قوانین دین خاصی رو به همه ملت اعمال کرد چون دستوراتی در هر دین وجود داره؛ که فقط به دوش معتقدین به اون دین هست .مثلا ،دزدی هم در قانون قضایی جرمه هم در دین گناه و خطا شمرده میشه.اما دستورات مربوط به خوراکهای حرام در بین ادیان متفادته یا میزان حجاب در بین باورها یکسان نیست. به همین خاطر قوانین یک کشور که دارای ادیان و فرهنگهای متفاوت هست رو نمیشه مطلقا به یک دین محدود کرد.
بهمین خاطر گرچه کشور هند اکثرا معتقد به آیین هندو هستند؛ ولی کسی به این کشور جامعه هندوئیسم نمیگه.به همین دلیل هست که میگم: ما نمیتونیم، صرف در اکثریت بودن دینی، قوانین اش رو به بقیه افراد اعمال کنیم.
من درباره اینکه قانون اساسی ما یا شرع اسلام چه درباره ی کشور داری یا برخورد با ادیان دیگه میگه؛بحث نمیکنم.بحث من، دادن یک فضای رقابتی و عادلانه به همه تفکرات و ادیان هست. در این حالت افراد آزادانه اونچه که باور دارند رو انتخاب می کنند. ضمن اینکه ادعای بر حق و کامل بودن هر دینی در چنین فضایی به بوته آزمایش گذاشته میشه.
الان شما ملاک دسته بندی اجتماعی و دینی و نظارت اجتماعی رو کشور هند می دونین؟
یعنی هیچ احتمال نمی دین که شاید این کشور با توجه به شرایط خودش قوانین مخصوص به خودش رو داشته باشه؟
لازم به ذکر است که دین اکثریت کشور ایران اسلامه و مسلما اگر قانونی بخواد وضع بشه بر طبق اون وضع میشه و این خلاف عقل و انصاف و عدالت نیست. چون هر حکومتی در جهان بر طبق آنچه در مصالح خود می بینه قانون و .. تصویب می کنه. جدای از اینکه فضای رقابتی رو در هیچ کشوری بر خلاف قوانین اون کشور نیست. یعنی اگر در کشوری اسلام بخواد رشد کنه و تبلیغ بشه اگر بر خلاف دین رسمی اون کشور باشه براش محدودیت می گذارند و این یک امر طبیعی در امور قوانین اساسی کشورهاست. و ما نمی تونیم قوانین اساسی رو در این بحث نادیده بگیریم چون محور برخوردها و سیاست های کلی هم جامعه ای قانون آن می باشد.
قانون اساسی رو هم براتون دو بندش رو به عنوان مثال گذاشتم که نوع برخورد و جایگاه اقلیت های دینی رو روشن می کرد. و فکر نمی کنم جای بی عدالتی مطرح باشه. چون طبق قوانین کلی بشری هر اقلیتی در قوانین اجتماعی و کلی تابع اکثریت هست.
و این هم قابل ذکر است که قانون اساسی با توجه به قوانین حقوقی فردی و اجتماعی و سیاسی و دستورات دین اسلام نوشته شده و همه جوانب در اون رعایت شده و می توان گفت کاملترین قانون دینی در جهان حساب میشه!
در ضمن در همین هند گزارش های عجیب و غریبی از تجاوز و .. هست که شاید اثر کامل نبودن قانون و مدیریت اجتماعی اون کشور باشه. البته طبق ویکی:
وضعیت اجتماعی[ویرایش (http://fa.wikipedia.org/w/index.php?title=%D9%87%D9%86%D8%AF&action=edit§ion=17)]
هند دارای یکی از بالاترین آمار تجاوزهای جنسی در جهان است. بر اساس گزارشها، در سال ۲۰۱۱ میلادی بیش از ۲۴ هزار مورد تجاوز جنسی ثبت شد. بسیاری میگویند آمارها از این رقم بالاتر است و بسیاری از موارد تجاوزهای جنسی به دلالیل مختلف از جمله مسایل خانوادگی و قبیلهای گزارش نمیشود. گزارشهای پلیس هند میگوید که در هر ۱۸ ساعت یک مورد تجاوز گزارش میشود. نتایج یک پژوهش سازمان ملل درباره شش کشور شرق و جنوب شرق آسیا منتشر شده که مطابق آن تقریبا یک چهارم مردانی که به پرسشهای این تحقیق پاسخ دادهاند، دست کم به یک زن تجاوز کردهاند.[۲۳] (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%87%D9%86%D8%AF#cite_note-23)
البته نمیخوام درباره آمار و گزارشات خلاف های انجام شده حرف بزنم چون موضوع بحث نیست این مورد رو هم برای اثر یک جامعه ای که مثال زده بودید آوردم.
parisa niakan
4th January 2014, 06:10 PM
چرا شما آقایون فکر می کنید خانوما برای شما آرایش می کنن؟؟!؟!؟!
پس اگه شما آقایونم تیپ می زنید برای ما خانوما هست..... ما باید بگیم تو خونه خوش تیپ باش تو خونه عطر بزن برای خانومت،چون اگه بیرون بزنی یعنی برای بقیه زدی ....
بابا خیلی اعتماد به نفس دارین ماشالا
اون کسی که نگاش به بقیس مشکل داره اگه این پسره تو داستان آدم بود زندگی دو نفرو بهم نمی زد!....
kamanabroo
4th January 2014, 06:17 PM
چرا شما آقایون فکر می کنید خانوما برای شما آرایش می کنن؟؟!؟!؟!
پس اگه شما آقایونم تیپ می زنید برای ما خانوما هست..... ما باید بگیم تو خونه خوش تیپ باش تو خونه عطر بزن برای خانومت،چون اگه بیرون بزنی یعنی برای بقیه زدی ....
بابا خیلی اعتماد به نفس دارین ماشالا
اون کسی که نگاش به بقیس مشکل داره اگه این پسره تو داستان آدم بود زندگی دو نفرو بهم نمی زد!....
من به این مسئله کاری ندارم که آقایون چی فکر می کنند
اما مسئله اینه که هیچ آقا و خانمی اخلاقا ( جدای از قانون و ..) بخاطر شیک بودن و جذاب بودن خودش و برای خودش نمی تواند طوری در جامعه ظاهر بشه که موجب نا امنی روحی و روانی دیگران بشه.
و این بدیهی است که نوع پوشش و ظاهر انسان ها در جامعه مسلما روی دیگران تاثیر می گذاره چه خانم و چه آقا.
و نه به آقایون میشه گفت که شما چشماتون رو ببندید تا ما آزاد و راحت باشیم
و به به خانم ها می شه گفت شما چشماتون رو ببندید تا ما آزاد و راحت باشیم
بلکه یک احترام متقابل اجتماعی به همدیگر در قبال زیبایی ها و ظواهر هست.
--------
یک مثال می زنم:
یکی از علت هایی که در مدارس لباس متحد الشکل الزامی شده اینه که پوشش هر فرد روی روان و روح دانش آموز دیگر تاثیر می گذاره و چه بسا این تاثیر منفی باشه..
وقتی در یک جامعه ی کوچک نوع پوشش آزاد اینقدر می تونه تاثیرات منفی داشته باشه که منجر به اجرای قانون لباس متحد الشکل میشه, تاثیرات این پوشش و نوع ظاهر شدن در عرصه اجتماع خیلی بیشتر می تونه تاثیر بگذاره..
اگر از این زاویه نگاه کنیم برای ما راحت تره پذیرش این مطلب.
masoume.a.92
4th January 2014, 06:20 PM
منظورتون از تیپ زدن آقایون مثلا کت و شلوار یا تیپ اسپرت خوب یا چمیدونم هرجور خوش تیپی هست؟؟؟
خب ایرادش چیه؟؟؟؟ [soal]
نقطه مقابلش هم میشه مانتو یا چادر تمیزو اتو کشیده و زیبا + همه ی لباس ها به همین ترتیب .... + حفظ حجاب.
درستش اینه.
[golrooz]
parisa niakan
4th January 2014, 06:25 PM
من به این مسئله کاری ندارم که آقایون چی فکر می کنند
اما مسئله اینه که هیچ آقا و خانمی اخلاقا ( جدای از قانون و ..) بخاطر شیک بودن و جذاب بودن خودش و برای خودش نمی تواند طوری در جامعه ظاهر بشه که موجب نا امنی روحی و روانی دیگران بشه.
و این بدیهی است که نوع پوشش و ظاهر انسان ها در جامعه مسلما روی دیگران تاثیر می گذاره چه خانم و چه آقا.
و نه به آقایون میشه گفت که شما چشماتون رو ببندید تا ما آزاد و راحت باشیم
و به به خانم ها می شه گفت شما چشماتون رو ببندید تا ما آزاد و راحت باشیم
بلکه یک احترام متقابل اجتماعی به همدیگر در قبال زیبایی ها و ظواهر هست.
--------
یک مثال می زنم:
یکی از علت هایی که در مدارس لباس متحد الشکل الزامی شده اینه که پوشش هر فرد روی روان و روح دانش آموز دیگر تاثیر می گذاره و چه بسا این تاثیر منفی باشه..
وقتی در یک جامعه ی کوچک نوع پوشش آزاد اینقدر می تونه تاثیرات منفی داشته باشه که منجر به اجرای قانون لباس متحد الشکل میشه, تاثیرات این پوشش و نوع ظاهر شدن در عرصه اجتماع خیلی بیشتر می تونه تاثیر بگذاره..
اگر از این زاویه نگاه کنیم برای ما راحت تره پذیرش این مطلب.
بله بعضی از این پوششا خیلی بده قبول دارم
ولی اینکه هر خانومی آرایش کنه برای آقایون آرایش کرده قبول ندارم ......
ab.bb
4th January 2014, 06:41 PM
الان شما ملاک دسته بندی اجتماعی و دینی و نظارت اجتماعی رو کشور هند می دونین؟
یعنی هیچ احتمال نمی دین که شاید این کشور با توجه به شرایط خودش قوانین مخصوص به خودش رو داشته باشه؟
لازم به ذکر است که دین اکثریت کشور ایران اسلامه و مسلما اگر قانونی بخواد وضع بشه بر طبق اون وضع میشه و این خلاف عقل و انصاف و عدالت نیست. چون هر حکومتی در جهان بر طبق آنچه در مصالح خود می بینه قانون و .. تصویب می کنه. جدای از اینکه فضای رقابتی رو در هیچ کشوری بر خلاف قوانین اون کشور نیست. یعنی اگر در کشوری اسلام بخواد رشد کنه و تبلیغ بشه اگر بر خلاف دین رسمی اون کشور باشه براش محدودیت می گذارند و این یک امر طبیعی در امور قوانین اساسی کشورهاست. و ما نمی تونیم قوانین اساسی رو در این بحث نادیده بگیریم چون محور برخوردها و سیاست های کلی هم جامعه ای قانون آن می باشد.
قانون اساسی رو هم براتون دو بندش رو به عنوان مثال گذاشتم که نوع برخورد و جایگاه اقلیت های دینی رو روشن می کرد. و فکر نمی کنم جای بی عدالتی مطرح باشه. چون طبق قوانین کلی بشری هر اقلیتی در قوانین اجتماعی و کلی تابع اکثریت هست.
و این هم قابل ذکر است که قانون اساسی با توجه به قوانین حقوقی فردی و اجتماعی و سیاسی و دستورات دین اسلام نوشته شده و همه جوانب در اون رعایت شده و می توان گفت کاملترین قانون دینی در جهان حساب میشه!
در ضمن در همین هند گزارش های عجیب و غریبی از تجاوز و .. هست که شاید اثر کامل نبودن قانون و مدیریت اجتماعی اون کشور باشه. البته طبق ویکی:
من هند رو مثال زدم؛ برای اینکه در اون مورد خاص منظورم رو توضیح بدم.وگرنه هند رو به عنوان یک الگوی برتر در همه زمینه های کشور داری؛ معرفی نکردم.
«چون هر حکومتی در جهان بر طبق آنچه در مصالح خود می بینه قانون و .. تصویب می کنه. جدای از اینکه فضای رقابتی رو در هیچ کشوری بر خلاف قوانین اون کشور نیست. یعنی اگر در کشوری اسلام بخواد رشد کنه و تبلیغ بشه اگر بر خلاف دین رسمی اون کشور باشه براش محدودیت می گذارند و این یک امر طبیعی در امور قوانین اساسی کشورهاست. و ما نمی تونیم قوانین اساسی رو در این بحث نادیده بگیریم چون محور برخوردها و سیاست های کلی هم جامعه ای قانون آن می باشد.»
بحث من دقیقا همین قسمت حرف شماست و به این انتقاد دارم. اولا این کار مصلحت هیچ کشوری نیست و دوما این رفتار طبیعی و قابل قبول هم نیست .
این موضوع رو تجربیات تاریخی کاملا نشون داده. وقتی افراد رو به اونچه معتقد نیستن؛ مجبور کنیم.شرایط رقابت تفکرات رو فراهم نکنیم؛ حجم نارضایتی و نفرت از دین و تفکرات دینی به حدی زیاد خواهد شد که منجر به از هم پاشیدن جامعه و نزول اخلاقیات در اون اجتماع میشه.
kamanabroo
4th January 2014, 06:58 PM
من هند رو مثال زدم؛ برای اینکه در اون مورد خاص منظورم رو توضیح بدم.وگرنه هند رو به عنوان یک الگوی برتر در همه زمینه های کشور داری؛ معرفی نکردم.
«چون هر حکومتی در جهان بر طبق آنچه در مصالح خود می بینه قانون و .. تصویب می کنه. جدای از اینکه فضای رقابتی رو در هیچ کشوری بر خلاف قوانین اون کشور نیست. یعنی اگر در کشوری اسلام بخواد رشد کنه و تبلیغ بشه اگر بر خلاف دین رسمی اون کشور باشه براش محدودیت می گذارند و این یک امر طبیعی در امور قوانین اساسی کشورهاست. و ما نمی تونیم قوانین اساسی رو در این بحث نادیده بگیریم چون محور برخوردها و سیاست های کلی هم جامعه ای قانون آن می باشد.»
بحث من دقیقا همین قسمت حرف شماست و به این انتقاد دارم. اولا این کار مصلحت هیچ کشوری نیست و دوما این رفتار طبیعی و قابل قبول هم نیست .
این موضوع رو تجربیات تاریخی کاملا نشون داده. وقتی افراد به اونچه معتقد نیستن؛ مجبور کنیم.شرایط رقابت تفکرات رو فراهم نکنیم؛ حجم نارضایتی و نفرت از دین و تفکرات دینی به حدی زیاد خواهد شد که منجر به از هم پاشیدن جامعه و نزول اخلاقیات در اون اجتماع میشه.
احسنت
منتظر همین پاسختون بودم
من فکر می کنم شرایط رقابت تفکرات با تبعیت از قوانین اجتماعی یک کشور تنافی نداره .
به علت اینکه هر دینی و مذهبی می تونه خیلی مسالمت آمیز از عقائد و استدلالهای خودش بگه. در قالب کتاب سایت و مراکز آموزشی و .. . همچنان که الان در ایران همینطوره. مثلا مسیحیت و اهل تسنن برای خودشون پایگاههای مختلف آموزشی و .. دارند.
این حرفتون رو قبول دارم که اگر قرار باشه یک دین به زور به عنوان دین به طرف مقابل خورانده بشه اثرش همینی هست که شما میگین.
اما اگر نگاه عوض بشه. و با آنچه که هست تطابق داده بشه . یعنی قرار نیست افراد به آنچه معتقد نیستند به زور معتقد باشند. بلکه بحث روی قوانین کشوری هست. مثلا من شاید از چراغ قرمز اصلا خوشم نیاد و با دیدنش ناراحت بشم اما قانون هست و باید بخاطر نظم اجتماعی ازش تبعیت کنم.
برادر عزیز من
شما هیچ وقت , هیچ قانون و جامعه ای رو نمی توانید پیدا کنید که همه در آن جامعه راضی باشند. چرا؟ چون سلایق و عقاید مختلفه. و نمی توان هیچ وقت همه انسانها رو راضی نگه داشت. این رو که قبول دارین؟
پس چیکار باید کرد؟
باید به سمت قانون و دینی رفت که اکثریت رو آروم و راضی نگه داره. درسته؟
و برای مخالفین هم فضای تنگ و بسته و تحت فشاری ایجاد نشه. یعنی اگر بخواد باقانون همراه باشه هم خودش خوب می تونه زندگی کنه هم دیگران.
مثلا اگر یک نفر حکومت یک جامعه رو قبول نداشته باشه آیا نمیتونه در بورس شرکت کنه و سرمایه گذاری کنه؟ مسلما می تونه.
حالا میخوام کمی بنیانی تر بگم:
اگر یک جامعه ای بدون نظر سنجی از مردم یک قانون و آیین و مذهبی رو حاکم کنه و مردم نقشی در ایجاد و تداوم آن نداشته باشند, تمام حرف شما درسته.
اما اگر اکثریت یک جامعه در قانون... آیین ... مذهب .. و .. نقش داشته باشند اقلیتی که می مانند قاعدتا از اکثریت تبعیت می کنند تا در کنار هم زندگی کنند. و جامعه آرامی داشته باشند.
درضمن
خیلی ممنونم که مسالمت آمیز بحث می کنین [golrooz]
ab.bb
4th January 2014, 08:31 PM
احسنت
منتظر همین پاسختون بودم
من فکر می کنم شرایط رقابت تفکرات با تبعیت از قوانین اجتماعی یک کشور تنافی نداره .
به علت اینکه هر دینی و مذهبی می تونه خیلی مسالمت آمیز از عقائد و استدلالهای خودش بگه. در قالب کتاب سایت و مراکز آموزشی و .. . همچنان که الان در ایران همینطوره. مثلا مسیحیت و اهل تسنن برای خودشون پایگاههای مختلف آموزشی و .. دارند.
این حرفتون رو قبول دارم که اگر قرار باشه یک دین به زور به عنوان دین به طرف مقابل خورانده بشه اثرش همینی هست که شما میگین.
_
اما اگر نگاه عوض بشه. و با آنچه که هست تطابق داده بشه . یعنی قرار نیست افراد به آنچه معتقد نیستند به زور معتقد باشند. بلکه بحث روی قوانین کشوری هست. مثلا من شاید از چراغ قرمز اصلا خوشم نیاد و با دیدنش ناراحت بشم اما قانون هست و باید بخاطر نظم اجتماعی ازش تبعیت کنم.
این قیاس نادرستی هست. همونطور که گفتم: قوانینی در ادیان هست؛ که نمیشه انتظار اجرای اون رو از همه داشت؛ چرا که اجرای اون قوانین فقط به عهده شخصیه که معتقد به اون باور هست. حالا اگر این دسته قوانین دینی رو تبدیل به قانون قضایی کشور کنیم؛ نتیجه میشه اجبار اون دین به دیگران.برای این موضوع دو مصداق خوراکهای حرام و میزان حجاب رو بیان کردم؛ که ادیان درش توافق ندارن.
_
برادر عزیز من
شما هیچ وقت , هیچ قانون و جامعه ای رو نمی توانید پیدا کنید که همه در آن جامعه راضی باشند. چرا؟ چون سلایق و عقاید مختلفه. و نمی توان هیچ وقت همه انسانها رو راضی نگه داشت. این رو که قبول دارین؟
پس چیکار باید کرد؟
باید به سمت قانون و دینی رفت که اکثریت رو آروم و راضی نگه داره. درسته؟
و برای مخالفین هم فضای تنگ و بسته و تحت فشاری ایجاد نشه. یعنی اگر بخواد باقانون همراه باشه هم خودش خوب می تونه زندگی کنه هم دیگران.
اگر این شرط که برجسته کردم؛رعایت بشه . امکان برطرف کردن نقایص قانون بوجود میاد.یعنی اگر شخصی اعتراضی به قانون داره باید بتونه بدون مشکل این رو اعلام کنه و برای احقاق حرفش تلاش کنه.
_
مثلا اگر یک نفر حکومت یک جامعه رو قبول نداشته باشه آیا نمیتونه در بورس شرکت کنه و سرمایه گذاری کنه؟ مسلما می تونه.
حالا میخوام کمی بنیانی تر بگم:
اگر یک جامعه ای بدون نظر سنجی از مردم یک قانون و آیین و مذهبی رو حاکم کنه و مردم نقشی در ایجاد و تداوم آن نداشته باشند, تمام حرف شما درسته.
اما اگر اکثریت یک جامعه در قانون... آیین ... مذهب .. و .. نقش داشته باشند اقلیتی که می مانند قاعدتا از اکثریت تبعیت می کنند تا در کنار هم زندگی کنند. و جامعه آرامی داشته باشند.
درضمن
خیلی ممنونم که مسالمت آمیز بحث می کنین [golrooz]
نظر لطف شماست؛منم از شما ممنونم.[golrooz]
mamadshumakher
4th January 2014, 08:33 PM
کاملا مشخصه
روشهای ارتباط جمعی بیشتر
سلام حسین.
حرفا های تو قبوله چون حقیقت محض هست.
ولی اگر بعد از انقلاب رسیور کار رو خراب کرد قبل از انقلاب محیط واقعی و نوع پوشش همون چیزایی بود که مردم از طریق رسیور میبینن.ولی مردم نخواستند و همه چی عوض شد.اما چطور بعد از انقلاب رسیور توسط همان افرادی خریداری شد که در جوانی با چشم های خودشون انقالاب رو دیدند؟
چرا نتونستند مثل زمان انقلاب جوانان رو به یک حرکت عظیم فرهنگی تشویق کنند؟
اگر تهاجم فرهنگی بود باید تحرک فرهنگی هم باشه تا پاسخ بده و جلوگیری کنه از شیوع فرهنگ بیگانه بین جوانان.
حقیقتا چند درصد از پدر مادر ها توانایی پاسخ دادن به سوالات نوجوانانشون رو دارند؟چند درصد از پدر مادرها توانایی ایجاد ارتباط درست بین خودشون و فرزندانشون رو دارند؟
ببین موضوع این تاپیک حجاب و نوع آرایش هست؟چرا این نوع از تفکر باید پیش بیاد که فرضا عموی من یا پدر من کاملا به اصول دینی پایبند باشه اما من با دختری ازدواج کنم که نوع پوشش اون همیشه برای خانوادم ازاردهنده باشه؟
نمیگم این اتفاقات نمیافته.میافته اما باید خیلی کمتر باشه.کلا نسل عوض شد عقاید هم عوض شد.
مسئول این اتفاقات کیه؟
چرا با دیدن یک زن با ارایش غلیظ همه اونو گناهکار میدونن اما هیچکس نمیگه چرا این زن دوست داره خودشو شبیه ارایش زنانی با فرهنگ بیگانه در بیاره؟مسئول حفاظت و انتقال فرهنگ ما کیه؟
چرا کسی افراد مسئول رو نشانه نمیگیره؟
حتما کم ندیدیم دخترانی با پوشش نامناسب و ارایش نامناسب در سنین کم که مادرانشون با چادر در کنارشون راه میروند؟باید اون دختر رو نشانه گرفت یا مادر رو؟
من نمیگم دختران مقصرند یا نیستند.میخوام یکم عمیقتر این موضوع رو نگاه کنیم.البته درباره حجاب دختران.
درباره پسران و اشتیاقشون به گناه بدون هیچ حد و مرز و عدم توانایی کنترل نگاهشون و بی توجهی به دین اسلام هم در تاپیکی دیگه بحث کنیم
حسین متقی
5th January 2014, 12:51 AM
سلام حسین.
حرفا های تو قبوله چون حقیقت محض هست.
ولی اگر بعد از انقلاب رسیور کار رو خراب کرد قبل از انقلاب محیط واقعی و نوع پوشش همون چیزایی بود که مردم از طریق رسیور میبینن.ولی مردم نخواستند و همه چی عوض شد.اما چطور بعد از انقلاب رسیور توسط همان افرادی خریداری شد که در جوانی با چشم های خودشون انقالاب رو دیدند؟
چرا نتونستند مثل زمان انقلاب جوانان رو به یک حرکت عظیم فرهنگی تشویق کنند؟
اگر تهاجم فرهنگی بود باید تحرک فرهنگی هم باشه تا پاسخ بده و جلوگیری کنه از شیوع فرهنگ بیگانه بین جوانان.
حقیقتا چند درصد از پدر مادر ها توانایی پاسخ دادن به سوالات نوجوانانشون رو دارند؟چند درصد از پدر مادرها توانایی ایجاد ارتباط درست بین خودشون و فرزندانشون رو دارند؟
ببین موضوع این تاپیک حجاب و نوع آرایش هست؟چرا این نوع از تفکر باید پیش بیاد که فرضا عموی من یا پدر من کاملا به اصول دینی پایبند باشه اما من با دختری ازدواج کنم که نوع پوشش اون همیشه برای خانوادم ازاردهنده باشه؟
نمیگم این اتفاقات نمیافته.میافته اما باید خیلی کمتر باشه.کلا نسل عوض شد عقاید هم عوض شد.
مسئول این اتفاقات کیه؟
چرا با دیدن یک زن با ارایش غلیظ همه اونو گناهکار میدونن اما هیچکس نمیگه چرا این زن دوست داره خودشو شبیه ارایش زنانی با فرهنگ بیگانه در بیاره؟مسئول حفاظت و انتقال فرهنگ ما کیه؟
چرا کسی افراد مسئول رو نشانه نمیگیره؟
حتما کم ندیدیم دخترانی با پوشش نامناسب و ارایش نامناسب در سنین کم که مادرانشون با چادر در کنارشون راه میروند؟باید اون دختر رو نشانه گرفت یا مادر رو؟
من نمیگم دختران مقصرند یا نیستند.میخوام یکم عمیقتر این موضوع رو نگاه کنیم.البته درباره حجاب دختران.
درباره پسران و اشتیاقشون به گناه بدون هیچ حد و مرز و عدم توانایی کنترل نگاهشون و بی توجهی به دین اسلام هم در تاپیکی دیگه بحث کنیم
خب اونموقع همه ی مردم همه چیز رو نمیدیدند این یک دلیل
ولی الان همه ی مردم راحتتر میتونند همه چیزو ببینند
چند نکته ساده هست که کلید این معما هاست که مطرح کردی
اولا تفاوت تکنولوژِ علمی و فرهنگی - ما اصولا به تکنولوژی علاقه ی چندانی نداریم
بلکه بیشتر به استفاده از اون علاقمندیم
این علاقه ی مصرف گرا خب مصلما تولید کننده نیست
وقتی تولید کننده نباشه تاثییر گذار نیست و وقتی تاثییر گذار نباشه فقط تاثییر پذیر خواهد بود
ما از تکنولوزی تاثییر میپذیریم و تکنولوژی برتر الان دست کیه؟ _(مخصوصا در وسایل تبلیغی و ارتباط جمعی)
خب ما هرچه تلاش کنیم باز هم چند پله عقب تر هستیم!
این تمام دلیل عقب ماندگی ما در این زمینه نیست
اما یکی از این دلایل هست
و میریم سراغ دلیل اصلی و مادر تمام این مشکلات ما
علاقه به مادیات و ظاهر بینی ما که در فرهنگمون جا افتاده از 200 سال قبل تا الان - مخصوصا طی 100 سال گذشته
گرچه من طی 19 سالی که از عمرم گذشته شاهد بهبود هایی بودم اما در 10 سال گذشته که ببننده بودم سرعت این مقابله با این فرهنگ کم و خود دارای ظاهر بینی بوده
یعنی چی؟
مثال واقعی میزنم
پدر من میاد پولاشو سرمایه گذاری کنه به بورس اهمیت چندانی نمیده چون زمان میخواد و زمان نداره پدرم و احتمال ضرر هم هست
کار تولیدی هم همینطور
دلالی هم خوشش نمیاد میگه مفت خوریه
پیمانکاری هم میگه تو این شرایط مملکت باید حق کارگر رو بخوری تا پیمانکاریت سود کنه
خب چیکار میکنه؟
چند تا سکه میخره
طلا میخره
زمین میخره
خونه میخره
ماشین میخره با وام
و از طریق چند جابه جایی مالی بین اینها با استفاده از شرایط بازار سود میکنه
به نوعی میشه گفت استفاده از امواج دریای اقتصاد ایران
خب یه عقل سلیم از دید من و شما میگه کارش خیلی درسته و من هم بزرگتر بشم همینکارو میکنم
اما اروپایی ها - امریکایی ها المانیا روسا وفرانسوی ها چی میگن؟
میان از علم استفاده میکنند
علم چی میگه
خیی چیزا و ارتباطات رو باید در این جا بیان کنم که صرف نظر میکنم
در مجموع اینکه خریدن یک سرمایه ی راکد از نظر گردش اقتصادی و محرک از نظر سود افزایش سرمایه ای
به خودی خود هم تورم زا و هم مغایر اشتغالزایی هست
پس خریدن زمین - طلا - و هر سرمایه ای که به خودی خود دارای گردش مالی حقیقی(و نه دلالی-- یعنی تولیدی و مولد کار)نیست
ضربه ی مهلکی به اقتصاد کشور و خود فرد هست مگر اینکه میانگین سرمایه ی فرد از میانگین سرمایه ی مردم کشوری که از اون واحد پولی استفاده میکنند بیشتر باشه
و چون پولدارها در ایران کم و بسیار پولدار هستند(10 درصد یعنی نیمی از تهرانیها و 5درصد از مردم کل کشور)
همه سرمایه هاشونو در چنین چیزهایی میزارند و خب ظاهرا خیلی هم سوداور و اقتصادی هست
اما در واقع ما سرمایه رو زیاد نکردیم با خرید سرمایه های راکد
بلکه ارزش واحد پول رو کاهش دادیم
2عامل اینجا تاثییر گذار هست
اول قوانین دولتی که در ایران به دلیل کم تجربگی نظام و فرهنگ مردم بسیار ضعیفه
دوم فرهنگ اقتصادی مردم و ظاهر بینی که گفتم چقدر زیاده - - - جو بازار ثبات نداره و بازارهای مالی با هم بالا و پایین نمیرن پس جابه جایی سرمایه بینشون سوداور ظاهری(تورم زاست) و چون اصل مال تغیییری نکرده پس این افزایش سود مستقیما تبدیل به تورم میشه
این تورم خود کمک بیشتری به این جریان میکنه و این جریان تورمی در حال افزایش طی سالهای اخیر و حتی قبل از انقلاب باعث کاهش سوددهی و افزایش ریسک و خطر و زحمت و دردسر و همچنین هزینه های سربار روی دوش تولید میشه
خب این تولید فلج که فقط با عشق بعضا بعضی افراد عاشق مثل خودم!!! البته تعریف از خود نباشه ولی خودم زندگیم رو روهمچین چیزی سرمایه گذاری کردم(تولید)
داره پیش میره
مشخصه که محصول هم تولید نمیکنه چه برسه به فرههنگ و طرح و عقیده و روش زندگی
و همچنان همه چیز دولتی و به دلیلی که گفته شد ضعیف هست
و شاید طی همین روند 20 سال دیگه طول بکشه تا ما بفهمیم تازه چی به چیه و به نتیجه ای برسیم که باید چه کنیم
ترس من فقط اینه که اون روز خیلی دیر شده باشه[negaran]
همه چیز به اقتصاد وابسته هست و تورم - وقتی مردم با حقوق ثابت و مصرف کننده هستند هر فرهنگ - روش زندگی و هرچیزی که وارد زندگی بشه تجدد گرایی و فرهنگ قدیمی رو خوب ولی قدیمی میبینند
با اینکه اصلا اینطور نیست و فرهنگی که ما بهش میگیم تجدد قدیمی و سنتیه کشور صادرکنندش هست
ای کاش ما یک نگرش بهتر داشته باشیم برای زندگی بهتر
واقعا زندگی بهتر و نه فقط یک اسم ظاهری
دیگه همه ی چیزایی که میدونستم رو گفتم و همش هم همینه بیشتر از این میشه بحث فلسفی و ... که این جانب اصلا اطلاعاتی ندارم!
این کل موضوع ماست
باید از خود بگذریم و کار کنیم تا به خود برسیم و رشد کنیم
ولی همه ی ما همه ی مردم همه ی همه ی همه ی مردم خودخواهیم و به خود میرسیم و از خود میگذریم
mamadshumakher
5th January 2014, 10:13 AM
خب اونموقع همه ی مردم همه چیز رو نمیدیدند این یک دلیل
ولی الان همه ی مردم راحتتر میتونند همه چیزو ببینند
چند نکته ساده هست که کلید این معما هاست که مطرح کردی
اولا تفاوت تکنولوژِ علمی و فرهنگی - ما اصولا به تکنولوژی علاقه ی چندانی نداریم
بلکه بیشتر به استفاده از اون علاقمندیم
این علاقه ی مصرف گرا خب مصلما تولید کننده نیست
وقتی تولید کننده نباشه تاثییر گذار نیست و وقتی تاثییر گذار نباشه فقط تاثییر پذیر خواهد بود
ما از تکنولوزی تاثییر میپذیریم و تکنولوژی برتر الان دست کیه؟ _(مخصوصا در وسایل تبلیغی و ارتباط جمعی)
خب ما هرچه تلاش کنیم باز هم چند پله عقب تر هستیم!
این تمام دلیل عقب ماندگی ما در این زمینه نیست
اما یکی از این دلایل هست
و میریم سراغ دلیل اصلی و مادر تمام این مشکلات ما
علاقه به مادیات و ظاهر بینی ما که در فرهنگمون جا افتاده از 200 سال قبل تا الان - مخصوصا طی 100 سال گذشته
گرچه من طی 19 سالی که از عمرم گذشته شاهد بهبود هایی بودم اما در 10 سال گذشته که ببننده بودم سرعت این مقابله با این فرهنگ کم و خود دارای ظاهر بینی بوده
یعنی چی؟
مثال واقعی میزنم
پدر من میاد پولاشو سرمایه گذاری کنه به بورس اهمیت چندانی نمیده چون زمان میخواد و زمان نداره پدرم و احتمال ضرر هم هست
کار تولیدی هم همینطور
دلالی هم خوشش نمیاد میگه مفت خوریه
پیمانکاری هم میگه تو این شرایط مملکت باید حق کارگر رو بخوری تا پیمانکاریت سود کنه
خب چیکار میکنه؟
چند تا سکه میخره
طلا میخره
زمین میخره
خونه میخره
ماشین میخره با وام
و از طریق چند جابه جایی مالی بین اینها با استفاده از شرایط بازار سود میکنه
به نوعی میشه گفت استفاده از امواج دریای اقتصاد ایران
خب یه عقل سلیم از دید من و شما میگه کارش خیلی درسته و من هم بزرگتر بشم همینکارو میکنم
اما اروپایی ها - امریکایی ها المانیا روسا وفرانسوی ها چی میگن؟
میان از علم استفاده میکنند
علم چی میگه
خیی چیزا و ارتباطات رو باید در این جا بیان کنم که صرف نظر میکنم
در مجموع اینکه خریدن یک سرمایه ی راکد از نظر گردش اقتصادی و محرک از نظر سود افزایش سرمایه ای
به خودی خود هم تورم زا و هم مغایر اشتغالزایی هست
پس خریدن زمین - طلا - و هر سرمایه ای که به خودی خود دارای گردش مالی حقیقی(و نه دلالی-- یعنی تولیدی و مولد کار)نیست
ضربه ی مهلکی به اقتصاد کشور و خود فرد هست مگر اینکه میانگین سرمایه ی فرد از میانگین سرمایه ی مردم کشوری که از اون واحد پولی استفاده میکنند بیشتر باشه
و چون پولدارها در ایران کم و بسیار پولدار هستند(10 درصد یعنی نیمی از تهرانیها و 5درصد از مردم کل کشور)
همه سرمایه هاشونو در چنین چیزهایی میزارند و خب ظاهرا خیلی هم سوداور و اقتصادی هست
اما در واقع ما سرمایه رو زیاد نکردیم با خرید سرمایه های راکد
بلکه ارزش واحد پول رو کاهش دادیم
2عامل اینجا تاثییر گذار هست
اول قوانین دولتی که در ایران به دلیل کم تجربگی نظام و فرهنگ مردم بسیار ضعیفه
دوم فرهنگ اقتصادی مردم و ظاهر بینی که گفتم چقدر زیاده - - - جو بازار ثبات نداره و بازارهای مالی با هم بالا و پایین نمیرن پس جابه جایی سرمایه بینشون سوداور ظاهری(تورم زاست) و چون اصل مال تغیییری نکرده پس این افزایش سود مستقیما تبدیل به تورم میشه
این تورم خود کمک بیشتری به این جریان میکنه و این جریان تورمی در حال افزایش طی سالهای اخیر و حتی قبل از انقلاب باعث کاهش سوددهی و افزایش ریسک و خطر و زحمت و دردسر و همچنین هزینه های سربار روی دوش تولید میشه
خب این تولید فلج که فقط با عشق بعضا بعضی افراد عاشق مثل خودم!!! البته تعریف از خود نباشه ولی خودم زندگیم رو روهمچین چیزی سرمایه گذاری کردم(تولید)
داره پیش میره
مشخصه که محصول هم تولید نمیکنه چه برسه به فرههنگ و طرح و عقیده و روش زندگی
و همچنان همه چیز دولتی و به دلیلی که گفته شد ضعیف هست
و شاید طی همین روند 20 سال دیگه طول بکشه تا ما بفهمیم تازه چی به چیه و به نتیجه ای برسیم که باید چه کنیم
ترس من فقط اینه که اون روز خیلی دیر شده باشه[negaran]
همه چیز به اقتصاد وابسته هست و تورم - وقتی مردم با حقوق ثابت و مصرف کننده هستند هر فرهنگ - روش زندگی و هرچیزی که وارد زندگی بشه تجدد گرایی و فرهنگ قدیمی رو خوب ولی قدیمی میبینند
با اینکه اصلا اینطور نیست و فرهنگی که ما بهش میگیم تجدد قدیمی و سنتیه کشور صادرکنندش هست
ای کاش ما یک نگرش بهتر داشته باشیم برای زندگی بهتر
واقعا زندگی بهتر و نه فقط یک اسم ظاهری
دیگه همه ی چیزایی که میدونستم رو گفتم و همش هم همینه بیشتر از این میشه بحث فلسفی و ... که این جانب اصلا اطلاعاتی ندارم!
این کل موضوع ماست
باید از خود بگذریم و کار کنیم تا به خود برسیم و رشد کنیم
ولی همه ی ما همه ی مردم همه ی همه ی همه ی مردم خودخواهیم و به خود میرسیم و از خود میگذریم
دقیییییییییییییییییییقا زدی تو خال.[tashvigh][tashvigh][tashvigh][tashvigh]
قطعا وجود اینترنت تلویزیون رادیو و موج عظیم اطلاعاتی باعث میشه نسل جدید با توجه به شنیده ها خود به خود علاقه مند میشه به محیطی که نواقص محیط فعلیشو نداشته باشه.یجور حسادت.
تو دقیق نوشتی که چیشد
منم میگم بایستی چی میشد که بازم خودت بهتر میدونی.
خب میریم به سال 1945 کشور ژاپن بعد از بمباران اتمی.بلایی که سر ژاپن اومد تنها چیزی که براشون گذاشت حجم عظیمی از بیکاران و نبود درامد کافی.از دست دادن تقریبا نیمی از ثروت ملی.
هزینه خرید کالاهای اساسی بسیار بالاتر از نرخ رسمی دولت بود.برنج 150 برابر قیمت رسمی بود....
اما طولی نکشید ژاپن بازسازی شد.پیشرفت کرد پیشرفت کردپیشرفت کرد تا رسید به جایی که 24% از تولید جهانی رو به خودش اختصاص داد.
شاید فکر کنید که من دارم بی راه میرم و این تاپیک هیچ ربطی به اقتصاد نداره.ولی اشتباهه.من از اقتصاد نمیگم.اقتصاد خود به خود پدید نمیاد.من دارم از فرهنگ میگم.فرهنگ هست که اقتصاد رو میسازه.فرهنگ همه چیز رو میسازه.اما نکته مهم تر اینه که چه چیزی باعث میشه فرهنگ درست رو انتخاب کنیم.یا بهتر بگم چه چیزی فرهنگ رو میسازه؟توجه هوشیارانه به دین.
کاری که ژاپن انجام داد مدیریت صحیح از منابع انسانی و مادی و مالی بود.
کاری که ما انجام دادیم صادرات مواد خام و حتی رقابت بر سر میزان صادرات سرمایه های کشورمون با کشور های دیگه [nishkhand]
حالا چرا بحث از اقتصاد شد .چون باید ببینیم چه عاملی باعث میشه که کشور ما به این سمت بره و ژاپن به اون سمت؟و این موضوعات چه ارتباطی با این تاپیک داره
از مهمترین عوامل موثر بر رفتار اقتصادی و توسعه یک کشور میزان توجه به عقاید فرهنگی و مذهبی هست.
ژاپنی ها با توجه کامل به فرهنگ اصیل خودشون یعنی آئین شینتو و گلچین کردن قسمت خوب از فرهنگ ها و آئین های دیگه زمینه رشد جدی و عظیم خودشونو فراهم کردند.تقویت خصوصیاتی مثل الگوی مصرفی ساده ,میل به پس انداز بالا ,وجدان کاری ,جامعه ی متشکل گروه گرا ,تسلیم ناپذیری مقابل اجنبی و... باعث شده رفتار اقتصادی بسیار کارامدی داشته باشند.
علت اینکه با این قدرت ژاپنی ها به سمت تولید رفته اند حرص مصرف نیست.بلکه از نظر اونها کار امری مقدس است.
خب زیاد بحث رو باز نمیکنم.همین قدر بگم تمام این مسائلی که باعث تحرک ژاپنی ها شد رو ما تو دین خودمون بسیار قوی تر و کاملترشو داریم.
اما چیزی که مهم هست میزان توجه به این مسائل هست.
خب باید قبول کنیم تقویت فرهنگ زندگی و الگوپذیری از درس های دین بزرگ اسلام اونجور که باید انجام نشد.
توجه به تبدیل شدن به یک قدرت اقتصادی و نقش دهی به جوانان و توجه به غرور ملیشون درست صورت نگرفت.
کافیه نگاهی به آمار بندازیم ببینیم چند در صد از خودروهای خریداری شده توسط ژاپنی ها اروپایی یا آمریکایی هست؟
حالا اگر مرز های ایران آزاد بود و تو این چند سال اینجور افت شدید ارزش پول رو نداشتیم کسی خودروی ایرانی میخرید؟
باید چیزی باشه که جوانان کشور به اون افتخار کنند.و الگوی اونها باشه.چندتا شرکت مثل نایک ادیداس بنز فورد بوش زیمنس و...
توی ایران داریم؟
ژاپن مواد خام میخره و تولید میکنه و و صادرات میکنه
ما مواد خام صادرات میکنیم و تولید کشورهای دیگه رو میخریم.
واقعا اگر تمام افراد سطح بالای کشور به کار به چشم یک امر مقدس نگاه میکردند اینجوری میشدیم؟
قطعا در چنین شرایطی که فرهنگ غالب و هدف ملی مشترک و واضحی وجود نداره میشه جلوی نفوذ فرهنگ کشور های پیرفته تر رو گرفت؟
کلا دین اسلام رو چقدر سرلوحه زندگیمون میبینیم؟چقدر سرلوحه زندگی افرادی هست که قدرتمندان بزرگ اقتصادی هستند؟
چند درصد جمعیت کشورمون در هنگام کار به فکر پیشرفت کشورمون هستیم؟
فکر کنم تونستم منظورمو برسونم.
حجاب هم از همون مسائلی هست که ریشه اون در نفوذ فرهنگ کشورهای توسعه یافته در زندگی روزانه ماست.
اگر یه آدم معمولی که عمری ازش گذشته و هیچ پیشرفتی نداشته بلکه پسرفت هم داشته بیاد منو نصیحت کنه به حرفش گوش میدم ؟یا اگر فردی قدرتمند و باشخصیت و بزرگ و موفق باشه به حرفش گوش میدم؟
(برای اینکه ژاپن چکار کرد میشه یه سرچ ساده تو نت زد.منم از یکی از همین مقالات درباره زاپن استفاده مختصر کردم)
شه پری
5th January 2014, 05:25 PM
من دوست دارم تیپ بزنم برم بیرون....
به هیچ عقده ای هم ربط نداره...
منم بدم میاد یکی یجوری اینقدر لباس پوشیده که فقط چشماش بیرونه...پس باید برم بهش بگم...خانوم شما برای اینکه من بهش تجاوز نکنم...اینجوری لباس پوشیده....
محسن مهابادی زاده
5th January 2014, 06:28 PM
...
banooye irani
7th January 2014, 01:15 PM
سلام به دوستان در جمع.
این همه وسایل ارایش برای زن فراهم شده و خدا هم از زیبایی خوشش میاد .زن در محیط امن منزلش برای همسرش هر رقمی میخواد ارایش کنه خود خدا هم همینو فرمودن .ولی سوء تفاهم نشه ما با ارایش مخالف نیستیم فقط وقتی شکل عمومی میگیره بد میشه زنی که هفتاد قلم ارایش میکنه و لباس تنگ میپوشه نظرش جلب توجهه .خوب اگر نیتی بغیر این داره با صورتی مثل ابله رو ها بیاد بیرون یا برای اینکه کسی رنگ موهای سفید شدشو نبینه روسریشو تا پیشونی بکشه جلو .چه دلیلی داره مردها ببینن.اگر نمایش زنونست باز توی خونش مجلس خانوادگی بزاره و زنهارو برای دیده شدن خودش دعوت کنه هم فاله هم تماشا هم صله رحم.
من نظر خودمو گفتم هلی باز هرکسی نظزی داره و باید احترام گذاشت .
ولی تو رو به خدا فسادو سعی نکنید توجیح کنید.
mozhgan.s
15th January 2014, 06:37 PM
سلام ممنون از زهره ی عزیز
باید یادبگیریم به عقاید دیگران احترام بگذاریم اون خانم اگه شلخته بیرون میومد خوب بود؟
یا خیلی ببخشید اگه بوی بد میداد خوب بود؟ اون خانم برای دل خودش آرایش کرده حق نداریم به چشم بد نگاهشون کنیم
سعیده ذوقی
26th January 2014, 04:16 PM
خدایا کره جنوبی پیشرفت کرده ما هنوز داریم سر چادر و حجابو... صحبت می کنیم اینا که درد جامعه نیست والا بلا من چادریایی سراغ دارم که... درسته که دخترا امروزه شورشو دراوردن ولی بخدا تو خانواده همه چی باید حل بشه منم اصلا به حجاب توجه نمیکنم دلیلی نمیشه برای دیگری ارایش کنم نه همیشه مرتب بودن هیچ ربطی نداره اصلا چرا دینو وارده این مسائل میکنینن؟ می دونستید مذهبی ترین ادما مردم امریکا هستن؟ اونا حجاب دارن؟ نه والا
برادرم، خواهرم گناه مرا به پای مکتبم مگذار
اگه بخوایم حجابو مشکلو معذل بدونیم حیز شدن مردا رو هم باید در نظر بگیریم من مردای زیادی میشناسم اصلا دختر بدترینن وضعیتو داشته باشه حتی با وجود فراهم بودن شرایط بهش نگاه هم نمیکنن.
اینا جزو مسائل شخصی هر فرد هستش و دوستتون وارد حریم شخصی اون اقا شده، خیلی از مردا دوست دارن زنشون مرتبو شیک باشه چه بسا اصلا زن با حجابو دوست ندارن، مطرح کردن این بحث کار خوبی نیست چون خیلی سلیقه ایه.
ارزو برای موفقیت همه
zoh_reh
26th January 2014, 04:42 PM
سلام ممنون از زهره ی عزیز
باید یادبگیریم به عقاید دیگران احترام بگذاریم اون خانم اگه شلخته بیرون میومد خوب بود؟
یا خیلی ببخشید اگه بوی بد میداد خوب بود؟ اون خانم برای دل خودش آرایش کرده حق نداریم به چشم بد نگاهشون کنیم
سلام مژگان عزیز و گرامی[golrooz]
مطمئنا باید به عقاید دیگران احترام گذاشت ،
و عقیده من اینه که اگه کسی بدون آرایش میاد بیرون دلیلی بر شلخته بودنش نیست، و یا بوی بد نمیده.
رعایت نظافت فردی و شخصی تو همه افراد متفاوته ،
اون خانوم برا دل خودش میتونه تو خونه اش برا دلدارش آرایش کنه، و خودشو زینت بده نه برای شوهر خانومای دیگه.
zoh_reh
26th January 2014, 04:54 PM
خدایا کره جنوبی پیشرفت کرده ما هنوز داریم سر چادر و حجابو... صحبت می کنیم اینا که درد جامعه نیست والا بلا من چادریایی سراغ دارم که... درسته که دخترا امروزه شورشو دراوردن ولی بخدا تو خانواده همه چی باید حل بشه منم اصلا به حجاب توجه نمیکنم دلیلی نمیشه برای دیگری ارایش کنم نه همیشه مرتب بودن هیچ ربطی نداره اصلا چرا دینو وارده این مسائل میکنینن؟ می دونستید مذهبی ترین ادما مردم امریکا هستن؟ اونا حجاب دارن؟ نه والا
برادرم، خواهرم گناه مرا به پای مکتبم مگذار
اگه بخوایم حجابو مشکلو معذل بدونیم حیز شدن مردا رو هم باید در نظر بگیریم من مردای زیادی میشناسم اصلا دختر بدترینن وضعیتو داشته باشه حتی با وجود فراهم بودن شرایط بهش نگاه هم نمیکنن.
اینا جزو مسائل شخصی هر فرد هستش و دوستتون وارد حریم شخصی اون اقا شده، خیلی از مردا دوست دارن زنشون مرتبو شیک باشه چه بسا اصلا زن با حجابو دوست ندارن، مطرح کردن این بحث کار خوبی نیست چون خیلی سلیقه ایه.
ارزو برای موفقیت همه
سلام سعیده جون [golrooz]
سعیده جون برای اینکه مسئله ای تو یه خانواده حل نشد، باید به قوت خودش تو اجتماع باقی بمونه؟
یه بیمار فقط باید منشاء و علت بیماریش تشخیص داده بشه ؟! یا اگه به صلاح خودشو و بقیه باشه باید لازم شد قرنطینه اش هم بکنن.
گناه رو به پای مکتب گذاشتن که خودش گناهه، ولی نباید اصول مکتب رو به زعم و نظر خودمون تغییر بدیم ، و تعریف جدیدی ازش بکنیم بعد اسمهای دیگه ای روش بذاریم ،
فکر می کنم تو پستهای قبلی مطالبی گفته شد بابت این قضیه که ممکنه شخص عمدا برای دیگران خودشو به قول شما مرتب نکنه ، یا تربیتش تو خانواده اینجوری بوده این مدل پوشش براش عادی باشه ،
ولی اثرات این روش به نیت و تربیت کاری نداره اونی که مریضه و حیزه چه بخواد چه نخواد درگیر میشه، و تاثیرات منفی میگیره.
سعیده ذوقی
26th January 2014, 05:06 PM
بیایید فرض کنیم 99% حق با شماست و فقط 1% حق بامنه
باور کن باور کن این افرادی که بهشون می گی بیمار منم جزوشون میشم، بخدا قسم هم میشه حقو به اونا داد هم به شما، اخه جوونا چه تفریحی دارن خوده همین اینترنت همه چی فیلتره یه تلوزیون جمهوری اسلامی که اونم بدجور... خوب فقط می مونه همین جور چیزا مشکل ما الان همینه، رشوه خواری باند بازی، همه چیز حل شده.
این مسائل کمی سلیقه ایه و اگه تمامی جوانبشو نبینی باعث موضع گیری یکی از طرفین میشه.
zoh_reh
26th January 2014, 05:25 PM
بیایید فرض کنیم 99% حق با شماست و فقط 1% حق بامنه
باور کن باور کن این افرادی که بهشون می گی بیمار منم جزوشون میشم، بخدا قسم هم میشه حقو به اونا داد هم به شما، اخه جوونا چه تفریحی دارن خوده همین اینترنت همه چی فیلتره یه تلوزیون جمهوری اسلامی که اونم بدجور... خوب فقط می مونه همین جور چیزا مشکل ما الان همینه، رشوه خواری باند بازی، همه چیز حل شده.
این مسائل کمی سلیقه ایه و اگه تمامی جوانبشو نبینی باعث موضع گیری یکی از طرفین میشه.
شما هم درست میگین ، اگه بخوایم قضایا رو ریشه یابی کنیم ، همین رشوه و باند بازی و .... چه اثرات وضعی دارن؟
یکی از این اثرات همین مشکلیه (حجاب و کم حجابی) که سالها داره روش بحث میکنن و میکنیم نظر میدن ولی ...
و متاسفانه چون سلائق هم به این مسائل اضافه میشه و از اطاعت مطلق (از دین) بیرون زدیم و شدیم اینی که هستیم.
من اگه میگم بیمار منظورم اینه که الان یکی دیابتیه پزشکش تشخیص بر قطع عضو داده ، این درست نیست بگیم چون این یه بیماری ارثی بوده، بیمار هم اصلا رعایت بیماری رو همه جوره نکرده پس بی خیالش بذار این عضو روز به روز سیاهتر بشه ،...
درستش اینه بگیم با قطع این عضو بیایم بقیه اعضاء رو نجات بدیم بعد بیاییم آموزشهای متعدد در مورد این بیماری به افراد مستعد و غیره بدیم تا بتونیم آمار این بیماری رو اگه صفر نکردیم به حداقل برسونیم.
محسن مهابادی زاده
26th January 2014, 05:38 PM
...
عبدالله91
26th January 2014, 05:39 PM
رفیق ما هم با کمال آرامش به چشمای شوهره نیگاه می کرد و هیچی نمی گفت و بعد از چند دقیقه فقط این جمله گفت: ببین داداش، خانوم شما برای من آرایش کرده، من هم نظرم رو راجع به آرایشش گفتم. اگه برای شما بخواد آرایش کنه این کار رو توی خونه انجام میده نه جلوی چشمای ملت.
[tashvigh]
اگه از صد نفر یه نفر به این شکل باشه تموم مردم به فرق تخلیۀ روحی و روانی و دلخوشی با بی غیرتی پی میبرن.
خدا غیرت رو برا آقایون قرار داده و عفت رو برا خانوما(در حد تحسین برانگیز) تا جواب غیرت عفت و نگهدار عفت غیرت باشه.
سعیده ذوقی
26th January 2014, 05:45 PM
من در سرزمینی زندگی می کنم که آزادی نام یک میدان است.
علی شریعتی
عبدالله91
26th January 2014, 05:50 PM
بسیار انسانهای بد حجاب و با آرایش خاص هستن که بسیار انسان و شریفن و اصلا باور کردنی نیست
کسی با این دید نمیگه که فردی که حجابش نرمال نیست بد هست. میگن این خانم هر کی که باشه فرهنگ جامعه و روح و روان اجتماع رو نشونه میره. طبق احادیث داریم که خانم همچون شمشیر داخل نیام هست اگر کشیده بشود یک جامعه رو میتونه به نابودی بکشونه.
هیچ فردی انسان بودن کسی رو رد نکرده. این طرز فکری که شما بیان میکنین درست نیست و افرادی که به حجاب دعوت میکنند این دید رو ندارند و بخاظر عقایدشون میگن بی حجابی که با عقاید ملت سازگار نیست درست نیست نه اینکه بگن نعوذبالله تو کلا صفات انسانی نداری.
اینجا افراط میکنین.
عبدالله91
26th January 2014, 05:55 PM
من در سرزمینی زندگی می کنم که آزادی نام یک میدان است.
علی شریعتی
الان از حرفهای دکتر شریعتی در هر زمینه ای استفادۀ ابزاری میشه. و علاوه بر این حرفهایی رو به شریعتی نسبت می دهند که روح ایشون هم خبر نداره. یقینن شریعتی منظورش از آزادی اون چیزی نیس که شما در این تاپیک استفاده میکنین.
آزادی کامل تزی هست که خودش ناقض خودش هست و این یک امر بسیار مشخصی هست.
ماشاالله خودتون علوم اجتماعی میخونین. اگه شما از کلمۀ آزادی تعریف درستی نداشته باشین وای به حال افرادی که علوم اجتماعی نمیخونن.
محسن مهابادی زاده
26th January 2014, 06:00 PM
....
تووت فرنگی
26th January 2014, 06:04 PM
اگر یک وقتی خودشون هم همسرشون اینطوری بشن اگه کسی به این نحو بگه بهشون اون موقع قضاوت می شه بکنیم ! می شه چشم به زمین بدوزیم . . . می شه اینقدر دخالت نکنیم . . .
عبدالله91
26th January 2014, 06:11 PM
اگر یک وقتی خودشون هم همسرشون اینطوری بشن اگه کسی به این نحو بگه بهشون اون موقع قضاوت می شه بکنیم ! می شه چشم به زمین بدوزیم . . . می شه اینقدر دخالت نکنیم . . .
چشم رو حفظ کردن وظیفۀ آقایون هست ؛کسی منکرش نمیشه. از طرف دیگه وظیفۀ خانم هم حفظ حجاب در حد نرمال هست.
نمیشه که همش سر رو بندازی پایین ینی غیر ممکنه و از طرف دیگه همه در این حد نمیتونن باشن. پس یک حد متوسطی هست که در اجتماع قابل قبول هست اونم اینکه چشم مرد نباید دنبال زیبایی های دیگران باشه و از طرف خانم هم باید طوری باشه که به چشمهایی که دنبالش نیستن جلوه گری نکنه. این حد وسط هست.برخی چشمها دنبال خانمها هستن حتی به خانمهایی که حداقل حجاب رو دارن هم نگاه نافذ میکنند و به عبارتی کارشناس حرفه ای هستند با اینا کاری نداریم افرادی که چشمشون رو در حد اعتدال حفظ میکنن نباید آسیب برسه. جلوه گری خانمها اینان رو به دام می اندازه. روح و روان رو نشونه میره. معتدل باشیم نه افراط کنیم و نه تفریط.
خانم در خیابان برای کی آرایش میکنه؟ جز این است که آرایش میکنه تا جلب توجه کنه؟
حد وسط متعادلترین شیوه هست
zoh_reh
26th January 2014, 06:14 PM
نی لو عزیز به پیام این تاپیک بیشتر باید دقت کرد،
فرض کنیم عملکرد این آقا رو که شما اسمشو دخالت گذاشتین ،
به این شکل نبود و بعد از اولین نگاه چشمش رو به زمین میدوخت،
آیا برداشتش از اون صحنه عوض میشد؟
سعیده ذوقی
26th January 2014, 06:14 PM
الان از حرفهای دکتر شریعتی در هر زمینه ای استفادۀ ابزاری میشه. و علاوه بر این حرفهایی رو به شریعتی نسبت می دهند که روح ایشون هم خبر نداره. یقینن شریعتی منظورش از آزادی اون چیزی نیس که شما در این تاپیک استفاده میکنین.
آزادی کامل تزی هست که خودش ناقض خودش هست و این یک امر بسیار مشخصی هست.
ماشاالله خودتون علوم اجتماعی میخونین. اگه شما از کلمۀ آزادی تعریف درستی نداشته باشین وای به حال افرادی که علوم اجتماعی نمیخونن.
اصولا بنده تعریف از وازه هارو نسبی تلقی می کنم، نمی تونیم صددرصد بگیم تعریفی صحیح هستش منم به دنبال ازادی پوششی نیستم منظورم ازادی بیان هم میشه چطور شما عرض میکنی خانم همچون شمشیر داخل نیام هستن درسته و تعصب نداری ولی..... اونوقت نتیجه مطرح شدن بحث حجاب چیه؟ خوب نتیجه ش میشه ادمای مثل شما که زنو شمشیر ممی بینه.
یه جایی رو کم گفتی اونوقت حجاب برای مردا وجود نداره و همشون پاکن درسته؟ اخه برادر من خودت داری از تعصب... اونوقت میگی این حرفارو باور کنیم؟
تووت فرنگی
26th January 2014, 06:18 PM
چشم رو حفظ کردن وظیفۀ آقایون هست ؛کسی منکرش نمیشه. از طرف دیگه وظیفۀ خانم هم حفظ حجاب در حد نرمال هست.
نمیشه که همش سر رو بندازی پایین ینی غیر ممکنه و از طرف دیگه همه در این حد نمیتونن باشن. پس یک حد متوسطی هست که در اجتماع قابل قبول هست اونم اینکه چشم مرد نباید دنبال زیبایی های دیگران باشه و از طرف خانم هم باید طوری باشه که به چشمهایی که دنبالش نیستن جلوه گری نکنه. این حد وسط هست.
خانم در خیابان برای کی آرایش میکنه؟ جز این است که آرایش میکنه تا جلب توجه کنه؟
حد وسط متعادلترین شیوه هست
من با حرف ِ شما موافقم امّا انسانی که این حرف رو می زنه باید فکر بکنه که شاید کسی پیدا بشه و به عزیزان ِ خودش این حرف رو بگه .. وگرنه حفظ حجاب و حفظ چشم وظیفه هر خانم و هر آقای مسلمانیه . . .
البته بعضی ها به اجبار همسرشون آرایش می کنن . . .
عبدالله91
26th January 2014, 06:22 PM
ادمای مثل شما که زنو شمشیر ممی بینه.
شما فکر نمیکنین که دارین سفسطه میکنین؟
یه سوال: بنده مرد هستم آیا تا به حال فکر کردین که یه مرد چرا باید خواهان حجاب باشه؟ جواب بدین تا استفاده بکنیم. خیلی مایلم دلایل شماهارو برا این سوالم بدونم
یه جایی رو کم گفتی اونوقت حجاب برای مردا وجود نداره و همشون پاکن درسته؟ اخه برادر من خودت داری از تعصب... اونوقت میگی این حرفارو باور کنیم؟
اگه در بحث قرار باشه حرفهایی رو به فردی نسبت بدهیم این میشه جدل نه بحث. اینا تفکرات شماست. بحث یعنی به چیزی که فرد اشاره میکنه استناد میکنن اما در جدل این کار معنی داره. شما دارین چیزایی رو به بنده نسبت میدین که از بیخ و بن اشتباه هست و نشونۀ قالبی اندیشیدن شماست.
تووت فرنگی
26th January 2014, 06:32 PM
نی لو عزیز به پیام این تاپیک بیشتر باید دقت کرد،
فرض کنیم عملکرد این آقا رو که شما اسمشو دخالت گذاشتین ،
به این شکل نبود و بعد از اولین نگاه چشمش رو به زمین میدوخت،
آیا برداشتش از اون صحنه عوض میشد؟
بعضی ها به اجبار همسرشون آرایش می کنن . . .
قضاوت کردن راحت ِ ..واقعا ً راحته .. .
حالا اگه ما هم به کسی تیکه پرانی نکنیم کاری نمی شه ...
عزیز مقبل با آرایش نامناسب اشتباه میکنه ما هم با لحن ِ زشت ترمون اشتباه بزرگ تر ...
سعیده ذوقی
26th January 2014, 06:35 PM
شما فکر نمیکنین که دارین سفسطه میکنین؟
یه سوال: بنده مرد هستم آیا تا به حال فکر کردین که یه مرد چرا باید خواهان حجاب باشه؟ جواب بدین تا استفاده بکنیم. خیلی مایلم دلایل شماهارو برا این سوالم بدونم
به این دلیل که همجنسای خودشو (البته دور از بعضیا) میشناسه که چه نوع نگرشی نسبت به بی حجابا دارن، اما یادش میره که اون خانم خودش شعور داره و حق انتخاب اگه بی حجابی رو انتخاب کرده باشه قانون هست، اما مهم تر از حجاب نوع نگرش مردان هستش بهتره مردان هم کمی روی خودشون کار کنن تا ضعیف النفس نباشن.
این مسئله حجاب و اعتیادو اینا که برای رد گم کنیه تا دیگران راحت با فتنه انداختن سرشونو رو بالش بذارن. بگذریم
اگه در بحث قرار باشه حرفهایی رو به فردی نسبت بدهیم این میشه جدل نه بحث. اینا تفکرات شماست. بحث یعنی به چیزی که فرد اشاره میکنه استناد میکنن اما در جدل این کار معنی داره. شما دارین چیزایی رو به بنده نسبت میدین که از بیخ و بن اشتباه هست و نشونۀ قالبی اندیشیدن شماست.
همیشه در بحث یک نقطه مقابلی وجود داره نمیشه بگیم شمشیر و اونوقت مبارزه با ناپاکی یادمون نیافته بنابراین کسی که این مسئله رو مطرح می کنه خودش باید خیلی پاک باشه این اولین برداشت از حرف شماست می دونید که وقتی حرفی زده میشه اول تصاویر هستن که باعث فهم میشن!
عبدالله91
26th January 2014, 06:51 PM
به این دلیل که همجنسای خودشو (البته دور از بعضیا) میشناسه که چه نوع نگرشی نسبت به بی حجابا دارن، اما یادش میره که اون خانم خودش شعور داره و حق انتخاب اگه بی حجابی رو انتخاب کرده باشه قانون هست، اما مهم تر از حجاب نوع نگرش مردان هستش بهتره مردان هم کمی روی خودشون کار کنن تا ضعیف النفس نباشن.
این مسئله حجاب و اعتیادو اینا که برای رد گم کنیه تا دیگران راحت با فتنه انداختن سرشونو رو بالش بذارن. بگذریم
واقعا چنین نگرشی دارین؟این جواب قانعتون میکنه؟
وقتی مرد میتونه راحت از زیبایی های خانمها در انواع و اقسام رنگ و شکلها استفاده بکنه چرا باز میاد میگه حجاب باید داشت؟
بیحجابی اگه به ریشه برگردیم خواستۀ نفس مرد هست پس وقتی مردی به حجاب اشاره میکنه پا روی نفسش میذاره. این ردخور نداره.
اینا اصل مطلب هستند. الان خانمها در اجتماع خودشونو در معرض دید همگان میذارن فکر میکنین این خواستۀ نفس مردان نیست؟هست. بدون هیچ زحمتی دارن استفاده میکنن.
رک بگم. من مرد هستم و اگر دین و مذهب و آیینم نبود دیونه نبودم که پا روی نفسم بگذارم و تاکید میکردم حجاب معنی نداره تا بیشتر بتونم به خواسته ام برسم.منم دلم میخواد برم زیبایی های خانمهارو ببینم اما برخی چیزها میگه این کار رو نکن.تاکید بر حجاب بکن.
دختران هر چقد آرایش بکنند باز به خواستۀ نفس مردها جواب داده اند نه اینکه به شعور خودشون توجه داشته باشند. حقیقت هست خواهر من.
خواهر من بنده مرد هستم اگر مهار نفسم را رها کنم خواهان بی حجابی خواهم بود تا بتونم از عطشم نهایت استفاده رو ببرم.
عبدالله91
26th January 2014, 07:05 PM
همیشه در بحث یک نقطه مقابلی وجود داره نمیشه بگیم شمشیر و اونوقت مبارزه با ناپاکی یادمون نیافته بنابراین کسی که این مسئله رو مطرح می کنه خودش باید خیلی پاک باشه این اولین برداشت از حرف شماست می دونید که وقتی حرفی زده میشه اول تصاویر هستن که باعث فهم میشن!
بحث اصول خاص خودشو داره در بحث نمیتونین حرفهایی رو به فرد نسبت بدین. قبل از پرسیدن دیدگاه فرد نمیتونین بگین شما این نظر رو دارین.
بنده اول به حدیثی اشاره کردم بعد توضیح ندادم چون شما همون حدیث رو تعصب بنده دونستین در حالی که حرف و نظر بنده نبود که بخواهین تعصب بنده بدونین.نخواستم ادامه بدم. همین سایت با خیلی از عزیزان در این مورد بحث شده. مشکلات اجتماعی و فرهنگی و... که مسالۀ بیحجابی باخودش داره رو بارها بحث شده.
فکر کنم خیلی جوان هستین. مشکلات و معضلات و قانون گریزی و احترام نذاشتن به قوانین و فرهنگ و الگو برداری و الگو گذاری و.... همگی دخیل هستند اما اینارو تعصب تعریف نکنین. آزادانه مطالعه بکنین بدون هیچ پیش زمینه ای.
سعیده ذوقی
26th January 2014, 07:19 PM
بحث اصول خاص خودشو داره در بحث نمیتونین حرفهایی رو به فرد نسبت بدین. قبل از پرسیدن دیدگاه فرد نمیتونین بگین شما این نظر رو دارین.
بنده اول به حدیثی اشاره کردم بعد توضیح ندادم چون شما همون حدیث رو تعصب بنده دونستین در حالی که حرف و نظر بنده نبود که بخواهین تعصب بنده بدونین.نخواستم ادامه بدم. همین سایت با خیلی از عزیزان در این مورد بحث شده. مشکلات اجتماعی و فرهنگی و... که مسالۀ بیحجابی باخودش داره رو بارها بحث شده.
فکر کنم خیلی جوان هستین. مشکلات و معضلات و قانون گریزی و احترام نذاشتن به قوانین و فرهنگ و الگو برداری و الگو گذاری و.... همگی دخیل هستند اما اینارو تعصب تعریف نکنین. آزادانه مطالعه بکنین بدون هیچ پیش زمینه ای.
ممنون از راهنماییهاتون دوست عزیز
مقصودتون رو درک میکنم. اما بعضی چیزا ازارم میده در حد بحث در اینجا نیست... حق باشماست مردای جهان سومی کمی متفاوتند.
سعیده ذوقی
26th January 2014, 07:28 PM
در ضمن دوست عزیز
من رشته ام علوم اجتماعیه خیلی خیلی درمورد این مسائل با استادای زیادی صحبت کردیم جالبه که برعکس شما ما جور دیگه ای فکر می کنیم، اعتکای به نفس و اینکه انسان از خودش شروع کنه خیلی خوبه، لااقل در مورد خودم میتونم بگم رنگ و ریا ندارم و وانمود به چیزی نمیکنم که نیستم من با افکار ادمای مریض راه نمیرم خودمم هرکس هرجور می خواد فکر کنه منو که تو قبر ... در ضمن فک میکنید دختران با حجاب همه در معرض امنیت هستن؟ این نشانه ی ناامنی در جامعه هستش و طرز رواج افکاری توسط گروهی از مردان که زن رو زیر دست خودشون فرض می کنن. به هر حال تا فردا صبح اگر صحبت کنیم هردوی ما فکر می کنیم که حق با خودمونه.
عبدالله91
27th January 2014, 06:40 AM
در ضمن دوست عزیز
من رشته ام علوم اجتماعیه خیلی خیلی درمورد این مسائل با استادای زیادی صحبت کردیم جالبه که برعکس شما ما جور دیگه ای فکر می کنیم، اعتکای به نفس و اینکه انسان از خودش شروع کنه خیلی خوبه، لااقل در مورد خودم میتونم بگم رنگ و ریا ندارم و وانمود به چیزی نمیکنم که نیستم من با افکار ادمای مریض راه نمیرم خودمم هرکس هرجور می خواد فکر کنه منو که تو قبر ... در ضمن فک میکنید دختران با حجاب همه در معرض امنیت هستن؟ این نشانه ی ناامنی در جامعه هستش و طرز رواج افکاری توسط گروهی از مردان که زن رو زیر دست خودشون فرض می کنن. به هر حال تا فردا صبح اگر صحبت کنیم هردوی ما فکر می کنیم که حق با خودمونه.
بنده حقیقته خواستۀ مردها را گفتم و این مختص جهان اول یا سوم نیس.برا تمامی کشورها صدق میکنه.اصلا در ارتباط با جهان نیست در ارتباط با صفت مردان هست.اگه مردی اون صفات رو نداشت ینی یقین بدونین که مرد آفریده نشده بلکه یا انسان نیست و اگه انسان بود جنس مذکر نیست. در ممالک غربی زن خودشو در مکانهای مختلفی عرضه میکنه تا مرد بره نگاه کنه و چند ساعتی خوش باشه این واضح ترین مورد هست.
مشکل اصلی ماها عدم شناخت از جنسیت ها و ویژگیهای خدا دادی هر جنس هست.
شاید در ظاهر بگوییم که آره مردانی که اون صفت را دارند مریض هستند اما در باطن خوب میدانیم که ربطی به مربضی نداره بلکه صفت ذاتی مرد بودن هست. ماها هنوز صفات مختص جنسها رو قبول نکردیم برا همین تفکراتمون در بند اسارت غیر واقعها هست.
الان نه تنها زنان زیردست حساب نمیشن بلکه به سمت زن سالاری نوین که در ظاهر به نفع زنان است و در باطن ابزار پنداشتن زن است حرکت میکنیم.
معتدلترین نگاه، نگاه اسلام به زنان هست. استادان و دانشگاهیان و... لزوما اهل فن نیستن. یه استاد زمانی میتونه اهل فن باشه که نسبت به فرهنگ کشور خودش آشنایی کاملی داشته باشه و مکتب را به عنوان پاسخگویی به بایدها و نبایدها تعریف کرده باشه و از یک مکتب پیروی کنه نه مخلوطی باشه.
الان مردها در هر سطحی و در هر مملکتی از دیدن زیبایی زنان لذت می برند. حتی برخی اساتید دانشگاه از دانشجویان خودشان نهایت سواستفاده رو میکنن و خواستار حجاب نداشتن هستن ... بماند
الان دنیا شعار دموکراسی رو سر داده درحالی که در اعمالشون بشر کشی و قتل و عام شیرخوارها و زنان را جایز شمرده. این نتیجۀ تفکرات بشر هست.
بهترین گزینه برای زن در جامعه حفظ زیبایی خود در حد نرمال هست تا خود را ابزار نپندارد و اسباب برخی چیزها نباشد. زنی آزاده هست که از بند اسارت عقلی رها شده باشد و به خواسته های نفسانی افراد افسار گسیخته جواب نداده باشد.
فقط کافیست که زن قبل از ورود به هر محیطی به یک سوال جواب بدهد:
آیا من با این شکل و ظاهرم در اجتماع آزاد خواهم بود یا عده ای ازم سواستفاده خواهند کرد و در بند اسارت چشمهای آلوده خواهم بود؟گاهی این چشمها فقط افراد خیابانی نیستن بلکه شامل اساتید دانشگاهی و همکار و... هم میشوند.
عبدالله91
27th January 2014, 06:48 AM
«من و ناموسم آزاد آفریده شده ایم و آزاد خواهیم زیست. شاید نهایت این آزادی را چادر یا سر را پایین انداختن برای ما فراهم بیاورد. پس من و ناموسم به آزادی در عمل نیاز داریم نه شعاری به نام آزادی در جسم که آزادی در عمل را محدود می کند و ما را به بند اسارت در می آورد.»
من عاشق آزادی و عفت ناموسم هستم و ناموسم عاشق چشمان حفظ شدۀ من هست
و این عملمان؛ آزادی و عشق و علاقه را هم در اجتماع و هم در محیط خصوصی برایمان فراهم می آورد.
این افکار ما برای زندگی در کنار هم هست. حتی اگر دنیا لخت شوند یا چشمانشان را حفظ نکنند باز من و ناموسم به آزادی هم ایمان داریم و
در کنار هم به راهمان بدون توجه به دیگران ادامه خواهیم داد.
سعیده ذوقی
27th January 2014, 09:50 AM
هر کسی از مرد بودن تعریف خاص خودشو داره نمی تونیم صرفا بگیم که تعریف شما اکمله، چرا همه باید به مکتب رجوع کنن شاید کسی اصلا در خط مکتب نباشه صحبت از استثناعات نمی کنم اما واقعیت چیز دیگریه و هرچه صحبت کنیم به هر حال درحال رخ دادنه و این نشون میده خیلیا با نوع دیدگاه شما مخالفت دارند، من نمیگم با بی حجابی خودمون رو تخلیه کنیم نه خیلیا اصلا تو این خطا نیستن حالا شما میگی مردا در هر صورت لذت می برن خب ببرن اون دیگه به مکتب خودشون، من نمیتونم ذات مردانه رو نقض کنم خیلیارو هم میشناسم که منو به گفته شما میرسونه به هر حال برای سازش سر این قضیه پیشنهادم اینه که مردا باید روی خودشون کار کنن و خانمها هم کمی بیشتر به این مسائل توجه کنن.
"VICTOR"
27th January 2014, 10:52 AM
هر کسی از مرد بودن تعریف خاص خودشو داره نمی تونیم صرفا بگیم که تعریف شما اکمله، چرا همه باید به مکتب رجوع کنن شاید کسی اصلا در خط مکتب نباشه صحبت از استثناعات نمی کنم اما واقعیت چیز دیگریه و هرچه صحبت کنیم به هر حال درحال رخ دادنه و این نشون میده خیلیا با نوع دیدگاه شما مخالفت دارند، من نمیگم با بی حجابی خودمون رو تخلیه کنیم نه خیلیا اصلا تو این خطا نیستن حالا شما میگی مردا در هر صورت لذت می برن خب ببرن اون دیگه به مکتب خودشون، من نمیتونم ذات مردانه رو نقض کنم خیلیارو هم میشناسم که منو به گفته شما میرسونه به هر حال برای سازش سر این قضیه پیشنهادم اینه که مردا باید روی خودشون کار کنن و خانمها هم کمی بیشتر به این مسائل توجه کنن.
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
بحث رو از یه جایی مطالعه کردم نه همش رو ، و جواب همین قسمت رو میدم که فرمودید مردا لذت می برن خب ببرن !
بله قبول دارم خب لذت برن به ما چه ؟! این بر میګرده به دین یا همون مکتبی که من نوعی دارم ، اګه اسلام باشه خب بحث این پیش میاد که اون فرد با نګاه کردن حرام ( همون نګاه نافذ و ... ) ګناه می کنه ، درسته ؟ خب در این صورت ګناه اون فرد که مطلقاً به ګردن خودش نیست ! ما هم اینجا سهمی داشتیم و این میشه که یه بار اضافی ګناه به دوش ما هم کشیده میشه ... تو این دنیا همه چیز به هم مرتبطه چرا که باید یه چرخه رو راه اندازی کنه ، و ګوشه ای از این ارتباطات رو به طور کلی انسان می تونه درک کنه ، این هم یه ارتباطه که مقیاسش رو ذهن ما ګنجایش درک نداره و ما تعیین کننده ی میزانش نیستیم اما همین اندازه که بدونیم ما هم نقشی در این ماجرا داریم کفایت می کنه تا نقشمون رو به نحو احسن انجام بدیم ...
اګه دینمون اسلام نیست میشه از منظرهای دیګه ای به موضوع نګاه کرد مثال میګم : 65 الی 70 درصد وزن بدن رو آب تشکیل داده و نمیدونم بحث انرژی ها روی آب رو قبول دارید یا نه ، در هر صورت یکی از علل این می تونه باشه ، وقتی خانمی با ظاهر بی حجاب پا به بیرون از خونه میذاره ، تمام نګاه ها انرژی منفی ای رو به فرد القا می کنه ، حتی دیده شدن مو ... چطور توصیه شده خانمی از بین دو آقا عبور نکنه چرا که انرژی هایی به فرد ساطع میشه که به صلاحش نیست و اثر ناخوشایندی در فرد میذاره ؟ اینم همون طور هست ... حالا خانمی با چنین وصفی میره بیرون و سرشار از انرژی منفی که روی تک تک سلول های بدنش اثر ګذاشته به خونه بر میګرده ، فکر نمی کنم بتونه نقش خودش رو در خونه به نحو احسن انجام بده ؟! می تونه ؟ بالاخره اثراتی روی فرد ګذاشته ...
جالبه بالاخره هر کس به نسبتی در روز از این انرژی ها دریافت می کنه که شامل افراد باحجاب هم میشه اما خب به تبع خیلی کمتر ، و راهش رو اسلام خوندن نماز معرفی کرده ، کاری ندارم به این موضوع ...
در هر حال با دیدهای متفاوت در عمقش نه در ظاهر به این نتیجه میرسیم که داشتن حجاب به نفع خود خانم هست علاوه بر این که به نفع جامعه و غیره هست که خب بګذریم . پس به ما هم مربوطه http://www.millan.net/minimations/smileys/winking.gif
عبدالله91
27th January 2014, 11:54 AM
هر کسی از مرد بودن تعریف خاص خودشو داره نمی تونیم صرفا بگیم که تعریف شما
بنده مرد رو تعریف نکردم بلکه صفتی که داره رو گفتم. همچنان که زن صفت خاصی داره.
چرا همه باید به مکتب رجوع کنن
مگه فرد بی مکتب هم داریم؟ باید و نبایدهای هر فردی رو مکتبش تعریف میکنه. شاید برداشت دیگه ای از مکتب کردین. فردی که مکتب نداره بی هویت هست. این مختص اینجا نیست در تمام دنیا چنین هست.
اما واقعیت چیز دیگریه و هرچه صحبت کنیم به هر حال درحال رخ دادنه و این نشون میده خیلیا با نوع دیدگاه شما مخالفت دارند
اگه مخالف نبودن باید شک کرد. وضع دنیارو ببین. اینه تفکرات شعارگونۀ آزادی. اینه تفکراتی که بچه ها و زنان بی پناه را تکه تکه می کنند و... اگه بیشتر مردم دنیا با تفکرات بنده موافق بودن و دنیا این شکلی بود بنده به تفکراتم یقینن شک میکردم. مسیر را نگاه بکنین متوجه میشین که مسیر اشتباهی را دنیا داره طی میکنه.
پیشنهادم اینه که مردا باید روی خودشون کار کنن و خانمها هم کمی بیشتر به این مسائل توجه کنن.
این یک پیشنهاد کلی هست که ما هم میگیم مردها چشم را نگهدارن و زنها حجاب نرمال داشته باشن. و می دانیم که تحقق نمی یابد. بنده روی خودم کار میکنم و اینجا هم طبق وظیفه ام از حجاب دفاع میکنم.اونم با دیدن واقعیات.
Helena.M
27th January 2014, 03:46 PM
سلام
جامعه ی ما یک جامعه ی در حال گذار هست که فعلا همه چیزش قاطی شده
فرهنگ هر جامعه که اصلی ترین بخش اون جامعه هست متاسفانه در کشور ما تحت تاثیر بسیاری از مسائل هست که اگه بخوایم ریشه ای بحث کنیم،زمان بر خواهد بود
به نظر من چیزی که و جود داره اینه که جامعه ی ما یک جامعه ی اسلامیه و بنابراین همگان توقع رفتار اسلامی در این جامعه رو دارن ، همه ی ما میدونیم که خیلی از جاها از برخورد اجتماعی مون گرفته تا...... تنها اسمی از مسلمان بودن رو
داریم پیش میکشیم و رفتار اسلامی در بسیاری از مسائل نداریم.و متاسفانه تا اسم اسلام میاد تنها چیزی که به ذهن افراد میرسه حجاب خانومهاست که البته مهمه .. اما در کنار خیلی از مسائل
اما اینو بگم که در جوامع غربی خانومی که میاد بیرون با پوشش ساده و کاملا معمولی ،با آرایشی عادی میاد بیرون که چون از ابتدا همین شکل بودن براشون عادی شده .....
اما در ایران خانومی که میاد بیرون انقدر آرایش میکنه و بد میپوشه که من به عنوان یک خانوم خجالت میکشم..... میدونین فرهنگمون پایینه خودمونو داریم در یک چیزای خیلی پیش پا افتاده با اونا مقایسه میکنیم و اون هم مقایسه ی غلط چرا که همچین آرایش و پوششی برای
مردان و زنان در جامعه ی ما مخصوص افراد تحصیل کرده و اصیل جامع ی اونا نیست بلکه مربوط به فرقه های مختلف اونهاست.
بنابراین تا زمانی که فرهنگ ما چه مردان و چه زنان تغییر نکنه حجاب معمولی و نرمال داشتن که خودش تعریف داره بهتره چون برای خود خانوم بهتره ..[golrooz]
masoume.a.92
30th January 2014, 02:37 AM
آقای x میاد فلان حرفو میگه از این طرف میان جوابو دلیل میارن.... (حالا اون که به هیچ منطقی قانع نمیشه بماند... جای خود...) اون تموم میشه بعد خانم y میاد همونا رو مشابهشونو میگه... دوباره باید بیان دوستان و روز از نو روزی از نو... بعد دوباره آقای Z و
و این چرخه ادامه داره... [nishkhand]
اه!
یه موقعی میگم بعضی آقایون اگه از بدحجابی خانوما دفاع نکنن کی دفاع کنه...؟؟؟ راحت باش برادر من مجلس بی ریاست...
یه موقعی هم آدم میگه عه! خانوما چرا؟ چرا واقعا؟؟؟ باید گشت دلایلو پیدا کرد.............
فقط...
فقط بیچاره مردایی که زندگی شونو خودشونو دوست دارن ولی باید چشماشونو و خودشونو میون این همه گناه حفظ کنن... بعضیا هم بگن به ما چه! مردا فلان کنن فلان نکنن! اصلا هم سخت نیس خانوم عزیز. خیالت راحت!
آقایون محترم یه لطفی کنید خودتونو درست کنید من یکی ممنون میشم. [golrooz]
خواهر من پس فردا شوهر شما ، برادر شما هم جلوش از این فجایع (!) رد شن و... یه تغییری در اون مردت حس کنی همینو میگی؟؟؟ د نه! اون موقع یه چی دیگه میگی....
درکنارشم باید گفت همچنین بیچاره خانوم هایی که زندگی و همسرشونو دوست دارن ولی جلوی همسرشون این همه دام پهنه... و چه آسیب ها که به مرور زمان به زندگی شون وارد نمیشه....!
من هیچ شخص خاصی رو مخاطب قرار ندادم...
جواب ندید چون:
جواباتونو حفظم... از خانوم و اقا همه رو از برم...
نمونه اش:
آقایاون چشماشونو بنندن...
ما دوست داریم هرطور راحتیم لباس بپوشیم
به کسی ربطی نداره
این حق هرکسیه که آزادی داشته باشیه و هرکار دلش میخواد بکنه...
و کسی به علایق و سلایقمون توهین نکنه و دخالت نکنه...
و
و
و...
آره شما راست میگید.
پس لطفا نقل قول نذارید که خداییش بحث کردن انرژی میگیره که من دیگه ندارم! [sootzadan] [nishkhand]
http://achomnet.ir/i/attachments/1/1374870884339147_large.jpg
http://arani202.persiangig.com/image/21878780751275640520%20copy.png
در روزگـــاری،
کـــه زن ها در
خیابان ساپورت می پوشند
لاکهـــای شَـبـرنگ میــزننــد
و در روز و شب
مثل چِراغـها
برق می زنند،
از دامان این زن
مَردها
به معراج که نمی روند هیچ!
به تــاراج می روند...!
استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است
استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.