توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : بحث سطح سواد طرف مقابل در ازدواج شما چه تاثیری دارد؟
M@hdi42
30th December 2013, 11:11 AM
سلام
خوبید؟
یه بحث رو میخوایم شروع کنیم. راجب اینکه سطح سواد طرف مقابل در تصمیم ازدواج شما چه تاثیری را داراست؟
اگر شما دارای مدرک دکتری باشید حاضرید با یک شخص دیپلم دار که دوستش دارید ازدواج کنید؟ یا با یک لیسانس معمولی؟
اصلا چه قدر سطح سواد طرفین نشان دهنده سطح شعور وفهم وقدرت تصمیم گیری اونها در زندگی هست؟
در کل میخوام بدونم اگر انشالله مواردی پیش اومد جهت ازدواج حاضرید از این معیار چشم پوشی کنید؟
بی شک تنها معیار ازدواج سطح مدرک تحصیلی نیست اما خودتون میدونید در ایران امروزی بسیاری از دختر هامون اول از همه قبل از دیدن اقا داماد میپرسن: پسره (با همین لفظ) مدرکش چیه؟
میپسندین این طور انتخاب بشه؟ خودتون چطور؟ برای فرزندانتون چطور؟ برای خواهر وبرادرانتون چطور؟ حاضرید اونها با اشخاص کمتر از خودشون (از لحاظ مدرک عرض می کنم) ازدواج کنند؟
اصلا این عبارت رو قبول دارید: "برای من دکتر افت داره با یه دیپلمی (یا لیسانس و..) ازدواج کنم؟؟؟ "
فکر کنم توضیحات ساده وقابل فهم بود و منم به زبان ساده بیان کردم.
منتظر شنیدن نظراتتون هستم[golrooz]
رضا66
30th December 2013, 11:26 AM
سلام داداش
من یه فکری دارم نمیدونم چند درصد قبولش دارن اما برا من خیلی مهمه اینکه طرف دکترا داشته باشه اما فهم وشعور نداشته باشه**ببخشید ها *** آخه دیدم طرف دیپلم دارم فهمش و درکش وشعورش خیلی بالاست ودر مقابلش.....
اره برا خودم خیلی مهم بود اما اول خانواده....بعد ایمان...بعد تحصیلات...[cheshmak]
و صد البته برا دخترم هم اول خانواده طرف...ایمانش....بعد سطح تحصیلات[khejalat][khejalat]
به همه دوستان *ابجی ها و داداش های سایت *در انتخاب همسر اولویت هارو با عقلشون چیدمان کنن نه با احساسشون
m.g.s.t.r
30th December 2013, 11:26 AM
"برای من دکتر افت داره با یه دیپلمی (یا لیسانس و..) ازدواج کنم؟؟؟ "
هرکسی به این دلیل با شخصی که بهش علاقه داره ازدواج نکنه مشخصا از دکترا فقط مدرکش را داره
البته در مورد خانومها طبیعتا بهتره با شخصی بالاتر یا همسطح خودشون از لحاظ تحصیلات ازدواج کنن
"VICTOR"
30th December 2013, 11:39 AM
بسم الله الرحمن الرحیم لا حول و لا قوة الا بالله العلی العظیم
سلام
متشکرم ، بحث خوبیه [shaad]
خب من نظر شخص خودم رو بیان می کنم . در وهله ی اول راجع به اون قسمت که عرض کردید ، دختر خانم میګه پسره ( با این لفظ ) ، اګه فرد پروفسورا هم داشته باشه ، سطح بیانشون که اصلاً جالب نیست ... [nadanestan]
و اما در مورد سطح سواد فرد مقابل ، مګه سواد با مدرک به دست میاد ؟ [tafakor] من به شخصه اصلاً مدرک برام مهم نیست ... سطح فهم و شعور فرد مهمه ، در تمام موارد استثنائاتی وجود داره که نمیشه یه حکم کلی صادر کرد ...
افرادی هستن که مدرک بالایی ندارن اما سطح فکری بالایی دارن ... معیارها در کنار هم سنجیده میشن ... افرادی هم هستن که مدرک خیلی بالایی دارن اما از یه فرد با رفتار و برخوردهای سطح پایین هم سطح فهم و شعور و اجتماعیه پایین تری دارن!
البته در این موارد خانواده هم نظراتی دارن که اتفاقاً من میشناسم دختر خالم مدرک اصلاً براش مهم نبود ، اما مدرک برای خالم یه معیار بسیار مهم بود ، نتیجشم به نظر من خوشایند نبود ... سطح برخورد فرد مثل بچه های دبیرستانی هست. ( 26 سالشونه )
در عوض فردی می شناسم با سطح سواد شاید پنجم دبستان ( سنشون ولی خیلی زیاده ) اما در حد یه دکتر ، سطح سواد و مطالعاتی بسیار بالایی دارن ...
متأسفانه دارا بودن مدرک برای جامعه ی ما جا افتاده ...
مثلاً فردی باشه با مدرک فرض دکترا چه دختر چه پسر ، ګوشه نشین باشه ( می شناسم ) ، همش تو درس باشه ، به زندګی نرسه ، آیا خوبه ؟ اصلاً بدیهیه این موارد خوب نیست ، ولی هر دو مورد در کنار هم خوب میشه که ګاهی باید چشم پوشی کرد [cheshmak]
اینم بګم علاقه شرط نیست ، شرط سطح ایمان و فهم و شعور بالاست و بعد علاقه ، علاقه باشه ، ایمان و اخلاق و رفتار نباشه ، من مخالفم ...[shaad]
با عبارتی که عنوان کردید : '' برای من دکتر افت داره با یه دیپلمی (یا لیسانس و..) ازدواج کنم؟؟؟ " هم مخالفم ، خیر افت نداره ...
برای خواهر و برادرم هم اصل خودشونن و خودشون باید اظهار نظر کنن ، بنده در این موارد دخالتی نمی کنم ، اما لازم بدونم راهنمایی می کنم ... برای فرزندم هم همینطور خواهد بود ... در کل راجع به هر کس قریب به 97 درصد نظرم همین خواهد بود .
سونای
30th December 2013, 11:42 AM
سلام!
نمیزارید آدم درس بخونه دیگه ! هی ازین بحثا راه میندازین[nishkhand][bamazegi]
فعلا یه کوچولو میگم... چون سریع باید برم
اولا تنها معیار نیست...یکی از معیارهاست..
دوما نه اینکه هدف این باشه برا افت نداشتن و داشتن.... فکر میکنم دلیل یچیز دیگست..
برا من تحصیل مهمه.. خیلی هم مهمه... چون یکی از دغدغه های بزرگِ من علم هست...
برا من سطح تحصیل و حتی نوعش! مهمه.. چون فکر میکنم! فکر میکنم ! میخوام همه جوره همراه هم باشیم..[sootzadan] و بتونه جوابگوی این ذهن بیش فعال ِ من[nishkhand] باشه...حد اقل یکم درجریان باشه که من چی میگم یا حتی من در جریان باشم چی میگه... ( برنامه ها زیاده من الان وقت ندارم توضیح بدم ... اما خب این فکرم شاید اشتباه باشه چون زیاد تحلیلش نکردم نمیدونم..[nadanestan])
مرسی ازین تاپیک[golrooz]
Joseph Goebbels
30th December 2013, 11:44 AM
میزان درک و شعوره ...
وگرنه بود و نبود مدرک دکتری فرقی نداره ...
مثلا یارو رو می بینی مدرک فوق لیسانس داره اما همچین مغروره که حتی نمی خواد توی شرکت یه میز رو جا به جا کنه ... ولی از طرف دیگه یه نفر دیپلم داره ولی در عوض بهتر از اون فوق لیسانسه کار می کنه ...
ستاره کویر
30th December 2013, 11:52 AM
سطح سواد - سطح فرهنگ - سطح درک فردی از شرایط! همش به طرفین بستگی داره!!!
بودن کسانی که با تحصیلات دکتری , همیشه به بن بست رسیدن! و بودن کسانی که حتی بدون تحصیلات عالیه یه عمر درک متقابل داشتن!
میزان سواد معیار خوبی برای سنجش هست امـــا تنها معیار خوشبختی نیست!
farhad_jomand
30th December 2013, 12:04 PM
بااین بی اعتمادی ها ازدواج وهمسر داشتن اصلان برام مهم نیست چون ازدواج ها امروزه معنی نداره بخاطر توقعات بیجا ویا سوء استفاده ها!![tafakor][daava]
parnian 80
30th December 2013, 12:09 PM
من که الان بسی زود است[nishkhand]
ولی اگر هم خواستم در آینده ازدواج کنم بله دوست دارم سطح تحصیلات خوب باشه
البته این بعد از معیارهای اخلاق و خانواده هست.
ترجیحا مدرکش مثل خودم باشه یعنی هم رشته هم سطح تحصیلات
آخه احساس میکنم کسانی که مدارک یکسانی دارن تقریبا توی یه سطح فکرین
البته مثال نقض هم زیاد داره[cheshmak]
البته اگر مثلا من دکترا داشته باشم با یک لیسانس هم ازدواج خواهم کرد در صورت وجود معیار های دیگه
این بالایی ها هم که گفتم ترجیحا بود
مهم اینکه منو درک کنه
ایلین1366
30th December 2013, 12:14 PM
سلام ممنونم ازدعوتت
درسته که خوب وسالم وباایمان بودن طرف مقابل اولویت اول هست اما به نظرم تحصیلات هم شرطه اما تحصیلات نه 100 درصد اما خیلی تاثیر در نحوه برخورد طرف داره وشخصیت شکل میگیره
mosighi
30th December 2013, 12:15 PM
بستگي دارهبه نظر من سطح سواد مهم نيست مهم اينكه از لحاظ هوشي چه جورين من فكر كنم اين موضوع كه از لحاظ هوشي در يك سطح باشن خيلي مهم تره
Siavash75
30th December 2013, 12:22 PM
مهم درک طرفین از زندگی، شما نمی خوایی که استخدام کنی بگی باید مدرکش بالا باشه، بعدش زندگی باید طوری باشه که با خوب و بد هم کنار بیان، نه اینکه بعد از 6 ماه خانم دکتر و آقای مهندس به علت نداشتن تفاهم از هم جدا بشند.
Helena.M
30th December 2013, 12:27 PM
سلام
بحث خوبیه.....
به نظر من این مهمه که سطح تحصیلات فرد چقدر باشه در حالیکه این میزان تحصیلات تعیین کننده میزان درک و شعور فرد نیست .......اما این انتظار میره که افراد تحصیل کرده درک بالاتری داشته باشن ......همیشه وجود دارن افرادی که این انتظار رو از بین می برن.....
در کل فک می کنم کم باشن دخترایی که فقط به مدرک توجه می کنن و در کنار مدرک یه سری معیار های دیگه وجود داره[shaad]
farhad_jomand
30th December 2013, 12:36 PM
اره اگه ایمان واخلاق خوب نباشه تحصیلات حتی اگه پرفسر ویا دکترهم باشه به دردی نمی خوره!![golrooz][shaad][labkhand]
معمار حانیه
30th December 2013, 01:14 PM
سلام وممنون از داداش مهدی گل بابت بحث خوبشون[nishkhand] به درد من میخوره
ببینید منم این یک بار از دوستام پرسیدم. گفتن اگر سوادش بالا باشه شعورش میره بالا...
یعنی اونها سواد مبنایی برای شعور دانستن..
که من مخالفم. چون شعور به سواد نیست.. مثلا الان من داداشم فوق دیپلم وبیشتر نخونده..
ازدواج کرده وبچه هم داره. انقدر ارتباط اجتماعی داره که همه میگن فلانی خوبه ومردمی. به قول خودمون..
اما در کنارش پسر عمه ام. کارشناسی ارشد داره. همه تو فامیل میگن. مدرکش تو سرش بخوره. شعور درست حسابی نداره...
خب. الان به این نتیجه رسیدم. که شعوروفهم به مدرک نیست.. بلکه به ذات ادمه...
خودم شخصا نمیگم تحصیل مهم نیست.چرا هست.. اما اولش شعورش...
اگر شعور نداشته باشه ومدرک وپولش واسه خودش.. زنگیم حروم اینا کنم؟؟؟ نه عزیز پول ومدرک همه چیز نیست...[nishkhand]
واما برای خودم نه اولویت من اول خود طرف وعقل و... دوم خانواده اش . سوم ایمان.چهارم وضع مالی. حالا ه دکتر باشه چه مکانیک و... نون حلال داشته باشه.. 5 مدرک و....
حالا اونایی که میگن اول خانواده بعد طرف.. آیا میخوای با خانواده ازدواج کنیم؟؟؟ شاید مثلا خانواده یکی مشکلات داشت ایا باید گفت اون طرف حتما این مشکلات داره؟؟؟
حالا سر فرصت ادامه میدم...
اما برای بچه ام. (هرچند هنوز مجردم) حتما بهش میفهمونم که به خاطر مدرک و پول هرگز ازدواج نکنه.. بلکه برای شعور وزندگی اروم ازدواج کنه...
البته اگر تحصیل کرده باشه یا نه. باید شرایطط قبول داشته باشه . مثلا منی که معمارم کارم طوری که بیشتر با اقایون سر وکله میزنم. پس باید شعور وردکش برسه که هر وقت من با یک اقایی حرفیدم.نگه تو عاشقش شدی و.... که متاسفانه این زندگی نه اول داره نه اخر. [tafakor][tafakor] نه؟؟؟
zoh_reh
30th December 2013, 01:24 PM
این مسائل خیلی موردی و مصداقیه
یعنی نمیشه یه حکم کلی صادر کرد
حتما باید موردش پیش بیاد بعد تصمیم گرفت
مثلا یکی سطح تحصیلات آنچنانی نداره ، ولی بقول دوستان بیشتر از تحصیلات بالا و حتی بزرگتر از خودش می فهمه
ولی همین مورد نمیتونه راجع به همه صادق باشه.
در کل از اونجایی که خدا برتری انسانها رو با تقواشون می سنجه، برا ماها هم باید معیار تعیین کننده همین مورد باشه.
عبدالله91
30th December 2013, 01:37 PM
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام. ممنون
فرهنگ ازدواج در کشورمون تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار داره. همین نظرات عزیزان رو یکی یکی که بخونین تفاوتها مشخص میشه.
کلا فرهنگ ازدواج ساده با معیارهای منطقی اسلام تحت تاثیر نظریه پردازان و ایجاد تجمل گرایی تبدیل به یک غول بزرگ شده و اون عزیزانی هم که ازدواج میکنن بیشتر از یه مدت کوتاه حتی نمیتونن همدیگه رو تحمل بکنن.
آمار طلاق اونم در کشور اسلامی نشون از وجود معیارهای غیر منطقی در ازدواج میده.
تمامی مشاغل شکل ظاهر دنیای ماهارو می سازه؛ در بعد نهان زندگیمون یه دنیای ارزشی هست که اگه کسی فاقد ارزشهای این بُعد باشه دچار نتایج وخیمی خواهد شد.
به قولی برخی از عزیزان میگن کاش ما عقل دوم برخی ایرانیان رو داشتیم؛ یعنی برخی اول کار رو انجام میدن و بعد فکر میکنن که چه کاری کردن و عجب مرتکب اشتباهی شدن.
عقل دوم را با انتخاب اول جایگزین کردن جلوی این همه طلاق رو میگیره.
روانشناسی میگه موردی داشتم که دختر خانم فقط بخاطر گوشی پسر که آیفون بوده زنش شده. شاید برا بعضیا خنده دار باشه اما معیار شغل و سواد و ... رو در راس امور قرار دادن مصداق همین انتخابهاست.
mozhgan.s
30th December 2013, 01:55 PM
سلام
با اینکه تحصیلات معیار مهمیه اما داشتن تقوا،اخلاق و شعور از اولویت مهم تری برخوردار هستن.
نارون1
30th December 2013, 02:02 PM
سلام
ممنون از ایجاد بحث [golrooz]
تحصیلات ممکنه معیار اهم نباشه ولی مهمه
مهمه که دختر و پسر تحصیلاتشون بهم بخوره ... فرض کنین دختر دکترا داره ، به نظرتون میتونه با یک فردی که سیکل داره ازدواج کنه ؟؟
این هم مورد توجه هست که هم و شعور و درک بالا خیلی مهم هست و هستند افرادی که بااینکه تحصیات دانشگاهی دارن ، فقط مدرکش رو کسب کردن و اصلا بویی از معرفت و درک نبردن
که بازهم برمیگرده به شخصیت و خانواده فرد ... تو چه خانواده ای بزرگ شده ، و معیارهای وابسته
پس توجه کنید می بینید که معیارها بهم گره خورده
حالا ، چنانچه علاقه ای وجود داره و یکی از طرفین تحصیلات پایین داره ... نمیشه هم سریع بگیم ازدواج منتفی ، توصیه میشه ، صددرصد ، علت ادامه تحصیل ندادن فرد مشخص بشه
این خیلی مهمه که علت چی بود ؟؟ شاید به خاطر اختلافات والدین ، طلاق والدین ، و ... بوده ، شاید فرد کشش ذهنی برای ادامه تحصیات نداشته ، وقتی کسی هوش پایین داره ، مطمئنا نمیتونه
با فردی با شرایط گفته شده ازدواج کنه
عبدالله91
30th December 2013, 02:11 PM
زندگی زن و شوهرها در این عصر تبدیل به زندگی رباتی شده.
نظریات ابزاری زندگی خانواده هارو از بُعد ارزشی خالی کرده و متاسفانه جوانان فقط دنبال معیارهای ابزاری هستند. به این فکر میکنن که آیا طرفم میتونه برام ابزار باشه تا به خواسته های دلم برسم؛ یا میتونم پُز زن یا شوهرمو به دیگران بدم. اگه این معیارها درست بودند باید شاهد زندگی های مستحکمتر میشدیم؛ اما شاهد چیز دیگری هستیم. بشر امروز فاقد بُعدهای ارزشی عمقی هست.
به نظر بنده ازدواج یه مقوله ای نیست که بشه با یک معیار تصمیم گرفت. باید تمامی معیارهارو جمع کرد و با توجه به اهمیت اولویتها، متیازی به تک تک معیارها داد بعد جمع امتیازات رو در نظر گرفت که آیا میتونیم همدیگه رو خوشبخت کنیم یا نه. حساب بنده در معیار یه فرمولی به شکل زیر هست:
(شکل ظاهری+تحصیلات+خانواده+وجوه مشترک در مسایل مهم زندگی+داشتن هدف مشترک+...)×(اخلاق و ایمان)=درجه قبولی
نه اینکه بشینم معادله ریاضی حل بکنم. یه مفهومهای دیگه ای توی فرمول هست. مثلا فقط اخلاق و ایمان ضرب میشه بقیه جمع میشن یعنی اگه اخلاق و ایمان صفر باشه بقیه چیزها رو صفر خواهد کرد. اما بقیه چیزها میتونن کاستی های هم رو جبران بکنن برا همین با همدیگه جمع میشن. کاهش در یکی رو دیگری میتونه جبران بکنه.
کاوه
30th December 2013, 02:12 PM
میم مدرک رو برداری درک میمونه !
شعور و درک متقابل مهمتره به نظرم . . .
sevda_sj
30th December 2013, 02:49 PM
مهم نيست شايد خيلي احساساتي باشه گفتنش
خيلي مهم هست چون خيلي چيزها رو براي زندگي كردن ياد ميدن
دوستش داشته باشم دوسم داشته باشه
بفهمه ميدوني چي ميگم
بفهمه فهـــــــــــــــم
همين
[golrooz]
سونای
30th December 2013, 03:02 PM
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام. ممنون
سلام[nishkhand]
تمامی مشاغل شکل ظاهر دنیای ماهارو می سازه؛ در بعد نهان زندگیمون یه دنیای ارزشی هست که اگه کسی فاقد ارزشهای این بُعد باشه دچار نتایج وخیمی خواهد شد.
خب مگه این دنیا نیست که اون دنیامونو میسازه!! مشاغل هم جزئی ازین دنیای ما هستن دیگه!
روانشناسی میگه موردی داشتم که دختر خانم فقط بخاطر گوشی پسر که آیفون بوده زنش شده. شاید برا بعضیا خنده دار باشه اما معیار شغل و سواد و ... رو در راس امور قرار دادن مصداق همین انتخابهاست.
البته الان بحث من این قبیل افراد نیستن ها!!... اما ازین لحاظ میگم که تحصیلات مهمه ( بازم میگم تنها ملاک نیست )
مثلا همین دو سه روز پیش یکی از آشناهامون که نظامی بودن! گفتن که یه سرباز دست خودش رو تیغ زده! ایشون هم اوشون([nishkhand]) رو انداختن بازداشتگاه!حتی تنبیهشم کردن.. تا دیگه ازینکارا نکنن! و میگفتن که هزینه درمونگاه برای این ادمای درد سر ساز نیست!!!
من هرچقدر از عفونت و میزان معین خونریزی و ... صحبت کردم ایشون راضی نشدن تجدید نظر کنن!!!!
خب این یعنی تفاوت دیدگاه!!!
من مث همیشه جوری فکر کردم که این شخص هرچند خاطی، باید درمان شه!
ایشون مث همیشه جوری فکر کردن که این شخص هرچند مجروح، باید تنبیه شه !! تا هم برا خودش و هم برا بقیه درسی بشه تا دیگه دردسر ساز نشن و نقض مقررات نکنن...
من نمیخوام بگم من درست گفتم یا ایشون! هر کدوم با توجه به حرفمون ! عککس العمل خاصی داشتیم!
ایشون هم اگر اینکارو نمیکردن خب نمیتونن نظم رو اونجا برقرار کنن!
خلاصه اینکه این درک کردن ها بنظرم مهمه! تا این تفاوت فکری به داخل خونه کشیده نشه!!
یا مثلا یکی که نمیدونم به عنوان مثال علوم تربیتی خونده باشه! ( مثال میگم شاید کسی اینطور فکر نکنه ) به تربیت خیلی اهمیت میده.. مثلا از همسرش بیشتر توقع داره که به خونواده برسه...
اما همسرش درگیر طرح و پروژه و درمان و جامعه باشه... ( البته نه اینکه غافل از خونواده باشه... اما نسبت به دیگران فعالیت اجتماعی بیشتری داشته باشه )
این یعنی همسر به فکر خونواده نیست؟؟ نه اتفاقا این همسر برای تربیت فرزند داره تلاش بیشتری میکنه... تلاشی به وسعت سالم بودن جامعه.. جامعه ای که فرزندش قراره توش بزرگ شه و فرزندان فرزندانش...تلاشی به وسعت سالم بودن همه انسانها....
دوستان میگن درک و شعور بالا... خب اگه کسی درک و شعور نداشته باشه که روش فکری نمی شه..
بحث من اینه درک و شعور داره اما این مشکل هم هست...
الان قبول کنن که من هیچ مشکلی ندارم... واقعا تضمینی برای روزهای سخت زندگی هست که یکی ازین طرف ها خسته نشه ؟؟ ازش توقع نداشته باشه مثل خودش فکر کنه؟؟
اما اگه کسی درک و شعور داشته باشه و سطح تحصیلات و نوعش مثل خودمون باشه فکر نمیکنین درک بیشتری از هم میتونن داشته باشن؟؟
البته شما ارشد دارین نمیخوام وقتتونو بگیرم![nishkhand] اما این یه مورد از دلیل هام بود! دلیل های دیگه ای هم داره که میگم مهمه تحصیلات..
عبدالله91
30th December 2013, 03:28 PM
خب مگه این دنیا نیست که اون دنیامونو میسازه!! مشاغل هم جزئی ازین دنیای ما هستن دیگه!
علیک السلام
منظور بنده از بُعد نهان زندگی اون دنیا نبود بلکه همین دنیا اما در بعد حقیقی نه ظاهری. ازدواج تقریبا برا بعد حقیقی زندگی هست نه ظاهری. بنده فردی رو میشناسم که سوسیس و کالباس میفروشه اما خانمش پزشک هست. در بعد ظاهری یکی سوسیس فروش و دیگری پزشک هست اما در بُعد حقیقی این دو نفر زن و شوهر خوشبختی هستند که هدفشون همون حقیقت زندگی بوده. این مرد نه یه قرون حق مردم رو میخوره و نه میذاره کسی حقش رو بخوره. صفات بسیار زیبایی داره. این میشه بعد حقیقی که منبع ارزش های حقیقی هست نه بعد ظاهری.
مثلا همین دو سه روز پیش یکی از آشناهامون که نظامی بودن! گفتن که یه سرباز دست خودش رو تیغ زده! ایشون هم اوشون() رو انداختن بازداشتگاه!حتی تنبیهشم کردن.. تا دیگه ازینکارا نکنن! و میگفتن که هزینه درمونگاه برای این ادمای درد سر ساز نیست!!!
من هرچقدر از عفونت و میزان معین خونریزی و ... صحبت کردم ایشون راضی نشدن تجدید نظر کنن!!!!
خب این تصمیمات مربوط به رشته یا مدرک نیس. عقاید شخصی هست. مثلا بنده هم معتقدم که باید درمان میشدن بعد از درمان تنبیه هم میشدن چون باید مسئولیت کارش رو بپذیره.
خب این یعنی تفاوت دیدگاه!!!
خب این تفاوت دیدگاه هاست نه تفاوت رشته یا تحصیلات.
من نمیخوام بگم من درست گفتم یا ایشون! هر کدوم با توجه به حرفمون ! عککس العمل خاصی داشتیم!
ایشون هم اگر اینکارو نمیکردن خب نمیتونن نظم رو اونجا برقرار کنن!
به نظر بنده هم اول درمان بعد دنبال علت بودن بعد هم بنا به موقعیت و علت و شدت و... تنبیه
اینا به تحصیلات به نظر بنده مربوط نمیشن. به دیدگاه و شیوه برحورد اجتماعی و... مربوط میشن
خلاصه اینکه این درک کردن ها بنظرم مهمه! تا این تفاوت فکری به داخل خونه کشیده نشه!!
بله مهمه اما این به تحصیلات مربوط نیس همون نقاط مشترک در هدف و دیدگاه رو میرسونه.
یا مثلا یکی که نمیدونم به عنوان مثال علوم تربیتی خونده باشه! ( مثال میگم شاید کسی اینطور فکر نکنه ) به تربیت خیلی اهمیت میده.. مثلا از همسرش بیشتر توقع داره که به خونواده برسه...
به نظر بنده اینجوری نیس. اهمیت به خونه و خونواده و تربیت باید در تمام اقشار مختلف باشه.
اما همسرش درگیر طرح و پروژه و درمان و جامعه باشه... ( البته نه اینکه غافل از خونواده باشه... اما نسبت به دیگران فعالیت اجتماعی بیشتری داشته باشه )
این یعنی همسر به فکر خونواده نیست؟؟ نه اتفاقا این همسر برای تربیت فرزند داره تلاش بیشتری میکنه... تلاشی به وسعت سالم بودن جامعه.. جامعه ای که فرزندش قراره توش بزرگ شه و فرزندان فرزندانش...تلاشی به وسعت سالم بودن همه انسانها....
توو مدیریت یه نظریه ای هست به نام نظریۀ اقتضایی. شرایط و موقعیت میگه که چه رفتاری رو باید بکنی.
اگه همسر یه نفر پزشک باشه در مواقعی انتظار از خانمش نداره که به بعضی چیزا برسه؟
باید طبق موقعیت اولویت بندی بشه که آیا در اون زمان اولویت چی هست؟ رسیدن به جامعه یا رسیدن به خونواده. گاهی هر دو رو میشه انجام داد اما مواقعی پیش میاد که زن و شوهر باید از تلاش های اجتماعی یه کم بزنن تا به خونواده بیشتر برسن اما در مواقعی هم لازم نیس و در بعضی شرایط یکی به خونواده میرسه و دیگری به اجتماع. و این هیچ ارتباطی با تحصیل و ... نداره.
درک همدیگه یه مقولۀ عمیقی هست که به تحصیلات بستگیه صد درصد نداره.
اما اگه کسی درک و شعور داشته باشه و سطح تحصیلات و نوعش مثل خودمون باشه فکر نمیکنین درک بیشتری از هم میتونن داشته باشن؟؟
به نظرتون احترام میذارم اما بنده به شخصه به این اعتقاد ندارم. درک همدیگه اصلا ربطی به همرشته بودن و... نداره.
به ظر بنده اگه قرار باشه تحصیلات هم مهم باشه بهتره علوم مختلفی تو خونه باشه. حتی باید مطالعاتی در زمینه هایی غیر از علوم تخصصی وجود داشته باشه و این درک از همدیگه رو بالا میبره.
اینم اعتقاد بنده هست.
mamadshumakher
30th December 2013, 03:39 PM
سطح سواد مثل یک آپشن هست که ارزش و قیمت شمارو بالا میبرد.اما آنچه که از شما میخواهند سواد نیست.اگر شرایط اصلی را داشته باشید سطح سواد شما شانس موفقیت شمارا بالا میبرد.اما اگر شرایط اصلی را نداشته باشید برنده جایزه نوبل هم باشید بدرد زندگی نخواهید خورد.
خودرو برای حرکت به چرخ نیاز دارد.چرخ یک عضو اصلی از خودرو هست.اگر gps هم داشته باشد پس خودروی بهتری هست.
اما خودروی بدون چرخ ولی مجهز به gps ارزش دارد؟
ab.bb
30th December 2013, 03:44 PM
سطح سواد طرف مقابل در تصمیم ازدواج شما چه تاثیری را داراست؟
درحد قابل توجهی.
اگر شما دارای مدرک دکتری باشید حاضرید با یک شخص دیپلم دار که دوستش دارید ازدواج کنید؟ یا با یک لیسانس معمولی؟
بله
اصلا چه قدر سطح سواد طرفین نشان دهنده سطح شعور وفهم وقدرت تصمیم گیری اونها در زندگی هست؟
مثلا، کسی که دکترای فیزیک یا ریاضیات یا رشته مهندسی داره؛ قدرت تجزیه و تحلیل خوبی برخور داره، درنتیجه در هنگام تصمیم گیری جوانب بیشتری رو در نظر می گیره. همچین فردی درکش از روابط ، علت و معلول ها بیشتر از افراد دیگه هست؛ چون، چندین سال تحصیل باعث شده؛ ذهنش اینطور پرورش داد بشه.البته لزوم داشتن تحصیلات،باعث نمیشه فرد خوش اخلاق و درستکاری باشه.اما قدرت تصمیم گیری و توانایی حل مسائل در این دسته افراد بیشتره.
در کل میخوام بدونم اگر انشالله مواردی پیش اومد جهت ازدواج حاضرید از این معیار چشم پوشی کنید؟
بله، مدرک تحصیلی یکی از معیار هاست همه چیز نیست.
بی شک تنها معیار ازدواج سطح مدرک تحصیلی نیست اما خودتون میدونید در ایران امروزی بسیاری از دختر هامون اول از همه قبل از دیدن اقا داماد میپرسن: پسره (با همین لفظ) مدرکش چیه؟میپسندین این طور انتخاب بشه؟ خودتون چطور؟ برای فرزندانتون چطور؟ برای خواهر وبرادرانتون چطور؟ حاضرید اونها با اشخاص کمتر از خودشون (از لحاظ مدرک عرض می کنم) ازدواج کنند؟
من به شخصه هم نشینی با عالم بد اخلاق رو به جاهل خوش اخلاق ترجیح میدم. گرچه معیار علم صرفا مدرک نیست.ضمن اینکه در ازدواج درجه اول انتخاب خود شخصه، اگر خودشون راضی باشن؛ طرف هم آدم سالمی باشه؛ میشه از سطح تحصیلات چشم پوشی کرد.
اصلا این عبارت رو قبول دارید: "برای من دکتر افت داره با یه دیپلمی (یا لیسانس و..) ازدواج کنم؟؟؟ "
اگر من (نوعی) شخصی باشم که به حرف مردم اهمیت میدم؛ مطمئنا این جمله برای من صدق خواهد کرد. اگر چنین فردی نباشم؛ تحقیق میکنم تا بفهمم بجای نداشتن تحصیلات چه خصوصیت های خوبی داره.
بنظر من، نزدیکی سطح تحصیلات طرفین، میتونه روی تفاهم افراد و درکشون از هم تاثیر مثبت بذاره.
عبدالله91
30th December 2013, 03:54 PM
انتخابها
بنده تقریبا 4 سال دانشگاه بودم و بعده دانشگاه تقریبا 3 الی4 سال هم یه مطاله و تجربه و عملی کردن نظریاتی رو داشته ام اما بعده 7-8 سال به نتایجی رسیدم که تقریبا آماده کرده ام اما تایپ و... مونده که انشاالله بعده ارشد میذارم.
یه چیزی که تمامی نظریه پردازان بهش توجه کرده اند تاثیر فرهنگ بر شیوۀ اداره و مدیریت در تمامی زمینه ها هست اما به یه چیز اصلا توجه نشده اونم تاثیری که نظریات بر روح و روان و انتخابهای مردم داشته است.
مردم در عصر حاضر حتی انتخابهایشان ظاهرا انتخاب خودی هست اما در باطن این نظریه پردازان هستن که انتخاب افراد رو انجام می دهند.
نظریات تمام نظریه پردازان کامل نیستند حتی روانشناسان بزرگ دنیا که الان نظریاتشون رو دارن تدریس میکنن نظریاتشون کامل نیستند و آثار زیانباری رو روی روح و روان و انتخاب افراد میذارن. از یه بُعد درمان میکنن و از بُعد نامشخصی درد رو وارد اجتماع و روح افراد میکنن.
بنده مثالهای زیادی رو سراغ دارم که انشاالله در وقت خودش در قالب یه مقاله میذارم.
جالب است بدونین که یکی رفته بود سراغ روان شناس زبده نتیجه نگرفته بود. میگف شکست عشقی خوردم و... بهش گفته بود برو هر روز صبح نیم ساعت به اون دختر و بشب هم نیم ساعت به اون دختر فکر بکن...
ایشون میگفتن آخه من همیشه به فکرش هستم...
نظریات بشر از یه بعدی داروی موقتی میشه اما از طرف دیگه روان شخص رو بیمارتر میکنه.
الان روانشناسان اون چیزی رو درمان میکنن که نظریات روانشناسی تزریق روان آدما کرده و در آینده هم روانشناسان درمان آثار زیان بار نظریات کنونی رو خواهند کرد.
البته علم روانشناسی رو رد نمیکنم نیاز به باز شدن مسأله داره.روانشناسی خیلی خوبه اما دقت میخواد؛ دقت و آگاهی مردم رو میخواد.
روانشناسان عزیز ناراحت نشن سربسته گفتم به وقتش انشاالله مطلب رو کامل میذارم.
M@hdi42
30th December 2013, 04:10 PM
سلام داداش
من یه فکری دارم نمیدونم چند درصد قبولش دارن اما برا من خیلی مهمه اینکه طرف دکترا داشته باشه اما فهم وشعور نداشته باشه**ببخشید ها *** آخه دیدم طرف دیپلم دارم فهمش و درکش وشعورش خیلی بالاست ودر مقابلش.....
اره برا خودم خیلی مهم بود اما اول خانواده....بعد ایمان...بعد تحصیلات...[cheshmak]
و صد البته برا دخترم هم اول خانواده طرف...ایمانش....بعد سطح تحصیلات[khejalat][khejalat]
به همه دوستان *ابجی ها و داداش های سایت *در انتخاب همسر اولویت هارو با عقلشون چیدمان کنن نه با احساسشون
سلام رضا جان
اصولا سطح وشعور رو با چه وسیله و وزنه ای میسنجی؟ چه معیار هایی هست ؟ میشه یه مقدار وارد جزئیات بشی؟
در مورد جمله اخر. خب به نظرت اینکه صرفا با عقل (یعنی انتخاب اپشن به اپشن) انتخاب کردن تعارضی با این نکته نداره که اصولا الان با فرد سطح پائینتر(از جهت تحصیل که نوعی اپشن محسوب میشه) ازدواج کردن در ظاهر امری عاقلانه نیست؟ واینطوری این امر به پوینت منفی تبدیل میشه؟
هرکسی به این دلیل با شخصی که بهش علاقه داره ازدواج نکنه مشخصا از دکترا فقط مدرکش را داره
البته در مورد خانومها طبیعتا بهتره با شخصی بالاتر یا همسطح خودشون از لحاظ تحصیلات ازدواج کنن
سلام خوبی؟
ممنونم. این جمله دوم رو مقداری توضیح بده که چرا خانمها باید با فرد سطح پائین تر(بازم میگم. ازجهت تحصیلی) ازدواج نکنه؟ دلایل خاصی داره؟ یعنی یک دکتر دندانپزشک نمیتونه با یک مغازه دار(بر فرض) ازدواج کنه؟ هرچند هم وضع مالی خوب باشه؟ در این صورت باید خانمهای با مدرک دکتری فقط با بالاتر از خودشون ازدواج کنند که اصولا شاید کمبود مَرد پیش بیاد....
M@hdi42
30th December 2013, 04:22 PM
سلام!
نمیزارید آدم درس بخونه دیگه ! هی ازین بحثا راه میندازین[nishkhand]
فعلا یه کوچولو میگم... چون سریع باید برم
اولا تنها معیار نیست...یکی از معیارهاست..
دوما نه اینکه هدف این باشه برا افت نداشتن و داشتن.... فکر میکنم دلیل یچیز دیگست..
برا من تحصیل مهمه.. خیلی هم مهمه... چون یکی از دغدغه های بزرگِ من علم هست...
برا من سطح تحصیل و حتی نوعش! مهمه.. چون فکر میکنم! فکر میکنم ! میخوام همه جوره همراه هم باشیم..[sootzadan] و بتونه جوابگوی این ذهن بیش فعال ِ من[nishkhand] باشه...حد اقل یکم درجریان باشه که من چی میگم یا حتی من در جریان باشم چی میگه... ( برنامه ها زیاده من الان وقت ندارم توضیح بدم ... اما خب این فکرم شاید اشتباه باشه چون زیاد تحلیلش نکردم نمیدونم..[nadanestan])
مرسی ازین تاپیک[golrooz]
سلام
ممنونم
چه کنیم دیگه . باید به فکر جوانها بود . دغدغه جوونا داره ما رو خفه میکنه
یک سئوال یعنی اصولا سواد رو با مدرک می سنجی؟ خب هستند بسیاری که شاید فوق دیپلم هم باشند اما از لحاظ علمی خیلی بالاتر از خودشون هستند. چطور با این اشخاص برخورد میکنید؟
میزان درک و شعوره ...
وگرنه بود و نبود مدرک دکتری فرقی نداره ...
مثلا یارو رو می بینی مدرک فوق لیسانس داره اما همچین مغروره که حتی نمی خواد توی شرکت یه میز رو جا به جا کنه ... ولی از طرف دیگه یه نفر دیپلم داره ولی در عوض بهتر از اون فوق لیسانسه کار می کنه ...
سلام محمد جان
این قضیه درک وشعور رو یک مقدار باز تر کن که شامل چه چیزهایی میشه . این غرور از کجا ناشی میشه؟ یعنی فرد حس میکنه با داشتن یک کاغذ و گذروندن دروس تئوری مختلف و.... از همه جهت بر افراد پائین تر برتری پیدا میکنه؟ چقدر به صورت واقعی این علم هم همراه مدرک میاد؟ شایدم غرورشون برحق باشه.نه؟
[B]بسم الله الرحمن الرحیم لا حول و لا قوة الا بالله العلی العظیم
سلام
متشکرم ، بحث خوبیه [shaad]
.
.
.
مثلاً فردی باشه با مدرک فرض دکترا چه دختر چه پسر ، ګوشه نشین باشه ( می شناسم ) ، همش تو درس باشه ، به زندګی نرسه ، آیا خوبه ؟ اصلاً بدیهیه این موارد خوب نیست ، ولی هر دو مورد در کنار هم خوب میشه که ګاهی باید چشم پوشی کرد [cheshmak]
سلام .خوبی؟
ممنون خواهش می کنم
موافقی با نظر بعضیا که بر خلاف این میگن افراد با مدارج بالا زندگی کردن رو بلد نیستن؟ (زندگی منظور زندگی واقعی و زندگی معمولی و....)
یک فرد با این اوصاف چه برتری هایی میتونه داشته باشه که به پشتوانه اون میاد خودشو برتر میدونه؟
M@hdi42
30th December 2013, 04:30 PM
بااین بی اعتمادی ها ازدواج وهمسر داشتن اصلان برام مهم نیست چون ازدواج ها امروزه معنی نداره بخاطر توقعات بیجا ویا سوء استفاده ها!![tafakor][daava]
سلام
خیلی مطلق به مسئله نگاه ندارین اقا فرهاد؟
لطفا راجب سئوال ها صحبت کنید.
بزار بحث رو یه کم بر عکس کنم. شما میرین به خواستگاری یک خانوم. و خانوم به علت اینکه شما مدرکتون پائین تر هست میگه گرچه دوستتون دارم اما خب به هم نمیخوریم. خب؟ واکنشت چیه؟ میتونی قضیه رو درک کنی؟ حالا صدها شرایط هست که ممکنه پیش بیاد . بنده یکی رو عرض کردم
سلام ممنونم ازدعوتت
درسته که خوب وسالم وباایمان بودن طرف مقابل اولویت اول هست اما به نظرم تحصیلات هم شرطه اما تحصیلات نه 100 درصد اما خیلی تاثیر در نحوه برخورد طرف داره وشخصیت شکل میگیره
سلام
ممنون خواهش می کنم
خب برخی معتقدن که با بالا رفتن مدارک علمی شخصیت و نحوه برخورد شخص بهتر میشه وبالاتر میره . اولا اینکه موافقی؟ دوما اینکه چرا برخی این یک معیار رو در صدر خواسته ها قرار میدن؟ شما بالا رفتن مدرک رو مساوی با چه چیز هایی میدونی؟
Helena.M
30th December 2013, 04:32 PM
من یه چیزی بگم اینکه فرض کنید یه دختر خانومی دارای تحصیلات بالا هست اما به لحاظ شخصیتی هنوز کامل نشده آیا این دختر میتونه با آقایی با همین تحصیلات اما با فهم و درک بالا زندگی کنه؟؟؟؟؟؟؟؟
اون چیزی که تعیین کننده ی اصلیه مدرک نیست شخصیت ، تربیت خانواده،اصالت خانوادگی و فهم و شعور اون فرده........
چه بسا افرادی که تحصیلات بالایی دارند اما دریغ از یک ذره درک و چه بسیار افرادی که مدرک بالایی ندارند اما ......
در اینجا باید یه چیز دیگه ای روهم اضافه کرد که در شرایط جامعه ی امروزی بیشتر دختر ها به شاغل بودن فرد و درآمد کافی داشتن اون برای زندگی نگاه میکنن که حالا اگه فردی تحصیلات بالایی
نداشته باشه اما درک ، فهم و شعور بالایی داشته باشه و همین طور درآمد مناسبی هم داشته باشه مسلما حاضر به ازدواج با اون فرد میشه.....
M@hdi42
30th December 2013, 04:35 PM
بستگي دارهبه نظر من سطح سواد مهم نيست مهم اينكه از لحاظ هوشي چه جورين من فكر كنم اين موضوع كه از لحاظ هوشي در يك سطح باشن خيلي مهم تره
سلام خوبین؟
این هوش که گفتین چه جور باید تعین بشه ؟ معیار خاصی هست؟ چه طور متوجه بشیم طرفمون همسطح هست (از جهت هوشی که فرمودین)؟
مهم درک طرفین از زندگی، شما نمی خوایی که استخدام کنی بگی باید مدرکش بالا باشه، بعدش زندگی باید طوری باشه که با خوب و بد هم کنار بیان، نه اینکه بعد از 6 ماه خانم دکتر و آقای مهندس به علت نداشتن تفاهم از هم جدا بشند.
سلام
خوبی؟
به نکته ای اشاره کردی . "خانم دکتر واقای مهندس" به نظرت این کلیشه ها که بوجود اومده که یک دکتر لزوما باید با یک دکتر ویا مهندس ازدواج کنه چقدر در عوض کردن دید جوونها تاثیر داشته؟
یه کم توضیح میدین؟
M@hdi42
30th December 2013, 04:41 PM
سلام
بحث خوبیه.....
به نظر من این مهمه که سطح تحصیلات فرد چقدر باشه در حالیکه این میزان تحصیلات تعیین کننده میزان درک و شعور فرد نیست .......اما این انتظار میره که افراد تحصیل کرده درک بالاتری داشته باشن ......همیشه وجود دارن افرادی که این انتظار رو از بین می برن.....
در کل فک می کنم کم باشن دخترایی که فقط به مدرک توجه می کنن و در کنار مدرک یه سری معیار های دیگه وجود داره[shaad]
سلام
خوبی؟ ممنون بابت نظرت
خب بازم میپرسم اگه سواد تعیین کننده میزان درک و شعور فرد نیست پس چه جیزهایی درک وشعور فرد رو تعین میکنه و به نمایش میذاره؟
در مورد اون قسمت که بولد کردم هم یک مقدار توضیح بدین. به نظرتون کم هستن چنین دختر ها ویا پسر هایی؟
سلام وممنون از داداش مهدی گل بابت بحث خوبشون[nishkhand] به درد من میخوره
.
.
.
البته اگر تحصیل کرده باشه یا نه. باید شرایطط قبول داشته باشه . مثلا منی که معمارم کارم طوری که بیشتر با اقایون سر وکله میزنم. پس باید شعور وردکش برسه که هر وقت من با یک اقایی حرفیدم.نگه تو عاشقش شدی و.... که متاسفانه این زندگی نه اول داره نه اخر. [tafakor][tafakor] نه؟؟؟
سلام
ممنون. خواهش می کنم
خب بزار قضیه رو مداقی کنیم یک مقدار براتون. اگر شخصی دارای وضع مالی عالی و مناسبی باشد وبه خواستگاری شما بیان ولی مدرک ایشون دیپلم باشد شما با مردک فوق یا دکتری چه نظری راجب این شخص خواهید داشت؟ پیش داوری هاتون چیه؟ تو ذهنتون نمیگین این شخص در سطح من نیست؟ منو نمیفهمه؟ اگه همون شخص پولدار نباشه چی؟
M@hdi42
30th December 2013, 04:47 PM
این مسائل خیلی موردی و مصداقیه
یعنی نمیشه یه حکم کلی صادر کرد
حتما باید موردش پیش بیاد بعد تصمیم گرفت
مثلا یکی سطح تحصیلات آنچنانی نداره ، ولی بقول دوستان بیشتر از تحصیلات بالا و حتی بزرگتر از خودش می فهمه
ولی همین مورد نمیتونه راجع به همه صادق باشه.
در کل از اونجایی که خدا برتری انسانها رو با تقواشون می سنجه، برا ماها هم باید معیار تعیین کننده همین مورد باشه.
سلام
خوبی؟ ممنون از نظرت
خب موافق نیستم با اینکه خیلی مصداقی هست. خب بله قبول دارم برای هر شخص یکسری شرایط هست ولی اینجا "معیار" ها رو مورد نقد قرار میدیم نه اینکه دقیقا برای هر شخص بخوایم با جزئیات کامل قضیه رو موشکافی کنیم. الانم رو این قضیه متمرکز شدیم که چرا اصولا مدرک گرایی و مدرک یک "معیار" برای ازدواج شده؟ و چه بدتر که چرا برای خیلی ها اولین و مهمترین معیار قرار گرفته؟ یه جای کار مشکل نداره؟
ممنونم
M@hdi42
30th December 2013, 04:52 PM
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام. ممنون
فرهنگ ازدواج در کشورمون تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار داره. همین نظرات عزیزان رو یکی یکی که بخونین تفاوتها مشخص میشه.
کلا فرهنگ ازدواج ساده با معیارهای منطقی اسلام تحت تاثیر نظریه پردازان و ایجاد تجمل گرایی تبدیل به یک غول بزرگ شده و اون عزیزانی هم که ازدواج میکنن بیشتر از یه مدت کوتاه حتی نمیتونن همدیگه رو تحمل بکنن.
آمار طلاق اونم در کشور اسلامی نشون از وجود معیارهای غیر منطقی در ازدواج میده.
به قولی برخی از عزیزان میگن کاش ما عقل دوم برخی ایرانیان رو داشتیم؛ یعنی برخی اول کار رو انجام میدن و بعد فکر میکنن که چه کاری کردن و عجب مرتکب اشتباهی شدن.
عقل دوم را با انتخاب اول جایگزین کردن جلوی این همه طلاق رو میگیره.
سلام عبدلله جان
ممنونم از نقد زیبایی که انجام دادی
دقیقا به نکته خوبی اشاره کردی و اونم امار طلاق بود. الان درد سواد در کشور ما به شدت فزونی یافته منتها اگه مقداری توجه کنیم امار طلاق هم به همون میزارن افزایش یافته. به نظرت یه جای کار نمیلنگه؟ مگر نه اینکه باید سطح شعور افزاد هم بالاتر رفته باشه؟ پس این ناهماهنگی ها ناشی از چیه؟ این تناقضات از کجا ناشی میشه؟ چرا یک پزشک که قریب 8 سال (حداقل) مشغول به مطالعه و در ارتباط با جامعه بوده نمیتونه پس از هزاران تست زنی و انواع امتحان و هزار جور کار عملی و علمی.... یک انتخاب درست برای شریک زندگیش داشته باشه؟ اینقدر سخت هست؟
ممنونم میشم به بهانه این سئوالات اطلاعاتت رو در اختیارمون قرار بدی .
Helena.M
30th December 2013, 05:00 PM
سلام
خوبی؟ ممنون بابت نظرت
خب بازم میپرسم اگه سواد تعیین کننده میزان درک و شعور فرد نیست پس چه جیزهایی درک وشعور فرد رو تعین میکنه و به نمایش میذاره؟
در مورد اون قسمت که بولد کردم هم یک مقدار توضیح بدین. به نظرتون کم هستن چنین دختر ها ویا پسر هایی؟
مرسی.خواهش میکنم
ببین بخش اصلی شخصیت آدمها درون خونواده شکل میگیره اما محیط بیرون میتونه روی اون تاثیر گذار باشه اما اصل خونواده و نحوه ی تربیت فرزندان اون خونواده است.بنابراین اگر اصل و ریشه ی اون فرد خوب باشه و خوب تربیت شده باشه،در خونواده مسئولیت پذیر بار آومده باشه،خوش اخلاق باشه ،به لحاظ فهم و درک موضوعات مختلف و بررسی جوانب متفاوت اونها آموزش دیده باشه و.......میتونه فرد خوبی باشه.حالا این شخصیتی که اصلش شکل گرفته با ورود به جامعه مثلا دانشگاه میتونه خودشو ارتقا بده و این تحصیلات پلی بشه برای ارتقای سطح درک و فهم اون فرد.
حالا یه وقت هست که اون فرد به لحاظ خانوادگی و تربیتی سطح خوبی داره به لحاظ درک هم بالاست اما اون مرحله ی ارتقای درک و فهم رو به جای تحصیلات دانشگاهی ،بین مردم ( در افراد با شغل آزاد) یا با حضور در جامعه کسب کرده
اینکه صرفا به مدرک توجه کنن فک میکنم کم باشن الان بیشتر به میزان درآمد اون فرد توجه میشه
M@hdi42
30th December 2013, 05:02 PM
سلام
ممنون از ایجاد بحث [golrooz]
تحصیلات ممکنه معیار اهم نباشه ولی مهمه
مهمه که دختر و پسر تحصیلاتشون بهم بخوره ... فرض کنین دختر دکترا داره ، به نظرتون میتونه با یک فردی که سیکل داره ازدواج کنه ؟؟
این هم مورد توجه هست که هم و شعور و درک بالا خیلی مهم هست و هستند افرادی که بااینکه تحصیات دانشگاهی دارن ، فقط مدرکش رو کسب کردن و اصلا بویی از معرفت و درک نبردن
که بازهم برمیگرده به شخصیت و خانواده فرد ... تو چه خانواده ای بزرگ شده ، و معیارهای وابسته
پس توجه کنید می بینید که معیارها بهم گره خورده
حالا ، چنانچه علاقه ای وجود داره و یکی از طرفین تحصیلات پایین داره ... نمیشه هم سریع بگیم ازدواج منتفی ، توصیه میشه ، صددرصد ، علت ادامه تحصیل ندادن فرد مشخص بشه
این خیلی مهمه که علت چی بود ؟؟ شاید به خاطر اختلافات والدین ، طلاق والدین ، و ... بوده ، شاید فرد کشش ذهنی برای ادامه تحصیات نداشته ، وقتی کسی هوش پایین داره ، مطمئنا نمیتونه
با فردی با شرایط گفته شده ازدواج کنه
سلام
خواهش میکنم
ببینید همیشه هم قضیه دکتری و سیکل نیست. به طور مثال بعضا خیلی دیده شده که فرد دکتری حتی با فرد فوق لیسانس هم حاظر نیست سر یک میز بنشیند(و یا درمورد لیسانس و دیپلم یا دکتری ولیسانس و...) بدون اینکه بخواهد شناختی داشته باشد این یعنی اولین ومهمترین معیار شخص "مدرک تحصیلی"شده. علل این مسئله مدرک گرایی رو میشه بفرمائین! . مضاف بر اینکه شاید شخص مذکور بهترین تاجر باشد ویا استعداد شخص در موارد دیگری نهفته باشد.... در این موارد نظرتون چیه؟
در مورد این جمله هم توضیح بدین:
"مهمه که دختر و پسر تحصیلاتشون بهم بخوره ... فرض کنین دختر دکترا داره ، به نظرتون میتونه با یک فردی که سیکل داره ازدواج کنه ؟؟"
خب مشکل اصلی هم همینجاست که چرا باید چنین پرسشی در ذهن ایجاد بشه که این دو شخص به هم نخورند؟ چرا اذهان در اول کار به این سمت کشیده میشه؟ یعنی این معیار اولین معیار هست؟
نارون1
30th December 2013, 06:15 PM
سلام
خواهش میکنم
ببینید همیشه هم قضیه دکتری و سیکل نیست. به طور مثال بعضا خیلی دیده شده که فرد دکتری حتی با فرد فوق لیسانس هم حاظر نیست سر یک میز بنشیند(و یا درمورد لیسانس و دیپلم یا دکتری ولیسانس و...) بدون اینکه بخواهد شناختی داشته باشد این یعنی اولین ومهمترین معیار شخص "مدرک تحصیلی"شده. علل این مسئله مدرک گرایی رو میشه بفرمائین! . مضاف بر اینکه شاید شخص مذکور بهترین تاجر باشد ویا استعداد شخص در موارد دیگری نهفته باشد.... در این موارد نظرتون چیه؟
در مورد این جمله هم توضیح بدین:
"مهمه که دختر و پسر تحصیلاتشون بهم بخوره ... فرض کنین دختر دکترا داره ، به نظرتون میتونه با یک فردی که سیکل داره ازدواج کنه ؟؟"
خب مشکل اصلی هم همینجاست که چرا باید چنین پرسشی در ذهن ایجاد بشه که این دو شخص به هم نخورند؟ چرا اذهان در اول کار به این سمت کشیده میشه؟ یعنی این معیار اولین معیار هست؟
سلام
اون موردی که شما گفتین ، بستگی به شخصیت افراد داره .... فردی که به مثال شما دکتری یا فوق لیسانس داره حاضر نیست با سطح لیسانس سریک میز بنشینه ، مسلما باید
بررسی بشه که چرا این اتفاق میفته ، چه ضعف هایی در درونش وجود داره که نمیتونه پایین تر از خودش رو ببینه ؟ شاید فرد خیلی کمال گراست ( شاید تو مسائل دیگریبه جز مدرک
تحصیلی هم این کمال گرایی رو داره ،مثل : زیبایی ) .
افراد بعضا مدرک گرا شدن ، چون جامعه به سمت مدرک گرایی رفته ،
تفاوت مقطع افراد با یک پایه دو پایه ، مشکلی نداره ولی تفاوتهای بسیار زیاد مشکل زا میشه ... دیده شده که فرد خودش تحصیلات بالا داشته ، همسرش سطح خیلی پایین بوده ، از
شیوه صحبت کردن، دوستان و خیلی چیزا دچار اختلاف شدن .... یا بالعکس .
........
اینکه صحبتم رو به تحصیلات پایین و سیکل رسوندم ، مقصود این است که در این زمان که امکانات ادامه تحصیل مهیاست ، چرا فرد ادامه تحصیل نداده ؟؟ بازهم تاکید میکنم علت ادامه
تحصیل ندادن فرد باید مشخص بشه ... اصلا شاید فرد فهم و درک بالا داشته باشه ولی به دیل اینکه باید خانوادش رو تحت حمایتش قرار بده ، مجبور شده ترک تحصیل کنه ، هرچند
هوش و استعدادش هم داشته ... البته این نکته رو هم میرسونه که مسئولیت پذیری بالایی داره
............
در کل این معیار اولین معیار نیست مطمئنا معیارهای مهمتری وجود داره ، ولی نمیشه از کنارش همینطوری گذشت ... قبول ندارین ؟؟
باید دختر و پسر باهم صحبت کنن و به شناخت برسن .... معیارها و نقاط ضعف و قدرت رو کنار هم بچینن ، چی مهمه و چی مهمتر ...در این حین با خودتان صادق باشید
Joseph Goebbels
30th December 2013, 06:53 PM
سلام محمد جان
این قضیه درک وشعور رو یک مقدار باز تر کن که شامل چه چیزهایی میشه . این غرور از کجا ناشی میشه؟ یعنی فرد حس میکنه با داشتن یک کاغذ و گذروندن دروس تئوری مختلف و.... از همه جهت بر افراد پائین تر برتری پیدا میکنه؟ چقدر به صورت واقعی این علم هم همراه مدرک میاد؟ شایدم غرورشون برحق باشه.نه؟من اسم این غرور رو گم شدن توی یه چیز ظاهری مثل مدرک می دونم ... یه مثال دیگه یه ژاپنی همیشه به پیشرفت فکر می کنه و نه به مدرک ... اما مثلا یه نفر به مدرک فکر می کنه و چون این توهم توی ذهنش هست که برای بدست اوردن فوق لیسانس خیلی زحمت کشیده به همین خاطر لیاقتش از همه برتره ...
اینها هم حتی با همنوعشون که حتی مدرک فوق لیسانس دارند به نوعی بازی بلند وجهه ای در میارند یعنی یه طوری که یه شخصی خودش رو طوری می گیره تا برای طرف دیگه نوعی بزرگ باشه ٫٫٫ بدین معنی اگه تو فوق لیسانس داری منم دارم ! یه چنین جوی وجود داره ...
yas-90
30th December 2013, 07:20 PM
سلام[golrooz]
تحصیلات در اصل یکی از معیارهای ازدواجه که در افراد مختلف از اهمیت متفاوتی برخورداره........حالا برای کسی ممکنه جزء معیارهای خیلی مهم باشه برای کسی هم نه
اینکه گفته میشه فردی هست که سواد نداره اما درک بالایی داره یا به عکس خب کمی با دقت بیشتر که نگاه کنید مگه چند درصد از افراد هستن که سواد بالا ندارن اما اون درکی رو که فرد میخواد داره؟؟ گذشته از افرادی که سن بالایی دارن و به دلیل تجربیاتشون هم که شده این درک رو بدست اوردن .... هر چند که متاسفانه بعضی مدرک بالایی دارن اما وقتی درمورد سطح تحصیلاتشون میگن آدم شاخ درمیاره چون اون انتظاراتی که آدم از فرد تحصیل کرده داره رو برآورده نمیکنن
اگر بین افرادی قرار بگیرید که سطح تحصیلات بالایی داشته باشه و به عکس بین افرادی قرار بگیرید که سطح تحصیلات عادی داشته باشن خودبخود متوجه تفاوت هاشون میشید.... میدونید آدم وقتی میخواد یک زندگی مشترک رو شروع کنه خودبخود یکسری جزئیات در زندگی اهمیت پیدا میکنن که معمولا فرد قبل از ازدواج نادیده گرفته شون.....بعنوان مثال طرز غذا خوردن در بین افراد یا مثلا رعایت نکردن یکسری اصول اجتماعی و ادبی یا مثلا نوع حرف زدن .... خارج از گود گفته میشه بی اهمیته اما وقتی قراره با اون فرد مورد نظر در اجتماع حضور پیدا کنید خود بخود یکسری رفتارهای جزئی هم به چشم میاد که خب طبق انتظارات جامعه افرادی که سطح تحصیلات بالایی دارن تا حدود بیشتری این مسائل رو رعایت میکنن که باز هم متاسفانه قابل تعمیم به همه نیست.............البته من نمیگم اینو کاملا تاییدش کنم....از این جنبه گفتم چون یکسری دوستان به نظر با این دید نگاه نمیکنن به قضایا و البته جنبه های دیگه مثل اهمیت بیشتر درک متقابل رو گفتن که خب مسلما مهم تر هم هست و من خواستم دیگه تکرار نشه
از طرف دیگه تفاوت افکار مهمه که خب نمیشه گفت حتما مدرک بالا این تفاوت ها رو کمتر میکنه و یا خیر چون گاهی درک هر شخص از موضوعات متفاوته و کلا اصل تفاوت و عدم تفاهمات در روابط انسانی هم به همین علته
درمورد گفته های نارون 1 من هم باهاش موافقم .... فرد خودبخود با بالارفتن مدرک تحصیلیش انتظارات متفاوتی پیدا میکنه.....افکارش تغییر پیدا میکنن .... با افرادی در رده بالا مثل اساتید و دکترا و دانشجویان ارشد و کلا افرادی که سطح علمی بالایی دارن ممکنه برخورد کنه و این به خودی خود روی فرد تاثیر مهمی میذاره از طرفی شما حساب کنید یک فردی که مثلا تحصیلات بالایی نداره و بسته به وضعیت شغلی و تحصیلی و زندگی در بین چه افرادی با چه تفکری زندگی میکنه و افکار و رفتارش چقدر تحت تاثیر شرایط زندگیش کامل شده
یه خانمی دیپلم بوده ولی متاسفانه دیپلمی که شاید بهتره بگیم فقط خوندن و نوشتن بلده و هیچ وقت اونجور که باید رفت و آمدی با بقیه نداشته و همیشه در یک محیط بسته فکری و اجتماعی زندگی کرده وقتی ازدواج میکنه همسرش فردی با تحصیلات دانشگاهی بوده مثلا لیسانس بعد از ازدواج این خانم براش سخت بود با دوستان سطح بالای همسرش ارتباط داشته باشه و تنها کسی که باهاش آشنا بود خانمی بود که دقیقا مثل خودش بود با افکاری ببخشید اینجوری میگم ولی خیلی خاله زنکی و سطح پایین ....این خانم برای خودش قابل درک نبود که چرا حرفای دوستای شوهرش و همسراشونو نمیفهمه و از جمع اونا فراریه ولی از اون خانم مثل خودش خوشش میاد و دقیقا میفهمه که چی میگه
این بالایی فقط یک مثال بود و قرار نیست تعمیم داده بشه
m.g.s.t.r
30th December 2013, 07:23 PM
سلام خوبی؟
ممنونم. این جمله دوم رو مقداری توضیح بده که چرا خانمها باید با فرد سطح پائین تر(بازم میگم. ازجهت تحصیلی) ازدواج نکنه؟ دلایل خاصی داره؟ یعنی یک دکتر دندانپزشک نمیتونه با یک مغازه دار(بر فرض) ازدواج کنه؟ هرچند هم وضع مالی خوب باشه؟ در این صورت باید خانمهای با مدرک دکتری فقط با بالاتر از خودشون ازدواج کنند که اصولا شاید کمبود مَرد پیش بیاد....
علیکم السلام.خیلی ممنون
البته به درک و شعور دوطرف هم کاملا بستگی داره
مثلا خانم دکتر بعد 3 سال بشوهر کمسوادش اصرار کنه که بیا تو هم درس بخون (که مثلا آبروی خانم پیش دوستانش حفظ بشه)
یا وقتی خانم یه انتقادی میکنه همسرش فوری استنباط نکنه که خانمش میخاد تحصیلاتش را برخش بکشه و از این دست صحبتها
من یه چیزی بگم اینکه فرض کنید یه دختر خانومی دارای تحصیلات بالا هست اما به لحاظ شخصیتی هنوز کامل نشده آیا این دختر میتونه با آقایی با همین تحصیلات اما با فهم و درک بالا زندگی کنه؟؟؟؟؟؟؟؟
اون چیزی که تعیین کننده ی اصلیه مدرک نیست شخصیت ، تربیت خانواده،اصالت خانوادگی و فهم و شعور اون فرده........
چه بسا افرادی که تحصیلات بالایی دارند اما دریغ از یک ذره درک و چه بسیار افرادی که مدرک بالایی ندارند اما ......
در اینجا باید یه چیز دیگه ای روهم اضافه کرد که در شرایط جامعه ی امروزی بیشتر دختر ها به شاغل بودن فرد و درآمد کافی داشتن اون برای زندگی نگاه میکنن که حالا اگه فردی تحصیلات بالایی
نداشته باشه اما درک ، فهم و شعور بالایی داشته باشه و همین طور درآمد مناسبی هم داشته باشه مسلما حاضر به ازدواج با اون فرد میشه.....
قطعا همینطور هست که شما میفرمایید.اهمیت تحصیلات در درجه اهمیت بعدی نسبت به کمالات و شخصیت هستش
"VICTOR"
30th December 2013, 07:26 PM
سلام .خوبی؟
ممنون خواهش می کنم
موافقی با نظر بعضیا که بر خلاف این میگن افراد با مدارج بالا زندگی کردن رو بلد نیستن؟ (زندگی منظور زندگی واقعی و زندگی معمولی و....)
یک فرد با این اوصاف چه برتری هایی میتونه داشته باشه که به پشتوانه اون میاد خودشو برتر میدونه؟
سلام ، متشکرم .
خیر موافق نیستم ، ازون جایی که محیط و تربیت فرد شخصیت های اون رو شکل میده + ژنتیک ، انسان ها شخصیت های متفاوتی دارن ، اشخاصی داریم با مدارک بالا که زندګی بسیار خوبی از هر نظر دارن که این مورد خیلی عالیه و داریم اشخاصی که مدارک بالا دارن و به ګفته ی شما زندګی کردن رو بلد نیستن ، هر چند زندګی کردن به مقدار کم آموختنیه و به مقدار بیشتر به سبک و سیاق زندګی فرد و شیوه های کسب تجربه و برخورد فرد با مشکلات و ... در دوران زندګی ( در این مورد در قبل از ازدواج ) بستګی داره .
منظورتون از اوصاف مواردی بود که بنده ګفتم ؟ ګوشه نشین و ... ؟
کسانی که درس و تحصیلات در زندګی براشون بسیار مهمه ، این سطح درس و تحصیلات رو برتری خودشون می دونن ، شخصیت این افراد اینطور شکل ګرفته و تا خود فرد نخواد تغییر پیدا نمی کنه . هستن چنین افرادی و این افراد به نظرم بهتره با مثل خودشون زندګی کنن ، چون اګر بر فرض زندګی با کسی که درس در این حد براش مهم نیست ، انتخاب کنن ، و هیچ یک قصد بر تغییر طرز فکر و برخورد خودشون نداشته باشن ، از در کنار هم بودن رنج می برن ، اما اګه چنین افرادی با مثل خودشون باشن خب از این نظر هم سو هستن و تا موارد دیګه ...
این رو هم بګم که من ګفتم هر دو در کنار هم خوب میشه منظورم تحصیلات + ایمان و سطح فکری و اخلاق بالا بود و لا غیر ...[shaad]
mosighi
30th December 2013, 07:30 PM
متشكرم
يعني اينكه يكيشون نخبه نباشه اون يكي خيلي عذر ميخوام خنگ
اين موضوع رو تو چند برخورد اول ميشه متوجه شد
چون اگه خيلي با هم تفاوت داشته باشن دچار مشكل ميشن
مثلا يكسري مسايل از ديد افراد نخبه بسيار اسان ولي از نظر اون يكي سخت و همين خخ مشكل ايجاد ميكنه
ما يكي از اقواممون همين جوري شد و بعد از شش ماه جدا شدن
"golbarg"
30th December 2013, 07:38 PM
همیشه قدیمیا میگن که کبوتر باکبوتر باز با باز
از نظرمن مدرک اصلا در زندگی اثری نداره زمانی که برای دونفر مهم نباشه اما زمانی که برای یک نفرشون مهم باشه دیگه.............
برا من اصلا مهم نیست چون مدرکای که ما میگیریم اصلا مدرک نیست فقط یه کاغذ برای............
و اینکه درس خوندنامونم به درد نخوره چون زمانی که یه فردبا تحصیلات بالا به جای اینکه به شخصیت خوب برسه به یه ادم مغرور از خود راضی تبدیل میشه
معنی مدرک اون از زیادی حفظ کردن نه یاد گیری مطالب برای درست زندگی کردن
ما ایرانیاحدود15سال سطح علمییمون تو کشور از نظرمدرک تحصیلی سطح سواد بالا رفته پس باید فرهنگمون بالا بره که حالا رفته انشالله رفته اما تو ازدواج پس رفت
داشته درصد طلاق دوبرابر شده علتش چیه؟؟؟انتخاب نادرست کسی که از نظر عقلی انقد پرکه میتونه دکرتا بگیره ولی نمیتونه تو زندگیش انتخاب درست تشخیص بده
واقعا درس خوندن به چه درد میخوره؟؟؟
مث این میمونه ما روش خوردن یه دارو رو داریم روش میخونیم چطوریه اما وقتی مخوام بخوریمش میشکنه گلومون چون ...............
میخواید ازدواج کنید اول خودت طرفو ازنظر رفتاروشخصیت بشناسید ببینی اون چیزی که تو عقلتون هست اون ادم هست یادنه بعد خانوادشو زیزو کنید که ایابه
خصوصیات خانوادت نزدیکن یانه.اگ دختری اخرش شغلش اونم در حدی که تو یخچالت یبار خالی نباشه اونم مشکل نداره اما بخاطر اینکه فردا پیش بچه هات بخاطر
شوهر کردنت شرمنده نشی
مجتبی کیا
30th December 2013, 07:57 PM
با تشکر از داش مهدی گل گلاب بابت دعوت از بنده به این تاپیک
بنظرم تعادل لازمه ی زندگی انسانه و اما قطعا فرق زیادی بین کسی که دارای سواد و درک و بینش زیادیه با کسی که سطح سواد پایین تریست ، وجود داره .....
*nura*
30th December 2013, 08:12 PM
سلام به همه دوستان و خسته نباشید
جای بحث در این رابطه بسیار است و نمیشه خیلی کلی نظر داد .......
گاهی گفته میشه که سطح درک ربطی به سطح تحصیلات نداره ولی این قضیه همیشه صادق نیست ، قطعا تحصیلات باعث تغییر سطح درک هم میشه ،ولی عده ای به طور کلی تفکر متفاوتی دارند که حتی با تحصیلات هم درکشون بالا نمیره
اگر دلیل انتخاب همسر کلاس اجتماعی و .......باشه باید گفت که این قضیه ناشی از یک تفکر بچه گانه ست
البته هیچ وقت نباید فاصله زیادی بین سطح تحصیلات دو فرد باشه ،چون قطعا سطح درک ها و انتظارات متفاوت میشه
درک نسبت مستقیمی با سطح علم افراد داره ،و از طرفی میشه گفت که میزان درک آدما یه چیز ذاتیه ،اگر از ابتدا فرد زمینه روحی و اخلاقی سالم رو داشته باشه همزمان با میزان تحصیلاتش درکش هم قطعا افزایش پیدا میکنه
به عبارتی دانش کلاسیکی که ما می آموزیم مانندعدد صفر و معرفت و آگاهی ما مانند عدد یکه ،اگر وجود خود را با عدد یک یعنی معرفت و آگاهی فروزان کنیم پس به میزان هر صفر متوسط آگاهی ما 10 برابر میشه
همه ما به این امر واقفیم که بخش عظیمی از درک افراد به سطح علم اونها برمی گرده ولی نه در این حد که فوق لیسانس ،لیسانسه رو نپذیره منظورم تفاوت هاییه که به چشم میاد
ممنون از از بحث خوبتون
با آرزوی سلامتی
"در پناه حق"
Almas Parsi
30th December 2013, 08:19 PM
با سلام خدمت همه دوستان عزیز [golrooz]
و با تشکر از آقا مهدی بزرگوار از بحث بسیار مهم و کاربردی شون[golrooz]
پیش از هر چیز ممنون از نظرات دوستان که همه مباحث رو به زیبایی توضیح دادند و موارد مهمی رو هم عنوان کردند
من هم با اجازه دوستان در جایگاه یک فرد متاهل میخوام نظراتم رو بگم و امیدوارم مفید باشه
ببینین دوستان به طور کلی یکی از عوامل شکل گیری شخصیت و خصوصا وجهه ی اجتماعی هر فرد میزان تحصیلات هست و چون یکی از ویژگیهای انسانی کمال طلبیه پس خیلی از نظریه پردازان برا این اعتقادند که میزان سطح سواد رابطه مستقیم با خوشبختی داره
در بین خانواده های ایرانی تاکید به سطح تحصیلات دختر و پسر زیاده و به ندرت هستند خانواده هایی که این مقوله رو مدنظر و توجه قرار ندن
متاسفاه مدرک گرایی امروزه به نوعی ژست اجتماعی هم تبدیل شده و گاها در خانواده ها دیدیم و یا شنیدیم که فلان شخص برای چشم و هم چشمی مدرک گرفته و فلان شخص همسرش تحصیلات آکادمیک از دانشگاه فلان کشور رو داره
هر چند از همون ابتدا تکلیف این دسته از خانواده ها روشن هست و میشه عواقب و نتایج این زندگیها رو پیش بینی کرد
منهای اون دسته از افرادی که برای ظواهر القاب و مدارک تحصیلی براشون مهمه...
عده ای هم واقعا تحصیلات رو بعنوان یک اصل در زندگی دارای اهمیت میدونن
که بررسی ما برای همون دسته از خانواده هاییه که با نگرش صحیح میزان تحصیلات رو در نظر میگیرند
در سالهای اخیر چون سطح آگاهی و دانش عمومی ارتقا پیدا کرده و خانواده ها گرایش بیشتری به سطح تحصیلات یکسان پیدا کردند ولی سوال اینجاست آیا این گرایش صحیح میتونه باشه یا خیر؟؟؟
این مبحث باید از چند زاویه مورد تحلیل قرار بگیره
این مساله مهمه که تحصیلات زوج یا زوجین کدام طرف!!!! بایستی ملاک سنجش باشه ؟
ما برای بررسی بهتر این مقوله موارد و شرایطی رو باید مورد توجه قرار بدیم
یکی اینکه در شرایطی که مرد و زن دارای تحصیلات یکسان هستند
دوم در شرایطی که میزان تحصیلات مرد عالی باشه و زن تحصیلات متوسطی داشته باشه
سوم در شرایطی که زن دارای میزان تحصیلات عالیه باشه و مرد از تحصیلات پایین تری برخوردار باشه
و یا در شرایطی که مرد دارای میزان تحصیلات عالیه باشه و زن تحصیلات اندکی داشته باشه و یا بی سواد باشه
معمولا طبق آمارها موارد اول و دوم مشکلی رو برای زوجین فراهم نمیکنه ولی در موارد سوم و چهارم روابط زناشویی و زندگی مشترک دچار ناسازگاریهایی میشه که در برخی مواقع هم باعث از هم پاشیده شدن کانون زندگی میشه [nadidan]
در کل میشه گفت:
هر چی سطح اختلاف تحصیلی کمتر باشه به مراتب هم احتمال بروز اختلاف کم میشه
و بایستی توجه داشت که اگر چه وجود تحصیلات همیشه شعور و آگاهی رو به همراه نداره همونطور که دوستان هم بهش اشاره کردند اما.... صراحتا میشه گفت میزان سواد و میزان آگاهی ارتباط مستقیم با هم دارند
گاهی هم زمانی که زوجین از برابری در تحصیلات برخوردار باشند باعث ایجاد نوعی تعادل اقتدار در حیطه خانواده میشه و با این یکسانی نوعی ضمانت برتری طلبی مرد ایرانی در خانواده شده و باعث میشه که زن به سختی برتری فکری مرد رو بپذیره در نتیجه ممکنه اقتدار نوعی تعادل پیدا میکنه ولی از طرف دیگه هم باعث ایجاد بگو مگوهایی در بین زوجین میشه
در هر زندگی زناشویی اختلافات و درگیری وجود داره و عموما هم از موارد کوچیک و بی اهمیت شروع میشه اما همین مسائل کوچیک و بی اهمیت میتونه زمینه های درگیری ها و عصبانیتهای بزرگ رو فراهم کنه و به اوج برسه
و تنها زمانی به اوج میرسه و تبدیل به یک شکاف عمیق در روابط میشه که سطح سواد و درک از مسائل در بین طرفین یکسان نباشه
اگر افراد هر جامعه و هر خانواده این اصل رو بپذیرند که بین خوشبختی خانوادگی و همگونی تحصیلات زن و شوهر ارتباط مستقیم وجود داره این امر در زندگی مشترک باعث ایجاد وجوه مشترک فکری و توافقات بین زوجین خواهد شد
و یک مشکل دیگه که از میزان اختلاف سطح تحصیلی زوجین تاثیر میگیره عدم درک صحیح طرفین از همدیگه هست چون عموما در اکثر مواقع بینش یک فرد تحصیلکرده نسبت به کانون خانواده و مشکلات ومنطقی تر و واقع بینانه تره ...
و معمولا هم اختلاف سطح تحصیلی و آگاهی بیشتر در یکی از طرفین ایجاد مشکل میکنه و باعث ایجاد تفکرات متفاوت میشه و چون واکنش ها نسبت به مسائل پیرامون متفاوت میشه درک متقابل امکان پذیر نبوده و بستر مناسبی برای درگیری بین همسران میشه ...
هر چند مواردی رو که بهش اشاره کردم یک دستور العمل کلی نیست ...
چرا که چه بسیار خانواده هایی هستند که حتی دارای میزان تحصیلات یکسان هم بودند ولی زندگیشون رو در ابتدا به گونه صحیح مدیریت نکردند و در آخر کار متاسفانه به بن بست های عاطفی و طلاق رسیدند ...
در هر صورت اونچه که مسلم هست ازدواج و همسر گزینی امر بسیار با اهمیتی هست و نبایستی بر اساس احساسات و صرفا نیازهای عاطفی - جنسی تصمیم گرفته بشه و با تصمیمات عجولانه یا همون مدیریت نادرست در ابتدا مسیر رو نادرست انتخاب کرد
بلکه مثل بقیه معیارها در ازدواج تحصیلات رو هم مورد توجه قرار داد
اگر چنانچه دختر خانم و یا آقا پسری مورد ازدواج مناسبی پیدا کردند که از هر لحاظ در معیارهاشون اشتراکاتی وجود داشت و صرفا گزینه تحصیلات باعث تردید در بله گفتن یا نه گفتن میشد ....
به نظرم من بهترین کار اینه که کمی با شکیبایی و تامل بیشتر مورد رو دنبال کنند و تمامی جوانب رو مورد بررسی قرار بدن و با منطق صحیح و حساب شده تصمیم نهایی رو اتخاذ کنند
مثلا تشکیل جلسات متعددی راجع به گفتمان هایی در مورد مسائل مختلف در زندگی مشترک که این تبادل نظرات سنگ محک بسیار مناسبی برای تایید یا عدم تایید یک انتخاب میتونه باشه
و این مباحثات میزان درک و فهم طرفین رو نشون میده که تا چه حد دیدگاه هاشون به هم نزدیک هست و در این صورت میتونند تشخیص بدن که چنین ازدواجی میتونه براشون مناسب باشه یا خیر...
و نبایستی فراموش کنیم که :
داشتن مدرک تحصیلی عالیه در رشته های انسانیت و معرفت و صداقت در زندگی از همه مدارک تحصیلی بیشتر دارای اهمیته
به امید روزی که همه خانواده ها فارغ التحصیل این رشته ها باشند [golrooz]
ممنون از توجه همه دوستان[golrooz]
zoh_reh
30th December 2013, 08:56 PM
سلام
خوبی؟ ممنون از نظرت
خب موافق نیستم با اینکه خیلی مصداقی هست. خب بله قبول دارم برای هر شخص یکسری شرایط هست ولی اینجا "معیار" ها رو مورد نقد قرار میدیم نه اینکه دقیقا برای هر شخص بخوایم با جزئیات کامل قضیه رو موشکافی کنیم. الانم رو این قضیه متمرکز شدیم که چرا اصولا مدرک گرایی و مدرک یک "معیار" برای ازدواج شده؟ و چه بدتر که چرا برای خیلی ها اولین و مهمترین معیار قرار گرفته؟ یه جای کار مشکل نداره؟
ممنونم
اگه معیار اول باشه و نقش تعیین کننده اصلی رو داشته باشه صد در صد اشتباهه،
من فکر میکنم بیشترین عامل رو همین ژست اجتماعی که دوستان گفتن داره.
ولی تو این که دو نفر که قراره از یه زمان مشخصی شریک هم باشن، باید هم کفو هم باشن شکی نیست،
ولی اینکه محدود به تحصلات عالیه باشه، بقیه حله کاملا غلطه، یا معیارهای دیگه به تنهایی نمی تونن دو نفر رو به مقصد برسونن.
یکی از دوستام حدود 30 سالشه ، تو دو تا رشته کارشناسی داره، تو یه رشته هم ارشد، مرتبط با ارشدش که مالی و حسابداری ایناس تو بانک کار می کنه، شنیدم براش یه خواستگار توپ اومده از همه نظر ، ولی رد شد، علتش این بود که پسره دیپلمه.به همین راحتی. و باتفاق خانواده که مگه میشه!! چطور به خودشون جرات دادن بیان خواستگاری!
به نظر من در این مورد کاملا اشتباه کرده بود، چون از بقیه نظرها کاملا جفت و جور بودن.
ولی یکی از فامیلام دختره مهندسی خونده ، شوهرش بزازه، راضی هم هستند. حدود دو سال از زندگیشون میگذره.
AaZaAdeh
30th December 2013, 09:14 PM
سلام....
گفتنی هارو دوستان گفتن....
دقیقا همینه...با اینکه میدونیم مدرک ملاک نیست امااااااا.... میدونین قضیه مدرک مث مدل کفشه،کفش نباشه توی تیپ اثر نداره اما اگه بود باید سنخیت داشته باشه با تیپت وگرنه تو ذوق میزنه[nishkhand][cheshmak]
نمیشه منکر بعضی چیزا شد... هرکس یه تفکراتی پیش خودش میکنه، مدرک ها باید با هم یه سنخیته نسبی داشته باشه اماااااااا نباید صرف به اینکه طرف دکتراست قبولش داشت و بقیه مواردش هم بررسی میشه قطعا [cheshmak] اگه اخلاق و ایمان و مانی و....[khande] اینا رو نداشت که دیگه مدرکشو میخوام چیکا[sootzadan]میگردیم یه مدرک بالای دیگه رو بررسی میکنیم[nishkhand]
AaZaAdeh
30th December 2013, 09:18 PM
و یه چیزه دیگه اینکه...هر چی میاین بالاتر...بیشتر از اونکه مدرکتون واسه خودتون ایجاد توقع کنه، واسه بقیه اینکارو
میکنه...میدونم میدونم ...زندگی رو نمیشه رو حرف مردم بنا کرررررد...اماااااااااا...[afsoorde]
Siavash75
30th December 2013, 09:25 PM
سلام خوبین؟
سلام
خوبی؟
به نکته ای اشاره کردی . "خانم دکتر واقای مهندس" به نظرت این کلیشه ها که بوجود اومده که یک دکتر لزوما باید با یک دکتر ویا مهندس ازدواج کنه چقدر در عوض کردن دید جوونها تاثیر داشته؟
یه کم توضیح میدین؟
ببین مهدی جان، همونطور که دوستان هم گفتن، دختر خانمی، دختر خانم که چه عرض کنم دیگه دختری که با 30 32 سال سن بهش نمی گن دختر خانم، سطح توقعاتش اونقدر بالاست که به خواستگار پایین تر از فوق لیسانس جواب نمیده، یه نفر که پیدا میشه "سطح تحصیلاتش" بالاست میاد باهاش ازدواج میکنه، میبینه که نه، این آقای مهندس به تناسب سوادش یه ذر فهم اجتماعی و رفتار نداره، پس زندگیشون رو به جدایی میره، چون همدیگر رو خوب هضم نمی کنند.
اما اگه همون خانم تحصیلات براش مهم نبود، نه اینکه حذفش کنه، خیلی مهم نباشه، میتونست تا آخر عمرش با خوشبختی زندگی کنه. منظور بنده اینه
hyper neo
30th December 2013, 11:16 PM
سطح تحصیلات با سطح شعور رابطه مستقیم نداره
برخی افراد این دو مورد رو با هم یکی میدونن و همین علت باعث میشه که تحصیلات طرف براشون به شکل زیاد اهمیت داشته باشه...
در اصل فکر میکنن کسی که تحصیلات بالا نداره صرفا کم شعور هستش!!
zoh_reh
30th December 2013, 11:20 PM
البته تو بحثهای قبلی راجع به این مسائل کمی صحبت شده بود
راجع به هوش هیجانی(عاطفیeq) گفته بودیم که این هوش اگر تقویت نشود و یا زمینه رشد نداشته باشد، در واقع شخص ممکن است از آی کیو بالایی برخوردار باشد(خانم یا آقا دکترا) ولی مهارت اجتماعی لازم را نداشته باشد، همراهی و همدلی با مردم ، یا در مدیریت عواطف و احساسات در رهبری دیگران ضعیف باشد.
بنابراین بدترین حالت تربیت که متاسفانه جامعه بدجور درگیر شده است، تک بعدی کردن فرزندان است،
یعنی فقط و فقط از این کلاس به اون کلاس، حتما دو زبان بلد بودن، کارهای نکرده والدین را فرزند به دوش بکشه،
نتیجه اش این میشه که فرزند در چارچوب درس و مدرسه و کتاب مانده و فقط افرادی مثل خودشو دیده و همونا رو می پسنده،
نتیجه اش هم میشه یه چیزی مثل بحث ما.
محمد نظری گندشمین
31st December 2013, 12:00 AM
از نظرمن مدرک اصلا در زندگی اثری نداره [tafakor][tafakor] زمانی که برای دونفر مهم نباشه اما زمانی که برای یک نفرشون مهم باشه دیگه.............
برا من اصلا مهم نیست چون مدرکای که ما میگیریم اصلا مدرک نیست فقط یه کاغذ برای............
و اینکه درس خوندنامونم به درد نخوره چون زمانی که یه فردبا تحصیلات بالا به جای اینکه به شخصیت خوب برسه به یه ادم مغرور از خود راضی تبدیل میشه
ما ایرانیاحدود15سال سطح علمییمون تو کشور از نظرمدرک تحصیلی سطح سواد بالا رفته پس باید فرهنگمون بالا بره که حالا رفته انشالله رفته اما تو ازدواج پس رفت
داشته درصد طلاق دوبرابر شده علتش چیه؟؟؟انتخاب نادرست کسی که از نظر عقلی انقد پرکه میتونه دکرتا بگیره ولی نمیتونه تو زندگیش انتخاب درست تشخیص بده
مث این میمونه ما روش خوردن یه دارو رو داریم روش میخونیم چطوریه اما وقتی مخوام بخوریمش میشکنه گلومون چون ...............
میخواید ازدواج کنید اول خودت طرفو ازنظر رفتاروشخصیت بشناسید ببینی اون چیزی که تو عقلتون هست اون ادم هست یادنه بعد خانوادشو زیزو کنید که ایابه
خصوصیات خانوادت نزدیکن یانه.اگ دختری اخرش شغلش اونم در حدی که تو یخچالت یبار خالی نباشه اونم مشکل نداره اما بخاطر اینکه فردا پیش بچه هات بخاطر
شوهر کردنت شرمنده نشی
اگر مدرک ( تحصیلات) در زندگی هیچ ( اصلاً ) اثری نداره بهترست دیگه به تحصیل ادامه ندی.
فکر کنم این حرفتون خیلی اغراق آمیز و افراطگرایانست
عبدالله91
31st December 2013, 08:31 AM
سلام عبدلله جان
ممنونم از نقد زیبایی که انجام دادی
دقیقا به نکته خوبی اشاره کردی و اونم امار طلاق بود. الان درد سواد در کشور ما به شدت فزونی یافته منتها اگه مقداری توجه کنیم امار طلاق هم به همون میزارن افزایش یافته. به نظرت یه جای کار نمیلنگه؟ مگر نه اینکه باید سطح شعور افزاد هم بالاتر رفته باشه؟ پس این ناهماهنگی ها ناشی از چیه؟ این تناقضات از کجا ناشی میشه؟ چرا یک پزشک که قریب 8 سال (حداقل) مشغول به مطالعه و در ارتباط با جامعه بوده نمیتونه پس از هزاران تست زنی و انواع امتحان و هزار جور کار عملی و علمی.... یک انتخاب درست برای شریک زندگیش داشته باشه؟ اینقدر سخت هست؟
ممنونم میشم به بهانه این سئوالات اطلاعاتت رو در اختیارمون قرار بدی .
بعله مهدی جان میلنگه باهاتون موافقم
عزیز یه چیزی بین تمامی نظرات دوستان هست اما بهش اشاره دقیق نشده. مثلا تقریبا عزیزان معتقدند که وقتی مدرک و سواد بالا میره انتظارات و احتمالا درک هم بالا میره اما این مدرک و تحصیلات عالیه نیست که اثر مستقیمی روی درک و انتظارات داشته باشه. یه چیز دیگه هست که این بین اثر مستقیم داره اما به اسم مدرک و تحصیلات تموم میشه.
نظریه پردازان بهش میگن پیچیدگی شناختی اگه فردی دارای پیچیدگی شناختی پیچیده ای باشه درکش یقینن میره بالا و هیچ شکی تو این نیس. و دلیل اثبات این همون اثر نگذاشتن مدرک و تحصیلات روی همه هست و این ضد و نقیض بودن میگه که تحصیلات اثر حقیقی نداره.
حالا این پیچیدگی شناختی چی هست یه کم مفصله توضیحش. اما به طور خلاصه همون گزینه های شناختی هست که افراد طبق تجربیات و ... در مسیر زندگی کسب میکنن .
حالا اگه یکی دارای پیچیدگی شناختی ساده باشه و دیگری دارای پیچیدگی شناختی پیچیده ای باشه درکشون متفاوت خواهد بود. حالا اگه تحصیلات پیچیدگی شناختی فرد رو بالا ببره میشه گفت اثر داره و این مختص تحصیلات نیست هر چیزی که اثری روی این پیچیدگی داشته باشه تفاوت ایجاد خواهد کرد.
در فرق بین پیچیدگی شناختی اینو مطرح می کنند که اگه کسی دارای پیچیدگی شناختی ساده ای باشه بین چینی ها و ژاپنی ها تفاوتی رو احساس نمیکنه اما اون فردی که از پیچیدگی شناختی پیچیده ای برخوردار باشه تفاوت های فاحشی رو بین چینی ها و ژاپنی ها خواهد یافت.
البته هیچ وقت نباید فاصله زیادی بین سطح تحصیلات دو فرد باشه ،چون قطعا سطح درک ها و انتظارات متفاوت میشه
اگر بین افرادی قرار بگیرید که سطح تحصیلات بالایی داشته باشه و به عکس بین افرادی قرار بگیرید که سطح تحصیلات عادی داشته باشن خودبخود متوجه تفاوت هاشون میشید
فکر کنم این موضوع مربوط به پیچیدگی شناختی افراد باشه که هر کسی میتونه گسترشش بده بدون اینکه تحصیلات عالیه داشته باشه.
عبدالله91
31st December 2013, 08:54 AM
همه ما به این امر واقفیم که بخش عظیمی از درک افراد به سطح علم اونها برمی گرده ولی نه در این حد که فوق لیسانس لیسانسه رو نپذیره منظورم تفاوت هاییه که به چشم میاد
ممنون از از بحث خوبتون
علم با تحصیلات یه کم فرق نداره؟ بشر آن چیزی را که می آموزد به کار میگیرد نه آن چیزی را که می خواند. تحصیلات لزوما دانش نظری افراد رو بالا میبره نه دانش عملی. طبق گفته رابینز یادگیری چیزی هست که در اعمال ظاهر شود و پایدار بماند. هر مطلبی را که میخوانیم لزوما به کار نمی بندیم بلکه آن چیزی را که یادگرفته ایم به کار می بندیم.
همه ما به این امر واقفیم که بخش عظیمی از درک افراد به سطح علم اونها برمی گرده ولی نه در این حد که فوق لیسانس لیسانسه رو نپذیره منظورم تفاوت هاییه که به چشم میاد
ادراک یه مساله بسیار پیچیده ای هست که افراد در ابتدا با گزینش های ادراکی شروع به درک اطراف و اطرافیان می کنند. حالا چرا یه نفر که دکترا داره بهتر از یه فرد تقریبا بیسواد(مثلا) در اجتماع ظاهر میشه؟
افرادی که سطح تحصیلات بالاتری دارند بخاطر حفظ وجهۀ اجتماعی سعی میکنن به شکل خاصی در اجتماع ظاهر بشوند اما در مسائل زندگی اون حقیقته خودشو نشون خواهد داد و این ظاهر و درک از بین خواهد رفت. پس بهتر است در انتخاب به شناخت واقعیات بپردازیم.
البته هر چقد پیچیدگی شناختی و علم (نه تحصیلات؛ علم به معنای یادگیری و آگاهی)افراد بالا میره از ادراک بالایی برخوردار میشه. این یه چیز اثبات شده هست و تفاوتهای برخوردی در افراد تحصیل کرده یکی از نشانه های رد نظر تاثیر تحصیلات در ادراک هست. تنها اون تحصیلاتی اثر داره که عامل یادگیری یا افزایش دهندۀ دامنۀ پیچیدگی شناختی هست.
yas-90
31st December 2013, 10:41 AM
در فرق بین پیچیدگی شناختی اینو مطرح می کنند که اگه کسی دارای پیچیدگی شناختی ساده ای باشه بین چینی ها و ژاپنی ها تفاوتی رو احساس نمیکنه اما اون فردی که از پیچیدگی شناختی پیچیده ای برخوردار باشه تفاوت های فاحشی رو بین چینی ها و ژاپنی ها خواهد یافت.
سلام
پس من احتمالا پیچیدگی شناختی ساده ای دارم چون تشخیصشون برام سخته[nishkhand]
farhad_jomand
31st December 2013, 11:48 AM
سلام
خیلی مطلق به مسئله نگاه ندارین اقا فرهاد؟
لطفا راجب سئوال ها صحبت کنید.
بزار بحث رو یه کم بر عکس کنم. شما میرین به خواستگاری یک خانوم. و خانوم به علت اینکه شما مدرکتون پائین تر هست میگه گرچه دوستتون دارم اما خب به هم نمیخوریم. خب؟ واکنشت چیه؟ میتونی قضیه رو درک کنی؟ حالا صدها شرایط هست که ممکنه پیش بیاد . بنده یکی رو عرض کردم
سلام
ممنون خواهش می کنم
خب برخی معتقدن که با بالا رفتن مدارک علمی شخصیت و نحوه برخورد شخص بهتر میشه وبالاتر میره . اولا اینکه موافقی؟ دوما اینکه چرا برخی این یک معیار رو در صدر خواسته ها قرار میدن؟ شما بالا رفتن مدرک رو مساوی با چه چیز هایی میدونی؟
منم می گم حق دارین دختر خانم خداحافظ وجلسه رو ترک می کنم[shaad]
- - - به روز رسانی شده - - -
باکم شدن شعور انسانی
m.g.s.t.r
31st December 2013, 02:17 PM
کی از دوستام حدود 30 سالشه ، تو دو تا رشته کارشناسی داره، تو یه رشته هم ارشد، مرتبط با ارشدش که مالی و حسابداری ایناس تو بانک کار می کنه، شنیدم براش یه خواستگار توپ اومده از همه نظر ، ولی رد شد، علتش این بود که پسره دیپلمه.به همین راحتی. و باتفاق خانواده که مگه میشه!! چطور به خودشون جرات دادن بیان خواستگاری!
تو یه اداره ای سرباز بودم که 4 تا از کارمندانش خانم بودن (همگی بالای 30 سال)هر کدوم از خانمها 1 اتومبیل شخصی هم داشتن و حقوق مناسب ولی فقط یکیشون متاهل بود و بقیه به احتمال زیاد بخاطر همین دلایل مجرد بودن!!!!!
*nura*
31st December 2013, 02:57 PM
علم با تحصیلات یه کم فرق نداره؟ بشر آن چیزی را که می آموزد به کار میگیرد نه آن چیزی را که می خواند. تحصیلات لزوما دانش نظری افراد رو بالا میبره نه دانش عملی. طبق گفته رابینز یادگیری چیزی هست که در اعمال ظاهر شود و پایدار بماند. هر مطلبی را که میخوانیم لزوما به کار نمی بندیم بلکه آن چیزی را که یادگرفته ایم به کار می بندیم.
ادراک یه مساله بسیار پیچیده ای هست که افراد در ابتدا با گزینش های ادراکی شروع به درک اطراف و اطرافیان می کنند. حالا چرا یه نفر که دکترا داره بهتر از یه فرد تقریبا بیسواد(مثلا) در اجتماع ظاهر میشه؟
افرادی که سطح تحصیلات بالاتری دارند بخاطر حفظ وجهۀ اجتماعی سعی میکنن به شکل خاصی در اجتماع ظاهر بشوند اما در مسائل زندگی اون حقیقته خودشو نشون خواهد داد و این ظاهر و درک از بین خواهد رفت. پس بهتر است در انتخاب به شناخت واقعیات بپردازیم.
البته هر چقد پیچیدگی شناختی و علم (نه تحصیلات؛ علم به معنای یادگیری و آگاهی)افراد بالا میره از ادراک بالایی برخوردار میشه. این یه چیز اثبات شده هست و تفاوتهای برخوردی در افراد تحصیل کرده یکی از نشانه های رد نظر تاثیر تحصیلات در ادراک هست. تنها اون تحصیلاتی اثر داره که عامل یادگیری یا افزایش دهندۀ دامنۀ پیچیدگی شناختی هست.
سلام
ممنون از توضیحاتتون ،فرمایش شما رو قبول دارم ،همون طور که گفتم این مبحث یه بحث ساده نیست و برای توضیح جزئیات نیاز به وقت بیشتری داره.....
"در پناه حق"
sr hesabi
31st December 2013, 03:16 PM
سلام به داداش مهدی گل
من کاملا با سونای موافقم
دو طرف باید دغدغه ذهنی همدیگه رو درک کنند و تا حدی پاسخگو باشند
الان در جامعه ما ،کار ما بخش اهمی از زندگی مارو تشکیل میده و کار ما با مدرک یا سطح سواد ما آمیخته هست
برای مثال شما وقتی زنتون پزشک باشه و خودتون یک فرد بازاری ،مطمئنا با ساعات کاری خانومتون مشکل پیدا میکنید با شیفت های کاری و ...
پس میبینید که نوع کار مهمه
یعنی هرکسی باید با کسی که در سطح خودش باشه زندگی کنه(از لحاظ فکری میگم)
M@hdi42
31st December 2013, 08:41 PM
علیکم السلام.خیلی ممنون
البته به درک و شعور دوطرف هم کاملا بستگی داره
مثلا خانم دکتر بعد 3 سال بشوهر کمسوادش اصرار کنه که بیا تو هم درس بخون (که مثلا آبروی خانم پیش دوستانش حفظ بشه)
یا وقتی خانم یه انتقادی میکنه همسرش فوری استنباط نکنه که خانمش میخاد تحصیلاتش را برخش بکشه و از این دست صحبتها
دقیقا به نکته خوبی اشاره کردی.ممنونم
یعنی برخی از این موضوعات در متن زندگی خودشون رو نشون میدن. مواقع درگیری و..... . ولی وقتی دو نفر ازدواج میکنن نباید همه این مسائل براشون حل شده باشه؟ چطور میشه که از اون همه فیلتر عبور میکنن و به مرحله ازدواج و بعدش می رسن ولی باز میبینیم که خیلی مسائل هنوز حل نشده؟ مگر کسایی که ازدواج میکنن نباید با مسائل هم کنار اومده باشن؟[tafakor]
M@hdi42
31st December 2013, 08:44 PM
سلام ، متشکرم .
خیر موافق نیستم ، ازون جایی که محیط و تربیت فرد شخصیت های اون رو شکل میده + ژنتیک ، انسان ها شخصیت های متفاوتی دارن ، اشخاصی داریم با مدارک بالا که زندګی بسیار خوبی از هر نظر دارن که این مورد خیلی عالیه و داریم اشخاصی که مدارک بالا دارن و به ګفته ی شما زندګی کردن رو بلد نیستن ، هر چند زندګی کردن به مقدار کم آموختنیه و به مقدار بیشتر به سبک و سیاق زندګی فرد و شیوه های کسب تجربه و برخورد فرد با مشکلات و ... در دوران زندګی ( در این مورد در قبل از ازدواج ) بستګی داره .
منظورتون از اوصاف مواردی بود که بنده ګفتم ؟ ګوشه نشین و ... ؟
کسانی که درس و تحصیلات در زندګی براشون بسیار مهمه ، این سطح درس و تحصیلات رو برتری خودشون می دونن ، شخصیت این افراد اینطور شکل ګرفته و تا خود فرد نخواد تغییر پیدا نمی کنه . هستن چنین افرادی و این افراد به نظرم بهتره با مثل خودشون زندګی کنن ، چون اګر بر فرض زندګی با کسی که درس در این حد براش مهم نیست ، انتخاب کنن ، و هیچ یک قصد بر تغییر طرز فکر و برخورد خودشون نداشته باشن ، از در کنار هم بودن رنج می برن ، اما اګه چنین افرادی با مثل خودشون باشن خب از این نظر هم سو هستن و تا موارد دیګه ...
این رو هم بګم که من ګفتم هر دو در کنار هم خوب میشه منظورم تحصیلات + ایمان و سطح فکری و اخلاق بالا بود و لا غیر ...[shaad]
خب پس هیچ گونه راهی رو پیشنهاد نمیدین که بشه با این مسئله کنار اومد؟
سئوال اساسی من این بود که ""چرا"" باید این طرز تفکر بوجود اومده باشه در یک جوان که تحصیلات میتونه چنین برتری رو درش ایجاد کند؟ چطور میشه این قضیه رو در جامعه حل کرد؟
M@hdi42
31st December 2013, 08:51 PM
از نظرمن مدرک اصلا در زندگی اثری نداره زمانی که برای دونفر مهم نباشه اما زمانی که برای یک نفرشون مهم باشه دیگه.............
شوهر کردنت شرمنده نشی
سلام ممنونم از نظرتون. موافقم ولی راه حلی هم دارین برای این مسئله تو جامعه؟
نگفتین نظر خودتون چیه. یعنی اینکه اگه این مورد برای خودت پیش بیاد چه واکنشی خواهی داشت؟ چه خودت بالاتر قرار بگیری و چه بر عکس!
ممنون میشم توضیحتون رو بشنوم
M@hdi42
31st December 2013, 08:54 PM
با تشکر از داش مهدی گل گلاب بابت دعوت از بنده به این تاپیک
بنظرم تعادل لازمه ی زندگی انسانه و اما قطعا فرق زیادی بین کسی که دارای سواد و درک و بینش زیادیه با کسی که سطح سواد پایین تریست ، وجود داره .....
سلام مجتبی جان عزیزم. لطف داری
ببین مجتبی جان . دو مسئله هست. یکی اینکه اصولا سواد علمی بیشتر بینش بیشتری رو هم اظافه می کنه؟ ودوم اینکه اصولا کسب مدرک بالاتر مساوی است با سواد بیشتر؟
ممنون میشم توضیح بدی راجب این دو مسئله
M@hdi42
31st December 2013, 09:00 PM
سلام به همه دوستان و خسته نباشید
جای بحث در این رابطه بسیار است و نمیشه خیلی کلی نظر داد .......
گاهی گفته میشه که سطح درک ربطی به سطح تحصیلات نداره ولی این قضیه همیشه صادق نیست ، قطعا تحصیلات باعث تغییر سطح درک هم میشه ،ولی عده ای به طور کلی تفکر متفاوتی دارند که حتی با تحصیلات هم درکشون بالا نمیره
اگر دلیل انتخاب همسر کلاس اجتماعی و .......باشه باید گفت که این قضیه ناشی از یک تفکر بچه گانه ست
درک نسبت مستقیمی با سطح علم افراد داره ،و از طرفی میشه گفت که میزان درک آدما یه چیز ذاتیه ،اگر از ابتدا فرد زمینه روحی و اخلاقی سالم رو داشته باشه همزمان با میزان تحصیلاتش درکش هم قطعا افزایش پیدا میکنه
به عبارتی دانش کلاسیکی که ما می آموزیم مانندعدد صفر و معرفت و آگاهی ما مانند عدد یکه ،اگر وجود خود را با عدد یک یعنی معرفت و آگاهی فروزان کنیم آنگاه به میزان هر صفر متوسط آگاهی ما 10 برابر میشه
ممنون از از بحث خوبتون
با آرزوی سلامتی
"در پناه حق"
سلام . ممنون از نظر خوبتون. خواهش می کنم.
به نظرتون اولا چطور باید این تفاوت هایی که اشاره کردین رو در نسبت مستقیم با علم قرار داد ؟ (خودتون فرمودین) سئوال اصلی هم همین هست. ببینید علم افراد ( مقصود از علم ریاضی-فیزیک -پزشکی و.... )چرا باید در رابطه دو فرد تاثیر داشته باشه؟ مگر نه اینکه بسیاری ازمشاهیر زنان خانه دار داشته اند؟ ویا بسیاری از پزشکان دارای زندگی موفق همسر بی سواد داشته اند؟
رابطه عاطفی اصولا چرا باید در تماس مستقیم با مدارج علمی باشد؟
M@hdi42
31st December 2013, 09:30 PM
با سلام خدمت همه دوستان عزیز [golrooz]
و با تشکر از آقا مهدی بزرگوار از بحث بسیار مهم و کاربردی شون[golrooz]
پیش از هر چیز ممنون از نظرات دوستان که همه مباحث رو به زیبایی توضیح دادند و موارد مهمی رو هم عنوان کردند
من هم با اجازه دوستان در جایگاه یک فرد متاهل میخوام نظراتم رو بگم و امیدوارم مفید باشه
ببینین دوستان به طور کلی یکی از عوامل شکل گیری شخصیت و خصوصا وجهه ی اجتماعی هر فرد میزان تحصیلات هست و چون یکی از ویژگیهای انسانی کمال طلبیه پس خیلی از نظریه پردازان برا این اعتقادند که میزان سطح سواد رابطه مستقیم با خوشبختی داره
در بین خانواده های ایرانی تاکید به سطح تحصیلات دختر و پسر زیاده و به ندرت هستند خانواده هایی که این مقوله رو مدنظر و توجه قرار ندن
متاسفاه مدرک گرایی امروزه به نوعی ژست اجتماعی هم تبدیل شده و گاها در خانواده ها دیدیم و یا شنیدیم که فلان شخص برای چشم و هم چشمی مدرک گرفته و فلان شخص همسرش تحصیلات آکادمیک از دانشگاه فلان کشور رو داره
هر چند از همون ابتدا تکلیف این دسته از خانواده ها روشن هست و میشه عواقب و نتایج این زندگیها رو پیش بینی کرد
منهای اون دسته از افرادی که برای ظواهر القاب و مدارک تحصیلی براشون مهمه...
عده ای هم واقعا تحصیلات رو بعنوان یک اصل در زندگی دارای اهمیت میدونن
که بررسی ما برای همون دسته از خانواده هاییه که با نگرش صحیح میزان تحصیلات رو در نظر میگیرند
سلام . ممنونم از نظرات خوبتون. خواهش می کنم
نکات خوبی رو یاد اور شدین که از ذکر دوباره اونها به خواطر کوتاهی سخن خود داری می کنم مبنی بر بینش خانواده ها و کمال طلبی افراد و.... که بسیار جالب بودند. ممنونم
خب این سئوال رو دارم با توجه به اینکه شما در جایگاه یک فرد وبانوی متاهل قرار دارین و صاحب فرزند صالح و باشخصیتی هستید این فرصت رو برای ما پیش آورد که سئوالاتی رو داشته باشیم.
نخست اینکه در صورتی که برای فرزند شما که دارای تحصیلات عالیه (درحد دکتری) هستند(در آینده نه چندان دور انشالله) افرادی جهت امر ازدواج خدمتتون شرف یاب شوند در صورتی که دارای تحصیلات کمتر از ایشان باشند واکنش ویا واکنش های شما چگونه خواهد بود؟ میخوام کمی تفصیلی تر به مسئله بپردازید. دختر خانتمون اگر به این ازدواج با فرد دیپلمی رضایت کامل داشته باشند شما دخالتی در این امر خواهید داشت؟ این احساس در شما ایجاد نمیشه که ممکنه وجهه خانوادگی شما از بین بره ویا خدایی نکرده خدشه دار بشه؟ (بر این فرض که فرد مذبور دارای وضع مالی خوب و طرز فکر مناسب و با شخصیت باشند)
ممنون میشم
در سالهای اخیر چون سطح آگاهی و دانش عمومی ارتقا پیدا کرده و خانواده ها گرایش بیشتری به سطح تحصیلات یکسان پیدا کردند ولی سوال اینجاست آیا این گرایش صحیح میتونه باشه یا خیر؟؟؟
این مبحث باید از چند زاویه مورد تحلیل قرار بگیره
این مساله مهمه که تحصیلات زوج یا زوجین کدام طرف!!!! بایستی ملاک سنجش باشه ؟
ما برای بررسی بهتر این مقوله موارد و شرایطی رو باید مورد توجه قرار بدیم
یکی اینکه در شرایطی که مرد و زن دارای تحصیلات یکسان هستند
دوم در شرایطی که میزان تحصیلات مرد عالی باشه و زن تحصیلات متوسطی داشته باشه
سوم در شرایطی که زن دارای میزان تحصیلات عالیه باشه و مرد از تحصیلات پایین تری برخوردار باشه
و یا در شرایطی که مرد دارای میزان تحصیلات عالیه باشه و زن تحصیلات اندکی داشته باشه و یا بی سواد باشه
معمولا طبق آمارها موارد اول و دوم مشکلی رو برای زوجین فراهم نمیکنه ولی در موارد سوم و چهارم روابط زناشویی و زندگی مشترک دچار ناسازگاریهایی میشه که در برخی مواقع هم باعث از هم پاشیده شدن کانون زندگی میشه [nadidan]
ممنونم. خوب اشاره کردین. منم با یک سئوال ادامه میدم
به نظر شما چرا اغلب وقتی یک زن به مقام بالاتر از یک مرد (چه مالی-چه تحصیلاتی و....) می رسد بنیان خانواده ها به ارزه می افتند. این عوامل چه چیزهایی هستند؟ فرهنگی؟ ناشی از خانواده؟ اقتصادی؟ و یا...........؟
ممنون میشم توضیح بدین راجب این موضوع
در کل میشه گفت:
هر چی سطح اختلاف تحصیلی کمتر باشه به مراتب هم احتمال بروز اختلاف کم میشه
و بایستی توجه داشت که اگر چه وجود تحصیلات همیشه شعور و آگاهی رو به همراه نداره همونطور که دوستان هم بهش اشاره کردند اما.... صراحتا میشه گفت میزان سواد و میزان آگاهی ارتباط مستقیم با هم دارند
گاهی هم زمانی که زوجین از برابری در تحصیلات برخوردار باشند باعث ایجاد نوعی تعادل اقتدار در حیطه خانواده میشه و با این یکسانی نوعی ضمانت برتری طلبی مرد ایرانی در خانواده شده و باعث میشه که زن به سختی برتری فکری مرد رو بپذیره در نتیجه ممکنه اقتدار نوعی تعادل پیدا میکنه ولی از طرف دیگه هم باعث ایجاد بگو مگوهایی در بین زوجین میشه
در هر زندگی زناشویی اختلافات و درگیری وجود داره و عموما هم از موارد کوچیک و بی اهمیت شروع میشه اما همین مسائل کوچیک و بی اهمیت میتونه زمینه های درگیری ها و عصبانیتهای بزرگ رو فراهم کنه و به اوج برسه
و تنها زمانی به اوج میرسه و تبدیل به یک شکاف عمیق در روابط میشه که سطح سواد و درک از مسائل در بین طرفین یکسان نباشه
اگر افراد هر جامعه و هر خانواده این اصل رو بپذیرند که بین خوشبختی خانوادگی و همگونی تحصیلات زن و شوهر ارتباط مستقیم وجود داره این امر در زندگی مشترک باعث ایجاد وجوه مشترک فکری و توافقات بین زوجین خواهد شد
متشکر. خیلی خوب توضیح دادین
یک سئوال رو از بقیه دوستان هم پرسیدم که دوست دارم شما هم توضیحی راجبش اگر مایل هستین بدین که استفاده بیشتری ببریم از گفتار زیباتون.
ببینید قبول دارم که سواد میتونه اگاهی رو بالا ببره. اما خب این سواد چه رابطه ای با بالا رفتن مدارک دارد؟ تفسیر شما از "سواد" چیست؟ روابط شیمی و فیزیک وامتحانات دانشگاهی و گرفتن مدارج علمی چه تاثیراتی بر روابط عاطفی دارند؟ چرا باید فکر کرد یک فرد فوق دیپلم دارای سواد مدیریتی کمتری هست برای اداره زندگی؟
شاید دوستانی باشند مثل جناب "بیل گیتس" که دانشگاه رو رها کردند اما .......
تشکر مجدد
و یک مشکل دیگه که از میزان اختلاف سطح تحصیلی زوجین تاثیر میگیره عدم درک صحیح طرفین از همدیگه هست چون عموما در اکثر مواقع بینش یک فرد تحصیلکرده نسبت به کانون خانواده و مشکلات ومنطقی تر و واقع بینانه تره ...
و معمولا هم اختلاف سطح تحصیلی و آگاهی بیشتر در یکی از طرفین ایجاد مشکل میکنه و باعث ایجاد تفکرات متفاوت میشه و چون واکنش ها نسبت به مسائل پیرامون متفاوت میشه درک متقابل امکان پذیر نبوده و بستر مناسبی برای درگیری بین همسران میشه ...
هر چند مواردی رو که بهش اشاره کردم یک دستور العمل کلی نیست ...
چرا که چه بسیار خانواده هایی هستند که حتی دارای میزان تحصیلات یکسان هم بودند ولی زندگیشون رو در ابتدا به گونه صحیح مدیریت نکردند و در آخر کار متاسفانه به بن بست های عاطفی و طلاق رسیدند ...
در هر صورت اونچه که مسلم هست ازدواج و همسر گزینی امر بسیار با اهمیتی هست و نبایستی بر اساس احساسات و صرفا نیازهای عاطفی - جنسی تصمیم گرفته بشه و با تصمیمات عجولانه یا همون مدیریت نادرست در ابتدا مسیر رو نادرست انتخاب کرد
بلکه مثل بقیه معیارها در ازدواج تحصیلات رو هم مورد توجه قرار داد
اگر چنانچه دختر خانم و یا آقا پسری مورد ازدواج مناسبی پیدا کردند که از هر لحاظ در معیارهاشون اشتراکاتی وجود داشت و صرفا گزینه تحصیلات باعث تردید در بله گفتن یا نه گفتن میشد ....
به نظرم من بهترین کار اینه که کمی با شکیبایی و تامل بیشتر مورد رو دنبال کنند و تمامی جوانب رو مورد بررسی قرار بدن و با منطق صحیح و حساب شده تصمیم نهایی رو اتخاذ کنند
مثلا تشکیل جلسات متعددی راجع به گفتمان هایی در مورد مسائل مختلف در زندگی مشترک که این تبادل نظرات سنگ محک بسیار مناسبی برای تایید یا عدم تایید یک انتخاب میتونه باشه
و این مباحثات میزان درک و فهم طرفین رو نشون میده که تا چه حد دیدگاه هاشون به هم نزدیک هست و در این صورت میتونند تشخیص بدن که چنین ازدواجی میتونه براشون مناسب باشه یا خیر...
و نبایستی فراموش کنیم که :
داشتن مدرک تحصیلی عالیه در رشته های انسانیت و معرفت و صداقت در زندگی از همه مدارک تحصیلی بیشتر دارای اهمیته
به امید روزی که همه خانواده ها فارغ التحصیل این رشته ها باشند [golrooz]
ممنون از توجه همه دوستان[golrooz]
خب اینجا هم راجب مرز عقل و احساس در آغاز زندگی مشترک صحبت کردین. شما به چه عواملی بیشتر تاکید دارید؟ یعنی به زبان ساده تر با دیدن داماد دو دوتا چهار تا های معمول بیشتر توجه می کنید ویا سطح بینش رو بیشتر تاکید دارید؟ این رو بسط بدین در خانواده های ایرانی و اینکه چه عواملی در در این انتخاب های مهم تاثیر گذار بوده و چرا به معیار های افزایش پرستیژ ظاهری نظیر مدرک تحصیلی بیش از سایر معیار های زندگی پرداخته میشه وشده؟ متشکر که برامون بیشتر شرح میدین.
این رو بدین جهت عرض کردم که خودتون بیشتر در جریانید در بسیاری موارد (سطح تحصیلات-وضع مالی و....)از لحاظ ظاهری برخی اشخاص سر تر هستند اما بعد از ازدواج دیده شده که بسیاری از همین قشر با مشکلات غیر قابل حل در زندگی مواجه شدند که ناشی از عدم تفاهمات فرهنگی-عاطفی-و... بوده. پس به طور عامیانه میگیم ." یک جای کار میلنگه"
بسیار متشکر از حظور گرمتون
*nura*
31st December 2013, 10:52 PM
سلام . ممنون از نظر خوبتون. خواهش می کنم.
به نظرتون اولا چطور باید این تفاوت هایی که اشاره کردین رو در نسبت مستقیم با علم قرار داد ؟ (خودتون فرمودین) سئوال اصلی هم همین هست. ببینید علم افراد ( مقصود از علم ریاضی-فیزیک -پزشکی و.... )چرا باید در رابطه دو فرد تاثیر داشته باشه؟ مگر نه اینکه بسیاری ازمشاهیر زنان خانه دار داشته اند؟ ویا بسیاری از پزشکان دارای زندگی موفق همسر بی سواد داشته اند؟
رابطه عاطفی اصولا چرا باید در تماس مستقیم با مدارج علمی باشد؟
سلام
خواهش میکنم ، ببینین این تفاوت هایی که گفتم مربوط به درک موقعیت شغلی میشه ،فرمایش شما رو قبول دارم که درک با تحصیل بدست نمیاد ولی من از درک عاطفی حرف نمیزنم از درکی حرف میزنم که زمینه اون تجربه بیشتره ،اون چیزی که خانم ها از همسرانشون انتظار دارند درکه نه عاطفه ،................
هیچ انسانی کامل نیست ولی ایده آل های انسان x با انسان yمتفاوته
در مورد آقایون یه نظریه کلی هست (اینو من نمیگم مشاوره ها میگن )و اون اینه که به طور کلی آقایون باید یا همسطح با همسرانشون باشند و یا اینکه بالاتر از اونها باشند (از لحاظ تحصیلی) ،چرا که خانما ها زودتر به بلوغ فکری و اجتماعی میرسند و درکشون زودتر شکل میگیره و اینو نمیشه کتمان کرد ( یه بحث طولانیه که الان نمی تونم تایپ کنم .......) ،مشاهیری هم که فرمودید خب در دوره ای زندگی میکردند که اون زمان تحصیلات برای خانم ها معنی نداشته ،تعداد انگشت شماری از خانم ها به وسیله خانواده تشویق به تحصیل میشدند ،و خیلی مسائل جزئی دیگه ..........
خب حالا تحصیل چه ربطی به درک داره؟؟؟ تحصیل فقط حفظ 4 تا فرمول و گرفتن یه مدرک نیست ،اصلا به همین خاطره که بعضی افراد با تحصیلات بالا هیچ درکی از زندگی و وظایفشون ندارند ،چون فقط درگیر حفظ 4 تا فرمول و ......بودند ،هر چقدر فرد بیشتر با محیط عملی و فضای اجتماعی درگیر بشه به همون میزان درکش از فضای اجتماعی و موقعیت های پر تنش بیشتر میشه
آقا عبدالله تعبیر قشنگی از علم و تحصیل داشتن و خیلی خوب این دوتا رو تمییز دادند این کاملا مسلمه که تحصیل درک رو به وجود نمیاره بلکه زمینه ساز درک وسیع تریه
سلامت و تندرست باشید
"در پناه حق"
m.g.s.t.r
31st December 2013, 11:02 PM
دقیقا به نکته خوبی اشاره کردی.ممنونم
یعنی برخی از این موضوعات در متن زندگی خودشون رو نشون میدن. مواقع درگیری و..... . ولی وقتی دو نفر ازدواج میکنن نباید همه این مسائل براشون حل شده باشه؟ چطور میشه که از اون همه فیلتر عبور میکنن و به مرحله ازدواج و بعدش می رسن ولی باز میبینیم که خیلی مسائل هنوز حل نشده؟ مگر کسایی که ازدواج میکنن نباید با مسائل هم کنار اومده باشن؟[tafakor]
البته من نه روانشناسی خوندم ونه متاهلم ولی با توجه به اخباری که در جراید و رسانه ها دیدم و شنیدم افراد اینگونه فکر میکنن که علاقمندی بهمدیگه این مسایل را حل میکنه ولی خب بعد گذشت یه مدتی از زندگی مشترک این مسایل کم کم بروز میکنه.
محمد نظری گندشمین
31st December 2013, 11:03 PM
سلام
تحصیلات نه تنها زندگی خودمون رو بلکه زندگی دیگرون رو نیز تحت تاثیر قرار میده و با تغییرات بسیاری همراه می سازه
از وقتی علم آدمی افزون گشت دنیا چهره ی دیگری یافت که شبیه هیچ دوره ای از زمانهای گذشته نیست وآینده نیز بی شک متفاوت تر از امروز ما خواهد شد و خواهد بود
لذتی که یک فرد تحصیلکرده می بره هزار برابر بیشتر از یه فرد بی سواده، شاید بعضی ها باور نکنند ولی با کمی تفکر کم و بیش مطلع خواهند شد
با تشکر
مجتبی کیا
1st January 2014, 12:39 AM
سلام مجتبی جان عزیزم. لطف داری
ببین مجتبی جان . دو مسئله هست. یکی اینکه اصولا سواد علمی بیشتر بینش بیشتری رو هم اظافه می کنه؟ ودوم اینکه اصولا کسب مدرک بالاتر مساوی است با سواد بیشتر؟
ممنون میشم توضیح بدی راجب این دو مسئله
داش مهدی منظور بنده اینه که کسی که الان تو اجتماع حضور فعال داره و تحصیلات بیشتری داره به مراتب در زمینه ی برخورد با مشکلات و موانع زندگی بهتر از کسی که سواد کمتری داره عمل می کنه .... این صحبتی که دوستان میگن و معتقدند سواد و مدرک نقشی تو زندگی نداره و تفاهم اصل همه چیزه ، باید بدونن که رسیدن به تفاهم نیازمند مولفه هایی هستش که اکثرا توسط افراد بی سواد و یا کم سواد به درستی درک نمیشه چه برسه به اینکه با شناختنشان سعی در برقراری و پیدا کردن تفاهم باشند ..... البته صحبت کردن در این زمینه ها بیشتر کلی گویی به حساب میاد و نمیشه به این حرفها قطعا و دقیقا تاکید کرد .... بنظر حقیر مدرک و سواد بالا دارای اینگونه مزایایی می باشد و البته بماند که بعضی ها (البته بعضی ها) اون رو چماق بر سر همسر قرار داده و از این مدرک سوء استفاده می کنند ....
سلام
تحصیلات نه تنها زندگی خودمون رو بلکه زندگی دیگرون رو نیز تحت تاثیر قرار میده و با تغییرات بسیاری همراه می سازه
از وقتی علم آدمی افزون گشت دنیا چهره ی دیگری یافت که شبیه هیچ دوره ای از زمانهای گذشته نیست وآینده نیز بی شک متفاوت تر از امروز ما خواهد شد و خواهد بود
لذتی که یک فرد تحصیلکرده می بره هزار برابر بیشتر از یه فرد بی سواده، شاید بعضی ها باور نکنند ولی با کمی تفکر کم و بیش مطلع خواهند شد
با تشکر
بنده کاملا با نظر دوستمون موافقم .....
dr doctor
1st January 2014, 01:04 AM
کسی که رشته تحصیلیش خیلی سخت باشه براش سخته با کسی ازدواج کنه که تحصیل براش مهم نبوده و حداقل زحمت نکشیده باشه. مدرک ملاکه چون تکلیف یه سری چیزهارا معلوم میکنه
صبا محمدي
1st January 2014, 01:35 AM
سلام به دوستانم ممنون از موضوع جالتون نظرات دوستان رو خوندم ،به نظر خودم نمیشه معیار انسانیت رو از روی تحصیلات مشخص کرد معیارهای مهمتری هست که میتوان از معیار مدرک تا حدودی صرفنظر کرد نمیشه یه نظر کلی داد نسبت به اینکه هر کسی که مدرک بالاتری داشته باشه دلیلی بر خوشبختی باشه یا نه،در تصمیمات شخصی خودم برام مهمه که همسرم فقط دانشگاه رفته باشه که از سختیهاش با خبر باشه برای نمونه من قصدم اینه که در سال آتی دکتری قبول بشم و ادامه بدم اگر همسرم بخواد دیپلم داشته باشه سخته که بخواد شب امتحان و...درک کنه ،دلیلی نیست که یک خانم حتما با یک فرد از لحاظ تحصیلی بالاتر از خودش ازدواج کنه،به نظرم دو شخص باید حدی از ایمان و انشانیت رو داشته باشن که ایرادات هم رو پوشش بدن به قول مادرم زن و مرو باید کامل کننده هم باشن شاید فردی فوق دیپلم داشته باشه ولی از هر لجاظی کامل باشه.
حسین متقی
1st January 2014, 03:54 AM
اول تعریف از سواد مشخص کنید
سواد رو یکی مدرک میبینه یکی سطح مطالعه و یکی شعور و اخلاک و درک و فهم
مهندس نوجوان
1st January 2014, 09:07 PM
سطح سواد مهمه
کسی که برای دکتری خونده جدا از سطح اطلاعاتش و . . . سنش هم رفته بالا ، مشکل پسند شده ، حاضر نیست به راحتی حتی حاضر به ازدواج با یک لیسانسه باشه . . .
کسی که زحمت کشیده و درس خونده و مدرک گرفته سختشه با کسی ازدواج کنه که هر دغدغه ای داشته بجز درس و . . .
البته این ها در آقایون و خانوم ها فرق میکنه
از نظر بنده اشکالی نداره سطح تحصیلات اقا از خانم بیشتر باشه و میشه گفت یه جورایی هم لازمه
ولی این اصلا خوب نیست که خانوم ها درس خونده تر از همسرانشون باشن چون طی یه مدت سعی می کنن این رو به طرف مقابل بقبولونن که از اون بیشتر می دونن ، این جوری به شخصیت مرد لطمه وارد میشه ، کسی که خودش رو پایه و اساس خونه و خونواده می دونه ، کسی که قراره توی خونه حرف آخر رو بزنه نمیتونه حضور شخص باسواد تر از خودش رو قبول کنه چون این جوری مجبور به قبول خواسته های اون هم میشه . . .
البته داشتن اطلاعات عمومی بالا و روشن فکری هم میتونه کارساز باشه ، به نظر بنده یکی از طرفین با سطح اطلاعات بالاتر میتونه با فردی ازدواج کنه که اطلاعات عمومی بالایی داره و از جهان اطرافش با خبره . . .
"VICTOR"
1st January 2014, 11:08 PM
خب پس هیچ گونه راهی رو پیشنهاد نمیدین که بشه با این مسئله کنار اومد؟
سئوال اساسی من این بود که ""چرا"" باید این طرز تفکر بوجود اومده باشه در یک جوان که تحصیلات میتونه چنین برتری رو درش ایجاد کند؟ چطور میشه این قضیه رو در جامعه حل کرد؟
بسم الله الرحمن الرحیم لا حول و لا قوة الا بالله العلی العظیم
سلام
خب راهکارهایی که بنده در دید و بینش خودم نسبت به افرادی که درس و تحصیلات رو برای خودشون بسیار مهم می دونن و این رو برتری خودشون نسبت به دیگران جلوه میدن ، شامل این موارد میشه :
1. اساسی و اصولی کار کردن این موارد مربوط به شیوه های تربیت فرزندان ما میشه از بدو تولد تا ... ، و بهترین راهکار در این موارد رو اسلام در اختیار بشر قرار داده که احتیاج به تحقیق و تفحص داره .
2. ذهنیت هر شخص اللخصوص در این ارتباط با محیطی که فرد در اون بزرګ شده منشأ میګیره اعم از خانواده ای که فرد در اون رشد می کنه ، افرادی که در اطراف می بینه و دوستانی که با اون ها در ارتباطه و ... ، از این رو خانواده ها ( والدین ) باید مراقب این محیط ها باشن که دید صحیح حول این موضوع رو از فرزندشون نګیره !
3. رفتار و طرز فکر پدر و مادر در کودکی نقش اصلی رو برای هر کس ایفا می کنه که باید نسبت به اون خیلی محتاطانه برخورد بشه ! زمانی که ذهنیت خود والد اینګونه باشه ( درس رو اولویت در هر چیز بدونه و بسیار به اون بها قائل بشه ) از فرزند انتظار خاصی نیست ، این والدین هستند که اګر نسبت به تحصیلات ذهنیت درستی ندارند باید مواظب باشند که ذهنیت صحیح رو برای فرزند ایجاد کنند نه اینکه منتقل کننده و تحمیل کننده ی افکار و عقاید خودشون به فرزند باشن ، اللخصوص در ابتدای تحصیل کودک خیلی تأثیر ګزار هست . ( حرفی که پدر بنده در اول دبستان به من ګفتن همچنان در ذهنم می چرخه ! )
4. بخش ناخودآګاه انسان هم قابل تأمل هست که بخشی از اون به محیط مربوطه که ګفتم و بخش دیګه به رفتار والدین .
تا اینجا به شکل ګیری کودکی فرد مربوط بود که این خواست والدین هست و اګر اینطور تصور کنیم که اقدام درستی در این مورد صورت بګیره ، نسل های بعد وضع مناسبتری دارا هستن .
5. تفکر خود فرد و صحبت دیګری که نظراتی خلاف و یا منتفی با شخص مد نظر داشته باشه ، در صورتی که شخص تمایل به بحث و ګفتګو حول این موضوع رو داشته باشه هم کارساز هست ، این کاری هست که شاید از عهده ی ما بر بیاد برای دیګری . ( خودم یه خورده امتحانش کردم )
6. یه راه دیګه هم که بنده پیشنهاد می کنم ، شکستن غرور فرد ( اګر مدارج بالای تحصیلی و ... رو برتری خودش نسبت به دیګران بدونه و به اون غره بشه ! ) به طور ناګهانی هست .
در این مورد یه تجربه ی بسیار بسیار ناچیز داشتم : یکی از دوستانم درس براش در اولویت هر چیز بود و به اندک کسر نمره ( 0.25 ) ناراحت میشد و ګریه می کرد ( البته که مدرک و ... در کار نبود !! [khanderiz]) قسمت شد از متن یه فصل کتاب از کلاس امتحان ګرفتم و از قضا ایشون ـ شاګرد اول کلاس ـ چند نمره ای کم ګرفتن و الباقی بماند . هدف بنده هم از ګرفتن چنین امتحانی صرفاً این بود که بچه ها بدونن هر قدر هم بخونیم اون اندازه فهم و دقت لازم رو در هنګام مطالعه نداریم و جا برای بهتر شدن همواره هست . ( چون خودم شخصیتی کاملاً متضاد با دوستم داشتم ) در هر صورت ایشون یه ساعتی ګریه کردن و دبیرمون هم صحبت هایی حول این موضوع عنوان کردن و این امتحان شوکی بود برای ایشون بعد از اون همه نمرات بالا اونم از امتحانی که توسط یه دانش آموز ګرفته شده بود ، کم شدن چندین نمره افت داشت براشون ...
تمام قصدم از بیان این ماجرا این بود که ګاهی لازمه موقعیت هایی برای افراد به وجود بیاریم یا به وجود بیاد تا فرصت فکر در ارتباط با این موضوعات برای شخص فراهم بشه .
راه بسیاره ، اما باید مد نظر داشته باشیم که چه جزو این افراد باشیم چه نباشیم ، خودمون که هم اکنون در حال صحبت حول موضوع هستیم ، هر دیدګاهی که صحیح هست رو بپذیریم و در بطن خودمون نسبت بهش به یقین برسیم ، این بهترین شیوه هست چرا که ما دید صحیح رو داشته باشیم موجب میشم دیګران هم شاید شاید الګو بګیرند و در کل هر کس خودش رو بسازه کم کم در جامعه هم فرهنګ سازی شکل می ګیره !
شرمنده خیلی نوشتم ، در حد دید خودم پاسختون رو دادم . ببخشید نیمی از پست ها رو فرصت نکردم مطالعه کنم ، برا همین فقط پرسش شما رو از یک نظر پاسخ دادم .[khejalat]
"VICTOR"
1st January 2014, 11:45 PM
من یه سؤال داشتم خدمت آقایون محترم ، اینکه آیا آقایون حاضرن با خانمی که مدرک بالاتر از خودشون داره ازدواج کنن ؟ [tafakor]
neo_x
2nd January 2014, 11:28 AM
من یه سؤال داشتم خدمت آقایون محترم ، اینکه آیا آقایون حاضرن با خانمی که مدرک بالاتر از خودشون داره ازدواج کنن ؟ [tafakor]
بله چراکه مدرک شعور نمیاره! یعنی اینجوری بگم که طرف مقابل از دو بخش عقل و روح تشکیل شده باشه مهم روشن بودن چراغ روحشه نه عقلش.
البته بگم توی موارد هم هست که تاثیر بذاره ولی کمه.
روشن فکر بودن طرف مهمه زیرا این راه به سواد بالا داره ولی عکسش ممکن نیست.
عبدالله91
2nd January 2014, 11:28 AM
خب آره. چه عیبی داره؟
"VICTOR"
2nd January 2014, 11:40 AM
خب آره. چه عیبی داره؟
سلام ، متشکرم .
سؤال پیش اومد ، خب چرا که آقایون غرورشون شاید اجازه نده ، یه جور ننګ بدونن و بخوان خودشون بالاتر باشن حتی از این منظر ...
عبدالله91
2nd January 2014, 11:57 AM
سلام ، متشکرم .
سؤال پیش اومد ، خب چرا که آقایون غرورشون شاید اجازه نده ، یه جور ننګ بدونن و بخوان خودشون بالاتر باشن حتی از این منظر ...
فکر نکنم چنین چیزی تاحالا اتفاق افتاده باشه اما یه چیز زیاد اتفاق افتاده اونم اینکه برخی اوقات خانما برا پز بعضی چیزا حاضر به ازدواج با کسی میشن. این قبیل موارد زیاد هست اما اونی که شما عنوان کردین تقریبا وجود نداره اگه باشه هم خیلی خیلی کمه نزدیک به صفر.
M@hdi42
2nd January 2014, 12:06 PM
اول تعریف از سواد مشخص کنید
سواد رو یکی مدرک میبینه یکی سطح مطالعه و یکی شعور و اخلاک و درک و فهم
سلام
تقریبا از همه همچین سئوالی رو داشتم که اصولا بیاید معیار های یک فرد با سواد رو مشخص کنید که ببینیم اساسا تعریف سواد چی هستش؟
شما تعریفت چیه حسین جان؟
M@hdi42
2nd January 2014, 12:09 PM
ولی این اصلا خوب نیست که خانوم ها درس خونده تر از همسرانشون باشن چون طی یه مدت سعی می کنن این رو به طرف مقابل بقبولونن که از اون بیشتر می دونن ، این جوری به شخصیت مرد لطمه وارد میشه ، کسی که خودش رو پایه و اساس خونه و خونواده می دونه ، کسی که قراره توی خونه حرف آخر رو بزنه نمیتونه حضور شخص باسواد تر از خودش رو قبول کنه چون این جوری مجبور به قبول خواسته های اون هم میشه . . .
البته داشتن اطلاعات عمومی بالا و روشن فکری هم میتونه کارساز باشه ، به نظر بنده یکی از طرفین با سطح اطلاعات بالاتر میتونه با فردی ازدواج کنه که اطلاعات عمومی بالایی داره و از جهان اطرافش با خبره . . .
ممنونم که نکات عالی رو اشاره کردی
ببین چرا در اساس باید یکی چه مرد چه زن در مقامی بالاتر قرار بگیرد؟ نمیشه تفاهم داشت؟ مگر ازدواج دعوا ومعامله هست ؟ یک مقدار توضیح بدین ممنون میشم
M@hdi42
2nd January 2014, 12:13 PM
سلام. ببین در دید اقایون اینکه خانوم بالاتر باشه از جهت مدرک اتفاقا یک نوع زرنگی و منفعت محسوب میشه ونه تنها بد نیست اتفاقا یک فرصت تلقی میشه (البته نه همه)
این تفکر تا وقتی هست که خانوم شیطنت نکنه ودائما با تحقیر آقا مدرک رو به قول دوستان به رخ اقا نکشه[cheshmak]
M@hdi42
2nd January 2014, 12:18 PM
بله چراکه مدرک شعور نمیاره! یعنی اینجوری بگم که طرف مقابل از دو بخش عقل و روح تشکیل شده باشه مهم روشن بودن چراغ روحشه نه عقلش.
البته بگم توی موارد هم هست که تاثیر بذاره ولی کمه.
روشن فکر بودن طرف مهمه زیرا این راه به سواد بالا داره ولی عکسش ممکن نیست.
ببین یه مسئله حقیقت ماجراست که شما عرض کردی ولی یک مسئله هم واقعیت ماجراست یعنی اون چیزی که در میدان عمل داریم میبینیم. به نظرت چرا به مدرک کاغذی الان بیشتر توجه میشه تا تفکر وبینش فرد؟ مهمترین جلوه اونم در خواستگاری ها هست . که کسی نمیپرسه تفکر شما چیه. بلکه میپرسن مدرکتون چی هست؟
*FATIMA*
2nd January 2014, 12:53 PM
من يقيناً ميگم سطح سواد مرد بايد از زن بالاتر باشه و به همان ميزان شعور
با بالاتر رفتن سواد طبعاً بايد شعور آدمى هم رشد كنه و اين خوبه واِلا سوادش براى خودش
من قطعاً نميام به كسى كه سوادش بالاست ولى شعورش پايين جواب مثبت بدم
و به همون ميزان به كسى كه شعورش بالاست ولى سطح سوادش پايين تر از منه ، به درد من نمى خوره
سطح سواد بالاى مرد همراه با شعور متناسب با آن باعث عزت نفس به زن ميشه
حسین متقی
2nd January 2014, 02:43 PM
سلام
تقریبا از همه همچین سئوالی رو داشتم که اصولا بیاید معیار های یک فرد با سواد رو مشخص کنید که ببینیم اساسا تعریف سواد چی هستش؟
شما تعریفت چیه حسین جان؟
من تعریف بین المللی و نوین سواد رو قبول دارم و این کاملا متفاوت از مدرک هست که در ایران جا افتاده - من تعریفی که در ایران رواج داره رو اصلا قبول ندارم
در تعریف سنتی سواد، توانایی خواندن (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%AF%D9%86) و نوشتن (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%86%D9%88%D8%B4%D8%AA%D9%86) است و یا توانایی بهکاربردن زبان برای خواندن، نوشتن، گوشدادن و سخنگفتن. ولی در مفهوم نوین این واژه به سطحی از خواندن و نوشتن که برای ارتباط کافی است گفته میشود و یا سطحی که یک فرد بتواند مفهوم را بفهمد و انگارهها و اندیشههایش را تا جایی که بتواند در آن جامعه سهیم باشد، بیان کند. سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86_%D8%A2%D9%85% D9%88%D8%B2%D8%B4%DB%8C%D8%8C_%D8%B9%D9%84%D9%85%D B%8C_%D9%88_%D9%81%D8%B1%D9%87%D9%86%DA%AF%DB%8C_% D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86_%D9%85%D9%84%D 9%84_%D9%85%D8%AA%D8%AD%D8%AF) (یونسکو UNESCO) تعریف زیر را دادهاست : «باسوادی توانایی شناخت (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%AE%D8%AA)٬ درک (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%AF%D8%B1%DA%A9)٬ تفسیر (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%AA%D9%81%D8%B3%DB%8C%D8%B1)٬ ساخت (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B3%D8%A7%D8%AE%D8%AA)، برقراری ارتباط (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A7%D8%B1%D8%AA%D8%A8%D8%A7%D8%B7) و محاسبه (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%85%D8%AD%D8%A7%D8%B3%D8%A8%D9%87) در استفاده از مواد چاپشده و نوشتهشده مربوط به زمینههای گوناگون است. باسوادی زنجیره آموزشی (http://fa.wikipedia.org/w/index.php?title=%D8%B2%D9%86%D8%AC%DB%8C%D8%B1%D9% 87_%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4%DB%8C&action=edit&redlink=1&preload=%D8%A7%D9%84%DA%AF%D9%88:%D8%A7%DB%8C%D8%A C%D8%A7%D8%AF+%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D9%87/%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%86%E2%80%8 C%D8%A8%D9%86%D8%AF%DB%8C&editintro=%D8%A7%D9%84%DA%AF%D9%88:%D8%A7%DB%8C%D8 %AC%D8%A7%D8%AF+%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D9%87/%D8%A7%D8%AF%DB%8C%D8%AA%E2%80%8C%D9%86%D9%88%D8%A A%DB%8C%D8%B3&summary=%D8%A7%DB%8C%D8%AC%D8%A7%D8%AF+%DB%8C%DA%A 9+%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D9%87+%D9%86%D9%88+%D8% A7%D8%B2+%D8%B7%D8%B1%DB%8C%D9%82+%D8%A7%DB%8C%D8% AC%D8%A7%D8%AF%DA%AF%D8%B1&nosummary=&prefix=&minor=&create=%D8%AF%D8%B1%D8%B3%D8%AA+%DA%A9%D8%B1%D8%AF %D9%86+%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D9%87+%D8%AC%D8%AF %DB%8C%D8%AF) را که توانایی رسیدن به اهداف، توسعهٔ دانش (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4) و پتانسیل (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%BE%D8%AA%D8%A7%D9%86%D8%B3%DB%8C%D9%84)، و شرکت کامل در جامعهای بزرگتر را برای یک فرد فراهم میکند، دربر دارد.»
البته من به سواد اطلاعاتی هم اعتقاد دارم که اگر باشه واقعا عالی میشه
چون نمودار رشد سطح مالی-عاطفی-اجتماعی-و.... زندگی سرعت بیشتری میگیره و همیشه مثبت خواهد بود و یک زندگی تکاملی بهتر از ثابت موندن هست
سواد اطلاعاتی مجموعه مهارتهایی است که فرد را قادر میسازد نیاز اطلاعاتی خود را تشخیص دهد، با شناسایی منابع اطلاعاتی (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%85%D9%86%D8%A7%D8%A8%D8%B9_%D8%A7%D8%B7%D9%84% D8%A7%D8%B9%D8%A7%D8%AA%DB%8C) موجود به تدوین روش جستجو دراین منابع پرداخته و پس از انجام جستجو اطلاعات به دست آمده را ارزیابی کرده و به منظور تولید اطلاعات جدید پیوند لازم بین اطلاعات جدید را با دانش (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4) قبلی خود برقرار سازد.
zoh_reh
2nd January 2014, 03:34 PM
موارد زیر از باب ناهمسانی بین زوجین است، که جامعه با این دید با آن درگیر است:
1- هر مقطع تحصیلی شان اجتماعی خاصی پدید می آورد و به طور طبیعی انسانها نیز در گزینش همسر آن را معیاری مهم می شمارند و می کوشند تا سطح تحصیلی زوجین برابری یابد.
2- در صورت عدم توازن شان تحصیلی، زوج برتر( از لحاظ تحصیلی) امتیازات دیگری در طرف مقابل درراه جبران آن طلب می کند.
3- هر مقطع تحصیلی(دیپلم، لیسانس، دکترا و ....) فضای فکری وحتی جهان بینی خاصی پدید می آورد ناچار همسانی تحصیلی زوجین بر تشابه سلیقه، ذوق و اندیشه آنان موثر است.
4- در همه شرایط وبه صورت قاعده ای در همه جای جهان، میزان تحمل مردان در قبال عدم همسانی تحصیلی پیش از زنان است. درحالی که ازدواج یک مرد دکتر با دختری دیپلمه ویا کمتر از دیدگاه وجدان جمع غیر معمول به نظر نمی رسد، عکس آن دقیقا نابهنجار تلقی می شود.
5- مردان با پذیرش سطح کمتر تحصیلی همسر خود، مزایای دیگری چون جوانتر بودن او و حتی شان اجتماعی و خانوادگی بالاتر را در وی طلب می کنند. به طوری که تا ده سال جوان تر بودن زن غیر عادی نیست و ازدواج معمولا ابزار ارتقاء اجتماعی مردان به شمار می آید.
6- در یک جامعه فاقد تحرک اجتماعی، تحصیلات همچون تابعی از وضع درآمد و طبقه اجتماعی انسان ها تجلی می کند. در چنین جامعه ای، فرصت های تحصیلی برای طبقات پایین کم است و تحصیلات ابزار ارتقاء به شمار می آیند.
انتقال میراث در چنین جامعه ای کمتر به صورت دارایی و بیشتر با بسط امکانات تحصیلی صورت می پذیرد. دراین جامعه همسانی تحصیلی به معنای همسانی شان اجتماعی و حتی طبقه اجتماعی است.
7- بی هیچ شبهه، ازدواج انسانهایی با دو سطح متمایز آموزشی وبه تبع آن دو فرهنگ وجهان بینی متفاوت، باید آسیب پذیرباشد و در صورت اضافه شدن عناصر دیگر ناهمگن موجبات گرایش به طلاق را فراهم سازد.
به نظر خودم مورد 7 نمیتونه بصورت مساوی باشه،سطح تحصیلی بالاتر زن در برابر مرد، بیشتر گرایش به طلاق را فراهم میکند.
"golbarg"
2nd January 2014, 06:53 PM
سلام ممنونم از نظرتون. موافقم ولی راه حلی هم دارین برای این مسئله تو جامعه؟
نگفتین نظر خودتون چیه. یعنی اینکه اگه این مورد برای خودت پیش بیاد چه واکنشی خواهی داشت؟ چه خودت بالاتر قرار بگیری و چه بر عکس!
ممنون میشم توضیحتون رو بشنوم
تو جامعه نمیشه فرهنگ سازی کرد چون یچیزشخصی یک نفر هست سواد همسرش براش ملاک کی اخلاقش یکی پول.......
اما برای من مدرک اصلا مهم نیست برای من خانوادو شخصیت شخص مقابلم برام بسیار اهمیت داره مثلا اون دیپلم باشه من لیسانس موردی نداره اما
اگه سیکل باشه چرا چون واقعا الان دیگه چیز بعیدی هست تو جامعه[khanderiz]
بنظرم مدرک بالا بیشتر که برای زنوشوهر مهم باشه برای بچه ادم مهم تر خوب میتونه به این کمک کنه که بچمون به سوی درس سوق پیدا کنه و در درس کمکش کنیم اگه کتابا عوض نشن[nishkhand]
"golbarg"
2nd January 2014, 06:54 PM
اگر مدرک ( تحصیلات) در زندگی هیچ ( اصلاً ) اثری نداره بهترست دیگه به تحصیل ادامه ندی.
فکر کنم این حرفتون خیلی اغراق آمیز و افراطگرایانست
نه اصلا اغرارق نیست شما چند نفر میشناسید که تو رشته تحصیلیشون واقعا وارد باشن ؟؟؟؟
یا کارشون به رشتشون بخوره؟؟؟؟
کارو تجربه فکر کنم جز زندگی ادم نه؟؟؟؟
ستاره آسمون شب
2nd January 2014, 07:44 PM
سلااااام به همگی![labkhand]
والله به نظر من نمیشه کلا سطح تحصیلات رو نادیده گرفت!
مثلا من خودم دوست دارم با یکی ازدواج کنم که سطح علمیش موردقبول باشه!نه حالا حتما دکتری!
ولی مثلا یه فرد دیپلم که بقیه ی شرایطش خوبه (با تمام احترامی که برای این افراد قائلم) به نظر من به درس و تحصیلات اون طوری که باید و شاید اهمیت ندادن!این ازنظر من اشتباهه!
درسته که اخلاق و خانواده و ایمان و همه ی اینها مهمه ولی نمیشه از سطح تحصیلات صرف نظر کرد!
البته نه اینکه از اون ور طرف دکتری داشته باشه ولی گنددماغ[bamazegi] و بی ایمان و از این مدلا باشه ها...همه ی ملاک ها درکنار هم معنا پیدا میکنند!تک تکشون به تنهایی نقص به همراه میاره!
ممنون بابت تاپیک زیباتون![golrooz]
sahar14
2nd January 2014, 07:53 PM
سلام
من خودم تاحالا به اين فكر نكردم طرف مقابلم چه مدركي داشته باشه شايدم زياد واسم مهم نبوده كه بهش فكر نكردم.اخه خيلي از ادما شرايطشون اجازه نداده برن مدرك بگيرن ولي شعورشون خيلي بالاست به نظر من شعور ودرك طرف بايد بالا تر از من باشه نه مدركش[golrooz]
reza-javan
2nd January 2014, 08:32 PM
تو جامعه نمیشه فرهنگ سازی کرد چون یچیزشخصی یک نفر هست سواد همسرش براش ملاک کی اخلاقش یکی پول.......
اما برای من مدرک اصلا مهم نیست برای من خانوادو شخصیت شخص مقابلم برام بسیار اهمیت داره مثلا اون دیپلم باشه من لیسانس موردی نداره اما
اگه سیکل باشه چرا چون واقعا الان دیگه چیز بعیدی هست تو جامعه[khanderiz]
بنظرم مدرک بالا بیشتر که برای زنوشوهر مهم باشه برای بچه ادم مهم تر خوب میتونه به این کمک کنه که بچمون به سوی درس سوق پیدا کنه و در درس کمکش کنیم اگه کتابا عوض نشن[nishkhand]
منم با نظر ایشون موافقم [labkhand]بنده اگه خانمی که باهاش آشنا میشم در تمامی موارد تفاهم داشته باشیم
سطح سوادش واسم مهم نیست ولی قطعا با سواد بودنش مهمه یعنی با فهم و کمالات باشه
Siavash75
7th January 2014, 05:51 PM
البته این رو هم اضافه کنم با توجه به نظرات دوستان گرام، سطح سواد چیزی نیست که بشه نادیده گرفتش، یعنی عنصر بسیار مهمی هست در ازدواج ولی نمیشه اولین اولویت قرارش داد. پس وقتی دو نفر که میخوان با هم ازدواج بکنند، باید بعد از بررسی شرایط اولیه مثل اخلاق، رفتار و یه سری مسائل که معمولا اگه حل نشنه مشکلات بسیار جدیی به وجود میارن، سطح سواد و مدرک هم رو تجزیه و تحلیل میکنند، البته این گزینه برای عده ای مهم نیست و برای عده ای هست! ولی در کل توی این شرایط و وظعیت کسی ازدواج کنه خوب نیست.
سمیه نجفی
23rd February 2014, 05:28 PM
سلام
خیلی بحث جالبیه
اما به نظر من اول باید شعور داشته باشه درک وفهم بعد در درجات سوم چهارم سطح تحصیلات
حسین متقی
23rd February 2014, 06:48 PM
سلااااام به همگی![labkhand]
والله به نظر من نمیشه کلا سطح تحصیلات رو نادیده گرفت!
مثلا من خودم دوست دارم با یکی ازدواج کنم که سطح علمیش موردقبول باشه!نه حالا حتما دکتری!
ولی مثلا یه فرد دیپلم که بقیه ی شرایطش خوبه (با تمام احترامی که برای این افراد قائلم) به نظر من به درس و تحصیلات اون طوری که باید و شاید اهمیت ندادن!این ازنظر من اشتباهه!
درسته که اخلاق و خانواده و ایمان و همه ی اینها مهمه ولی نمیشه از سطح تحصیلات صرف نظر کرد!
البته نه اینکه از اون ور طرف دکتری داشته باشه ولی گنددماغ[bamazegi] و بی ایمان و از این مدلا باشه ها...همه ی ملاک ها درکنار هم معنا پیدا میکنند!تک تکشون به تنهایی نقص به همراه میاره!
ممنون بابت تاپیک زیباتون![golrooz]
ببخشید یه سوالی برام پیش اومد
از اونجایی که خودم به مدرک اهمیتی نمیدم و مدرک ندارم حتی دیپلم!
اینکه اون طرف به مدرک و درس خوندن اهمیت نداده باشه چه اشکالی داره؟
یعنی این قسمت از پستتون که نوشتید : ((این از نظر من اشتباهه!))
دقیقا چرا اشتباهه؟
البته خیلی هم مهم نیست ولی سوال شد برام که این نظر از کجا اومده؟
Capitan Totti
23rd February 2014, 08:50 PM
سواد داریم تا سواد!
سواد فرهنگی
سواد درسی و اینا!
که سواد فرهنگی فوق واجب
و سواد درسی هم باشه بهتره! نباشه هم مهم نیست
محمد 1990
5th March 2014, 05:45 PM
سلااااااااااام.
منم با خیلی از نظرها موافقم که میگن طرف باید شعورش بالا باشه ،حالا نه اینکه صرفا باید تحصیل کرده باشه و حتما دانشگاه رفته باشه.
الان که دیگه فضای دانشگاههای ما افتضاحه و خودتون دیگه با چشم خودتون دارید میبیند و نیازی نیس من بگم. حالا تو این زمونه طرف دانشگاه بره یا نره زیاد مهم نیس فقط باید اون درک و شعور رو داشته باشه و توزندگی تفاهم وجود داشته باشه.[labkhand]
استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است
استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.